Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mój pierwszy raz

Strony : 1 2 [3]

vica
02-06-2011, 00:11
Dawno, dawno temu, kiedy na świecie żyły dinozaury, vica malowała szwagierkom wzorki lakierami...sobie mniej, bo za bardzo pazury smakowały ;)...ale jeśli już, to zazdrościły mi wszystkie koleżanki /żadnej się nie chciało tyle czekać aż lakier wyschnie/

...minęło kilka ładnych latek...

vica ma dwie córy i doszła do wniosku, że za te parę latek, zanim dorosną, sama nauczy się robić pazury. Inaczej zbankrutuje płacąc za trzy stylizacje.
Właściwy impuls mocno ukłuł po wizycie w salonie /z 10-letnim stażem/ gdzie paznokcie odpadły w ilości 5sz po 36h

I tak vica znalazła patent na siebie...ot cała historia ;)

Wena
02-06-2011, 11:14
Hmmm... pamiętam koleżanka robiła żele, waliła tam pełno brokatu i tak się fajnie świeciły i pomyślałam, że fajnie byłoby też sobie samemu robić, a nie chodzić płacić i że nie zawsze mi się podobało, a to ktoś mi skórkę zajechał :( Niby na tamte czasy tamte paznokcie złe nie były i się trzymały, ale jak nie miałam "tipsów" to moje mi pękały szybko, bo cienkie mam od zawsze, a i czasem do dzioba mi wędrowały... wiem, fuj. A malować lakierem ciągle to zdrowia nie miałam... I tak po 18stce poszłam ja sobie kupić zestaw...:leze: Później się nieco ogarnęłam, po zniszczeniu sobie pazurków, więcej na forum siedziałam i wybrałam się na kurs. Wsio.

butterfly 1
04-06-2011, 21:13
Nigdy w życiu nie byłam u stylistki paznokci i nigdy nie widziałam "na żywo" jak robi się pazurki . Zawsze malowałam lakierem pazurki. Wiem że w swoim wyuczonym zawodzie nie znajdę pracy i dlatego pomimo tego że już przekroczyłam magiczną 30 postanowiłam dokształcać się i zdobyć nowy zawód , a może kiedyś za pare lat otworze z córką salon- to takie moje marzenie. Niedawno kupiłam zestaw do żelu , trafiłam na to forum i czytam je i czytam i chłonę wiedzę od Was kochane:*. Tydzień temu zrobiłam moje pierwsze żele na tipsie trzymają się ,ale właśnie widzę na dwóch palcach małe zapowietrzenia ,mój błąd zalałam skórki . Lewą rękę robiłam 3 godziny a prawą 5 ,ale i tak jestem z siebie dumna. W bliskiej przyszłości czeka mnie kurs , nauka ,praktyka itd.

asiek
04-06-2011, 21:55
Butterfly początki zawsze są trudne ;) uważnie przeglądaj forum, a na pewno duuużo się nauczysz :)

butterfly 1
04-06-2011, 22:36
Butterfly początki zawsze są trudne ;) uważnie przeglądaj forum, a na pewno duuużo się nauczysz :)
już od Was duuużo się nauczyłam , ale wiedza którą mam to kropla w morzu w porównaniu z Waszą, dlatego dziękuję że jesteście:kwiatek: przede mną jeszcze daleka droga , na razie zdobywam wiedzę i będę praktykować na swoich paznokciach aby innym nie zrobić krzywdy:)

zlosnik91
08-06-2011, 16:56
Co sądzicie? Dodam, że po raz pierwszy robione

przeniosłam/Emila

barbara_kawka
08-06-2011, 19:47
przede wszystkim zlosniku ... budowa !! no i ten french zrobilabym bardziej usmiechniety i troszku głebszy :) oraz poprobuj polubiec sie z zelem typu cover ( kamuflaż ) .

zlosnik91
08-06-2011, 19:51
Jak robiła mi kosmetyczka to też był taki uśmiech więc też taki zrobiłam.
Myślę że następnym razem będzie lepiej

kasiulka81
08-06-2011, 21:56
Ćwiczenie czyni mistrza :P moje pierwsze były znacznie gorsze i na gotowym tipsie zdobionym :P

barbara_kawka
08-06-2011, 22:12
Jak robiła mi kosmetyczka to też był taki uśmiech więc też taki zrobiłam.
Myślę że następnym razem będzie lepiej

napewno kochana :) czytaj nasze forum od deski do deski a napewno z kazdymi pazurami bedzie lepiej ;) ogolnie jestes na dobrej drodze bo nie robisz szerokich pazurow ( łopatek ) . takze myszka i klawiatura w dlon i buszuj po forum i sie udzielaj ;)

butterfly 1
08-06-2011, 22:29
to ja też się odważę i pokaże moje pierwsze , wiem że u lewej ręki palec środkowy łopata i pazurki z serii każdy inny :/: ale liczę na Was że mi napiszecie na co mam zwracać większą uwagę 4232642327

barbara_kawka
08-06-2011, 23:12
motylku calkiem przyzwoite pazurki ;) tylko musisz ksztalt dokladnie wypilowac tu i tam;) i rowniejszy usmieszek a bedzie git ;)

zlosnik91
09-06-2011, 08:41
Butterfly 1 choć za bardzo się jeszcze nie znam ale jak na pierwszy raz to myślę, że wyszły ci naprawdę ładnie te pazurki

Aliz
09-06-2011, 11:26
Butterfly jak na początek to świetnie Ci ta linia uśmiechu wychodzi:ok:

zlosnik91
09-06-2011, 12:13
Dziewczyny a jak zrobić żeby ta linia uśmiechy ładnie wyszła?
MOgę np naklecić szablon jak do lakieru? I pod sszblon robic frencza zelem?

barbara_kawka
09-06-2011, 12:37
kochana zajzyj tutaj : http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/110-jak-wykonac-sliczny-french.html

i tutaj ;) http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/433-najpopularniejszy-sposob-wykonywania-frencha.html
napewno zjadziesz odp :)

butterfly 1
09-06-2011, 13:22
barbara_kawka, zlosnik91,Aliz dziękuję za Wasze opinie :*i przyznaję się że jeśli chodzi o piłowanie to robiłam to raczej instynktownie. Następnym razem bardziej się do piłowania przyłożę i postaram się zrobić to poprawnie.

Aliz
09-06-2011, 16:18
Butterfly - nie martw się, praktyka czyni mistrza:)
ja też się uczę i Cię rozumiem;)
poza tym polecam jeszcze kupno jakiś gazet branżowych, szczególnie "AP" albo "Paznokcie", bo tam co nr jest dużo porad i inspiracji. Np. teraz w tej pierwszej jest rozpisana cała wyprawka dla początkujących stylistek, a w tej drugiej opisane są najczęstsze problemy przy pracy z żelem.
pozdrawiam:)

butterfly 1
09-06-2011, 16:30
Dzięki Aliz myślałam właśnie o"Paznokcie" fajne oferty mają na stronie i dziewczyny sobie chwalą to pismo. W ogóle to chciałabym zgromadzić jak najwięcej informacji od doświadczonych stylistek ,dlatego tu jestem . Żałuję że nie mam możliwości zrobienia teraz kursu , co bym ogarnęła ten cały bałagan w głowie:/:

Julie
30-06-2011, 19:48
Cześć :) ja zaczęłam właśnie wczoraj. Zrobiłam sobie pazurki, potem mamie. Zauważyłam, że na czyichś pazurkach lepiej się robi, niż na własnych - u siebie skopałam prawy kciuk, tak że dostało się powietrze. Paskudnie to wyglądało, więc szybciutko zdjęłam tipsa i założyłam nowego - tym razem jest ok. Przy okazji spiłowałam wczorajszy wzorek, bo udało mi się znaleźć dzisiaj czarny brokat i już jedna łapka zrobiona, zaraz druga :)
Mam te paski do frencha, ale średnio mi się podoba efekt. Co zrobić, żeby C było ładne? No i co robicie, żeby brokat trzymał się na miejscu, zamiast "kropeczkami" wędrować?

rudzia1985
30-06-2011, 20:17
Tematow jest duzo na tym forum. Moze tu znajdziesz odpowiedz :)

http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/433-najpopularniejszy-sposob-wykonywania-frencha.html

http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/145-rozne-sposoby-nakladania-brokatu.html

Julie
30-06-2011, 20:42
http://republika.pl/blog_lu_4763310/7841449/tr/dsc07847.jpg
No właśnie ja pazurek po nałożeniu żelu na końcówki hops! do słoiczka z brokatem, a i tak mi zostawał paskudnie na pazurkach :( ale pomysł z robieniem linii C patyczkiem jest genialny :D spróbuję jutro na siostrze. Dziękuję :)
Jak to wygląda? Bardzo źle jest?

Butterfly2606
02-07-2011, 12:01
Mój pierwszy raz.. był jeszcze przed kursem.. najpierw chciałam zobaczyc czy mi sie spodoba:) paznokcie były fatalne i trzymały się kilka dni:( hehe:)
teraz jest juz troche lepiej.. chociaż wprawy jeszcze nie mam..

natalia268
02-07-2011, 12:50
Julie moze będzie lepiej jak wstawisz kolejne pazurki do tego tematu : http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html Wtedy ocenimy ^_^
Tylko pamiętaj o zdjęciach z każdego profilu ! :)

rudzia1985
02-07-2011, 12:52
Julie jak na moje to bedziesz musiala troszke czasu poswiecic :)
Pazurki nie sa najlepszej budowy, koncoweczka jest za prosto, bardziej staraj sie usmiechac, sa plasciutkie, nie ma zadnych krzywizn ale...
Poczatki sa zawsze trudne, takze glowa do gory i cwicz bo to najlepsze rozwiazanie :)

celina_celina
13-07-2011, 21:08
Kochane :)
Poniżej mój pierwszy raz.... Niestety zdążyłam zrobić tylko jednego pazurka.
Dziś odebrałam paczuszkę z akcesoriami i nie mogłam doczekać się pierwszej próby.:D
W sobotę ciąg dalszy a tym czasem czekam na wskazówki :)

Paulka
15-07-2011, 10:20
ja to jestem amatorką ale jesli mogę sie wypowiedzieć to:
1. do takiego paluszka zrobiłam bym smuklejszy kształt tzn, migdała np
2. jezli juz kwadracik to jeszcze dwa ruchy pilniczkiem po bokach
3. wg mnie to za głeboki uśmiech tzn nie proporcjonalnie wyglada
4 no to uśmiech, uśmiech i jeszcze raz uśmiech:D
co do bocznej budowy to chyba ok przy tak krotkim pazurku nie musi byc wiecej materialu na lini C

ale ogólnie to mysle ze jest :ok:

lenanails
15-07-2011, 11:23
jak na pierwszy raz to ok:)
moje to były masakryczne...szkoda że zdjecia wtedy nie zrobiłam to miały byście ubaw:)

