Zobacz pełną wersję : Jakie produkty oraz firmy POLECACIE?
Ja na kursie pracowałam na produktach firmy Christrio, oczywiście zaraz po kursie kupiłam u nich całą wyprawkę, bo nie miałam zielonego pojęcia o tym. Kosztowało mnie to naprawdę sporo... Żele okazały się dobre, ale po jakimś czasie nie używania (ok. 2 tyg) z żelu zrobiły się gluty....
Teraz pracuje tylko i wyłącznie na Sun Flower jestem zadowolona z nich i cena jest przystępna przy dużych pojemnościach. :good:
Ja obecnie zakupiłam sobie żelik firmy ACTIV, żel CLEAR i jest poprostu REWELACYJNY :) super się nakłada i połysk piękny ma :) słyszałam również, że żelik GOLD również jest super :)
Ostatnio zakupiłam również u Dobrejrady żeliki:
- Kolorowe - kolorki naprawde rewelacyjne, wystarczy jedna warstwa na pokrycie paznokietka, bardzo efektowne,
- żel UV JEDNOFAZOWY Dobrejrady (i-nails) - dopiero będe go testować :) opinie napisze po 1 próbie :)
Natomiast nawiązując do akryli Nail Design.
Liquid pachnie, że ahhhh .... nie da się długo popracować przy tym liquidzie.
Kolorki akryli są całkiem całkiem fajne.
Akryl clear może być.
Akryl biały?? hmmm czy oby napewno biały. Kwiatki robione akrylem white wychodzą takie troszke ... mdłe, nie są białe tylko biało-rozlazłe.
---------- Dodano o godzinie 14:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:37 ----------
DOBRARADA na allegro widnieje jako DEKORYNKA, poza allegro warto również odwiedzić internetowy sklepik dobrejrady - promocje, promocje i jeszcze raz promocje, a jakoś bez zmian :)
Anna Kosińska
21-12-2009, 17:05
Activ rewelacja
Nail Design do niczego nie polecam nikomu...
Nfu-Oh rewelacja
Nails Artistry rewelacja
Mariposa Nails na prawde warto jesli ktos lubi bawic sie zelami
szpila59
23-12-2009, 11:43
dziewczyny mozecie mi polecić jakiś fajny biały żelik?? Ja mam ten z SF już od dłuższego czasu, ale tak średnio mi się robią... dla mnie jest za rzadki... za to ten ma fajną konsystencję :
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Agnieszka Praska
23-12-2009, 13:00
moj z ef jest identyczny:) tez taki gescioch a bielszy od ibd:)
dziewczyny mozecie mi polecić jakiś fajny biały żelik?? ...ten ma fajną konsystencję(...) wystarczy że dobierzesz sobie odcień bieli jaka ci pasuje a konsystencje taka uzyskasz nawet ze swojego rzadkiego po włożeniu do lodówki na 15 minut:good:ja używam białego z silcare z serii lovely Silcare- biały żel seria: lovely
(http://silcare.pl/produkt/2520)
Sweet-ka
23-12-2009, 14:42
Z lodówką dobry pomysł ale w ciepłym otoczeniu zaraz zrobi sie rzadszy...
Teraz taki gesty ma SPN angel, grafiti ma tez, charisma, pb no podobno EF i nsi jest ich troszke takich gestawych zeli.
Z lodówką dobry pomysł ale w ciepłym otoczeniu zaraz zrobi sie rzadszy...
ale z doświadczenia wiem że moja lovela włożona do lodówki na 15-20 minut jest na tyle gęsta, że "trzyma się" podan 4 godz :)
Sweet-ka
23-12-2009, 15:21
Nie znam wszystkich zeli byc może, nie pracowałam na tym zelku jeszcze :)
Ja mam rzadką biel i nawet po włożeniu do lodówki nie jest taka gęsta jak na tym filmiku;( muszę teraz zakupić sobie jakiś gęsty biały żel bo niepotrzebnie się męczę... No i pojawił się u mnie kolejny problem - żele stają się rzadsze przez lampkę oświetleniową:/: ja tego ciepła w ogóle nie czuje bo one właśnie nie grzeją ale moja galaretka staje się średniogęsta:/:
andziuska1
23-12-2009, 23:50
SPN SPN Nails Twoje Najpiękniejsze Paznokcie (http://spnnails.com/)
będe musiała przetestować chłodzenie żeliku w lodówce :) po otwaciu mój żel jest dość gęsty ale z czasem pracy zaczyna się robić baaaaaaaaardzo lejący :(
kasiek2501
04-01-2010, 16:51
dziewczyny a ja ostatnio natknelam sie na taki sklep:
Paznokcie w Miracleshop.pl - internetowy sklep kosmetyczny (http://www.miracleshop.pl/)
zastanawiam sie nad kupnem tego zestawu:
Zestaw akrylowy Miracle XL (http://www.miracleshop.pl/product_info.php?products_id=1177)
czy, któraś z Was miała doczynienia z tą firmą?
oni tam widze mają żel z naildesign i basic
basica polecam, ND nie miałam, ale dziewczyny odradzają
co do aktyli to nie bardzo dowidze ale ja go na pewno nie miałam bo ja akryl tylko z allepaznokci mam
kasiek2501
04-01-2010, 17:26
a jak się sprawdza akryl a allepaznokci?
zalezy mi w szczegolnosci na camuflujacym, zeby idealnie zakrywal plytke,
poniewaz czesto mam klientki z bardzo krociutką plytka.
patrzylam rowniez na akryle z Sequent ale oni niestety nie maja kryjacego :(
pozdrawiam
Ja mam ten kamuflaż ale nie polecam, leży nie używany na dnie półki ;P
ja mam z allepaznokci akryl cover pink bodajże 7ka to jest na aukacjach allegro u magdyszewacyk i jest dla mnie ok. polecam
ja czekam aż przyjdzie mój ccoverek z silcare ;) jestem z niego bardzo zadowolona :)
kasiek2501
07-01-2010, 14:42
ja czekam aż przyjdzie mój ccoverek z silcare ;) jestem z niego bardzo zadowolona :)
ale cover akryl?
ja wszedzie szukam ale nie znalazlam:(
Wiesz chyba chodzi o żel ale nie jestem pewna:) Zobacz na stronce Silcare Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna (http://silcare.pl/):)
ale cover akryl?
ja wszedzie szukam ale nie znalazlam:(
t na pewno żel. bo linia basic to same żele, a co do coverka akrylu to ja żywam cover pink z allepaznokci i jesytm zadowolona, ładnie kryje i dobrze sie trzyma :)
kasiek2501
07-01-2010, 16:13
t na pewno żel. bo linia basic to same żele, a co do coverka akrylu to ja żywam cover pink z allepaznokci i jesytm zadowolona, ładnie kryje i dobrze sie trzyma :)
oj to chyba się skuszę:)
dziekuje za pomoc
Cukierek
07-01-2010, 19:46
Mi się wszystko podoba z allepaznokci:) mimo iż przed kupnem naczytałam się dużo złych opini to się nigdy nie zawiodłam:)
No może tylko bym biały żel zamieniła na ten z sun flower:)
Ja od kilku lat uzywam żeli z Cosmo Nails, dobrze sie trzyma, jest gesty a takie własnie lubie:D Nie rozlewa sie, super do pracy na formie. Teraz zamowiłam zelik od Dobrejrady zeby wyprobowac:D
dziewczyny a firma miracle ? jesli chodzi o żele ? używała któraś ? proszę o opinię :)
Karolina00
13-01-2010, 16:18
Hmm nie wiem w jakim napisac to temacie pisze tutaj.
Znacie moze zele takie ze maja kolor a sa przezroczyste ? bo widze czasem takie paznokcie ale zastanawiam sie jak to jest zrobione.. :)
Znacie moze zele takie ze maja kolor a sa przezroczyste ? bo widze czasem takie paznokcie ale zastanawiam sie jak to jest zrobione.. :)
Zazwyczaj jest to akryl clear i farbka witrażowa dodana do liqiudu (bądź też specjalne kropelki do barwienia liquidu).
Tutaj sobie poczytaj : http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/1063-stylizacja-witrazowa-eksperymenty.html
mam pytanko czy ktoś już miał ten żel bo zastanawiam sie nad kupnem
Black Line Żel UV I-nails BONDER bazowy 15g/15ml :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p15011,black-line-zel-uv-i-nails-bonder-bazowy-15g-15ml)
no ja niestety nie używałam go...
mam pytanko czy ktoś już miał ten żel bo zastanawiam sie nad kupnem
Black Line Żel UV I-nails BONDER bazowy 15g/15ml :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p15011,black-line-zel-uv-i-nails-bonder-bazowy-15g-15ml)
mam kamuflaż z tej lini i jestem bardzo zadowolona ,ale tej bazy nie miałam .
ja też nie używałam,ale kamuflaż z tej firmy polecam :)
kasiasssss
15-01-2010, 22:23
Woszczurku a czy uzywasz bialy zel z silkera,ja kupilam ale do niczego sie nie nadaje ,mam zel basic french white,moze maja w ofercie lepszy,prosze o pomoc:strach:
katarina1977
16-01-2010, 09:56
allepaznokcie ma takie żele
Woszczurku a czy uzywasz bialy zel z silkera,ja kupilam ale do niczego sie nie nadaje ,mam zel basic french white,moze maja w ofercie lepszy,prosze o pomoc:strach:
owszem kasiu, z silcare ale nie basic tylko lovely Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna (http://silcare.pl/produkt/2520) :good:
kasiasssss
16-01-2010, 13:35
dziekuje kochana moja
AgUsia950
20-01-2010, 20:10
U mnie góruje głównie Sun Flower, ale w przyszłym tygodniu zamawiam żeliki Perfect Beauty. :) Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Z akrylami jeszcze nie miałam okazji pracować, ale kusi mnie niesamowicie. :) A ozdóbki kupuję, gdzie popadnie - DobraRada, Allegro, drogerie (tylko muszę później dokupować pojemniczki, bo nie lubię trzymać ozdóbek w woreczkach) ^_^
NataliaNY
02-02-2010, 21:25
Czesc Dziewczyny,
przymierzam sie do zakupienia zestawu kolorowych akryli firmy Nfu Oh. Slyszalam same dobre opinie o tej firmie, maja przepiekna kolorowke i sa nieziemsko plastyczne. Niestety nie mialam okazji wyprobowac. Nie naleza do najtanszych ale za jakosc niestety trzeba placic.
Jesli ktoras z Was miala okazje wyprobowac te akryle, bede wdzieczna za kazda opinie (dobra i zla). Prosze, podzielcie sie doswiadczeniami.:kwiatek:.
hairkama
04-02-2010, 08:08
Ja pracuje na Ez Flow Juz od 3 lat i super mi sie na nim pracuje , natomiast kolorowe akryle ,ozdoby mam od dobrej rady:)
ja pracuję na ż:]elach charbone, activ nałyszczający, i milano - nowy testuje i jak narazie zrobiłam kilku klientkom i jest super:)
Ja w tej chwili mam extrime white z Nail Design (i jestem z niego bardzo zadowolona,robię french sondą i ten żel jest do tego rewelacyjny i śnieżnobiały,wystarczy 1 warstwa),rose french też z ND (też bardzo fajny naturalny kolorek),nabłyszczacz Intense Seal z IBD(rewelacyjny)i żel IBD budujący clear(fajny,dobrze się trzyma),ale czekam na extra mocny sculpting z allepaznokcie bo podobno jest dobry no i ma fajną cenę. :) Ale się rozpisałam :)
Elizabeth76
04-02-2010, 12:21
je tez chcę się skusić na extra mocny sculpting ;) słyszalam dużo dobrych opini o nim :)
julcia88
04-02-2010, 13:05
ja go używam i jestem zadowolona bardzo ;) a skusiłam sie też dlatego , że dużo pochwał o nim słyszałam :)
No to mam nadzieję,że ja też będę zadowolona a jak nie to nie będzie wielka strata bo robię pazurki tylko sobie ;)
---------- Dodano o godzinie 13:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:10 ----------
julcia88, a ciężko się go piłuje?
julcia88
04-02-2010, 13:14
nie, zbudowanie nim paznokcia i ładne opiłowanie to bynajmniej dla mnie żaden problem ;)
Hej Dziewczyny!!! Znacie jakiś żel jednofazowy RZADKI ? :) byłabym wdzięczna o odpowiedz :) pozdrawiam
allepaznokcie ma taki rzadki w pudełeczku nazywaja go sami nabłyszczający, ale nigdy go nie "badałam" Hurtownia kosmetyczna, tipsy, lakiery, paznokcie Ĺźelowe, akrylowe - Allepaznokcie.pl (http://allepaznokcie.pl/09Zel_UV_-_30ml_-_clear_finish_2714.html)
Kobietki powiedzcie mi co sądzicie o żelach firmy Activ i Basic ?
Planuje kupić, troszkę już o nich czytałam.
wystarczy przeczytac temat od początku, bo o tych 2 firmach pisałysmy baaaaaaaaaaaaardzo dużo:)
---------- Dodano o godzinie 19:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:19 ----------
na pasku rózowym masz OCEŃ TEMAT , PRZESZUKAJ TEMAT, NARZĘDZIA WĄTKU
wysztaczy ze wpisze w PRZESUKJA TEMAT nazwy firm jakie cie interesują i wyswietlą ci sie wszystkie posty z tymi nazwami:)
ale myslisz ze on jest faktycznie rzadki ?
---------- Dodano o godzinie 19:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:23 ----------
aha dobra, zalogowałam sie, przeczytałam komentarze i faktycznie masz racje :) dzieki za podpowiedz :)
co do zadkiego z ap o ktorym piszecie to jest to naprawde bardzo zadki żel ale nie jest to zel budujacy tylko nablyszczacz z pedzelkiem do wykonczenia, jesli poszukujesz zelu jednofazowego z ap to serai easy off jest zadka , pozniej jest clasyczny clear a na koncu super gesty scultping :)
wiem z AP easy off mam :) kocham tez żel :) i najlepiej mi sie na nim pracuje :) na gęstszych jakoś nie umiem, zawsze bąble powietrza mi sie wkradną :) a na tym easy off nic,po prostu suuuper:)
AgUsia950
04-02-2010, 20:48
ja tam używam średniogęstego z IMS nails. :D i mi jak najbardziej odpowiada, ładnie się trzyma. :D
ale rzadkie w swojej ofercie też chyba mają. :D
Żel jednofazowy lepszy jest z allepaznokcie czy I-nails?? nie wiem na ktory sie zdecydowac...
ja mam i-nails i bardzo mi pasuje, spokojnie moge polecic (i zwykly, i violet)
z alle nie mialam i nie mam porownania :(
Ostatnio sytuacja zmusiła mnie do kupna żelu w Częstochowskim AR style. Strasznie kręciłam nosem na żel który poleciła mi pani bo nie wiedziałam tak naprawdę co to jest i cena śmierdziała mi strasznie... 40 zł za 30 ml. No a teraz pewnie już na nim będę pracowała. Żel jest dość gęsty, nie dzieje się z nim nic złego i świetnie nabłyszcza.
Na zdjęciu moje naturalki z 1,5 tygodniowym odrostem:
mala_mi1405
20-02-2010, 21:00
Witam:)
Chciałam Was zapytać Kochane o akryle firm Sun Flower oraz AllePaznokcie. Bardzo duzo piszecie o tych firmach ale o żleach. Ja chciałabym dowiedzieć się coś o ich akrylach, czy dobre czy polecacie.
Pozdrawiam:D
kobietazpazurem
20-02-2010, 21:19
z SF Polecam z AllePaznokcie nie wiem bo nie próbowałam :)
julcia88
20-02-2010, 21:34
ja mam z SF cover akrylowy i mi bardzo odpowiada odcień :D mam też biały i również super jak dla mnie :) z Allepaznokcie nie używałam jeszcze ale słyszałam, że są też podobno bardzo fajne, ale nie wszystkie :)
beata1978
26-02-2010, 19:21
mi sie wlasnie konczy zelik i kolezanka namawia mnia na Nails Design czy jakos tak, sprawdzialm w interneciku i ta firma jest cos.. tania jesli chodzi o zelki czy ktos ma na ich temat jakies zdanie?? musze zaznaczyc ze fakt nie przeplace za zel bo po prostu nie stac mnie za to, robie pazurki glownie sobie a jesli juz kolezanka to pokrywaj mi tylko koszty ozdob...
witam wszystkich!!!! Za miesiąc otwieram własny salon kosmetyczny, nie polecam Nails Design żele sie kruszą a akryl żółknie cena warta jakości:wstydek:
---------- Dodano o godzinie 19:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:06 ----------
mi sie wlasnie konczy zelik i kolezanka namawia mnia na Nails Design czy jakos tak, sprawdzialm w interneciku i ta firma jest cos.. tania jesli chodzi o zelki czy ktos ma na ich temat jakies zdanie?? musze zaznaczyc ze fakt nie przeplace za zel bo po prostu nie stac mnie za to, robie pazurki glownie sobie a jesli juz kolezanka to pokrywaj mi tylko koszty ozdob...
witam wszystkich!!!! Za miesiąc otwieram własny salon kosmetyczny, nie polecam Nails Design żele sie kruszą a akryl żółknie cena warta jakości:wstydek:
Dziewczyny czy któraś z Was pracowała na żelach Neo Nail??? Jakie sa???
KaMiLaC.
26-02-2010, 19:29
Witam:)
Chciałam Was zapytać Kochane o akryle firm Sun Flower oraz AllePaznokcie. Bardzo duzo piszecie o tych firmach ale o żleach. Ja chciałabym dowiedzieć się coś o ich akrylach, czy dobre czy polecacie.
Pozdrawiam:D
wbrew temu iż Sun Flower bardziej popularny i droższy niż Allepaznokcie, to ja polecam te drugie :) akryle SF strasznie się schrzaniły, a nie mowiąc o liquidzie, po ktorym zolkna paznokcie!!! za to allepaznokcie maja swietny liquid, ktory laczy sie z kazdymi akrylami! same akryle tez dosc fajne ^_^
Elizabeth76
26-02-2010, 20:35
ja również miałam możliwość wypróbować żele sun flower i allepaznokcie i zdecydowanie jestem za alle;)
mala_mi1405
26-02-2010, 21:18
Bardzo Wam dziękuję:*:) jeszcze się zastanowie nad tymi obiema markami, chyba że polecacie zupełnie inną. Pozdrawiam:)
Cover mam z exfashion i jestem mega zadowolona, kupiłam je u siebie w gorzówku i piekniejszego covera w zyciu nie widziałam:love:
ja własnie dzis byłam w Dąbrowie Górniczej w tym DH POGORIA,
i maja tam stoisko własnie z tą firmą, pytałm o cover pani mi pokazała
ale dla mnie za ciemny, pytałam tez o żel biały typu galaretka
pani szukała szukała ale powiedziała ze niestety nie ma...
jak odeszłam to leciała za mną 50metrów ze jednak jest...
głupio mi sie zrobił więc wróciłam sie i wziełam na próbe 5ml za 20zł
faktycznie biel swietna a jak sie przechyli słoiczek to ani drgnie, pachnie jak kolorówka basica
ciekawa tylko jestem jak sie sprawdzi, dam wam znać
dołączam zdj 17386 17387 17388
========edycja STOP=========recenzja żelu STOP==========pisze woszczur STOP=========
a więc dziś wypróbowałam ten żel, jest budujący i bardzo fajne kryje,
bardzo dobrze sie aplikuje, dla wypróbowania nałożyłam go na obie rece (10 palców jakby kto pytał :P) bez utwardzania
ale po przetarciu i dopiero do lampy..
zamin nałożyłam na ostatni palec to tez co nałozyłam jako 1szy ani drgął.
świetny jest, chyba sie na niego przerzucę na stałe. nie zółtknie i dobrze sie go opracowuje
żlel troche wygląda jak pianka a troche jak galaretka taki mix w konsystencji
a wygląda tak : http://forum.wzorki.info/112900-post2736.html
tylko tu całosc pociąnięta jest pyłkiem kolor mix ab
kachna831
02-03-2010, 13:20
HEJ!
Dziewczyny,czy któraś z was robi pazurki żelem firmy MARIPOSA??
Chciałam sobie kupić żel tej firmy ale nie wiem czy warto.
Proszę o informacje :D
kachna831, tu jest temat o produktach: http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/252-jakie-produkty-oraz-firmy-polecacie.html
Żel o którym pisze Woszczur jest dla mnie interesujący bo wole whity gęste, lepiej mi się takie nakłąda i wychodzi mi ładniejszy uśmiech.
Ja mogę wypowiedzieć się o takich produktach:
1. Silcare
- Masked - kupiłam, bo Woszczur polecała;) i musze powiedzieć, że jest ok przypomina mi cover z i-nails, który
też mogę polecić ( konsystencją i kolorem ) może to to samo:)?
http://c3.asteroid.pl/a.swistak.pl/000/573/573562_1024.jpg http://www.dobrarada.com.pl/galerie/b/black-line-zel-uv-i-nail_14583_m.jpg
- Galaretka silcare - miałam z nią do czynienia na samym początku, kiedy zaczynałam zajmować się pazurami. I uważam, że dla początkujących taka konsystencja żelu jest bardzo dobra, bo uczy i przyzwyczaja do pracy z pilnikiem i opracowywania kształtu;), byłam z niej zadowolona. Ale jak widać z powyższych wypowiedzi dziewczyn obecnie jakoś się pogorszyła - nie wiem bo nie używałam już dawno:)
2. I- nails (dobra rada)
- I - nails jednofazowy, clear - używałam, polecam jednak jak juzwspomniałam wolę żele o gęstszej konsystencji. Ale ten żel + cover ( powyższy ) to efekt betonu na paznokciach - znaczy tak dobrze się wszystko trzyma.
- I - nails kolorowe - polecam, nie miałam z nimi żadnego problemu, ani z kryciem ani z utwardzaniem.
- I - nails silikonowe - na tych także bardzo dobrze mi się pracuje
3. Yasmin
- Strong clear - cudowny żel, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Zrezygnowałam z niego ze względu na cenę. Z moją ilością klientek i biorąc pod uwagę to, że pazury nie są dla mnie formą zarobkową to jest to dla mnie nieopłacalny interes.
- Pilniki Yasmin - bardzo dobre i mocne
- Shine - piękny połysk, ale znowu taaa cena :)
4. Alle Paznokcie
- Gęsty Ekstra Mocny - polecam
- Clear - też miałam i żadnych problemów typu zapowietrzenia albo żółknięcie, nie miałam
5. PB
- White - ten o konsystencji śmietany - miooodzio:)
6. Sun Flower - używałam kiedyś tylko żeli tej firmy ale... od pewnego czasu uważam, że się "popsuły" moze nie wszystkie a clear, który używałam na pewno, zaczęłam mieć problem np z żółknięciem masy;/ itp Ze względu na to przestałam ich używać ale mogę polecić cover, kryształek i kruszony lód.
To na razie tyle, było ich więcej ale musze wziąć się w końcu za jakiś obiad :D
A teraz, znaczy jutro chciałam zamówić sobie żele z serii BLACK PRINCE
- np.
http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/952/96/17/952961708
to jest akurat mega strong ....
Czy ktoś coś wie na ich temat? Używał? Poleca czy odradza?:D
AtelierStylizacji Carolla
14-03-2010, 12:35
jeśli szukacie fajnego gęstego białego żeliku to ja mogę wam polecić w 100% żel Perfect Beauty - perfect white- śliczny biały kolorek, konsystencja która pozwala zrobić wszystkie pazurki frenczowe i nic nie spływa, ładnie współgra z innymi żelikami
KaMiLaC.
14-03-2010, 13:01
oooo tak -perfect white PB jest świetny :D na szkoleniu podbił me serce :love: tak samo jak base gel PB :) bardzo wydajny żelik :skacze:
farbstift
22-03-2010, 08:46
Miałam próbkę tego white i przyznaję, że krył cudownie:)
Ja wczoraj wytestowałam mój nowy white z NeoNails na jednym pazurku i kolorek ma intensywny, ładnie pokrył, tylko w konsystencji nie jest bardzo gęsty.
sylwia-p_86
24-03-2010, 15:16
Dziewczynki poszukuję sparwdzonego żelu do naturalnej płytki,wiem że są one z vit oraz o zupelnie innym składzie niż te nasze normalne. Czy którać może cos polecić co sama używała? aha i jak one działają,faktycznie wzamcniają płytkę?
:)Dziewczynki znalazłam coś takiego jak myślicie są okej skusiła mnie cena:) DOLLY LUX ** NOWE ŻELE UV 15ml * 4 kolory * 17zł (971661004) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item971661004_dolly_lux_nowe_zele_uv_15ml_4_kolory _17zl.html)
KaMiLaC.
30-03-2010, 17:49
hmmm cięzko powiedziec po fotkach :D nooo cena niska i gorzej jak adekwatna do jakości :/: ten pink wygląda jak czerwony tak w ogóle :P
Elizabeth76
30-03-2010, 17:52
ja muszę zakupić biały do frencha ale gęsty co by nie spływał :P ,bo mam z alle i sun flower a konsystencja tych mi nie podchodzi :/:
KaMiLaC.
30-03-2010, 17:56
Ela Perfect Beauty ma gęsty do frencha :D Perfect White Gel :)
ja nim robiłam na szkoleniu i fajny był :)
ja tam wole rzadsze do frencha :D
Elizabeth76
30-03-2010, 18:00
to chyba zależy jak kto do jakiej gęstości zelu jest przyzwyczajony ,ale bym chciała spróbować gęstego bo wtedy bym miała porównanie którym lepiej i sprawniej się robi końcówkę frencha czy gęstmy czy średnio gęstym
KaMiLaC.
30-03-2010, 18:02
pewnie :D zalezy od kazdego indywidualnie :D i dlatego taaaaaaki wybor nam firmy oferuja :skacze:
Agnieszka Praska
30-03-2010, 18:48
to chyba zależy jak kto do jakiej gęstości zelu jest przyzwyczajony ,ale bym chciała spróbować gęstego bo wtedy bym miała porównanie którym lepiej i sprawniej się robi końcówkę frencha czy gęstmy czy średnio gęstym
chcesz to ci probke wysle :D ja pracuje na galaretce z ef :D
Elizabeth76
30-03-2010, 18:51
chcesz to ci probke wysle :D ja pracuje na galaretce z ef :D
bardzo chętnie :]
Gabuszka
04-04-2010, 20:40
Chciałam was Dziewczynki zapytać o żel basic a dokładniej o ten ŻEL SILCARE BASIC CLEAR SEQUENT 15G 1-FAZOWY (950051633) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item950051633_zel_silcare_basic_clear_sequent_15g_ 1_fazowy.html) Czy któraś z Was go używała? Rzadko robie na naturalkach, a z SF mi szybko odpryskiwał :( Jeżeli nie ten to jaki polecacie? Najlepiej Basic'a. Czytalam inne tematy o zelu na naturalna plytke, ale nie znalazlam tego co chciałam;)
kasiek2501
05-04-2010, 21:06
a ja zastanawiam sie nad zmiana zeli. obecnie pracuje na basicach ale nie robia na mnie duzego wrazenia. Zastanawiam sie nad sun flower.
Czy ktoras z Was moze sie wypowiedziec, czy warto zmieniac zele czy sa one takiej samej jakosci?
Gabuszka
05-04-2010, 21:21
ja pracuję na SF i jak dla mnie za taką cenę to są bardzo dobre;) porównania z basiciem nie mam, jedynie kamuflaż. Jest o niebo lepszy niz z SF, ten to w ogóle mi nie podszedł;) Kasiu, używasz jakiegoś żelu z Basica na naturalną płytkę?:)
_kasiunia_4
05-04-2010, 22:24
mi ostatnio przypasował cover masked ze sklepu zby-mal :D świetny jest ;) kolorek na paznokciach u nóg ok :D ale jak chce troszkę go rozjaśnić to dodaje beżowy z allepaznokcie i jest cacy :) ( dostałam próbkę a planuje właśnie jego kupno )
kasiek2501
05-04-2010, 22:26
na naturalna plytke do frencha uzywam zeli allepaznokcie soak off i jestem z nich zadowolona sa mieciutki i wygladaja bardzo naturalnie.
Również stosuje sequenta z basica ale niestety klientki sie skarza ze strasznie piecze (mnie rowniez) :(
Zauważyłam, że przy problematycznych płytkach zel z basica gorzej sie trzyma , albo ja cos zle robie, moze powinnam zamiast primera bezkwasowego dawac kwasowy :(
ale i tak podtrzymuje temat czy warto zakupic sun flower czy sa z nim wieksze problemy?
testowałam ostatnio żele od tenne i silcare- no name
żeliki są świetne!!! super się trzymają i nie ma zapowietrzeń !!! polecam
nabłyszczający mam od allepaznokcie- (bez przemywania cleanerem)piękny błysk- ale przy większych uderzeniach pęka. dal bardziej roztrzepanych klientek proponuję silikonowy z sf.
mam tylko mały problem. Żeliki z silcare i sf wylewają się mimo dobrze zamkniętego wieczka!!!! dostaję nerwicy, bo co 2 dni muszę wszystko czyścić !!! macie jakiś sposób na to??? może to wina ciśnienia?? sama już nie wiem;(;(;(;(
Agnieszka Praska
06-04-2010, 07:47
ja zelik no name przelalam do metalowego termosika i nic sie nie wylewa bo zleik trzyma stala temperature:D
,nie sie z basiciem nic nie działo, jedynie co to kolorwka, le nie wszystkie kolory :blink:
Nie wiem .... ale tak sobie pomyślałam, że może w pomieszczeniu gdzie je trzymasz jest za ciepło, albo moze trzymasz je pod lampką albo koło źródła ciepła?
Nie to chyba nie to. W domku jest ciepło ale nie aż tak. Zawsze jak pracuję trzymam je z dala od lamy UV i nigdy pod lampką.
Ostatnio zaczęłam trzymać żele w lodówce ale i tak delikatnie się wysączają;(
agulusia gdzie mogę kupić takie termosiki??
nie wiem o jaki termosik chodzi ale są takie pojemniczki metalowe coś jak te złote jak ma reni nails Żel jednofazowy RÓŻOWY-PRZEŹROCZYSTY 50g NEW! (981892875) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item981892875_zel_jednofazowy_rozowy_przezroczysty _50g_new.html#gallery)
Agnieszka Praska
06-04-2010, 13:50
prosze :) http://reni-nail.shop.pl/kosmetyki/Opakowania/Pojemniczek-do-zelu-15g-aluminiowy-zloty2
aneczka19895
06-04-2010, 13:58
Ja właśnie mam te pojemniczki i muszę przyznać, że są świetne :ok:
aneczka19895
08-04-2010, 21:46
Kobietki a co myślicie o żelach Firmy Staff cosmetics?? Dokładniej chodzi i o cover. Mam możliwość go kupić i nie wiem czy w ogóle warto...
Dziękuję za pomoc:kwiatek: praktyczne i ładnie się prezentują. muszę zakupić kilka takich:)
Emilia B.
10-04-2010, 12:00
mam pytanie. Jest seria kolorowych akryli VIP ale za cholerę nie pamiętam jaka to firma..wie może ktoś??
vanessita
12-04-2010, 22:43
Kobietki a co myślicie o żelach Firmy Staff cosmetics?? Dokładniej chodzi i o cover. Mam możliwość go kupić i nie wiem czy w ogóle warto...
Hmmm... nie znam firmy ale na szkoleniu uczyli mnie, że cover jak i biały to kolorówka i nie ma znaczenia jak się zmiesza firmy. Jeśli kolor i konsystencja Ci pasuje to ja nie widzę przeciwskazań.
Ostatnio testowałam cover z Pepoonails i Naico ceną różnią się bardzo, a wytrzymałością nie. Jedyne co zauważyłam naico jest o ton jaśniejszy ale też bardzo ładny.:)
---------- Dodano o godzinie 22:43 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:36 ----------
mam pytanie. Jest seria kolorowych akryli VIP ale za cholerę nie pamiętam jaka to firma..wie może ktoś??
A czy to nie czasem Bass Cosmetics??
http://www.bass-nailstore.pl/index.php?cat_id=225&page=0&view=3&sort=default
Emilia B.
13-04-2010, 11:56
to chyba to (szkoda że fotek nie dali) Dziękowac:kwiatek::kwiatek:
A ja jeszcze mam pytanko odnośnie liquidu. Z reguły używam sun flower albo graffiti. Możecie polecić jakiś tańszy?? kiedyś miałam taki z tańszych i najgorszy nie był...ale nie pamiętam jakiej firmy.znalazłam takie
n4y LIQUID NEW NAILS 250ML SZYBKOSCHNĄCY (969572205) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item969572205_n4y_liquid_new_nails_250ml_szybkosch nacy.html)
super PLYN AKRYLOWY z UV LIQUID srednioschnacy 500 (998988445) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item998988445_super_plyn_akrylowy_z_uv_liquid_sred nioschnacy_500.html)
jackbal **UNIWERSALNY LIQUID 1000ml**OD SS EKONOM (981298238) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item981298238_jackbal_uniwersalny_liquid_1000ml_od _ss_ekonom.html)
ale nie wiem czy coś są warte....:/:
myślę też o tym:
IBD Liquid Grip Monomer 946ml F-VAT (998401309) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item998401309_ibd_liquid_grip_monomer_946ml_f_vat. html)
sama nie wiem...trochę boję się eksperymentować przy tak dużych ilościach a nie opłaca mi się zamawiać każdego po trochu.
Jakie liquidy polecacie??
kobietazpazurem
13-04-2010, 15:58
ja kupuje w sklepie wszystko do stylizacji paznokci , jezeli jest cos naprawde tanszego to zamawiam przez neta. najwiecej mi schodzi brokatow i srebrnych holo wiec te warto zawsze mieć :)
Liquid z ibd jest dobry, ale dobrze żebyś miała ten sam proszek co liquid. Osobiście pracowałam na akrylu NSI i był ok. Proszek z NSI mieszałam też z liquidem z IBD i wszystko było ok :)
KaMiLaC.
14-04-2010, 23:57
Jakie liquidy polecacie??
spróbuj liquid GN - srednioschnacy czyli do kwaiatkow i budowy super-40 zl/100 ml:D
albo liquid z Allepaznokcie - ten za 25-29 zl/100ml :)
pamiętaj, że dobry liquid to ten, który ma fioletowo-niebieskie zabarwienie ;)
vanessita
14-04-2010, 23:59
A ja bym poleciła liquid z I nails albo classic albo speed super łącza się z różnymi proszkami i dobrze sie na nim pracuje. Jest niedrogi i powinien być już dostępny w pojemności 500ml.:)
A ja bym poleciła liquid z I nails albo classic albo speed super łącza się z różnymi proszkami i dobrze sie na nim pracuje. Jest niedrogi i powinien być już dostępny w pojemności 500ml.:)
A miałaś może premium?
Ja mam premium z i-nails jest bardzo dobry.
su-beauty
15-04-2010, 16:39
Dziewczynki poszukuję sparwdzonego żelu do naturalnej płytki,wiem że są one z vit oraz o zupelnie innym składzie niż te nasze normalne. Czy którać może cos polecić co sama używała? aha i jak one działają,faktycznie wzamcniają płytkę?
Witam. Ja pracuje na vigel Perfect Lady. Jak dla mnie suuper żelik. Mam klientke, której kłade tylko ten żel a musze zaznaczyc ze kobietka pracuje w naprawde trudnych warunkach (woda i takie tam), i jestesmy obie zadowolone ze stanu jej pazurków:D
ja ostatnio kupiłam żel z i nails od dobrej rady jednofazowy violet i mi sie zapowietrza wszyscy go tu chwalą a u mnie jest coś nie tak z nim wcześniej robiłam 3 fazowymi i było wszystko ok . Nie wiem co moge robić żle , co zrobić żeby ten żel sie trzymał?
Agnieszka Praska
16-04-2010, 12:23
ja pracuje na vilet z silcare i jest jak najbardziej ok:D
na i nails wcale nie pracuje
A co myślicie o kolorowych żelach basic, używał może ktoś i może powiedzieć czy warto kupić, myśle m.in. o czarnym????
Ja mam z basica czarny. czerwnony i brudny róż .... Czarny świetnie kryje wiec polecam.:good:
tez mam kilka z sil... sa niezłe, niektóre mi spuchły i wylały ale jako produkty sa ok... ładnie kryją i w ogóle
więcje poczytasz tutaj http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/137-kolorowe-zele.html
korcia225
22-04-2010, 17:44
ja teraz pracuję na produktach z allepaznokci i bardzo sobie je chwalę ja używam żeli i kolorowych akryli i spokojnie mogę je polecieć fantastyczny żel clear jest także z firmy ESN
kasiasssss
22-04-2010, 18:44
tez mam kolorowke z basika,polecam
szeryl23
11-05-2010, 23:43
ja ostatnio używam zeli evershine -15ml-27zl-sa naprawde dobre ,opakowania rowwniez rewela i llux :Pmam do nich dostep wiec jak by był ktoś chętny ,moge wstawic foto iitp :D:D
Zuzanna Rzeszewska
12-05-2010, 00:49
A pracuje ktoś u nas na forum na nfu.oh? Oprócz Kornelii? <nuki>
Natalia Czerwaciuk
12-05-2010, 01:09
zalezy o jakie produkty ci chodzi..?ja pracuje tylko na kolorowce..
kasiulka81
12-05-2010, 20:38
A ja tam wszystko kupuje na allepaznokcie :) i sobie chwalę, ale pewnie dla tego, że jestem początkująca i może w związku z tym mniej wymagająca :p chociaż muszę przyznać, że jak już pazurki komuś lub sobie zrobię to zdają egzamin i nawet się podobają ;) chociaż ja tam w nich widzę jeszcze wiele niedociągnięć :/ ale wracając do tematu to ja w sumie wszystko na allepaznokcie kupuję bo mają fajne rzeczy i się u nich opłaca bo za każde wydane 20 zł dostaje się słoiczek ozdób gratis a za zakupy powyżej 100zł to na dodatek przesyłka gratis :)
farbstift
12-05-2010, 20:46
u naszej Samaron jest taniej kochana, tez ma z alle
kasiulka81
12-05-2010, 23:11
A coś konkretniej ???? U kogo taniej :) ?????? Gratiski też są ????? :)
Elizabeth76
13-05-2010, 08:01
A pracuje ktoś u nas na forum na nfu.oh? Oprócz Kornelii? <nuki>
Czarnulkaa ma akryl kolorowy nfu.oh :rolleyes:
A coś konkretniej ???? U kogo taniej :) ?????? Gratiski też są ????? :)
gratiski to mało powiedziane ;]
na forum mamy naszego własnego super sprzedawcę(ceny powalają na podłogę lub nawet do piwnicy :D),gorąco polecam i zachęcam :) wczoraj Sami ogłosiła nam promocje na lampki jednożarówkowe 9 W (cena pozostanie słodką tajemnicą,chcecie wiedzieć,napiszcie ;) )
kontakt : Forum Paznokcie Wzorki.Info - Zobacz Profil: samaron (http://forum.wzorki.info/members/samaron.html) napewno odpowie na PW :)
paula211
13-05-2010, 15:57
w chwili obecnej żele mam od Dobrej Rady nie narzekam. Akryle podstawowe z Nail Selection. Kolorówkę od Doberka. Ale jak otworzę salon przechodzę na Astonishing
malgorzata114
13-05-2010, 19:10
ja właśnie kupiłam od dobrej rady tipsy przezroczyste i klej jak dla mnie rewelacja nareszcie nie widać przejscia pomiędzy tipsem a paznokciem no i klej super trzyma :) przymierzam się do żeli ale na początek kupię żel nabłyszczający ( bo wlasnie mi się skończyl ) :)
farbstift
14-05-2010, 14:01
a ja miałam white z NeoNail i był świetny, super krył, no i biel czyściutka- taka jak lubie
KaMiLaC.
14-05-2010, 14:40
Ja nie polecam reni-nail.
ha a ja kupilam teraz tak po promocji 4 kolorowe zele od nich i sa :ok: kolory super, nasycone i ladnie kryja :D jak zrobie nimi pazurki to pokaze, bo jednego palca wrzucac sie nie opyla :P
barbara_kawka
14-05-2010, 22:00
ja mialam biały od reni nail :D co kiedys se tak dla jajec kupilam na swoj uzytek bo tani ... ale na serio byl swietny ;)
kasiulka81
15-05-2010, 14:11
A ja zamawiam wszystkie żele na Allepaznokcie i jestem zadowolona, jedyne zastrzeżenie jakie mam to do kolorowych żeli bo muszę nałożyć go 2 razy, żeby był efektowny kolor, ale to jedyny minus jeśli chodzi o te żele. Uważam że clear i white z allepaznokcie są super ponieważ nie podchodzą mi powietrzem, nie pękają i w ogóle nic mi się nie dzieje, a uważam się za niezły "tester" żeli ponieważ mam kłopotliwą płytkę paznokciową i mało co chce się na niej trzymać;) a żele z allepaznokcie dają radę i nie są drogie :D Moja kosmetyczka, która przez lata robiła mi pazurki pracowała na żelach SPN Nails, Cosmo Nails, Ez Flow i nie były dla moich płytek tak "przyjazne" jak żele których sama teraz używam ;)
paznokietki000
16-05-2010, 14:45
Ja również polecam allepaznokcie :) używam tej firmy od roku :D odkąd nauczyłam się prawidłowo robić pazurki, zupełnie nic się nie dzieje ! :) Niekiedy wytrzymują 1,5 miesiąca :] Zero zapowietrzeń , żel się nie kruszy ,a cover easy off jest po prostu rewelacyjny ! :) Gorąco polecam ! Nie drogo i na prawdę super ! ^_^ I te gratisy ... :D
honeypuff
18-05-2010, 19:45
a mozesz podac linka do aukcji/nazwe uzytkownika ? bo allepaznokcii jest kilku przedstawicieli a chcialabym pewniaka :D
farbstift
19-05-2010, 20:51
nasza Samaron z forum sprzedaje;)
Kaniusia0
19-05-2010, 21:37
jakie pędzelki polecacie do malowania kwiatuszków farbkami i pędzelka do kresek wzorów cienkich ?
farbstift
20-05-2010, 09:11
Kaniusia, miłej lektury:
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/263-farbki-akrylowe.html
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/1062-kwiatki-malowane-metoda-one-stroke.html
Kaniusia0
20-05-2010, 10:39
Dziękuje ;))
paznokietki000
20-05-2010, 13:59
honeypuff Ja swoje produkty zakupuję w hurtowni , ponieważ mam ich w Łodzi kilka, ale podam Ci ich stronę Hurtownia kosmetyczna - Allepaznokcie.pl (http://allepaznokcie.pl/) :)
niunia84
02-06-2010, 11:13
uzywam zele ibd i nubar, akryl nfu.oh. tu nie ma zbyt duzego wyboru :( nawet coverka nie moge dostac dobrego
kasiasssss
02-06-2010, 20:39
wejdz na temat o kowerku,znajdziesz cos dla siebie
Kasiu, niuni chodziło o to że tam gdzie mieszka (Szkocja) nie ma za dużego wyboru:)
kasiasssss
02-06-2010, 20:47
a nie mozesz poczta zamowic z polski,z polskiej firmy??
luska102
03-06-2010, 08:21
Ja tez mam z tym problem jak bym chciala cos zamowic z pl to koszty przesylki kilkakrotnie przekraczaja kwote towaru i sie robi bardzo drogo.
W sobote bede w PL i chcialabym zakupic cos sobie jednak nie wiem czy takie produkty jak zele itp. bede mogla zapakowac do bagazu podrecznego.
marlena901
03-06-2010, 18:39
Ja też z allepaznokci zamówiłam zestaw startowy i czekam na przesyłkę:)
kasiasssss
06-06-2010, 11:47
Ja tez mam z tym problem jak bym chciala cos zamowic z pl to koszty przesylki kilkakrotnie przekraczaja kwote towaru i sie robi bardzo drogo.
W sobote bede w PL i chcialabym zakupic cos sobie jednak nie wiem czy takie produkty jak zele itp. bede mogla zapakowac do bagazu podrecznego.
mozesz zapakowac do bagazu podrecznego ale musisz umiescic je w specjalnym woreczku,oczywiscie nie moga byc duzej wielkosci,
nadya188
13-06-2010, 05:00
no dziewczynki zrobiłyście mi siekę w głowie.......Byłam nastawiona na sun flower a teraz sun flower i allepaznokcie. Miałam żelki z allepaznokci i nie narzekałam ale chciałam coś innego wypróbować.:skacze::skacze:
Cover z allepaznokci mięli do......nie bardzo. Krycie kiepskie, rozlewał się niesamowicie ech...o coverku z SUN FLower słyszałam że jest brudny kolorek znowu a nylon jest o kant rozbić. Potrzebuje clear min 30 ml, cover o brzoskwiniowym kolorze, raczej coś na lato (jeśli chodzi o konsystencję i właściwości) i coś co by te pazury trzymały z max miesiąc hihi. W lipcu- sierpień mam niezłą szkołę z pazurkomanii i jak blado wyjdę przed babkami, to blado wyjdę po całej lini. Moja szansa na zawód stylistki profesjonalny więc potrzebuje żele po których pazury nie odpadną po tygodniu czy dwóch.:skacze: Doradźcie mi cosik....pliiiiiis
P.S sorry za przynudzenie... pozdróweczka
farbstift
13-06-2010, 09:00
No na lato najlepiej baaardzo gęsty żel kupić np. Golden Nails albo Allepaznokcie. Coverek fajny od Basica lub Goldena, no ale to w temacie już wielokrotnie było pisane (temat o kamuflażach poczytaj)
Trochę nie rozumiem prośby "doradźcie mi dobry żel" bo o niczym innym w tym temacie nie pisałyśmy:huh: naprawdę wystarczy tylko przeczytać a nie oczekiwać że ktoś znowu napisze to samo:huh:
nadya188
13-06-2010, 15:17
No czytałam właśnie od pierwszej strony ten temat i dlatego mam mętlik...Słyszałam też co nie co o Goldenkach ale raczej pozytywy. A zajrzę na ich stronkę...
Zawsze przed kupnem żelu tu powracam i kończy się prawie tak samo:)
nadya188 mętlik zawsze będzie bo każdy ma swój ulubiony żel który druga osoba może odradzić. Dlatego konkretnej odpowiedzi niestety nigdy nie dostaniesz, decyzję podjąć musisz sama kierując się wskazówkami. Ja niestety musiałam przetestować 5 żeli żeby za 6 razem trafić na taki który mi odpowiada. O Goldenach też słyszałam same pozytywne opinie, sama testowałam próbki ale tylko na tipsie.
KaMiLaC.
13-06-2010, 18:33
mnie ostatnio pozytywnie zaskoczyl white french zel z Allepaznokci oraz bialy i kamuflaz z Gabrielle :D polecam :ok:
Ladyss teraz sprobujesz tez kolorowego z GN ;)
soffii25
13-06-2010, 18:36
a najlepiej zorientować się czy dana firma sprzedaje, a może gratis wysyła próbki ;) przetestujesz kilka żeli za grosze i wybierzesz ten, który będzie ci odpowiadał ;)
xsunnyolciax
13-06-2010, 19:10
cover z sun flower, żel do frencha extra white z allepaznokcie, clear z Effective nails, a kolorowe z różnych :)
nadya188
13-06-2010, 23:57
oo i dobrze wiedzieć:):) dziękuję
renatka1717
14-06-2010, 20:22
Witam :)
co sądzicie o Nails Glamour ? słyszał ktos o tej firmie ? dopiero zaczynam wiec chciałam się Was specjalistek dopytać się:)
Renia1613
15-06-2010, 12:01
Dziewczyny ja pracowałam na sun flower, na żelach z allegro bo miałam z zestawu, na activie, ibd też... Ostatnio jednak kupiłam cover z basic i różowy przeźroczysty i parę kolorków... Żele wszystkie bez wyjątku są idealne , a cover aż brak mi słów idealny po prostu ten z sun frower sie przy nim kryje... Activ strasznie piekł w lampie a z sun flower troszkę się zapowietrzał, teraz zobaczę jak długo trzymają się żele z basica....
hairkama
15-06-2010, 16:53
A ja używam akrylu z Ez Flow Hight Definition i jestem mega zadowolona natomiast akryle kolorowe i brokaty itp z roznych najczesciej z allepaznokcie:)
ooasiaoo
16-06-2010, 11:48
Tak sobie czytam i stwierdzam że muszę zakupić żele z allepaznokcie! Nie chce nawet się przyznawać że używam żeli z reni nail...ale wybaczcie...zaczełam całą przygodę dopiero 2 tygodnie temu więc błędy się zdarzają:) I tak prześledziłam produkty z allepaznokcie i chciałabym dać wam linki do nich... Doradzcie czy dobrze wybrałam. Proszę;))
01.Ĺťel UV - 30ml - clear - Allepaznokcie.pl (http://allepaznokcie.pl/01Zel_UV_-_30ml_-_clear_782.html) - żel jednofazowy uv
ŝel nab�yszczaj�cy Quick Finish - 15ml - Allepaznokcie.pl (http://allepaznokcie.pl/Zel_nablyszczajacy_Quick_Finish_-_15ml_774.html) - quick finish
http://allepaznokcie.pl/Zel_Easy_Off_5ml_-_cover_pink_kryjacy_kamuflaz_5374.html - kamuflaż ??
04.Ĺťel UV - 15ml - white - Allepaznokcie.pl (http://allepaznokcie.pl/04Zel_UV_-_15ml_-_white_776.html) - white
Cleaner - OdtĹ�uszczacz 600ml - Allepaznokcie.pl (http://allepaznokcie.pl/Cleaner_-_Odtluszczacz_600ml_1360.html) - odtłuszczacz
Co sądzicie o tym kamuflażu? ładnie kryje? Nadaje sie do przedłużeń płyki? I w ogóle o co chodzi z tym 'easy off'
A i jeszcze jdno pytanie. Czy żele z allepaznokcie nie potrzebują primera? Bo nie widziałam jego w ich asortymencie
Żele alle mają zazwyczaj dobrą opinię, ja sama co prawda akrylowa, ale wiem, że dziewczyny chwalą,
nabłyszczacz srebrny jest ok (czarnego nie bierz)
easy off są silikonowe, raczej nie nadają się do przedłużania,
cover dziewczyny polecają perfect french coś tam, ale generalnie nie są chyba za dobre
primery owszem są i kwasowe i b/kwasowe.
paznokietek1000
16-06-2010, 11:54
co do reni to nie masz co się wstydzić, ja sama znam stylistki które pracują na tym produkcie i innego nie chcą
ooasiaoo
16-06-2010, 12:01
Dzięki ! Słuchajcie bo myśle nad tymi żelami z allepaznokcie ale kamuflaż to chyba dokupie z SF co myślicie?
Elizabeth76
16-06-2010, 12:02
Dzięki ! Słuchajcie bo myśle nad tymi żelami z allepaznokcie ale kamuflaż to chyba dokupie z SF co myślicie?
ja bym polecała ci z basic albo od paznokietka1000 dziewczyny też chwalą firma zby mal :huh:
http://www.zbymal.sklepna5.pl/
http://www.allegro.pl/item1066259305_zel_silcare_basic_masked_maskujacy_ 30g.html
paznokietek1000
16-06-2010, 12:09
cover z sf lepiej nie, bo możesz trafić na dziwny kolor, sama mam ich kilka i wszystkie do wyrzucenia niestety
cover z alle absolutnie nie ,kolor ma ładny ale słabo kryje ,czasami nawet dwie cienkie warstwy nie pokrywaja niedoskonałości.Clear jest bardzo dobry jak za ta cene reszta rzeczy tez ,wszystko z alle ale nie cover!!!
ooasiaoo
16-06-2010, 14:27
Dzięki dziewczyny za dobra rekomendacje;)) Teraz musze pomyślec nad kamuflażem:) Ale to juz chyba w innym temacie:**
easy off z allepaznokcie nadają sie do przedłużania!!!! nie są tak miękkie jak silikonowe żele :) ja przedłużam nimi normalnie i wszystko extra sie trzyma ;) pozdrawiam
ooasiaoo
16-06-2010, 18:41
Hehe czyli znów mętlik w główce:) a z basica cover? Co myślicie?
ooasiaoo... o tym żelu (cover basic ) pisałysmy zarówno w tym temacie jak i w: http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc.html
Elizabeth76
16-06-2010, 18:46
Hehe czyli znów mętlik w główce:) a z basica cover? Co myślicie?
tu masz temaciki o coverku poczytaj może cos wybierzesz ;)
http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc-23.html
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/1506-ankieta-najlepszy-cover-zel-2.html
ja używam z bass cosmetics i chwalę sobie, nie jest za ciemny ani za jasny. Moim zdaniem w sam raz. :) a teraz używam też produktów z Grafiti, polecam również cover z grafiti z opiłkami! Zaje***ty! :)
Emilia B.
16-06-2010, 19:10
o tak Etna - grafiti z opiłkami to jest to :love: :D
xsunnyolciax
16-06-2010, 19:41
Dziewczyny ja pracowałam na sun flower, na żelach z allegro bo miałam z zestawu, na activie, ibd też... Ostatnio jednak kupiłam cover z basic i różowy przeźroczysty i parę kolorków... Żele wszystkie bez wyjątku są idealne , a cover aż brak mi słów idealny po prostu ten z sun frower sie przy nim kryje... Activ strasznie piekł w lampie a z sun flower troszkę się zapowietrzał, teraz zobaczę jak długo trzymają się żele z basica....
ooo, to jak wypróbujesz tego basica to napisz co i jak bo też właśnie się zastanawiam nad jego kupnem, bo mój sun flowerek już się kończy. Co prawda z sun flowera jestem baaardzo zadowolona, ale chciałam też wypróbować coś innego :D:D
ooasiaoo
17-06-2010, 08:24
Sorki was dziewczyny że znów poruszyłam temat kamuflażu...Nie zauważyłam tamtych wątków... Będę chciała wziąć ten cover z basica:) Więc jak wypróbuję to dam znać:)
farbstift
17-06-2010, 09:21
Na temat covera Basic dużo osób się wypowiadało. Na górze forum, w prawym rogu jest takie okienko...tam wpisujesz hasło i wyszukiwarka odnajduje wątki z tym hasłem. Tadam:D
ja powiem słowo więcej niż farb
np szukasz coverów to najpierw sie korzysta z wyszukiwarki o której pisała koleżanka wyżej... a jak juz jestes w danym temacie to pod nr stron jest coś takiego jak "przeszukaj ten temat" w okienku wpisujesz np basic i wyskakują ci wszytskie posty z tym słowem:)
ooasiaoo
17-06-2010, 09:53
Heheh dzięki:) Jestem nowa więc nie orientuję się za bardzo jeszcze:) Pewnie już macie po dziurki takich ciemniaków:D:D Hehe ale dzięki za cierpliwość:*
Sweet-ka
17-06-2010, 10:04
Heheh dzięki:) Jestem nowa więc nie orientuję się za bardzo jeszcze:) Pewnie już macie po dziurki takich ciemniaków:D:D Hehe ale dzięki za cierpliwość:*
Kochana ja mimo że jestem tu już jakiś czas to się gubie więc również małymi krokami wszystko poznaje i ty też poznasz :)
Oooasiaoo a ja bym Ci pleciłam inne, które sama używam i są dobre a cena naprawdę niewielka. Zaczynałam od żeli Dobrejrady. Na początek poleciłabym Ci kilka - wiadomo, jeden woli gęściejsze, inny rzadsze, podam Ci te, które ja bardzo lubię:
- jednofazowy violet (średniogęsty, idealny również jako warstwa nabłyszczająca)
Żel UV jednofazowy 15ml VIOLET!!! Nowość!!! Filtr yellow-stop :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p14094,zel-uv-jednofazowy-15ml-violet-nowosc-filtr-yellow-stop)
- budujący - mi akurat podoba się ten - różowy przeźroczysty, miałam zwykły i trochę za bardzo mi bąblował, a ten jest oki
Żel UV i-nails (2) róż klar budujący 15ml :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p16158,zel-uv-i-nails-2-roz-klar-budujacy-15ml)
- jednofazowy - gęściejszy niż jednofazówka a rzadszy niż budulec
Żel UV i-nails (5) jednofazowy 15ml :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p16161,zel-uv-i-nails-5-jednofazowy-15ml)
Kamuflaż mam z Perfect Beauty ale jak się skończy to kupię ten:
- Żel UV I-nails 1-Phase UV Gel MASKED 5ml/5g :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p16168,zel-uv-i-nails-1-phase-uv-gel-masked-5ml-5g)
a drugi mam pink blush - jasny, ale dużo dziewczyn daje troszkę pink blush do masked i miesza i otrzymuje idealny odcień
Żel UV I-nails 1-Phase UV Gel MASKED Blush PINK 5ml/5g :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p16169,zel-uv-i-nails-1-phase-uv-gel-masked-blush-pink-5ml-5g)
Kamuflaż wystarczy Ci małe opakowanie, bo go się tylko trochę nabiera, szczególnie, gdy zaczynasz.
Ja coś do allepaznokcie nie mogę się przekonć, tak jak do Reni nail. Dużo moich znajomych używa zeli od Dobrejrady, czyli I-nails i są bardzo zadwolone.
Oprócz tych są jeszcze soak off, kolorowe (polecam) i mnóstwo innych produktów.
ooasiaoo
17-06-2010, 13:55
Ojjj dzięki! Na pewno z jakiegoś z tych produktów skorzystam:) Pozdrawiam:*
Nie ma za co :przytul: Na początku ciężko coś wybrać, a najlepiej poczytać i kupić sprawdzone przez innych produkty.
Ja pracuje na akrylach Kodi,ale w polsce chyba jeszcze malo znana firma( od p.Veretenko),albo moze znana a raczej niedostepna.Wczsniej pracowalam na RaNails i tez bylo super.Jezeli chodzi o zele ,to przyzwyczailam sie do Sun Flower i EzFlow i jestem z wszystkich baaaardzo zadowolona.Polecam!:)
Bardzo lubie AllePaznokcie, szczegolnie żele, claer, white i cover ^^ ;)
ogolnie firma jest świetna. :]
farbstift
01-07-2010, 20:31
Polecam żel pink budujący simply nails: Kolorowe żele do paznokci - ŻEL UV 15 ML Żel Pink Gel jednofazowy.żel różowy (http://www.cosmeticsnails.eu/pink-jednofazowy-p-54.html)
Co prawda w upał się nie sprawdza, nawet trzymany w lodówce, no ale to nie gęścioch. Świetny do pracy na formie:good:
Kasiaczek
04-07-2010, 22:28
a ja polecam Arctic White od Astonishing :) super zel, piekna biel, idealny na forme :)
karolaj.
05-07-2010, 01:42
ja uzywam golden nails i jestem zadowolona :) żele jak i akrylki super, mam kilka kolorowych akryli z i-nails i też są ok więc polecam, sun flower wczesniej uzywalam i byl ok kamuflaz tylko brzydki mają
Joanna Szeremeta
10-07-2010, 11:20
Ja osobiście pracowałam już na bardzo wielu markach, ale zdecydowanie najlepszymi produktami, jakich kiedykolwiek używałam to produkty Creative Nail Design oraz Ekert Nails. Czego bym nie chciała spróbować jestem zapewniana, że to świetny produkt i Wiecie co? TAK WŁAŚNIE JEST. Żele Brisa są świetne w opracowaniu, oczywiście bezkwasowe i hypoalergiczne, a komfort pracy - rewelacja. Bez większego problemu każda doświadczona stylistka wykona na nim np.: kształt Bidget na formie.
liquidy do akryli zawierają keratynę, także są bardzo bezpieczne.
Oczywiście nie wymienię wszystkich produktów ale jeżeli macie klientki, które lubią mieć pomalowane paznokcie na jeden kolor to bezwzględnie polecam Sheelac - nakładany jak lakier a wytrzymuje i nie odpryskuje przez 2 tygodnie od momentu nałożenia.
(http://www.paznokciemoon.pl)
hairkama
11-07-2010, 09:37
Zauważyłam że zdania są podzielone no to normalne kto na jakich pracuje to te będzie chwalił. To ja się swoimi pochwale hi hi a co;) Euro-Fashion, NSI, Christrio, AllePaznokcie,EzFlow... oj za dużo tego żeby wymianiać ale wszedzie są rewelacyjne produkty teraz fury się tym zajmujące robią wszystko by nam stylistkom było łatwiej a paznokcie się rewelacyjnie trzymały także każda firma i kolekcja ma swój urok:)
Ja używam żeli z Mistero Milano i moim zdaniem są rewelacyjne:ok:
Mam kilka żeli z Astonishing i są świetne :ok: Cena wyższa ale w tym wypadku cena adekwatna do jakości;)
Ja pracuję na żelach Perfect Beauty są rewelacyjne coverek maja sliczny, aczkolwiek rzadziutki, wiec zachowam go na zimę, a teraz uzywam covera z Effective nails, bo jest zblizony odcieniem:] Jezeli chodzi o formę to do szkielecika uzywam Crystal Builder z PB, a buduję zwyklutkim clearem z PB. Ostatnio na próbę zamówiłam clear z Activ i tez jest spoczo loczo, ale wole na dluzsza mete nie ryzykowac :D Do frenczosa perfect white z PB-nie splywa sam sie poziomuje...w ogole wszystko sam robi xD. A i sluchajcie.... polecam wam zel diament z Activ. Matko....zalofciałam się w nim:love:
frytusia
14-08-2010, 11:15
ja uzywam spn i uwielbiam je, zreszta na nich zaczela sie moja nauka robienia pazurkow.jakosc super, jedyna wada sa pojemniczki.plastik troche badziewny, zakretki sie ukruszaja po bokach i nieraz zele sie wylewaja ja ide do kogos ;/ ale maja piekne zele kolorowe ktore nie odpryskuja, akryle rewela, najlepszy cover jaki widzialaam, piekne biale zeliki.
Ja mogę polecić produkty i-nails.Naprawdę dobrze mi się pracuje np na żelu jednofazowym violet. Dopiero z tej firmy klej do tipsów mnie zadowolił :ok:
Zuzanna Rzeszewska
20-08-2010, 18:12
a co powiecie o firmie "Perfect lady" ??
Ja dostałam jako nagrodę w konkursie produkty perfect lady i szczerze powiem, że byłam bardzo niezadowolona.
Zrobiłam klientce paznokcie, za trzy dni mi pisze że ma całe zapowietrzone, mówię, pewno coś robiła z tymi pazurami, sama sprawdzę. Sprawdziłam, u mnie już na drugi dzień były zapowietrzone do połowy, przy czym akryl odchodził jak guma. Chciałabym zaznaczyć, że z mojej strony było wszystko w porządku, odtłuszczenie, przygotowanie, proporcje liquid-proszek, robiłam tak jak zawsze, także raczej jest to wina produktów. Szkoda, bo kolory kamuflażu po prostu prześliczne.
Ooooj Zuza to musiałaś mieć wadliwy produkt czy nieodpowiedni liquid bo to aż niemożliwe... Ja akryle PL polecam, covery mają naprawdę piękne. Ja kupiłam beżowy (zdj. 1) i trzymały się świetnie (zdj. 2 to 4 tygodniowy odrost). Także z mojej strony na plus :)
claudia.c
21-08-2010, 17:58
ja pracuje na PL już z 2 lata i jestem z ich produktów bardzo zadowolona
a ich płyn akrylowy szybkoschnący mieszam ze wszystkimi innymi markami, bo cena jest nieporównywalna,
zdarza się że paznokcie wymieniam raz na m-c bez żadnego zapowietrzenia gdyż z lenistwa czasem mi się nie chce :(
Zuzanna Rzeszewska
21-08-2010, 21:53
No to może taka partia...
Na prawdę byłam zła bo kolor przepiękny.
Dostałam również oliwkę glamour, pachnie wręcz cudownie, mam ją tylko do swoich pazurasów :D i balsamy, je mogę polecić z całego serca.
Karolina00
29-08-2010, 14:50
Dziewczyny mozecie mi powiedziec co sadzicie o zelu jednofazowym twardym z SF ? i ktory jest najlepszy na tipsa i forme ? bo teraz niby zmienily sie i nie wiem co mozna o tym sadzic:)
dziewczynki potrzebuje bondera miała któraś ten polecacie czy odrzucacie poradzcie http://allegro.onet.pl/ms-zel-miracle-bonder-15-ml-primer-z-pedzelkiem-i1189386359.html
emiliawawa
03-09-2010, 20:53
Apropo akrylowej bieli, dla mnie number one: Tommy Taylor, ONS, i ENTITY:)
Elizabeth76
15-09-2010, 11:09
czy któraś miała ten żelik ?? FASHION i-nails Żel UV Thick One-phase 5g/5ml :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p17460,fashion-i-nails-zel-uv-thick-one-phase-5g-5ml.html)
Ja nie ale to opakowanie śliczności :)
fashion.nails
18-09-2010, 13:53
Pazurkami zajmuje sie 6 lat i przeżyłam już wiele firm, próbowałam
nail desing - do niczego, nie polecam
sunflower- chyba 5 lat temu uzywałam ich cleara, nie pamietam czemu zmieniłam
NSI- wszytsko ok
IBD- pracowałam nimi chyba 3 lata i byłam bardzo zadowolona, ale brak covera 100% krycia mnie nie satysfakcjonował
Graffiti - wszytsko ok
Opi- świetne akryle, jednak trochę za drogie
Bass- piękna klorówka
SPN- wszytsko ok, tylko wieczny problem z towarem
Golden Nails - teraz na nich pracuje i wszytsko mi odpowiada, cover świetny zarówno akryl jak i żel, kilka rodzaji żeli, więc można sobie wybrać odpowiednia gęstość, rewelacyjny quick finish, świetny klej który sie nie rozlewa i w końcu piękna kolorówka... Także ja wybrałam i polecam Golden Nails
kasiek2501
28-09-2010, 09:44
dziewczyny mam powazny dylemant :)
czy, ktoras z Was może mi doradzic, ktora z tych firm ma lepsze żele?
Mariposa Nail czy Lady's Nails Cosmetics.
Wiem, że dużo dziewczyn z forum zamawialo probeczki od Lady's.
Jak ktoś moze się wypowiedzieć w temacie to będę wdzięczna, bo cenowo stoją mniej więcej podobnie.
Elizabeth76
03-10-2010, 09:15
dziewczyny proszę o pomoc w wyborze dobrego żelu i proszę o rady tylko jesli miałyście ten żel i sprawdziłyście go na dłuzsza mete ;) chodzi mi o IBD BUILDER GEL CLEAR prosilabym o wyczerpujace odpowiedzi czy nadaje sie na wszystkie warstwy jaki tunel wychodzi , czy nie splywa ,czy dobrze się poziomuje itp będe bardzo wdzieczna bardzo mi zależy na szybkich ,jasnych i wyczerpujacych wypowiedziach . A drugi żel który mnie zainteresował to Astonishing Builder Gel Clear też jeśli ktoś zna ten zel i na nim pracuje to proszę niech cos napisze o jakosci tego zelu . Który z tych dwoch jest lepszy ??
Mam takie pytanie otworzyłam sklep z produktami do stylizacji paznokci, bazuje na produktach marki silcare basic chcę poszerzyć mój asortyment z tym że nie wiem czy wdrążac sie w silcare czy moze jakaś inna druga marka?? co wy o tym sadzicie?? bo to mój mały problem od paru dni..:( Z góry dzięki za odpowiedź;]
Silcere jest tani,to moze dodatkowo inna firme troche drozsza,tak dla urozmaicenia?
ja jestem zadowolona z żeli firmy AllePaznokcie:)
czy któraś miała ten żelik ?? FASHION i-nails Żel UV Thick One-phase 5g/5ml :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p17460,fashion-i-nails-zel-uv-thick-one-phase-5g-5ml.html)
ja mam ten thick one-phase plus jest naprawde b.gesty i fajnie sie pozomuje:)
Silcere jest tani,to moze dodatkowo inna firme troche drozsza,tak dla urozmaicenia?
Olao może masz jakoąs konkretną propozycję?? bo proponowno mi juz kilka razy własnie firme AllePaznokcie oraz activa i tak się zastanawiam...
Ma Perla moze Mistero Milano, mają bardzo dobre produkty:)
Kurcze szczerze powiedziawszy to nigdy nie korzystałam z produktów tej firmy a allepaznokcie i activa znam. Klientki z reguły się pytają o produkty żeby doradzić... O AllePaznokcie wiele dobrych opinii słyszałam ale fakt jest to tania marka activ z kolei jest troszeczkę droższy chyba też dość chwalicie ?
wydaje mi sie ze z drozszych lepiej kupic inne marki niż active :) natomiast z tanszych alle to dobra propozycja
Chocolata
08-11-2010, 21:54
Ja z każdej firm biore pelnymi garsciami co mają w ofercie dla mnie najlepszego.. Polecam Golden Nails cover żel, strong, z MM bialy akryl, cover żel, bialy zel w pędzelku, z INM bialy akryl, kolorówka akrylowa z Nfu Oh.
Agnieszka Praska
09-11-2010, 07:46
choko masz bilay w pedzlku od MM??
napisz mi prosz czy da rade nim zrobic smile pod nablyszczacz??
szukam takiego zlu od kilku miesiecy:huh:
Aga ja też mam ten żel.
Nakładałam go osobnym pedzeleczkiem takim cienkim, nakłada się cieniutką warstwą, ale trzeba się postarać, żeby nie było prześwitów, a jak nałożysz więcej, to widać tę grubość. Mam go na coverze akrylowym i na to gloss, trzyma się już ponad 2 tyg.
Jak dla mnie mógłby nieco bardziej kryć, ale wydaje mi się, że trzeba po prostu dopracować technikę.
Dziekuje wam dziewczynki za pomoc:przytul:Narazie zostanę przy silcarze i chyba jednak odłoże pieniążki na coś z ,,wyższej połki,, a jak wiadomo to troszke kosztuje wię za jakis czas...:)
Daruszka
23-11-2010, 23:51
zastanawiam sie jaka firme bądz firmy mam wybrac jesli chodzi o żele,na forum przeczytalam juz chyba wszystko,duzo osob poleca :dobra rada, allepaznokcie,IBD, oraz sun flower i juz sama nie wiem a i jeszcze perfect beauty-wymienilam te najczesciej opisywane,prosze pomożcie;(.pracowalam tylko na jednej marce,ktorej nie bede wymieniac bo nie ma dobrej opini i teraz chce zamowic cos lepszego,zalezy mi aby:
-żel bialy-byl gęsty i ładna ta biel (nie wiem czy lepiej mocno bialy czy nie bo na tipsach bialych wczesnniej pracowalam
-żel rózowy - taki ładny mleczny róż ale nie mocno (czy gęsty lepszy?)
-żel przeźroczysty -nie żadki, gęstszy ale nie jak biały
-żel cover- nie pracowalam na żadnym (czy lepszy mocno kryjacy czy słabiej?)ale żyby był ładniutki
oraz żel nabłyszczający który nie żółknie i ślicznie nabłyszcza
fajnie byloby jakbym zmiescila sie w conajmniej dwoch firmach bo za przesylki sie nie wyplace jak wszystko osobno zamowie:(
poprosze o pomoc oraz rade :] oraz opinie jak to wychodzi w praniu
oj ciężko,, co stylistka to ulubiona firma :D moja propozycja: pozamawiaj pojemności 5ml i popróbuj, które ci podpasują.
Natalia Czerwaciuk
28-11-2010, 01:02
Daruszka ,ja pracuje na dwoch,jesli chodzi o zele,bialych mam kilka ale moje ulubione to perfect white z perfect beauty i arctic z astonishing,blush czyli rozowy przezroczysty mam z pb,ogolnie do zalewania zamawiam w pb,bo dobrze mi sie pracuje i taniej,a coverek mam tez z astonishing i obydwa z pb...obydwie firmy moge polecic,bo troche juz ich potestowalam i te wszystkie doberki i inne krzaki do piet nie dorastaja!!Wole dolozyc i widziec efekt,mimo iz przy moich cenach i oplatach powinnam miec tansze zele ale wole mniej zarobic,nie miec problemow ze mi sie cos rozlewa,wylewa itp i czyste sumienie!Obie firmy maja zestawy probek wiec zamow i przekonasz sie jaki jest komfort pracy!Na materialy nie powinno sie zalowac,bo od tego zalezy efekt,a chyba to najwazniejsze!
joystynka
28-11-2010, 01:31
dziewczyny proszę o pomoc w wyborze dobrego żelu i proszę o rady tylko jesli miałyście ten żel i sprawdziłyście go na dłuzsza mete ;) chodzi mi o IBD BUILDER GEL CLEAR prosilabym o wyczerpujace odpowiedzi czy nadaje sie na wszystkie warstwy jaki tunel wychodzi , czy nie splywa ,czy dobrze się poziomuje itp będe bardzo wdzieczna bardzo mi zależy na szybkich ,jasnych i wyczerpujacych wypowiedziach . A drugi żel który mnie zainteresował to Astonishing Builder Gel Clear też jeśli ktoś zna ten zel i na nim pracuje to proszę niech cos napisze o jakosci tego zelu . Który z tych dwoch jest lepszy ??
ja pracowałam na IBD ale na jednofazówce UV,był świetny chociaz trochę za gęsty,ale fajnie sie nim robiło na formie,żadnych podpowietrzen .zrezygnowałam na rzecz prestigu.zakupiłam cały komplet: jednofazówkę, bonder ,white,cover i shining.jak na razie jestem bardzo zadowolona.ostatnie paznokcie na prestigu nosiłam 5 tyg bez najmniejszego problemu.miałam też sun flower tez był fajny i ślicznie się poziomował.
Malyyyyna
28-11-2010, 21:25
ja mam i-nails i sa bardzo fajne i tanie:)
Ogólnie dla mnie są dobre produkty z alle, a zwłaszcza żel clear :). Tylko ostatnio coś mi się robi z białym żelem do frencha:/:
katherinne
02-12-2010, 08:44
Moje drogie, chciałam Wam powiedzieć, iż ja, wierna od lat wyłącznie żelom IBD, dzięki Wam zamówiłam u dobrejrady żel black line i-nails i gloss. Teraz czekam na akceptację zamówienia. Zobaczymy jak będzie. Jak tylko je dostanę, ściągnę moje pazury i wypróbuję je na sobie. Mam nadzieję, że będę mogła wpisać w ten wątek, że polecam.
---------- Dodano o godzinie 08:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:30 ----------
ja pracowałam na IBD ale na jednofazówce UV,był świetny chociaz trochę za gęsty,ale fajnie sie nim robiło na formie,żadnych podpowietrzen .zrezygnowałam na rzecz prestigu.zakupiłam cały komplet: jednofazówkę, bonder ,white,cover i shining.jak na razie jestem bardzo zadowolona.ostatnie paznokcie na prestigu nosiłam 5 tyg bez najmniejszego problemu.miałam też sun flower tez był fajny i ślicznie się poziomował.
Kochana, ale IBD nie ma jednofazówki... to może miałaś clear? Czy to może ja jestem zacofana? Ale ostatnio nawet pisałam artykuł o IBD to w żadnych źródłach z jakich pisałam nie było ani słowa o jednofazówce.
IBD builder można stosować na primer jako podkład, potem jako budującą i jako wykończeniówke też, bo się ślicznie świeci. Ja tak kiedyś robiłam dopóki nie zaopatrzyłam się we wszystkie ich żele. Ale spokojnie można go traktować w ten sposób.
paznokietki000
07-12-2010, 15:31
Dziewczyny używała któraś produktów z mariposa nails ?? jestem ciekawa czy ich produkty są dobre :]
katherinne
07-12-2010, 16:40
Ja słyszałam nijakie opinie na ten temat- takie sobie. Może kup próbkę i na sobie spróbuj.
wiola841
07-12-2010, 18:00
Ja pracuje od 3 lat na żelach SPN Sylwi Pfajfer i nie mogę powiedzieć złego słowa, mają bardzo duży wybór żeli od bardzo gęstych po rzadkie, Ja uwielbiam clear i naturalka są rzadkie ale świetnie się samopoziomują. Żel biały ANGEL jest rewelacyjny nie spływa, bardzo gęsty. Dzęki temu robię frencha w 1,15. :D acha i jeszcze żel kamuflujący cover idealnie stapia się z płytką. Polecam!!!
paznokietki000
07-12-2010, 21:44
katherinne to w takim razie chyba w ogóle zrezygnuje :P
Czytałam na wizażu same dobre opinie , a później jedna laska napisała że to wszystko bujda i że dziewczyny dostały darmowe próbki za napisanie dobrych słów o tej firmie . . . zwątpiłam :huh: jeszcze Mandaryna ją promuje ... :skacze:
xsunnyolciax
07-12-2010, 21:50
Dziewczyny używała któraś produktów z mariposa nails ?? jestem ciekawa czy ich produkty są dobre :]
mają teraz bardzo duże przeceny, aż niewiarygodne. Ja spisuję sobie zamówienie, muszę spróbować :)
katherinne
08-12-2010, 07:37
To daj nam tu znać jak wypróbujesz, bo ja też patrzyłam na stronę i przeceny są takie, że hoho... Ale ja słyszałam, że rewelacyjne nie są.... A powiem Wam, że już doszły mi te i-nails black line i... i jestem zachwycona. Kamuflaż przepiękny, świetny french wychodzi:) Budujący i nabłyszczający też ok, chociaż gęsty jest naprawdę mega gęsty więc mam zamiar dokupić jeszcze jednofazówkę. Co prawda dopiero drugi dzień te żele "mam na sobie", ale absolutnie się nic nie dzieje. Łatwo się nakłada, fajnie się poziomują. A nabłyszczacz to po prostu rewelacja!!!
Robaczek
12-12-2010, 23:07
dziewczyny ja używam produktów silcare i exfashion
powód taki że mam do nich dobry dostęp sklepy mam pod nosem ,a z allegro jakoś nie jestem przekonana bo kupiłam zestaw startowy z simply nails żele nie były trwałe w porównaniu z tymi co teraz używam to tamte były jak piórka takie słabe tak poza tym była reszta ok ale mam problem z lampą powoli przepalają się żarówki a nowe zakupione po włożeniu i zapaleniu mrygają i robią sie iskierki takie malutkie nie wiem od czego? miały być dobre proszę o pomoc
katherinne
12-12-2010, 23:57
do niektórych lamp można wsadzać wyłącznie żarówki tej samej firmy co lampa. Jaką masz tą lampę? Może moc jest inna czy coś...
Co do żeli- mam dalej (ok tygodnia) i-nails na pazurach-jest ok- nie ma powietrza, ale: jakby się barwią troszkę- trzeba spiłować powierzchnię żeby usunąć zabarwienia, jeden paznokieć najdłuższy (mam wszystkie rodzaje długości i wzory na paurach;p) pękł w połowie równo 3 mm pod linią uśmiechu i nawet nie wiem kiedy to się stało, ale boli- dziś spiłowałam i zalałam-po 5 h znowu to samo, być może źle nakleiłam tipsa.
Jedna sprawa mnie dziwi- nie ma powietrza, ale są w środku takie jakby ryski(?) pod żelem białe nie wiadomo skąd, 3 dni temu się pojawiły.
Fajnie się na nich pracuje- jednak na IBD builder było mi łatwiej niż na i-nails builder- może kwestia przyzwyczajenia.
Zobaczymy co będzie dalej.
Na dzień dzisiejszy oceniam żele i-nails black line tak:
Jeśli komuś pomogę, to napiszę moją ocenę o IBD builder żel i extreme white gel oraz bonder:
Porównując dwie firmy: IBD- super żele, polecam, ale i-nails są tańsze, a generalnie są porównywalne w jakości wg moich obserwacji, ale muszę jeszcze poczekać, aby mieć 100% pewności co do ich trwałości (jakby miało być źle to już by było widać pierwsze objawy takie jak odchodzenie żelu, kruszenie itd a nie ma tego)
Cena IBD (detaliczna) w miejscu produkcji wynosi za 56g 80 zł, a w PL 160-200zł
Cena i-nails (detaliczna) w miejscu produkcji za 50g to 66 zł i tyle właśnie płacimy, bo produkcja jest w PL
Porównując ceny możemy stwierdzić, iż nie są one mocno różniące się odliczając transport.
Robaczek
13-12-2010, 15:36
Jeśli komuś pomogę, to napiszę moją ocenę o IBD builder żel i extreme white gel oraz bonder:
Porównując dwie firmy: IBD- super żele, polecam, ale i-nails są tańsze, a generalnie są porównywalne w jakości wg moich obserwacji, ale muszę jeszcze poczekać, aby mieć 100% pewności co do ich trwałości (jakby miało być źle to już by było widać pierwsze objawy takie jak odchodzenie żelu, kruszenie itd a nie ma tego)
Cena IBD (detaliczna) w miejscu produkcji wynosi za 56g 80 zł, a w PL 160-200zł
Cena i-nails (detaliczna) w miejscu produkcji za 50g to 66 zł i tyle właśnie płacimy, bo produkcja jest w PL
Porównując ceny możemy stwierdzić, iż nie są one mocno różniące się odliczając transport.[/quote][/ukryj]
a wiesz ja ostatniozrobiłam pazurki mojej bratowej na beznarwnym tipsie posypane brokatem i gdy wyszła na mróz pojawiły się takie ryski może to właśnie od zimna:o a z tą lampą to moc wszystko się zgadza a żarówki nie chcą zaskoczyć:placz:
---------- Dodano o godzinie 15:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:27 ----------
a mam jeszcze pytanko jakbym chciała robić same akryle? zostawić już tą lampę w spokoju i nie pokrywać akrylu na koniec żelem to co zrobić na końcu jak już nałożę akryl????wystarczy jak go tylko pokryje top coat???
---------- Dodano o godzinie 15:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:29 ----------
ryski mogły pojawić się od mrozu ja ostatnio zrobiłam pazury na bezbarwnym tipsie i po wyjściu na dwór sie zrobiły
katherinne
13-12-2010, 18:33
wg mnie top coat- kiedyś robiłam akryle i jak nie mialam jeszcze lampy to zawsze top coat, ale patrz na opakowania, bo są też takie które należy utwardzić (wypróbuj pierw wszystko na sobie, a dopiero jak uznasz, że jest ok, to na klientkach).
Emilia B.
13-12-2010, 19:29
tak normalnie używasz wtedy top coat :)
Nails-Land
13-12-2010, 21:20
Robaczku akryl trzeba najpierw wypolerować. Potem dajemy top.
P.S. Gdzie robiłaś szkolenie? Pytam bo zauważyłam dużo podstawowych pytań z Twojej strony:D
katherinne
14-12-2010, 00:09
robaczek- co do lampy- przytrzymaj kilka sekund guzik włączania- to też może być powód na stykach. Też kiedyś tak miałam w tej najzwyklejszej lampie, ale to już była wada fabryczna- może u ciebie to samo się robi. Spróbuj.
Robaczku akryl trzeba najpierw wypolerować. Potem dajemy top.
P.S. Gdzie robiłaś szkolenie? Pytam bo zauważyłam dużo podstawowych pytań z Twojej strony:D
Nie każdy tutaj ma szkolenie, pomagamy mimo tego;)
Robaczek
14-12-2010, 16:09
no właśnie nie każdy ma kurs ja narazie zaopatruje sie we wszystkie sprzęty potrzebne do pracy z akrylem i żelem, testuje a po zimie ruszam na kurs
katherinne
14-12-2010, 21:43
Robaczek to powodzenia w zbieraniu sprzętu! Jak będziesz potrzebować rad to pisz śmiało, wszyscy Ci pomożemy, tym bardziej, że dziewczyny na forum są prawdziwymi ekspertami:)
Co do kursu- zanim pójdziesz zorientuj się czy dobrą szkołę wybierasz, czy ma ona wykwalifikowaną kadrę, zapytaj jaki certyfikat dostaniesz itd.
Wiele informacji możesz też znaleźć w prasie dla stylistek paznokci- nawet krok po kroku opis jak zrobić dane zdobienie itd. Możesz zamówić prenumeratę, bądź np w Empiku lub tu na forum:)
Nails-Land
20-12-2010, 12:21
Dziewczyny ja tylko zapytałam. Teraz sprawa jest jasna. Robaczek nie ma kursu i kropka. Czasem dziewzyny tak trafią, że i po szkoleniu nie mają dostatecznie dużo wiedzy, stąd moje pytanie.
