Napisał
woszczur
super by było Aniu, dziękuję ze pomyślałas... ja pracuje w gimpie 2.6.6. ale właśnie tez nie wiem czy bede umiała go wstawić, bo ja to robie tak, że otwieram zdjecie przez gimpa klikam na tekst wyznaczam, miejsce gdzie ma byc napis, wpisuję, a potem zmieniam czcionke kolor pokrycie justowanie i takie tam.
Zainstalowałam sobie tego gimpa dla mnie jest on zakręcony ale to pewnie dla tego że juz sie przezwyczaiłam do corela ale doszłam jak w nim mozesz dodac swoje logo
zrobiłam logo w swoim programie zapisałam w formacie psd (format ten mozna otwozyc niemal w każdym programie graficznym)
podasz mi meila to te logo Ci prześle na meila (w tem formacie)-potem zapisujesz sobie na dysku-i zapamietujesz gdzie
odpalasz program
otwierasz logo w programie PLIK ->OTWÓRZ I LOKALIZUJESZ NA DYSKU
Klikasz na jego środek prawym przyciskiem EDYCJA->SKOPIUJ wtedy Ci sie on pojawi jako pedzel w prawym pasku nawigacyjnym
Następnie otwierasz sobie zdjęcie na którym chcesz dodać to logo jw PLIK-> OTWÓRZ...
Kiedy klikniesz na ten pędzel odrazu pojawi Ci się jego kształt
Natępnie w lewym pasku nawigacyjnym ustawiasz sobie krycie na np 25% i klikasz na środek zdjęcia lub w innym miescu gdziw chcesz mieć logo
i gotowe nie zagłębiałam się w ten program napewno możesz zmienić kolor, wielkość itd i pewnie jest też inny sposób na dodanie loga ale ja doszłam w ten sposób jakos nie mam cierpliwości do innych programów -przyzwyczajenie