Też bym boczki dopiłowała ( sama tez nie zawsze dopiłuje:)) i uśmiechnęła. a i frencha bym krótszego zrobiła bo skraca pazurka.

celina_celina
15-07-2011, 13:29
Dzięki laseczki :)
Jutro kolejne próby :) Będę się systematycznie chwalić :D

Paulka
15-07-2011, 14:13
najwazniejsze to ćwiczyc, i pracować nad tym co nie wychodzi:Dza kazdym razem bedzie lepiej:D Celinko jak zrobisz pazurka nastepnego to strzel mu cztery foty, i wrzuc go do tematu http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html wtedy dowiesz sie wiecej co i jak poprawiac, tylko pamietaj o tym zeby zrobic cztery zdjecia z kazdego profilu, w przeciwnym razie ciezko bedzie ocenic co jest zle,a poza tym dziewczyny wywala to do kosza:ok:

celina_celina
16-07-2011, 21:51
Paulka, dzieki serdeczne :D
Załączam moją całą pierwszą rączkę. Ale się namachałam.... Normalnie cały dzień siedziałam nad obiema rękami...:P Dobrze, że zarezerwowałam sobie na to całą sobotę ;)

xXGoSiAwXx
26-07-2011, 21:29
Chciałabym sie wam pochwalić moimi pierwszymi pazurkami akrylowymi bo wcześniej tylko robiłam żelem i kwiatki akrylowe na nich a dzisiaj zaszalałam akrylkami. co sądzicie :

Sendinka
27-07-2011, 18:51
Witam wszystkich serdecznie:) Mam na imię Karolina i mam 22 lata.Od dłuższego czasu interesuje się zdobieniem paznokci oraz ogólnie kosmetyką dlatego postanowiłam działać w tym kierunku.Ukończyłam już dwie szkoły które pomogły mi się kształcić w tym kierunku.Pierwsza na jaką się zdecydowałam to studium o profilu usługi kosmetycze a druga którą całkiem niedawno zakończyłam to wizaż i stylizacja paznokci.Ponad to mam juz za sobą ukończony kurs kosmetyczny oraz zdobyłam liczne certyfikaty w dziedzinie wizażu i stylizacji paznokci. Lecz nadal czuje niedosyt i chciałabym się czegoś więcej nauczyć:D.Obecnie zafascynowało mnie zdobienie paznokci farbkami akrylowymi:). Dlatego też postanowiłam dołączyć do waszego grona bo aby móc wymieniać się doświadczeniami i śledzić nowe trendy w modzie pazurkowej:)Pozdrawiam wszystkich gorąco:)

Kolor czerwony jest zarezerwowany dla administracji :)

nanami7
27-07-2011, 19:28
Celinko, dużo ćwiczeń przed Tobą nad kształtem i budową pazurków, bo zwróć uwagę, że każdy jest inny :)

Gosiu fajniusie pazureczki :ok:

Sendinka, czekamy na fotki :kwiatek:

murbania
06-08-2011, 23:08
ja zawsze lubiłam dłubać w pazurkach. Kupiłam sobie wszystko żeby robić tylko dla siebie ale wszystkim się podobały tak że teraz na tym dorabiam :) Nauczyłam się sama potem zrobiłam kurs. Potem wyszłam za mąż i zaszłam w ciąże i mąz zabronił mi robić bo gdzieś wyczytał że to szkodzi dzidzi. Dla spokoju sumienia posłuchałam, a teraz dzidzia ma już prawie roczek a ja od miesiąca powróciłam do mojej pasji.

milka18milka
20-08-2011, 07:53
czesc. moje pierwsze pazurki trwaly 4 godziny ale dla bezpieczenstwa najpierw zrobilam jednego - co trwalo godzinke :haha: ale udalo sie

mam tylko pytanie czy mozna laczyc lakier do paznokci z zelami i jak to zrobic bo chciala bym sie bawic w tworzenie lakierami nadal ale nie wiem czy mozna i jak:(:(:(

kochanaa
20-08-2011, 18:03
Można. Ja od dawna próbuję robić jakieś wzorki lakierami i robiłam kiedyś na żelu, a teraz na akrylu :)

Maremi
26-08-2011, 15:40
Witam Was dziewczyny bardzo cieplutko :) mam nadzieje, ze nie powiele pytania, ktore byc moze pojawilo sie wczesniej na forum, ale chcialam spytac o cos bardzo waznego. Jestem zupelna amatorka jesli chodzi o robienie paznokci. Tak bardzo spodobaly mi sie paznokcie wykonane mi przez profesjonalistke, ze zapragnelam nauczyc sie robienia ich samodzielnie. Zakupilam sprzet, zele, akryle, pedzle, lampy, ozdoby, gazety (akademia paznokci), ogladam filmiki na You Tube, od kilku dni czytam wasze forum no i trenuje na sobie i przyjaciolkach. Pytanie moje brzmi, czy uwazacie, ze jest sie w stanie samodzielnie nauczyc techniki i tajnikow robienia paznokci bez uczestniczenia w kursie? Niestety czas mi na to nie pozwala (male dziecko) by taki kurs zrobic. Dodam, ze artystyczne ciagotki zawsze mialam (maluje obrazy - one stroke technique, robie kartki urodzinowe itp). Bede wdzieczna za odpowiedz i moze podpowiedz co jeszcze powinnam robic by poglebic swoja wiedze. Jak sie dowiem jak zalacza sie tu zdjecia, to umieszcze probki moich poczatkow :) sciskam was mocno... :kwiatek:

olao
26-08-2011, 17:36
Pewnie ,ze każdy jest w stanie robić dobrze paznokcie bez kursu.Dobrze ,że trafiłaś na to forum pełne mądrości.Czytaj i ćwicz.Ja mam kurs,który nauczył mnie tylko podstaw ,a reszty internet.Wstawiaj zdjęcia prac i dziewczyny powiedzą Ci co trzeba poprawić.
Jeśli mam ocenić te które wstawiłaś to w pierwszych przydałoby się boczki potraktować.W drugich budowa trochę nie tego.Jakby płaskie i grube.Ale na pewno jesteś na dobrej drodze.

natalia268
26-08-2011, 18:02
dużo osób robi lepsze pazurki bez kursu niż te z kursem... wiec nie ma się czym przejmowac, a duzo ćwiczyc :)

jak tachnike one stroka masz opanowana to przenos na pazurki i bedzie ekstra !

Maremi
26-08-2011, 19:25
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz :), wsparcie i ocene moich prac. Bede cwiczyc i trenowac :)

sylwia36
29-08-2011, 09:26
Witam wszystkie kobietki na tym forum:kooffa:,szperam tu od jakiegoś czasu i stało się to moim nałogiem:),ale zanim zacznę to chcę się przedstawić.
Mam na imię Sylwia,jestem szczęśliwą mamą trójki dzieci,męża najlepszego pod słońcem....postanowiłam dołączyć do Waszego grona,pomimo tego,że nie mam ukończonego kursu itd.Chciała bym się podzielić swoimi wytworami.Ogólnie nie pracuję,ponieważ wychowuję trzyletnią córeczkę.Zajmuję się zdobieniami decoupage,a w tej chwili pazurkami.Ogólnie bardzo lubię to robić.To moja pasja.Szczerze powiem,że od dziecka coś dłubałam,coś tworzyłam:cwaniak2:,ale pazurki zainteresowały mnie wtedy,kiedy tydzień po wizycie u stylistki,paznokcie się zapowietrzyły i zaczęły odpadać.Pomyślałam,że i ja mogę spróbować,bo wydawanie takiej kasy mija się z celem:/:.
Miesiąc temu zakupiłam co trzeba i się zaczęło:piatka:.Wiedziałam tyle co z forum i filmików,bez żadnego doświadczenia zrobiłam pierwsze paznokcie.Próbowałam i żel i akryl,obydwa mi odpowiadają:DNie powiem,że to łatwe,ale się nie poddaję,molestuję swoje paluchy,innych koleżanek i córki.Możecie się śmiać,ale wczoraj już przed snem zastanawiałam się czy dała bym rady wykonać szpica(chodziło i o wykonanie na formie),siedziałam cichutko do 1 w nocy,ale udało się:haha:.Kolorystycznie może nie taki jak chciałam,ale....jak na pierwszy raz może być-tak myślę.
Mam wielki opór wrzucić zdjęcia,bo Wasze są takie piękne,ale robię wiele błędów i chciała bym o udzielenie mi uwag :minka:.Jeśli coś nie tak to :aty::DTo chyba tyle jak na początek i pierwszy raz.Pozdrawiam wszystkie kobietki.:kwiatek:

butterfly 1
29-08-2011, 12:51
sylwia36 ja nie jestem ekspertem ale jak dla mnie to te pazurki są bardzo ładne, na tych drugich trochę uśmiech bym poprawiła ,ale to już ćwiczenia,ćwiczenia,ćwiczenia mi też do ideału dużo brakuje , bardzo ładne:ok:

Maremi
29-08-2011, 13:26
Sylwia36 gratuluje pierwszego szpica :) sama zaczynam dopiero, ale jak na moje oko podobaja mi sie Twoje pazurki :kwiatek:

elle09
30-08-2011, 13:58
Okej, więc i ja się przedstawię.
Ma na imie Ela mam 20 lat i roczną córeczkę.
Jeżeli chodzi o pazurki to mam fioła na ich punkcie :P
Moje pierwsze żelki wygladały strasznie i dobrze, że zdjęcia nie mam :D
Nie skończyłam kursu (brak środków i czasu)
Niestety czasu na pazurki mam również mało. Jak na razie pracowałam z żelem, akrylu się jeszcze boje :D
W najbliższym czasie postaram się dodać jakieś zdjęcie moich prób :)

RedSunset
30-08-2011, 15:39
Dziewczyny fajne te Wasze pazurki :ok: Ja się jeszcze nie udzielałam chyba w tym temacie a właśnie wczoraj szperając po starych fotkach znalazłam jedno zdjęcie pazurów :D Robiłam je zaraz po kursie jakoś, potem miałam 2,5 roku przerwy od pazurków...wszystko leżało i się przeterminowało...zakupiłam sobie nowy zestaw w kwietniu 2010 i tak się nie rozstaję z pazurkami od tamtej pory :D
Tylko mi się nie śmiać :D

Maremi
30-08-2011, 15:43
RedSunset Ja sie nie znam, bo poki co sama nie potrafie takich robic, wiec jak dla mnie super.

rudzia1985
30-08-2011, 16:12
Red...powiem Ci, ze nawet i te fajnie wygladaja :) Nie sa szerokie po bokach wiec juz cos tam switalo ale teraz co wyczyniasz to nie da sie opisac, takze jestes duzo, duzo do przodu :kwiatek:

sylwia36
30-08-2011, 16:19
Dziewczyny fajne te Wasze pazurki :ok: Ja się jeszcze nie udzielałam chyba w tym temacie a właśnie wczoraj szperając po starych fotkach znalazłam jedno zdjęcie pazurów :D Robiłam je zaraz po kursie jakoś, potem miałam 2,5 roku przerwy od pazurków...wszystko leżało i się przeterminowało...zakupiłam sobie nowy zestaw w kwietniu 2010 i tak się nie rozstaję z pazurkami od tamtej pory :D
Tylko mi się nie śmiać :D
Red....one są wystrzałowe jak na moje oko i na pierwsze dobytki:haha:ja nad moimi płakałam prawie:leze:ze śmiechu.Powolutku damy radę:]

RedSunset
30-08-2011, 18:44
Rudzia dziękuję :*:*
Sylwia, jeśli ci sie podoba robienie pazurków to najważniejsze jest sie nie poddawać i ćwiczyć :)

karolinka0410
07-09-2011, 18:02
moje pierwsze akrylowe starałam sie ale i tak totalna klapa wyszła ;/

karolinka0410
09-09-2011, 17:19
Dzień Dobry Cześć i Czołem! ;]
Pazurki próbuję robić od 2010 roku i na razie nie idzie mi to zbyt dobrze;p
Najczęściej moją ofiarą jest moja mama lub ja sama choć zdarzyło mi się robić pazury koleżance...może niedługo wstawię fotkę 'koleżanki'
Pozdrowionka :):D
hey ja też jestem nowa i też mi nie idze jakoś szałowo w sumie to chyba wcale mi nie idzie. Wstaw zdjęcia :)

elle09
09-09-2011, 18:50
Moje akrylowe pierwsze jeszcsze przede mną, ale moim zdaniem jak na pierwszy raz są świetne.

karolinka0410
09-09-2011, 20:18
takie jakieś krzywe i wg do bani nie podobaja mi sie one czekam na Twoje pierwsze :)

RedSunset
09-09-2011, 20:57
Karolinka jak na pierwsze to są super!

karolinka0410
09-09-2011, 21:00
nie wiem co źle robie i czemu mi one nie wychodzą jakoś tak nie przepadam za akrylami wolę żele

Maremi
09-09-2011, 23:53
karolinka0410 jak na pierwszy raz to super, wzorek bardzo interesujacy, jedyne co moge powiedziec /ekspertem nie jestem/ to chyba musisz uspokoic raczki, by sie nie trzesly przy liniach :) ale tak czy siak bardzo ladne :* moje pierwsze akryle jeszcze przede mna... powodzenia :)

wercia
19-10-2011, 15:48
Karolinka0410 mi sie bardzo podobaja robilas farbkami?? Ja bym takich nie zrobila ;( Ja robilam dopiero 4 5 razy;/ i wyszly koszmarne nawet szkoda ich pokazywac... ehh ale mam nowa lampe kupilam i teraz musze kupic jakies zele i sie biore za robote :cwaniak2::cwaniak2:

Dorcia40
21-11-2011, 12:24
Mój pierwszy raz z pazurkami trwał prawie cztery godziny:]ale kiedy wreszcie skończyłam byłam z siebie dumna jak nigdy wcześniej a najlepszą nagrodą było zadowolenie mojej pierwszej klientki :kwiatek:

ilonkjapazurek
23-11-2011, 22:51
w salonie :) gdzie koncowka french byla na 3/4 dlugosci calego paznokcia xD ale slodkie byly mimo wszystko :D:D:D pozniej zaczelam sama i jakos nie mam takiej uciechy z paznokci (oczywiscie ich noszenia) moze dlatego ze mam dziecko i rzadko kiedy moge zadbac o nie gdy pojawiaja sie odrosty :D

sylwia36
13-01-2012, 13:55
Ilonka:przytul: jesteś moim idolem:Dpiękne prace:yess:inspirujesz mnie normalnie:D:D
Witamy Cię Gandzia:*:kwiatek:...

Inanna
19-02-2012, 13:09
To może odkopię nieco temat i coś napiszę :D
Stylizacją paznokci w sensie oglądania, podziwiania zainteresowała mnie koleżanka, która zrobiła mi moje pierwsze w życiu pazurasy. Było to jakieś 5-6 lat temu. Od tamtej pory mówiłam, że może kiedyś sobie jeszcze zrobię itp.. Od dwóch lat chorowałam na zestaw do żelu i w tym roku jako prezent urodzinowy od matuli dostałam taki zestawik i się zaczęło.. Oczywiście jako samouk nie mogę powiedzieć, że super mi idzie, ale hmmm.. nie jest tak najgorzej. Pierwszy raz zrobiłam sobie żelik na tipsie, ale jakoś tak kiepsko mi wyszło, więc ściąganie.. kolejne zrobiłam już na szablonie. Moje chłopie zachwycone efektem. Niestety błędy początkującej czyli zapowietrzenie.. ale ja się nie poddaje i już mam kolejne.
A oto i moje pierwsze żele na szablonie..
http://img818.imageshack.us/img818/1485/imag0075o.th.jpg (http://img818.imageshack.us/i/imag0075o.jpg/)

ana_zaba
19-02-2012, 13:54
No to super ze sama robisz, a ze jestes samoukiem to chyba nie problem ja tez sama sie nauczylam - dzieki forum wiem jakie bledy popelnialam i nad nimi pracuje.

tak wiec zycze powodzenia:D

@siutek
20-02-2012, 12:22
Witam wszystkich.:kwiatek:Moja przygoda z paznokciami zaczęła się w lutym tego roku:)Tak długo o tym gadałam że mąż kupił mi zestaw akrylowy na urodziny.:ok:Nie mam zbyt wolnego czasu ponieważ wychowuję 1.5roczną córeczkę więc na początek 1 pazurek dziennie:leze:.Wiem że to mało:/: Nie mam ukończonego żadnego kursu jestem samoukiem ale jestem zadowolona z postępów.^_^No i śmieję się że połową sukcesu jest że paznokcie się trzymają:P:PA to moje pazurki.Zdjęcia mają słabą jakość bo z tel.,akurat miałam rozładowany aparat;)Pozdrawiam.

ewelinka8419
11-03-2012, 11:21
Witam wszystkich
od dawna juz przegladam to forum i bardzo duzo nauczylam sie tutaj (na innych tylko teksty ...idz na kurs.....) paznokietki zaczelam jakies 2 lata temu ale z przerwami bo mi kulfony wychodzily i moj syn troszke mi przeszkadzal :/:, teraz jest wiekszy i chce pomagac:D a moje próby sa zdecydowanie lepsze -tak naprawde wzielam sie za cwiczenia jakies 2 miesiace temu , mam nadzieje ze naucze sie tutaj jeszcze wiecej:P niedlugo wrzuce jakies fotki:macham:
Ewelina

www.MonnaMi.pl
13-03-2012, 19:44
najpierw było duuużo prób ;P ale całkiem, całkiem wyszły ;)
nawet kilka koleżanek mi zaufało :D
a studniówka świetna!

Witam Was serdecznie. Ja jeszcze nie robiłam żadnych pazurków, jedyne co to sama sobie maluję swoje naturalne na co dzień, bo bez pomalowanych czuję się strasznie. Od lutego zaczęłam studium kosmetyczne w Krakowie. Ale już teraz chciałabym na własną rękę zacząć robić pazurki, bo wiadomo , że praktyka czyni mistrza. czy możecie mi polecić dziewczyny sprawdzony sprzęt, które same przetestowałyście i jesteście pewne że jest ok?? Z góry śliczne dzięki :)

pozdrawiam
MonnaMi

rudzia1985
13-03-2012, 20:55
Sprzet czy produkty ?

Mysle, ze jakbys poszukala troszke miedzy dzialami to bys znalazla odpowiednie tematy :) Na przyklad:

http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/1106-co-na-poczatek.html

http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/1364-gotowe-zestawy-z-allegro-co-o-tym-myslicie.html

http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/252-jakie-produkty-oraz-firmy-polecacie.html

JustynaZuzanna
09-04-2012, 15:45
Witajcie, jestem tutaj nowa, chociaż na sam portal nie raz zaglądałam jednak nigdy się nie udzielałam ani nie rejestrowałam.
Paznokciami i kosmetyką zajmuję się od 2007r, w 2008r poszłam po rozum do głowy i na szkolenia z pazurków, kosmetyka z wizażem - skończyłam szkołę.
Jednakże wizaż i stylizacja nie jest moją miłością, lubie to ale czuje że to nie jest to co daje mi się spełniać. Obecnie kończe tech. masażu i to kocham robić :)

natalia268
09-04-2012, 22:45
Ważne by odkryć co się kocha :), a nie się meczyć lub robić coś tylko dla pieniędzy :(

Maja89
08-05-2012, 11:21
To sa moje poczatki pierwsze pazurki prosze o opinie:)?

DiamondShine
08-05-2012, 13:01
Maja ja nie jestem profesjonalistką ale po pierwsze musisz robić wyraźniejsze zdjęcia aby móc się dobrze ocenić. Po drugie nie wiem czy ja ślepa jestem ale nie widze krzywej c? dobrze dziewczyny widze czy jednak ślepa jestem?? noi ogolnie to np. na 1 zdjeciu ja bym węższą linię uśmiechu zrobiła i bardziej uśmiechniętą.

Maja89
08-05-2012, 13:15
OK popracuje nad krzywa C:) A co sadzisz o boczkach?

rudzielec
08-05-2012, 13:30
no cóż zdjęcia są zrobione z góry i nie da rady stwierdzić nic konkretnego odnośnie budowy.

