Hej. Potrzebuję pomocy, mam klienta z łuszczycą. Doradzcie co powinien na nią stosować. Ja mam totalną pustkę jeśli o to chodzi
Hej. Potrzebuję pomocy, mam klienta z łuszczycą. Doradzcie co powinien na nią stosować. Ja mam totalną pustkę jeśli o to chodzi
Rozdrapane zmiany łuszczycowe z pewnością mogą być nadkażone, dlatego polecałabym dezynfekcję sprzętu po obsłudze, z resztą każdego klienta bez względu na stan skóry głowy. Przy łuszczycy i innych zwłaszcza ropnych zmianach na skórze zwłaszcza. Zdecydowanie to dermatologiczna choroba, autoimmunologiczna tj. z autoagresji, czy dziedziczna? nie wykluczone. W 100% nie zakaźna. jeżeli chodzi o leczenie łuszczycy lekarz POZ musi wydać skierowanie do dermatologa(na NFZ) lub prywatnie, leczenie zostawcie państwo lekarzom, natomiast jeżeli chodzi o pielęgnację skóry z łuszczycą, to podstawą jest natłuszczanie i nawilżanie. Od siebie zasugerowałabym klientowi kosmetyki od Psorisel, szczególnie ich płyn i szampon.
![]()
Nie tylko dermatolog. Dobrym wyjściem będzie też trycholog. zaleci on szeroką bazę kosmetyków pielęgnacyjnych do skóry głowy. Psorisel jest faktycznie jednym z częściej polecanych kosmetyków. Zbada skórę mikrokamera. Podobno oleje myjące na bazie komórek macierzystych są dobre na łuszczycę
Dziękuję dziewczyny za rady. Ostatecznie zamówiłam sobie tę emulsję https://www.superpharm.pl/verdelove-...y-glowy-176195
No i moje postanowienie - picie tranu od jutra codziennie, bo słyszałam, ze tez pomaga.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)