nie ma za co, życzę pwoodzenia i pięknych wachlarzy![]()
nie ma za co, życzę pwoodzenia i pięknych wachlarzy![]()
Cześć dziewczynyJestem tutaj nowa i także chciałabym poprosić Was o ocenę mojej aplikacji. To moja pierwsza w życiu objętościówka, wykonana podczas szkolenia. 2d, 3d 0,05 C. Będę bardzo wdzięczna za Waszą obiektywną ocenę
![]()
http://pliki.wzorki.info/images/qj42m.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/0d5ga.jpg
charminglashes jak coś się robi po raz pierwszy to nie ma co cudów oczekiwaćZdjęcie jest niewyraźne ale jak na objętościówkę to słabiutko. Użyłaś 0,05 a aplikacja wygląda jakby była klejona grubymi rzęsami. Musisz bardziej "rozpuszać" kępki. Nie widać tu objętości
i w wewnętrznym kąciku jest jakiś mega duży schodek. Wyklej jeszcze 5 pań i wklejaj fotę - na bank będzie piękniej
![]()
www.trooskawka.pl
INSTRUKTOR stylizacji rzęs
FB https://www.facebook.com/Trooskawka-...55544/?fref=ts
Dziękuję za cenne wskazówki Izi. No cóż...cudów nie oczekiwałam hehe. Teraz tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że moje szkolenie nie było raczej zbyt profesjonalne, skoro Pani Instruktorka nie miała zastrzeżeń. Dlatego postanowiłam poprosić Was Kochane Forumowiczki o ocenęNiestety na szkoleniu miałam do tej aplikacji prostą pęsetę :/ Gdybym przed szkoleniem przeczytała wątki na tym forum, byłabym mądrzejsza i poprosiłabym o zakrzywioną. Wydaje mi się, że taką właśnie pęsetą łatwiej rozpuszać kępki... ale to nic... będę ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć
!
Zamierzam kupić Vetusa ST15 bo mam na razie tylko 5B-SA. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
![]()
O matyldo! Prostą pęsetą kazano Ci robić? Już miałam pisać, że nie ma co narzekać od początku na szkolenie. Bo instruktor i jego przekazywana wiedza to jedno a kursant i to co z tą wiedzą zrobi to drugie... ale kępki prostą pęsetą to porażka
Załącznik 79420
Kępka powinna przypominać mniej więcej tą z fotki. Twoje takie raczej nie sąsą zbite - przynajmniej tak to wygląda na fotografiach. Ja bardzo lubię ST15
Daj znać jak Ci się nią pracuje. Będzie na pewno łatwiej
![]()
www.trooskawka.pl
W porównaniu do kępki z Twojego zdjęcia moje faktycznie były zbyt zbite. Jak będę miała już odpowiednią pęsetę to poćwiczę na sucho układanie rzęs w kępki i dopiero zabiorę się za aplikacje. Siostra zgodziła się być moją kolejną ofiarą hehe, mam nadzieję, że następna aplikacja będzie znacznie lepsza. Wkleję zdjęcieJeszcze raz dziękuję za pomoc
![]()
Iza ma racje. kepuszki za malo puszyste przez co aplikacja wydaje sie ciezka. i pilnuj plynnosci w rozmiarach bo schodki do nieba sa
i prosta wywalbynajmniej jelsi chodzi o volume.
Izi, kupiłam St15 i niestety miałam straszny problem ze złapaniem większej ilości rzęs. Ćwiczyłam, próbowałam, starałam się i nie wychodziło... Przy dwóch rzęsach nie było problemu, przy trzech jedna za każdym razem mi wypadała. Myślałam już, że nie potrafię prawidłowo operować pęsetą. Postanowiłam jeszcze spróbować innej i kupiłam ESD15. I to była dobra decyzja! Drugą pęsetą pracuje mi się znakomicie. Muszę jeszcze ćwiczyć ale potrafię złapać nią i ułożyć wachlarz z czterech, pięciu rzęs. Nie uważam, że pęseta St15 jest zła, wydaje mi się, że trafiłam na zły egzemplarzW wolnych chwilach ćwiczę w domu, by skrócić czas aplikacji.
A to są moje nowe prace, pierwsza to 3d 0,07 C a druga 2d 0,07 C. Mam nadzieję dziewczyny, że widać poprawę, choćby niewielką... wiadomo, z czasem będzie coraz lepiejbędę wdzięczna za rady nad czym jeszcze mogę popracować
Pozdrawiam Was serdecznie
![]()
jest lepiej, zdecydowanie.
jeszcze razi chaos w kacikach przy nosie, ale to jest do wypracowania oiczywiscie
jesli ebdziesz czetso cwiczyc i kleic to mysle ze bedzie jak najbardziej ok.
tak, z pesetami tak bywa, bardzo ciezko trafic 'swoj' egzemplarz![]()
Witajciejestem tu nowa i w rzęskach także ponieważ 19 i 20 Sierpnia br ukończyłam kurs w Perfect Lashes w Bydgoszczy na met 1:1 i russian volume.zdjecia dziewczyn sa moimi pierwszymi pracami na kursie.Ucze robic kępki 😊 z tąd zdjecie moich kępków i zdjęcie secret by zosia porównanie. A wam jak kępki wychodzą i jak oceniacie moje pierwsze prace 😘😘😘 dziękuję
Czy ja dobrze zrozumiałam? Jednego dnia robiłaś kurs metodą 1:1 a następnego russian?![]()
Profesjonalne artykuły do stylizacji paznokci. Dystrybutor SUN FLOWER, EVERSHINE. Artykuły do przedłużania rzęs - NOBLE LASHES.
LUBLIN UL. LUBARTOWSKA 47.
DLA FORUMOWICZEK 2% RABATU. TEL. 515 292 993.
F: http://www.facebook.com/pages/Styliz...83661101693490
Taak dokładnie
Kochane podpowiedzcie mi gdzie moge zadawać pytania odnośnie moich braków z teori... Nie stać mnie na nowy kurs... Szukalam opini na temat kursów rzęs i czesto powtarzala sie Bydgoszcz dlatego tam pojechalam ale teraz po szkoleniu pozostaje mnóstwo wątpliwości... Nie mam pojęcia jak dobierac rzęsy... Jak łączyć skrety... Dolny i gorny rzad rzes?czy sa jakies zasady odnośnie objetosci
Oprócz tego żeby kępka była jak wachlarz... Ehh wpakowałam się... Uwielbiam je robic...ale to nie wystarczy.
Dodaje zdjecie mojej trzeciej aplikacji niestety nie dokonczona bo mama musiala przerwać i nie wyczesane sa rzeski mozliwe ze jutro dokończę.
Dziękuję wam ślicznie z góry
Lashes jakbyś zrobiła zdjęcie "po" takie samo jak zrobiłaś "przed" to na pewno dostałabyś więcej wskazówek. Tutaj niestety za wiele nie widać![]()
Nie wymagaj też od siebie zbyt wiele jeśli to dopiero 3 aplikacja. Ćwiczeń nigdy za wiele.
Jeśli dobrze zrozumiałam miałaś w 2 dni zrobione szkolenie 1:1 i objętości? Wow. Nie mi oceniać kurs na którym nie byłam... ale... myślę że trzeba mieć mega zdolności żeby coś takiego ogarnąć... Nie twierdzę że się nie da ale... no wow.![]()
www.trooskawka.pl
Tak właśnie było... Teraz dowiaduje się ze każda peseta jest do innej metody kepek 😔😔😔 masakra wydalam tyle kasy a malo wiem.... Plus nadal za bardzo nie ogarniam dolnego rzadu rzes a górnego. Jak wy sie z nimi obchodzicie?
Tak masz racje pomyślałam dopiero później z tym zdjęciem ale w tym tyg mam miec dwie klientki wiec podesle foto 😊😊😊😊
---------- Dodano o godzinie 13:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:49 ----------
Tak dopiera 3 aplikacja ale zależy mi robic jak najlepiej bo niechce brac od kogoś kasy za nie profesjonalne usługinajlepiej bym siedziala i robila rzęsy 😍😍😍😍 naprawdę kocham to, na kursie(pod koniec) kazdy byl zmeczony mial dosc siedzenia wdychania kleju a ja bym jeszcze posiedziala pare godzin 😀😀😀
Czyli nie dość że szkolenie objętościowe dzień po 1:1 to jeszcze grupowe?
Cześ dziewczyny jestem tu nowa dopiero zaczynam swoją przygodę z rzęsami .Jeśli mogłybyście zerknąć swoim fachowym okiem na moje aplikacje będę wdzięczka.Proszę o opinie 😀
hej Monika,
te zdjecia sa malo wyrazne. ciezko cokolwiek po nich stwierdzic. najlepiej byloby gdybys zapodala pod ocene wyrazniejsze zdjecia
szkolenia łączace metode 1:1 i objętości sa jedna wielka pomyłką. Kursantka nie umie trzymać peset w dłoni a już ma tworzyć kępki, to jest jakiś żart.
Hej dziewczyny, jestem początkująca i dopiero wykonałam około 5 aplikacji rzęs, z tym że jak siedzę w domu to co 2 dni dodaję rzęski jeśli jakieś wypadną i szukam czy niczego nie pominęłam.
Wczoraj zrobiłam 5 aplikację zdjęcie przed i dziś poprawiałam zdjęcie po. Oko troszeczkę inaczej ułożone ale wydaje mi się że jest delikatny progres, próbuję aby rzęski się nie krzyżowały, jeszcze daleka droga do super efektu, ale ciesze się że nawet sama widzę poprawę.
![]()
Moja 5 aplikacja po kursie 1:1, wiem ze mam problem z kierunkami ale caly czas walcze)))
Witam serdecznie,
niedawno ukończyłam szkolenie z 1:1.
Chciałam Wam pokazać moją pierwszą aplikację i spytać co sądzicieZdjęcia niestety z biegu i z w dodatku z emocji zapomniałam zrobić zdjęć "przed". Bardzo się boję jak mi to będzie wychodziło
Na szkoleniu Pani Instruktorka mówiła raczej ciepłe słowa pod katem tego, co robię ale mam świadomość, że bardzo długa droga przede mną. Najbardziej się boję, że rzęski będą spadać klientkom i, że nie będę miała klientek.
Modelka miała rzęski naturalne bardzo długie ale cieniusieńkie.
Aplikacja skręt C, długość 8-12, grubość 0,12, miejscami 0,15 (po namowie Pani Instruktor).
Czas 3h.
Ostatnio edytowane przez Onychus ; 06-11-2016 o 18:31
jak na moj esuper hehe
Onychus no fakt mało widać, ale ostatnie zdjęcie superRówniutko. Jak to pierwsze Twoje rzęski to szacun
![]()
www.trooskawka.pl
Moja dzisiejsza praca :-)
Co sądzicie?
2:1 C 0,10 9-11
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)