PDA

Zobacz pełną wersję : DUAL SYSTEM - Formy silikonowe do zelu i akrylu

Strony : 1 [2] 3

japata
30-01-2010, 16:25
ja mam takie pytanko czy te foreki są wielorazowego użytku jeśli tak to po jakim czasie trzeba je zastąpić nowymi?

Wielorazowego, ale trzeba o nie dbac, zeby nie drapac od srodka, bo rysy będą widoczne na akrylu.

dzoana
01-02-2010, 16:54
hmm to juz sama nie wiem jak akryl zle wychodzI tO zel pewnie tez;/ a tak sie napalialam :)

No niestety tak się dzieje, ja też używałam tych foremek, paznokcie wychodzą płaskie, praktycznie bez krzywej C, są bardzo podatne na załamania bo są też cienkie. i jak dobrze nie dociśniesz i we wlaściwym momencie, to nie zlapią się dobrze paznokcia i będą odstawać i nienaturalnie wyglądać a co za tym idzie- szybko odpadać, więc zdecydowanie ja preferuje standardowe przedłużanie paznokci i innym też tak polecam :P Powodzenia :)

Ava
02-02-2010, 09:13
ja wlasnie zamowilam od dobrej rady takie formy i mam zamiar w weekend zrobic sobie paznokcie ;d ostatnio chodze praktycznie bez paznokci ;d moje naturalne sie polamaly i sa bardzo krociutkie:(

alfa14
03-02-2010, 15:00
wiecie ja sie tak zastanawiam czy moja mama nie mogla by sobie sama robić tom metodą pazurków bo ja jestem daleko od niej i ona chodzi do takiej dziewczyny na pazurki ale jeśli jest to w miare proste to może dała by rade sama co myślicie ?ja bym jesj chętnie kupiła jakiś zestawik w prezencie ale nie wiem czy taki laik jak ona da rade ja jej za bardzo nie podpowiem bo nie robie akrylem ale jak tak patrze to nie wydaje sie trudne z tymi foremkami

Ava
08-02-2010, 22:58
ja wlasnie dzisiaj dostalam te formy... probowalam zrobic 1 pazura xD ale mi sie nie udalo ;p za szybko sciagam, bulki mi sie robia powietrze podchodzi... ech... czeka mnie duzo pracy ale jestem pelna nadzieji :P

Maaalinka
10-02-2010, 14:14
Witam. Jestem początkująca w robieniu paznokci i powiem szczerze, że jestem samoukiem. Ale chciałam zapytac, jak te paznokcie są zrobione ? Żel czy akryl ? Na jakiej formie, że tak ładnie odchodzi od paznokcia ?

Z góry wielkie dzięki :)

Link : Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

samaron
10-02-2010, 14:36
Wszystko będziesz miała tutaj:
http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-paznokcie/344-dual-system-formy-silikonowe-do-zelu-akrylu.html

Ava
18-02-2010, 10:00
wlasnie dzis przysiadlam do tego z rana i wreszcie mi sie udalo zrobic pazurki ;D nie wyszly oczywiscie super extra pieknie ale jak na 1 raz mysle ze sa przyzwoite:)

sadira
18-02-2010, 12:11
Hej, hej :)
zaczynam zabawę z pazurkami i kupiłam sobie te formy, próbowałam zrobić sobie i wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że poczas robienia frenchu, a okładnie podczas już nakładania formy, biała końcówka jakoś mi się "rozpływa" :( (robie akrylami).
Obejżałam pare filmików na youtub i chyba bez tipsów french nici z fajnych paznokietków będą.

tusia
18-02-2010, 12:22
sadira poczytaj nasze forum:D tu znajdziesz wszystko i nie poddawaj sie tak na poczatku:P nie na raz Warszawę zbudowali:D

---------- Dodano o godzinie 12:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:20 ----------

warto tutaj pozagladac:)
Metoda akrylowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/)
http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/43-akryl-jak-zrobic-paznokcie.html
http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/187-video-instrukcje-paznokcie-akrylowe.html

Ladyss
18-02-2010, 13:28
Hej, hej :)
zaczynam zabawę z pazurkami i kupiłam sobie te formy, próbowałam zrobić sobie i wszystko było by fajnie, gdyby nie to, że poczas robienia frenchu, a okładnie podczas już nakładania formy, biała końcówka jakoś mi się "rozpływa" :( (robie akrylami).
Obejżałam pare filmików na youtub i chyba bez tipsów french nici z fajnych paznokietków będą.
Pewnie za mocno przygniatasz formę z akrylem;)
jak nałożysz biały akryl na formę to poczekaj trochę, niech on sobie trochę zaschnie i wtedy nałóż resztę akrylu i sru na pazura bo clear jak wyjdzie to nic, zbierzesz patyczkiem i po temacie ale jak biały się rozleje na boki to frenchos wyjdzie krzywy.
A powiedz nam jeszcze jaki masz liquid? Bo mam wrażenie że bezwonny:)

sadira
18-02-2010, 13:29
Dzięki :)
nie poddaję się, tylko jestem truszkę;) niecierpliwa, a jako samouk nie jest to najlepsza cecha, no i walczę z tym :P.
a forum czytam i czytam i dużo fajnych żeczy się dowiaduję, a dodatkowo uczę się na własnych błędach, a one niestety troche kosztują :/ ... czasu

MURKA
18-02-2010, 14:37
moje nastepne zakupy to dual system!!!!!!!!!!!!!!!

sadira
18-02-2010, 16:31
Dzięki Ladyss za rade :) a liquid śmierdzi jak .... więc to nie jego wina, tylko moja :(
Byłam na małych zakupach, kupiłam tipsy french i wieczorkiem, jak uśpie mojego dziubaska, zabieram się za swoje szponki ;)

Ladyss
18-02-2010, 16:41
Myślałam że masz bezwonny bo on się wolniej utwardza i dlatego też możesz mieć problem. No to po prostu zrób frencha, odczekaj trochę żeby ta masa "nie pływała" i wtedy dokończ:) trzeba ćwiczyć kochana, sama w końcu zobaczysz błędy:)

asia
18-02-2010, 17:11
a jakoś nei mogłam się przekonać, ale teraz tak mi się spodobało że to bedzie mój następny zakup..:D

Emist
18-02-2010, 19:03
czyżby mój delikatny dar przekonywania Asiu? ;) :*
uczyłam się robić pazurki na foremkach,obserwowałam jak powinna wyglądać krzywa C itd.Były mi bardzo pomocne na początku,kiedy miałam problem z prawą ręką ;)
Teraz powoli odzwyczajam się od foremek :) sama próbuje swoich sił,ale wiele mi pomogły :)

plushak
20-02-2010, 02:13
Ajaj a mi się zapomniało o foremkach no ale czekam na sztuczną łapke i będe je dalej rozmkminiać :)

sadira
20-02-2010, 10:33
no i zrobiłam. dwa dni mi to zajęło, bo jednego jedna ręka, a drugiego druga :/ ale nie jest żle, lewa wygląda troche gorzej, bo połasiłam się na brokat na frenchu i podeszło mi powietrze pod forme, a prawa epiej, jest troszke pęcherzyków, ale ja tam moge przeżyć :).
Wiem jedno, do tych foremek trzeba strasznie dużo materiału nakładać, lepiej później zebrać niż mieć zapowietrzenia ;)

Emist
20-02-2010, 15:47
no i zrobiłam. dwa dni mi to zajęło, bo jednego jedna ręka, a drugiego druga :/ ale nie jest żle, lewa wygląda troche gorzej, bo połasiłam się na brokat na frenchu i podeszło mi powietrze pod forme, a prawa epiej, jest troszke pęcherzyków, ale ja tam moge przeżyć :).
Wiem jedno, do tych foremek trzeba strasznie dużo materiału nakładać, lepiej później zebrać niż mieć zapowietrzenia ;)

Też mi się zapowietrzały na początku jak i było widać pęcherzyki.
Spróbuj troszkę "mocniej" uklepywać akryl w foremce i dociskaj równomiernie
nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć,chodzi mi o równomierne rozłożenie nacisku na całą płaszczyzne (ja dociskam kciukiem)

sadira
21-02-2010, 21:49
Dzięki, dzięki Emis :)
Jak będe robić komuś na pewno pójdzie mi lepiej, a i jak będe miała spokój :D, bo jak sobie robiłam to menżu mnie poganiał :/

Ava
22-02-2010, 08:00
robilam pazurki tymi formami i akrylem przezroczystym (jakos no french nie za bardzo mi idzie ;p rozjezdza sie na wszystkie strony) wiekszosc sie ladnie trzyma tylko 1 mi sie wczoraj zlamal przy myciu:( chyba wina byla moze taka ze za malo akrylu dalam :/ dla mnie to i tak swietna sprawa bo nienawidze sobie robic paznokci, zawsze to dlugo trwa... zwlaszcza przy prawej rece... a krztalt jest swietny:) i tunelik ladny

kobietazpazurem
25-02-2010, 10:29
ale to sie trzyma na akryl albo żel tak ? A jak to się przykleja na paznokiec ?

julcia88
25-02-2010, 11:16
na youtube jest wiele filmików pokazujących jak pracować na dual system, wystarczy, że wpiszesz :)
mi sie osobiście ta metoda jakoś nie widzi :P

limka24
05-03-2010, 18:54
witam wszystkich jestem tu pierwszy raz ale czytam wasze posty już kilka tygodni jak nie wiem co i jak wchodzę i juz mnie oświeca;);) co do foremek ja jestem super zadowolona sprawiłam sobie je ponieważ nie zawsze wychodzi mi super pazurek;) a przy nich po prostu rewelka :skacze: dopiero szkole sie na akrylach ale jak na pierwszy raz pazur wyszedł mi boski :D:D :D pozdrawiam i polecam

Ava
05-03-2010, 22:19
ech ja nie wiem moze ja cos zle robie.. zrobilam sobie ten dual system (moze za malo akrylu) pojechalam na narty i wszytskie mi sie polamaly.... no ale najwyzej bede uzywala ich do robienia szkieletu ;p;p

sadira
08-03-2010, 11:09
pierwsze dualki zrobiłam sobie, ale zdjęcie wyszło kiepskie, drugi raz robiłam szwagierce, dałam tipsa french z głęboką kieszonką i tylko bezbarwny akryl, a oto jak wyszły
17957
dodam, że trzymają się już ponad tydzień i nic się z nimi nie dzieje :D

Cukierek
08-03-2010, 11:42
super wyszły tylko jakoś dziwnie wygląda kciuk

sadira
08-03-2010, 15:52
czemu dziwnie??

Cukierek
08-03-2010, 16:40
ja tam nie jestem jakąś wielką stylistką ale jak dla mnie są troszku za szerokie i z dużo białego. Ale moich opini nie trzeba brać sobie do serca :P

MURKA
08-03-2010, 17:41
ja zamawiam dziś wieczorem te10 szt. DUAL SYSTEM FORMS od 75zł wysyłka gratis (942463311) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item942463311_10_szt_dual_system_forms_od_75zl_wys ylka_gratis.html) ma ktoś takie??????

sadira
08-03-2010, 19:05
ja tam nie jestem jakąś wielką stylistką ale jak dla mnie są troszku za szerokie i z dużo białego. Ale moich opini nie trzeba brać sobie do serca :P
no są truszke szerokie, ale takie chciała, a czy za dużo białego... nie mam covera i nie miałam jak przedłużyć płytki paznkokcia :( ale dzięki za szczerość ;)

Ava
09-03-2010, 00:27
mi tez sie dlugo trzymaly dopoki na narty nie pojechalam :P

MURKA
18-03-2010, 09:49
No zrobiłam sobie te dualki no i............ no właśnie zrobiłam french i nie za bardzo mi wyszły ale myślę że to zasługa mojej niewprawionej reki ale jakieś kolorowe myślę że wyjdą boskie hihihi ........:skacze:

MURKA
25-03-2010, 19:17
Dziewczynki mam pytanko......... czy tymi dualkami mogę sobie robić taki szkielecik zamiast formy? :huh:

milenka_olsztyn
25-03-2010, 19:37
myślę że mozna:)
a ja zrobiłam dualki żelowe:)

Elizabeth76
25-03-2010, 19:52
milenka ale boskie kwiatuchy :love:

Zuuzaneczka
25-03-2010, 20:34
Dziewczynki mam pytanko......... czy tymi dualkami mogę sobie robić taki szkielecik zamiast formy? :huh:

Możesz! ^_^ Robiłam to kilka razy, gdy płytka była ciężka do podłożenia formy, a klientka nie chciała tipsa. Robiłam cienki szkielecik na dualku, a potem to już kto co chciał :good:

fortize
06-04-2010, 20:51
Oto moje 3 prace. na dualkach pracuję od roku, i nie zamierzam się z nimi rozstawać :) idzie dojść do wprawy, i znacznie krótszy czas pracy. polecam! jak macie jakieś pytania to piszcie.

http://img688.imageshack.us/img688/3592/1ee44fd81e.jpg (http://img688.imageshack.us/i/1ee44fd81e.jpg/)
http://img688.imageshack.us/img688/817/beztytuuicu.jpg (http://img688.imageshack.us/i/beztytuuicu.jpg/)
http://img688.imageshack.us/img688/2588/fb576fc8e8.jpg (http://img688.imageshack.us/i/fb576fc8e8.jpg/)

asia
06-04-2010, 22:21
prace super, może zrobisz dla nas jakieś kpk? jak ci sie udało ujarzmić formy?:)

tusia
06-04-2010, 22:32
piekne pazurki, tez ciekawa jestem jak je ogarnąć zeby wyglądało przyzwoicie:]

KaMiLaC.
07-04-2010, 08:10
ja pytań nie mam tylko prośbę - możesz wstawić odrost tych pazurków?? bo coś mi się wierzyć nie chce, że powietrza nie mają, tym bardziej patrząc na cover, którego jest strasznie dużo przy wałach, ani nie jest pocieniowany i nawet obłączków nie widać :/:

fortize
07-04-2010, 22:55
ok, jak mi troszkę odrosną to wstawię zdjęcie z odrostem, bo te co mam teraz mam dwudniowe. Postaram się też filmik nagrać lub jakiś "step by step" w formie zdjęć. Robię pazurki raczej tylko sobie, i co jakieś 2-3 tygodnie, bo duże odrosty mi się nie podobają.

Ava
07-04-2010, 23:19
dobrze by bylo ja robilam sobie ze 2 razy te formy ale szybko sie lamia :/ tzn moze jak ktos wprawiony w to to tam nic mu sie nie lamie ;D ale ja chyba za duzo akrylu kladlam i mi sie wylewaly na skorki, co oczywiscie skutkowalo podchodzeniem powietrza itd :/ paznokcie nie trzymaly mi sie dluzej jak tydzien.... a byle co i zaraz sie lamaly....

fortize do tych stepikow bym prosila o wyczerpujace komentarze zebym mogla zrozumiec jak to sie je i z czym :D:D:D

milenka_olsztyn
08-04-2010, 07:10
mi te moje długie trzymały się miesiąc gdzieś i nie było zapowietrzeń ni nic bo cover przecieniowałam i tak. dziś zrobie wam stepa żelu na tych formach:)

wstawiłam już do krok po kroku ale że tam nie moożna komentować wstawię jeszcze tu
Specjalnie zrobiłam takiego długiego z przedłużką żeby było dobrze widać...
1. Przygotowujemy paznokcie
2. Wybieramy formę i białym żelem robimy końcówkę french
3. Utwardzamy
4. Nakładamy cover do lini uśmiechu w formie
5. Utwardzamy
6. Nakładamy do formy żel clear
7. Przykładamy formę do paznokcia dociskając mocno (nie mam zaciskarki więc użyłam pensety) resztę żelu który wypłynął przy skórkach wycieramy wacikiem z cleanerem
8. wkładamy zaciskając nadal do lampy... po ok 2 min można zaciskarkę zdjąć
9. Zdejmujemy formę
10. poprawiamy trochę przy skórkach boki i końcówkę
11. Nabłyszczamy i gotowe:)

KaMiLaC.
08-04-2010, 09:54
a mnie jadnak nadal te formy nie biorą :( za mało covera przy końcówce french i widac prześwit, a za dużo przy skórkach i efektem tego nie widać obłączka :(

milenka_olsztyn
08-04-2010, 09:58
obłączki i tak mam tylko na kciukach :)

tusia
08-04-2010, 10:00
milenka świetnie to pokazałaś:good: bardzo fajnie wygląda:D
ja tez mam obłoczki tylko na kciukach:blink:

KaMiLaC.
08-04-2010, 10:18
a widzicie ten próg/uskok przy skórkach miedzy skórkami a coverem?? :/:

---------- Dodano o godzinie 10:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:11 ----------

ale wiecie co?? może i z żelem jakoś by te formy się sprawdziły, ale z akrylem to juz wątpię :/: bo nakładając akryl na pazurek trzeba go dobrze uklepać, zeby miał dobrą "przyczepność" do płytki :( i jak trzeba by mocno docisnąć te formy żeby własnie masa dobrze złapała się naturalnych pazurków?? wszystko pewnie bokami wycieka :o

asia
08-04-2010, 10:51
o milenko fajnie to pokazałaś, dla mnie te formy to też dziwno, ale planuje zakupic na probe:D

fortize
08-04-2010, 11:36
KaMiLaC nie wycieka, bo zanim nakładam na paznokieć, to czekam aż całość troszkę przyschnie, nie taki mokry akryl. jedynie jak coś wypłynie, to gęsta masa z boku, którą można zebrać patyczkiem, albo paznokciem. od góry nic nie wypływa, bo formę wkładam pod skórkę, a nie kładę przy skórce.

soffii25
08-04-2010, 11:58
mnie te formy też nie przekonują, bo moim zdaniem ograniczają np. zdobienia. Do frenchy jak najbardziej :) widziałam kilka filmikow na youtube i sama metoda wydaje się prosta. Jednak ja i tak pozostanę przy standardowych formach ;)

KaMiLaC.
08-04-2010, 13:46
KaMiLaC nie wycieka, bo zanim nakładam na paznokieć, to czekam aż całość troszkę przyschnie, nie taki mokry akryl.

ale że jak - że przyschnięty akryl na naturalną płytkę?? :o a jak to się łączy z płytką jak to przeschnięte jest?? :huh:

Soffi ja też zostanę przy standardowej metodzie robienia pazurków ;)

total
08-04-2010, 13:57
KaMiLaC nie wycieka, bo zanim nakładam na paznokieć, to czekam aż całość troszkę przyschnie, nie taki mokry akryl. jedynie jak coś wypłynie, to gęsta masa z boku, którą można zebrać patyczkiem, albo paznokciem. od góry nic nie wypływa, bo formę wkładam pod skórkę, a nie kładę przy skórce.

Pierwsze co kupiłam do robienia pazurków ,to były te formy i akryl .Niestety wkurzałam się ,bo albo w niektórych miejscach akryl nie był wystarczająco zaschnięty i po zdjęciu formy zapadał się ,albo wyciekał przy nałożeniu po bokach i na skórki ,a samemu sobie nie tak łatwo ściągnąć nadmiar patyczkiem .Może jeszcze kiedyś spróbuję ,ale teraz leży to wszysko gdzieś na dnie kuferka .

Agnieszka Praska
08-04-2010, 14:03
Kamilko akryl dajesz na naturalka i jak przyschnie lekko to dociskasz mocno duala;)

KaMiLaC.
08-04-2010, 14:09
Kamilko akryl dajesz na naturalka i jak przyschnie lekko to dociskasz mocno duala;)

aha :)
łooo boshe za duzo grzebania jak dla mnie :lol: ja z tych klasycznych pazurkomaniaczek :D :lol:

fortize
08-04-2010, 16:10
Kamilko akryl dajesz na naturalka i jak przyschnie lekko to dociskasz mocno duala

dokładnie. ja jeszcze mogę dodać, że dociskam tylko przy skórkach, by właśnie w tym miejscu tego akrylu było bardziej cienko, pewnie jakby nacisnąć na sam środek, to by go więcej bokami wypłynęło, a i linia uśmiechu mogłaby się rozjechać- jakby nie była jeszcze dostatecznie twarda.

pinusia6
08-04-2010, 17:52
fortize jakiś stepoik by się przydał bo jestem bardzo ciekawa jak to wygląda jak ty robisz ;)

fortize
08-04-2010, 20:19
zrobię jak będę sobie robiła, na razie te co mam są 3 dniowe, więc za jakieś dwa tygodnie będę robiła nowe, i wtedy porobię zdjęcia co i jak po kolei.

pa_pi1
08-04-2010, 20:31
milenka świetny kpk dzięki

milenka_olsztyn
08-04-2010, 20:44
nie ma za co i cieszę się jeśli komuś się przyda. Wiem że ten pazurek może idealny nie jest ale dopiero 3 raz robiłam na tych formach cokolwiek...

Ladyss
08-04-2010, 20:49
Ja dzisiaj bawiłam się z żelem no i wyszły ładnie, równiótko tylko jest jeden problem... Żel clear nie utwardził się w lampie bo przez cover nie dotarły do niego promienie. Nie było tego widać, paznokieć się trzymał ale ja go musiałam zaraz zdjąć i właśnie wtedy to zobaczyłam.

asia
09-04-2010, 00:35
o to dopiero niezła zagwostka!

milenka_olsztyn
09-04-2010, 07:04
Może się nie utwardził nie wiem... ja trzymalam w lampie pazurka przez jakieś 2 min do góry nogami jeszcze..

Agnieszka Praska
09-04-2010, 08:27
zel sie nie utwardzi ;) zel na dualach mozna robic ale raczej clear z ozdobami bo przez cover nie przejda promienie:)

Zgredo
09-04-2010, 08:55
Hm, ja w sumie chciała bym mieć te formy i umieć na nich robić - mój czas prace nie jest jeszcze idealny, czasem 1,5h a czasem 3 - 4h, chciała bym mieć coś w zanadrzu dla klientek, które chcą paznokcie "na wczoraj" a teraz właśnie kipi im obiad.

Takiego coverowego to może przyklejać, jak sztucznego paznokcia? Tylko że nierówności od spodu zapewne nie są bez frezarki łatwe do usunięcia....

Albo zrobić cieniej na clearze i warstwę covera dać tradycyjnie? Też średnio sensownie jeśli patrzeć pod kątem braku konieczności obróbki żelu po zdjęciu formy.

farbstift
09-04-2010, 10:00
a ten temacik chyba trzeba przenieść, bo nie pasuje do OZDOBY NA PAZNOKCIE :)

fortize
09-04-2010, 11:55
Hm, ja w sumie chciała bym mieć te formy i umieć na nich robić - mój czas prace nie jest jeszcze idealny, czasem 1,5h a czasem 3 - 4h, chciała bym mieć coś w zanadrzu dla klientek, które chcą paznokcie "na wczoraj" a teraz właśnie kipi im obiad.

Takiego coverowego to może przyklejać, jak sztucznego paznokcia? Tylko że nierówności od spodu zapewne nie są bez frezarki łatwe do usunięcia....

Albo zrobić cieniej na clearze i warstwę covera dać tradycyjnie? Też średnio sensownie jeśli patrzeć pod kątem braku konieczności obróbki żelu po zdjęciu formy.

To nie ma nad czym się zastanawiać. Widziałam na allegro za 6.99 z przesyłką wyszło 12.99 to naprawdę minimalny koszt, względem tego ile czasu można zaoszczędzić używając ich. Ja wcześniej pracowałam na żelu, ale jak zamówiłam te formy, to lampa leży w koncie, a ostatnie żele jakie miałam wydałam.

RoksiSK
09-04-2010, 12:00
Też się nad nimi zastanawiałam, ale wolę tradycyjnie;)

milenka_olsztyn
09-04-2010, 18:24
tak tak żel się nie utwardzi... pewnie tylko że mi paznokcie na tych formach trzymały się prawie miesiąc i pewnie trzymały by się dalej gdybym ich nie zdjęła a jak zdejmowałam to trzymały się bardzo mocno i na żadnym paznokciu nie miałam powietrza... ale może się mylę...

Ladyss
09-04-2010, 20:13
Milenko zachowaj proszę ironię dla siebie bo ja tylko napisałam to co mi się stało - u mnie się nie utwardził choć paznokieć się trzymał i nie mam zamiaru o tym dyskutować:/: jednej się utwardził, drugiej nie - niech inne spróbują i napiszą.

total
10-04-2010, 11:17
a ja się tak obczytałam :] chyba przeszukam kuferek i poszukam tych form ,tylko cos mi się zdaje ,że z akrylami u mnie kiepsko .Może trzeba zrobic 2 podejście ??

asia
10-04-2010, 11:49
proszę się nie kłocić, a jak juz nie możecie wytrzymać to na pw.

---------- Dodano o godzinie 11:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:47 ----------

total rób koniecznie drugie podejscie. jakbys jednak nie chciala to moze odkupie to cudo? ile to w ogole kosztuje?

unita
10-04-2010, 11:51
Asia to grosze kosztuje, ok 10zl na allegro

asia
10-04-2010, 11:58
o to total jak nie chcesz to ja wezme od ciebie jeszcze sie sami spytam jakby co czy ma, a jak nie to jednak się skuszę, lubię testowac nowości:D

milenka_olsztyn
10-04-2010, 12:47
ta i oczywiście najlepiej pousuwać wszystko... jak zwykle wszystko zamiećmy pd dywan i udajmy ze sie nic nigdy tu takiego nie powiedzialo...
dajcie mi kolejnego bana odrazu...

asia
10-04-2010, 12:49
milenka, wez sie uspokój. dyskusja jest w koszu, bo nie każdemu chce sie to czytać, temat jest o dualach a wy sobie dogryzacie.

milenka_olsztyn
10-04-2010, 12:56
nie napisze juz nic choc mam wielka ochote...

total
10-04-2010, 14:06
proszę się nie kłocić, a jak juz nie możecie wytrzymać to na pw.

---------- Dodano o godzinie 11:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:47 ----------

total rób koniecznie drugie podejscie. jakbys jednak nie chciala to moze odkupie to cudo? ile to w ogole kosztuje?

:P asiu !! nie ma mowy :) właśnie piłuję pazury i jak wieczorkiem będę mieć czas ,to spróbuję coś wymodzić ^_^ wydaje mi się ,że nakładałam zbyt mokry akryl i za krótko trzymałam formy ,bo pamiętam ,że jak pierwszy raz robiłam ,to było ok. może później nie miałam tyle cierpliwości :]gdzieś chyba mam nawet fotę tych pierwszych ,ale chyba nie do końca obrobione wtedy były:/:
znalazłam tę fotkę i wybaczcie ,ale wklejam :D

Ladyss
10-04-2010, 14:18
I wyszło na to że my się pokłóciłyśmy i sobie dogryzałyśmy:)
Dobra wracając do duali... Milenka jaki Ty masz cover? Może to od niego zależy czy się żel utwardzi.

kinga741
10-04-2010, 20:00
dziewczyny wczoraj probowalam pierwszy raz akrylek na dualkach i stwierdzam ze swietna sprawa :good: tylko troszku trzeba sie wprawic :D aaaa i to taki prosty wzorek na poczatek zeby zbyt trudno nie bylo;)

asia
10-04-2010, 20:07
bardzo przyzwoicie wyglądaja, również zapraszam do wrzucenia kpk :D

kinga741
10-04-2010, 20:48
dziekuje jutro chce sprobowac ferncha cosik wstawie moze

fortize
11-04-2010, 02:39
bardo ładnie ci wyszły, napisz później jak długo się trzymały!

milenka_olsztyn
11-04-2010, 16:38
ja mam cover z elio:)

kinga741
11-04-2010, 22:58
Dziewczyny moj frenczyk na dualkach zaznacze ze druga proba a frenchyk pierwszy tym sposobem

tak wygladaly w trakcie dodam ze krzywa rewelacja
Najpierw zrobilam szkielecik nastepnie french normalnym sposobem i do tego coverek opacowalam boczki i polozylam dualki raz jeszcze na koniec z tym ze trzeba dobrze docisnac i nie dawac zbyt duzo akrylu na foremke bo beda grubaski co widac na zdjeciu wystarczy troszeczke zeby przykryc calego paznokcia efekty ocencie same:]

asia
11-04-2010, 23:30
mi się bardzo podoba!!

milenka_olsztyn
12-04-2010, 07:19
I mi też się podobają:):)

pinusia6
12-04-2010, 07:53
Są świetne :)

Emilia B.
12-04-2010, 08:48
rewelacyjnie wyszły :)

tusia
12-04-2010, 11:26
kinga świetnie wyszły te pazurki:good:

kinga741
13-04-2010, 00:11
teraz czekam na efekty jak dlugo beda sie trzymac zobczymy

Aleksandra:)
15-04-2010, 20:22
Ja właśnie się biorę za robienie akryli na tych formach. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jestem początkująca w akrylu więc pewnie nie będzie idealnie. Jak zrobie to wkleje zdjęcia :)

MURKA
15-04-2010, 20:57
Ja je bardzo lubie dlatego Bo nie potrafię sobie robic pazutków i robie tzw akrylki pod lakier do paznokci buduje pazurka samym coverem albo różowym akrylem długość odpowiednia (lubię długie:D)piłuje boczki i różne zadziorki i maluje lakierem . Ostatnio miałam dziewczyne która takie pazurki właśnie chciała^_^

sadira
20-04-2010, 08:56
Kingo super pazuki :)
Odstawiłam akryl i foremki, ale teraz wiem, że żel też można na nich robić i muszę spróbować :)

Zuuzaneczka
20-04-2010, 11:51
Ja robiłam te oto pazurki na dualkach w taki sposób - z pomarańczowego akrylu zrobiłam szkielet i zalałam to żelem :P bez nadbudowania żelem pazurki były zbyt cienkie, a gdy dodałam więcej akrylu do formy były grube przy skórkach i niezgrabne :D teraz jeśli korzystam z duali to najpierw cienki szkielet, a potem już po zdjęciu formy buduję pazura standardowym sposobem. Ale rzadko używam duali :P

milenka_olsztyn
20-04-2010, 12:05
piękne pomarańczki:):)

mini89
20-04-2010, 21:23
próbowałam zrobić tak jak Milenka ale niestety nie utwardza mi sie cler pod coverem....:(

ana_zaba
22-04-2010, 11:39
A powiedzcie dziewczyny jak takie pazurki trzymaja bo jakos nie wiem czy sie na dualki zdecydowac, bo moje paznokcie zawsze sporo musza przejsc. prowadze sklep wiec wciaz cos musze przenosic otwierac kartony i w efekcie paznokcie dostaja w kosc. :/:

Teraz robie akrylki na formach , czasami jak sie spiesze to mi krzywa c zle wychodzi.
i mam taki dylemat czy zostac przy standardzie czy moze tej nowosci sprobowac ? ? ?

asia
22-04-2010, 12:15
a ja sobie zamówiłam dualki ;)

kiniek
28-04-2010, 20:53
ja zakupiłam sobie te formy nie tak dawno, jeśli chodzi o żel to musiałby być nie wiem jak bardzo gęsty bo nie mówiąc o zalanych skórkach cała reszta podchodzi do opuszka paznokcia jeśli chodzi o akryl, jeśli ktoś nie umie robić krzywej owszem, poręczne aczkolwiek trzeba mieć naprawdę sprytne rączki, chwila nie uwagi i podchodzi powietrze albo akryl jest na skórkach, osobiście wole normalne metody robienia paznokci, jednak przy dużej wprawie faktycznie skraca czas pracy.
Widziałam, że dziewczyny pytały jak się to nakłada a więc tak jak normalnie, opracowujemy paznokcia, dajemy primer, formy dopasowujemy też rozmiarowo do paznokci jak tipsy i gdy mamy gotową rączkę na daną formę dajemy akryl przykładamy do paznokcia tylko uważając na powietrze, musimy odczekać aż akryl wyschnie i na boku tych foremek są takie odstające kawałeczki za nie łapiemy i forma odchodzi i już jesteśmy na etapie pięknie zbudowanego paznokcia z idealną krzywą :)

ana_zaba
29-04-2010, 14:50
A ja sobie dualki zamowilam na naszych forumkowych zakupach (goraco polecam bo ceny super)

Teraz sama zobacze jak sie z tym bawi, bo ja chcialam zobaczyc czy latwiej bedzie mi sie ozdoby ukladac, bo jak sobie sama robie pazurki to zawsze na prawej raczce mi ciezko udekorowac lub ozdoby ulozyc do wtopienia, a tak z tego co widzialam to wystarczy je tylko ulozyc :P

pogodka20
30-04-2010, 12:24
Powiem szczerze, że bardzo fajny sposób z tego co zobaczyłam na filmie, ale widać, ze trzeba mieć wprawę w nakładaniu. Ja narazie zostanę przy starym sposobie.

asia
30-04-2010, 13:21
ja juz mam dualki! ale dzis nie wypróbuje..:D ale bedzie zabawa!!:D:D

pogodka20
30-04-2010, 20:39
asiu jak będziesz robić to wstaw jakieś zdjęcia, a może stepika:)

fortize
11-05-2010, 18:48
dałam tu stepik, ale został przeniesiony gdzieś, chyba do "krok po kroku" :/

Emist
11-05-2010, 19:49
jest tutaj : http://forum.wzorki.info/153419-post447.html

Latika
11-05-2010, 20:06
Tunele chyba w na takich foremkach wychodzą jak u tipsów nie???Mnie się to nie widzi,wolę sama nadawać kształt niż mieć gotowca :P

fortize
11-05-2010, 20:17
można zrobić tunele, po prostu nałożyć grubiej od spodu akrylu, i frezarką zrobić tunelik, ale mnie to nie potrzebne.:)

sadira
12-05-2010, 14:23
A ja ostatnio zrobiłam sobie jednego żelka na dualkach, tylko robiłam inaczej niż Milenka tzn, na dualka najpierw clear (do lampy), póżniej namalowałam białym końcówkę french (i do lampy), a na końcu uzupełniłam kamuflażem, przyłożyłam do wcześniej przygotowanego pazurka i wszystko do lampy:D, utwardziło się wszystko :) tylko zdjęcia nie zrobiłam :( a z jednym nie chciałam chodzić i ściągnęłam, ale jak będe miała trochę czasu to zrobie sobie wszystkie paluszki :):):):)

asia
12-05-2010, 23:16
miałam dziś pierwsze starcie z dualami:D nie miałam przy sobie kompa, więc nie mogłam sprawdzić jak to się dokładnie robi. za pierwszym razem dałam za mało masy przy skórkach (widać na fotkach)

Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

tu pazur nr 2, już lepszy, aczkolwiek nad boczkami musze popracować

spostrzeżenia są takie, po pierwsze zdzwiłam się że to faktycznie działa:D trzeba to jakoś przecierać czy cos w tym stylu? (mam na myśli te foremki). po drugie to nie wiem jeszcze ile masy "pchać" do środka. poza tym, to nic się po boczkach nie wylewa, a jeżeli coś delikatnie poleci sondą wystarczy przejechać i zebrać, nie klei się nie zalewa skórek itp. i jeszcze spodobało mi się że od razu się błyszczy :) = bardzo fajna zabawka już widze jakie życie stanie się proste przy robieniu sobie lewą ręką prawej..:D bardzo mi się to spodobało :) ciekawa odmiana

Emilia B.
13-05-2010, 08:20
asia bardzo ładne ci te pazureczki wyszły :) na prawdę zachęcająco to wygląda :)

total
13-05-2010, 08:47
Parę razy próbowałam duali .Po pierwszym razie rzuciłam je w kąt ,ale jakiś czas temu znowu nimi się bawiłam i już było dużo lepiej .Trzeba ćwiczyć i wypracować sobie swoją metodę .Po jakimś czsie już wiedziałam jak docisnąć ,ile czasu trzymać dociśnięte itd. jeszcze muszę dopracować przy skórkach ,bo to nie zawsze mi wychodzi .

fortize
13-05-2010, 12:21
miałam dziś pierwsze starcie z dualami:D nie miałam przy sobie kompa, więc nie mogłam sprawdzić jak to się dokładnie robi. za pierwszym razem dałam za mało masy przy skórkach (widać na fotkach)

tu pazur nr 2, już lepszy, aczkolwiek nad boczkami musze popracować

spostrzeżenia są takie, po pierwsze zdzwiłam się że to faktycznie działa:D trzeba to jakoś przecierać czy cos w tym stylu? (mam na myśli te foremki). po drugie to nie wiem jeszcze ile masy "pchać" do środka. poza tym, to nic się po boczkach nie wylewa, a jeżeli coś delikatnie poleci sondą wystarczy przejechać i zebrać, nie klei się nie zalewa skórek itp. i jeszcze spodobało mi się że od razu się błyszczy :) = bardzo fajna zabawka już widze jakie życie stanie się proste przy robieniu sobie lewą ręką prawej..:D bardzo mi się to spodobało :) ciekawa odmiana[/UKRYJ]

Piękny uśmiech ci wyszedł, ja takiego nie umiem :huh: ale formę wzięłaś za małą. Trzeba wziąć zawsze rozmiar większą, nie tak jak przy tipsach. Zapomniałam o tym pisać, a to bardzo istotne.

przy cytowaniu tak obszernej wypowiedzi ukrywamy większą część//Emist

asia
18-05-2010, 00:45
total fajne zabawy:D

fortize, właśnie, może to o to chodzi! musze sprawdzić

truskaweczka99
19-05-2010, 11:18
mi te moje długie trzymały się miesiąc gdzieś i nie było zapowietrzeń ni nic bo cover przecieniowałam i tak. dziś zrobie wam stepa żelu na tych formach:)

wstawiłam już do krok po kroku ale że tam nie moożna komentować wstawię jeszcze tu
tym spokobem wychodza boskie - tylko trzeba dac malo bialego zelu bo inaczej tworzy sie banka z nie utwardzonym bialym wewnatrz;)

linka-2008
20-05-2010, 01:37
też to mam i rzuciłam w kąt bo w ogóle mi nie szło uważam że za dużo żelu się na to zużywa ale chyba to wygrzebię kolejny raz i dla ułatwienia sprawy spróbuję nałożyć na przyklejonego już tipsa może będzie lepiej

ana_zaba
20-05-2010, 14:15
Ja wlasnie pierwszego dualkowego pazura sobie zrobila. super sie blyszczy i latwy byl do zrobienia. Krzywa c oczywiscie bajer.
robiac akrylem
Przygotowalam paznokiec ( dezynfekcja,matowienie,primer)
Nalozylam standardowy szablon
najpierw zrobilam z covera przezroczysty szkielet
potem w formie od nalozylam koncowki z brokatu a czesc ktora bedzie na lozysku pokrylam clearem.
przylozylam do szkieletu, lekko docisnelam :D
poczekalam
i gotowe

bajer polecam

tylko zobacze jak to sie bedzie trzymac :yess:

Zgredo
20-05-2010, 20:29
Ja tak się zastanawiam, czy nie kupić ich na własny użytek, sobie nie chce mi się robić strasznie - a jak mi się chce, to nie mam za wiele czasu :D Przydało by mi się coś do szybkiego "odwalenia roboty", aby iść w świat z czymś przyzwoitym na dłoniach. Chyba się zdecyduję, jak będę uzupełniała zapasy w najbliższym czasie. Widziałam, że tanieją, choć zapewne niżej już nie zejdą...

milenka_olsztyn
21-05-2010, 07:20
ja sobie już teraz tylko na tych formach paznokcie robie... często robie z nich sobie np. sam szkielet:)

korcia225
21-05-2010, 09:18
ja osobiście nie posiadam tych form ale robiłam nimi pazurka i stwierdziłam że muszę to sobie zakupić bo świetna sprawa dla kogoś kto chce mieć szybko ładne pazurki jak sobie robię to 2 godziny 1 ręką się bawię i przeważnie robię na raty i późnym wieczorem jak moje dziecko już śpi a mające te formy zrobię pazurki szybciej za jednym razem obie rączki i nie zarwę nocy

linka-2008
22-05-2010, 23:36
dziewczyny jak robicie sobie pazurki na tym to powiedzcie co przy odroscie trzeba spilowac cale czy co?? i jak robicie to zelem bo jak ja prubowalam to takie pecheze sie robia i od spodu paznokcia robi sie taka growa warstwa nie wyglada to ladnie, jak macie tez jakies zdiecia to pokazcie jak to wyglada

agasol78
24-05-2010, 16:34
Cześć dziewczyny.

Tak czytam o tych dualkach i powiedzcie ile warstw dajecie, żeby się trzymało (chodzi mi głównie o akryl, bo naukę dualków chciałam zacząć od akryli właśnie). ^_^

wiewioora
24-05-2010, 21:31
praca na dualkach z zelem

czarus
25-05-2010, 17:15
pamiętam jak powstawał ten temat a do niedawna zdawało się że nie będzie żadnego zainteresowania tymi foramami a tu proszę coraz więcej dziewczyn po nie sięga

linka-2008
26-05-2010, 20:28
dzis zrobilam sobie na malym paluszku jednego testowego dualka ale jak dla mnie do zelu to sie nadaje tylko do tipsa. Nie wiem czy nie wyszly mi za cienkie i wkurzylam sie bo jak dalam do formy zelu i przylozylam do paznokcia to zanim wlozylam reke do lampy to mi sie niechcacy puscilo i porobily sie male pecherzyki, czytalam tu jakie dziewczyny maja sposoby na jakies kilka warstw do lampy prubowalam tak i to u mnie nie zdalo egzaminu bo jak na poczatku przymierzylam forme i byla ok a po nalozeniu dwuch warstw to po zastygnieciu to nie pasilo wogule czyli co jak chce w ten sposob zrobic to musze wziac o jeden rozmiar wieksza forme??.
I czy mogl by mi ktos powiedziec jak sie przy tym uzupelnia odrosty??.
No i wciskam mojego testowego palucha w ekran:skacze:

A i sorki dziewczyny za niskiej jakosci zdiecia ale telefonem robilam :(

milenka_olsztyn
27-05-2010, 08:27
jak dla mnie to on taki zły nie jest:) a odrosty jak odrosty normalnie...

linka-2008
27-05-2010, 14:59
acha czyli spilowac troszke i ewentualnie tam gdzie podeszlo powietrze i zalac forme, przylozyc a czy przez to one nie beda sie robily coraz grubsze przy wolnym brzegu??

milenka_olsztyn
27-05-2010, 16:58
ja to odrost robie już bez formy...

linka-2008
27-05-2010, 18:49
spoko narazie testowy maly paluszek jak wszystko dobrze pujdzie to wszystkie paluchy zapelnie:)

fortize
28-05-2010, 23:07
najprostrzy wzorek na dualkach!

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

betisska
28-05-2010, 23:38
Bardzo fajne kolorki...tez musze wyprobowac te formy....

milenka_olsztyn
29-05-2010, 07:07
zgadzam się kolorek świetny:)

ana_zaba
29-05-2010, 10:43
Nie wiem jak to wyszlo ale pierwszy raz mi dualki wyszly swietnie a teraz juz sie tak nie blyszcza no i nie wiem czy czekac az na formie akryl lekko przeschnie czy od razu je przyciskac do pazura??? :huh:

linka-2008
29-05-2010, 20:54
nie wiem jak na akrylu ale wydaje mi sie ze odrazu sie przyklada i to co wyldzie poza forme usuwa sie dedzelkiem albo patyczkiem bo jak ci troszke przeschnie to juz chyba nie wychodzi to co mialo wysc

fortize
30-05-2010, 19:51
Nie wiem jak to wyszlo ale pierwszy raz mi dualki wyszly swietnie a teraz juz sie tak nie blyszcza no i nie wiem czy czekac az na formie akryl lekko przeschnie czy od razu je przyciskac do pazura??? :huh:

koniecznie czekać aż na formie akryl przyschnie, bo jak przyłożysz od razu, to wszystko wypłynie. ja przykładam jak akryl zrobi się matowy.

pinusia6
31-05-2010, 15:24
koniecznie czekać aż na formie akryl przyschnie, bo jak przyłożysz od razu, to wszystko wypłynie. ja przykładam jak akryl zrobi się matowy.

Bardzo cenna rada ;)

Ja też zakupiłam foremeczki ale jakoś nie mam odwagi zrobić :P

A mam takie pytanko czy stosowałaś może te foremki przy ogryzkach??
Mi nie za bardzo wychodzi z formą (chyba się nie lubimy :P) I jestem ciekawa jakby to było z tymi dualkami nie stosując ich na tipsa :) :)

karolaj.
31-05-2010, 22:59
mam te formy ale u mnie egzaminu nie zdały, zrobiłam raz czy dwa pazurki odpadły mi po tygodniu i leżą, nie dla mnie wole normalnie dziergać pazurki :)

---------- Dodano o godzinie 22:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:55 ----------

Bardzo cenna rada ;)

Ja też zakupiłam foremeczki ale jakoś nie mam odwagi zrobić :P

A mam takie pytanko czy stosowałaś może te foremki przy ogryzkach??
Mi nie za bardzo wychodzi z formą (chyba się nie lubimy :P) I jestem ciekawa jakby to było z tymi dualkami nie stosując ich na tipsa :) :)

hmmm robiłam bez tipsa i nie jest źle od spodu trzeba czymś wygładzić akryl żeby buł nie było i przytrzymać forme aż akryl wyschnie tak jak dziewczyny piszą...

oto pazurki które kiedyś zrobiłam tymi formami (bez tipsa) z użycie covera, nie powiem wyszły zgrabne i mega błyszczące :D tylko szkoda że słabo się trzymały

http://images44.fotosik.pl/289/8197cd35e6c017admed.jpeg (http://www.fotosik.pl)

pinusia6
03-06-2010, 14:41
mam te formy ale u mnie egzaminu nie zdały, zrobiłam raz czy dwa pazurki odpadły mi po tygodniu i leżą, nie dla mnie wole normalnie dziergać pazurki :)

---------- Dodano o godzinie 22:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:55 ----------

hmmm robiłam bez tipsa i nie jest źle od spodu trzeba czymś wygładzić akryl żeby buł nie było i przytrzymać forme aż akryl wyschnie tak jak dziewczyny piszą...

oto pazurki które kiedyś zrobiłam tymi formami (bez tipsa) z użycie covera, nie powiem wyszły zgrabne i mega błyszczące :D tylko szkoda że słabo się trzymały

Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu (http://www.fotosik.pl)

A jeśli bym tylko chciała zrobić szkielecik akrylem przeźroczystym i później wsio sama to jak z tym bedzie?
Da radę??

milenka_olsztyn
03-06-2010, 15:34
pewnie że da rade:) ja teraz tak mam:)

karolaj.
04-06-2010, 00:51
milenka i jak trzymają się?

milenka_olsztyn
04-06-2010, 07:03
trzymają się trzymają:)

pinusia6
04-06-2010, 11:29
trzymają się trzymają:)
To świetnie Milenko dziękuję za odpowiedź :kwiatek: :* Będę musiała i ja tak spróbować :D

milenka_olsztyn
04-06-2010, 11:33
jak już będe miała odrost to wam go pokażę:) (jeśli wytrzymam :))

pinusia6
04-06-2010, 16:53
jak już będe miała odrost to wam go pokażę:) (jeśli wytrzymam :))
Więc czekamy z utęsknieniem :)

pogodka20
04-06-2010, 19:28
tez ciekawa jestem:)

RoksiSK
05-06-2010, 07:00
Jeszcze nie próbowałam, ale mnie kusi :D Teraz nie zrobię sobie, bo za półtora tygodnia idę na doszkolenie do Darii a muszę pazurki ściągnąć. Ale potem wypróbuję na bank bo u mnie prawa ręka wygląda tak, jakby ją paralityk zrobił - ni cholery nie uiem pracować lewą ręką :D

hairkama
14-06-2010, 10:07
Ja również kupiłam te formy zrobiłam sobie paznokcie. Nie no fajne bo błyszczące ale nawet jak mocniej dociskam przy wale paznokciowym to i tak powietrze mi tam wchodzi.Wiem wiem wymaga to wprawy jak we wszystkim,ale paznokcie były nietrwałe trzymały sie hmm 3 dni później w połowie popękały.Jeszcze problem z tyłu paznokcia juz przykładałam nawet 2 tipsa żeby był ładny łuk ale nie bardzo mi wychodzi.Niektóre dziewczyny mówią żeby podkładać formę(papierek).Ale hmm jakoś nie dla mnie te szablony;p Jednak wole zostać przy standardowym robieniu paznokci:)^_^

Zgredo
22-06-2010, 20:24
Całkiem niegłupie podłożyć formę pod duala :>

ewelinka:*
23-06-2010, 00:08
ja polecam najpierw szkielecik na formie z akrylku, a potem nakładać formę...
ja nawet hihi:) stosowałam je u stópek, na stopy rewelacja z jednokolorowym akrylkiem na całości:)

Zuzanna Rzeszewska
23-06-2010, 00:15
Mnie się tak samo nie trzyma, paznokcie się łamią w połowie, są płaskacze bo wybieram dosyć długie stylizacje, odpadają jeden po drugim i lipa :D

anoosia
23-06-2010, 09:54
ja zrobilam juz jakis czas temu kilka razy nimi i rzucilam je w kat :/:po paru dniach sie zapowietrzaly i odpadaly;/ no i jak przykladalam -oczywiscie nie poczekalam az ciut przyschnie i po bokach i przy skorkach sie wylewaly niby wytarlam patyczkiem i pedzelkiem ale i tak po sciagnieciu form byly nierownosci w tych miejscach wiec ciut musialam spilowac a wtedy juz wszystko zmatowic potem dalam na to stempelki i nablyszczacz a w czerwonych tylko nablyszczacz ale jak je matowilam to brokat sie przepilowal i mejscami jest srebrny:(

Agnieszka Praska
23-06-2010, 11:08
zakochalam sie w dualach:love:

juz nie bede potrzebowac tipsow do robienia wzornika:cwaniak2:

a to moje pierwsze proby z dualkami

RoksiSK
23-06-2010, 12:19
Ja też zostawiłam je na wzornik :P

hersa
23-06-2010, 14:00
ja bym pewnie nie umiała się nimi dobrze posłużyć żeby cover był tam gdzie ma być i dobrze wszystko przykrył jak trzeba. Muszę widzieć co się dzieje :P ale tak sobie pomyślałam jakby to było, jakby się zrobiło pazura (jakiś wzorek, albo cover +frencz) i formę na koniec tylko z clearem. Może dałoby radę wtedy bez żadnego piłowania? bez gór i dolin itp. chyba w końcu będę musiała kupić i przetestować

tusia
23-06-2010, 14:51
ja juz zakupilam duale :D jak dotra bede próbowac:skacze:

Agnieszka Praska
23-06-2010, 16:23
hersa da rade :)

nawet tak lepiej dlatego ze mozna odpowiednio cover przecieniowac:cwaniak2:

hersa
24-06-2010, 13:28
hersa da rade :)

nawet tak lepiej dlatego ze mozna odpowiednio cover przecieniowac:cwaniak2:

właśnie dlatego napisałam, że muszę wszystko widzieć i pewnie kiepsko by mi szło robienie w całości pazurów na tych formach, ale brak gór i dolin i zaoszczędzenie czasu ze względu na to że nie trzeba piłować bardzo kusi, zwłaszcza przy robieniu sobie prawej ręki :) jak będę coś zamawiać to się skuszę na te formy, widzę że dużo dziewczyn zadowolonych jest.

kotek2121
24-06-2010, 19:35
Tak osobiście to się zastanawiam czy serio te pazurki np. w linii uśmiechu wyjdą tak mega równo jak by się od reki robiło? No i słyszałam że pazurki wykonne normalnie są trwalsze że te jednak się zapowietrzać lubią ...

25-06-2010, 18:03
ja bym pewnie nie umiała się nimi dobrze posłużyć żeby cover był tam gdzie ma być i dobrze wszystko przykrył jak trzeba. Muszę widzieć co się dzieje :P ale tak sobie pomyślałam jakby to było, jakby się zrobiło pazura (jakiś wzorek, albo cover +frencz) i formę na koniec tylko z clearem. Może dałoby radę wtedy bez żadnego piłowania? bez gór i dolin itp. chyba w końcu będę musiała kupić i przetestować

ja stosowałam i tak:) fajny sposób, bo nie trzeba tyle piłować... ale z racji tego, że rzadko stosuję akryl, to troszkę o nich zapomniałam:P

omadzia5
25-08-2010, 23:07
Witajcie!!!
Pomyślałam, że ten filmik może się przydać dziewczynom, które chcą używać dualków do metody żelowej.
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu.

mini89
26-08-2010, 08:52
jakie długaśne ma ta kobitka pazury :wow::wow:

01-09-2010, 01:42
hmm... ciekawe;)

Justyna25
16-09-2010, 19:53
Miałam je kiedyś,jakiś rok temu, użyłam ich 3 razy na początku byłam bardzo zadowolona jednak do nich była potrzebna precyzja do której ja dopiero teraz powolutku dochodzę i leżą gdzieś na dnie :) jednak dla dziewczyn które juz mają pewną rękę w tym fachu bardzo fajna sprawa

kochanaa
23-10-2010, 19:53
Ja zakupiłam sobie niedawno taki zestawik i w sumie nie wiem co mam powiedzieć o nim. Jestem początkująca bez żadnego kursu... i nie zawsze mi wychodzą. Strasznie mi się zapowietrzają... :/: Co mam z tym zrobić, żeby mi się nie zapowietrzało ? Co robię źle ? Byłabym wdzięczna za odpowiedź :)

A ja mianowicie robię tak:
1) nakładam cieniutką warstwę na dual i od razu daję ozdoby i pod lampę
2) Znów daję cienką warstwę żelu i pod lampę
3) Nakładam cienko białego żelu pod lampę
4) druga warstwa cienko żelu białego pod lampę
5) cienko żel przezroczysty i przyklejam na pazurka i pod lampę. Mocno trzymam i po jakiś 3 minutach palca mojego ściągam z paznokcia i dalej utwardzam i zaczynają mi się robić wielkie bąble ... Czasem są takie małe, ale przeważnie są ogromne .... Takie na pół paznokcia ... ;(;(

Co mam robić ? A nie potrafię jeszcze robić dobrze bez formy dual ... takie góry mi wychodzą i są nie estetyczne, a z dual są idealnie proste tylko że zapowietrzone ....

POMOCY ! ;(;(;(

Emist
23-10-2010, 21:57
kurs kochana tu nic nie pomoże,bo nie widziałam jeszcze szkolenia na dualach a i nie liczy się papierek a umiejętności :)

a przyczyny mogą być następujące :
1. duale są raczej ze wskazaniem na akryl,żel,no cóż kwestia sporna,aczkolwiek dziewczyny pokazały w temacie,że można ;)
2. jeśli dajesz biały żelik na całego pazura - zapomnij że cokolwiek się pod nim utwardzi
3. dajesz za mało materiału przy ostatniej warstwie,która ma iść na naturalną płytkę
4. może za mocno dociskasz?spróbuj dać więcej żelu,delikatniej przycisnąć do płytki,zebrać patyczkiem nadmiar i tak przyciśnięty włożyć do lampki - próbuj różnego natężenia nacisku na formę
5. nie widzę potrzeby dawania aż tylu warstw,otóż w dualach dzięki ich budowie można je wręcz zminimalizować, proponowałabym : (jeśli ten "biały" to french):
a) cienką warstwa,na to ozdoby -lampa
b) końcówka frencha - lampa - odwrócenie na drugą stronę,coby biały żel się dobrze utwardził - lampa
c) warstwa "wiążąca" z paznokciem - docisk - zebranie materiału - lampa

pamiętaj,że żel nie utwardzi się lub będzie to trwało dłużej,jeśli stosujesz na wierzchu ciemne,lub nie przenikliwe ozdoby lub żel o dużej zawartości pigmentu lub b.ciemny (gruba wartswa)

Co do pazurków bez duali - ćwicz kochana,ćwicz i formę i tipsa a góry zazwyczaj są do spiłowania ;) poczytaj forum - na stronie głównej po lewej stronie masz wiele odnośników do tematów na temat robienia pazurków - jak również na samej górze strony wyszukiwarkę google :) powodzenia :)

kochanaa
23-10-2010, 22:06
Ooo ! Dzięki wielkie :) Dostosuję się do paru twoich rad, ponieważ możliwe, że za mocno dociskam palca, ponieważ no naprawdę go mocno cisnę, ponieważ gdzieś kiedyś czytałam, ze tak trzeba, ale spróbuję leciutko :) No i dam trochę więcej materiału przy ostatniej warstwie ;) Wiele mi pomogłaś :) Jutro zabiorę się za ćwiczenia, ponieważ dziś jestem wymęczona całodziennymi przygotowaniami do półmetka siostry :) Zrobiłam jej paznokietki, ale powyskakiwały te okropne bąble i trochę jej sknociłam, ale ogólnie była zadowolona :)
Jeszcze raz Emist dziękuję za poradę :*:*

asia
23-10-2010, 22:10
kurs kochana (....)

a ja patrze co ty sie taka milusia zrobiłaś, a to nick koleżanki...:leze::leze::leze::leze:

Emist
24-10-2010, 12:01
co za prosiak no :D koniec offtopa :D

kochanaa
24-10-2010, 17:09
Poszłam za radami koleżanki i wykonałam kolejne (króciutkie) paznokietki. Nie wyszły takie znowu złe :P jak na mnie oczywiście :P Chociaż mam kilka zastrzeżeń jak np. krzywy fench :D
Ale same oceńcie jak mi to wyszło :skacze::skacze:

Ava
24-10-2010, 19:08
wygladaja jakby sie mialy zaraz zlamac :p ja nie umiem na tych formach pracowac juz tyle razy do nich podchodzilam i zawsze sie lamaly albo cos innego sie brzydkiego z takimi pazurami dzialo ;)

tusia
24-10-2010, 19:20
ja na dualach zrobiłam raz i tylko kciuka, chyba za mocno docisnęłam bo na płytce było cieniutko a reszta...szkoda gadać, chyba nie umiem się tym sprzętem obsługiwać:D a myślałam, ze będzie łatwo:]

kochanaa
24-10-2010, 19:31
W sumie tak wyglądają Ava, ale są trwałe. Ostatnio miałam podobne, tylko z bąblami to trzymały się tydzień, aż jednym palcem walnęłam mocno o drzwi, że się złamał i wszystkie ściągnęłam, bo tonie ładnie wyglądało jak jeden odpadł ... Ale musiałam strasznie mocno w drzwi uderzyć, by wolny brzeg się ułamał. :)

bierycia
25-10-2010, 15:28
Cześć dziewczyny :) Już dosyć długo czytam forum i po prostu jestem nim zachwycona! Wszystko czego szukam znalazłam tutaj. Jako, że mam dopiero 15 lat i na razie kursy są tylko moim marzeniem, a paznokcie to coś co kocham, uczę się wszystkiego od was :> i jestem za to bardzo wdzięczna, ale wracając do metody Dual System. Jestem po prostu tak nią zaciekawiona, że chyba skuszę się na foremeczki :> spróbuję swoich sił, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak będę je mieć to wrzucę swoje pierwsze wypociny :) Pozdrawiam :]

hersa
25-10-2010, 20:47
a ja dzisiaj zamawiałam nową lampę to od razu zakupiłam foremki od alle. Ciekawe co mi z tego wyjdzie... Generalnie pracuję na naturalkach tylko, więc może nie bedzie tak źle, tylko kamuflaż chyba będę musiała kłaść na pazura i biały a ostatnią warstwę zrobię na dualach coby nie piłować, a jak mi się skończy ten gęścioch to kupię rzadszy żel, bo góry i doliny są straszne, a mi się tego piłować nie chce. Jednak gęsty żel to tylko do szkieletu na formę jest dobry.

szpila59
25-10-2010, 20:54
Cześć dziewczyny :) Już dosyć długo czytam forum i po prostu jestem nim zachwycona! Wszystko czego szukam znalazłam tutaj. Jako, że mam dopiero 15 lat i na razie kursy są tylko moim marzeniem, a paznokcie to coś co kocham, uczę się wszystkiego od was :> i jestem za to bardzo wdzięczna, ale wracając do metody Dual System. Jestem po prostu tak nią zaciekawiona, że chyba skuszę się na foremeczki :> spróbuję swoich sił, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak będę je mieć to wrzucę swoje pierwsze wypociny :) Pozdrawiam :]
sama nie jesteś, ja też mam 15 lat :D tak samo "kochanaa" i jeszcze chyba 2 dziewczyny z forum z tego co pamiętam :P
Ja na razie też na kurs nie moge iśc no ale jedne warsztaty juz zaliczyłam i naprawdę bardzo pomogły :skacze:
Chwal się pazurami, ja tam z ciekawością obejrze :D jeśli chodzi o duale.. to ja się nawet za to nie biorę :lol: ja nawet nie wiem jak się tym obsługiwać :D

bierycia
26-10-2010, 00:18
sama nie jesteś, ja też mam 15 lat :D tak samo "kochanaa" i jeszcze chyba 2 dziewczyny z forum z tego co pamiętam :P
Ja na razie też na kurs nie moge iśc no ale jedne warsztaty juz zaliczyłam i naprawdę bardzo pomogły :skacze:
Chwal się pazurami, ja tam z ciekawością obejrze :D jeśli chodzi o duale.. to ja się nawet za to nie biorę :lol: ja nawet nie wiem jak się tym obsługiwać :D

Nie umywam się w ogóle do Ciebie uwierz mi xD jak oglądałam Twoją galerię to nie mam co się wychylać hehe xd:D
Jak już moja się troszkę poszerzy to powrzucam:D a co do Duali to nie gadaj! Warto spróbować, wygląda ciekawie :) I dość prosto, a jak będzie naprawdę to się przekonam jak zamówie:D

Emist
26-10-2010, 06:18
:offtopic:

kochanaa
27-10-2010, 16:07
Duale są naprawdę pomocne dla początkujących. Ja nic kompletnie nie potrafię, a dzięki dualom coś tak mi zawsze wychodzi, tylko to też trzeba trosze wprawy, ponieważ jak je dostałam, to pierwszy był za cienki i od razu mi się wolny brzeg połamał. Potem zrobiłam dobre, lecz jak robiłam po raz kolejny jak robiłam to wyszły za grube i nie chciały się umocować na paznokciu ... W sumie trzeba trochę popróbować, by wyszły dobre i się nie łamały. :):) Ja mam już duale od 2 tyg i dalej się uczę, by zaczęły mi wychodzić dobre :P

bierycia
10-11-2010, 18:45
Dziewczyny co powiecie o tych dualkach ? GOLDNAILS * DSF * Dual System Form * FORMY *10 SZT (1300687096) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/goldnails-dsf-dual-system-form-formy-10-szt-i1300687096.html#gallery)
Bo chciałabym od razu kupić liquid, a na innych aukcjach z dualami właśnie nie ma :< :D

asia
10-11-2010, 23:35
bierz, moim zdaniem wszystkie duale to to samo:)

natalia268
11-11-2010, 19:03
a czy wszystkie duale mają tunel? czy nie mają żadne ? :huh:

---------- Dodano o godzinie 19:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:01 ----------

bierz, moim zdaniem wszystkie duale to to samo:)

kurde, ale jak wszystkie to to samo to czemu tak diametralnie różnią sie ceną? zaczynają sie od ok.7zł a kończą na 2 albo 3 razy tyle ;P

asia
11-11-2010, 19:44
a na ebay byly w duzych ilosciach zdaje sie 100 kompletow za 9zł polskich....

moim zdaniem różnią się ceną, bo to wolny rynek każdy moze wystawić taką cenę jaką sobie życzy, więc nakładają różne marże w zależności od sklepu i od tego za ile sami kupili.

co do tuneli to marnie z nimi. w ogole to ja mam te duale moze (w koncu!!!!!!) do mnie wpadniesz i przetestujesz?? :D:D

bierycia
12-11-2010, 16:18
Zamówiłam te dualki :) jak przetestuję to wkleję fotki :D

hersa
12-11-2010, 17:17
do mnie przyszły jakiś czas temu. Cieszyłam się ze już nie trzeba będzie piłować a tu d... No masakra jakaś. Chciałam tylko clearem zalać, bo cover itp dałam już wcześniej. Jakieś bąble mi powyskakiwały, myślalam, że za mało zelu, ale jak dałam więcej to wszystko wypłynęło pod wolny brzeg i dopiero miałam piłowania. Jednak, zostawię je do czasu aż mnie weźmie na akryl...

bierycia
12-11-2010, 17:55
ja używam i akrylu i żelu, wypróbuję obiema metodami zobaczymy czy sobie poradzę:skacze:

bierycia
23-11-2010, 10:44
Dostałam moje foremeczki :skacze: Jestem po prostu zachwycona! Mam jeszcze problem z dopasowaniem rozmiaru i czasem masa wylewa mi się na boki, ale wkońcu trening czyni mistrza :D

natalia268
23-11-2010, 13:54
o kurcze, super sobie z nimi poradziłas. Wyglądają wysmienicie :)

milenka_olsztyn
23-11-2010, 14:03
Jak dla mnie to trochę za sztucznie ten cover wygląda:) ja bym go wycieniowała

bierycia
23-11-2010, 14:10
hehe jakbym umiała go wycieniować, to bym wycieniowała :skacze:
będę próbować, dzięki za rady :)

Kittka
02-12-2010, 15:20
Witam, forum podczytuję od jakiegoś czasu, podziwiam atmosferę jaka tu panuje:skacze:, od początku wiedziałam, ze zostanę tu na dłużej :ok:
Paznokcie na razie robię na sobie- uczę się, to dopiero moje 2 w życiu paznokcie.;)
Po przeczytaniu tematu o dualkach postanowiłam spróbować. Poszłam trochę 'na łatwiznę', paznokcie są zrobione na białym tipsie, bezbarwnym akrylem, na to lakier z Inglota 166 i brokatowy top z firmy Essence + nabłyszczający diamond gloss z allepaznokci.
Formy mam od allepaznokci, kupiłam 10 szt za 10 zł, jeśli chodzi o formy to są super - mogę polecić, ja bez problemu znalazłam rozmiary dla siebie.
Sama widzę sporo niedociągnięć;(, proszę o ich wytknięcie, będzie mi łatwiej następnym razem...:kwiatek:

natalia268
02-12-2010, 15:58
a na ebay byly w duzych ilosciach zdaje sie 100 kompletow za 9zł polskich....

moim zdaniem różnią się ceną, bo to wolny rynek każdy moze wystawić taką cenę jaką sobie życzy, więc nakładają różne marże w zależności od sklepu i od tego za ile sami kupili.

co do tuneli to marnie z nimi. w ogole to ja mam te duale moze (w koncu!!!!!!) do mnie wpadniesz i przetestujesz?? :D:D

Przeprowadź się bliżej mnie ;P
Wpadne napewno.. tylko jak nie bede miec szkoły.. moze ferie...? tylko nie wiem kiedy u nas są ferie... bliższy termin nie wiem kiedy..:placz:

milenka_olsztyn
02-12-2010, 16:44
Kittka pięknie wyszły:)

rudzia1985
02-12-2010, 18:59
Kitta wygladaja bardzo ladnie :)
podziwiam, bo to drugie Twoje a sa sliczne :)

joannab80
06-12-2010, 11:37
Kittka mnie tez sie nawet podobaja Twoje paznokcie :) chyba tez zamowie te z allepaznokcie...

kelli
07-12-2010, 00:27
A ja dalej nie jestem przekonana jakos tak...

zosia_29
07-12-2010, 12:42
Ja mam te formy i nie jestem z nich zadowolona ponieważ: nie można zrobic tunelu nic a nic, jesli ktoś ma bardziej wygięty pazurek to od spodu robi się tak jakby przerwa, z wierzchu wygladają rewelacyjnie, no i po jakimś tygodniu zaczynaja się zapowietrzać i odpadać. 1000 razy wolę szablony :skacze:

joannab80
07-12-2010, 16:06
zosia wydaje mi sie ze dajesz za malo materialu na formy...

zosia_29
07-12-2010, 16:49
Dawałam i mało i więcej, produkty mam bardzo dobrej jakości... nie przekonały mnie. Zresztą na innym forum czytałam opinie o tych formach i też nie były najlepsze...

joannab80
14-12-2010, 18:07
no i wyprobowalam te formy...
Jeden paznokiec mam zrobiony akrylu a drugi z zelu. Robilam na tipsach. Nigdzie powietrze mi nie podeszlo. Minelo 3 dni i nic nie odpryskuje. Ale najpierw dalam ozdoby na tips, a wykonczylam szablonem. Jestem zadowolona.

kochanaa
14-12-2010, 18:38
Joanna to wstaw zdjęcie :) Chcemy zobaczyć jak Ci wyszło ;)

zabula
14-12-2010, 22:38
Stylizacją zajmuję się 8 lat i duale jest to dobra metoda na skrócenie czasu pracy:Pale z tego co tu czytam,to kolejna metoda,której trzeba się nauczyć.Zamówiłam zobaczę kto wygra-one czy ja:P

zosia_29
14-12-2010, 23:06
No to wygląda na to ze trzeba się nauczyć ich używać ;)

Kittka
14-12-2010, 23:49
Ja moje duale robiłam dokładnie 2 tygodnie temu i dopiero dziś uzupełniałam niewielkie odrosty. Wszystko trzyma się rewelacyjnie, nie wspominam już o tym, ze pod 4 paznokcie przez roztargnienie nie dałam primera i nie zmatowiłam tipsa, czyli popełniłam 2 wielkie przewinienia:wstydek:
Niestety z akrylem chyba się nie polubię, nie dość, ze śmierdzi, to jakoś tak dziwnie mi z nim, wolę żel i jak te mi zrosną, zejdą bądź je zdejmę (jeszcze nie wiem co wymyślę :D ) to spróbuję zrobić żelowe ;)

joystynka
15-12-2010, 09:57
no i wyprobowalam te formy...
Jeden paznokiec mam zrobiony akrylu a drugi z zelu. Robilam na tipsach. Nigdzie powietrze mi nie podeszlo. Minelo 3 dni i nic nie odpryskuje. Ale najpierw dalam ozdoby na tips, a wykonczylam szablonem. Jestem zadowolona.
wykonczyłam szablonem???????????????:glupek: jak to?

nanami7
15-12-2010, 11:25
szablonem, pewnie chodziło jej o dualka :) ja tak to zrozumiałam:)

zabula
15-12-2010, 15:26
Ja wolę akryl,ale nie pracuję na śmierdzielkach:P Używam liquidów SPA czli bezwonnych.Są mniej twarde wiec lepiej się opracowywuje paznokcie,choć też jest troszkę inna metoda ich zakładania

joannab80
16-12-2010, 20:41
jak widzicie pisze niepoprawnie, oczywiscie wykonczylam tymi dualami....
zaluje ze nie zrobilam foty wczesniej, bo musialam te 2 paznokcie zrobic na krotko (wizyta w szpitalu) i nie wypadalo miec dlugich. teraz mam je krotkie, a tam gdzie jest zrobiony paznokiec z akrylu to nie matowilam plytki i nie dalam primera... (paznokiec mial byc zrobiony na chwile, dla prob) i o dziwo jeszcze sie nawet nie zapowietrzyl.
Tymi dualami faktycznie trzeba sie nauczyc, nie kazdemu podpasuja, profesjonalistki powiedza, ze za maly tunel... albo ta krzywa C... a mnie jako poczatkujacej one w zupelnosci wystarczaja, i paznokiec wyglada na naturalny. problem moze byc z zelem, bo niestety sie moze zapowietrzyc podczas trzymania w lampie, ale jedynym sposobem jest nie za szybkie puszczanie, trzeba dluzej przytrzymac w lampie druga lapka a jak sie pusci to jeszcze z dodatkowa minute utwardzac, albo dluzej.
gdy nakladalam dualka na paznokiec to zaczynalam od skorek (tak jakbym go wpychala pod skorki) a pozniej zel czy akryl 'rozplywal' sie ladnie ku wolnemu brzegowi paznokcia (nie pamietam czy dobra nazwe zastosowalam), chodzi o koncowke. Przy skorkach nic nie wyplywalo.

joannab80
30-12-2010, 11:57
Hej, zrobilam duale na wszystkich paluchac, ale mam te z allepaznokcie Formy , szablony do żelu i akrylu - DSF nails system 10szt. clear - przezroczyste - Allepaznokcie.pl (http://www.allepaznokcie.pl/Formy__szablony_do_zelu_i_akrylu_-_DSF_nails_system_10szt_clear_-_przezroczyste_4594.html)
i sie bardzo zwezaja.... (juz byl ten problem w tym temacie)
Ktos w tym watku tez napisal, ze najlepsze sa duale z dekorynki... bo sa proste, czy to to samo co dobrarada? Mam ich stronke ale tych duali nie umiem znalezc....
ozdoby do paznokci, żele uv, tipsy, akryle - sklep dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php)

hersa
30-12-2010, 14:25
Szablony (formy) QNS Inverted 24 sztuki + BOX Gratis!!!! :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p14037,szablony-formy-qns-inverted-24-sztuki-box-gratis.html)

Szablony (formy) QNS Inverted 20 sztuki (wor.str.) z NAPISEM :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p15142,szablony-formy-qns-inverted-20-sztuki-wor-str-z-napisem.html)

asiad1990
22-01-2011, 19:35
Witam. Jestem samoukiem i pazurki na tipsie czy formie(zelowe) wychodza mi bardzo dobrze. Teraz kupilam te foremki, bo chcialabym nauczyc sie robic pazurki z akrylu. Mam pytanie: Czy, któras z was probowala w tych foremkach zrobic ksztalt szpica i czy ogólnie by wyszedł?? Jak tylko dostane foremki i zrobie pierwsze akrylowe pazurki to postaram sie nimi pochwalic.

olao
23-01-2011, 20:33
Mysle ,że na szpica to one są za krótkie,no chyba że takie krótkie maja być.Ale migdalek jak najbardziej

asiad1990
23-01-2011, 20:57
Dzięki za odpowiedz. Jak dojdą juz do mnie te foremki to pokombinuje. I zobaczymy co wyjdzie:)

Foremki juz dotarly, wiec i pazurki sa juz zrobione na jutrzejsza studniowke. z checia bym wstawila swoje piersze akrylki zrobione foremkami ale niestety brak aparatu i telefonu nie pozwala mi tego zrobic;(

balonik147
29-01-2011, 15:02
Witajcie,
od jakiegoś czasu ślędze ten wątek i tak mnie te foremki zainteresowały, że zamówiłam je. Wczoraj przyszły i od razu wyprobowałam, miałam zrobić na probę tylko jeden pazurek, ale tak mnie wciągnęło, że zrobiłam całą łapkę :skacze:
Oto co mi wyszło ^_^

Evelyn.
29-01-2011, 15:16
ładnie ci wyszło balonik. też kupie sobie te formy:)

xCombination
29-01-2011, 20:11
joannab80 ja też jestem początkująca i powiem Ci że wcale nie skusiłabym się na dualki :P uważam, że jak robić to już porządnie, tunel, C, nauczyć się trzeba porządnie wszystkiego, a dopiero potem wprowadzać sobie ułatwienia

balonik147
30-01-2011, 10:43
Jasne, że duale nie sa tak ładne i profesjonalne jak pazurki robione w traducyjny sposób, ale gdy się ma mało czasu wtedy mogą być bardzo przydatne :P Z tym że trzeba się nauczyć robić te "prawdziwe" paznokcie zgadzam się w 100%, jakoś niewyobrażam sobie pójść do stylistki, która potrafi tylko duale zrobić :)

sztynka
30-01-2011, 21:02
Dziewczyny piszecie prawdę. Duale owszem powinnyśmy się z nimi zapoznac, dla własnej, ale przede wszystkim dla wygody klientek tzw."jednorazowych" . Jezeli wiemy, ze pazurki są na ślub , czy ogólnie na jeden raz, to lepiej ułatwic sobie pracę i skrócic czas stylizacji. Lub jezeli mamy okazję zarobic więcej pieniążków, bo jest gorący sezon i mamy więcej klientek, to tez może się sprawdzić :D

coralick
04-03-2011, 20:03
A ja znalazlam takie.....

O dobieraniu rozmiaru
O przycinaniu formy
O dobieraniu odpowiedniej ilosci akrylu i liquidu
O tworzeniu lini usmiechu
O zapelnianie clearem lub coverem

:D

---------- Dodano o godzinie 18:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:49 ----------

szybki secik jak tworzyc pazurka

---------- Dodano o godzinie 19:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:59 ----------

lekarstwo na obgryzaki :)

karolinka0410
22-09-2011, 20:05
kupiłam ostatnio te formy z czystej ciekawości próbowałam akrylem ... ale linia uśmiechu po przyłożeniu formy do pazurka rozlała mi sie nie była taka równa jak przed przyklejeniem a odczekałam troche aż akryl wyschnie i lipa nie mam pojęcia jak to zrobic żeby wyszło dobrze

aolis
23-09-2011, 12:14
kupiłam ostatnio te formy z czystej ciekawości próbowałam akrylem ... ale linia uśmiechu po przyłożeniu formy do pazurka rozlała mi sie nie była taka równa jak przed przyklejeniem a odczekałam troche aż akryl wyschnie i lipa nie mam pojęcia jak to zrobic żeby wyszło dobrze

Poczekaj aż wyschnie zupełnie, wtedy się z miejsca nie ruszy, jak tak robię i jest :ok:

coralick
23-09-2011, 15:03
Ja robilam tak ze najpierw robilam kocowke biala, potem dodawalam kamuflaz a na koncu jak to juz calkiem wyschlo dawalam kulke cleara i naklejalam :)

zosia_29
23-09-2011, 15:21
A ja je mam i ani w ząb mi nie podeszły, czy na wolno czy na szybko to i tak dupa....

coralick
23-09-2011, 15:25
ja je wybralam bo myslalam ze bedzie prosciej niz samej uklepac, na poczatku wychodzily mi gory i doliny i strasznie mnie to frustrowalo wiec pomyslalam ze to bedzie swietna sprawa bo odpada pilowanie, budowanie krzywej itd... potem sie okazalo ze ni w zab mi to nie szlo, byly rowne i swiecace ale dobranie rozmiaru zeby nie zostawala dzira kolo walu bylo dla nie niemozliwe wiec teraz cale 100 sztuk lezy w szufladzie.

karolinka0410
23-09-2011, 16:51
moim pierwszym królikiem doświadczalnym była mamcia i niestety ale nie mogłam dopasować żadnej formy na kciuki szerokie pazurki nawet najwiekszy rozmiar nie pasował ;/

kochanaa
23-09-2011, 20:35
Ja kupiłam tylko 20 sztuk i też mi nic nie wychodziło, dlatego odstawiłam do szafy :/ Ale w sumie, chyba się przełamię i je ruszę i popróbuję bo szkoda, by się kurzyły ;)

karolinka0410
23-09-2011, 21:07
no ja jutro jeszcze troche pocwicze zobaczymy czy coś z tego bedzie

kochanaa
23-09-2011, 21:13
Ja też jutro poćwiczę :-D Bo mnie korci i nawet dziś bym poćwiczyła, ale wszyscy mnie z tym na balkon wyganiają bo akryl śmierdzi ;(

karolinka0410
23-09-2011, 21:26
zamknij pokój a w dziurkę od klucza watę wepchnij :PP słyszałam że są też bezzapachowe liquidy dobre one są?

kochanaa
23-09-2011, 21:42
heh :D Dobra rada :D Ale na dziś sobie odpuszczę bo to już prawie 22 :D A ja lubię długo ćwiczyć, wiec do 3 nad ranem bym się nie wyrobiła :D hahaha :D Jutro coś wykombinuje, bym mogła zostać w domu :D Bo na balkonie już jest zimno to może dobra mama mi pozwoli :D hehe :P
Jak na razie to ja wolę się nie bawić w bezzapachowe liquidy. Nauczę się na normalnych, to potem będę szukała sposoby by umilić sobie życie :D

karolinka0410
24-09-2011, 11:34
no ja też na tym śmierdzącym robie i tylko słysze "znów grzebałaś sie w akrylu" ;p

kochanaa
24-09-2011, 13:30
Dziś poćwiczyłam i mówię wam, wyszły mi 100 razy lepsze niż na początku :D Widocznie musiały odleżeć swoje haha :leze:

karolinka0410
24-09-2011, 13:57
no to pochwal sie i wstaw zdjęcia :)

kochanaa
24-09-2011, 16:53
Takie coś zrobiłam :D
To są mojej mamy, a moje są takie same tylko dłuższe :skacze:
Mamie się spodobały moje i powiedziała, że chce mieć takie same :P

karolinka0410
24-09-2011, 17:07
ładnie wyszły to są akryle tak?

kochanaa
24-09-2011, 17:25
Tak. To akryl z SF "kruszony lód" co był w tych promocjach :D

karolinka0410
24-09-2011, 18:32
a nie porobiły Ci sie takie jakby niedolania przy skórkach?? bo ja tam miałam

kochanaa
24-09-2011, 18:38
Nie, nic takiego nie mam.

karolinka0410
24-09-2011, 19:12
kurde to nie wiem od czego mi sie tak zrobiło może za słabo docisnęłam i mi powietrze naszło hmm....??

kochanaa
24-09-2011, 23:46
czytałam, że trzeba je lekko dociskać i tak jakby pchać ku górze i wtedy ładnie wychodzi ;)

karolinka0410
25-09-2011, 10:06
poćwiczę jak zrobie obiad nie bede przed smrodzic ;p

zosia_29
26-09-2011, 13:04
Oj ja swoje nie prędko ruszę... długo sobie poleżą

karolinka0410
27-09-2011, 09:57
a próbowałaś chociaż ja powiem że pierwszy raz jak robiłam tymi formami to jakaś masakra była a teraz jest dużo lepiej

kochanaa
27-09-2011, 17:28
A ja się pochwale, że dzięki zrobieniu dualami paznokci to dziewczyny mi zazdroszczą i wiele chce przyjść do mnie, bym im zrobiła :D To zarobie troszkę :P

Taisia90
21-10-2011, 23:59
Jak ja próbowałam nimi robić to ładne wyszły, ale się szybko połamały. Albo można zrobić cienkie i długo nie wytrzymają albo z dużo masy nałożyć, a potem pod paznokciem zostaje masa i nie ładne to wygląda, ciężko to wyczuć. Może te silikonowe formy można wykorzystywać na sam koniec.. Jako ostatnią warstwę przezroczystą bo ładnie od razu się świecą

zosia_29
22-10-2011, 11:16
Ja robiłam kilka razy akrylem i niestety właśnie tak jak niedolane przy skórkach albo po tygodniu zapowietrzone były więc odpuściłam sobie ale kto wie może znowu zacznę ćwiczyć :)

ana_zaba
09-02-2012, 13:53
A mozna dualami robic zele? bo to dobry pomysl na zrobienie dobrego szkieletu

pinusia6
09-02-2012, 14:58
Zaba ja słyszałam że można i dziewczyny ponoć tak robią :) Poszukaj filmików może będzie na którymś pokazane :)

milenka_olsztyn
09-02-2012, 18:06
Ja w tym temacie chyba nawet pokazywałam kiedyś jak ja robiłam żele krok po kroku.

ana_zaba
10-02-2012, 12:38
Ok to jak bede miala wiecej czasu usiade i przeejrze tych 20 stron