Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 176 do 200 z 231

Temat: Propozycje

Totalna maniaczka Avatar dudejla

Domyślnie Odp: Propozycje

Emi dziękuje za edycje
    Sildre, z wyszukiwarką chodzi mi dokładnie o to, co Tobie, to znaczy owszem jestem za tym aby wskazać nowym osobom: zobacz, jak czegoś nie wiesz tu możesz sobie wpisać w wyszukiwarkę, przeszperać wyniki, albo właśnie zapytać w temacie POMOCY ... aczkolwiek jeżeli ktoś w jakimś temacie zadaje konkretne pytanie a ja odpowiadam mu: WPISZ W WYSZUKIWARKĘ, to to jest strata czasu i tej osoby i moja, moja bo skoro zdecydowałam się odpowiedzieć już na ten post, to chyba lepiej napisać coś na temat, bo w ten sposób ani ta osoba nie dowie się co chciała a moderatorzy i tak będę musieli wywalić to co ja napisał bo do tematu to nic nie wnosi...
    A o tym, że należy przypominać że wyszukiwarka istnieje wiem z własnego doświadczenia, bo przez pierwsze miesiące nie miałam zielonego pojęcia o tym że coś takiego jest

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar farbstift

no tak, z tą wyszukiwarką są problemy. ja osobiście na ogól sama wpisuję i podaję komuś kto tego nie użył gotową listę wyszukanych tematów, ale jeżeli mamy temat o powiedzmy szminkach a ktoś tam pyta o żele...Najlepszą metodą jest jednak pisanie pw do nowych z niezbędnymi informacjami, ja tak robię I te osoby nadal są na forum i już radzą sobie z funkcjonowaniem bez wprowadzanie chaosu.
    Z komentarzami w tematach galeryjnych nie chodziło o to, żeby zamiast "ładnie", było "piękna stylizacja", nie chodzi o ilość słów, tylko uargumentowanie, podanie do jakiej pracy się to odnosi a nie nabijanie postów, bo do konkursu potrzebne.
    I popieram, że temacik o obiadach niepotrzebnie złączony. Ale wiele tematów moderatorzy złączyli i o wiele łatwiej teraz się połapać
    https://www.facebook.com/kopalniatwojegostylu
    http://kopalniatwojegostylu.blogspot.com/

pss... Avatar Emist

Cytat Napisał Sildre Zobacz post
    Co do wyszukiwarki. Zgadzam się jak i nie. Zgadzam się, gdyż czasami sama używając wyszukiwarki musiałam troszkę poszperać między nie do końca odpowiadającymi moim poszukiwaniom tematom. Aczkolwiek trzeba zaszczepiać innym takie umiejętności jak korzystanie z tej opcji, bo wiele osób nie wie o niej, nie doczytało, nie umie korzystać lub po prostu im się nie chce.
    Cytat Napisał kobietazpazurem Zobacz post
    Zgadzam się z dudejlą, nowych trzeba naprowadzać i pomagać, a nie zbywać do wyszukiwarki, której czasami także użyć jeszcze nie potrafią, bo po prostu nie mogą się połapać z forum.
    najczęściej odpowiedź co do wyszukiwarki - zwłaszcza na chacie czy też w postach dostają osoby,które 5 min po zalogowaniu,wątpię by czytały jakikolwiek temat szczegółowo pytają o rzeczy,które są np w mały FAQ po lewej stronie forumZałącznik 26604
    ,widząc np we frezarkach post "jakie frezy polecacie" człowieka krew czasami zalewa,bo 3/4 tematu traktuje o tym