MadaPP
08-05-2012, 15:20
Maja zrób wymagane zdjęcia i wstawiaj tutaj; http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia-77.html ;))

nanami7
08-05-2012, 19:21
Maja jak na pierwsze to ok :)
jednak duzo pracy przed Toba :) usmiechaj bardziej frencha, rob wezszy ten french i tak jak Kasia napisala wyrazniejsze zdjecia to podstawa.

asiekfr
09-05-2012, 10:31
jak na pierwsze pazurki ,to calkiem przyzwoite ,ale zgadzam sie z dziewczynami ,co do jakosci zdiec . musisz robic zdiecia w roznych ujeciach i wtedy bedzie mozna zobaczyc budowe paznokcia a co do boczkow ,to mysle ,ze jest ok... nie widze "lopat" ;)

Anja!981
17-05-2012, 18:00
Ja paznokciami zajmowałam się parę dobrych lat temu, odkąd urodziłam maleństwo,pasja zeszła na boczny plan.;(
Teraz próbuję powrócić do tzn obiegu,ale tyle się pozmieniało, i czuje się jak uczeń :/
Liczę na wsparcie :wstydek:
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :)

orchideatsu
25-05-2012, 12:45
Witam,
moja przygoda z pazurkami zaczeła się kilka lat temu, na początku nie było łatwo ale to kwestia czasu no i oczywiście treningu.

charolina
25-05-2012, 12:55
Bardzo ciekawa nazwa tematu:leze: :D

ja moją przygodę z przedłużaniem paznokci zaczęłam ok. 4 lata temu no i za ciekawie nie było:P w 2010r w lipcu ukończyłam szkolenie z żelu u p.Alicji Warmke, rok później w lutym z akrylu u p.Doroty Kisickiej i cały czas się staram w miarę możliwości doszkalać:skacze:

Fantazja84
11-06-2012, 23:25
Witam,
moja przygoda zaczela sie tak:
zrezygnowalam z pracy zeby zajsc w ciaze i zarejestrowalam sie w Urzedzie Pracy, skad pozniej dostalam sie na kurs.
Kurs trwal 30 dni. Nauczylam sie jak zrobic manicure i pedicure, zdobien paznokci i zalozenia firmy, NIESTETY samych podstaw raczej kiepsko....tipsy zakladalysmy raz i to sobie wzajemnie :/:. Jedno dobre z tego kursu to to ze juz mam papier i jak bede chciala moge dzialac legalnie :)
Potem ciaza...male dziecko... wiadomo - teraz synus juz wiekszy wiec zabieram sie do pracy. Mam nadzieje ze za pol roku juz bede mogla sie pochwalic ze robie fajne "tipsiaki":P

basaiii
29-07-2012, 16:30
witam:)
moje pierwsze pazurki zrobiłam sobie u kosmetyczki za ciężko odkładane pieniądze, jednak nie trzymały się za dobrze, więc postanowiłam wziąć sprawę w swoje ręce:) pazurki robię raczej sporadycznie, ale zawsze z pasją:)
pozdrawiam

souki2020
30-07-2012, 09:51
No ja pokochałam robienie pazurków i nie zamienie tego na nic innego, ale fakt faktem, wizaż też mnie rajcuje ;p więc zapisałam się na kurs , mój pierwszy makijaż pokażę wam jak tylko go ukończę :)

Patsssss
08-08-2012, 09:24
Witam!
Pazurki interesowały mnie od małego, zawsze chciałam mieć pomalowane na odblaskowy różowy kolor paznokcie. Jednak dopiero od tych wakacji, kiedy wreszcie zdecydowałam się pójść do kosmetyczki, zainteresowałam się tym bardziej profesjonalnie. Manicurzystka zauważyła że mam talent i daje mi lekcje indywidualne. Strasznie się cieszę z tego, bo wreszcie robię coś co sprawia mi tak ogromną przyjemność :) tutaj moje ostatnie pazurki, wydaje mi się jednak że czarny za bardzo odkuwa uwagę od reszty..:(

nanami7
08-08-2012, 17:58
Patsss moim zdaniem za duzo sie dzieje na tych pazurkach i nie bardzo widac co na nich jest. Pod wzgledem technicznym sa ladne i waskie :)
to tyle ode mnie :kwiatek:
I witaj na forum !! :)

nanami7
08-08-2012, 21:50
Paulina do gory po prawej masz wyszukiwarke i polecam korzystac z niej jesli chodzi o frezarke a rowniez jesli chodzi o wiele innych tematow.

Pomoge Ci, tu masz temat o frezarkach: http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/668-frezarka-nie-taki-diabel-straszny.html

Paulina2912
08-08-2012, 22:20
dzięki jakoś nie mogę się połapać na tym forum :) nie wiedziałam,że są jeszcze inne posty przepraszam

nanami7
08-08-2012, 22:44
Z czasem sie polapiesz :) spokojnie. Forum nie jest skomplikowane moze na poczatku sie takie wydaje ! :) powodzenia i do zobaczenia w innych tematach.

Paula327
15-08-2012, 14:08
Witam, w tym tygodniu kupiłam lampę, żele i wszystko co potrzebne do robienia paznokci żelowych. Spróbowałam zrobić paznokcie siostrze, ale niestety efekt nie jest zadowalający http://imgx.wizaz.pl/forum/images/old_icons/1_nie.gif proszę żebyście spojrzały na zdjęcia (niestety niezbyt dobra jakość) i podpowiedziały co robię źle i jak to poprawić. Z góry dziękuję. http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/smile.gif

Katia_07
28-08-2012, 18:17
Moja przygoda paznokciowa właśnie się zaczęła. Kupiłam sprzęt i zrobiłam swoje pierwsze paznokcie. Na razie ćwiczę sama na sobie i bliskich. Na kurs wybieram się jak tylko uzbieram kaskę :-)

No to pokazuję mój pierwszy raz

natalia268
30-08-2012, 20:21
Paula -> http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/15-paznokcie-do-oceny-budowa-technika-krzywe-paznokcia.html
Zrób pazurki, zdjęcia odpowiednie (wymagane w tym temacie), pokazuj i ocenimy ;)

Katia cudoo ! Zazdroszczę tak wspaniałego pierwszego razu :)

Katia_07
31-08-2012, 19:46
Natalia 268 Dziękuję :-*

natalianikola
11-09-2012, 20:19
Witam, oto moje pierwsze pazurki :( wiem co jest źle (uśmiech turkusowy, boki nie spiłowane) ale proszę o wasze opinie....może coś jeszcze mi podpowiecie :)

fryzzz
11-09-2012, 20:24
Natalia, nie ma zdjęć :(

natalianikola
11-09-2012, 20:25
już są:)

liposuctionn
06-10-2012, 14:39
Witajcie Drogie Panie,

Moje początki mają źródło w babcinej miłości.Babka po przejsciu na emeryture zakupiła sobie cały sprzęt do stylizacji z myślą o dbaniu,o własne pazurki.Jak wiadomo,prędko się poddała a sprzęt leżał bezużytecznie i się marnował.Żele potraciły ważność,żarówki w lampie nie spełniają swojej rolil.Zostało w pudle jednak wiele akcesoriów typu: szablony,cążki,patyczki czy pilniki..Pomyślałam,że odrestaurowanie tego sprzętu to dobra myśl.Babcia z radościa ofiarowała mi swój dobytek i tak powoli zaczynam zabawę..

Jestem w trakcie uzupełniania zapasów i próbowania na własnych paluchach.Uczęszczam również do policealnej szkoły ,która szkoli mnie na kosmetyczkę.Dziennie studiuję fizjoterapię i jeśli nazbieram fundusze (krok po kroczku..:P) i zauważę,że może coś ze mnie być to mam zamiar przystąpić do kursu stylizacji paznokci.

Jeśli chodzi o moje upodobania w stylizacjach to preferuję raczej jednolite pazurki,minimalistyczne zdobienia i naturalne frenche.Ze ślinotokiem podziwiam jednak te cuda ,które niektóre Panie potrafią wyczarować.Jak najbardziej to popieram! KAŻDY MA SWÓJ GUST,to że sama bym w takich nie chadzała ,nie znaczy ,że nie podziwiam takich pazurków..

Oto mój obszerny wstęp.Chciałam Wszystkich serdecznie powitać :) Gdy tylko skompletuje sprzęt i wyczaruję coś na łąpkach poddam się pod krytykę,opinie i inne temu podobne..

POZDRAWIAM :)

nanami7
07-10-2012, 15:05
Liposuctionn witam :kwiatek:

katiaa162
28-10-2012, 17:28
Ja kupilam sobie zestaw do paznokci na trzecim roku Liceum. Potem poszlam do szkoly kosmetycznej, a nastepnie do pracy do hotelu SPA.

I tak sie bawie w dalszym ciagu i wciagam sie coraz bardziej... :D Uwielbiam :P
Pracuje z pazurkami juz 6 lat:) 3 lata w UK :D

asia.kuc89
29-10-2012, 23:31
Nauczyła by mnie któraś kochana koleżanka robić takie fantastyczne wzorki? :)

matik2012
15-11-2012, 20:08
hej mieszam od nie dawna w Hiszpanii i 1 m-c temu zrobiłam kurs paznokci żelowych no cóż niby mam + bo widzę kiedy są łopaty :skacze:
na ten moment staram się nauczyć żeby robić ładnie no i szybko bo jak na razie to bawię się przez 4 godz :wow:
jak będę miała zdjęcia to prześlę liczę na pomoc jak to przyspieszyć :(

DianaT
15-11-2012, 20:59
matik2012 - moim zdaniem jesli chodzi o przyspieszenie czasu pracy to samo przyjdzie z czasem. Poczatki zawsze sa trudne :)

natalianikola
02-12-2012, 19:51
liposuctionn (http://forum.wzorki.info/members/17784-liposuctionn.html) witamy i czekamy na foteczki pazurków :)

AnastazjaB
15-12-2012, 12:36
Witam :)
Mam na imię Anastazja i zajmuje się głównie makijażem i przedłużaniem rzęs w okolicach Katowic :) Na forum trafiłam przez bloga Rio, kiedyś już przeglądałam forum, jednak wtedy nie zatrzymałam się na dłużej, teraz będzie inaczej ;)

Qeef
28-12-2012, 13:43
Pierwszy raz? Chętnie powspominam :D Jako nastolatka miałam ogromny problem z paznokciami - obgryzałam je i później zrobiły się bardzo słabe, lubiły się łamać i rozdwajać, a płytka paznokcia miała okropny "tukowaty" kształt. Szukałam w sieci pomysłów na oduczenie się obgryzania i zapuszczenie ładnych pazurków i...trafiłam na blog ze zdobieniami na naturalnych paznokciach. Tak mi się spodobało, że momentalnie zerwałam z moim brzydkim nawykiem. Zaczęłam dbać o paznokcie i po 2 miesiącach ich stan poprawił się na tyle, że mogłam je pomalować :D Pierwszy wzorek był skromnym frenchem z delikatnym kwiatem malowanym lakierami, zrobiłam go według kursu na wspomnianym blogu. Po kilku dniach przeglądania zasobów Internetu byłam tak zachwycona, że wykupiłam w osiedlowej drogerii połowę zaopatrzenia w lakiery :D i tak zaczęłam działać, a że szło mi coraz lepiej, to i coraz chętniej się za to zabierałam :)

k_ropka
22-02-2013, 11:11
Dzień dobry. Pazurkami interesuję się od zawsze, ale do tej pory raczej bawiłam się lakierami :) w listopadzie zrobiłam kurs i tak sobie dłubię i ćwiczę w domu na sobie, mamie, koleżankach. I niedawno zaczęły mi wychodzić takie, jakie mi się podobają :)

Na forum zaglądam od bardzo dawna, czytam Wasze rady, oglądam prace, czytam opinie o produktach. Świetnie, że istnieje takie miejsce. Pozdrawiam wszystkich :)

Jak zakupię dobry aparat (kiedyś w końcu;) ) to postaram się powstawiać jakieś zdjęcia do oceny.

LailaK
22-02-2013, 13:24
Ja zamówiłam z koleżankami zestaw startowy;) i same sobie dopełniałyśmy,wychodziło mi to :więc zaczęłam robić rodzinie,sobie ,znajomym itd..mieszkam zagranicą i mam już tu sporo klientek.Pracy przy nich nie mam duzo bo Niemki lubia tylko french ;)

Kasia991
22-02-2013, 23:27
No to chyba czas na mnie :D
Moj pierwszy raz...miałam 13 lat. 6 lat starsza kuzynka zakochała się w przedłużaniu paznokci (oczywiście bez kursu) byłam jej królikiem doświadczalnym i zapałałam miłością do zdobienia, malowania i przedłużania paznokci, z czasem uzbierałam pieniądze na lampe i najtańsze żele, robiłam sobie, rodzinie, koleżankom ze szkoły, szło wiadomo jak - kiepsko, aż przestałam, a po kilku latach wybrałam się na kurs ( w końcu) i znowu zaczynam tym razem już na poważnie :)

Saneatsui
12-03-2013, 19:45
To teraz ja :)
Mam prawie 18 lat.. jeszcze tylko parę miesięcy hehe..
Od dziecka zachwycałam się wzorkami na paznokciach mamy ale miałam problemy z obgryzaniem paznokci, przez co się rozdwajały i łamały.
w tamtym roku przestałam obgryzać i po raz pierwszy w życiu w wakacje udało mi się zapuścić na prawdę długie paznokcie.. niestety jakiś czas po operacji się złamały ale pasja do tworzenia cudów została.. wtedy zajmowałam się wodnymi wzorkami bo były proste i efektowne. niestety każda bajka się kończy i przy odrastaniu połamanych paznokci wróciły problemy z rozdwajaniem i łamaniem się.
Od Dnia Babci (hehe fajny dzień na rozpoczęcie kuracji) zaczęłam malować odżywką z Eveline 8in1. pomogło.. do tego szklany pilniczek.. i pazurki sobie rosną. Wątpię żebym kiedyś została profesjonalistką ale zdobienie i malowanie po prostu mnie fascynuje :)
Pozdrowionka i witam forumowiczki :)

Moje oczkowe pazurki:
http://pliki.wzorki.info/images/4yxVY.jpg

nanami7
12-03-2013, 20:14
Saneatsui witaj na pokładzie :kwiatek:
Nigdy nie mów nigdy :P jak zobaczysz jakie cuda dziewczyny tu tworzą to kto wie, czy nie zachce Ci sie robic zeli albo hybrydek. Pozdrawiam i zapraszam do innych tematów !

Saneatsui
12-03-2013, 20:57
Racja nigdy nie mów nigdy :)
Informatyczka też musi mieć zadbane pazurki :skacze:

KAolInka
23-03-2013, 17:08
Witajcie. Moje pierwsze "dziełko", na moich pazurkach, najzwyklejszy french.

Kasia991
23-03-2013, 17:17
jej to jak na pierwsze to cudne, moje pierwsze to te różowe łopaty, teraz już chyba trochę lepiej idzie :D

KAolInka
23-03-2013, 17:43
Bardzo się starałam, (no i zakupiłam primer oczywiście, bo poprzednie żele odklejały się po 2 dniach) zajęło mi to troszkę czasu, ale teraz za każdym razem będzie lepiej.
Tu "pobawiłam" się kolorami u koleżanki, która mnie troszkę "torturuje"-uczy.:)
Narazie to tyle moich "dziełek"

agnieszka-nails
24-03-2013, 15:42
U mnie zaczęło się jak miałam mniej więcej 17 lat... zaczynałam od zdobienia lakierami oraz naklejania na nich przeróżnych naklejek. Na jakiś czas stanęłam na tym etapie. Poszłam do Studium kosmetycznego i tam zaczęłam odkrywać, że przede wszystkim chcę być stylistką paznokci. Na praktykach z koleżanką zamiast uczyć się zabiegów na twarz i ciało kombinowałyśmy z pazurkami robiąc je sobie nawzajem, metodami prób i błędów (spory kawałek czasu) doszłyśmy do tego co i jak, trochę przy pomocy internetu. Po zakończeniu szkoły umiałam już żel akryl i hybrydkę. Na kurs poszłam w celu upewnienia się czy dobrze to robię (niestety nie jestem usatysfakcjonowana z owego kursu) i w celu posiadania papieru bo chciałam zacząć pracować w salonie i robić pazurki. Niestety do tej pory dużo brakuje mi do perfekcji ale kro po kroczku dojdę do tego co sobie wymarzyłam oczywiście zaliczając różne doszkalania itp :)

syrfi
06-06-2013, 12:44
Witam wszystkich :).
Tak szczerze to nie jest mój pierwszy post na tym forum tylko drugi. Pierwszy poleciał w nicość :). A taki piękny był. Długi, dokładny, opowiadający historię moich wzlotów i upadków :).
No nic. Po raz kolejny go pisała nie będę.
Przywitam się tylko i podziękuję :).
Podziękuję twórcom tego forum :). Za to że go stworzyli i to właśnie w takim wydaniu. Za to że zdjęcia można oglądać tylko zarejestrowanym osobom, bo to właśnie dzięki temu tu się zalogowałam. Trafiłam przez przypadek i mam nadzieję, że zabawię dłużej :).Jestem zachwycona. Wszystkim. Wiedzą jaką mogę z tego forum uzyskać, atmosferom, pięknym widokom ( chodzi oczywiście o wasze dzieła na paznokciach). Po prostu poległam.
Moje dziecie wczoraj czuło się przez to bardzo osamotnione :D. Nie mogłam oderwać oczu od monitora. Ciągle bym patrzyła co piszecie i co tworzycie.
Ja jak na razie jestem na etapie testowania i nauki. I tak już pozostanie. Amator bez kursów i certyfikatów z bogatą przeszłością. Po prostu hobbista :). I tak zostanie, bo raczej w wieku 36 lat nie będę się przebranżawiać. Pracę mam. Lubię ją i chcę zostać przy niej:). A pazórki? No cóż, pasja silniejsza ode mnie choć na jakieś 5 lat była odłożona na dalszy plan :). Dużo się w życiu mym działo i trzeba było odpuścić.

Pozdrawiam wszystkich i liczę że przyjmiecie mnie do swego grona. A ja będę się zachwycała dalej Waszymi dziełami. Może przy okazji się czegoś nauczę :).

PorannaKawa
06-06-2013, 23:19
witam
prawdę mówiąc szukam tu porad i jakichś inspiracji :) Malowanie paznokci zajmowało mnie od zawsze... jak pomyślę jak to ręcznie wieki temu malowałam wzorki... i jak teraz popatrzę na postęp w tej dziedzinie... to aż się wierzyć nie chce, ze można było ręcznie zrobić takie cudeńka ;)
Pozdrawiam
:D

syrfi
07-06-2013, 18:04
PorannaKawa mam dokładnie takie same odczucia :).
Zostałam strasznie w tyle. No ale przecież możemy nadrobić :).

Kasia K.
13-06-2013, 21:36
Hej :)
Pazurki od zawsze mi się podobały, jednak nie miałam warsztatu, postanowiłam to zmienić i jestem narazie po 3 dniach kursu, jeszcze 2 przede mną. Wrażenia świetne, utwierdzam się tylko, że chcę to robić choć masa nauki jeszcze przede mną i ćwiczeń.

To pierwsze pazurki z kursu - kwiatki malowała Pani instruktor.

Pozdrawiam :)

Kami
28-08-2013, 12:18
Już od kilku miesięcy obserwuje forum regularnie i nareszcie dokonałam rejestracji :D
Od 5 miesięcy zajmuję się przedłużaniem rzęsy metodą 1:1. Bardzo mnie to wciągnęło i ciągle szukam nowych inspiracji. Zdaję sobie sprawę z tego, że moje doświadczenie w tym temacie jest znikome dlatego mam nadzieję, że w razie wątpliwości będą mogła na Was liczyć ;)

gagata
31-08-2013, 14:46
Hej! :)

Trafiłam na to forum właściwie wczoraj :D Szukałam w internecie informacji na temat krzywej C :p no i znalazłam się tutaj. Jeśli chodzi o paznokcie, to jestem totalną amatorką. Pierwsze żele w życiu wykonałam na sobie, bez żadnych wcześniejszych kursów itd Jedynie wzorowałam się z pamięci, na paznokciach mojej koleżanki kosmetyczki, która kiedyś parę razy mi takie zrobiła :D I powiem wam że wyszły nawet całkiem, całkiem hehe biorąc pod uwagę, że zestaw startowy kupiłam na allegro za 300zł :p I trzymały się jakiś miesiąc! Potem zaczęły się łamać i kruszyć. Jak odszukam zdjęcie to dodam :) Ostatnio nie miałam czasu na bawienie się, ale moje zainteresowanie pazurkami wzrosło, po obejrzeniu niektórych Waszych galerii. Mam nadzieję że zostanę tu na dłużej ;)

Pozdrawiam :*

Anioleczek87
07-10-2013, 15:07
Witam,
Jestem Agnieszka!
Przygodę z pazurkami dopiero rozpoczynam. Namówił mnie chłopak, który uważa że mam talent i spokojnie dam sobie rade z tym wszystkim - a to fajne zajęcie na dodatkowa prace i bardzo kobiece :) Więc po głębszym zastanowieniu, postanowiłam się skusić no i jestem :D
Zaczęłam póki co od podstawowych pojęć i próbuje regularnie przeczesywać forum w poszukiwaniu niezbędnych informacji, a widzę że jest w czym szukać :)
Za wszystkie rady i pomoc serdecznie już z góry dziękuje ! :)

Pozdrawiam,
Agnieszka ! :)

xxmaniaxx
08-11-2013, 22:02
Witam! jestem amatorką jeśli chodzi o paznokcie, przygodę niedawno rozpoczęłam na którą namawiała mnie mama przez kilka lat i wkońcu po głębszej analizie +/- podjęłam się nauki u koleżanki stylistki paznokci :) . Pierwsze paznokcie zrobiłam na sobie a cały zestaw skompletowałam sama :)

Martusiaa550
16-11-2013, 15:08
Witam, Jestem dość samodzielna, sama skonstruowałam sobie po kolei sprzęt. Sama się uczę, jestem początkująca. Pierwsze paznokcie zrobilam kolezance i nie wyszlo to wcale tak zle ;) Pozdrawiam :]

Joschianna
21-11-2013, 12:08
Witam się serdecznie!
Bardzo się cieszę, że odnalazłam to forum, które okazało się kopalnią wiedzy. Nadal przeczesuję gąszcz informacji i liczę na to, że większość odpowiedzi tu znajdę. Jednocześnie mam nadzieję na Waszą pomoc i dobre rady.

Z tego miejsca pozdrawiam też moją instruktorkę Kurkę:D Mam nadzieję, że jej nie przyniosę wstydu :P
Moim celem jest doskonalenie techniki przedłużania i zagęszczania rzęs. Póki co mam za sobą kurs 1:1

Pozdrawiam!! ;]

Za_necia
26-12-2013, 21:17
Dobry wieczór, mam na imię Żaneta. Od ok 8lat zajmuje sie stylizacją paznokci, w październiku tego roku ukonczylam kurs przedlużania rzęs, szukajac informacji i złotych porad tak wlasnie trafilam na to forum :))

valentine 205
20-01-2014, 14:44
Witajcie dziewczyny!
Na forum jestem już od bardzo dawna, a ujawniam się dopiero teraz, w wolnej chwili. Mój pierwszy raz z paznokciami... był straszny! Jako osoba praworęczna miałam ogromne trudności by pracować lewą ręką. Zrobienie linii uśmiechu, to był pikuś w porównaniu z tym, jaką katastrofą było podłożenie i przyklejenie formy lewą ręką. Po 6 godzinach byłam właścicielką pięknych pieczarek :)

Monika5643
24-01-2014, 09:56
Witam serdecznie. Jestem tu nowa więc chciałabym się przywitać. Nie mam dużego doświadczenia w malowaniu pazurków i mam nadzieję, że tu dowiem się więcej.

aleksandra1986
18-02-2014, 22:40
Witam.
Z zawodu kosmetyczka, z pasji również, niestety nie pracująca w zawodzie.
Uwielbiam wszystko co związane z makijażem, oraz stylizacją paznokci.
Małe pole do popisu, ale staram się na bieżąco douczać i być na cały czas w temacie, może kiedyś się przyda ;), a nawet jeśli nie to przynajmniej dla samej siebie :D

Orbit11
13-03-2014, 10:26
witam was serdecznie jestem Aleksandra

AgnieszkaMA
11-04-2014, 20:59
Jestem samoukiem.
Przygodę z paznokciami zaczęłam w wieku 15 lat. Zaczęło się klasycznie...od malowania potem malowaniem wzorków aż w wieku 17 lat dostałam lampę uv no i się zaczęło...musiałam skompletować wszystkie przybory i wziąć się do roboty :) pierwsze paznokcie robiłam prawie 5 godzin hehe z instrukcji, którą znalazłam w internecie :) dzisiaj już szybciej w zależności od dnia i klientki ale nie przekraczam 3 godzin:)

Pozdrawiam
Agnieszka

KorneliaOlszewska
21-04-2014, 20:00
hej dziewczyny moja przygoda zaczęła się tak że wiecznie wychodząc od pseudo stylistki zawsze mi się coś nie podobało więc mąż kupił mi zestaw startowy w 2008 roku na święta, żałuję tylko mojej mamy i przyjaciólki bo nieźle spiłowałam im pierwszym razem skórki hmmm cóż musiałam dojść do wprawy. W 2011 roku zrobiłam kurs i tak sobie cały czas ćwiczę daleko mi na pewno do perfekcji ale się staram, w 2012 roku odbyłam jeszcze kurs zdobienia żelami kolorowymi jak również malowanie farbkami metodą one stroke , ale moja instruktorka niczego mnie nie nauczyła mało tego nie dostałam do tej pory dyplomów odbycia takiego kursu
Mam nadzieję że za niedługo będę mogła podzielić się z Wami moimi pracami i wyrazicie swoje zdanie na ich temat
Pozdrawiam
Mam konto założone w 2011 roku ale dopiero od niedawna Go używam napiszcie jak otworzyć swój album zdjęciowy ??

beatkapr
22-04-2014, 18:16
Witajcie od około roku uczę się robić pazurki żelowe. Jednak efekty są dość krótkotrwałe. Paznokcie zaczynają odpadać po około 1 tygodniu. Pracuje na allepaznokcie.

Frank
29-06-2014, 09:12
Robiłem mojej zonie na Sylwestra i całkiem piękne mi wyszły.

madziamaria
11-07-2014, 12:14
Witajcie dziewczyny, mam na imię Magdalena, jestem kosmetologiem, jeśli chodzi o paznokcie to kiedyś kładłam tylko żele, teraz po przerwie wracam do nich, widzę że najpierw muszę przebrnąć przez wiele postów ;) ale postaram się przeczytać :D nie jestem ekspertem od paznokietków ale z Waszą pomocą może jakoś ogarnę. Macie ogromną wiedzę, pozdrawiam Was wszystkie.

opat
24-07-2014, 08:22
Witam was wszystkie. Nigdy nie robiłam sobie tipsów i zastanawiam się czy mogła bym się sama nauczyć czy raczej chodzić z tym do profesjonalistów?

Karola86
31-07-2014, 10:23
Jestem początkująca. Myślę, że na tym forum przeczytam jakieś cenne wskazówki.

ledybird
11-08-2014, 19:48
Witam serdecznie! po 5 latach przerwy wracam do zawodu:D w tym czasie trochę nowości się pojawiło, a ja szczególnie zainteresowana jestem hybrydami i to w poszukiwaniu inf. na ich temat tu trafiłam:] pozdrawiam i do zobaczenia mdz postami:*

Kacper_GN
20-08-2014, 13:34
Witam

Moja przygoda z paznokciami zaczęła się na dawno przed zaczęciem pracy w Gabrielle Nails, obecnie jestem Managerem Sprzedaży.

jesteśmy Firmą zajmującą się zaopatrywaniem w produkty potrzebne do stylizacji paznokci, produktami marki Gabrielle Nails oraz Charbonne :)

także zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą

http://www.sklep.gabriellenails.pl/

Pozdrawiam!

Nelves
21-08-2014, 19:34

Paznokciami zajmuję się tak naprawdę od dwóch miesięcy
Moja pierwsza praca żel french na tipsie wyglądała dokładnie tak http://pliki.wzorki.info/images/932ix.jpg

pitytu
25-08-2014, 13:14
siemanko forumowiczki :papa:

ticzon
02-09-2014, 08:47
siemka wszystkim :kwiatek:

koman
05-09-2014, 11:49
witam wszystkich :)

Agitella
15-10-2014, 15:26
Czesc wszystkim! Juz od jakiegoś czasu wertuje cale forum w poszukiwaniu wszelkich informacji dotyczących moich zainteresowan. Na ten moment ukonczylam szkole kosmetyczna i kilka kursow(przedłużanie rzęs 1:1, przedłużanie pazurkow metoda żelowa, akrylowa, fibreglass, silk). Pozdrawiam :P

malinkaap
21-10-2014, 10:14
witam wszystkich:piatka:

dzemma
21-10-2014, 11:22
Witajcie od około roku uczę się robić pazurki żelowe. Jednak efekty są dość krótkotrwałe. Paznokcie zaczynają odpadać po około 1 tygodniu. Pracuje na allepaznokcie.
Kiedyś pracowałam na Allepaznokcie i przerzuciłam się na Evershine. Żele z Allepaznokcie wylewały mi się strasznie mimo trzymania w lodówce. Beatkapr, polecam też kamuflaż przy robieniu frencha, żeby wydłużyć płytkę paznokcia i zadbać o ich ładny wygląd :)

storyofmylife
24-10-2014, 01:57
A ja myślałam, że to wątek o 'pierwszym razie' :D Witam :D

moniczka690
26-10-2014, 02:25
Hej dziewczyny po dlugiej przerwie wrocilam do pazurkow zrobilam kurs manicure i shellac w domu maz pezygotowal pokoik narazie ciezko o klientow mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej i zrobie wiecej kursow a o to pierwsza hybryda na dloniach klientki

trish_angel
27-10-2014, 21:09
No to w sumie co mi tam też się przywitam :papa:
Mam na imię Patrycja, jestem tydzień po kursie a to moje pierwsze osobiste wypociny :D

Radziszek
29-10-2014, 19:17
Czesc Dziewczęta :):ok:
Mam na imię Magda, :)od roku robie pazury :) ale dostałam właśnie nową ofertę pracy i nie wiem czy jest dobra. Pomóżcie.
Nowo otwarty salon manicuru, proponują mi pół etatu na połowę najniższej krajowej i 30 % od klijentki. To chyba nieźle.

anulek2626
30-10-2014, 23:51
Cześć Dziewczyny !:D
Moja przygoda z pazurkami zaczęła się prawie 10 lat temu-Studium Kosmetyczne,teraz chce się zając tym bardziej profesjonalnie,bo jak narazie tylko amatorsko.Mam nadzieje ,że się uda,wyszkole się i zacznę dzialać :)Robie pazurki sobie i Rodzince.Nawet zapisałam się na kurs by pogłębic wiedze i technikę.A jakie były Wasze początki?

klaudia22
07-11-2014, 21:39
Witam!
Kiedyś bardzo dawno temu robiłam paznokcie żelowe ale to może z 4-5 razy i w sumie słowo "paznokcie żelowe" to stanowczo za dużo powiedziane... to była masakra. No ale ostatnio znów mi się zamarzyło mieć ładne , zadbane paznokcie więc zamówiłam nowy zestaw i niedawno zrobiłam koleżance moje pierwsze paznokcie. Ona strasznie obgryza więc musiałam przedłużyć na szablonie a oto efekt
A te niebieskie robiłam sobie . Wiem że jeszcze mnóstwo pracy przede mną , mam nadzieję że kiedyś będę potrafiła robić chociaż w połowie tak piękne paznokcie żelowe jak wy:)

nenski
08-01-2015, 14:42
hej dziewczęta. niedawno kupiłam sobie lampę do robienia tipsów i jestem tu żeby się czegoś od was nauczyć :)

samaron
08-01-2015, 20:13
Tipsy są to plastikowe twory naklejane na paznokcie, a lampa to możesz mieć na myśli urządzenie UV do utwardzania żelu.
Od tego zacznij, jeśli chcesz żeby ktoś rozumiał o co pytasz.

npg88
14-01-2015, 21:57
Hej!
Od Świąt (dostałam zestaw startowy UV+hybryda pod choinkę :D) próbuję sił w manicure hybrydowym. Pierwsze koty za płoty. Robię głównie dla siebie i koleżankom, raczej hobby niż zarobkowo, bo pracuję w zupełnie innej branży, ale kto wie...
Oto moich kilka prac na początek:
http://pliki.wzorki.info/images/Kncp.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/5iBW.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/VTuHf.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/i98GJ.jpg

marylin
15-01-2015, 11:45
Ładnie,czyściutko

npg88
15-01-2015, 11:55
marylin dziękuję :) Teraz będę próbować sił w zdobieniach, tylko sprzętu/gadżetów nie mam :P Ostatnio kropki robiłam starym wyschniętym cienkopisem (jak na zdjęciu 3) :)

paja
20-01-2015, 11:48
siemanko dziołszki :)

Saska
30-01-2015, 09:57
Hej, moja przygoda z paznokciami zaczęła sie już kilka lat temu, jestem samoukiem i robiłam już akryl żel i hybrydkę :)
Jednak nie umiałam sobie za dobrze poradzić z akrylem.
Podejrzewam że gdzieś jest post na ten temat, ale nie umiem zrobić ładnego wykończenia przy wale paznokcia, może bardziej doświadczone koleżanki doradzą mi co zrobić żeby żele nie zapowietrzały się przy skórkach ? :)

emmkta
31-01-2015, 01:20
Saska po pierwsze i najważniejsze powinnas udać sie na dobry kurs, gdzie wykwalifikowane i doswiadczone kolezanki po fachu :) pokażą, i naucza wszystkiego. Sama zaczynałam jako samouk ponad 8 lat temu i szczerze moge Ci powiedzieć że bez porządnego nakierowania, pokazania co robisz zle a co dobrze moze Ci byc ciezko. Ja pomimo tylu lat wciąż uczeszczam na rozne warszaty, co chwile pojawiaja sie jakies nowości :) także Szkolenia , warsztaty i jeszcze raz ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć:ok::ok::ok:
A odnośnie Twojego pytania , po pierwsze w akrylu musisz dobrac idealne proporcje , paznokiec musi byc poprawnie zbudowany, po drugie skorki nie mogą byc "zalane" i po trzecie zawsze musisz zostawić minimalny odstep od skorek :) to tak na początek :) mam nadzieje ze troszke Ci pomoglam

karomi
01-02-2015, 18:08
Witam dziś raz jeszcze, po przedstawieniu w innym wątku.

Skoro mowa o pierwszym razie to cóż, wstawiam i swoje pazury zanim stchórzę i nie zrobię tego nigdy :]
Paznokcie robię tylko swoje. Córka za to robi wzorki, gdyż ja jestem typowym analitykiem a córka artystyczną duszą.

Pierwszy french żel i hybryda.

churki
02-02-2015, 08:32
wita was ania z WAwy :)

Bardorja
16-02-2015, 19:43
Cześć dziewczyny
Kursy robiłam daaaaaaaaawno temu, niestety nie mam żadnych zdjęć ze swoich początków, bo wtedy do głowy mi nie przyszło robić zdjęcia paznokciom. Pamiętam doskonale te pierwsze paznokcie robione na kursie, 9godzin metodą żelową na szablonie..... :porazka: nie potrafiłam podłożyć szbalonu :haha2: , metodą na tipsie poszło sprawnie w 4h. Ostatnio siostra zrobiła mi niespodziankę i pokazała zdjęcie swoich paznokci ze studniówki, które JA robiłam (jedne z pierwszych po kursie)
Góry i doliny, łopatki, ale zdobienie było i długość była-najważniejsze :D a jaka dumna z nich byłam!

aneccka
18-02-2015, 21:08
Czeeeść. Miesiąc temu kupiłam sobie zestaw do robienia hybrydów tj.: lampa UV, bazy, Cleanery, Removery, wszelkie pilniki, Primery i mnóstwo lakierów. Na razie ćwiczę na sobie i rzecz jasna na połowie rodziny i przyjaciołach :D Teraz mam zamiar kupić sobie zestaw do żeli, a w niedalekim czasie wybrać się na kursy. Będę ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...w końcu założę swój salon - taki mam CEL! :)
Przesyłam zdjęcia z pierwszych podejść do hybrydów:
http://pliki.wzorki.info/images/nHfr3.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/Edl8a.jpg

Gdybyście mogły obiektywnie wyrazić swoje opinie na temat moich efektów to byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdro! :)

paula900529
05-03-2015, 12:22
Witam .
Jestem tu nowa ^_^
Dopiero mam zamiar zacząć moją przygodę z przedłużaniem rzęs -
dlatego pytanie do Was polećcie mi jakiegoś dobrego szkoleniowca z Łodzi i okolic, który posiada Wpis do RIS wydany przez WUP. :porazka:

Justynaaa
08-04-2015, 22:03
Cześć dziewczyny :]

Kończę studia licencjackie z kosmetologii. W zeszłe wakacje zrobiłam kilka kursów, a od października zajmuję się wizażem, manicurem hybrydowym/klasycznym/cążkowym, przedłużaniem i stylizacją paznokci oraz przedłużaniem rzęs.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :D

nikua5
16-04-2015, 21:28
Witam pazurkami interesuje sie od roku narazie jestem samoukiem estetycznie wychodzą mi nawet fajne pazurki ale niestety nie trzymaja się za bardzo dlatego chce iśc na kurs :) w nablizszym czasie.Interesuje mnie równiez wizaż przedłużanie rzęs kępkami nawet niezle mi to wychodzi ale póki co skupiam się na pazurkach.

katrina89
17-04-2015, 00:34
podejsc robilam wiele jako samouk, jesli chodzi o kurs wahalam sie juz dobre 8 lat bo jednak nie jest to tanie i chcialam byc pewna ze to jest to ;) w koncu, jestem po kursie i mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej :)

Zajtuna
28-04-2015, 23:03
Cześć dziewczyny! Od 2 lat bawie sie metoda hybrydową, mam coraz wieksze zainteresowanie klientek, wiec postanowilam zapisac sie na kurs by miec uprawnienia i znac wszystkie techniki, ale wciąż pojawia się coraz więcej pytań! Zawzięcie czytam post za postem, szukam odpowiedzi na nurtujace mnie pytania, ale chyba musze założyć nowy wątek. Jak to zrobić? Pozdrawiam :):):):)

bogracz
04-05-2015, 15:21
cześć dziewczęta. dzisiaj zrobiłam moje pierwsze samodzielne tipsiki:)

Milefisenta
03-07-2015, 11:23
Witam serdecznie:) niedawno zaczelam przygode z paznokciami, wczesniej zdarzalo mi sie je tylko malowac bezbarwnym lakierem. Malowalam za to obrazy ale po urodzeniu dziecka niestety musialam pomniejszyc moja pasję i teraz chce malowac na paznokciach. Mam nadzieje, ze fakt iz jestem internetowym samoukiem mnie nie dyskwalifikuje na tym forum. Wklejam fotkę moich drugich paznokci robionych netoda żelową na tipsie, pierwszym z wrażenia nie zrobilam fotki. Oceńcie czy cos ze mnie bedzie:);)http://pliki.wzorki.info/images/TUrSW.jpg

Bardorja
05-07-2015, 13:10
Witam serdecznie:) niedawno zaczelam przygode z paznokciami, wczesniej zdarzalo mi sie je tylko malowac bezbarwnym lakierem. Malowalam za to obrazy ale po urodzeniu dziecka niestety musialam pomniejszyc moja pasję i teraz chce malowac na paznokciach. Mam nadzieje, ze fakt iz jestem internetowym samoukiem mnie nie dyskwalifikuje na tym forum. Wklejam fotkę moich drugich paznokci robionych netoda żelową na tipsie, pierwszym z wrażenia nie zrobilam fotki. Oceńcie czy cos ze mnie bedzie:);)http://pliki.wzorki.info/images/TUrSW.jpg

pamiętaj o nadaniu kształtu, nie kształtu kwadratu czy migdałka, chodzi przede wsyztskim o krzywą C i linię włosa. Paznokieć musi być lekko wypukły ale gładki. Na zdjęciu widać górki i dolinki :) Jak na drugi raz to całkiem super :ok:

Jaclyn
20-07-2015, 22:38
tez nie dawno zaczęłam swoją przygode i odziwo na mnie wychodzi mi to najlepiej, mam problem jak o kogos robie paznokcie na formie często się łamią nie wiem dlaczego :(

yoiurthing5
17-08-2015, 22:34
Witam wszystkich formowaczów;-) Na wstępie powiem że to forum bardzo mi się podoba, fajnie że coś takiego powstało, i można znaleźć odpowiedzi na nurtujące pytania. Naprawdę super, bardzo się cieszę!!! Że mogłam was odnaleźć.

Bardorja
19-08-2015, 13:28
tez nie dawno zaczęłam swoją przygode i odziwo na mnie wychodzi mi to najlepiej, mam problem jak o kogos robie paznokcie na formie często się łamią nie wiem dlaczego :(

być może są za cienki/za mało żelu

B-S
19-08-2015, 23:10
być może są za cienki/za mało żelu
Lub niewłaściwie zbudowane.

doroti
02-10-2015, 19:40
Witam Was dziewczyny. Moje pierwsze paznokcie również robiłam bardzo długo, właśnie na kursie jedna ręka zajmowała ok 3 godzin, ale z czasem wszystkiego się uczymy i dopracowujemy techniki.;)

Nonsacrum
14-10-2015, 21:39
Witam! :P Moją pierwszą hybrydę robiłam jakieś 4h przy pomocy zamówionego na allegro zestawu, niszcząc sobie płytkę wątpliwą jakością lakierów hybrydowych :( potem zaczęłam szukać w internecie innych lakierów i trafiłam na semilaca, który powoli zaczyna mi działać na nerwy, bo jego jakość słabnie. Robię sobie paznokcie ok. 10 miesięcy i idzie mi coraz lepiej. Dodam, iż jestem samoukiem, na podstawie filmików z you tube, metodą prób i błędów doszłam do całkiem niezłych efektów. Sporadycznie robię manicure koleżankom za zwrot kosztów zużytych materiałów :) pozdrawiam :)

jan.kos_1991
15-10-2015, 08:22
Spróbuj z lakierami Neonail (http://biokur.pl/lakiery-hybrydowe-estetiq-c-27_28.html). Są sprawdzone przez kosmetyczkę mojej żony.

evenailart
17-10-2015, 11:43
Mój pierwszy raz w ogóle z malowaniem pazurków był chyba w gimnazjum... no może wcześniej tez się zdarzało ale zapewne domyślacie się jak to wygladało :D tak więc w gimnazjum zaczęłam wydziwiać z różnymi kolorami, wzorkami, nie wyszłabym z domu z nieumalowanymi paznokciami :D takie moje zboczenie ;)
Rok temu kupiłam na allegro "hybrydy" (oczywiście nie były to prawdziwe hybrydy, a kolorowe żele udające hybrydy) za grosze i skubałam je potem razem z paznokciami :huh: nie poddałam się, 2 miesiące temu nakupowałam hybryd Semilac, Chiodo i obecnie Canni no i tak się wkręciłam, że przestać nie mogę :) Miłość absolutna ;) :love:

bacha123
16-11-2015, 20:53
Witam mam problem kupiłam cały zestaw do paznokci i wszystko za każdym razem odpada może wy doradzicie co mam zrobić :( A więc mam w tym zestawie zaczne od żeli CLEAR -PRZEŻROCZYSTY ,PINK-RÓŻOWY ,ZAPACHOWY ŻEL UV ,WHITE -BIAŁY ,TOP COAT ,PRIMER BEZKWASOWY, HIBRID FINISHTOP UV , FINISH FLUID UV , CLEANER DO PRZEMYWANIA WARSTW HYBRYDOWYCH POMUŻCIE MI DORADZIĆ CO MAM DAĆ PIERWSZE . A CHODZI MI O NAKŁADANIE ŻELU A POTEM LAKIER KOLOR Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC :papa:

SylVal
18-11-2015, 19:27
nie wsominajac czasow szkolnych ,to ten pierwszy raz byl dobych pare lat temu,zakupilam zestaw do paznokci zelowych,lampa itd,dwa razy polozylam i sie zniechecial i ''poszlo w kat'' w tym roku zaczelam szkolenie na marce cnd shellacu i zelach i zaczelam od miesiaca oficjalnie robic,oczywiscie ,ze duzo musze sie jeszcze nauczyc,ale czerpie z tego coraz wiecej radosci i napewno bede to robic:D

ASadowski
23-11-2015, 11:50
Też zrobiłem właśnie mojej mamie paznokcie w lampie za parę groszy. Nie wyszło to dobrze i lampa poszła do koleżanki, może ona zrobi z niej odpowiedni użytek.

artur.brojek
23-11-2015, 12:15
Żona ostatnio sobie kupiła jakiś zestaw do utwardzania lakierów hybrydowych (http://biokur.pl/lakiery-hybrydowe-estetiq-c-27_28.html). Wolałbym jakby raz na jakiś czas chodziła do kosmetyczki. Finansowo to samo wyjdzie.

ASadowski
24-11-2015, 09:39
Moja żona ma lampy ale i tak do kosmetyczki biega.

grzegorz.jaja
24-11-2015, 09:54
Żona ma takie lampy. Lampy leżą w koncie a żona na lakiery hybrydowe (http://biokur.pl/lakiery-hybrydowe-estetiq-c-27_28.html) lata i tak do koleżanki.

SylVal
24-11-2015, 12:05
no coz ,same lampy to jeszcze nie wszystko :)))) wiem po sobie,szkolenie naprawde sie przydalo

jan.dzban
02-12-2015, 12:11
Żona zawszę kupuję lakiery w sklepie biokur (http://biokur.pl/lakiery-hybrydowe-estetiq-c-27_28.html). Mają bogaty wybór kosmetyków.

naglar
12-12-2015, 08:33
Rowniez witam :kwiatek:

M.rrry
26-02-2016, 10:27
Cześć. Swój pierwszy raz miałam jakoś w połowie zeszłego roku, kiedy to na maturę koleżanka mi zrobiła hybrydy. Niestety zrobiła to tak nieudolnie (zaczęła odchodzić) że na maturach ją sobie zdjęłam :D Postanowiłam wtedy pomęczyć TŻ o własny zestaw. Szybko jednak znudziła mi się sama hybryda, i zaczęłam dokupywać żele. Stety/niestety nie mam zdjęć z tamtego przedłużania, ale były tragiczne :D Fale, pagórki itepe.
Teraz jest lepiej. Nie idealnie, ale dużo lepiej, nie ma AŻ takich krzywizn, chociaż wciąż mam problem z krzywą C.

http://zapodaj.net/images/e004a5094ecf4.jpg
http://zapodaj.net/images/2e0f80bea61d2.jpg

To jest jedna z moich lepszych prac.
Innych nie mam, bo zawsze jak się dłużej przyjrzę, to widzę ciągle niedociągnięcia i usuwam :P
Na razie jestem totalnym samoukiem, ale czekam na jakiś kurs w mieście, niestety tutaj z tym krucho, a mobilna nie jestem - brak auta, i nowe miejsce zamieszkania robią swoje.

waldaczniak
21-04-2016, 09:22
witam was wszystkie :)

Aichie
20-05-2016, 12:46
Czeeeeść :) Mój "pierwszy raz" oczywiście też na sobie. Najpierw koleżanka zrobiła mi hybrydy, a mi się one tak bardzo spodobały, że od razu postanowiłam robić je samodzielnie ;) teraz już mam dwie klientki: mamę i koleżankę ;) Chyba nie idzie mi źle, bo jeszcze nie zrezygnowały ^^

kika karol
08-06-2016, 15:33
Żona stosuje żel do paznokci (http://www.zawszepiekna.pl/), kiedyś mi o tym opowiadała ale ja już nie pamiętam co to. Ważne, że zadowolona jest.

rossana
18-06-2016, 21:32
Hej jestem tu nowa i mam nadzieje, że przyjmiecie mnie ciepło :)

Eminailbar
03-07-2016, 14:40
Hej mam na imię Emilia. Moja przygoda z pazurkami zaczęła się od tego jak pewna " stylistyka " po szkole kosmetycznej ( dyplom wisiał u niej w gabinecie na honorowym miejscu) spitolila mi dwukrotnie pazurki. Druga sytuacja była po prostu nie do przyjęcia. Przybylam na umówiona wizytę 15 minut wcześniej, od razu zostałam poinformowana że będzie 15 opóźnienia bo pani kończyła pazurki poprzedniej klientce. Ale spokojnie nie to mnie zrazilo :) ja jestem i zawsze byłam typem klientki która wolała poczekać ale mieć zrobione dokładnie. Poza tym rozumiem że czas zależy od stylizacji i jeśli jest w niej dużo szczegółów to może się przedłużyć :). Zrazilo mnie to że po tym jak poprzednia klientka odeszła od biurka pani stylistka nie sprzatnela stanowiska nawet z pyłu. Nie mówiąc już o dezynfekcji blatu czy cokolwiek. Kulminacyjnym momentem było to jak pani wzięła do ręki pilnik którego używała przed chwilą na poprzedniej klientce i chciała go użyć na mnie.zabralam szybko ręce torebkę pod pache i zwijalam.najwidoczniej w szkole nie nauczyli zasad bhp. Poprzednim razem ta pani tak mi spilowala paznokcie że płytka bolały mnie przez 3 dni i mocno mnie pozacinala. A że zawsze miałam zdolności artystyczne postanowiłam że kupię sobie zestaw i sama sobie będę robić. Ale tak jak większość z nas wkręcilam się w to na maxa i od 3 lat obsługuje swoje klientki. Pod koniec miesiąca robię też kurs z przedłużania rzęs. Na to namowily mnie moje klientki mówiąc że fajnie było by mieć te 2 rzeczy w jednym miejscu :) zaczynając obiecałam sobie ze nigdy nie popelnie błędu tamtej stylistki. I na brak klientek nie narzekam,a chwała sobie mój profesjonalizm i przede wszystkim czystość.

Anielka
05-09-2016, 15:37
Cześć! Paznokciami interesuje się w suie od niedawna, ale jak już się zainteresowałam to na całego!
:) Narazie obię tylko hybrydowe - bardzo mi się podobają i łatwo się je robi - wzorków jeszcze nie próbowałam co prawda, ale wszsytko przede mną!
CO ma być to będzie :)

motylek9
03-10-2016, 20:54
Hej jestem nowa, studiuję kosmetologię i od roku dorabiam w salonie robiąc paznokcie:) używamy różnych marek (opi, semilac, neonail, shellac itd). Mam nadzieje, że znajdę tu masę porad i inspiracji:)

kommentator
07-10-2016, 08:28
Hej :)
Wraz z żoną planujemy otworzyć własny salon kosmetyczny :)
Zaczęliśmy od prostej strony o pielęgnacji paznokci i teraz chcemy brnąć w to dalej :)
Mam nadzieję że nam troszkę pomożecie i odpowiecie na kilka pytań ;)

korfa
02-11-2016, 09:49
to patrz że nie wiedziałam że online można zrobic kurs :P
z tego co widac ze zdjęc to ten kursik Ci dobrze idzie :*

Cześć!:)

Katarzyna55
04-01-2017, 13:21
Witam wszystkich.
Mój pierwszy raz i następne to katastrofa ale zawzięłam się i uczę małymi krokami na razie na mamie i koleżankach mamy, bo tylko one pozwalają na moje nieudaczne kroki i wykończenia :crazy: ale będzie dobrze nie poddaje się.

ania726
05-04-2017, 12:36
Hejka przymierzam sie do zrobienia swoich pierwszych pazurków :) witam serdecznie wszystkie uczestniczki na forum :)

Jolakrk
07-05-2017, 10:38
Ja zaczęłam robienie paznokci u siebie w domu, mam, siostra, kuzynki i tak to się zaczęło :)

kamyki_80
10-05-2017, 11:54
Hej wszystkim :)
Miło Was poznać :) :ok:

jagmac1986
10-05-2017, 12:07
Cześć dziewczyny!!! :)
Cieszę się, że mogłam do was dołączyć!

Jolakrk
09-06-2017, 09:31
Cześć wszystkim :)

Weronika z Werony
06-07-2017, 14:51
Ja swój pierwszy raz miałam niedawno temu. Jestem jeszcze mało doświadczona wiec nie wiedziałam jak ugryź temat. Ale moja bratowa powiedziała, że nie ma czego się bać. Pożyczyła mi swój sprzęt i się zakochałam. Zaczęłam świadczyć swoje usługi koleżankom, a potem jej znajomym.

Mariiika58
03-11-2017, 13:09
Weronika jakby wyjąć twoją wypowiedź z kontekstu rozmowy to po prostu niezłe zwyro :D

ciamka
14-12-2017, 13:38
Hej :) jestem Klara i jestem tutaj nowa :)

ewcia93
02-01-2018, 09:36
Pierwsze paznokcie robiłam kilka h a i tak nie byłam zadowolona z efektu. Teraz mam własny salon kosmetyczny i dobrze, ze sie nie poddalam!

magadalena
06-01-2018, 13:16
Ja jeszcze go nie mialam w sobie

Kijan457
07-03-2018, 11:58
witam. Ja dopiero zaczynam przygodę z paznokciami. Cieszę się, że tu trafiłam ,bo będę mogła korzystać z waszego doświadczenia i porad.Pozdrawiam

murenaz
26-04-2018, 09:16
Witam wszystkich. Ja dopiero zbieram wiedzę, szukam praktycznych porad. Nie ukrywam, że jestem na początkowym etapie i do własnego salonu mi jeszcze daleko... Ale mam nadzieję, że od was wiele się nauczę:skacze: