Dziewczyny jak wykonujecie kropki bezbarwne na pazurkach?Wiem tylko tyle ze wykonuje sie je akrylem.Daje przykładowe zdjecie z innego fora zeby wytłumaczyc o co chodzi
Dziewczyny jak wykonujecie kropki bezbarwne na pazurkach?Wiem tylko tyle ze wykonuje sie je akrylem.Daje przykładowe zdjecie z innego fora zeby wytłumaczyc o co chodzi
Te kropki mi wyglądają jakby były robione żelem ,uczyli mnie na kursachA więc nakładasz kolorowy żel <nie utwardzasz> i na to cieniutkim pędzelkiem nakładasz małe kropeczki żelu przeźroczystego i w tym momencie żel kolorowy powinien się rozstąpic że tak to nazwę , i szybciutko utwardzasz żeby kropy się nie zrobiły za duże
![]()
A ja to robie tak ( w skrócie ) :
-na tipsie zmatowionym oczywiście robię kropki akrylem przezroczystym,
-następnie jak wyschnie to kładę żel na kolorowy lub french biały na linie uśmiechu, utwardzam
-potem kładę zel na cała płytkę i tipsa przezroczysty, utwardzam
-przemywam, opracowuje , nabłyszczam i gotowe
SZCZĘŚLIWA
musze sprobowac to z akrylem
Dzieki wielkie.A tych kropek nie nie matowimy przed nałozeniem warstwy żelu?
ulala nie matujemy tych kulek akrylowych, nie nie
Spróbuj super efekt![]()
SZCZĘŚLIWA
Napewno sprobuje bo juz to za mna chodzi od dawna.Jak zrobie to wkleje fotke jak wyszło.pozdrawiam
Ja robie tak samo jak Chanti25. Efekt jest extra, a jak sie doda do tego jeszce jakis motyw kwiatowy o juz wogole miodzio.
www.nathalie-nails.blog.onet.pl -zapraszam do oglądania mojego bloga
Musze sprobowac z tymi kropkami u swoich klientek. Fajny efekt![]()
a ma ktoś pomysł jak się robi takie kropki w całości w metodzie akrylowej![]()
tu jest takie zdobienie krok po kroku przygotowany przez:Katarzynę Polańską
Stylizacja na szablonie z brokatem i cyrkoniami
z forum można się wiele nauczyć
ja kropy robir w taki sposob,robie szkielecik,male kuleczki z akrylu odsaczam z nadmiaru liquidu nakladam prawiw utwardzone na szkielecik i zalewam dowolnym kolorem lecz pozniej piluje powierzchnie i wychodza mniejsze lub wieksze i dokanczam stylizacje...
Dziewczyny ja zribilam tak jak pisala dzidzia19841210 ale nie wychodzi mi to zbytnio. Kropki sie robia ale bardzo niewyrazne. KURCZE a tak to fajnie na fotce wyglada![]()
kropy zelem mozna tez zrobic nie uzywajac akrylu.
po prostu zrobic pazur tak jak zawsze z tym ze pierwsza budowe nie robic juz koncowo tylko m
aly
na to utwardzone nalozyc cienka warste zelu budujacego-nie utwardzonego i Spotim albo czyms szpiczastym nakropic kolorowym zelem kropki dosc blisko siebie,w momencie utwardzania troszke sie zleja i powstaja te slynne Bubble Pazury.
a wyglada to mniej wiecej tak
Super efekt, nie pomysllam, z emozna tez taki fajny efekt uzyskac zelem!
www.nathalie-nails.blog.onet.pl -zapraszam do oglądania mojego bloga
Ten ser jest super a ostatnie szpice wymiatają![]()
Ja już widziałam te prace i faktycznie serek z myszkami jest bomba![]()
Dziewczyny ratujcie! Kurcze ja probuje stale zrobic te kropy i za nic w swiecie nie chca mi wyjsc. Robie kolorowym zelem i na to kropki clear i NICPokazują sie tak bardzo, bardzo delikatne plamki, ale nie sa przejrzyste)
Ewelinko,postaraj sie zrobic jesli robisz na tipsie i aby ci one wyszly,wez od szablonu papier naty porob kuleczki,odwrotna trona wloz pod lampe po ich calkowitym utwardzeniu przeloz na pazurka i wtedy zalej innym zelem....
jesli akryl najpierw robimy kropy a potem zalewamy akrylem i pilujemy do zadanego efektu mniejsze lub wieksze...
Ewelinko te kropy musza zostac i jak je zalejesz nic sie nie stanie bo musisz je przeciez spilowac i wtedy dopiero uzyskasz efekt na czym te kropy robisz...na tipsie czy na szablonie i pewnie na zelu...![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)