A tak z innej beczki, kiedyś chyba mieliście podział w ogłoszeniach na zakupki? Tylko czy podfora nie sprawdzają się lepiej niż zbiorówki? Tzn. chodzi mi o aktualne ogłoszenia. Są tam stare posty, które nie jestem pewna czy są aktualne czy nie, nie zawsze każdy uaktualnia post. Ja teraz zaczęłam subskrybować te temaciki, bo nie mogłam się połapać i być na bieżąco. Jest wówczas więcej pracy, mniej miejsca, pełno postów, ale z drugiej strony każdy osobno i każdy aktualny lub wyrzucony.
    się Sildre rozpisała
    co do ogłoszeń jest ustawienie a nie wiem czy wprowadzone (małe nie doinformowanie),że ogłoszenia miały być automatycznie usuwane bo jakimś okresie czasu,zajmę się nimi za jakiś czas,tak jak zrobiłam z ogłoszeniami zbiorowymi - z 20 stron dyskusji zrobiło się 2-3 ogłoszeń i każdy był pytany o to,czy aktualne,zrobiło się przejrzyściej

Nałogowiec Avatar Sildre

Emist ano zalewa krew i czasami, aż pluje na monitor a to z frustracji, a to z innych powodów... aczkolwiek ja sama, choć czytałam FAQ to nie wszystko obczaiłam Może to ślepota, ale np. polecane po prawej linki zobaczyłam dopiero po kilku dniach. I tak np. zamiast sama szukać do upadłego poszłam na łatwiznę prosząc Farbi o linki jakieś do filmików, pdfów i innych zbiorczych artykułów o pazurach, które można zassać U mnie to było zaoszczędzenie czasu, bo dzięki uprzejmości koleżanki miałam czas na czytanie, zaznajamianie się z działami forum, a nie szperanie.
    Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
    Ale faktem jest, że niektórzy przesadzają. Jednak nowym trzeba wybaczać, bo potem będą śmigać że hej No, ale koniec tematu. Każdy wie o co chodzi

Co do zbiorówek, ojj tak, się rozpisałam - to z upału mam słowotok Aktualizacja by się przydała, dlatego myślałam że sprawniejsze są jednak sufora, gdzie w swoich tematach dziewczyny mogą pisać o zamknięciu topicu. A tak... tyle pracy. Ale oczywiście jak wymiotą stare posty to będzie sprawniej. Ciekawe czy raportowanie przez dziewczyny by Wam np. pomogło?
    " Podjęcie próby to pół sukcesu, a bycie dobrej myśli to 3/4 sukcesu..."

pss... Avatar Emist

jak najbardziej nawet nie wiecie ile nam raportami pomagacie zobaczcie ilu jest modów,ilu użytkowników czasami człowiek klika na czerwony krzyżyk u góry przeglądarki w myśl zasady czego oczy nie widzą... żarcik
    jeśli widzicie post nie na miejscu,offtopa,post nie zgodny z regulaminem,zawierający same emotki lub nie wnoszący treści etc itd to raportujcie śmiało i się nie bójcie każdy raport jest przedyskutowany i postanowione co z nim zrobić

Nałogowiec Avatar Sildre

Okis. To teraz będę klikać, że hoho...
    Żarcik W sumie przydałaby się adnotacja wtedy w zbiorówkach, że po zakończeniu ważności ogłoszenia prosi się o jego zraportowanie przez twórcę hmm?

a co z "dzięksami"? Tzn. postami, które mają tylko "dzięki, wielkie dzięki, kochana jesteś dzięki, etc." a sam post za który są te podziękowania jest przez tą osobę "dzięknięty" Hehe jestem upierdliwa z tym, ale tak tylko pytam nie po złości dla innych, bo samej jest mi miło czytając podziękowania w wersji słownej niż kliku, no ale... strasznie się męczy przy czytaniu edukacyjnych wątków - tylko tam.
    Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Evelyn.

a czy można założyć temat "paznokcie z których jestem dumna"... nie chcę bez pytania... bo możwe głupi pomysł...
    proszę mi mówić Evelyn... lub Ewelina jak komu wygodnie
    kiedyś królowa... ale postanowiłam abdykować
    http://www.youtube.com/watch?v=wPzsN0NQSAw
    kocham tą babkę
    http://stylowe-pazurki.blogspot.com/

Nałogowiec Avatar Sildre

Propozycja połączenia tematów:
    - praktykantka
    - praktyki

VIP Avatar natalia268

Cytat Napisał królowa Zobacz post
    a czy można założyć temat "paznokcie z których jestem dumna"... nie chcę bez pytania... bo możwe głupi pomysł...
    moim skromnym zdaniem bez sensu .. ale to tylko moje zdanie...

równie dobrze mozna wstawic w odpowiedni temat i dopisac ze sie jest z nich dumnym bo .. blablablabla... ... nie oszukujmy się.. jesli ktoś nie jest zadowolony ze swoich paznokci i az wstyd mu pokazac, albo nawet zdjec robic to nie wstawia.. a jesli sie uczy, robi kroki w przod to wszystkie cenne wskazówki się dla niego liczą ale i tak ta osoba się cieszy ze swoich pazurków ze coś idzie itd...i w sumie uwaza je na ładne.. jak na swoje możliwości

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar farbstift

dokładnie, na dodatek pazurki będą się dublowały, bo wstawimy je jeszcze w inne galeryjne tematy...
    https://www.facebook.com/kopalniatwojegostylu
    http://kopalniatwojegostylu.blogspot.com/

Nałogowiec Avatar Sildre

Przekopując forum zauważyłam wiele wolno "latających" to tu to tam temacików o paznokciach z mechanicznymi uszkodzeniami płytki i (co prawda nie przekopałam całości) czy istnieje gdzieś zbiorczy temat? Mamy choroby paznokci, ale czy jest coś gdzie można by pisać o stłuczeniach, przepiłowanej płytce, problemach po nieumiejętnych zabiegach i rekonwalescencji etc. Jeśli nie to proponowałabym założyć coś takiego na modłę chorób, bo do samego działu chorób to tak jakoś hmm nie pasi.
    I może wrzucić takie temaciki jak:
    - link
    - link
    - link
    - link

Widziałam jeszcze kilka, ale jeszcze tam nie dojechałam z czytaniem

I proponuję połączyć w jedno "Karta Klientki":
    - link
    - link
    P.S. Może także pasowałoby by bardziej do działu "Stylistki, klientki"
    Ostatnio edytowane przez Sildre ; 15-07-2010 o 03:08

Nałogowiec Avatar Zuzanna Rzeszewska

A może by tak konkursy zrobic w jedym dziale? Bo już jest ich chyba ze trzy

Nałogowiec Avatar Sildre

Też już proponowałam, ale faktycznie niektóre powinny być osobno np. te typowo od AP, gdzie AP ma swój dział osobny.
    Chociaż ja dalej w duchu uważam, że te ze świata spokojnie można by wrzucić w dział "Konkursy Zdobienia Paznokci" i zostawić tylko dział "Targi, pokazy". Zawsze można zrobić podział dodatkowy na np. "Ogólnopolskie".

pss... Avatar Emist

Cytat Napisał Kamis Zobacz post
    dziękujemy za wasze uwagi i sugestie

co do konkursów myślę że jest dobrze jak jest
    dział Konkursy Zdobienia Paznokci to są nasze wewnętrzna konkursy
    a Konkursy, Pokazy Targi info o wydarzeniach na świecie

sprawa już poruszana a szef ma zawszę racje
    są tylko dwa tematy z konkursami,Akademia Paznokcia jest osobnym działem jak zapewne zauważyłyście i tam są zamieszczane konkursy związane z w/w pismem.

---------- Dodano o godzinie 06:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 05:59 ----------

Przekopując forum zauważyłam wiele wolno "latających" to tu to tam temacików o paznokciach z mechanicznymi uszkodzeniami płytki
    są to problemy nie zawarte w temacie http://forum.wzorki.info/pomoc-pytan...-tematach.html i po prostu sobie wolno latają ot taka swoboda zbiorczy temat niby jest,ale jak zostało zauważone,jak zaczniemy łączyć wszystko to zrobi się bałagan jak nie wiem

I proponuję połączyć w jedno "Karta Klientki"
    połączone dzięki (ptaszki się skończyły )

