PDA

Zobacz pełną wersję : Parafiniarka - zabiegi parafinowe

Strony : 1 [2] 3

luska102
21-06-2010, 08:08
no jak ju pisalam kazdy robi jak komu lepie.

i z mojej strony naprawde nie ma zadnego oburzenia:)

unita
21-06-2010, 08:27
spox, ale tu wlasnie dyskutujemy wszystkie za i przeciw, wiec chetnie poznam argumenty, ktore swiadcza o tym ze moj sposob jest w jakis sposob niehigieniczny, bo moze robie nieswiadomie nieprawidlowo:)

Sieciunia
21-06-2010, 23:19
Unita dobry sposob:)
Ja od siebie bym chciala tylko dodac, bo sie tego nie doczytam w calym watku, ze przeciwwskazaniami sa tez:
-cukrzyca
-choroby serca
-uczulenie na parafine i jej pochodne

justi9
22-06-2010, 12:57
Unita dobry sposob:)
Ja od siebie bym chciala tylko dodac, bo sie tego nie doczytam w calym watku, ze przeciwwskazaniami sa tez:
-cukrzyca
-choroby serca
-uczulenie na parafine i jej pochodne

cukrzyca?? a dlaczego jaki to ma wplyw ? wiadomo ze z rankami nie wolno ale cukrzyca ? albo ja zielona jestem:D

Sieciunia
22-06-2010, 13:25
Dlaczego?- nie wiem, ale tak mnie uczyli na kursie;) Z tego co pamietam, ale ze teraz troche zwatpilam:P poszukalam troche i w przeciwwskazaniom do "leczenia cieplem" cukrzyca jest wypisana, a mozna parafine pod to podpiac:) a nawet jesli nie, to i w zwyklej depilacji woskiem cukrzyca jest przeciwwskazaniem(sprawdzalam), wiec jednak bym ta cukrzyce pod uwage wziela:)

justi9
23-06-2010, 08:30
hmm dziwne to wszystko:huh: moja kuzynka ma cukrzycechodzi na depilacje parafine trzaska w domu i nic jejj nie jest;)

Sieciunia
23-06-2010, 14:48
Wiadomo, ze nei zawsze sie cos stanie, ale lepiej z klientkami uwazac nie;)

kotek2121
24-06-2010, 19:28
Nie wiem co daje lepszy komfort zabiegu parafiniarka w formie wanienki czy pistoletu natryskowego ? ten natryskujący też jest z taka podgrzewaczką jak myślicie bo się waham?

unita
24-06-2010, 20:39
wiadomo, że każda metoda ma swoje wady i zalety. Ta parafina w sprayu tez ma podgrzewacz , taki jak do wosku w rolkach i podobnie tez wygladaja wklady z parafina. Ja osobiscie wole ta wanienke parafinowa, chociaz jest mniej wygodna przy mobilnych zabiegach. Dokladniej przyczepia sie parafina i sam zabieg jest wg mnie przyjemniejszy, jak zanurza sie lapke w cieplutkiej parafince. :D
Przy tej w sprayu trzeba sie troche nagimnastykowac zeby dokladnie wszystko "opsikac" i istnieje duze ryzyko opryskania otoczenia ciekla parafina, a to juz nie brzmi tak przyjemnie.
Jak zawsze to bywa , deczja nalezy do ciebie:D

kobietazpazurem
25-06-2010, 06:26
dziewczyny mi zawsze po parafinie skora z rąk schodzi, wiecie moze dlaczego?

asia
26-06-2010, 15:50
a peeling wczesniej robisz?

dudejla
26-06-2010, 20:59
Jak wszystkie wiemy zabieg parafinowy jest bardzo, bardzo przyjemny. Można go wykonać także bez użycia parafiniarki, ta metoda dobra jest do zrobienia takiego zabiegu "samej sobie" ale także klientce jeżeli stylizacją zajmujemy się w domu a nie w salonie.

do "rozpuszczenia" stałej parafiny (bo taka jest nam potrzebna) potrzebujemy rondelka lub garnka z gotującą się wodą, do którego wkładamy metalową miseczkę lub mniejszy garnek z parafiną. Oczywiście lepsza będzie metalowa miseczka, która najzwyczajniej w świecie będzie wyglądała estetyczniej, bo głupio wyskoczyć do klientki z garnkiem (ale sobie w garze można zrobić:) ), można kupić na prawdę całkiem dobrze wyglądającą miseczkę. Woda się gotuje, parafina rozpuszcza a my w tym czasie:
1. dezynfekujemy dłonie klientki
2. robimy peeling
3. nakładamy solidną porcję kremu, masujemy:love: - najlepszy jest pachnący kremik, ja lubię kokosowe albo owocowe...
4.
i teraz, jak parafina się rozpuści musimy poczekać chwilkę aż ostygnie, to znaczy do momentu aż zacznie się robić na niej taki "kożuch" i mamy dwie możliwości albo nakładamy ją na dłonie szpatułką albo zanurzamy łapki w misce, tak jak wcześniej pisały dziewczyny warto dać kilka warstw.
Zanurzając całe dłonie w misce musimy pamiętać aby nie łączyć ze sobą palców!

5.
dłonie wsadzamy w foliowe rękawiczki lub foliowe torebki, potem w rękawice frotowe, całość owijamy ręcznikiem!

6.
kiedy przestaniemy czuć ciepło, zdejmujemy wszystko z rąk, wcieramy resztę kremu jeśli soc zostało, jeżeli nie to można (ale nie trzeba :) ) wmasować jeszcze troszkę kremu.

Koniec, a dłonie gładziuuutkie . . .:love:

Ola
26-06-2010, 22:32
dziewczyny a co powiecie na to ? bo juz nie wiem co myslec.

Produkty destylacji ropy naftowej.
Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.

a tu link Szkodliwe składnik kosmetyków - dr H. Różański (http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm)

Dziewczyny warto zerknąć.

Agnieszka Praska
27-06-2010, 09:00
Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.

dlatego serum nie rozpuszcza sie w parafinie telko daje pod po wczesniejszym wmasowaniu w naskorek naklada sie parafine ktora pod wplywem ciepla wprowadza je(wpycha) w glab;)

kotek2121
29-06-2010, 23:10
Hmm no a co z zarazkami? Jak klientka ma np. porozcinane skórki po zabiegu.. to te zarazki nie przedostają się do parafiny? :/: Tej w wanience oczywiście ...

Sieciunia
29-06-2010, 23:37
Mi sie wydaje, ze pozacinane skorki sie wliczaja do malych ranek, czyli przeciwwskazan:(

hassi
29-06-2010, 23:42
Dlatego nie uzywam prawie cazek tylko odsuwam skorki i swoim dziewczynom tez tak kaze robic, nie ma wtedy problemow, skorki tak nie odrastają, same plusy :)

unita
30-06-2010, 09:02
Hmm no a co z zarazkami? Jak klientka ma np. porozcinane skórki po zabiegu.. to te zarazki nie przedostają się do parafiny? :/: Tej w wanience oczywiście ...
jezeli pozacinasz skorki, to juz parafiny nie powinnas robic

kotek2121
01-07-2010, 15:50
no widzi Unita a ja się spotkałam z tym że robią parafinkę sama w tym salonie X robiłam sobie kiedyś paznokcie a najtańsze nie były (90zł za frencha) ... Też moja przyjaciółka która była ową ofiarą miała poszarpane z pilnika skórki a laska jej robiła parafinę zaraz po stylizacji :/: Wtedy się na tym nie zastanawiałam ale jak teraz o tym pomyślę to trochę mi dreszcz po plecach leci kto był przed nią i czy nie był na coś chory :/

Rzadko kto się przyzna w salonie, że ma jakąś żółtaczkę typu b d c czy coś tam ...

unita
01-07-2010, 19:41
no widzi Unita a ja się spotkałam z tym że robią parafinkę sama w tym salonie X robiłam sobie kiedyś paznokcie a najtańsze nie były (90zł za frencha) ... Też moja przyjaciółka która była ową ofiarą miała poszarpane z pilnika skórki a laska jej robiła parafinę zaraz po stylizacji :/: Wtedy się na tym nie zastanawiałam ale jak teraz o tym pomyślę to trochę mi dreszcz po plecach leci kto był przed nią i czy nie był na coś chory :/

Rzadko kto się przyzna w salonie, że ma jakąś żółtaczkę typu b d c czy coś tam ...

mozliwe ze gdzies tak robia, ale ty chyba pytasz o siebie? wiec u ciebie tak nie bedzie:)

kotek2121
01-07-2010, 22:13
:Dno rozumie się :D chyba jednak postawię na te pryskaczki bo są łatwiejsze w transporcie szkoda tylko że tak jak mówicie doznania nie są równie supcio :P

krasnaludka
15-10-2010, 10:58
a jak często można robić zabieg parafinowy?

Valia
15-10-2010, 17:32
ja polecam seriami np. co 10 dni, ale generalnie nie masz wyznaczonej reguły,która by mówiła, że np. co dwa dni, w sumie to możesz nawet codziennie:)

fashion.nails
15-10-2010, 17:46
raczej nie polecam robić zabiegu parafinowego codziennie, poniewaz przed zabiegiem trzeba wykonać peeling dłoni aby złuszczyć naskórek, nałożyć maskę/krem i dopiero w parafinę. Zabiegi te powinno sie wykonywać max 2 razy w tygodniu, a najlepiej 1.

edytakon
04-11-2010, 10:55
Dziewczyny gdzieś wyczytałam ze nalezy dłonie przed zanurzeniem w parafinie opatulić gazą czy to możliwe/konieczne?

luska102
04-11-2010, 19:40
ja nic o takim czyms nie slyszalam.
moze ktos cos o tym to tez chetnie sie dowiem

Agnieszka Praska
05-11-2010, 08:11
pod parafine daje sie gaze wylacznie na twarz;) na dlonie nie:)

luska102
05-11-2010, 08:22
o no wlasnie, dzieki

edytakon
08-11-2010, 10:57
Dziewczyny niby wszystko robię dobrze, ale moze coś z kosmetykami nie tak :(

peeling, na to takie ampułki z Rossmana i na to maskę i... ręce wcale nie są powalająco gładkie :(

---------- Dodano o godzinie 10:57 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:56 ----------

Agulusia dziękuję za odpowiedź)

Elizabeth76
25-11-2010, 12:32
Dziewczyny niby wszystko robię dobrze, ale moze coś z kosmetykami nie tak :(

peeling, na to takie ampułki z Rossmana i na to maskę i... ręce wcale nie są powalająco gładkie :([COLOR="Silver"]

a jaki masz peeling i kremik ??:huh:

pinusia6
25-11-2010, 13:54
A czy do tej parafinki w spreyu również potrzebym jest jakiś podgrzewacz?

edytakon
26-11-2010, 11:29
Ela
Piling morelowy ST ives (wydwalo mi się, ze piling nie ma takiego wielkiego znczenia), drobnoziarnisty - morelowy
maska z ziaji z oliwa z oliwek

unita
26-11-2010, 16:44
A czy do tej parafinki w spreyu również potrzebym jest jakiś podgrzewacz?

tak sa specjalne podgrzewacze:)

joystynka
26-11-2010, 17:19
uwielbiam parafinę na dłonie szczególnie zimą.super peeling ma Bielenda profesjonal. cukrowy.jest fantastyczny,ciało jak i dłonie sa juz tylko po uzyciu tylko jego super gładkie i nawilżone bo ma w swoim składzie brązowy cukier z tzrciny cukrowej,olej z orzechów macadamia,wit E, i olejek grejpfrutowy. polecam !!!!

Kasia1989
07-01-2011, 20:31
hej dziewczynki. To jest moj pierwszy poscik(procz powitalnego ;)) mam pytanie znalazlam bardzo tania( w porownaniu z innymi) parafine i chcialam sie dowiedziec czy ktoras z Was zna ta firme: Parafina naturalna aromatyczna : parafina, aromatyczna, naturalna, winogronowa1, fioletowa, czerwona, pudełko, malinkowa, ponad, parafinowego., wosku, 1"4, róży, zawiera, pomarańcza (http://sklep.mojepaznokcie.pl/Zabiegi-na-dlonie-sprzet-do-parafiny/Parafina-naturalna-aromatyczna.html) i uwaza ze warto tą parafinke kupic i czy mozna ja normalnie wkladac do parafiniarki skoro ma zatopione kwiaty itp.
Swoja przygode z zabiegami parafinowymi dopiero zaczynam wiec przepraszam z gory jesli to pytanie jest glupie, ale jak to mowia kto pyta nie bladzi ;)

samaron
19-10-2011, 17:19
Jesień za oknem, dłonie marzną, w rękawiczkach jeszcze trochę głupio, żeby zimy nie przywołać...
Robicie już zabiegi parafinowe?
Macie jakieś sprawdzone metody albo ciekawe nowości?
Ja będę musiała wymienić parafinę, bo po remontach ostatnich moja nadaje się raczej jako ... peeling
Możecie coś polecić? Używacie czegoś spoza zestawu z parafiniarką?

Tosiaczek
19-10-2011, 17:23
Ja na allegro zamawiam parafine ... U mnie przez cały rok parafina wrze w parafiniarce hehe .. A teraz dopiero się zacznie hoho :D
*PARAFINA kosmet. PROMO!!! 5OOml* do 10 + 1GRATIS! (1873490997) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/parafina-kosmet-promo-5ooml-do-10-1gratis-i1873490997.html) Sprzedawca - ML30 (http://allegro.pl/show_user.php?uid=3396138)

A tak to peeling, maska, łapki do parafiny a na koniec masaż oliwką. :) Klientki są w niebo wzięte :)
Ręce wkładam do woreczków (takie jak na kanapki), bo rękawiczki jednorazowe są bez sensu. No i do rękawic materiałowych. :)

PS. Sami czy kobieta w ciąży może mieć wykonywany zabieg parafinowy?

Zuuzaneczka
21-10-2011, 19:29
Jesień za oknem, dłonie marzną, w rękawiczkach jeszcze trochę głupio, żeby zimy nie przywołać...
Robicie już zabiegi parafinowe?
Macie jakieś sprawdzone metody albo ciekawe nowości?
Ja będę musiała wymienić parafinę, bo po remontach ostatnich moja nadaje się raczej jako ... peeling
Możecie coś polecić? Używacie czegoś spoza zestawu z parafiniarką?

U mnie: peeling kokosowo-waniliowy, potem maska z tej samej serii i na koniec łapki do czekoladowej parafiny na 15 minut :ok:

DiamondShine
21-10-2011, 21:33
a ja sie zaopatrze w ten sprzęt :):) tylko kurcze ja mieszkam na wsi i ile za taki zabieg brac? jakie kremy i peeling na poczatek nie drogie zakupic zobaczyc czy to bedzie szlO?:)

Zuuzaneczka
21-10-2011, 22:38
Ja mam cenę 25zł za zabieg. Preparaty mam z SunFlower - linia Spa Quality ;-)

a_now
22-10-2011, 19:06
Ja parafiniarkę już mam-dziś wypróbuję peeling(spn) i Krem do rąk z tołpy

Sieciunia
23-10-2011, 12:38
A macie chetne na parafine?

Tosiaczek
23-10-2011, 16:35
Chętnych dużo :) Tylko parafina szybko się kończy i jest czasem przestój :huh:

Sieciunia
24-10-2011, 20:04
Tosiaczek, a ile bierzesz za zabieg?

Zuuzaneczka
31-10-2011, 19:26
Dziewczyny, mam problem ze swoją parafiniarką :placz: cuduję ile mogę, ale mam już dość, otóż parafina w niej rozgrzewa się tak, że bardzo parzy dłonie (i stopy) ;( W związku z czym czekam, aż trochę ostygnie. Ale wtedy na górze powstaje obrzydliwy kożuch z zastygniętej parafiny. Niby nic, można go odgarnąć pędzlem :/: ale cóż z tego skoro parafina pod spodem nadal jest wściekle gorąca ;( pomijam fakt że parafina rozgrzewa się 1,5h

luska102
31-10-2011, 19:33
A nie masz regulacji temperatury? Moze jest przestawiona na wyzsza temperature.
Hmm no nie wiem Co innego. Ale jezeli grzeje to mnoze nie jest nic powaznego.

Zuuzaneczka
01-11-2011, 00:19
Nie mam regulacji ani wskaźnika temperatury, może być po prostu włączona lub wyłączona :(

Agnieszka Praska
01-11-2011, 09:30
Zuzaneczka tak bylo od zawsze czy ostatnio tak sie dzieje ??
moze padl termostat
moja ma ustawienie hi i lo
na poczatku ustwaiam na hi a pozniej na lo i moze stac nawet kilka godzin i dogrzewa tylko do jednej temp

Zuuzaneczka
01-11-2011, 21:30
Parafiniarka jest nowa i w zasadzie od początku był ten problem... Niestety moja nie ma tej funkcji o której mówisz, taką parafiniarkę mam w szkole i faktycznie w niej nie da się oparzyć bo ona się tylko lekko dogrzewa... u mnie tego nie ma :( W takim razie ją reklamuję :( zresztą ma inne usterki, np. pokrywa sama popękała... :(:(:(

decupag
06-11-2011, 21:50
witam
mam do was pytanie ktora parafiniarke wybrac
1/ SimplyNails.Parafiniarka 4xFrotte 3x Parafina 1350 (1866096045) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/simplynails-parafiniarka-4xfrotte-3x-parafina-1350-i1866096045.html)

2. BM9 PARAFINIARKA PODGRZEWACZ DO WOSKU ZESTAW XXXL (1912008210) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/bm9-parafiniarka-podgrzewacz-do-wosku-zestaw-xxxl-i1912008210.html)

3. MEGA ZESTAW PARAFINIARKA + DEPILATOR WOSKOWY WOSK (1902744151) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mega-zestaw-parafiniarka-depilator-woskowy-wosk-i1902744151.html)

dzieki:papa:

a_now
06-11-2011, 23:12
Ja mam podobną do tej z punktu 1 i jestem zadowolona , z tego co wiem grzeje się szybciej niż taka 150-160 W.
I żeby napełnić poziom parafiny do minimum są porzebne 3 paczki parafiny po 450 gram.

asia
07-11-2011, 18:43
ja mam ta 2 i dosc wolno sie rozgrzewa, ale wszystko dziala bardzo dobrze, tylko nazwa że dodają 'wosk' a nie parafine jest dosc dziwna..chyba ktos tak z angielskiego przetlumaczyl sobie.. natomiast rekawiczki lateksowe na nic sie nei przydadza z tego zestawu, tzn mozesz ich uzywac dla siebie, przy normalnej stylizacji, natomiast do robienia parafiny lepsze sa takie rekawiczki foliowe.

w 3 opcji masz dodatkowo wosk w rolce, najlepszy do nog w zasadzie.

tak czy inaczej trzeba bedzie dokupic foliowe rekawiczki :)

Zuuzaneczka
07-11-2011, 21:09
witam
mam do was pytanie ktora parafiniarke wybrac
1/ SimplyNails.Parafiniarka 4xFrotte 3x Parafina 1350 (1866096045) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/simplynails-parafiniarka-4xfrotte-3x-parafina-1350-i1866096045.html)

2. BM9 PARAFINIARKA PODGRZEWACZ DO WOSKU ZESTAW XXXL (1912008210) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/bm9-parafiniarka-podgrzewacz-do-wosku-zestaw-xxxl-i1912008210.html)

3. MEGA ZESTAW PARAFINIARKA + DEPILATOR WOSKOWY WOSK (1902744151) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/mega-zestaw-parafiniarka-depilator-woskowy-wosk-i1902744151.html)

dzieki:papa:

Ja mam tę 1 i właśnie ją reklamuję :/

katerina15
24-11-2011, 17:39
A ja mam małe pytanka. Na kilka już znalazłam odpowiedź w tym temacie:)

* Czy raz podgrzana parafina zastyga całkiem? Czy nadaje się później do ponownego użycia?
*jak wygląda transport takiej parafiniarki ? Możliwy jest tylko gdy jest pusta?
*Czy łatwa jest w czyszczeniu?
*Jak wyglada kwestia mieszania kolorowych parafinek, w celu uzupełnienia poziomu?
*Co jak mam w parafiniarce pomarańczową i chce zmienić na różaną? :)

dziekuje za odpowiedzi :)

kobitka
24-11-2011, 20:58
dziewczyny poradzcie ;)
w sun flower jest teraz parafiniarka i tam jest lacznie 440g parafiny a w activ caly czas jest za 79,99 i tam jest 900g parafiny

ktora sie bardziej oplaca??

KingaKulewicz
24-11-2011, 21:02
* Czy raz podgrzana parafina zastyga całkiem? Czy nadaje się później do ponownego użycia?

Istnieje możliwość ponownego uzycia ale jak dla mnie nie jest zbyt higieniczne, wyobraż sobie, że ściągasz parafinę z rąk, stóp bądź twarzy i wrzucasz z powrotem do parafiniarki, niezbyt miły wygląd. Parafina nie jest droga więc myślę, że lepiej wyrzucać. Klientki będą pewne, że wszystko jest "sterylne".

*jak wygląda transport takiej parafiniarki ? Możliwy jest tylko gdy jest pusta?

Parafina zastyga jeśli nie jest podgrzewana więc można transportować z zastygłą parafiną.

*Czy łatwa jest w czyszczeniu?

Są specjalne preparaty do czyszczenia z parafiny. Należy uważać na odzież gdyż podobnie jak ze świecy zostają plamy.

*Jak wyglada kwestia mieszania kolorowych parafinek, w celu uzupełnienia poziomu?
*Co jak mam w parafiniarce pomarańczową i chce zmienić na różaną? :)

Tutaj się zbyt nie orientuję. Podejrzewam, że można tylko, żeby kolor nie wyszedł zbyt brzydki aby nie zniechęcał.

Mam nadzieję, że pomogłam. :)

katerina15
24-11-2011, 21:11
Istnieje możliwość ponownego uzycia ale jak dla mnie nie jest zbyt higieniczne, wyobraż sobie, że ściągasz parafinę z rąk, stóp bądź twarzy i wrzucasz z powrotem do parafiniarki, niezbyt miły wygląd. Parafina nie jest droga więc myślę, że lepiej wyrzucać. Klientki będą pewne, że wszystko jest "sterylne".

Bardziej chodziło mi o to, czy parafinka która została w środku nadaje się do ponownego użycia, ale z postu poniżej (zastygnięta parafinę można transportować) rozumiem że tak:)

Dziękuję bardzo :) Jeszcze jakby mi ktoś mógł odpowiedzieć jak z tym mieszaniem parafinki i wymianą ;) :kwiatek:

KingaKulewicz
24-11-2011, 21:26
To w takim razie źle zrozumiałam. Tak nadaje się. Można wymieniać, albo uzupełniać kostkami parafiny. Jak podgrzejesz to się połączy. :D

luska102
25-11-2011, 08:38
Wydaje mi sie,ze oprocz tego ze parafina ma rozne kolory to roznia sie tez zapachem.
Przynajmniej ja sie z takimi spotykam chociaz mialam tez neutralny kolor o neutralnym zapachu. Wiec Jak polaczysz rozana i pamoranczowa to nie wiem na Co to bedzie pachniec. Moze byc ciekawe.

agaciorka93
28-11-2011, 22:12
Warto jest zakupic parafiniarke, przydaje się ? ;)

asia
29-11-2011, 00:04
przydaje, ale nie mozna jej nazwac zrodlem dochodu moim zdaniem :)

agaciorka93
29-11-2011, 09:33
Bo kurcze nie wiem czy zakupic czy moze sie wstrzymac

sandrus
29-11-2011, 10:39
Jest dokładnie tak jak napisała asia.
Fajna sprawa,ale na tym kokosów nie zarobisz:P
Jeśli nie oczekujesz,że zabiegi wpłyną na Twój obrót to mozesz zakupić:)

Brilliant
29-11-2011, 12:38
dziewczyny a ja wam musze powiedziec ze ja na parafinie zarabiam w salonie i to sporo.. to chyba zalezy od miejsca i ludzi...proponuje ja po kazdym zrobieniu tipsow.manicure,czy to normalny czy hybrydowy..no po wszystkim jak sie da..i wazne jest by przekazac odpowiednie informacje do klienta..zeby rozumial na czym to polega...:) wywiesilam promocje...ludzie czytaja i przychodza:)

Evelina.J
29-11-2011, 19:56
Dziewczyny ktora kupic parafiniarke

PARAFINIARKA WOSK AKCESORIA NOWY MODEL BOGATY GWAR (1965580035) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/parafiniarka-wosk-akcesoria-nowy-model-bogaty-gwar-i1965580035.html)

czy PARAFINIARKA 2x parafina +2xskarpety FROTTE CENA (1950040479) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/parafiniarka-2x-parafina-2xskarpety-frotte-cena-i1950040479.html)

Pomozcie wybrac

---------- Dodano o godzinie 20:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:04 ----------

Dziewczyny pomóżcie mi dokonac wyboru.

samaron
30-11-2011, 09:54
Ja brałabym tę o większej mocy, szybciej parafina się rozgrzeje.

DiamondShine
30-11-2011, 10:17
Evelina z checia sie dowiem ktora wybierzesz bo ja tez chce zamowic sobie na swieta ;)

a_now
30-11-2011, 14:53
Mi też wydaje się ,że lepsza ta o większej mocy:kwiatek:

cadevra
01-12-2011, 07:45
Dziewczyny, a ja właśnie mam problem... kupiłam parafiniarkę z Sun Flower, połasiłam się na promocję i....nie potrafię rozgrzać parafiny do odpowiedniej temperatury. Włączam na maxa, robi się płynna, zmniejszam na min....i zaczyna zastygać. Jak temperatura jest ustawiona na max to parzy, do tego stopnia, że nie da się włożyć nawet palca...
Czy jest jakiś specjalny sposób rozgrzewania...uruchamiania? Instrukcja jest, ale chyba tłumaczono słowo w słowo z angielskiego, bo baaaaardzo niezrozumiała.

Elizabeth76
01-12-2011, 08:11
hmmm cadevra (http://forum.wzorki.info/members/7291-cadevra.html) ten problem to chyba bedzie ze wszystkimi parafiniarkami . gdy parafinka chwilke postoi bez podgrzewania robi sie na nich kozuszek parafina zastyga , musisz wyczuc moment kiedy naj mniej parzy i wtedy siup łapki do parafiny pierwsza warstwa biedzie bardziej grzała lapki z koleinymi juz jest ok . ;)

cadevra
01-12-2011, 10:39
No właśnie niby to takie proste... ale czekałam, aż włożenie rąk będzie w ogóle możliwe, żeby nie parzyło bardzo i...zawsze stygnie do tego stopnia, że robi się kożuch, a pod kożuchem i tak wrzątek. A z tego co kojarze ze szkoły, to jak robiliśmy parafinę na zajęciach to nie była aż tak gorąca. Dało się wytrzymać, a w tym przypadku się po prostu nie da... I nie wiem, czy nie mam jakiegoś wadliwego sprzętu, może coś z termostatem.

Gdzieś na forum wyczytałam, że niby powinno się ustawić parafiniarkę na HI(GH), aż parafina się upłynni, a potem przestawić na LO(W) do czasu, aż zgaśnie lampka. I że wtedy ma odpowiednią temperaturę. Nie próbowałam, dziś przetestuję... ale czy jest to możliwe, że tak wygląda ten prawie "proces" podgrzewania/ roztapiania parafiny?

Zuuzaneczka
01-12-2011, 11:31
No właśnie niby to takie proste... ale czekałam, aż włożenie rąk będzie w ogóle możliwe, żeby nie parzyło bardzo i...zawsze stygnie do tego stopnia, że robi się kożuch, a pod kożuchem i tak wrzątek. A z tego co kojarze ze szkoły, to jak robiliśmy parafinę na zajęciach to nie była aż tak gorąca. Dało się wytrzymać, a w tym przypadku się po prostu nie da... I nie wiem, czy nie mam jakiegoś wadliwego sprzętu, może coś z termostatem.

Gdzieś na forum wyczytałam, że niby powinno się ustawić parafiniarkę na HI(GH), aż parafina się upłynni, a potem przestawić na LO(W) do czasu, aż zgaśnie lampka. I że wtedy ma odpowiednią temperaturę. Nie próbowałam, dziś przetestuję... ale czy jest to możliwe, że tak wygląda ten prawie "proces" podgrzewania/ roztapiania parafiny?

Ja powiem Ci, że miałam ten sam problem ze swoją, korzystanie z parafiniarki było niemożliwe (próba skorzystania trwała pewnego dnia 3h i była bezskuteczna, poparzyłam siostrze ręce!) i ja oddałam ją do reklamacji, gdyż może być to uszkodzony termostat... :( ja też mam w szkole parafiniarkę i takich cudów nie ma. Czekam odpowiedź z firmy.

cadevra
01-12-2011, 12:25
No właśnie,w szkole babeczka ustawiała na maxa i nawet nie sprawdzała czy nie parzy. Parafina była płynna i ciepła, ale nie gorąca... Oj, chyba sprzęt pojedzie z powrotem. Dołożę jeszcze parafiny (bo może za mało - przed kreseczką min.) i spróbuje jeszcze raz... jak to nie podziała to odsyłam:P

Nena90
01-12-2011, 20:15
CADEVRA - o kurka mam nadzieję, że z moją parafiniarką wszystko ok bo jeszcze nie testowałam...
PS: w Twoim zestawie też brakowało pędzla, rękawiczek foliowych i frotte? :[

Evelina.J
01-12-2011, 20:51
Kurcze aż boję się zamowic tej parafiniarki. Chyba kupię lepiej w hurtowni kosmetycznej. U nas 150zl kosztuje bez rekawic itd

Nena90
01-12-2011, 21:17
Evelina z SF NIE polecam, jak znajdziesz gdzieś w rozsądnej cenie to kupuj. Ech mogłam kupić na allegro - cenowo podobnie a może przyszedł by pełen zestaw. I chyba jutro sprawdzę czy moja działa jak należy ;)

cadevra
01-12-2011, 22:45
Nena90: jak sprawdzisz to proszę daj znać. Bo jestem po kolejnej, chyba 4 już próbie, i własnie poparzyłam ręce... a czekałam długo, kombinowałam ze zmianą temperatury. Jak parafina już była względnie OK (ale i tak moim zdaniem wciąż za ciepła) to zaczynał się robić kożuch i w ciągu 2-3 minut parafina zastygała całkowicie. Chyba się poddam i odeślę... Bo raczej coś jest nie tak. Jak już pisałam wcześniej: w szkole babka nawet nie kontrolowała temperatury parafiny, a bywało że grzała się przez 30-40 min.
No chyba, że to wina parafiny? jest to możliwe, że ta z SF (bo taka była w zestawie) jest raczej kiepskiej jakości? Czy to ma znaczenie?

Aha, i zestaw dostałam bez rękawic i pędzla, ale dziś mi z SF napisali, że jakaś pomyłka w ofercie i że nie ma ich w zestawie. W ramach rekompensaty wysłali mi dziś 3 opakowania parafiny...dodatkowo.

Elizabeth76
01-12-2011, 22:55
cadevra (http://forum.wzorki.info/members/7291-cadevra.html) to ze mocno grzeje to na pewno nie wina parafiny ze jest złej jakosci bo tez kupuje czasami od nich parafine

teraz nie mam przed oczami ale spróbuj tak do konca ten suwaczek az sie całkowicie nagrzeje i potem przesuń na srodek dopiero jak sie zapali to wlóz rece oo tak spróbuj zrobic

Nena90
01-12-2011, 22:57
Jak się zapali to wkładać tak? Czy jak zgaśnie?

Elizabeth76
01-12-2011, 23:03
ja nie mam takiego problemu , hmm no ona jest ciepła ta parafina ale moze kolezanka jest za wrazliwa . Jak parafiniarka jest ustawiona na srodku i sie zapali ponownie to znaczy ze juz jest przestygnieta i znowu zaczyna ja grzac wiec to powinien byc ten moment na wlozenie lapki ;)

Nena90
01-12-2011, 23:12
Dziękuję Elu!
A MUSI być tej parafiny do MIN czy może być mniej?

Elizabeth76
01-12-2011, 23:17
minimum jak samo oznaczenie mówi :D Ja juz dokoładnie nie pamiętam ale chyba do minimum trzeba około 2kg parafiny :huh:

Nena90
01-12-2011, 23:18
Dzięki :) Bo już słyszałam różne teorie ;)

cadevra
01-12-2011, 23:53
ELIZABETH76: moja dzisiejsza przygoda z parafiną trwała 2 godziny. Ustawiłam na maxa, jak się roztopiła parafina to przestawiłam na środek, czyli na min i czekałam, czekałam, czekałam i czekałam, aż się lampka zapali... Lampka się nie zapaliła, a parafina zastygła. Za wrażliwa nie jestem bo zabieg parafinowy miałam już kilka razy robiony i było ok. Heh, dowodem na to jest też moja obolała, poparzona, nawet lekko spuchnięta ręka, a w jednym miejscu, na opuszku "poduszeczce" pojawił się pęcherz... bo zaryzykowałam i włożyłam. Uwierz mi - nie dało się wytrzymać.

Elizabeth76
02-12-2011, 07:32
hmmm no to jak masz bąble oparzeniowe to chyba że jest cos z nia nie tak :huh:

Nena90
02-12-2011, 19:25
Cadevra jeszcze mojej nie sprawdziłam bo mam 7 kostek po 220g więc z pół kilo jeszcze muszę dokupić...

natalia268
02-12-2011, 19:38
tak sie zastanawiam... i doszłam do wniosku, że to chyba nieopłacalna zabawa... więcej tego wszystkiego niż to warte....

DiamondShine
02-12-2011, 19:51
kurcze ja tez po tych wszystkich waszych wypowiedziach zaczynam wątpić w tą parafiniarkę... chyba dołoże żeby kupic lepszą frezarkę...

Nena90
02-12-2011, 20:06
tak sie zastanawiam... i doszłam do wniosku, że to chyba nieopłacalna zabawa... więcej tego wszystkiego niż to warte....
Też mi się tak wydaje dlatego żałuję, że ją kupiłam...
Dostałaś tą samą parafinę co ja? :) Ale ma większe opakowania i się zamykają, nie to co tamte!

natalia268
02-12-2011, 20:32
ja nie załuje bo to na prezent tak czy siak (oby tylko działała) Tylko jakbym miała sama dla siebie kupować to nie widzę sensu i jestem w szoku że to ma u niektórych popyt :huh:

nie wiem co dostałam bo nie ma mnie w domku ;) ale kurier był

DiamondShine
02-12-2011, 20:51
natalia w sumie ja tez sobie zazyczylam na swieta jako prezent od meza parafiniarke a od taty frezarke... takze mysle zeby ta parafiniarke zastapic czyms lepszym bardziej uzytecznym :)

cadevra
02-12-2011, 21:01
No kurcze, też zaczynam żałować. Się podjarałam promocją, że tylko 60zł z górką, podpaliłam mamę, siostrę, wszystkie paznokciowe "klientki", a tu póki co nic z tego...

Dziś dołożyłam 3 kostki po 250 g parafiny - te co przyszły w ramach rekompensaty za pędzelek - i topi się już od 2 godzin i roztopić się nie może:( Pomyślałam, że jak będzie więcej parafiny to może i temperatura będzie normalna... Próba trwa:)

Elizabeth76
02-12-2011, 21:12
moja parafiniarka z parafina do min, roztapia sie do 50 minut :)

cadevra
02-12-2011, 21:13
Dzięki, dobrze wiedzieć, że przynajmniej roztapianie parafiny w mojej parafiniarce wygląda normalnie:) Jak się roztopi to sprawdzę - na tej nie poparzonej ręce - czy wciąż jest za gorąca:P Nie poddaję się (jeszcze);)

Nena90
02-12-2011, 21:17
Cadevra trzymam kciuki!
A jaką parafinę dostałaś? Truskawka-cytryna-bezzapachowa? :D

DiamondShine
02-12-2011, 21:17
no u nas w szkole tez dosc dlugo sie roztapia parafinia... niestety :) noi kurcze juz sama nie wiem co mam robić... szkoda mi troche kasy bo jak zamowienie i cos bedzie nie tak? ehhh nerwy

cadevra
02-12-2011, 22:08
Hurra!!! Udało się! Czyli ochrzan należy się mi... kajam się, kajam. Jak jest oznaczone minimum to tego minimum trzeba, podkreślam (sobie) TRZEBA się trzymać. Po 5 opakowaniach parafiny po 250g jeszcze jest poniżej minimum ale już nie parzy tak bardzo.

Nena90: tak, dostałam żółtą, różową i białą. W rezultacie parafina w parafiniarce ma kolor...hmmm...ciężko stwierdzić, ale zapach niezły:)

Nena90
02-12-2011, 22:14
Cadevra - czyli 7 kostek z SF wystarczy?
One mają 220g :)

Elizabeth76
02-12-2011, 22:17
a widzisz trzeba słuchac sie starszych :aty::P a nie od razu zwalac ze zła parafiniarka :leze: dasz maxi parafiny i bedzie git :D

cadevra
02-12-2011, 22:57
Nie zwalałam - szukałam pocieszenia:P

Nena90: myślę, że przy 7 kostkach z SF dojdzie do min. Ja już zamówiłam 3 opakowania po 400 (lub 500) g, żeby było na zapas:)

Ale nawet nie wiecie jak się cieszę, że wszystko śmiga jak należy!

Nena90
04-12-2011, 14:27
A po jakim czasie parafiniarka zaczyna Wam się na nowo grzać? <czekam, czekam i nic...>
Moje 5 kostek po 250 i 2 kostki po 300g (z SF, niby miały być po 220 a na kostkach pisze zupełnie coś innego) i po roztopieniu są kilka mm nad MIN ;)

Parafina roztopiła się po około godzinie.

a_now
04-12-2011, 14:58
Mi krócej niż godzinę(nie mierzyłam nigdy dokładnie:wstydek:)ale ja mam parafiniarkę 260 wat

Nena90
04-12-2011, 15:11
To moja ma na spodzie niby 200W napisane a w instrukcji 150... Ale już 2h od nagrzania parafiny, korzuch jest coraz grubszy a ona nie grzeje na nowo :( Korzuch jest ciepły no ale to korzuch...

katerina15
04-12-2011, 21:47
Ja piszę chyba z podobnym problemem jak wasz :P Wrzuciłam do parafiniarki 1,5 kg parafiny i jest idealnie przy minimum. Na maxymalnej temperaturze ładnie się topi, przestawiam na słabsze grzanie. czekam czekam... parafina zastyga a lampka sie nie zapala. Nawet jak na górze pojawia sie kożuch to jest goraca, nie do zniesienia. Próbowałam rozgrzać ją tylko na tej mniejszej temperaturze, ale lampka paliła sie moze 5 - 10 min, zgasła i koniec grzania.

Cadevra - możesz jeszcze raz opisać dokładnie krok po kroku co robiłaś?

a_now
04-12-2011, 22:05
Kurczę..nie wiem dziewczyny jak wam pomóc-ja na mojej ustawiam grzanie,czekam aż parafina się roztopi,wyłączam i wkładam łapki-nigdy mnie nie poparzyło:huh:

DiamondShine
04-12-2011, 22:07
kurcze to ja juz sama nie wiem czy kupowac, czy nie... chyba sie skusze a co mi tam ;)

a_now
04-12-2011, 22:09
Ja kupiłam z myślą o sobie i mojej mamie-więc nie żałuje:ok:

Tak jeszcze pomyślałam-tylko parafinę z Sf-wrzucałyście?może to w niej problem-ja wiem zawiera jakieś olejki eteryczne,które mocniej się podgrzewają?Nie wiem czy to możliwe?
Ja wrzuciłam taką allegrową parafinę,choć mam w domu jedno opakowanie tej od SF-i ja wiem no inna jakaś jest(jej konsystencja,jakby twardsza?-w stanie stałym bo jeszcze jej nie rozgrzewałam).

katerina15
04-12-2011, 22:21
ja wrzuciłam 4 kostki z SF i jedną z allegro.

Jeszcze teraz spróbuję na samej wysokiej temperaturze. Zgasła lampka i czekam, aż się zapali. wtedy przesunę na środkowy (żeby nie grzała tak mocno) i spróbuje włożyć łapkę.

eh, masakra ile się trzeba nakombinować:P
----------

Z moim kombinowaniem nic nie wyszło, chociaż w sumie nie tak do końca. Co ciekawe za pierwszym razem uradowana włożyłam łapki, bo temperatura była do wytrzymania. Za drugim już nie dałam rady włożyć palca. Napisałam do SF ale bez odzewu. Jutro będę tam dzwonić. Poczytałam też na necie trochę. Nie wiele osób ma taki problem jak ja, ale znalazłam informację przy jednej parafiniarce:

"UWAGA!!! Parafina jest polskiej produkcji , ma bardzo niską temperaturę topnienia 38 stopni co zapewnia komfort zabiegu - po prostu nie parzy jak zagraniczne odpowiedniki"
Będzie to waszym zdaniem bardziej chwyt reklamowy czy coś w tym jest ?

I jeszcze przy jednej z parafiniarek (w zasadzie jej instrukcji obslugi ) wyczytałam że temperatura nagrzewa się do 65*C i schładza się do 55*C. Wtedy pierwszą warstwę nakładamy pędzelkiem, a przy kolejnych moczymy na krótko łapki. Jeszcze tego nie próbowałam, ale czy może to być jakaś różnica? Czy parafina nałożona pędzelkiem mniej parzy?
Bo widzę że Elax już napisała, że kolejne warstwy nie parzą.

Zen.
08-12-2011, 12:19
Nigdy nie próbowałam nakładać pędzelkiem ale wydaje mi się, że wtedy ta warstwa parafiny jest cieńsza i rzeczywiscie może nie parzyć, bo parafina dotyka mniejszą powierzchnię skóry i dluzej zajmuje jej nałozenie na całą dłoń czy stopę wię automatycznie też jest chłodniejsza. To tak na logikę, w praktyce nie wiem jak to wygląda- nie próbowałam :) W ogóle to mnie się wydaje że zanim się nałoży tą parafinę pędzlem to szybciej ona wystygnie na nim niż nałożę na skórę i wydaje mi się też, że może sie mieszać z maską którą ma się na skórze. Ale mogę się mylić

Ja się zastanawiam co w takim razie musieli dodać do tej parafiny, że niby temp. jej topnienia jest tak niska :huh: o ile w ogóle się to przekłada na rzeczywistość.

Ja kiedy wiem, że będę robić zabieg komuś czy sobie, włączam parafiniarkę rano na max, po jakiejś 1,5 h przełączam na ten środkowy i też mnie nigdy nic nie poparzyło, kientki też. Mam parafiniarkę tą pomarańczową już nawet nie chce mi siesprawdzać ale ze jest b. popularna to na pewno wiecie o którą mi chodzi :)

katerina15
08-12-2011, 13:56
Dostałam odpowiedź z SF.
Więcej wykrzykników nie dało rady :P

Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

luska102
08-12-2011, 16:44
Ja stosuje Paraffine z zagranicy ( niemcy) i nic nie parzy!!
Pedzlem tez kiedys nakladalam Ale jakos to tak niewygodnie,i wydaje mi sie ze jezeli parafina tak parzy ze palcem nie mozna dotknac to pedzlem tez bedzie parzyc.

Zuuzaneczka
08-12-2011, 18:44
Dostałam odpowiedź z SF.
Więcej wykrzykników nie dało rady :P

Przepraszam, ale to jakieś głupoty... Mam wkładać termometr do parafiny? Żarty! W dobrych parafiniarkach właściwa temp utrzymuje się sama! I nakładamy ją poprzez zanurzanie! Przerabiałam nakładanie pędzlem - bezsens, połowa oblepia się na pędzlu a poparzyć można się dokładnie tak samo! Dobrze działającą parafiniarkę obsłuży bez szwanku dziecko... Na zajęciach na kosmetologii mam taką i dziewczyny wkładały łapy jak leci, nikt się nie poparzył, a parafiniarka stoi włączona kilka h z racji zajęć i wszystko jest ok.

luska102
09-12-2011, 07:50
Dokladnie tego samego zdania jestem.

asia
10-12-2011, 17:43
ja parafine mam czasem bardzo dlugo włączoną i nic sie nie dzieje, nie przegrzewa... wiadomo trzeba niekiedy minutke odczekac az ostygnie, ale bez przesady, zenująca odpowiedz..

odpisalas im cos?

katerina15
10-12-2011, 18:45
Wczoraj próbowałam jeszcze dwie próby zrobić. Pierwsza to podgrzałam parafinę tylko do momentu gdy stopiła się połowa. Włożenie pierwszej ręki było ok, ale przy drugiej parafina już się wymieszała Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu i znowu parzyła.

Drugą próbą było wrzucenie kolejnej kostki parafiny (do max) podgrzanie całej i mieszanie Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu i czekałam aż będzie nadawała sie do włożenia rąk.

Dziewczyny.. nie przesadzając. Po trzech godzinach zrobiła mi się jedna wielka breja, parafina już tak stwardniała, że mogłabym wyciągać kulki i rzucać nimi... Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu a to co wciąż pozostawało płynne.... parzyło. Ja jestem bardzo odporna na gorąc, bo jestem ciepłolubna. muszę mieć 30*C w pokoju, żeby mi ciepło było.

Juz nie wiem czy to ja jestem taka sierota, ze się parafiniarka nie potrafię posługiwać, czy z parafiną coś nie tędy, czy to ten cały sprzęt Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu Poza tym w dalszym ciągu nie wiem po co jest w niej ten włącznik "LO" skoro ona zaczyna na nim grzać dopiero w momencie gdy całkiem wystygnie i grzeje 5 min.

Ja już się poddaję. Skończyły mi się pomysły.

Asiu nie odpisałam jeszcze nic, bo wolałam przetestować zanim by się okazało, że na prawdę to ja coś robię źle. Jeszcze mam pomysł, żeby iść z tym cudem do znajomej kosmetyczki, która jest kilkanaście lat w fachu, żeby ona to przetestowała. Jeśli potwierdzi moje spostrzeżenia, to nie pozostaje mi nic innego jak reklamować.

Nena90
10-12-2011, 20:23
To daj znać do czego doszłaś bo u mojej z dogrzewaniem to chyba tylko w teorii niestety :(

asia
10-12-2011, 23:09
o to idz na wszelki wypadek, tym niemniej parafina to nie jest wielka filozofia wiec obstawiam wadliwy sprzęt. albo jakies badziewie a nie parafine dosalas. cos co sie nie rozpuszcza normalnie

Elizabeth76
11-12-2011, 07:55
Dziewczyny a ile tej parafiny tam macie rozpuszczone ??? Bo juz tu w temacie byl przykład z tą parafiniarka z sf ze dziewczyna miała malo parafiny i parzyła po dodaniu jeszcze kostek juz było ok . Takze moze jest ten sam problem

katerina15
11-12-2011, 12:58
Jak pisałam wyżej, ja mam prawie do max - dokładnie rozpuściłam 2kg 80g ale przez ciągłe próby trochę już parafiny ubyło.

Nena90
11-12-2011, 15:24
Ja mam w połowie między min a max...
Ale moim zdaniem min to min i tam parafiniarka powinna działać jak należy!

a_now
11-12-2011, 16:06
Ja w swojej domowej parafiniarce przy ostatnim zabiegu miałam poniżej min:wstydek:,ale też mnie nie parzyło.
Ja bym obstawiała ,że może jeszcze ta parafina jakaś trefna.

Zuuzaneczka
12-12-2011, 16:41
Dziewczyny potrzebuje pomocy, gdzie kupić samą parafiniarkę? Bez akcesoriów, itp, same urządzenie? Niestety, prawie 1,5 miesiąca temu oddałam swoją do reklamacji i na tym współpraca z firmą się skończyła, mam klientki zapisane na parafinę i musze szybko coś kupić.

Paulka
12-12-2011, 16:51
w alle sprzedaja, m.in. ale jak bez akcesoriow, na allegro mozesz tanio wylicytowac...

asia
15-12-2011, 23:43
allegro najtaniej, na szybko hurtownia na 11-go listopada ale tam drogo bedzie.

jeszcze mi przyszly na mysl standy nail design w marketach, marka lipna ale parafiniarka zapewne klasyczna pomaranczowa bedzie...

sandrus
16-12-2011, 00:25
w Ursusie mozna odebrać

jaapee :: Parafiniarka - Super zestaw! (http://jaapee.pl/index.php?p4200,parafiniarka-super-zestaw)

Zuuzaneczka
16-12-2011, 15:13
Dzięki dziewczynki ale wczoraj dostałam swoją parafiniarkę, po 1,5 miesiąca od reklamacji, ale cóż, ważne że jest!

katerina15
16-12-2011, 16:44
Zuzaneczka i jak? działa teraz jak powinna? nie parzy ? Napisali co było nie tak?

Zuuzaneczka
16-12-2011, 19:40
Zuzaneczka i jak? działa teraz jak powinna? nie parzy ? Napisali co było nie tak?

Szczerze.... Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

Nena90
16-12-2011, 22:30
To chyba jakieś trefne te parafiniarki :baba:

DiamondShine
23-12-2011, 10:56
jednak sie skusze na parafiniarke

mam ochote na tą:
PARAFINIARKA 2x parafina +2xREKAWICE NAJTANIEJ (1988706534) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/parafiniarka-2x-parafina-2xrekawice-najtaniej-i1988706534.html)

prosze o szybka odp czy waszym zdaniem moge ja dzis zamowic ;)

Nysza
20-01-2012, 11:32
Diamond na pewno już za późno na odpowiedź ale napiszę dla potomności :D
kochana sprzedawca reklamuje jej moc jako AŻ 200w

polecam zakupić jednak mocniejszy model - 360W , szybko rozgrzewa parafinę co jest bardzo ważne, kiedy kobieta decyduje się na nią w trakcie stylizacji paznokci. Nie będziesz czekać wieczności aż roztopi sie parafina

DiamondShine
20-01-2012, 19:52
Nysza kupilam ja i naprawde szybko sie rozgrzewa ok 40min ;) jestem z niej baaaardzo zadowolona

Nysza
20-01-2012, 20:30
najważniejsze że spełnia Twoje oczekiwania :ok:
jeśli rozgrzewa w 40 min to nie ma większej tragedii ...

parafina
03-02-2012, 13:45
Witam, mam pytanie a mianowicie czy raz użyta parafina podczas ( okład parafinowy , pędzlowanie) może zostać wykorzystana do kolejnych zabiegów ?

Z góry dziękuję za informacje!;)

ana_zaba
09-02-2012, 12:20
Ja osobiscie parafiniarki jeszcze nie mam ale z tego co czytalam w poprzednich postach to parafine:

nie uzywamy parafiny sciagnietej z rak po zabiegu -powinna ona zostac wyrzucona

p zabiegu zostawiamy parafine w parafiniarce do nastepnego zabiegu - nie traci ona swoich wlasciwosci. Na rece najlepiej nakladac parafine pedzlem.

goraco pozdrawiam:D:D:D

Nysza
09-02-2012, 13:14
parafina, która została wykorzystana do zabiegu,
po ściągnięciu jej z dłoni MUSI wylądować w koszu
a nie wracać do parafiniarki
taka parafian jest przecież już zanieczyszczona
znajdują się w niej resztki kremu, pilingu , naskórka

zachowanie podstawowych zasad higieny przede wszystkim !!!

przecież zakup parafiny zwraca się najwyżej po 2-3 zabiegu ( macie różne ceny za usługi)
także nawet na logikę i pomijając ważne kwestie higieny,nie widzę sensu w aż takiej oszczędności..

także parafina - do kosza wyrzucasz zużytą parafinę, do kosza :)

ana_zaba
09-02-2012, 13:48
No i juz wszystko wiadomo

MartaOSz
14-02-2012, 12:32
dziewczyny polecilybyscie mi jakis dobry krem i peeling?

Nysza
14-02-2012, 12:47
zestaw z Farmony BRZOSKWINIOWE DŁONIE
jest rewelacyjny
pięknie pachnie , świetnie nawilża, piling ok
klientki wręcz same upominają się czy na koniec stylizacji dostaną kremiku brzoskwiniowego :skacze:
Brzoskwiniowe Dłonie - Sklep Farmona (http://sklep.farmona.pl/125-brzoskwiniowe-dlonie)

i nareszcie krem jest z pompką, co w użytkowaniu jest wielkim plusem
nie wspominając o aspektach higienicznych

maska, którą daje się pod parafinę na prawdę intensywnie nawilża

DiamondShine
14-02-2012, 13:09
a ja mam pytanie do twarzy ;) jak naloze pedzelkiem parafine na twarz to czym to folia? hehe czy czym to owinac jak to?? bo chcialabym sobie zrobic na buzie

MartaOSz
14-02-2012, 13:46
aco sadzicie o tej Parafiniarka 220W GIOVANNI 2xparafina rękawice (2119460699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-220w-giovanni-2xparafina-rekawice-i2119460699.html)
poszukuje i nie mam zielonego pojęcia czym sie kierowac przy zakupie

a ta parafina http://allegro.pl/parafina-kosmetyczna-500g-pomarancz-brzoskwinia-i2114341470.html?

kochane polećcie mi cos

samaron
14-02-2012, 13:56
Na pewno mocą, im więcej Watt tym szybciej parafina się rozgrzeje. Ja zwróciłabym jeszcze uwagę na pojemność, powinna być w sumie niewielka, taka, żeby zmieściła się dłoń, oszczędza to parafiny, czasu do jej rozgrzania oraz łatwiej można uzupełnić nową. W tych najbardziej popularnych, pomarańczowych to można pływać ;)

Ta co w linku wygląda na sensowną.
Dodam jeszcze, że zamiast rękawiczek foliowych lepsze są zwykłe woreczki, ciężko włożyć klejące palce do poszczególnych tunelików.
Co do parafiny - jej rola polega tylko na trzymaniu ciepła, ważne żeby była kosmetyczna, o niskiej temperaturze topnienia. Wszelkie dodatki uważam ze zbędne, generują zanieczyszczenia.

DiamondShine
14-02-2012, 13:59
Sami a mozesz mi powiedziec jak na twarz sie robi parafine?

samaron
14-02-2012, 14:06
Diamond http://forum.wzorki.info/pielegnacja-twarzy-ciala/4258-zabieg-parafinowy-na-twarz.html

Nysza
14-02-2012, 15:53
co do wielkości miski .. to nie do końca zgadzam się, że mniejsza lepsza
bo męskie dłonie sa jednak większe
a zresztą moje dwie kobietki też mają dłonie kinkonga :skacze:
i standardowa misa jest dla nich w sam raz

przemyślenia z doświadczenia
u mnie parafina popularna
i nawet panowie z żonami przychodzą :ok:

moc parafiniarki priorytet , regulacja temp.

malutkaistotkaa
15-02-2012, 09:30
Parafiniarka zestaw Gwarancja + 2 parafiny + 2 rękawice + 2 skarpety - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/526-parafiniarka-zestaw-gwarancja-2-parafiny-2-rekawice-2-skarpety.html)

dziewczyny ktoras z was ma taka?? zastanawiam sie nad nia czy warto kupowac:)
aaa i moje drugie pytanie ile brac za taki zabieg w domku?? 20? 25 dlonie..
30 stopy??

Elizabeth76
15-02-2012, 09:41
ja mam taka z alle parafiniarka jak parafiniarka wszystkie te pomarańczowe obojetnie gdzie kupisz sa takie same i chyba niczym sie nie róznia . Tylko te łapki i skarpety w tych zestawach to masakra ja dokupiłam inne ;) Jak kupisz w alle to nie musisz dodatkowo płacic za przesylke jak przekroczysz 100 zl :D Ja raczej u nich juz nic nie kupie a to z takiego wzgledu że mnie zrazili dwa razy ,raz jak własnie kupilam prafiniarke bo nie dali mi paragonu ale machnelam ręka ale jak na razie mam ja chyba juz rok i nic jej nie jest a dosc czesto uzywam . a drugi raz to zamówilam cos czego nie mieli ale to juz inna sprawa . Takze jak uwazasz :D

Nysza
15-02-2012, 10:42
Parafiniarka zestaw Gwarancja + 2 parafiny + 2 rękawice + 2 skarpety - Allepaznokcie Hurtownia Kosmetyczna (http://www.allepaznokcie.pl/526-parafiniarka-zestaw-gwarancja-2-parafiny-2-rekawice-2-skarpety.html)

dziewczyny ktoras z was ma taka?? zastanawiam sie nad nia czy warto kupowac:)
aaa i moje drugie pytanie ile brac za taki zabieg w domku?? 20? 25 dlonie..
30 stopy??
ma bardzo małą moc - tylko 150W :(

co do ceny to zależy co oferujesz w tym zabiegu
ja biorę 50zł za dłonie ale kobitka ma peeleng + masaż + masaka+serum+krem +manicure

jeśli będziesz robić również stopy - to najlepiej (min. ze względów higienicznych )
nie moczyć bezpośrednio stóp w parafinie
tylko namoczyć gazę i nią otulić stopy
potem je do woreczka foliowego
i zawinąć w skarpety ,ręcznik czy coś tam co utrzyma ciepło

Elizabeth76
15-02-2012, 11:49
z tą moca to nie do konca jest tak jak w opisie no ale co sie dziwic po tej firmie :huh: ja tez jak kupowalam w opisie było 150 W a na naklejce na parafiniarce mam 200w najlepiej zeby byc 100 % pewnym dzwonic lub pisac i pytac

Luthvian
15-02-2012, 18:50
Dziewczyny a mam takie pytanie co do parafiniarki kupionej na allepaznokcie.

ta parafiniarka niby ma regulowaną temp. rozgrzewania ale jak dam na najsłabsze i poczekam dłuższy okres czasu aż się rozgrzeje to często poparzę sobie ręce, bo jest za ciepła. Czy też macie ten problem?

A ja parafinę zamawiam z koleżanką przez allegro od pana z Chrzanowa jedna kostka kosztuje 9zł oczywiście plus przesyłka (nie pamiętam jak dokładnie z nią jest) ale jak kupujemy razem po 20 kostek to wychodzi za nią nie wiele i tanio.

(a z doświadczenia wiem, że do tych żółtych parafiniarek wchodzą 4 kostki i jest jej tak w sam raz)

W tych parafinach jest duża gama zapachów do wyboru(my przeważnie zamawiamy pomarańczową) i jesteśmy z niej bardzo zadowolone, dobrze się ściąga a i klientki zadowolone bo jak się ją rozgrzeje to pachnie całe pomieszczenie i ręce po zabiegu :D

Nysza
15-02-2012, 18:58
dlatego parafiniarka powinna mieć zakres regulacji temp. od 20 do 80*C
wówczas masz pewność, że nie poparzysz klientki

ja mam tak, że w zależności która klientka przychodzi
taką jej max temp. ustawiam - różnie odczuwają ciepło
i co dla jednej jest dobrą temp. to druga skarży się,
że ją bardzo parzy ...

ja psychicznie dobrze się czuję bo nie robię krzywdy
a klientka z przyjemnością korzysta z zabiegu :)

ana_zaba
18-02-2012, 07:00
A ja bylam na probe w pobliskim salonie kosmetycznym na zabiegu parafinowym (20zl), przed kupnem wlasnej parafiniarki (od walentynek mecze meza - wiec to kwestia czasu kiedy ja dostane heh)

chcialam zobaczyc jak wykonuje sie zabieg i jakie ma dzialanie.
w czasie zabiegu czulam przyjemne cieplo, moze z dwie godziny po zabigu mialam mile i delikatne dlonie, ale potem juz byly normalne.

i teraz sama nie wiem co o tym myslec :%

bo moze aby dobrze nawilzyc i odzyw2ic rece potrzeba serii zabiegow

czekam dziewczyny na wasze opinie :D

z gorydziekuje

Nysza
18-02-2012, 09:57
jeśli był to Twój pierwszy zabieg a dłonie masz wysuszone i spierzchnięte ( nasza zima zła do tego się przyczynia)
to oczywiście, że jeden zabieg nie pomoże
zresztą nasza skóra regeneruje się i odnawia miesiąc
do takich łapek przy zabiegu musi być użyte serum
i oczywiście należy wybrać serię zabiegów - co tydzień przez miesiąc
oczywiście w domu pielęgnacja obowiązkowa, dla podtrzymania efektu
po miesiącu tak intensywnej pielęgnacji możesz sobie pozwolić
na parafinę raz w miesiącu ale krem co dziennie na dłonie obowiązkowo!!
i koniecznie raz w tygodniu wykonać sobie w domu peeling dłoni ( może być z fusów parzonej kawy )
samo nic się nie wypielęgnuje
a zabieg parafinowy i owszem działa cuda ale przy regularnym stosowaniu
nasze dłonie to narzędzia pracy i nie zawsze do prac domowych czy ogrodowych zakładamy rękawiczki
także nie wymagajmy aby pierwszy raz w życiu wykonana parafina
nawilżyła dłonie na całe 2 tyg. - przecież większość naszych klientek dłonie traktuje po macoszemu ;)

poniżej przekopiowałam notkę z mojej strony internetowej odnośnie parafiny - może się przyda :)
mam nadzieję, że pomogłam
jakby co to śmiało pytaj :)

Elizabeth76
18-02-2012, 10:11
Nysza a jakie serum polecasz ??

Nysza
18-02-2012, 10:48
proszę Cię bardzo
np. Bielenda Professional KONCENTRAT REGENERUJĄCY DO DŁONI 137204 :: hurtownia kosmetyków profesjonalnych (http://www.profesjonalne-kosmetyki.pl/index.php?p152,bielenda-professional-koncentrat-regenerujacy-do-dloni-137204)
i z Farmony Kosmetyki, Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona, kosmetyki naturalne do pielęgnacji włosów i ciała, kosmetyki detaliczne i profesjonalne. Sklep internetowy z kosmetykami,drogeria internetowa. - Ekskluzywne serum nawilżająco-wygładzające do rąk (http://www.farmona.pl/pielegnacja-ciala/blue-lagoon/ekskluzywne-serum-nawilzajaco-wygladzajace-do-rak-i-paznokci.html)
i jeszcze takie Peggy Sage - Ultra odżywcze serum do dłoni z kwiatem lotosu - kosmetyki - sklep internetowy Merlin.pl (http://merlin.pl/Peggy-Sage-Ultra-odzywcze-serum-do-dloni-z-kwiatem-lotosu_Peggy-Sage/hb/product/219,764452.html)

ana_zaba
18-02-2012, 11:12
wielkie dzieki Nysza za tak konkretna odpowiedz :D

no to juz jestem doedukowana calkowicie:D:kwiatek::kwiatek::kwiatek:

Elizabeth76
18-02-2012, 12:58
Nysza bardzo dziękuje :) mam do parafiniarki kosmetyki z bielendy wiec serum tez kupie z tej samej firmy :)

ana_zaba
19-02-2012, 12:10
tak mnie kusi ta parafiniarka ze chyba dzis ja sobie zamowie:D

jeszcze jedno, czy musze pod parafine kupowac specjalne maski i koncentraty czy wystarczy np. kupiony w aptece krem nawilzajaco-regenerujacy z mocznikiem?

Nysza
19-02-2012, 19:18
kochana nic nie musisz - zależy jaki efekt chcesz osiągnąć :D (maska czy serum ma działanie intensywne )
znam takie aparatki, które zanurzały dłonie soute w parafinie
a potem rozpowiadały, że parafina nic a nic nie działa :skacze:

Luthvian
21-02-2012, 09:01
Ja też jak maskę stosowałam maść z witaminą A kupiona w aptece (są jej 2 rodzaje jedna delikatnie pachnie cytrusami a druga jest bezwonna) i też przynosi rewelacyjny efekt stosowana w paru zabiegach a witamina A dodatkowo przyspiesza regeneracje włókien kolagenowych (ja zimą zawsze mam jedna tubkę maści w torebce bo i fajnie chroni usta przed pękaniem i jako krem).

Też polecam z Clarena maskę Sensaual Hand ona jest tak jakby żelowo-oleista jest również rewelacyjna. Ja muszę się przyznać zaniedbałam dłonie strasznie przez zimę a jeszcze moja praca nie sprzyja ich oszczędzaniu i po jednym zabiegu parafiny z tą maska było widać natychmiast efekt.

Tylko trzeba pamiętać aby wykonać peeling dłoni przed parafiną - przygotowanie dłoni, złuszczenie martwego naskórka zwiększy powierzchnie absorbującą skóry i będzie znacznie lepiej widoczny efekt :D

zyza
23-02-2012, 22:37
sporo osób takze pod parafinke kupuje capivit a+E i wyciska na dłonie te kapsułki :) takie tam podejrzane u znajomych :)

ana_zaba
01-03-2012, 08:45
Moge sie pochwalic ze juz mam swoja parafiniarke w pelni sprawna

bo troche sie zezloscilam, nie kupowalam parafiniarki wczesniej i nie wiedzialam ile jest parafine potrzebne tak wiec zamawiajac zestaw myslalam ze wystarczy, a tu sie okazuj ze jest jej tylko 900ml (co na wadze wyszlo mi pol kilo)
ale jak napisalam do sprzedajacego to dostalam odpowiedz ze trzeba dokupic jeszcze parafiny okolo 1kg bo w zestawie jest za malo

tak wiec bardzo sie wkurzylam bo znowu za przesylke musialam placic i dodatkowe koszty mi wyszly

ale juz ja mam to jakis plus

samaron
01-03-2012, 08:53
A pisałyśmy wielokrotnie, że trzeba kupić kilka opakowań :P ;)

ana_zaba
01-03-2012, 08:54
teraz juz wiem he he he

Zuuzaneczka
28-03-2012, 18:51
Dziewczyny, dziś otworzyłam swoją parafiniarkę i... oto co ujrzałam :huh: jakieś białe plamy "wewnątrz" parafiny, próbowałam to rozgrzebać, ale i tak nie wiem czemu moja parafina zawdzięcza dziwny wygląd... Dodam że znika to po rozgrzaniu.

luska102
28-03-2012, 20:29
Moze jakas niespodzianka sie wytworzyla hi hi:D

Zuuzaneczka
28-03-2012, 20:40
No też to samo pomyślałam, problem w tym, że parafina jest nowiuteńka z hurtowni, użyta była 2 razy dla mnie i siostry, żadna z nas grzyba nie ma! :/ nie wiem czy to wylewać czy co z tym robić?!

Agnieszka Praska
28-03-2012, 22:10
rozgrzej na maxa i odstaw do zastygniecia ;)
mnie sie tak robi jak mam parafine pomaranczowa ;) tyle ze na wierzchu
a parafina byla nowiutenka tylko rozgrzana i odstawiona wiec szans na rozwoj jakiegos intruza nie bylo
jakas substancja sie z niej wytracila poprostu, moze u ciebie jest tak samo

Zuuzaneczka
28-03-2012, 22:24
rozgrzej na maxa i odstaw do zastygniecia ;)
mnie sie tak robi jak mam parafine pomaranczowa ;) tyle ze na wierzchu
a parafina byla nowiutenka tylko rozgrzana i odstawiona wiec szans na rozwoj jakiegos intruza nie bylo
jakas substancja sie z niej wytracila poprostu, moze u ciebie jest tak samo

Ufff... to jest pomarańczowa parafina... Dodam, iż używam pod parafinę masek z Ziaji, białych i gęstych, czy możliwe, że to się odłożyło w takiej postaci? :P

Agnieszka Praska
29-03-2012, 19:15
oczywiscie:D

owca
29-03-2012, 19:19
uwielbiam parafinę. Kiedy wykonuje ją sobie jak i innym, to potem dłonie są takie delikatne. Więc nie żałuje że go sobie kupiłam.

ewerafa
29-03-2012, 20:54
Hej dziewczyny :)

Również zastanawiam się nad zakupem parafiniarki. Zastanawiam się czy do użytku domowego warto zainwestować więcej pieniędzy i kupić sprzęt o większej mocy czy wystarczy taka 150 W:

(ACTIV - Zestaw Parafinowy 150W (http://www.activeshop.com.pl/parafiniarka-zestaw-parafinowy-150w-p-315.html)) - tu kosztuje 150 Wat - 85 zł.

PARAFINIARKA 265W + 4x FROTTE + 3x PARAFINA 450ml (2213991795) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-265w-4x-frotte-3x-parafina-450ml-i2213991795.html) - 265 Wat - 120 zł,

PARAFINIARKA 360W 3000ml 4x FROTTE PARAFINA 1350ml (2213991794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-360w-3000ml-4x-frotte-parafina-1350ml-i2213991794.html) - 360 Wat - 150 zł.

Z góry dziękuję za poradę :)

gosia666
29-03-2012, 21:49
ja tez sie przymierzam do kupna parafiniarki no i wydaje mi sie,ze im wiecej wat tym szybciej sie rozgrzeje,wiec nie ma sensu kupowac takiej co ma np 150 wat :P ale moze ktos sie wypowie kto ma porownanie w praktyce ile czasu sie rozgrzewa taka co ma standardowo 150 a taka co ma np 260 ???

zyza
31-03-2012, 18:53
ja to mam czasem ubaw czytając ten temat :)
kupiłam parafiniarkę tą z allepaznokcie.... zanim zrobie dokładny peeling plus nałozenie maski to parafinka płynie... jak jest mało w parafiniarce to nakładam metoda pedzelkowa i spokój :) tak zrobiłam jak okazało sie ze na start miałam za mało parafiny :)

gosia666
16-04-2012, 22:48
PARAFINIARKA 360W 3000ML POJEMNOŚCI PROFESJONALNA (2283062977) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-360w-3000ml-pojemnosci-profesjonalna-i2283062977.html)

wlasnie kupilam ta,jak przyjdzie to dam znac jak sie sprawuje:)

a_now
28-04-2012, 12:59
I jak z czasem podgrzewania?

pinusia6
06-05-2012, 15:18
Dziewczyny chcę zamówić sobie zestaw ale na allegro jest tyle tego że nie mogę się zdecydować :)
Chciałabym taki zestaw w którym będzie wszystko i do którego nie trzeba bedzie juz dokupować parafinki czyli starczy w zupełności. Macie może jakiegoś godnego polecenia allegrowego sprzedawcę?? :)
Byłabym wdzięczna :)

asia
07-05-2012, 21:54
kazdy ma to samo tak na prawde. wazne zeby patrzec, ile jest parafiny w zestawie, zeby byly rekawiczki frotte i ew. na nogi i koniecznie jednorazowe rekawiczki, te foliowe. na nogi wystarcza foliowe sniadaniowe bo ciezko trafic 'skarpetki' jednorazowe:D

pinusia6
08-05-2012, 15:26
Dzięki Asiu :)

Ja już sobie upatrzyłam parafinkę PARAFINIARKA 265W + 4x FROTTE + 3x PARAFINA 550ml (2327854731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-265w-4x-frotte-3x-parafina-550ml-i2327854731.html) lub tą PARAFINIARKA 265W+1350ml PARAFINY HIT ROKU 2011 (2316034042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-265w-1350ml-parafiny-hit-roku-2011-i2316034042.html)
Wiem że to te sama parafiniarki ale nie wiem który zestaw będzie lepszy :P

I nie wiem ile mam jeszcze parafinki dokupic :)

rudzia1985
08-05-2012, 18:32
Zestawy takie same prawie, w tym pierwszym wiecej wosku i mniej bedziesz musiala dokupic. Zapachy mozesz wybrac w tej pierwszej, w drugiej chyba losowo daja, jak dobrze doczytalam :)

pinusia6
08-05-2012, 18:39
Ooo dzięki rudzia zdecydowałam się na tą pierwszą i dokupienie jeszcze jednej kostki parafiny :) Myślę że będzie ok :)

asia
09-05-2012, 02:20
ja obecnie mam wymieszany zapach cytryna z melonem:D i do tego kwiatki suszone domowej produkcji:D jakos mi sie ta pomarancz przejadla

syrena16
09-05-2012, 13:44
napisz proszę jak ją wypróbujesz-ok?

Zen.
09-05-2012, 22:07
Dziewczyny a tak ogólnie macie popyt na zabiegi parafinowe w taką pogodę jak jest obecnie (czyli powiedzmy prawie letnią?). Bo nie dość, że ciepło na dworze to i ciepło z zabiegu, decydują się na to panie? Powem szczerze, że u mnie parafiniarka stoi praktycznie nieużywana muszę coś wymyślić żeby miała 'branie' :)

Ladyss
09-05-2012, 22:45
Zen u mnie w zimę parafiniarka stała z teraz wykonuję zabiegi na dłonie :huh:
Parafiniarkę kupiłam od Sun Flower i jestem bardzo zadowolona.

pinusia6
10-05-2012, 15:17
napisz proszę jak ją wypróbujesz-ok?
Oki na pewno napisze :) Już ją zamowilam :)

A ja mam pytanko używał ktoś może tych produktów ?? :) Bo widzę że mają przyzwoite ceny i chcialabym cos kupic do zabiegow parafinowych :)

http://sunflower.com.pl/SPA-QUALITY-SERIES/CHOCOLATE-SERIES/

sylvi
11-08-2012, 14:01
Dziewczyny mam pytanko czy malujecie paznokcie przed czy po parafinie?? Czytam i czytam i sa różne opinie, większość twierdzi że malujemy po, poniewaz wtedy parafinka lepiej odżywi paznokcie , jednak spotkałam się tez z opiniami że należy robić to przed, żeby lakier lepiej sie trzymał .

DiamondShine
11-08-2012, 14:06
calineczka z tego co mi wiadomo, lepiej malowac przed poniewaz parafina chyba moze natluscic plytke i wtedy wlasnie lakier moze sie nie trzymac.

Elizabeth76
11-08-2012, 14:38
calineczka20 dokładnie jak napisała DiamondShine ;)

Zuuzaneczka
11-08-2012, 14:57
Oki na pewno napisze :) Już ją zamowilam :)

A ja mam pytanko używał ktoś może tych produktów ?? :) Bo widzę że mają przyzwoite ceny i chcialabym cos kupic do zabiegow parafinowych :)

Sunflower i SPA QUALITY SERIES i CHOCOLATE SERIES (http://sunflower.com.pl/SPA-QUALITY-SERIES/CHOCOLATE-SERIES/)

Ja miałam, fajna seria, może być do parafiny :ok:

sylvi
11-08-2012, 22:10
Dzięki dziewczyny. A jeśli chodzi o przedłużanie żelem czy hybryde to najpierw przedłużanie/malowanie czy parafinka?

Elizabeth76
12-08-2012, 08:30
parafine zawsze wykonujemy na koniec !!

Nysza
12-08-2012, 19:47
dokładnie
parafina zawsze na końcu
przecież aby stylizacja dobrze się trzymała
to nat. paznokieć musi być dobrze odtłuszczony
a zabieg parafinowy ma na celu m.in. głęboko nawilżyć i natłuścić
więc poprawnie wykonany cały zabieg stylizacyjno- pielęgnacyjny kończy się parafiną

sylvi
12-08-2012, 23:29
dziękuje za odpowiedzi ;) . Kompletnie zapomniałam jak to robiłam na szkoleniu...

---------- Dodano o godzinie 22:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:18 ----------

ktoś pytał jaką parafiniarke polecacie ;) ja mam taką PARAFINIARKA 360W 3000ML POJEMNOŚCI PROFESJONALNA (2545389260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-360w-3000ml-pojemnosci-profesjonalna-i2545389260.html) bardzo niska cena jak za taki wypas, polecam sprzedawce ;)) :skacze:

fryzzz
20-08-2012, 14:20
Dziewczyny chcę kupić parafiniarkę zależy mi na tym, żeby była dość tania bo na razie będzie służyć do użytku domowego, no może sporadycznie do czegoś więcej, co myślicie o takiej BM9B PARAFINIARKA NOWY MODEL + WOSK + AKCESORIA (2568019199) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/bm9b-parafiniarka-nowy-model-wosk-akcesoria-i2568019199.html?) lub o tej http://allegro.pl/parafiniarka-265w-podgrzewacz-parafina-roza-up-515-i2574455252.html
Czy nie jest za mała, wiem że zdjęcie może nie oddawac w pelni rzeczywistych rozmiarow ale w porownaniu z populara pomaranczowa wydaje mi sie piciuśna :P

Nysza
20-08-2012, 14:45
najwyżej jak dłoń sie nie zmieści to będziesz wspomagać się pędzelkiem ;)

fryzzz
20-08-2012, 15:12
Też o tym pomyślałam :) Bo poza tym wydaje mi sie fajna, zaraz napisze do sprzedawcy zeby napisal jakie ma wymiary

Mysiaczeq
23-08-2012, 11:02
wymiary to 330x180x230mm

fryzzz
24-08-2012, 15:56
Dziękuję misiaczku, też to potem doczytałam w opisie aukcji :P

sylla
06-12-2012, 10:58
Dziewczyny czy do zabiegów parafinowych można użyć którąś z tych masek?
Maski do rąk - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/category/manicure-maski-do-rak)

luska102
06-12-2012, 12:19
sylla osobicie nie uzywalam tych masek ale z innej marki (guccio) tak i mysle ze niema przeciwskazan do tych ktore pokazujesz.

lonia1990
09-12-2012, 16:30
Witajcie:)
Chce sobie kupić parafiniarke do salonu może być taka?? Ktoś miał ją może??

PARAFINIARKA 360W 3000ML PROFESJONALNA NOWOŚĆ !!! (2852045498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-360w-3000ml-profesjonalna-nowosc-i2852045498.html)

kamillxx
09-12-2012, 18:32
ja od tygodnia jestem jej posiadaczka i wszystko ok tlko ze dostalam 3 parafinki a potrzebne jest z 6 :papa:

pysialali
09-12-2012, 20:40
Lonia msm taką już półtora roku i jestem zadowolona :)

Wysłane z mojego GT-I9300

lonia1990
09-12-2012, 23:16
To dobrze dziękuję :) zakupie sobie ją

sylla
10-12-2012, 08:28
JA zamówiłam parafiniarke w piątek :) . Już się nie mogę jej doczekać :)

kamillxx
10-12-2012, 16:40
kochane czy pod parafinke dajecie jakas maske? moze wlasnej robot... ile wyceniacie u siebie ta przyjemnosc?

Agnieszka Praska
10-12-2012, 17:19
ja daje po peelingu ampulke/serum i na to maske i lapki w parafine
koszt 30zl z manicure 50 zl z hybryda 70zl

kamillxx
10-12-2012, 17:56
agulusia jaka maske polecasz?

sylla
10-12-2012, 18:51
Dzisiaj doszła moja parafiniarkę . Od razu testowałam . Jest super. A dłonie jakie fajne po takim zabiegu!
Czekam na info o maskach ;)

Agnieszka Praska
10-12-2012, 19:36
moze byc brzoskwiniowa farmony albo z ziaji pro ;)

lonia1990
10-12-2012, 21:38
Ja myśle aby kupić z sunflower serie czekoladową peeling czekoladowy, maske czekoladową. ktoś może ma?

A jak dacie maske to na to parafine??

asia
11-12-2012, 12:38
tak tak, parafina sprawi, ze wszystkie skladniki super się wchłoną. parafina idzie ostatnia ;)

agaretka
11-12-2012, 12:43
Ja od siebie mogę polecić peeling i maskę pod parafinę Ziaja Pro. Mają dobre działanie, cena niska i pięknie pachną.

Aniuta27
11-12-2012, 13:25
Ja również używam tego samego co Agaretka, przed parafiną robię peeling
"parafinowy z mikrigranulkami- mocny" i później nakładam maskę do rąk firmy Ziaja. Naprawdę polecam, nie dość że nasze polskie, to naprawdę dobre i tanie.

sylla
13-12-2012, 08:08
Dziewczyny pisałyście wcześniej, że parafina zawsze na końcu po stylizacji żelem ,czy to hybrydą. Zrobiłam wczoraj pazurki żelem i potem wykonałam zabieg parafinowy i pazurki już nie błyszczały tak samo ładnie. Co radzicie? Jak Wy robicie?

luska102
13-12-2012, 12:54
Mi tez sie tak raz stalo. Ale potem polakierowalam lackierem nablyszczajacym i bylo dobrze.

sylla
13-12-2012, 13:24
Ale mi chodzi o paznokcie żelowe. Po parafinie już nie mają takiego blasku. Co zrobić . Czy tak jest zawsze czy tylko czasami się tak zdarza...? A może trzeba odczekać z parafiną i nie należy jej robić zaraz po żelowaniu?
Kurcze wieczorem mam klientkę na żele + parafina. Nie wiem co zrobić?

Przyszły mi dzisiaj peeling i maska i krem do masażu rąk . Wszystko firmy Ziaja pro jak polecałyście. Świetnie pachną a rączki jak malowane po nich!

Agnieszka Praska
13-12-2012, 16:02
po parafinie pazurki przecieram cleanerem i pieknie blyszcza:)

luska102
13-12-2012, 17:06
Mi sie tylko raz tak zdarzylo wiec przemylam clenerem i pomalowalam lackierem.

sylla
14-12-2012, 11:13
A więc cleanerem można przemyć :) Tak będę robić następnym razem . Dzięki!

Nysza
14-12-2012, 12:00
po prostu chodzi o to aby zmyć ten tłuszczyk, który się tam znalazł
po parafinie cała stylizacja nie traci na jakości i świeżości ......

Aniuta27
17-12-2012, 19:47
Dziewczyny, ostatnio kupiłam 2 kostki parafiny, łącznie 1200ml miało być. roztopiłam, wszystko ładnie, zapach super, przy nakładaniu też nie widziałam dużej różnicy, ale przy ściąganiu, to wyglądało jak zwykły wosk :( równie szybko zastyga na twardo i nie daje ciepła, nie było tak elastyczne, zastygało na skorupę. jestem wkurzona że dałam się nabrać. mam wosk o zapachu miodu który miał mieć wit a i e, a tu taka muka. spotkała się któraś? czy to moża taka parafina jest?

a_now
17-12-2012, 20:46
Ja mam własnie coś takiego,na całe szczęście mam też normalną parafinę-więc po prostu je zmieszałam i ogólnie nie jest źle.Ale od tego sprzedawcy już na pewno nic nie kupię.

Zuuzaneczka
17-12-2012, 21:56
Dziewczyny, ostatnio kupiłam 2 kostki parafiny, łącznie 1200ml miało być. roztopiłam, wszystko ładnie, zapach super, przy nakładaniu też nie widziałam dużej różnicy, ale przy ściąganiu, to wyglądało jak zwykły wosk :( równie szybko zastyga na twardo i nie daje ciepła, nie było tak elastyczne, zastygało na skorupę. jestem wkurzona że dałam się nabrać. mam wosk o zapachu miodu który miał mieć wit a i e, a tu taka muka. spotkała się któraś? czy to moża taka parafina jest?

Gdzie kupiłaś ten szajs? Myślę, że warto udostępnić dane sprzedawcy, żeby więcej osób się nie nabrało :/: dla mnie mega porażka i oszustwo :/:

Nilvena
17-12-2012, 22:23
To teraz wiem przynajmniej, bo dziwilam sie dlaczego jak raz kupilam z allegro parafine to ona wlasnie zastygala jak zwykly wosk ,taka skorupa. A jak mam ostatnio kupiony od innego sprzedawcy to normalnie schodzi jak rekawiczka, bez kruszenia itp. Niewiedzialam ze mozna trafic na feler. teraz bede lepiej patrzec.

Aniuta27
17-12-2012, 23:42
Gdzie kupiłaś ten szajs? Myślę, że warto udostępnić dane sprzedawcy, żeby więcej osób się nie nabrało :/: dla mnie mega porażka i oszustwo :/:

Masz rację w razie co napiszę, niech wszyscy wiedzą... gościu się nazywa lcwax na 1000 tranzakcji zero negatywów, sprzedaje samą parafinę/wosk.
choć teraz jak patrzę 9zł dałam za kostkę, to chyba powinnam wiedzieć że będzie szajs.
i jak ją otworzyłam i przejechałam palcami po niej, to już mnie zastanawiało to że nie jest tłusta, że nie zostawia śladu na palcach, a zawsze mi kolorowe brudziły jak się potarło chwilę.

załączam obrazek jaki widniał na opakowaniu,

sylla
18-12-2012, 09:04
Ja też kupiłam parafinę na Allegro. Na szczęście dobrze trafiłam. Aniuta ależ miałaś pecha. Dobrze , ze ujawniłaś dostawce. Będzie przestroga dla innych...

Aniuta27
18-12-2012, 11:09
Ja też kupiłam parafinę na Allegro. Na szczęście dobrze trafiłam. Aniuta ależ miałaś pecha. Dobrze , ze ujawniłaś dostawce. Będzie przestroga dla innych...

tylko dziwię się że na tysiąc osób nikt się nie kapnął że ma wosk zamiast parafiny :/
a typ sam wosk/parafinę sprzedaje, nic innego nie ma w asortymencie :/

kurde teraz co ja mam z tym zrobić? jeszcze raz rozpuszczę i sprawdzę, jak będzie to samo to zleję i do śmieci. albo będę robiła za darmo do manicure czy innych. w sumie jak będzie piling zrobiony i maska nałożona to może coś da...

Zrobię dziś wam zdjęcie tego jak wygląda i wrzucę dla porównania będą dziewczyny miały.

sylla
18-12-2012, 11:25
A może partia jakaś dziwna mu się trafiła??? No bo jak ma pozytywne komentarze?

Aniuta27
18-12-2012, 12:50
albo wszyscy byli tak naiwni jak ja i wystawili komentarz po otrzymaniu towaru, a nie sprawdzili wcześniej :P

Aniuta27
30-12-2012, 21:11
Wiecie co, przy kolejnych aplikacjach i rozgrzaniach tego niby wosku śmiem twierdzić że coś jakby lepiej, przy 2 warstwach/ zanurzeniach dłoni ten wosk/parafina stałaby się jakaś bardziej elastyczna. Ale nie zmienia to faktu że co chwila mnie zaskakuje. przykład z wczoraj... wosk mega gorący, a zastyga na wierzchu tworząc kożuch, przy sprawdzaniu poparzyłam paluchy :/ Dziś już było wszystko ok, nawet sporo czasu dawał ciepło, gdzie przy pierwszej aplikacji po niecałych 5minutach skorupa była zimna :/

Paulina S.
01-02-2013, 10:40
Witajcie dziewczynki :)
Planuje kupić parafiniarkę i zastanawiam się nad tym którą wybrać :) Spodobała mi się ta, ma fajna regulację temperatury i wygląda solidnie... PARAFINIARKA 360W PROFESJONALNA HIT 2012 ROKU (2985555780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/parafiniarka-360w-profesjonalna-hit-2012-roku-i2985555780.html)
gdyby link nie działał tutaj są jej fotki :)
http://pliki.wzorki.info/images/twZ9E.jpg

ta druga jest na tej aukcji C&C PARAFINIARKA 200 WATT 930Gram PARAFINA+Akc (2947445994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/cc-parafiniarka-200-watt-930gram-parafina-akc-i2947445994.html)
a wygląda tak
http://pliki.wzorki.info/images/zKJYW.jpg

Parafinę chyba i tak będę kupowała osobno bo tym dołączonym nie ufam, teraz moje kolejne pytanie czy kupowałyście parafinkę na allegro ?? Którą polecacie??

będę bardzo wdzięczna za odpowiedź:)

Danutka
01-02-2013, 21:44
z tego co wiem to nie powinno sie zbyt czesto wykonywac tego zabiegu poniewaz mozna odwapnic organizm... wystarczy raz w tygodniu:)

Dlaczego odwapnić??????????????:(

lilly78
02-02-2013, 15:50
dziewczyny, a robicie parafinę po hybrydach? od razu w ramach jednego zabiegu? niby na chłopski rozum nie powinno nic się dziać, ale czy nie zmniejsza to trwałości hybryd?

kamillxx
02-02-2013, 18:13
raz robilam po hybrydach i gorzej sie trzymala z tym ze paznokcie raczej cienkie z natury... teraz zapraszam kilka dni po hybrydach... ale moze powinnam sprobowac ponownie bezposrednio po pazurkach

Aniuta27
02-02-2013, 18:27
zawsze robię parafinę po hybrydach, jako gratis :) i nie ma problemu z wytrzymałością

Danutka
02-02-2013, 22:40
z tego co wiem to nie powinno sie zbyt czesto wykonywac tego zabiegu poniewaz mozna odwapnic organizm... wystarczy raz w tygodniu:)
Dzięki za informacje.Nie dało mi to spokoju i poszukałam.Doczytałam się,że zespół sudecka jest przeciwwskazaniem :blink: a zamówiłam właśnie parafinkę :/: z myślą o lepszym wchłanianiu maści przeciwbólowych :(.No cóż będzie dla mnie dla upiększania rączek.
-,,Nadużywanie jest przyczyną odwapnienia kości, dlatego należy unikać stosowania parafinoterapii u dzieci i osób w podeszłym wieku lub ze stwierdzoną osteoporozą. Po 20-30 okładach stosowanych codziennie, należy dokonać co najmniej kilkutygodniowej przerwy. Po zawijaniu nie wolno wychładzać przegrzanych części ciała przez 2-3 godziny. Obowiązują ogólne wskazania i przeciwwskazania do leczenia ciepłem, przy czym przyjmuje się, że głównymi wskazaniami do stosowania parafinoterapii są: -przykurcze stawów; -blizny; -zrosty pooperacyjne; -urazy więzadeł i torebek stawowych (nie wcześniej niż 2 tygodnie po urazie); -niektóre porażenie nerwów obwodowych; -schorzenia stawów o różnej etiologii; -zmiany zwyrodnieniowe i zniekształcające w stawach (bez odwapnień); -RZS i ZZSK; -wysiękowe zapalenie opłucnej i dychawica oskrzelowa; -jako przygotowanie do ćwiczeń. Do przeciwwskazań dodatkowo należą: -odwapnienia - osteoporoza; -czynna gruźlica; -ubytki i owrzodzenia skóry, wypryski; -ostre stany chorobowe; -świeże blizny; -zespół Sudecka; -obrzęki i zaburzenia czucia -choroby serca -choroby naczyń krwionośnych -na części ciała, które bezpośrednio przed zabiegiem były wychłodzone oraz na wilgotną skórę, aby nie spowodować oparzenia. - hemofilia, - miażdżyca, - nadciśnienie tętnicze, - choroby nowotworowe, - żylaki, - zmiany troficzne skóry, - świeże wynaczynienia. Źródło: fizjoterapeutom.pl - Portal studentów fizjoterapii (http://www.fizjoterapeutom.pl) ,,

Nysza
07-02-2013, 10:45
dziewczyny, a robicie parafinę po hybrydach? od razu w ramach jednego zabiegu? niby na chłopski rozum nie powinno nic się dziać, ale czy nie zmniejsza to trwałości hybryd?
oczywiście , że nie zmniejsza trwałości stylizacji bez względu czy to hybrydowa , akrylowa czy żelowa
także śmiało zachęcać do zabiegu parafinowego, bo działa cuda :)

kamillxx
07-02-2013, 11:54
nysza a jaki piling i maske uzywasz i polecasz do parafinki?

Tosiaczek
07-02-2013, 12:03
Nysza dzięki za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie "czy można po stylizacji hybrydowej robić parafinę" - bo ciągle myślałam że z paznokciami może się coś stać.

Nysza
07-02-2013, 15:33
nysza a jaki piling i maske uzywasz i polecasz do parafinki?
długo używałam z Farmony zestaw "brzoskwiniowe dłonie"
a ostatnio przerzuciłam się na BCL Cosmetics
a dokładnie na ten peeling Nails Company | Tipsy | Zabrze - Manicure Exfoliant/Peeling 89g (http://sklep.nailscompany.pl/p1314/Manicure_Exfoliant/Peeling_89g)
maskę Nails Company | Tipsy | Zabrze - Manicure Masque/Maska 89g (http://sklep.nailscompany.pl/p1316/Manicure_Masque/Maska_89g)
oraz Balsam, który aplikuję po każdej stylizacji paznokci, nie pozostawia tłustego fluidu i szybko się wchłania Nails Company | Tipsy | Zabrze - Manicure Lotion/Balsam 355g (http://sklep.nailscompany.pl/p1319/Manicure_Lotion/Balsam_355g)

Nysza dzięki za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie "czy można po stylizacji hybrydowej robić parafinę" - bo ciągle myślałam że z paznokciami może się coś stać.
jak stylizacje wykonasz poprawnie - nic się nie stanie :)

Paulina S.
15-02-2013, 15:48
Ja używam do parafiny kosmetyków z Ziaji pro ładnie pachną i ręce są fajnie nawilżone po nich:)

Aguuu
01-03-2013, 21:02
Dziewczyny mam takie pytanko odnośnie zabiegów parafinowych. Czy można je stosować jak na dłoniach występują niewielkie pęknięcia skóry? Szukałam w necie i raz jest napisane w przeciwskazaniach, że nie można stosować na popękaną skórę a innym razem nie ma nic na ten temat.

Nysza
02-03-2013, 09:41
świeże rany i blizny są przeciwwskazaniem do zabiegu parafinowego ....

Aguuu
02-03-2013, 14:14
Nysza dzięki za odpowiedź ;)

Zen.
02-03-2013, 14:18
ja mam peelingi z indigo a maskę z silcare.

Jedne i drugie fantastyczne :)

kiwaczek2
12-03-2013, 20:55
a w ogóle są chętni na parafinę?
i czy używalyście kiedyś parafiny w sprayu?

moja pasja paznokcie
13-03-2013, 12:33
Ja uważm że jednak z Ziaji sa najlepsze ;)

http://allegro.pl/parafina-kosmet-pomarancz-brzoskwinia-500g-activ-i3079922163.html

i robie zaraz po żelach i hybrydach jest wszystko w porządku

ogólnie zabieg mam wliczony w usługę zakładania pazurów

asia
14-03-2013, 13:19
u mnei jest osobno zabieg spa, ale malo osob korzysta tylko z tej uslugi, zazwyczaj parafinkę robimy na zimę, albo jak ktos ma bardzo suche dłonie. często też jako gratis