Nie chciałam nikogo urazić :)
Również służę pomocą :)
katherinne
20-12-2010, 23:25
Ciąg dalszy testów żeli i-nails od dobrej rady (paznokcie mają ponad 2 tygodnie):
Otóż builder nie spełnił moich oczekiwań- a to oznacza, że wracam do żeli IBD.
Żel builder i-nails nie sprawdza się kompletnie u osób "skubiących w paznokciach" itd- oczywiście ten test przeprowadzałam na sobie: pazury kruszą się, pękają (bez złamania- zwyczajne pęknięcie) przy kombinowaniu przy nich, co nie miało miejsca przy builderze IBD. Oczywiście paznokci nie robimy po to żeby je niszczyć, ale jasne jest też to, że mamy różne klientki i te bardziej nerwowe niestety grzebią pazurami i zębami przy naszych dziełach, tak więc w celu zadowolenia klientek staram się pracować na żelach, które są naprawdę wytrzymałe. Poza tym jeszcze jedna bardzo ważna kwestia- jest kompletnie NIEWYDAJNY w porównaniu z IBD... Jestem w szoku, bo po 2 tygodniach nie mam już większości opakowania przy takim samym natężeniu klientek jak zwykle, natomiast builder IBD starczył mi na dwa miesiące. Oczywiście mówię tu o gramaturze 50g/56g.
Żel kamuflaż i-nails jest bardzo fajny, ma świetną konsystencję i idealnie sprawdza się przy frenchu, świetnie maskuje niedoskonałości i potrafi elegancko wydłużyć płytkę. Nie zrezygnuję z niego, ale nie będę go nakładać bez warstwy podkładowej żelu, bo "rozwarstwia się". Na paznokciu, na którym dałam kamuflaż bez podkładu żel odwarstwił się, ale na innym gdzie dałam podkład nic złego się nie stało.
Żel quick finish i-nails hmmm... generalnie super nabłyszcza, po minucie jest całkowicie utwardzony, nie odpryskuje- więc łatwo, szybko i efektownie, ALE niestety nadal zabarwia się- nie aż tak mocno, ale jednak. Po przemyciu cleanerem lub zmywaczem (co najśmieszniejsze odkryłam to wczoraj) zabarwienia schodzą. Zostanę przy nim o ile będzie się prawidłowo komponował z builderem IBD.
Ważna wiadomość dla osób, które twierdzą, że trzeba go przemywać, bo nie zastyga całkowicie: PAMIĘTAJCIE, ŻE PRZED JEGO NAŁOŻENIEM MATUJEMY/WYRÓWNUJEMY PAZURKA! Wtedy nie ma prawa nic się kleić.
Podsumowując moje badania wykazały odnośnie buildera, iż za większą cenę o 100 zł jestem w stanie zrobić 6 razy więcej paznokci o wysokiej wytrzymałości niż za mniejszą, czyli bardziej opłaca się builder IBD zarówno pod względem ilości jak i jakości. Kamuflaż jest bezkonkurencyjny wizualnie, a nabłyszczacz jest wydajny, prosty w użyciu i efektowny.
Reklamacji od klientek, którym robiłam tymi żelami (i-nails) jak na razie nie ma, oprócz teściowej, która złamała pazura.
Katherine,zgadzam sie z Toba. Builder od DR jest jak dla mnie totalnie beznadziejny.Nigdy nie rozumialam jak mozna sie tym zelem zachwycac.Mało tego kiedys klientka ktorej robilam pazurki na formie tym zelem jak ubierala buty to od razu jej szczelil paznokiec-po prostu zlamal sie.Bylam w szoku. Nigdy wczesniej cos takiego mi sie nie przytrafilo nawet jak dopiero zaczynalam i nie mialam pojecia o istnieniu krzywej C i stresie.I powiem wiecej.Ostatnio jestem rozczarowana zelami od DR.Po zakupieniu calej serii fashion powiedzialam nigdy wiecej. Te kamuflaze z tej serii kompletnie nie spelniaja swojego zadania i kosztowaly duzo za duzo(pieniadze w bloto)
Ostatnio mialam okazje pracowac na Modena Nails a w tej chwili pracuje na Ellio.Obie firmy nie dosc ze tansze to jeszcze jakosc naprawde jest super. Polecam Ci buildery z tych firm bo sa nieporownywalnie lepsze. No i covery tez super-lepsze od wszytskich coverow z I-nails razem wzietych :)
katherinne
21-12-2010, 21:56
Wiecie co ja już po prostu zaczynam się bać kombinować z innymi żelami... Po prostu wracam do korzeni i już. Wydałam kasę i się zawiodłam, niepotrzebnie kupowałam największą gramaturę....
Katherine,zgadzam sie z Toba. Builder od DR jest jak dla mnie totalnie beznadziejny.Nigdy nie rozumialam jak mozna sie tym zelem zachwycac.Mało tego kiedys klientka ktorej robilam pazurki na formie tym zelem jak ubierala buty to od razu jej szczelil paznokiec-po prostu zlamal sie.Bylam w szoku. Nigdy wczesniej cos takiego mi sie nie przytrafilo nawet jak dopiero zaczynalam i nie mialam pojecia o istnieniu krzywej C i stresie.I powiem wiecej.Ostatnio jestem rozczarowana zelami od DR.Po zakupieniu calej serii fashion powiedzialam nigdy wiecej. Te kamuflaze z tej serii kompletnie nie spelniaja swojego zadania i kosztowaly duzo za duzo(pieniadze w bloto)
Ostatnio mialam okazje pracowac na Modena Nails a w tej chwili pracuje na Ellio.Obie firmy nie dosc ze tansze to jeszcze jakosc naprawde jest super. Polecam Ci buildery z tych firm bo sa nieporownywalnie lepsze. No i covery tez super-lepsze od wszytskich coverow z I-nails razem wzietych :)
Potwierdzam beznadziejność buildera. Kładziony na formę jest do bani. Po tygodniu odłazi jak masło :wow: Co do kamuflażu. Przeprowadziłam test na ellio i jestem w szoku. Nie wiem, jak się będzie trzymał, ale za cenę 19 zł za 15 ml jest IDENTYCZNY jak I-Nails masked za 25 zl. Przy tym jest gęściejszy i szybciej się utwardza. Kryje 100%. Opakowanie jest maleńkie, idealne na podróże i nic nie migruje, co niestety w maskedzie od Doberka jest nagminne. Skoro jest identyczny to po co przepłacać? Kupiłam z ellio jeszcze oliwkę za 3,50 ślicznie pachnie, diamond coata, zapach sliczny i ładnie nabłyszcza . I przypadkowo (opisywałam historię z klejem, którego nie zamawiałam) klej za 5,50 wygląda dziwnie, jest bardzo rzadki ale przyznam no mocny, że nie wiem co. A do tego 3 gratisy za 40 zł zakupów :love: Polecam :skacze:
katherinne
22-12-2010, 08:46
dajcie mi stronę tego sklepu, o którym piszecie.
Emilia B.
22-12-2010, 08:51
ellio.pl - Strona główna (http://ellio.home.pl/)
katherinne
23-12-2010, 08:43
No i mam pierwszą reklamację od klientki. Wiecie co te żele to porażka. Przy IBD nigdy się takie cuda nie zdarzały. Aż wstyd. I to nowa klientka.... ehhhh jak się wkur* to zaraz pojade kupić IBD i tyle i na nich jej zrobię od nowa. Normalnie jestem wściekła. I tak zrobie, zbiorę się i jadę po żel.
Jestem tak zła, że kosmos.
No i mam pierwszą reklamację od klientki. Wiecie co te żele to porażka. Przy IBD nigdy się takie cuda nie zdarzały. Aż wstyd. I to nowa klientka.... ehhhh jak się wkur* to zaraz pojade kupić IBD i tyle i na nich jej zrobię od nowa. Normalnie jestem wściekła. I tak zrobie, zbiorę się i jadę po żel.
Jestem tak zła, że kosmos.
A co się dokładniej stało? Może to nie wina żelu? Jak budowałaś pazurka? Jeżeli szkielet robiłaś builderem to na pewno wina żelu, ale ja pracuję jednofazówką, pinkiem, maskedem, finishem i nie mam problemów. No i oprócz jednofazówki violet i extreme white-to porażka , nie utwardzają się, nawet w nowej lampie.
Tosiaczek
24-12-2010, 00:19
polecam produkty mistero milano. Parę dni temu dostałam już prezent z pod choinki i był to prezent w postaci produktów od MM. Już próbowałam na nich robić. Świetnie się trzymają, extra jakość żeli, konsystencja jak najbardziej ok. Nie zapowietrza się, nie bom-belkuje, Żel biały po prostu piękny. :) Oliwka pięknie pachnie.
Ale jeden minus dam. Opakowanie może i ładne. Ale niestety te przykryweczki pod zakrętka są ciula-te, żel się z pod nich wylewa i cała zakrętka jest brudna przez to.
Ale poza tym daje 5+ :ok:
katherinne
24-12-2010, 09:45
A co się dokładniej stało? Może to nie wina żelu? Jak budowałaś pazurka? Jeżeli szkielet robiłaś builderem to na pewno wina żelu, ale ja pracuję jednofazówką, pinkiem, maskedem, finishem i nie mam problemów. No i oprócz jednofazówki violet i extreme white-to porażka , nie utwardzają się, nawet w nowej lampie.
Robiłam żel na płytce, metodą taką jak zwykle- jak przez lata na IBD... i lipa. Kupiłam wczoraj mój ukochany strong builder i już nigdy nie będę kombinować z innymi żelami.
Ten inails po prostu odprysnał. Najzwyczajniej w świecie i wiecie co? To była pierwsza klientka na żel na płytce, której robiłam na i-nails i najlepsze jest to, że odprysnał jej na drugi dzień heh... Oczywiście poprawkę już jej zrobiłam na IBD. Te którym robiłam przedłużenie nie zgłaszały nic jak na razie próćz teściowej jak pisałam wyzej.
WSTYD!:/:
Jakby ktoś chciał kupić ten builder to zapraszam, dam ogłoszenie w odpowiednim dziale później.
Malyyyyna
27-12-2010, 02:23
Polecam Ra, Golden, zel sunflower, dobrarada jakies pierdółki :P i i-nails black line:P
Czytałam już różne opinie żeli Neo Nail i Allepaznokcie ale nadal nie wiem czy pieczą w lampie. Ciężko mi wybrać , która firma będzie lepsza (potrzebuję żel przezroczysty). Wybrałam te 2 firmy ponieważ na jutro potrzebuje żel, a tylko te 2 firmy znajdują sie w pobliżu mojego miejsca zamieszkania. Proszę o pomoc! Pilnie, proszę.
Może jeszcze noname ?
Ja uzywam roznych produktow takze alle paznokcie i jestem zadowolona jak rowniez klientki.
Zuuzaneczka
27-12-2010, 23:41
Ktoś już tu wspominał o Modena Nails... Nawet nie wiem skąd się o nich dowiedziałam, ktoś się zachwycał kamuflażem więc chciałam spróbować.. Kupiłam pierwszy raz produkty na allegro, na początku byłam wrogo nastawiona ale teraz... Miodek, mam od nich już prawie wszystko, bardzo tanie żele a doskonałe! Zwłaszcza ów kamuflaż bez którego nie wyobrażam sobie pracy! Mozna kupić sobie słoiczki 5ml i wyprobować, kosztują ok 10zł :P dają dużo gratisów, wysyłka jest tania i zawsze, ale to zawsze na czas :ok: polecam również ich formy - mega mocny klej i sztywne, co najlepsze ostatnio zamówiłam identycznie wyglądające u DR i to zupełnie co innego, klapa :/:
pinusia6
28-12-2010, 16:28
Zuzaneczko dobrze wiedzieć ;) Dostałam pod choinkę lampe UV i mam zamiar zacząć zabawę z żelkami i właśnie chcę się zaopatrzyć w produkty modeny :) To fakt są bardzo tanie a jeśli mi nie podpasują to chociaż nie będę żałowała wydanych pieniążków ;):]
co do modeny to z czystym sumieniem moge polecic ich nablyszczacz, reszty nie znam (jeszcze :D )