Nałogowiec Avatar czarnyaniol121

ekhm to może ja podziele sie swojim pomysłem przemyśleniem itd
    mianowicie chodzi o to czy dało by sie zrobic taki cwancyk zeby dział ogłoszen można było ogladac od pewnej ilosci postów lub rangi tak jak dział "stylistki paznokci PRIV" argumentowała bym to tym ze osoby które ledwo co zarejestrowały sie na forum zakładaja ogłoszenia albo chca sie wymieniac a potem okazuje sie ze to z góry zaplanowane oszustwo ( przykład Aneta LIs)
    ja sama miałam dwa razy taka sytuacje i sadze ze nie tylko ja...wiadomo ze jak ktos bedzie chciał oszukac to oszuka ale mysle ze zawsze chociaz jedna nieuczciwa osoba sie zniecheci...takie cos widziałam na innym forum (nie paznokciowym) i dobrze to funkcjonuje i ludzie sie nie bulwersuja a wrecz przeciwnie...
    wiem ze nie umiem tłumaczyc ale mam nadzieje ze wiadomo co mam na myśli
    wolność zaczyna się tam gdzie kończy się strach...

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=313218

Naczelny Grafik Forumowy Avatar rudzia1985

ja Cie zrozumialam
    mysle, ze to dobry pomysl...u mnie na innym forum rowniez jest taka sytuacja, ze na forum rejestruja sie tylko po to by sprzedac cos, czasami sa to auta warte 15-20 000 i czasami male kwoty do ok 500 zl ale i w takich momentach znajduja sie oszusci...
    rejestruja sie, sprzedadza cos, pozniej sie okazauje ze felerne ale kase juz dostanie i nic z nim nie zrobisz i tyle o nich slychac
    dlatego teraz zeby wystawic ogloszenie potrzebna jest akceptacja dwoch osob, specjalnie to tego powolanych

taki pomysl dalabym od okreslonej liczby postow (powiedzmy 100 ) moze to w jakis sposob sprawdzic pierw osobe, jak czesto jest na forum , ile sie udziela itd.
    Agnieszka

INM & RaNails Educator EF Avatar asia

przy okazji poprzedniej akcji z anetą lis wprowadziliśmy system dodawania ogłoszeń od 10 postów, ale być może faktycznie trzeba zwiększyć ten limit..

Nie spamuj bo strzelam :) Avatar aga

ja bym dała co najmniej 50

VIP Avatar nanami7

Szefie, ja się wtrącę, ale jestem za...
    najpierw trzeba się trochę udzielić, zanim zechce się coś sprzedać...
    Jest między nami gra,
    którą gra się w parach...

www.paznokcie-poznan.blogspot.com

dzięki za zgłaszanie uwag
    zmienię to w najbliższej przyszłości

Wzorki Club Avatar kobietazpazurem

A ja mam propozycję co do wyglądu forum. Może by go troszkę ożywić i na stronie głównej umieścić miniaturki tzw awatary danego dzialu- tak jak to jest z dzialem Akademi Paznokcia- przy tym jest logo ap. I tak odpowiedni obrazek zamieścić przy odpowiednich działach. Było by bardziej kolorowo a nie ciągle ten róż

INM & RaNails Educator EF Avatar asia

w skórce różowej takie awatarki są z lewej strony działu

Wzorki Club Avatar kobietazpazurem

tak ale mi chodziło wlasnie o ten glówny szablonik Byłby ciekawszy. To tylko moja propozycja

Redaktor Avatar katherinne

mi się wydaje, że było by mniej estetycznie wtedy. Podoba mi sie tak jak jest jeśli chodzi o awatary, bo jakby np kazdy byl inny to po prostu kojarzy mi się z brakiem estetyki.

VIP Avatar natalia268

Błaaaaagam niech w temacie: Kursy, opinie, doświadczenia będzie również wprowadzony system dzielenia sie swoimi przezyciami od jakiejś ilości postów bo juz mnie krew zalewa.. I ciagle mysle ze ktos kto napisał tylko jeden post i tylko w tym temacie to pracodawca który reklamuje sie w ten sposób, a to mija sie z celem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania