Zobacz pełną wersję : Jakie produkty oraz firmy POLECACIE?
markotka
27-10-2013, 12:42
Domi silcare albo i-nails żele uv, akryle, tipsy, rzęsy, ozdoby do paznokci - sklep dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/) firmy tanie a całkiem niezłe, jeżeli chcesz pracować w technice trójfazowej, to musisz mieć jeszcze żel podkładowy i nabłyszczający
na jakiej firmie się szkoliłaś?
zaczęłam swoją przygodę z hybrydami od firmy Estetiq... niestety nie uważam jej za trafny wybór! Kolory zmieniają się po utwardzeniu, nie kryją, beznadziejnie się trzymają (po dwóch dniach wycierają się od wolnego brzegu). Kupiłam zestaw do frencha, baze, top i szary. Może na bazie innej firmy będą trzymać się lepiej, ale nie wiem... tak jak mówię, nie kryją dobrze. A top to koszmar... po przetarciu mało się błyszczy i psuje cały efekt.
Mam też bazę i finish 2w1 INS ale jest jeszcze gorsza. Położona na przygotowaną płytkę jako baza, po utwardzeniu i tak trzeba ją przetrzeć, bo nie utwardza się całkowicie i kolor się na niej rozpływa. Może kolorki trzymają się na niej troszkę lepiej niż na Estetiq, ale i tak męczy mnie praca na tej bazie.
Ogólnie mam kolory INS i NYC - jedne są w porządku, drugie jakby z gorszej serii.
Chcę teraz kupić jakąś fajną bazę i top i wypróbować te kolory na lepszej jakości markach. Zastanawiam się nad Gelish Harmony, Indigo lub Mistero Milano.
A co do firmy allepaznokcie to chyba najgorsza firma jaka istnieje. Akryl krystalizuje się, nie trzyma wcale płytki, zapowietrza. Nie polecam nikomu.
Pracowałam dotąd na New Nails, ale bez szału... raczej powiedziałabym, że kiepskie. Zapowietrzają się, biały akryl mnie nie zadowala. Też chcę teraz wypróbować jakiś innych marek. Stawiałabym na Indigo. Czy ktoś powie mi cos na ich temat? Czy sprawdzają się? Używał ktoś ich coverów?
Estetiq na bazie Gelisha trzyma się bite 3 tygodnie :ok:
hm... więcej czytam tu o Gelishu niż o Indigo czy MM
uważacie, że baza/top są najlepsze z Gelisha?
...różnica w cenie jest spora...
Na bazie Gelisha oraz przy dobrych paznokciach to i INS potrafił się trzymać 6 tygodni :) także gelish polecam z czystym sumieniem
kupiłam bazę gelisha i top z Ra
już się nie mogę doczekać :cwaniak2:
parafina80
31-01-2014, 08:51
Ja jak juz na innych watkach polecam uparcie mollona bo bardzo dobrze mi służy - klientki wracają po 3 tygodniach bez odprysku tylko z odrostem ;-)
Ja pracuje na Gelishu i to najlepszy wybór. Przeszłam przez Estetiq i Sun Flower. Estetiq najgorsze co może być.. Z gelishem nic się nie dzieje i myśle że warto zapłacić trochę więcej ale pracować na porządnych produktach :)
markotka
17-02-2014, 15:17
Dziewczyny a próbowałyście żeli perfection? Miałam próbki kilku produktów i zapowiadają się fajnie.
Kamillka
17-02-2014, 15:23
A czy gelish odmacza sie bez problemu czy trzeba matowic top i jak dlugo trzymacie lapki w tych sreberkach?:)
Ja kupiłam bardzo dobry płyn w Allepaznokcie do zdejmowania masy żelowej i lakierów UV. Wystarczą 3-4 min i bardzo ładnie hybryda schodzi :)
kiwaczek2
17-02-2014, 22:56
nie zgadzam się - kolory estetiq są bardzo dobre. kryją, trzymają się i odmaczają.
Inkapaznokcie
28-03-2014, 17:46
Dziewczyny jaką polecicie firmę z dobrymi żelami przezroczystymi, bazą i nabłyszczaczem? Zamawiałam z Silcare, ale postanowiłam zmienić firmę.
markotka
28-03-2014, 20:54
Dla każdego co innego jest dobre :) zazwyczaj metodą prób i błędów dochodzimy do ulubionych produktów. Ja mogę napisać jakich produktów ja używam i które lubię.
na formę-Pinch Nail Artists (dla mnie najlepszy, nie odkształca się)
cover-mam z Indigo nr 1 i 2, glamour oraz bling bling, z Perfection cover pink, kolorystycznie i krycie super, jednak ja szukam nadal swojego nr 1
budujący- do niedawna Indigo, obecnie Perfection-builder strong i 1phase clear (nie spływają, nie pieką, ten drugi super do paznokci naturalnych)
biały- do niedawna Indigo Igloo, obecnie Perfection snow white-rzadszy od igloo, ale bielszy
nabłyszczacz- Indigo shine on, base and top i perfection
baza-tutaj nie zauważyłam, żeby któraś była lepsza czy gorsza, miałam z PB, Asto, Indigo, NA, teraz Perfection i dla mnie nie ma różnicy.
Próbowałam już wielu firm, zaczynałam od i-nails, później było PB, później Astonishing, Pepoo, IBD, Indigo, Nail Artists, ReformA i teraz Perfection, po drodze może jeszcze jakaś firma się przewinęła a o niej zapomniałam. W tej chwili stosuję produkty j.w., szukam tylko idealnego covera.
ilonka1819
31-03-2014, 21:54
Hej jeżeli w czymś pomoże Wam moja wypowiedź to Estetiq jest dobrą marką pod warunkiem ze ma baze i top z gelisha. Gelisha kolorów nie polecam widziałam co się z nimi dzieje po naświetlaniu bledną płowieją i są drogie. Ja pracuje od 2 lat na Mollonie i mam do niego wiele zastrzeżeń...jak zaczynalam na nim pracować to byl ok kolory kryly gęstość miały dobrą baza się nie marszczyła.....od pół roku klapa chyba producent zaczął oszczędzać na materiałach....kolory po dwóch wartwach nie kryją robią się smugi trzeba miziać tego pazokcia żeby było ładnie, baza z mollona zaczela się łuszczyć od skórek bez względu na to jak jest opracowany paznokiec moge nalozyc 2x primer kwasowy i dalej to samo.....ale trzyma sie dobrze.....cenowo jest przeciętny lecz zalezy dla kogo jak bym miala teraz wybierać to kupiłabym baze i top gelischa a kolory estetiqa. Teraz wchodzi nowa marka indigo zapowiada sie obiecująco......żele mam z NO NAME bardzo sobie chwalę są troche rzadkie ale kwestia wprawy biały z Reni Nails, cover tez no name, mam róż z indigo też spoko
ania_niusia:)
02-04-2014, 13:10
Dla każdego co innego jest dobre :) zazwyczaj metodą prób i błędów dochodzimy do ulubionych produktów. Ja mogę napisać jakich produktów ja używam i które lubię.
na formę-Pinch Nail Artists (dla mnie najlepszy, nie odkształca się)
cover-mam z Indigo nr 1 i 2, glamour oraz bling bling, z Perfection cover pink, kolorystycznie i krycie super, jednak ja szukam nadal swojego nr 1
budujący- do niedawna Indigo, obecnie Perfection-builder strong i 1phase clear (nie spływają, nie pieką, ten drugi super do paznokci naturalnych)
biały- do niedawna Indigo Igloo, obecnie Perfection snow white-rzadszy od igloo, ale bielszy
nabłyszczacz- Indigo shine on, base and top i perfection
baza-tutaj nie zauważyłam, żeby któraś była lepsza czy gorsza, miałam z PB, Asto, Indigo, NA, teraz Perfection i dla mnie nie ma różnicy.
Próbowałam już wielu firm, zaczynałam od i-nails, później było PB, później Astonishing, Pepoo, IBD, Indigo, Nail Artists, ReformA i teraz Perfection, po drodze może jeszcze jakaś firma się przewinęła a o niej zapomniałam. W tej chwili stosuję produkty j.w., szukam tylko idealnego covera.
Kochana możez podać strone na której zamawiasz żele PERFECTION??? :*
cheneelle
02-04-2014, 14:53
Ja natomiast jestem od pół roku zakochana w akrylach firmy NeoNail. Są w miarę tanie. Niestety, ale ani hybryda ani żel moich paznokci się nie trzymają.
markotka
02-04-2014, 21:34
ania_niusia zamawiam od koleżanki, prowadzi dystrybucję, oficjalna strona firmy PERFECTION PROFESSIONAL LINE, Tychy, Tipsy Tychy, Stylizacja Paznokci, PERFECTO - STUDIO STYLIZACJI, Astonishing Nails, Kursy, Szkolenia, Manicure, Pedicure, Przedłużanie rzęs, Studio Stylizacji Tychy, Salon Kosmetyczny, Magdusiaaa86, Magdacz86 (http://www.perfection-line.pl/index.html)
Hej jeżeli w czymś pomoże Wam moja wypowiedź to Estetiq jest dobrą marką pod warunkiem ze ma baze i top z gelisha. Gelisha kolorów nie polecam widziałam co się z nimi dzieje po naświetlaniu bledną płowieją i są drogie. Ja pracuje od 2 lat na Mollonie i mam do niego wiele zastrzeżeń...jak zaczynalam na nim pracować to byl ok kolory kryly gęstość miały dobrą baza się nie marszczyła.....od pół roku klapa chyba producent zaczął oszczędzać na materiałach....kolory po dwóch wartwach nie kryją robią się smugi trzeba miziać tego pazokcia żeby było ładnie, baza z mollona zaczela się łuszczyć od skórek bez względu na to jak jest opracowany paznokiec moge nalozyc 2x primer kwasowy i dalej to samo.....ale trzyma sie dobrze.....cenowo jest przeciętny lecz zalezy dla kogo jak bym miala teraz wybierać to kupiłabym baze i top gelischa a kolory estetiqa. Teraz wchodzi nowa marka indigo zapowiada sie obiecująco......żele mam z NO NAME bardzo sobie chwalę są troche rzadkie ale kwestia wprawy biały z Reni Nails, cover tez no name, mam róż z indigo też spoko
Nie wiem czy myślimy o tej samej marce, bo ja ich znam od jakichś 3 lat, nie znam żadnego nowego Indigo. INDIGO Nails Lab - producent żeli do tipsów paznokci żelowych - Indigo (http://www.indigo-nails.com/) Czy mówisz o tej marce?
ilonka1819
03-04-2014, 18:22
Tak Lilith (http://forum.wzorki.info/members/21131-lilith.html) ale gafa no może faktycznie są juz ze 3 lata na rynku ale ja usłyszałam o nich dopiero teraz nic wcześniej nie bylo mi znane z tej firmy :D
Nie może, ale na pewno :) Pierwszy raz usłyszeliśmy o marce w 2011 roku :) Nie zawsze to czego nie znaliśmy wcześniej jest nowe :) Myślałam, że każdy już o Indigo słyszał - słyną ze świetnego podejścia do klienta, elastyczności i znakomitych produktów :)
katsumoto
04-04-2014, 15:23
Ja juz przetestowałam wszystkie Mi znane firmy z tipsami clear.Wymiekam strasznie sa miekkie i pękaja.Polecicie cosik.
:cwaniak2:
markotka
04-04-2014, 16:33
w jakim momencie pękają? Przemywasz je cleanerem?
Markotka ja przemywałam tipsy "całe życie" (no dobra, jakieś 3lata;-) teraz już "papierkowa" jestem jak to klientki mówią) i absolutnie nic się nie działo.
Ja ze swojej strony z całego serca polecam tipsy Silcare. Pracowałam na serii Excellent Clear i były cudne! Miałam z krótką kieszonka, ale najlepiej pracowało mi się na tunelowych - piękne paznokcie wychodziły, ale trzeba bylo troche wprawy w przyklejaniu.
Nigdy żaden tips mi nie pękł od nich - są naprawdę elastyczne. "Pękał" dopiero przy próbie - wzięłam tipsa do ręki, zgiełam w jedną, w drugą stronę kilka razy i dalej nie pękł. Zrobił się tylko biały ślad:-)
Są dość drogie - ale jak dla mnie w 200% warte swojej ceny:-)
markotka
05-04-2014, 14:25
Zapytałam o przemywanie cleanerem, bo jak jeszcze 5 lat temu używałam tipsów, to zdarzało się, że po przemyciu robiła się na nich "pajęczynka" pęknięć, używałam firmowych tipsów. Ten problem miałam nie tylko ja.
tomaszka
05-04-2014, 16:24
Może po prostu dobrany przez Ciebie tips jest za mały. Bo to jest częstą przyczyną pękania tipsów wzdłuż. Nie sądzę, żeby wszystkie , lub prawie wszystkie tipsy pękały. Mam na myśli tipsy dobrych firm. Ja używam min. Mistero Milano i w życiu żaden nie pękł. :D
Witam.
Czy mozecie mi doradzic jakie farbki akrylowe do zdobien kupic? Bede wdzieczna
natalia268
16-06-2014, 10:55
tutaj mamy cały temat -> http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/263-farbki-akryloweaa.html
Od siebie mogę polecić hurtownie kosmetyczną, która zaopatruje mnie w akcesoria do pielęgnacji paznokci już 2 lata. Mają produkty niedrogie, na których można zaoszczędzić i przy tym całkiem dobre jakościowo. Firma nie jest znana więc podam nazwę i linka. Kate Nails: Hurtownia kosmetyczna Kate Nails (http://www.katenails.pl)
Pozdrawiam
tomaszka
28-06-2014, 10:55
Co to za sklep, że ciężko im wstawić ceny na stronie, tylko trzeba pobierać cennik. Dla mnie odpada.:(
Prosze poleccie mi nie drogie hybrydy, takie kryjace , ktore mozna wykorzystac zamiast kolorowego zelu na opiliwany zel?
Polecalyscie kiedys zele kolorowe z la lill kupilam za male pieniadze i jestem zadowolona.
Czy na hybrde ktora kladziemy zel mozna uzyc nablyszczacza takiego jak do zelu czy musi byc specjalny top?
Bede wdzieczba za odpowiedz.
na hybrydę trzeba nałożyć Top do hybrydy,żel może popękać
namezaneta
02-10-2014, 21:14
Dziewczyny jaki polecacie najlepszy primer i bonder zeby sie nie zapowietrzaly pazurki i trzymaly jak beton ? jaki nablyszczacz na zel zeby nie pekal i dlugo swiecil ? :P
ciasteczko000
04-11-2014, 15:50
Również potrzebuję pomocy. Przewertowałam trochę wątek, ale wcześniejsze posty są trochę starszej daty, a wiadomo, produkty się zmieniają. Potrzebuję jakiegoś gęstego żelu na formę, takiego, którym mogłabym spokojnie zrobić przynajmniej 4 pazurki. Nie próbowałam jeszcze MM, szczerze trochę mam obawy bo te gęste mają to do siebie, że faktycznie lubią piec w lampie co odstrasza klientki... Najlepiej gdyby było to coś jednofazowego :) Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz :)
Cześć dziewczyny. Dopiero zaczynam swoją przygodę z paznokciami. Do tej pory tylko hybrydki sobie i znajomym, ale właśnie zaczęłam kurs na żele i akryle. Na tym kursie pracujemy na Perfect Beauty, ale nie są one tanie. czy to jest dobra firma, warto zainwestować? (bedzie to dla mnie wydatek ok.1000zł:()
chantelle_
18-11-2014, 23:09
Cześć dziewczyny. Dopiero zaczynam swoją przygodę z paznokciami. Do tej pory tylko hybrydki sobie i znajomym, ale właśnie zaczęłam kurs na żele i akryle. Na tym kursie pracujemy na Perfect Beauty, ale nie są one tanie. czy to jest dobra firma, warto zainwestować? (bedzie to dla mnie wydatek ok.1000zł:()
Ta firma jest bardzo dobra, na pewno polecam :)
Marilyn*
19-11-2014, 08:41
A ja polecam ci na początek coś tańszego, np. żele z Silcare , kupisz na Allegro :) Zwłaszcza ze na początku ciągle będziesz się uczyć :]
Hej dziewczyny to i ja mam pytanie naczytałam się o różnych żelach , ale i tak nie mam pojecia jakie wybrac ? :(
Na kursie robiłam żelami trójfazowymi (nie pamiętam jakimi ) a w tymmomencie robie na jednofazowych ( allepaznokcie ) I nie mam pojęcia jakiej firmy żele wybrać chciałam spróbować coś lepszego wyszukałam : Ra Nails , NSI , .silcare ,Indigo , IBD , Perfect Beauty . Czy któraś doradzi mi jakiś z tych wypisanych powyżej :D jakieś konkretne opinie które lepsze ? I czy to dobry pomysł robić zelem jednofazowym ? Czy może lepiej wrócić do trójfazowego ? Pytam się bo miałam dużą przerwę i sama już nie wiem czekam na dobrą radę
Luthvian
30-12-2014, 01:37
Mam pytanie potrzebuje kupic czarny matowy zel, ktory rowniez po nalozeniu nablyszczacza jest matowy.
Macie moze jakies sprawdzone firmy o przystepnych cenach? ;)
laure_andal
31-12-2014, 00:48
Mam pytanie potrzebuje kupic czarny matowy zel, ktory rowniez po nalozeniu nablyszczacza jest matowy.
Macie moze jakies sprawdzone firmy o przystepnych cenach? ;)
Obawiam się, że żaden żel po nałożeniu nabłyszczacza nie będzie matowy ;) Potrzebny Ci po prostu czarny żel z ulubionej firmy i matowy top :kwiatek: Ja am tylko jedną klientkę lubiącą matowe wykończenie i kupiłam specjalnie dla niej top matte z MM, reszta zdecydowanie kocha błysk :D
Luthvian
31-12-2014, 18:40
dziękuje za informacje, a ten matt top to już zamiast nabłyszczacza jako ostatnia faze w pazurkach się stosuje?
Ja wlasnie widzialam piekne zdjecia pazurkow wlasnie w polaczeniu czarnego matu i czarnego blyszczacego :) :D
laure_andal
01-01-2015, 21:19
Tego topu używam na wykończony pazurek (na nabłyszczacz) to jest top do lakieru a nie żel :) Tak jak pisałam wcześniej mam tylko jedną klientkę na mat i to taką, której ten mat się nudzi po paru dniach więc po prostu go zmywa zmywaczem :) nie rozglądałam się nawet za żelami matującymi bo na jedną sztukę wystarczy mi lakier :przytul:
Bluesky shellac posiada w swojej ofercie żel hybrydowy matujący. Nakładasz go tak samo jak żel nabłyszczający i utwardzasz w lampie. Paznokiec po chwili jest matowy i efekt ten utrrymuje się tak samo długo jak po żelu nabłyszczającym.
---------- Dodano o godzinie 06:19 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 06:44 ----------
Dziewczyny a ja mam pytanie, czy któraś z was wie gdzie , procz Rosji, moge kupic taki zel kamuflujacy, czy jest on gdziekolwiek dostepy ? Proszę o Waszą pomoc
Gum gel
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
KatarzynaMolo
12-01-2015, 12:55
Cześć dziewczyny wiem, że było milion takich pytań oczywiście czytałam starsze wątki na forum ale ciężko znaleźć mi odpowiedź.
Od niedawna pracuje w Polsce i szukam firmy która zapewni mi pełen wachlarz produktów (żebym nie musiała kupować w każdym sklepie coś innego bo tu jest lepsze to a tu) Czy jest jakaś firma która spełni te kryteria a do tego jest rzetelna, uczciwa cenowo i szybko realizuje wysyłki :) ?
Firmę rzęsową już znalazłam i jestem zachwycona jednak z paznokciami trudniej.
Moim zdaniem przydałoby się w temacie takie zestawienie w którym każda z nas może oddać głos na firmę którą poleca na pewno byłoby łatwiej dla następnych dziewczyn z takim problemem jak ja.
katiaa162
04-03-2015, 09:45
Szukam dobrego zestawu hybryd w pastelowych odcieniach.
Czy moze mial ktos do czynienia z OPI ktore sa na ponizszym zdjeciu?
Ja miałam OPI- są b. fajne. nie ściągają się ani nie rozlewają podczas aplikacji. Kolory także super jeśli chodzi o pastele bezbłędnie oddają kolor przedstawiony na buteleczkach.
Poszukuje dobrej firmy z ofertą akryli (najlepiej cały zestaw jeśli się da). co byście poleciły na początek LCN? Może coś tańszego, ale równie dobrego... Co proponujecie?
Ja jeśli chodzi o żele to Bease One:Base One - Hurtownia kosmetyczna online (http://sevonia.pl/B2CProdukty.aspx?kategoria_wielopoziomowa_id=39&kategoria_wielopoziomowa_nadrzedna_id=&kategoria_wielopoziomowa_nazwa=Base-One)
popatrz na hurtownię Sevonia....myślę ze mają spory wybór a dobre produkty!
DolceVitaNails
18-02-2016, 09:51
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą Dolce Vita Nails.
To nowa marka żeli UV i hybryd. Produkty są najwyższej jakości, przykładowo hybrydy wytrzymują 3 tygodnie, dwie warstwy wystarczą by uzyskać doskonały efekt, a cena za 10ml jest bardzo konkurencyjna.
Do uzupełniania żelu polecamy nasz nowatorski żel The One- jednofazowy, który nie zalewa skórek, samopoziomuje się, jest średniogęsty i nie piecze w lampie.
Nasze żele kolorowe UV mają doskonałe napigmentowanie- warto spróbować i przekonać się samemu.
Żele i akcesoria do stylizacji paznokci (http://www.dolcevitanails.pl)
Dolce Vita Cosmetics (http://www.dolcevitacosmetics.pl)
https://web.facebook.com/dolcevitanails
I strona naszego salonu firmowego- stylizacje wykonywane naszymi produktami:
https://web.facebook.com/dvstudiopoznan
nailsperfect
15-06-2016, 20:06
Witam wszystkich.
Jestem Właścicielem sklepu online www.nails-perfect.pl
(http://nails-perfect.pl)
Otworzyłem nową markę produktu w tym roku 2016 dlatego bo wiem, że asortymenty do stylizacji paznokci jest w innych firmach za drogi a niczym się nie różni prócz ceny.
Pragnę byście wchodziły, zakładały konta w moim sklepie bo się będzie Wam opłacać.
Materiał jest sprawdzony, żele do budowy paznokcia i żele kolorowe wraz z bazami pod żel są świetne niczym nie stępują najlepszym marką będących na naszym rynku.
Nie pozostaje mi tylko jeszcze raz Was zaprosić do siebie, więc miłego zaglądania. Pozdrawiam Nails-Perfect (http://nails-perfect.pl)
tomaszka
16-06-2016, 20:56
Nailsperfect, budowanie własnej marki to bardzo długotrwały proces. Konkurencja jest ogromna. Życzę Ci wszystkiego najlepszego, ale proszę zwróć uwagę na pisownię. W Twoim poście są pewne błędy , mogące świadczyć, że może jesteś cudzoziemcem. Ale błąd ortograficzny na stronce sklepu : " żadki " nie usprawiedliwia i sprawił, że odebrałam firmę jako mało profesjonalną. Sorry...
ladymakbet
19-06-2016, 11:34
Do stylizacji paznokci- u mnie pierwsze skrzypce gra EM Nail :ok:przyklad na to, ze tani produkt nie oznacza gorszy :) a testowalam wiele lakierow żelowych, hybrydowych i najlepiej sprawują sie wlasnie te z EM nail :) trwale, nie sprawiaja problemow przy aplikacji i masa kolorow do wyboru :]
Sandzi20
13-08-2016, 14:58
Witajcie nigdzie nie znalazłam opini na temat żelow uv firmy kompleks urody, ciekawią mnie one, bo jest chyba 30ml za ok. 20zl, czy któraś z Was używa te żele? Co o nich sądzicie? Na YouTube jest filmik jak dziewczyna wykonuje paznokcie tymi zelami i powiem szczerze że bardzo ładnie wygląda.
tomaszka
15-08-2016, 18:52
Ja używam żeli Kompleks Urody. Są naprawdę super. Trwałe , łatwo się nakłada i co najważniejsze ZERO pieczenia. Kupuje je u mnie w sklepie 30ml - 22zł. :D
Mmania91
26-08-2016, 01:04
Witam serdecznie. Jestem posiadaczką pięknych paznokci wykonywanych przez najwyraz świetną stylistke. Niestety mam straszny problem. W związku z tym Piszę do Pan z takim zapytaniem, może mi Panie pomogą. Otóż nabłyszczacz który używa moja stylistka sprawia że moje paznokcie sie brudzą bardzo już po tygodniu, jasne kolory na paznokciach są u mnie zakazane. Podpytalam stylistke czy mogłabym kupić żelowy nabłyszczacz i może to pomoże (ona używa kolorów hybrydowych z indigo i na to hybrydowego nabłyszczacza z firmy SPN). Odradziła mi żelowy nabłyszczacz gdyż hybryda zacznie pękać, moje pytanie brzmi, czy jest dla mnie jakikolwiek ratunek aby jasne paznokcie nie wyglądały u mnie po tygodniu jak po ciężkiej pracy w ogrodzie? Przyznam że kiedyś byłam u innej Pani i nie było tego problemu, niestety nie pamiętam na jakich produktach pracowała. Zrozumiem jeśli Panie nie odpisza, w końcu jakaś tam baba zadaje dziwne pytania w ogóle nie związane z tematem, ale to jedyna nadzieja żeby dowiedzieć się z bardzo dobrego źródła czy jestem skazana na same ciemne kolory. Pozdrawiam serdecznie.
Z takich rzeczy, które ostatnio wbiły mi się w głowę, to atrapa kamery z czujnikiem ruchu przed dom :D Mieliśmy tak dużo różnych dziwnych sytuacji, że musieliśmy jakoś zareagować. Znajoma poleciła nam firmę Fonex, a Ci zaproponowali właśnie taką atrapę, mówiąc, że powinna zrobić robotę. No i zrobiła :)
Samantaa
13-10-2018, 15:56
Ja moge spokojnie Wam polecic szczoteczke soniczna firmy Seysso: https://www.shop-dent.pl/pl/p/SEYSSO-Gold-White-ekskluzywna-szczoteczka-soniczna-NOWOSC/2639 - to produkt z gornej polki, mercedes wsrod szczoteczek mozna by wrecz powiedziec. Nie dosc, ze czysci zeby, to jeszcze je wybiela oraz masuje dziasla. Naprawde czuc roznice w porownaniu do uzytkowania zwyklych szczoteczek.
Dla nie najlepszym miejscem w Krakowie jest Centrum Lubostroń - Lubostroń 15 | Centrum Handlowe Kraków Ruczaj, Galeria Handlowa, Pasaż Handlowy (http://lubostron15.pl/)
Mają najlepsze ceny
Proszę tutaj - https://www.pro-sprzet.pl/herome-nail-hardener-extra-strong-kuracja-do-paznokci-ekstremalnie-slabych-szybko-rozdwajajacych-sie-i-lamiacych-10ml.html Generalnie stawiajcie na jakość kosmetyków. O ile one będą odpowiednio dopasowane, to zauważycie zmianę na plus. Tylko nie spodziewajcie się, że od razu będzie cudownie. Duża zmiana wymaga również systematyczności.
To ja polecę wam komplet garnków od https://gerlach.pl/garnki Miałam już przez te wszystkie lata wiele rodzajów garnków ale te są zdecydowanie najlepsze. Nie przypalają, nadają się do każdego rodzaju kuchenki, mam je już długo i wyglądają jak nowe. Więc warto je kupić, a mają też w ofercie inne kuchenne akcesoria.
No weź przestań..... Długie paznokcie mogą byc bardzo wygodne i wszystko zalezy od przyzwyczajenia. Jesli dziewczyna jest przystosowana do długich paznokci to wręcz krótkie paznokcie mogą nie być dla niej wygodne Poza tym dużo tutaj zależy od tego czy są to naturalne paznokcie czy mamy na nich hybryde czy żel. Hybryda znacznie je wzmacnia tak wiec mozna je o wiele łatwiej zapuscić. Polecam zastanowić sie ogólnie nad takim zestawem do paznokci: https://darmarsklep.pl W sklepie maja sporo zestawów od dobrych marek w promocjach. Nie jest to drogie, a mozna dzięki temu zaoszczędzić sporo kasy
Z moich ostatnich nowinek zachwycił mnie top coat z Eveline. Byłam zaskoczona, że oprócz tego że jest top coatem to jest też... wysuszaczem do lakieru i odżywką do paznokci! Produkt zastępujący trzy kosmetyki, dla mnie rewelacja, spora oszczędność kasy i czasu :)
W takim razie polecę tutaj kilka akcesoriów
pilnik do paznokci Sleek - maja dobrą gradację, jest wiele rodzajów tak wiec mozna dobrać dla siebie odpowiedni kształt pilnika, jak również pozwalają na szybsza pracę
bloki polerskie Hi Hibirid - szczególnie do matowienia paznokci przed malowaniem, ale mozna nimi również zrobić matowe paznokcie bez konieczności posiadania odpowiedniego topu
no i całkiem niezłe pilniki ma Semilac, aczkolwiek są dość drogie ;)
Jesli chcecie wszystko kupić w jednym miejscu, zerknijcie sobie do Cocolita: https://www.cocolita.pl/pilniki-i-polerki W sklepie jest szeroki wybor.
magadalena
25-05-2021, 23:26
W dzisiejszych czasach nie możemy z pewnością narzekać na brak możliwości. Producenci prześciagają się w oferowaniu co raz to nowszych produków. Wszystko za sprawą rosnący z roku na rok standardów. Każda kobieta chce być przecież jak najbardziej piękna i jest to bardzo pozytywne. Pytanie jakie trzeba sobie natomiast zadać, to jakie rozwiązania wybrać? Zdaniem wielu moich koleżanek to firma Indigo Nails - https://www.indigo-nails.com/lakiery-hybrydowe ma najlepszej jakości materiały do robienia manicure, nawet w domowych warunkach. Można śmiało powiedzieć, że ich użycie to gwarancja sukcesu bo nawet w początkowej fazie nauki można dzięki nim uzyskać rewelacyjne efekty.
Szczerze mówiąc ciężko jest natrafić na coś odpowiedniego, ogólnie sama mam w planach znaleźć dla siebie dobrą ofertę
Jeśli chodzi o kolory to w przeszłości bardzo lubiłam intensywne odcienie. Ostatnio jednak zaczęłam stawiać na spokojne kolory, w ktorych czuję się lepiej. I które pasują do większości stylizacji.
Lubię na przykład czerń, która pasuje na każdą porę roku.
W połączeniu ze złotem wyglada elegancko i nadaje się również na specjalne okazje:
https://hotelsgratis.pl/czarne-paznokcie-ze-zlotem-stylizacje-i-inspiracje/
Na stronie jest wiele inspiracji :)
https://hotelsgratis.pl/wp-content/uploads/2023/07/czarne-paznokcie-ze-zlotem-stylizacje-i-inspiracje.jpg