Zobacz pełną wersję : Evolashes - rzesy, kleje, removery, norki, rzesy z norek
Happyhandy
12-10-2012, 15:35
To fakt, Hs schnie w mgnieniu oka. A może nie był trzymany w lodówce?
Edytko, dzięki za przesyłkę i prezenty :-) a Brownie mnie uwiodły... muszę jeszcze tylko namówić na nie klientkę :-)
Trzymam w lodówce i jak mam umówioną klientke to wyjmuje go 1,5- 2 h przed aplikacja. Już różnie próbowałam kleić jak dawałam mniej to skarżyły się że odpadają... on jest bardzo rzadki, u Was też i ma lejącą konsystencje. Jeszcze raz spróbuje... jeszcze raz spróbuje ale obawiam się że znowu bede sie denerwować że skleja mi rzeski i musze przytrzymywać odseparowaną każdą. A moze mój primer nie koliduje coś z tym klejem posiadam z Black lashes taki jaki jest w załączniku i jest nowo zakupiony używa ktoś takiego?
Gorzkajakmokka
13-10-2012, 00:02
I ja dostałam swoje zamówienie. Bawią mnie te małe, urocze koperty kryjące często niemałe sumki :)
Możecie mi powiedzieć jakie rzęski wrzucacie w paseczkach w gratisy?Wstępnie porównałam z minkami i silkami nie umiem dojść czy to te? Czy jakiś inny model?
Mi tez ten klej H5 schnie jakoś wolno. Dziewczyny przychodzą z ładnym odrostem, ale to pewnie wina tego, że w lodówce nie trzymam. Traci przez to coś? Czy tylko ja tracę na komforcie paracy ?
edytakon
13-10-2012, 09:35
Gorzkajakmokka Jeśli chodzi ogratisy to niestety ja te gratisowe paczuszki obie raz na 2-3 tyg i nie pamietam, ktore do Ciebie trafiły, W wiekszisci wystarczy to na aplikacje, ale zalezy co dałam. Czasem kolorówka plus cosik czasem króciaki do wykończenia oka.
Jeśli chodzi o klej, to ja tez nie trzymam w lodówce, ale mnie wystarcza na 3 tygodnie więc nie widze potrzeby. Warto trzymac zamknięty.
Edytkaa nie znam tego odtłuszczacza. Ile czasu zajmuje Ci aplikacja i jak dlugo zakladasz rzeski? bo moze nie w kleju tkwi problem. Moze po prostu wolisz gęstsze kleje i na takich się Tobie lepiej pracuje.
HappyHandy powiem tak a nie mówiłam :):):) Ja brownie zaczęłam wlasnie 3go mixa i moje go bardzo polubily.
Gdy pracowałam na kleju ULTRA PLUS z Secret Lashes schodziło mi 1,5 h. Jak długo zakładasz rzeski? nie rozumiem, dwa takie same pytania? Chwytam rzęske, maczam w kleju, mam juz odseparowaną naturalną i pyk przyklejam na rzęskę, odrazu po namoczeniu w kleju i gdy odrazu ją puszcze momentalnie jak magnes jakaś sie przyklei. A za każdym razem wstrząsam klej po nadaniu kropelki na kamień nefrytu.
edytakon
13-10-2012, 11:18
Bo on jest gęstszy, Kurcze ciężko na odległość wytłumaczyc, ale nie musisz moczyć całej rzesy w kleju, wystarczy ociupine, chwile przytrzymania, puszczasz i juz zadna sie nie moze do niej przyczepić. Ja nigdy nie mialam problemu z tym klejem.
Jeszcze dam szanse zobacze :)
dorotqaa
14-10-2012, 08:19
...
---------- Dodano o godzinie 08:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:14 ----------
Dorotquo napisałam maila. Jeśli masz pytania dzwoń do mnie, bo Dzikiejkury nie ma w kraju.
Jeśli chodzi o długosci i skręty to wszystkie informacje są na stronie i tutaj na watku również.
Nasze długości to są odpowiednie długości i w stosunku do firm SL czy LL są porównywalne. Niestety do ABC ciężko cokolwiek porównać.
Zaproponowałam wymianę i czekam na odpowied od Ciebie tu lub na maila.
---------- Dodano o godzinie 08:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:15 ----------
Moniek nie wiem która to Ty, zadzwoń najlepiej. Nie wiem które pincety zamawiałaś.
Hej,
Napisałam maila niecałą godzinę po pojawieniu się postu na forum. Odpowiedzi nadal nie otrzymałam. Szczerze mówiąc zawiodłam się. Oczekuje jasnej, klarownej odpowiedzi na moje pytania, ale widzę, że to nie jest proste - napisać jednego maila. Porażka!
Pozdrawiam
Dorota
Gorzkajakmokka
14-10-2012, 13:39
...
---------- Dodano o godzinie 08:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:14 ----------
Hej,
Napisałam maila niecałą godzinę po pojawieniu się postu na forum. Odpowiedzi nadal nie otrzymałam. Szczerze mówiąc zawiodłam się. Oczekuje jasnej, klarownej odpowiedzi na moje pytania, ale widzę, że to nie jest proste - napisać jednego maila. Porażka!
Pozdrawiam
Dorota
Ja to w ogóle podziwiam, że rozważają zwrot lub wymianę- skoro miałaś informacje i mogłaś zadzwonić, upewnić się, lub popytać tutaj...^_^
dorotqaa
14-10-2012, 16:27
Gorzkajakmokka (http://forum.wzorki.info/members/16479-gorzkajakmokka.html) inaczej jest gdy się czyta (a przeczytałam całe to forum przed zakupem) a inaczej kiedy się zobaczy rzęski. Każda z Was piszę, że różne firmy mają różne długości. Na forum porównywalne były z rzęsami SL, ale z nimi akurat nie miałam do czynienia więc być może stąd się wziął problem. Rzęsy kupowałam w internecie, w hurtowniach kosmetycznych, ale np. 11 jakie dostałam są dużo, dużo krótsze niż moje. Poza tym bardzo zakręcone. Ale to niczyja wina, po prostu takie są, niestety nie wiedziałam o tym. Nie chodzi nawet o sam zwrot czy zamianę, ale po prostu zadzwoniłam z zapytaniem czy istnieje taka możliwość bo na stronie nie znalazłam, ze takowej nie ma. Miałam dostać odpowiedź następnego dnia - nie dostałam. Napisałam maila zgodnie z prośbą - odpowiedzi również nie otrzymałam. Jedynie o to mi chodzi. Nawet jeśli nie ma możliwości zwrotu/wymianu chce wyraźnie to usłyszeć. Wtedy jakoś sobie poradzę.
...nadal czekam na odpowiedź ;)
Pozdrawiam,
Dorota
wisienkakwspz
14-10-2012, 18:29
dorotqaa spokojnie, jest weekend, wszyscy kiedyś muszą odpocząć ;)
dorotqaa
14-10-2012, 19:12
dorotqaa spokojnie, jest weekend, wszyscy kiedyś muszą odpocząć ;)
co racja to racja.. jestem trochę porywcza ;p
Edytkoo
A mi się wydaje że problem leży gdzie indziej. Na początku miałam straszne problemy z Hs5 i długo próbowałam pojąć dlaczego,
a że rzadko zrzucam winę na sam produkt to wyeliminowałam możliwe moje błedy w pierwszej kolejności.
W końcu doszłam do tego, że Hs nie lubi wysokiej wilgotności i lubi gdy pomieszczenia są wietrzone- właśnie ze względu na wilgoć. Jeszcze jednym czynnikiem jest temperatura im niższa temp i wyższa wilgotność tym gorzej klej łapie.
Dużą rolę odgrywa temperatura pomieszczenia, zadbaj o te dwa czynniki i powinno to pomóc.
Teraz za nic bym nie oddała HS 5- no chyba że wyjdze HS 5 która nie doprowadza do szału mojego nosa i oczu. Niestety większość klejów wywołuje u mnie alergie i jesli mam dwie klientki z rzędu to z nosa cieknie mi jak z kranu przez następny tydzień.
Pozdrawiam i życze powodzenia ;)
Gorzkajakmokka
14-10-2012, 23:15
A mi właśnie napisała dziewczyna, że ma czerwone i spuchnięte oczy po tym Hs5 i będę chyba ściągała ;( muszę zerknąć czy macie jakiś zamiennik. Mam jeszcze ultra plus ale nie wiem czy on delikatniejszy?
edytakon
15-10-2012, 09:24
Wiec po kolei.
Dorotqua według prawa masz możliwość zwrotu i o tym napisalysmy Tobie juz nie raz nie dwa lecz trzy raz (najwyraźniej masz coś ze skrzynka, ze nasze maile odrzuca). Kura nie zadzwonila, bo najzwyklej w świecie miała ****nie głowy przed wyjazdem, ale wydawało mi się, ze mail wystarczy. Co do odpisywania w weekend to raczej zadna z nad nie zasiada przed kompem zaraz po rodzinnym spacerze. Każda z nas ma rodzine więc i jej trzeba poświęcic trochę czasu.
Nie rozumiem dlaczego roztrząsasz takie sprawy tutaj na forum. Dziwi mnie również, ze jednocześnie kupujesz rzęsy i u nas i w swojej "starej hurtowni" czyżbyś od początku planowała zwrot?
Jednocześnie podtrzymuję propozycję zwrotu. Dla nas to absolutnie żaden problem.
Mailem nawet dwa razy wyslalam adres do zwrotu (bo musi przyjść teraz do mnie nie do Gdyni) sprawdź w spamie może cos zalega.
Gorzka sprobuj przeczekać, moze za szybko otwarła oczka po zabiegu? Claritina, zyrtec, świetlik niech wypróbuje.
Edytkaa daj mu szanse daj, a go polubisz
dorotqaa
15-10-2012, 10:57
Wiec po kolei.
Dorotqua według prawa masz możliwość zwrotu i o tym napisalysmy Tobie juz nie raz nie dwa lecz trzy raz (najwyraźniej masz coś ze skrzynka, ze nasze maile odrzuca). Kura nie zadzwonila, bo najzwyklej w świecie miała ****nie głowy przed wyjazdem, ale wydawało mi się, ze mail wystarczy. Co do odpisywania w weekend to raczej zadna z nad nie zasiada przed kompem zaraz po rodzinnym spacerze. Każda z nas ma rodzine więc i jej trzeba poświęcic trochę czasu.
Nie rozumiem dlaczego roztrząsasz takie sprawy tutaj na forum. Dziwi mnie również, ze jednocześnie kupujesz rzęsy i u nas i w swojej "starej hurtowni" czyżbyś od początku planowała zwrot?
Jednocześnie podtrzymuję propozycję zwrotu. Dla nas to absolutnie żaden problem.
Mailem nawet dwa razy wyslalam adres do zwrotu (bo musi przyjść teraz do mnie nie do Gdyni) sprawdź w spamie może cos zalega.
Gorzka sprobuj przeczekać, moze za szybko otwarła oczka po zabiegu? Claritina, zyrtec, świetlik niech wypróbuje.
Edytkaa daj mu szanse daj, a go polubisz
Wszystko wyjaśnione, przepraszam za zamieszanie, po prostu maile do mnie nie docierały :)
Agnieszka Praska
15-10-2012, 11:45
ja tez mam teraz dopiero problemy z hs5:(
pomimo ze trzymam w lodowce po 2-3 tygodniach traci moc, nie chce sie kleic, schnie bardzo dlugo i slizga sie po rzesach,
kurcze wczesaniej jak pracowalam tylko na nim i zawsze bylo ok t byl moj numer jeden, jak wprowadzilam kilka innych klei(hs4 i wrocilam do u+) starcza na dluzej, jednak nie mam nerwow na nim pracowac i poprostu po 2 tygodniach leci do kosza i otwieram swierzy:)
Gorzkajakmokka (http://forum.wzorki.info/members/16479-gorzkajakmokka.html) jak hs5 uczula to u+ bym nie ryzykowala ;)
Gorzkajakmokka
15-10-2012, 12:30
To może teraz ten klej się "popsuł" jak to czasami bywa z niektórymi produktami co?
A ja zainwestowałam w dużą flachę :zab: no nic grunt że dziewczyny wracają zadowolone to ja mogę się pomęczyć :D
Mówicie świetlik? Dzięki za rady, dam znać dziewczynie. Pewnie nie opłacałoby się jej teraz ściągać bo to jednak kasa w błoto. A który klej polecacie dla uczuleniowców?
Agnieszka Praska
15-10-2012, 14:47
AD stosuje u moich alergiczek i jest ok:ok:
a ja mam pytanko, ponieważ zamówiłam sobie ostatnio HS5 i chciałam spytać czy paczuszka już poszła? zamówienie nr #000525 :) byłabym bardzo wdzięczna za odp :) ;)
edytakon
16-10-2012, 08:46
tak przesylka wyszla 11go powinnas dostac mailem informacje o wysylce
marchewkowy_las
16-10-2012, 18:42
a ja na 13-ty dzień od dnia wysyłki w końcu otrzymałam list :D na stemplu widać, że 5-go już był w Warszawie. wszystko było by dobrze, gdyby nie fakt, że znowu zamiast dwóch klejów, otrzymałam tylko jeden. na rachunku cena za dwa, a w malutkiej kopercie z paletą rzęs zmieścił się tylko jeden :(
edytakon
17-10-2012, 09:46
Marchewkowa doślę drugi. Najwyraźniej przepracowana Kura źle spojrzala na zamówienie.
Choć dziwi mnie, ze tu na forum o tym piszesz. Jakoś wcześniej potrafiłas skontaktować sie bezpośrednio z którąś z nas a teraz...
Jak zauwazyłaś to przesyłka zrealizowana była przez nas w terminie.
marchewkowy_las
17-10-2012, 11:17
uważam, że ten wątek jest stworzony nie tylko po to, by chwalić wasze produkty, ale również, by nam, zwykłym stylistkom, pomóc. nie mogę się skontaktować z kurą, bo jest na urlopie, edyta, nie umiałaś mi pomóc w sprawie przesyłki, ponieważ nie była przez ciebie realizowana. nie mam pretensji, bo rozumiem, że nie możesz się rozdwoić, a kura też ma prawo na urlop. pomyślałam, że jak kura wróci, to przeczyta mój wpis, i mi dośle klej, ponieważ to ona zajmowała się realizacją mojego zamówienia. a to już drugi raz się zdarza taka sytuacja, i dlatego też postanowiłam o tym napisać na forum. będziesz na mnie zła przez to? :placz:
wisienkakwspz
17-10-2012, 13:00
To ja dla równowagi dodam, że zamówienie robiłam 15go późnym popołudniem, a przesyłka dziś rano do mnie dotarła i wszystko się zgadza, więc superekspres ;)
Gorzkajakmokka
17-10-2012, 14:18
U mnie też jak na razie express :skacze:
A ja zaczynam wielkie odliczanie 10 tyg i 1 dzień dzieli mnie od szkolenia u Edytki :)
edytakon
18-10-2012, 08:38
Bobas szybko minie :) (prawie jak odliczanie do świat) :)
malutkaistotkaa
18-10-2012, 10:32
kurczaki juz tydzien czekam na przesyleczke i nic nie ma..:(
edytakon
18-10-2012, 10:39
Dziewczyny idźcie na pocztę, zadzwońcie. Wszystkie paczki są zrealizowane na bieżąco i jak tylko otrzymujecie maila z potwierdzeniem wysyłki to wlasnie tak jest.
Ten watek nie sluzy temu jak pracuje poczta polska tylko jak pracuje i jakie produkty ma Evo. Żadna z Was nie zarzuca nam długiej realizacji przesylki z powodu naszych opóźnień (bo nie ma podstaw) tylko ciagle przesyłka długo idzie bo utknie na poczcie. To nie nasza wina podkreślam.
Happyhandy
18-10-2012, 15:32
To i ja się do tej równowagi przyłączę, bo ledwie cosik w Evo zamówię, za chwilę na stole u mnie leży. Nie wiem jak to się dzieje;) Produkty zawsze są świetnej jakości, klientki zadowolone. Problemów z wymianą nie ma żadnych.
Sklep najwyraźniej stoi frontem do klienta :ok:
marchewkowy_las
18-10-2012, 16:24
malutkaistotkaa, ja czekałam 13 dni :D bo maja paczuszka zabłądziła gdzieś w Warszawie, ale w końcu mnie odnalazła.
edytakon, dziękuję bardzo za przesyłkę, ten list przyszedł ekspresowo :D bardzo dziękuję też za paseczek rzęs podwójnie ścinanych, bardzo się przyda, bo będę jutro robić nimi aplikację :*
Gorzkajakmokka
18-10-2012, 16:36
malutkaistotkaa, ja czekałam 13 dni :D bo maja paczuszka zabłądziła gdzieś w Warszawie, ale w końcu mnie odnalazła.
edytakon, dziękuję bardzo za przesyłkę, ten list przyszedł ekspresowo :D bardzo dziękuję też za paseczek rzęs podwójnie ścinanych, bardzo się przyda, bo będę jutro robić nimi aplikację :*
Ja to jednak jakaś ciemna jestem :D wczoraj dziewczyna mówiła mi coś o lokóweczce do rzęs o której istnieniu pojęcia nie miałam a dziś nie umiem wydumać co to za cuda te podwójnie ścinane :D
edytakon
18-10-2012, 16:43
to nie lokówka a termiczna zalotka (u nas koszt 65 zł) pewnie a podwójnie cienkie rzesy to takie co na poczatku i na koncu sa specjalnie zwęzane.
Ale te to akurat wg mnie do metody 2:1 powinny byc zastoswane
Gorzkajakmokka
18-10-2012, 16:51
to nie lokówka a termiczna zalotka (u nas koszt 65 zł) pewnie a podwójnie cienkie rzesy to takie co na poczatku i na koncu sa specjalnie zwęzane.
Ale te to akurat wg mnie do metody 2:1 powinny byc zastoswane
Pytłam czy to o zalotke chodzi (moja 1 mysl),ale niby nie.
malutkaistotkaa
19-10-2012, 07:26
wiem ze temu nie służy ale za kazdym razem czekam tak dlugo... niestety
nie iwem czyja to wina bo zamowilam w tym samym dniu rzeczy z allegro i dostalam je na 3dzien... wiec ne iwiem o co chodzi:) z ta poczta:P
a o produktach z evo bede pisala jak dostane paczke:) bo bede tesowala wasz inny klej;]
spr w na poczcie paczuszka wyslala... wiec chyba cos z poczta sie dzieje ale nie rozumiem ze zamawiajac z all tez przez poczte i szlo 3dni a tu juz 8:P
edytakon
19-10-2012, 07:29
Podaj mi dane na pw ko sprawdze
Zuuzaneczka
19-10-2012, 09:31
A ja paczkę z Evo miałam tak szybko u siebie, że nie zdążyłam przygotować pieniędzy dla listonosza :torba: i leciałam na pocztę na drugi dzień :P
edytakon
19-10-2012, 09:42
No Dziewczyny to niestety niewiele od nas zalezy (pod warunkiem, ze uda nam sie szybko zapakowac przesyłkę) co staramy sie robić w 24-48 godzin od otrzymania zamówienia. Czasem kiedy siadam do paczek okolo 12 to jak splywa zamowienie to od razu realizuję
Iwona Oleksy
19-10-2012, 11:07
potwierdzam, jak zamawiam z rana (do 11ej) to zamowienie zazwyczaj mam juz na drugi dzien, zreszta nie widzę sensu w atakowaniu kogos za to jak dziala poczta - zawsze mozna zamowic paczke kurierem :) chociaz i to nie gwarantuje szybkosci - nie raz juz sie przekonalam
edytka87
19-10-2012, 23:28
Zgadzam się z dziewczynami! Jak zamawiam paczkę to czasem na 2 dzień jest już u mnie...:ok: teraz muszę wypróbować jak szybko dojdzie do Holandii;) bo własnie tutaj mieszkam, a do PL wybieram się dopiero na Swięta...a kuszą mnie te brązowe rzęski, ojjj kuszą... no i kilka innych produktów;) teraz używam hs4 jestem zadowolona, schnie szybko, ale mam nadzieję, że hs5 będzie jeszcze szybszy;) na pincety też się skuszę, ale nie wiem jakie wybrać, bo teraz pracuję na pincecie typu X i nie wiem jak mi pójdzie na dwóch prostych...;/ także jeszcze trochę i zamawiam;) pozdrawiam Wszystkie forumowiczki! miłego weekendu!:D
Gorzkajakmokka
21-10-2012, 14:09
Dziewczyny ten klej hs5 spisuje się wam bez zastrzeżeń? Bo ja odkąd go zaczęłam używać co chwile mam jakieś skargi. Wcześniej używałam Looksus Lashes i wydawało mi się, że to średni klej, ale po nim nikt się nie skarżył. Dziewczyny przychodziły na uzupełnienia. A teraz co chwile, albo uczulenie, albo wypada, albo coś a przecież wszystko robię tak samo ;(
Jakieś super rady co do niego? Bo wzięłam dużą butlę kleju i boję się że jeszcze chwila i będę zmuszona go odstawić.
evenense
21-10-2012, 14:24
Ja też dostałam paczkę na drugi dzień ,Edytka to bardzo kompetentna osoba moim zdaniem.(bez słodzenia) a wiele rzeczy zamawiam przez internet do pazurów i nigdy nie otrzymałam tak szybko paczki.
edytakon
21-10-2012, 15:49
Gorzkajakmokka ten klej trzeba wyczuć. Kurcze nie za duzo, nie za mało. ciezko przez neta pokazać, SProbuj troszkę wiecej go dawac i zobacz jak sie wtrzymaja, moje nie narzekaja, ale ja 1 raz na 3 tyg wymieniam klej raz Hs5 raz 4 raz dplusa, nie pracuje ciagle na tym samym.
edytka87
21-10-2012, 21:09
A ja się zastanawiam nad...doszkoleniem u Kurki z metody 1:1...po poprzednim szkoleniu wydaje mi się, że nie wszystko super wiem...do wielu rzeczy dochodzę sama czytając to forum, ale ja będę w PL dopiero na Święta...no i Kurko jak myslisz jak to będzie z terminem na doszkolonko u Ciebie:wstydek:??? Pozdrawiam :-)
Beataboni
23-10-2012, 23:05
Gorzkajakmokka ten klej trzeba wyczuć. Kurcze nie za duzo, nie za mało. ciezko przez neta pokazać, SProbuj troszkę wiecej go dawac i zobacz jak sie wtrzymaja, moje nie narzekaja, ale ja 1 raz na 3 tyg wymieniam klej raz Hs5 raz 4 raz dplusa, nie pracuje ciagle na tym samym.
U mnie u jednych się trzymają super, u innych nie.
Jednej klientce zakładałam 3 tygodnie temu i ona normalnie twarz myje, nie cacka się z rzęsami i ma ich pełno jeszcze, a druga po 3 tygodniach miała mało, ale ona w sumie zawsze ma mało, bo chodzi na basen. Trzecia mi dziś napisała, że łysa jest, ale muszę na żywo zobaczyć, bo czasem klientki przesadzają :D
Generalnie z hs5 nie jestem zadowolona, teraz mam u+ w lodówce, jak mój obecny klej mi się skończy to będę testować :)
malutkaistotkaa
24-10-2012, 08:39
paczuszka przyszla okazalo sie ze awizo nie przyszlo dopiero dostaalm awizo wtorne...!!:/ehhz ta poczta!!
ja przy D+tez mam tak ze jednej dziecwyznie trzymaja sie super a przyszla do mnei osttanio dziecwyzna po 3tyg i nie miaal prawioe nic a druga maial wiecej niz polowe....
tylko do mnie sa pretesje ze tak szybko wypadly ...eeh brak mi slow do tych kobitek
moze siedza i szczotkuja je :P
edytakon
24-10-2012, 10:10
Dlatego najlepiej livzyc dziewczyny za uzupelnienie nie od czasu od ostatniej wizyty ale od stanu i ilości ich rzęs. czyli procentowo, bierzemy 50% od calości kwoty jesli dziewczyna na oko ma polowe rzęs, 30% kwoty jesli ma 70% rzęs na oczach.Gwarantuje ze zaczną dbać.
malutkaistotkaa
24-10-2012, 11:03
dzieki wielkie:)
a mam pytanie bo mialam ten d+ klej i dziecwyzna mi zakladala na nich i po tygodniu jak lapalam za rzeski wyadaly cale szctuczne bez moich naturalnych
czego to moze byc przyczyna??
stary klej ale tryzmaam w lodowce i napewno nie mial 3miesiecy...:(
Bożena P
24-10-2012, 11:08
Koleżanka, której poleciłam evo i wypróbowała już kazała przekazać, że również jest mega zadowolona z produktów (rzęski cud miód maliny) :) i przesyłka express :)
Beataboni
24-10-2012, 11:23
Dlatego najlepiej livzyc dziewczyny za uzupelnienie nie od czasu od ostatniej wizyty ale od stanu i ilości ich rzęs. czyli procentowo, bierzemy 50% od calości kwoty jesli dziewczyna na oko ma polowe rzęs, 30% kwoty jesli ma 70% rzęs na oczach.Gwarantuje ze zaczną dbać.
Ja biorę różnie, ale nie w zależności od czasu ostatniej wizyty. Chyba, że przychodzi po 5 tygodniach i ma dużo rzęs to zawsze i tak więcej wezmę, bo i tak większość muszę zdjąć, bo są odrosty.
Mimo wszystko nie chcę się stresować hs-5, bo za bardzo jest wrażliwy na zmiany atmosferyczne, popróbuję z u+
sylwiacytrynka
24-10-2012, 13:13
Dostałam próbkę rzęs dark brown, mają śliczny kolor, w następnym zamówieniu na pewno je wezmę :)
moniek09
25-10-2012, 16:20
Dziewczyny, gdzie Wy dokładnie dajecie szkolenia? Boo nie mogę się na stronie doczytać, a coś chyba gdzieś widziałam, że Częstochowa? Albo sobie wymyśliłam to :D
edytakon
25-10-2012, 17:25
Poznań, gdynia lub w listopadzie jade do KRK
moniek09
25-10-2012, 19:27
Poznań, gdynia lub w listopadzie jade do KRK
Aa to chyba poznań pasuje mi najbardziej. Czuję, że po szkoleniu nic nie umiem i będę musiała się wybrać do Ciebie, tylko pieniążki nazbieram.
edytakon
25-10-2012, 23:01
Moniek nie ma problemu, kilka dziewczyn doszkolilam i mysle, ze dzieki temu poczuly sie duzo pewniej. Ale moze Meraszka powie albo Bombelkowa :)
meraszka
25-10-2012, 23:37
moniek tak tak- jak tylko masz możliwść leć do Edzi na doszkolenie :) od razu inna sprawa z klejeniem rzęs! :ok: ja bym najprawdopodobniej, gdyby nie to doszkolenie, to rzuciła to klejenie w diabły ;)
moniek09
26-10-2012, 08:25
Moniek nie ma problemu, kilka dziewczyn doszkolilam i mysle, ze dzieki temu poczuly sie duzo pewniej. Ale moze Meraszka powie albo Bombelkowa :)
Przeglądałam galerie i natrafiłam na zdj bombelkowej po szkoleniu gdzies tam i po szkoleniu u Was :D to mi wystarczyło :) Już myślałam, że się do tego nie nadaję, ale może jednak da się mnie czegoś nauczyć :D
Gorzkajakmokka
26-10-2012, 22:34
Wow. Powiem wam, że działacie extra. W środę kupiłam ok 11, zapłaciłam przelewam i myślałam, że w piątek i to niekoniecznie. Wracam w czwartek do domku - patrzę charakterystyczna koperta :) :skacze:
Powiedźcie mi proszęna ile mniej więcej aplikacji może starczyć mix 100% rzęsy z norek syberyjskich SYBERIAN MINK PREMIUM 100%? (http://evolashes.pl/19-100-rzesy-z-norek-syberysjkich-syberian-mink-premium-100)
lub takich Rzęsy z norek syberyjskich 100% naturalne?
Bo dumam nad kupnem, ale muszę znaleźć pierw potencjalne chętne i obliczyć ile brać :) i stąd męczę pytaniami.
edytakon
26-10-2012, 22:50
na okolo 6 aplikacji pelnych
Fajnie ze jestes zadwolona z czasu realizacji przesylki :)
Dziewczyny, czy jest szansa na pojawienie się w waszym sklepie plakatu rzęs 1:1?????
edytakon
28-10-2012, 09:19
Sorcha w tej chwili niesety nie ma szans. Jestesmy dość mocno obładwane pracą i w chwili obecnej nie damy rady się tym zająć
dzikakura
28-10-2012, 17:57
Chciałam tylko napisać, że wrociłam
dortqaa- sorry, ze nie odzdzwonilam, ale po prostu zapomnialam, czlowiek jestem. Jeszcze raz przepraszam
Marchewkowy- to ja oczywiscie znow namieszlaam z iloscia kleju, mimo wszystko proponuje dzwonic do nas i wyjasniac, bo sama wiesz jaki ze mnie handlowiec, ja jestem od kontaktow ludzkich:skacze:, prawdziwym handlowcem jest edyta, a i tak z samą przesyłką jak rozumiem okazało się, że nawaliła poczta polska, prawda?:D, wiec dzwonic, opierniczac, a jak to nie zda egzaminu to pisać na forum publicznym:D
i w naszym wątku chcialam jej podziekować że ogarnęła SAMIUTKA nasz skromny sklepik przez dwa tygodnie,bo to był ogrom roboty. Jeszcze raz Edzia dzięki:piatka:
marchewkowy_las
28-10-2012, 19:43
świetnie, że wróciłaś :przytul: mi brakowało twoich wpisów, komentarzy, zdjęć, nie wspominając o pomocy z tamtą przesyłką (Edyta już wszystko uregulowała). Dobrze odpoczęłaś? pewnie wygrzałaś się, wróciłaś - a tu śnieg ;)
dzikakura
29-10-2012, 00:11
Jestem jestem marchewkowy, a do d..py z takim wypoczynkiem, ja jestem jednak człowiek klimatu umiarkowanego:skacze:
Na kolejne 17 lat mi wystarczy:D
śmieszna
29-10-2012, 23:22
ja też miałam ostatnio przesyłkę z evo w 24h :D Grazie:)
Gorzka myślę dokładnie o tym co Ty:) Mam ochotę na norki, ale kogoś trzeba namówić, no i tego "namówionego" policzyć...jak? sama się jeszcze zastanawiam...
A ja czekam na paczuszkę, jak mi dzisiaj nie przyjdzie to się załamę :-(
dzikakura
30-10-2012, 15:34
i co zen, doszlo? Bo Edzia wysłała...
Nie ma :( musiałam 2 klientki odwołać :(
głupia poczta!
Beataboni
30-10-2012, 23:36
Dzisiaj kleiłam pierwszy raz na u+, wiąże o niebo szybciej i lepiej niż hs5 :)
Dzikakura i Edytka - zauważyłyście jakąś zmianę w Waszych hs5? W jaki bym dzień nie kleiła, w dodatku latem czy zimą i tak mi wolno wiąże, jakbym o innym kleju na forach czytała a inny miała?
dzikakura
31-10-2012, 07:39
Zen, cholerka, przykro nam noooo:(
Beataboni- wiesz co, powiem tak, ja lubię hs5 i na nim pracuję, ale nie ukrywam, ze to kaprysny klej, blyskawicznie wiąże jak mu się stworzy odpowiednie warunki, ja robię tak, zimą-klientka pod koc-otwieram okno, latem, wiatrak przy kleju i wtedy wszystko ok, sprobuj kochana, masz moze wiatraczek jakis?
edytakon
31-10-2012, 12:37
Beatko sprobuj tez wyczuć ten klej, byc moze jego konsystencja Ci nie odpowiada skoro wolisz ultra plusa on jest troszkę gestszy.Ja nie mam problemu z HS5 obecnie na nim kleje i nic absolutnie nie narzekam, babeczki tez nie przychpdza ołysiałe
Nie no spoko ja zawalilam ze na ostatnia chwile skladalam zamowienie, dzisiaj juz przyszla paczuszka :)
sylwiacytrynka
31-10-2012, 15:01
Ja miałam to samo z hs5- wrzesień i pazdzienik nim kleiłam i schnął mi strasznie wolno, już zaczęłam się na niego wkurzać, ale teraz znów go zamówiłam i ostatnio jak kleje to rzeczywiście schnie w mgnieniu oka.
Beataboni
01-11-2012, 13:13
No mi też wyłysiałe nie przybyły, ale po prostu tragicznie się kleiło, bo rzęsy się ślizgały, nie mogłam szybko przeskoczyć do drugiego oka, bo rzęsa się przesuwała sama jak tylko ją puściłam...
A po u+ mogą 2 dni być oczy czerwone? Bo 2 dni kleiłam i codziennie 1 się zdarzyła, że na drugi dzień jeszcze oko zaczerwienione?
karchola
02-11-2012, 10:16
Hej dziewczyny :) Czy w listopadzie też będzie na coś promocja tak jak w październiku na noreczki? Zastanawiam się czy zamiawiać czy się wstrzymać :P
Gorzkajakmokka
03-11-2012, 02:22
Hmm a kiedy mniej więcej będzie dostawa - rzęs z norek syberyjskich 100% naturalne. Chodzi mi dokładnie o 8/10/12/14
http://evolashes.pl/36-116-large/rzesy-100-naturalne-z-norki-syberyjskiej.jpg
dzikakura
03-11-2012, 09:33
Beataboni- klej ultra plus to świetny klej, niekapryśny, ale niestety o mocnej emisji oparów i tak, to możliwe, zeby na drugi dzień po aplikacji oczka były jeszcze zaczerwienione, zasugeruj klientce przemywanie ich solą fizjologiczną, zresztą dobrze jest ją mieć również u siebie (w jednorazowych małych pojemnościach) i zakroplić klientce i dac jej jedno opakowanko do domu- powinno pomóc
karchola, ależ proszę:skacze: Specjalnie dla dziewcząt forumkowych przedłużamy naszą promocję:ok: na miesiąc listopad,- mówisz, masz:D
proszę podac w polu uwagi przy zakupie treść: promocja forumkowa (i wstawiamy swój nick) , wstrzymujemy się z przelaniem pieniędzy zanim ktoś z nas się z Wami nie skontaktuje:)
gorzkajakmokka- nie mamy miksa parzystego i na razie nie przewidujemy dostawy tego miksa, jeśli mogę zasugerować- to miks nieparzysty (9,11,13,15) też jest całkiem fajny:skacze:
Gorzkajakmokka
03-11-2012, 19:24
a nie widac roznicy przy aplikacji? Tzn nie ma schodków?
Mowa o tych które ja wkleiłam?
dzikakura
04-11-2012, 15:48
YYY Gorzkajak Mokka, zadaj mi inaczej to pytanie, bo ja głupia kura jestem i nie rozumiem, (chyba, ze rozumiem, ale o tym nie wiem)
czy chodzi Ci o to, że:
- masz juz miksa 8/10/12/14 i boisz się go zmieszac z miksem nieparzystym
- czy przejscie o dwa milimetry w stopniowaniu rzęs jest za mocne
- czy w norce widac w stopniowaniu o te dwa milimetry wieksze "schodki" niz w rzesie syntetycznej
zapytaj się mnie, jak wiesz... blondyny:skacze:
Gorzkajakmokka
04-11-2012, 16:23
No tak, wybacz :)
Chodzi mi o różnicę 2mm pomiędzy długościami ponieważ nie mam ani jednej norki w domu i to będą pierwsze. Liczyłam na to że wezmę parzyste i nieparzyste a tu klops.
Agula Hol
04-11-2012, 17:02
Dziewczyny a czy macie rzęski kolorowe C, dl 12 lub 13, grubość 0,20 ? Bo nie wiedziałam u Was na stronce ale może przeoczyłam. Poszukuję również rzęs z brokatem ale w różnych odcieniach? Przymierzam się do zakupu pod koniec miesiąca żeby na święta i sylwestra uzupełnić zapasy, teraz odkładam pieniążki :)
Gorzkajakmokka
04-11-2012, 17:22
Mnie to by się teraz przydało takie pół na pół :) szkoda że nie ma w ofercie.
Takie B gdzie pół to 12 a pół 13 albo B gdzie pół to 13 0,10 a pół 13 0,15 :D <marzy>
Agnieszka Praska
04-11-2012, 20:36
No tak, wybacz :)
Chodzi mi o różnicę 2mm pomiędzy długościami ponieważ nie mam ani jednej norki w domu i to będą pierwsze. Liczyłam na to że wezmę parzyste i nieparzyste a tu klops.
smialo mozesz kleic, 2mm roznica jest praktycznie nie zauwazalna:)
dzikakura
04-11-2012, 22:35
Gorzkajakmokka, jako rzekła agulusia, nie będzie schodów, nie bój się, norki z natury rzeczy są nierówne, więc nie ma obawy o schody, a poza tym, takie norki o jakich mowisz są w ofercie, to creme de la creme norek, w mojej opinii- to norki podwójnie zwężane i one wystepują w miksach od 9 do 14 czyli, 9,10,11,12,13,14 uwielbiam je, o mrrr, jaki połysk jaka elastycznośc (oj bo mi się normalnie ciepło zrobiło) z tym, że one są po 260 zł. Ale jest ich więcej w pudełku, bo są bardzo gęsto tkane i.. czy ja Cie dobrze zrozumialam pytasz o norki, czy pol na pol o kolorowke, bo się pogubilam:D
Agula Hol - Co do rzęs hologramowych, (czyli takich o których mówisz, dużo kolorów brokatów w jednym pudełku) być może edytka coś ma, bo ja już nie mam, a jak nie, to będą za dwa tygodnie, a co do tych kolorowych C 12 to sprawdzę również, bo może jakieś pudełko się zapodziało, tylko pamiętaj, że nasze C jest bliżej standardowego D, więc może potrzebujesz naszego B, czyli profilu zbliżonego do standardowego C? (namieszałam?):D
Gorzkajakmokka
04-11-2012, 22:53
Ja to dzisiaj piszę jak potłuczona wybaczcie ! Dziecko mi ząbkuje i ciężko mi się dorwać do kompa a jak już się dorwę to piszę w biegu :)
O norki chodzi mi o te tanie, które aktualnie są w miarę jak na moją kieszeń tzn.
Rzęsy z norek syberyjskich 100% naturalne
A co do wymieszania to pisałam o zwykłych minkach czy silkach. Nakupowałam jak durna dwudziestek a coraz to bardziej trafiają do mnie 0,15 czy 0,10 i chciałabym kupić paletki z rozmiarami, ale zdałyby mi się takie pół na pół :) tzn w jednej kasetce dwie grubości jednego rozmiaru lub w jednej kasetce dwie długości. Bo jak pomyślę żeby kupować 0,10 i 0,15 we wszystkich długościach jakich chce to za biedna jednak jeszcze jestem hahah.
Agula Hol
05-11-2012, 08:53
Kura to ja poczekam te 2 tyg bo z zamówieniem mi się tak bardzo nie spieszy, najpóźniej chciałabym mieć wszytsko na graniczy listopada/grudnia, więc jak tylko się pojawią to dajcie znać bardzo proszę to będę pieniążki słać do PL, mam nadzieje że uzbieram kasiorki jak najwięcej do tego czasu :D A co do tych kolorowych to może faktycznie lepiej wezmę Wasze B, skoro przypominają klasyczne C :skacze: Tylko nie zapomnijcie o mnie jak dojdą te brokatowe ;) :kwiatek:
Aaaa, jeszcze interesują mnie cieniowane rzęski, fiolety i niebieskie, 0.20 też by się przydała długość 13 ale macie chyba tylko 12 i 14? I czy podkręcenie B w cieniowanych tez przypomina standardowe C ?
edytakon
05-11-2012, 12:45
Tak Agula wszystko tak jak piszesz u nas B przypomina C :)
Brokatowe hologramowe to mnie się ostala ostatna paczka C 0,20 12
Jakbys chciala pisz
Cieniowane mamy 12 i 14, granatowe i fioletowe, B i C
Mialysmy tez zielone i czerwone, ale nie schodzą tak czesto (czesto w ramach gratisu te kolory dorzucałam naszym klientkom) :) po paseczku dla sprawdzenia
Ja uwielbiam ostatnio polaczenie brazu i czerwieni u moich rudawych klientek :)
---------- Dodano o godzinie 12:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:42 ----------
Gorzkajakmokka to na poczatek weź sobie mixy dlugosci, niestety nasz producent nie przewidział pakowania 2 rozmiarow w jednej paczce. :)
---------- Dodano o godzinie 12:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:45 ----------
Gorzkajakmokka to na poczatek weź sobie mixy dlugosci, niestety nasz producent nie przewidział pakowania 2 rozmiarow w jednej paczce. :)
Gorzkajakmokka
05-11-2012, 15:56
Mam mixy, ale w efekcie zostaje mi masa tych małych a te duże schodzą w mig. A nie mam kasy niestety na szaleństwa :) a może znalazłaby się jeszcze jakaś chętna na połówki to może by się dało ciachnąć hyhyhhyh:skacze:
Ja w piatek dostalam paczuszkę od Evo i doszla szybciutko, wszystko dobrze zabezpieczone, juz wiem ze bede zamawiac u was czesciej :)
dzikakura
05-11-2012, 18:44
Agula Hol-producent przewidzial tylko 12, 14, tu nic nie zrobimy(mozna ciachnac zyletka-zarcik:skacze:)
Gorzkajakmokka, pewnie, przeciez mozecie zrobić ściepę narodową, znaczy składkę, w sensie mozecie się podzielić jakby co, czemu nie, życzę Ci jednakże tylu klientek, abyś nie musiala się z nikim dzielić i żeby Ci te rzeski schodziły ino mig!:ok:
fryyz-dziekujemy:)
dorotqaa
06-11-2012, 10:22
Witam,
Od półtora tygodnia czekam na odpowiedź i zwrot pieniążków na konto (rzęsy zostały już dawno odesłane). Nie otrzymuje żadnej odpowiedzi dlatego tez zdecydowałam się napisać tutaj bo widzę, że tutaj zaglądają Panie systematycznie. Zależy mi na czasie, proszę chociaż o jakiegoś maila ;/
Pozdrawiam,
dorotqaa
edytakon
06-11-2012, 10:48
Dorotqua weź mnie nie denerwuj, bo 25.10 napisalam do Ciebie maila z prośbą o podanie numeru konta bo wlasnie wtedy otrzymalam te dwie paletki, ktore odesłałaś i od tej pory milczysz jak zaklęta.
dorotqaa
06-11-2012, 11:01
Przepraszam, że denerwuje zatem ;) wiadomość wysłałam 27.10 a kolejną z zapytaniem czy wiadomość dotarła 2.11 :)
Teraz wysłałam ją ponownie i proszę o potwierdzenie otrzymania maila.
edytakon
06-11-2012, 11:05
Dopiero teraz pierwszy raz wiadomosc dotarła, blisko 2 tyg czekalam na kontakt
Gorzkajakmokka
06-11-2012, 12:26
Który klej polecacie do pracy na otwartym oku- czytaj doklejanie do dolnych?
Agnieszka Praska
06-11-2012, 13:01
Ad :)
Agula Hol
06-11-2012, 13:53
Dziewczyny a za granice wysyłacie pocztą czy kurierem?
dzikakura
06-11-2012, 17:00
Pocztą, kurier jest diabelnie drogi, pocztą czasem szybciej niż kurierem, ale jak chcesz to mozemy dowiedziec się ile kurier wyniesie, nie ma sprawy
nadiuszka
06-11-2012, 23:31
Który klej polecacie do pracy na otwartym oku- czytaj doklejanie do dolnych?
a po co dolne doklejać z otwartym okiem jak można na zamkniętym?
wtedy i kleju można używać jak na górne i trzymać się będą dłużej.
nadiuszka możesz cos przybliżyć? pierwszy raz o tym słyszę.
nadiuszka
07-11-2012, 08:25
nadiuszka możesz cos przybliżyć? pierwszy raz o tym słyszę.
ależ proszę
ja innej metody nie znam
http://pliki.wzorki.info/images/hueij.jpg
dzikakura
07-11-2012, 10:05
nadiuszka, dziewczyny, nie znają tej metody:skacze:, blinka znają na dolne, no masz , no:D
aaaaaaaaaaaaaaa to już czaje :D tak myślałam że to podobnie wygląda , dzięki śliczne :)
nadiuszka
07-11-2012, 12:05
no proszę, okazuję się że Kolumb nie wszystko odkrył w swoim czasie...
ale sama też tego nie wymyśliłam... nauczyłam się tego od innych.
korzystajcie dziewczynki, niech wam klientek przybywa!
Happyhandy
07-11-2012, 15:29
a po co dolne doklejać z otwartym okiem jak można na zamkniętym?
wtedy i kleju można używać jak na górne i trzymać się będą dłużej.
Chyba jednak jestem matoł :huh: jak się dokleja dolne na zamkniętym oku? Wytłumaczcie proszę...
AAAAAA już widzę! Nie doczytałam dalszej części wątku :-)
Agula Hol
07-11-2012, 17:07
Wypróbuje ten sposób w niedalekiej przyszłości :ok:
Iwona Oleksy
07-11-2012, 20:20
dziewczyny nie zaplątała się Wam gdzieś może paletka norek (tych tańszych) C lub D 11,13,lub 12,14?
dzikakura
07-11-2012, 20:32
zaplątała się:) Iwono!!! przybywaj!!! odkładam!!! (11, 13 C mam):skacze:
Iwona Oleksy
07-11-2012, 20:48
kurcze ja to bystra jestem, dopiero co moje zamowienie wyslane, moglam wczesniej zapytać...:nie_powiem: trudno, mam nadzieje ze z tydzien sie uchowa (D juz zadnego nie ma?)
agnieszka-x
08-11-2012, 19:08
Dziewczynki kochane właśnie próbowałam Waszych rzęsek podwójnych cienkich Double Tapered.
http://evolashes.pl/61-148-thickbox/rzesy-.jpg
Dostałam jeden pasek do wypróbowania. rzęski rewelacja. pięknie się przyklejają. metoda 2:1 po prostu bajecznie prosta. Nie widać łączenie, zlewają się jakby jedna rzęsa była podzielona na dwie części. Po prostu super. wygląda to o niebo lepiej niż nawet najcieńsze rzęski dwie przyklejone. dla mnie to święty gral w metodzie 2:1. :skacze::D
dzikakura
08-11-2012, 19:24
Iwonko, jakis poczworny miks się tylko ostał z D:/:
Agnieszkax-fajnie, że Ci podpasowały, klej dziewczyno klej i zarabiaj kasę wypuszczając masę zadowolonych babeczek:kwiatek:
Agula Hol
08-11-2012, 20:00
Dziewczyny macie jeszcze te rzęski o których pisałam kilka dni temu, a mianowicie: kolorowe, brokatowe( różnokolorowe) i cieniowane fiolet i niebieski?, Podkręcenie B, grubość 0,20 no i dł. 13 lub cieniowane 12? Jeśli tak to zostawcie- błagam, moje zamówienie się nieco przyspieszy, dzisiaj wysłałam pieniążki na swoje PL konto i w pon najpóźniej powinno być więc we wtorek będe składać zamówienie żeby od razu przelew wam zrobić. :cwaniak2:
A może jeszcze zawieruszyły się gdzieś kolory jesieni? również opcja B, 0,20, 13
dzikakura
09-11-2012, 13:56
Agula Hol, wszystko będzie, tylko 13 nie ma, bo producent nie produkuje, ale są 12 tki
Agula Hol
09-11-2012, 14:05
Kura to mam złożyć zamówienie normalnie a to czego brakuje na stronce to dopisać osobno? Czy mogę np. napisać do Was meila z potrzebnymi rzeczami? Bo rzęs kolorowych 12, B, 0,20 pokazuje że nie ma.
edytakon
09-11-2012, 14:41
Możesz wysłać maila Agula albo pw
Agula Hol
09-11-2012, 16:06
Edytakon wysłałam zamówienie w pw, potwierdź czy doszła :kwiatek:
dzikakura
09-11-2012, 17:34
Agula Hol, Edytka szkoli w Krakowie w tej chwili, bedzie miala dostep do kompa to potwierdzi,
No to walne offtopa, że ho ho... z góry przepraszam adminow i modów.
Otóż. Rozumiem i popieram, że jesteśmy tu na forach żeby sobie pomagać.
Wspierać. Rozwiązywać problemy i podnosić na duchu w chwilach zwątpienia.
ALE! Uważam że pewne rzeczy, za które płacimy pieniądze by się ich nauczyć
powinny być naszym słodkim sekretem i "tym czymś" co sprawia, że jesteśmy:
sprytniejsze, zdolniejsze i solidniejsze niż nasza konkurencja.
Tymczasem wstawiając tajniki wiedzy, które poznajecie na kursach lub odkrywacie
przez długie grzebanie w internecie, sprawiają że po pierwsze:
- pozbawiacie pracy instruktrów
-zostawiacie swoją wiedze na talerzu, która same zdobyłyście z trudem
- poszerzacie grono pseudostylistek, które będąc w temacie tylko "jedną nogą" potrafią zrobić krzywde naszym niedoszłym klientkom, przez wsłasne niedouczenie tudzież tupet i głupotę.
Otwarcie strajkuje, manifestuje i neguje takie zachowania.
Dziewczyny szanujcie swoją wiedzę, trud i pracę włożoną w wasz rozwój i edukacje.
Amen.:yess:
Gorzkajakmokka
11-11-2012, 23:04
Bez urazy, ale dlaczego piszesz to w tym wątku? To jakiś podliz :D?
Wiele osób,które tu wchodzą były na kursach, szkoleniach itp. Ja sama też i nie mam zamiaru inwestować w kolejne (przynajmniej na chwilę obecną). Cieszę się, że jest to forum gdzie dzięki życzliwości innych dziewczyn mogę szlifować swoje "umiejętności"i dążyć do perfekcji lub chociaż starać się. Po 1.osoby które chcą iść na szkolenie i tak na nie pójdą - nawet jak przeczytają na forum co i jak. Ja chociażby dzięki forum wiem co nie co o formach,które wcześniej odsuwałam od siebie jak najdalej, ale i tak pójdę na kurs chociażby po certyfikat czy po to aby ktoś usiadł ze mną i sprawdził czy ogarniam jak trzeba. Po 2. jest wiele for jak ktoś nie znajdzie tu czegoś czego poszukuje,pójdzie na inne a przecież dzięki użytkownikom fora żyją... nie?:D
Bogusia1984
12-11-2012, 00:21
Troche ostro Bobasu napisalas. Czy ktos pozbawia kogos pracy i z tego powodu, ze przeczytal forum sprawia, ze nie pojdzie na doszkolenie lub szkolenie?? Ja wlasnie poszlam na szkolenie zainspirowana forum i tak podstawych pojec nie znalam wiec w wiekszosci opisywanych przypadkow po prostu nie kumalam o co chodzi hihihii
Uwazam, ze wszystko wlasnie sie nakreca przez forum: sprzedaz produktow, wymiana doswiadczen i zobaczenie nowinek....Biznes sie rozrasta, a popyt coraz wiekszy...........
Milo jest gdy dziewczyny pomagaja i pokazuja drobne triki i pomysly - to motywuje i sprawia, ze wlasnie mam wieksza ochote na zywo sprobowac pod czujnym okiem instruktorki swoich sil i zdobyc umiejestnosc poparte ladnym certyfikatem chociazby......
Przez Internet sie wiele nie nauczysz samej umiejetnosci- ale mozesz uzyskac podpowiedzi z czego bardzo sie ciesze.........Gdyby nie forum i nie dziewczyny nie wiem czy chcialoby mi sie dalej zajmowac np rzeskami gdyby nie ich pomoc.............Tajnikow jest wiele, a dobry instruktor nigdy nie bedzie narzekal na brak pracy:))) Widac ile dziewczyn sie zglasza na doszkalanie mimo, ze sa stalymi i wieloletnimi forumkami - frekwencja na niektorych kursach zaskakuje:))))
Och i przy okazji chyle czola wszystkim dziewczynom - Samaron genialna osobowosc - ostatnio tak mi pomogla z pazurkami za co jestem wdzieczna oraz wysmienita Dzika kura, ktora w genialny sposob potrafi skomentowac rzesy i dodac ciekawe wskazowki.
Nie tylko peniazki sie licza - czasem tez inne rzeczy odgrywaja znaczaca role........bo gdybysmy nie robily tego z pasja i miloscia to nie mialybysmy z tego takiej satysfakcji i frajdy:))))
Agnieszka Praska
12-11-2012, 08:03
dziewczynki spokojnie;] ja bobasa rozumiem:ok:
podejzewam ze post tyczy sie zdjecia i sie nie dziwie bobaskowi ze napisala to co napisala i to nie jest temat na tego typu rozmowy:cool:
Słowem konczenia offtopu napisze tylko w odpowiedzi do Gorzkiejjakmokka.
Do wchodzenia komus do pupy jest mi bardzo daleko, gdybys zwrocila uwage na moje wypowiedzi na forum,
to na pewno zauważyłabyś, że jestem zawsze niesamowicie obiektywna w moich ocenach.
Jeśli coś mi nie pasuje to pisze to bezpośrednio i szukam zwykle odpowiedzi na to co mi nie pasuje w produktach czy tez szkoleniach. To tyczy sie zarowno branzy paznokci jak i rzes.
Powodem dla ktorego napisalam tego posta wlasnie tutaj, byl impuls, ktorego dostalam z powodu wstawionego zdj. dotyczacego
przedluzania rzes dolnych. Chcialam jednak zaznaczyc ze moj post nie odnosil sie bezposrednio do osoby ktora to zdjecie wstawila, lecz do NAS wszystkich.
Zgadzam sie w pelni z waszymi wypowidziami ze to wspaniale ze sobie pomagamy i inspirujemy na wzajem, ale na Boga nie rozdajmy naszej wiedzy, za ktora same płacimy. Mysle ze tego posta zrozumieja dziewczyny, ktore sa ciagle glodne wiedzy i sa gotowe poswiecac zawsze swoj czas i pieniadze zeby sie doskonalic.
Oczywiscie forum nas rozwija i sprawia ze jestesmy coraz lepsze, ale.... (patrz moja wypowiedz trzy posty wyżej ).
Mysle ze dalsze posty warto bedzie przeniesc do dzialu ogolnego o rzesach o ile zajdzie taka potrzeba.
Gorzkajakmokka
12-11-2012, 12:49
Nie wiem, może poczułaś się urażona, ale takie było moje pierwsze spostrzeżenie jako postronnej obserwatorki.
Byłaś u Evo na szkoleniu, polubiłaś je itd.
W każdym razie, fajnie że martwisz się o szkoleniowców, ale wydaje mi się, że to czy ktoś sprzedaje swoją ciężko nabytą , drogą wiedzę to już tylko i wyłącznie wybór tej osoby. Jak ja będę kiedyś coś umiała na tyle aby dzielić się z innymi to zdziwiłabym się gdyby ktoś miał mi to za złe a tym bardziej gdyby mi zabraniał i czuł się oburzony tym faktem.
Jak ktoś chce pójdzie na inne forum, obejrzy filmik i dostanie to czego chce...
W każdym razie ja Nadiuszce dziękuję za ten post. Nie kleję dolnych rzęs. Jak kiedyś ktoś się uprze to fajnie, znam sposób. Nie poszłabym z tego na szkolenie. Prędzej bym odmówiła robienia, albo męczyła kogoś na otwartym oku i tyle. Myślę, że wiele dziewczyn miało podobnie.
Zresztą pewnie zostane potępiona i będę na czarnej liście, ale chyba to forum nie powstało po to aby chronić dobra instruktorów, szkoleniowców i oszczędzać wiedzę wszelaką :)
I już jestem cicho:D
Odpisalam na pw, zeby nie śmiecić :)
karchola
12-11-2012, 14:42
Ja powiedziałabym tyle, że rzęsy są stosunkowo, krótko na rynku więc również wymiana spostrzeżeń pomiędzy osobami zajmującymi się ich stylizacją bogaci naszą ogólną wiedzę. Nie da się być alfa i omegą i nawet najbardziej doświadczony szkoleniowiec z pewnymi rzeczami może nigdy się nie spotkać. Czy tak samo nie powinnyśmy się wymieniać opiniami na temat produktów? Przecież też nie raz, nie dwa się człowiek na coś skusił i okazywało się, że to kasa w błoto. Czy inni też muszą wywalić tą kasę by się przekonać? Odnośnie pseudostylistek one istniały, istnieją i istnieć będą. Nie oszukujmy się też, że większość z nas od tak miała pomysł na szkolenie i poszła nie będąc w ogóle oczytanym w temacie.
Dobre rozwiązania mają wielu ojców i matek. Zbyt wielu kongresów warsztatów i pokazów związanych z tematyką rzęs jeszcze nie ma gdzie można by się powymieniać doświadczeniami. Jest na dzień dzisiejszy lepsze miejsce niż to?
Bobas a czy w ramach protestu nie korzystasz ze znalezionych tu porad czy wręcz przeciwnie? Wyczuwam nutkę hipokryzji. Przykro, że zapłaciłaś za kurs i czujesz się urażona faktem, że można tu się doszukać informacji, za które Ty musiałaś zapłacić. Takie życie, mnie to nie boli.
O rety rety, znow musze tu smiecic.
Nie czuje sie absolutnie urażona jako kursantka, ale jako szkoleniowiec, czy tez jako osoba ktora naucza.
Pieniadze nie maja nic wspolnego, bo wydalabym kazde by poszerzac swoja wiedze i szanowac osoby ktore z trudem ja osiagnely.
Moim zdaniem niektore rzeczy nalezy zachowac dla siebie i szanować naszą wiedze.
Hipokryzja jest w nas samych i staralam sie to pokazac moim postem, ale zostal opacznie zrozumiany.
Kto nie rozumie moich slow, ma do tego pelne prawo i moze odbierac to jakkolwiek chce.
P.S Karocha zgadzam sie z Tobą, że na dzien dzisiejszy najlepszym miejscem do dzieleniem się inforamcja jest forum, bo tak jak piszesz mamy ograniczone źródło wiedzy, ALE co innego dzielenie sie swoim doswiadczeniem, a co innego rozdawanie cudzego doswiadczenia imo.
dzikakura
12-11-2012, 17:44
Byłaś u Evo na szkoleniu, polubiłaś je itd.
Bobas nie skończyła u nas żadnego szkolenia
W każdym razie, fajnie że martwisz się o szkoleniowców, ale wydaje mi się, że to czy ktoś sprzedaje swoją ciężko nabytą , drogą wiedzę to już tylko i wyłącznie wybór tej osoby. Jak ja będę kiedyś coś umiała na tyle aby dzielić się z innymi to zdziwiłabym się gdyby ktoś miał mi to za złe a tym bardziej gdyby mi zabraniał i czuł się oburzony tym faktem.
Jak ktoś chce pójdzie na inne forum, obejrzy filmik i dostanie to czego chce...
Niektóre fora-mają w regulaminie zapis"nie szkolić"
Nie jestem pewna czy Bobasowi i adminom tych forów chodzi o dobro szkoleniowców... Rozumiem, że skorzystałyście na darmowym miniistruktażu Nadiuszki i jesteście jej wdzięczne. Pójdźmy zatem dalej.
Niech Nadjuszka w odpowiednim dziale (bo to nie ten wątek) opublikuje poradniki step by step wszystkich znanych jej metod i tricków. Skorzystamy na tym wszystkie, szczególnie te poczatkujące :) Może dzięki Nadjuszce spopularyzuje się nasz zawód i zaczną przybywać zastępy wyedukowanych na wzorkach stylistek. Na pewno tego chcemy, wszystkie. Instruktorki i stylistki. Po co płacić za szkolenia marnym intruktorom, wiedza powinna być dostępna dla wszystkich i za darmo. Na pewno wpłynie również korzystnie na nasze klientki, ceny spadną , więc satysfakcja klienta gwarantowana!
Pozdrawiam wszystkich glodnych wiedzy. I przyłaczam się do podziękowań dla Nadjuszki.
Gorzkajakmokka
12-11-2012, 17:47
I serio sądzisz, że takie stylistki wyuczone na wzorkach to twoja konkurencja? Co najwyżej jednorazowa...
dzikakura
12-11-2012, 17:53
a zastanowiłaś się ile szkody klientkom wyrządza taka jednorazowa konkurencja ? I jak to wpływa na rynek rzęsowy?
Gorzkajakmokka
12-11-2012, 17:57
a zastanowiłaś się ile szkody klientkom wyrządza taka jednorazowa konkurencja ? I jak to wpływa na rynek rzęsowy?
A sądzisz, że wzorki to jedyne źródło wiedzy w tym temacie?:rolleyes:
dzikakura
12-11-2012, 17:59
Nie, ale główne, jestem aktywnym uczestnikiem na siedmiu innych. Jest jeszcze youtube oczywiscie. Zastanów się dlaczego za rzęsy nie weźmiesz więcej niż 150 złotych... Kiedyś bez certyfikatu nie można było nawet rzes kupić. Może wtedy rynek składał się z podmiotów bardziej solidarnych, przewidujących, i dbających przede wszystkim o dobro klientek.
Agnieszka Praska
12-11-2012, 21:41
to ze ktos sie zdjec naoglada specem go nie uczyni, tylko psuje rynek trenujac i udoskonalajac na klientkach to co wyczyta na forach czy pooglada na youtube, praca na oku to nie robienie paznokci niestety oko nie odrosnie
a klientka ktora w gratisie dostanie klej do oka, czy zostanie oszpecona przez wyrwanie rzes, nie wroci do zadnej, ani do tej ktorej wydaje sie ze umie bo cos tam podczytala ani do tej ktora sie szkolila:P
i w przypadku pracy przy oku mowie najpierw szkolenie a pozniej wykonywanie aplikacji
dzikakura
12-11-2012, 21:44
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/72c9db30cfeab9da.html
Gorzkajakmokka
12-11-2012, 22:06
Dzikakuro nie szukam tu konfliktów ani wrogów. Chciałam napisać co uważam.
Nie mówię, że to dobre,ale jak ktoś chce to nie ma rzeczy niemożliwych. Jak nie youtube, wzorki czy wizaż to pójdzie do kosmetyczki na dwie stylizacje i stwierdzi, że wszystko już umie. Nie uchronimy wszystkich klientek a może nawet niektórym pomożemy bo pseudostylistki są i będą i tylko się cieszyć, że tu trafiają i mają szansę poczytać coś więcej ;) zawsze jedna krzywda mniej :nie_powiem:;)
Swoją drogą do mnie przychodzą dziewczyny po nieudanych zabiegach, stylizacjach itp. Mówię o paznokciach i rzęsach...
dzikakura
12-11-2012, 23:50
Gorzkajakmokka, ja też nie szukam tu afer, ale moje zdanie jest takie jakie zaprezentowałam. Wszystkie się lubimy i lubimy tę atmosferę sympatii.
Jednakże wierz mi, trochę do Ciebie może i przyszło po nieudanych zabiegach, coś ponaprawiałaś coś poodrastało i świetnie. Ale więcej jest takich klientek, ktore spróbowały jednorazowo, otrzymały posklejane miotły za 60 złotych i już do nikogo w życiu na łożko do aplikacji się nie położą i rozprzestrzenią informację, że przedłużanie niszczy rzęsy naturalne. Niszczy. Im zniszczyło. To nie gdybanie to fakt. I ich nie znasz, i do Ciebie nie przyjdą,bo one już spróbowały..... a to wszystko dzięki youtubowi,informacjom z forów, instruktażom, rzęsom za 10 zlotych, super glue zabarwionym trochę węglem (15 zeta za 15 ml) pincetom ze sklepu żelaznego i taśmie papierowej.
Nawet nie wiesz ile niezalogowanych dziewczyn czyta to nasze forum, ja tez nie wiem, ale boję się pomyśleć.
I w ogole nie wiem wszystkiego, wielu rzeczy nie wiem o rzęsach ale żeby dowiedzieć się więcej wydam te trzy czy cztery tysiące i pojadę na zaawansowane szkolenie za granicę, czemu? Bo po prostu uważam że warto.
Gorzkajakmokka
13-11-2012, 00:09
No tak, ale równie dobrze,można iść na 10 kursów a akurat,ktoś przyjdzie i sprzeda jakiś trik, myśl , własne doświadczenie czy cokolwiek, czego człowiek się nie nauczył przez ten czas i super.Może to coś właśnie natchnie na nowo i ułatwi pracę. Dlaczego ktoś miałby tego bronić? Niestety nie potrafię zrozumieć i nie trafia do mnie to, że to zabiera pracę instruktorom. Bo jak już pisałam klientek się nie da uchronić na tej zasadzie.
Idąc tą drogą myślenia- trzeba by rzęsy sprzedawać na certyfikat znów, panie które mają w domu chociaż jeden pojemnik rzęs ipensetę,usypiać na czas aplikacji coby nie podpatrzyły/poczuły co tam się robi a do youtuba napisać prosząc o skasowanie filmików, które oglądają chętne na kurs/szkolenie - trąci lekką paranoją co? :D Ale tak na prawdę każda z tych osób może być potencjalną przyszłą stylistką rzęs krzywdzącą klientki :skacze:
Agnieszka Praska
13-11-2012, 07:49
co nie zmienia faktu ze nigdzie nie ma filmiku czy instruktazu jak prawidlowo wykonac rzesy:skacze:
to ze ktos gdzies napisze ze rzese do rzesy trzeba przykleic nie oznacza ze tak osoba bedzie wiedziala jak ;)
uwazam ze ten dzial powinien byc widoczny tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow z odpowiednia liczba postow na zasadzie jak dzial stylistki priv:ok:
a dlaczego nikt chetnie nie pokazuje jak robi sie 2:1 i 3:1 czy 3D bo kazda pilnuje tego za co kupe kasy zaplacila:D i mam nadzieje ze chociaz w tej kwestii dziewczyny wykaza sie rozsadkiem i takich instruktarzy nie wstawia;]
dzikakura
13-11-2012, 15:47
Gorzkajakmokka, ależ pomagajmy sobie, sama podpowiadam, jaki skręt co źle jest zrobione etc.. tutaj na forum również, ale osobom, które widać, że mają jakieś pojęcie, bo skonczyły kurs u którejś z krwiożerczych-żądnych kasy instruktorek.
Jednak nie wstawiajmy zdjęć ze szczegółowymi instruktażami jak coś zrobić. Bo to szkodliwe dla klientek. Sama jestem klientką dziewczyny, która nauczyła się robić paznokcie z internetu(nie wiedziałam, że nie ma kursu, bo robiła fajnie)-efekt, od czterech lat nie mogę pozbyć się grzybicy dużego paznokcia u stopy. Bo wybrała wiedzę fragmentarycznie, żaden instruktor jej nie powiedział, że pilnik ma być czysty, a ona nawet jesli to wiedziała, to nie przyłozyła do tego wagi, bo nikt jej nie zaakcentował że to jest podstawowy warunek stylizacji!
Druga rzecz- to czego się nauczyłaś przez jeden dzień u hieny instruktorki na podstawowym kursie z zakresu aplikacji rzęs, mnie zajęło niemalże rok. Jestem samoukiem-wiedziałaś? Z wiedzą fragmentaryczną z internetu. I nikt tak jak ja nie wie ile rzęs napsułam. To dzięki wzorkom, kumpelstwu, przyjaźni i lojalności ruszyłam do przodu(to tutaj znalazło się kilkanaście dziewczyn ze Śląska, które użyczyło mi swoich rzęs abym mogła poćwiczyć). Powiem Ci więcej, nie wiesz jaką siłę ma to forum, to tutaj, nie gdzie indziej dziewczyny chciały zrobić ściepę na pierwszy kurs dla mnie, bo uważały że jest taka potrzeba(nie było mnie na niego po prostu stać, a bardzo, ale to bardzo chciałam robić rzęsy). W końcu skończyłam kurs, jeden, drugi trzeci, potem instruktorski... po pierwszym zorientowałam się, że jestem ofiarą wiedzy szczątkowej, że instruktor dokładnie wie na co położyć nacisk, na co uczulić i gdybym miała tą wiedzę jak teraz cztery lata wcześniej wydałabym te 5.000 złotych-wzięłabym kredyt (tak tyle to wtedy kosztowało-myślę, że prawdopodobnie o rzesach ty wtedy nawet nie słyszałaś). Dlaczego? Bo to co instruktorka przekazuje w jeden dzień, jak już pisałam-mnie zajęło rok(reszta to już niestety praktyka) ile klientek zraziłam, ile straciłam przez brak biegłości i podstaw?
Klientek nie trzeba usypiać. Same śpią,:D a niektóre z nich kończą kurs u mnie, stają się stylistkami. Nie mam z tym problemu, bo wolę wyszkolić sobie solidnie konkurencje, którą i tak dzieli ode mnie: wiedza, doświadczenie i baza wypracowanych przeze mnie klientek niż pozwolić na narodzenie się kolejnego papudraka stylizacyjnego, ktorym ja również byłam. I to nie jest kwestia kasy(porozmawiajmy o niej, czemu nie) 600 złotych to ja potrafię zarobić dziennie, na stylizacjach, rzęs, paznokciach i makijażu permanentnym. Z niedzielami włącznie. Fajnie, nie? Może ten spokój finansowy pozwala mi widzieć trochę dalej niż czubek własnego nosa i rozglądnąć się, co się dzieje chociażby na mojej ulicy w zakresie kosmetyki. I niestety moja droga, to że to forum jest kopalnią wiedzy wiemy wszystkie, ale duużej części z nas wydaje się tylko, że wie jak ją zastosować.
A teraz do konkretów, na pewno będziesz kombinować i kleić rzesy 1:1 na dół jak pokazała nadiuszka, ale ona też sprzedała wiedzę jedynie fragmentarycznie. Nie napisała-uważajcie, jak coś posklejacie, rzesy dolne nie odrosną Wam w dwa miesiące (rzesy dolne rosną dwa razy wolniej niż górne),-klej AD trzyma dwa tygodnie, skleisz coś blinkiem i tak za chwilę odpadnie, która z Was denerwujących się, że ktoś Wam mówi o nie sprzedawaniu takich informacji wiedziała o tym? Zadna się nie przyzna, prawda?:D Takich informacji nie sprzedaje się na kursach podstawowych.
Nadiuszka nie chciała źle, ma dziewczyna ogromną wiedzę z zakresu stylizacji rzęs, to widać i czuć od razu. My tylko uczulamy.
Chcecie się dowiedzieć od siebie czegoś więcej? Ty gorzka-karchola, nadiuszka? Czemu nie spotkacie się na jakiś mini warsztatach, wszystkie jestescie z Wrocławia. Dziewczyny od nas spotykają się i dzielą wiedzą paznokciową, 50 zlotych wjazd, paluszki, tort, fajna atmosfera. Nie pisz mi tu gorzka, że jakbyś umiala tobyś się podzielila(to cytat z Ciebie) daj coś z siebie urządź coś, zorganizuj, Całe życie-nie tylko ta branża polega na wzajemności.
---------- Dodano o godzinie 15:47 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:31 ----------
Dziewczyny, :skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::skacze:
http://design-nails.pl/naforum/bond.jpg
słodkie podziękowania dla Agnieszki-x
Agula Hol
14-11-2012, 18:46
Jestem na forum stosunkowo nie długo ale muszę przyznać że jest ono dla mnie wybawieniem w wielu kwestiach. Wybralam sie na kurs przedłużania w Holandii bo do Pl niestety nie jeżdżę zbyt czesto. Szkoliła mnie polka, ale chyba poprostu nie potrafiła przekazac swojej wiedzy bo po kursie byłam nadal zielona w wielu kwestiach. Ale dzięki temu forum uzupelniłam wiele z brakujących mi informacji. Dlatego cieszę się że jestescie i dzielicie się swoja wiedzą. A napewno chciałabym udać się na kurs do którejś z Was jak tylko będę w PL żeby doskonalić się w tym co robie. Wiem że jest mi to potrzebne ale narazie nie mam takiej możliwości więc korzystam z wiedzy forumowiczek.
Kura niezły Bond z tych norek :)
Dziewczynki melduje odbiór ekspresowej przesyłki:piatka:
I dziękuje pięknie za miłe gratisiki:przytul:
dzikakura
15-11-2012, 00:00
Agula Hol, wierzę Ci i uzupełniaj wiedzę jak tylko możesz to własnie nie chodzi o ciebie, chodzi o te bezimienne dusze, ktore podstaw nie maja, nawet sie nie zalogują, nie ujawnią, a czytają i biorą to, co im pasuje do sytuacji.
Bond to taki reklamowy żarcik naszej zdolnej forumkowej graficzki Agnieszki-x:D, fajowy nie?:skacze:
Fajnie Izi, że dotarło, chyba się coś poczcie polskiej pomyliło, że tak błyskawicznie, hyyyy:D, zupełnie to do nich niepodobne:D
Agnieszka Praska
15-11-2012, 11:07
zart nie zart jak dla mnie fantastyczna reklama :D
edytakon
15-11-2012, 19:19
No ja tez jestem nim zauroczona
luska102
15-11-2012, 20:26
Gratuluje pomyslu!! Reklama rewelacyjna!!! Bond bez norek bylby lysy:skacze:
Edyta Dzieki za szybka przesylke i perfekcyjne zapakowanie noreczek a i gratisik rewelacyjny.
edytakon
17-11-2012, 16:18
Ciesze się :) i co dziwne paczka doszla do Ciebie predzej niz do dziewczyn z Polski :)
Dziewczyny mam pytanie czy mozna u Was zamawiac za pobraniem?
można ja tak robie zawsze żeby paczuszka była szybciej ( bo zanim przelew dojdzie to róznie bywa ;) )
Zen. Dzieki pytalam bo jak kilka miesiecy temu zamawialam to nie widzialam opcji za pobraniem. Moze przeoczylam.
edytakon
20-11-2012, 10:43
Byla byla od zawsze ;) i najwiecej chetnych mamy na tę opcję :)
A CO POWIECIE NA NORKI BOND COLLECTION ZA 177 ZŁ???
Tylko do końca listopada lub do wyczerpania asortymentu!!!
http://images48.fotosik.pl/500/0e6373559c646677med.jpg (http://www.fotosik.pl)
Juz teraz wiem ze byla od zawsze, ale troche techniki i czlowiek sie gubi:P Az wstyd sie przyznac. No, ale zamowilam i czekam z niecierpliwoscia na paczuszke:skacze:
edytakon
20-11-2012, 12:07
Napisz mi na pw ktora to Ty bo ja nie widze nowego zamowienia
dziewczyny co z moja paczka? Bo status na stronie się do tej pory nie zmienił a paczka jest mi koniecznie potrzebna na wtorek rano.
Dobra dzwonilam i juz wszystko wiem. Stres minal :)
dzikakura
22-11-2012, 16:57
Pumcia:przytul:. Dzieki za Twoj optymizm w glosie, mimo wszystko... Ty wiesz, nie?:skacze::kwiatek::kwiatek:
A tak dziewczęta, chciałabym Wam powiedzieć, że już mamy ten nowy klej o którym mówiłysmy, dla alergików, trzymanie wiązania klejowego 4-5 tygodni, w nocy postaramy się go wprowadzić do sklepu
z rzesowymi pozdrowieniami-Kura
Kurko musze Ci powiedziec ze masz tak cudowny glos ze sie zakochalam :love: nigdy nie slyszalam u kobiety tak pieknego glosu, mowe mi odebralo :)
A paczka dziś nie przyszla jak ja nie lubie tej poczty :(
edytakon
23-11-2012, 14:29
Malutkapumcia, uwazaj bo ja wszystko widzę i bede zazdrosna... Moja Ci ona :):):):):)
Nie odbiore Ci jej ale glos ma niesamowity.
edytakon
23-11-2012, 14:44
MAMY DLA WAS KOLEJNA NIESPODZIANKĘ
Od dzisiaj dostepna w sprzedaży tylko u nas dokonała seria EVO OMBRE LASHES
Tylko u nas kupicie rzęski cieniowane "ombre" w mixach dlugości i w trzech najbardziej pożądanych kolorach
FIOLETOWYM
GRANATOWYM I UWAGA
BRĄZOWYM
Mix dlugości obejmuje 7-15 mm
Dzieki nim stworzycie piękne czarujace a zarazem dyskretne kolorowe stylizacje...
http://design-nails.pl/naforum/rzesyfioletowe.jpg
http://design-nails.pl/naforum/rzesyniebieskie.jpg
http://design-nails.pl/naforum/rzesybrazowe.jpg
dzikakura
23-11-2012, 15:24
głupie baby, :skacze:
dzięki pumcia:skacze:. Głos był wypoczety bo to rano było, wiesz jak chrypię pod koniec dnia?:D:D:D. A wadę wymowy zauważyłas?Przyjdzie paczka, nie przejmuj się najdalej w poniedziałek listonosz zapuka do Twoich drzwi, to pobraniówka, z tymi nie robią przewałek
BTW, a Rzęsy ombre są cudne, szczególnie te brązowe, już szukam ofiary:D, jak znajdę to wykleję, tym bardziej, że to jest miks długości, więc pojadę po całości, a co:D
Nie nie zauwazylam a nawet jesli jakas masz to calosc sie sklada na cudowny glos :) Oj mój listonosz i moja poczta tak funkcjonuja ze pobraniowki potrafia isc 1,5 tyg. A kurierem nigdy nie zamawiam bo w ogole nie chca jezdzic na moja wioske i zbieraja wiecej paczek i dopiero wtedy jada, czasmai po tygodniu czasmi dluzej :/
A poza tym to rzeski Ombre sa cudowne bede musiala nabyc w najblizszym czasie :)
Iwona Oleksy
24-11-2012, 13:27
dziewczyny a te cieniowane mixy sa w jakich grubosciach i jak z cena?
Dzisiaj mój mężczyzna się postarał i wydarł siłą paczkę z poczty :skacze: Dziękuje pięknie za gratis:kwiatek:
No więc opóźniona ja, z braku laku wypróbowałam wreszcie hs4.
Jestem zachwycona! Super szybko wiąże i praca na nim idzie jak strzała.
Największym jego plusem jest jednak mała emisja oparów w porównaniu do HS5 i mała kapryśność
na warunki w pomieszczeniu.
Bardzo bardzo miło mi sie na nim parcowało, tylko mam nadzieję że bedzie też ładnie trzymał, ale o tym przekonam sie dopiero w nastepnym roku, bo klientki po 3 tyg jak przyjda to ciezko bedzie wyczuć jak trzyma.
Z HS 5 mialam w tym tygodniu klientke na uzupelnienie, wygladla jak po 2 tyg z kazdym innym klejem, czyli prawie zero ubytkow.
Mialam tez jedna ktora wybrala sie na wakacje i akurat zrzucala rzesy, w ciagu 3 tyg. urosły jej po 5 mm, malo ktora byla tuz przy powiece, bylam w ciezkim szoku.
Podsumowujac Hs4 wymiata komfortem pracy, Hs5 trwałością.
Dziewczyny planujecie jeszcze jakies nowosci w tym roku?
tomaszka
24-11-2012, 22:29
Kura, wrzuć swój głos na forum, ja też chce posłuchać.:macham: Najlepiej w załączniku.
dzikakura
25-11-2012, 01:24
Pumcia, a potem panie z poczty opowiadaja, ze te siniaki na twarzy to skutek uderzenia o szafkę, albo upadku ze schodów:skacze:
Iwona, będą za ok 50 złotych, ich grubość to 0,15 w paczce jest 12 pasków
Planujemy, planujemy, za 3 tygodnie będą te czarnobrązowe w grubości 0,1
bobas, ja uwielbiam hs4, powiem tak, że chyba wolę, co do trwałości.. nie zawiedziesz się:D
tomaszka, to w ogole wszystko jest subiektywne, pumcia zadzwonila i dowiedziala się, ze paczkę wysłałam, dlatego moj glos wydawał jej sie anielskimi pieniami:D- dziennikarzem jestem, głos mam ćwiczony-po prostu.
edytakon
25-11-2012, 17:17
A mamy nowosci tralalala
Oglaszam wszem i wobec kolejny Klej, który uwiedzie was trwałością... Konkurencja HS 4 HS5 :) a co... cena ta sama, a zmieniac przeciez trzeba co nie?
Bobasku dobrze widzisz ze tak wyszlo, Ja tez uwielbiam HS4 i nie zawiedziesz sie jego moca.
Z nowości na chwile obecną tadaaaam
1. rzesy cieniowane w MIXACH cena promocyjna 49,99 (za 12 paseczków)
w tym 2 x 7mm, 3 x 9 mm, 3 x 11 mm, 2 x 13 mm, 1 x 14 mm, 1 x 15 mm
Świetnie sie nimi klei, wczoraj wykonalam nimi pełna aplikacje i wyszla cudownie!
Grubość 0,15 (ale to dość lekka rzęsa i możemy stosować ja po 2:1) wyjdzie bosko, gwarantuje
Piekne kolory brąz ani jasny ani ciemny, taki prawdziwy jesienny brąz, fiolet i niebieski
Mowie Wam warto uzupelnić swoje kuferki.
2. NOWOŚĆ rzęsy kolorowe granatowe i fioletowe również w mixach dlugości w jednej kasetce :) a co rownież cena 49,99 :)
3. klej dla alergików, ale UWAGA trzyma 5 tyg, jest rzadkiej konststencji. Ale niestety w chwiliobecnej dostepny tylko w 10 ml buteleczkach w cenie 120 zł (warty wyprobowania)
4. Klej B Ultra + który zostanie konkurencja HS4 i HS5, to samo dlugie wiazanie, podobna konsystencja i komfort pracy. Cena tez zbliżona :) a co :)
5 Mamy dla Was również rzęsy brokatowe srebrne, hologramowe, ktorych dlugość mozecie same dopasować (sprawdziłam, nie widać obsięcia) cena to tez TYLKO 49,99
To na tyle co na szybko pamiętam
aaaa mamy jeszcze maskary, ktore niektore z nas dostały do zakupów. Doskonale nie tylko do przedłuzonych rzęs, sprawdzilam na sobie i to jedyny tusz, ktorego nie sciagnę (nie zdłubię) :)
Zachęcamy do zakupów i jesli cegoś nie mamy w sklepie to do pisania maili (najlepiej na gmail evolashes@gmail.com)
dzikakura
26-11-2012, 01:25
oo przepraszam jak Edzia już tu się wysypała to ja też coś dodam, mamy nowe pincety:skacze: W kolorach złotym, fioletowym, granatowym i rózowym, w sensie rączki są kolorowe:skacze:
To dobrze hehe bo ja muszę nowe pensety wziąć :-)
Zen, tak-ja miałam jedną klientkę, która mi się uczuliła po norkach. Wiem, ze to po norkach, a nie po kleju, bo kleju uzywalysmy tego samego co zawsze, pani jest alergikiem na wszystko, kurz, roztocza, sierc, niektore produkty jedzeniowe, pyłki. rzęsa syntetyczna ją nie uczuliła, norki tak, ale ale.. nieznacznie, nie tak, ze napuchła i szczerwieniala i wygladała jakby ktoś ją cięzko pobił. parę godzin po stylizacji pojawiło się lekkie swędzenie, ktore po dwóch dniach przeszło. Potem pojawiło się znowu po trzech tygodniach, jak miała kłopoty sercowe i jak mowi sama-trzy dni ryczała jak bóbr i potem po jednym dniu znow przeszło. Wiec mogę przypuszczac, ze to norki, ale..(duzo tych ale:skacze:)
I ja w koncu sprobowalam norek na sobie, chcialam zobaczyc co zachwalam, nie?:D
I powiem Wam.. o chrystusie, nie zamienie tych rzes na zadne inne. Ja generalnie nei mogę nosic rzes, mam alergie na twarde chyba, zawsze po aplikacji mam przynajmniej zapalenie spojowek, (standardowo trzy dni po aplikacji czerwone powieki) jak mnie cos uwiera to ryczę,a wtedy jest jkeszcze gorzej puchne cała. noszę rzęsy dwa tygodnie maks bo zawsze wyskubię, raz mialam problem z rogówką, a tu nic! Nic! Nie czuję, nie skubię, trzymaja się świetnie wyglądam pieknie (khem) nic sie nie wywija, nic nie razi w oko, nie mam tego odruchu "podbijania wachlarzyka" paluchem, nie ropieję.. masakra jak pięknie. :skacze:
to moje norki, mają tydzień
Zen, ale jeszcze jedna uwaga- rzęsy Mink, nie są rzęsami z norek, ja teraz piszę o 100% rzesach z norek (nie doczytalam i się rozpisalam)
Fajnie Ewlinek:skacze:
Kurcze ta historia jest dziwna że jeszcze miała kłopoty sercowe po założeniu rzęs z norek, dla mnie jest to nie wiarygodne, zbieg okoliczności - ale to jest moje zdanie
kaera9xd
26-11-2012, 13:32
Gandzia hehe, tu chyba chodzi o kłopoty sercowe w cudzysłowie^_^
Naczytałam się Was, dziewczyny...i oczywiście skusiłam na małe zamówienie, doczekać się nie mogę:cwaniak2:
Agnieszka Praska
26-11-2012, 14:31
moge foto fioletowych peset prosic:D
edytakon
26-11-2012, 15:01
Agulusia... nie ma fioletowych nooo Kura się rozpędziła :) biale są ot co :) zamiast fioletow, ktore mialy być, ale sie zmyly :)
Agnieszka Praska
26-11-2012, 15:17
;(
to jak mozecie pokazcie foto tych kolorkow co sa:D moze cos w oko mi wpadnie;)
edytakon
26-11-2012, 17:13
mamy dla Was kolejna niespodziankę, w zwiazku ze zbliżającym sie okresem Sylwestrowo-Świątecznym mamy dla Was rzęsy brokatowe w specjalnej ofercie
Długość tych rzęs mozna doskonale dopasowac do dlugosci jaką rzeczywiście potrzebujemy.
10 paseczkow w kasetce w cenie 45,99zł
Kolor srebrny z kolorowymi drobinkami
http://design-nails.pl/naforum/rzesy%20srebrne.jpg
marchewkowy_las
26-11-2012, 23:00
a ja mam pytania w sprawie nowego kleju dla alergików.
dotąd moim faworytem był i jest Ultra Bond Pro 5 (Nouveau Lashes), mogę im aplikować sobie rzęsy na otwartym oku, żadnych oparów, żadnych uczuleń u klientek, które były uczulone np na Ultra Plus. Jedyna wada - długo schnie. Czy wasz nowy klej dla alergików jest szybkoschnący i czy można nim pracować na otwartym oku? jeżeli tak, będzie moim must have :D
dzikakura
28-11-2012, 00:48
Agulusia, nie mam niestety cholercia jak Ci pokazać kolorków nowych pincet, bo przyszły do Edzi, ale myslę, że jak znajdzie chwilkę to wstawi, natomiast chcę Wam pokazać nasze nowe zakrzywione yonostiki
Poszukiwałyście zakrzywionych pincet.. mniej zakrzywionych, myślę, że te yonostiki, które mamy dla Was teraz spełnią Wasze oczekiwania co do hm.. mniejszej krzywizny. Dodam tylko, że to co cechuje te pincety to niezwykła precyzja w wykonaniu , końcówki pincet są niezwykle ostre, schodzą się ze sobą idealnie, a ich dość krótka rączka powoduje pewne trzymanie narzędzia w ręku i dużą kontrolę nad nim, oczywiście jesli kogoś kręci szwajcarska precyzja i hyy, długość, mamy też yonostiki dłuższe.Jeśli chodzi o wagę pincety porównałabym je do czarnych vetusów(może odrobinkę są lżejsze)- Kochane, dla Was wszystko:ok:
Co do nowego kleju dla alergików, czas wiązania jest dłuższy niż wszystkich błyskawicznie schnących klejów typu hs4 czy hs5, wynika to z prostego faktu, że kleje dla alergików in globo, mają łagodniejszy moment odparowywania. Co szybkie to ostre, co łagodniejsze to wolniejsze, tak już jest i nic w tej kwesti przełomowego się nie zdarzyło.. Jednakże po wypróbowaniu stwierdzam, że to najszybszy klej dla alergików jaki do tej pory wypróbowałam. Dla mnie szybkość wiązania też nie jest zadowalająca- Wolę kleje szybkie - wynosi ok 2 sekund. Po ok trzech sekundach odparowuje całkowicie. Dzięki czemu rzesy już zaaplikowane nie przytulają się do siebie, nie trzeba ich rozdzielać. Próbę aplikacji na otwartym oku też przeszedł pomyślnie, nie tylko przetestowałam na króliku, ale też na sobie, po zbliżeniu do oka(prawie w nim oko utopiłam trzymając i "chłonąc") nie ma żadnych oparów, które podrażniałyby gałkę, powodowały szczypanie lub łzawienie. Oczywiście jeśli aplikujemy rzesy na zamkniętym oku klientka może od razu te oczka otworzyć. Konstencja kleju jest nieco gęstsza niż innych naszych topowych klejów, ale też nie bardzo lepka, porównuję ją do konsytencji Secret Lashowskiego Ultra Plusa. Kolor - głeboka czerń
Sprowadziłyśmy również rzęsy Silk Diamond-Light Brown- jasnobrązowe, Tak jak ciemnobrązowe są dla mnie wzorcem subtelnie wyglądającej, aczkolwiek wyrazistej i eleganckiej stylizacji i gorąco namawiam Was do zaopatrzenia się w nie, bo uważam, że są hiciorem tego sezonu tak jasnobrązowe-jesli mam być szczera zawiodły mnie. Po jasnym brązie spodziewałam się czegoś w kolorze orzecha, bądź irlandzkiej miedzi- to co jednak otrzymałam rozczarowało mnie, w mojej opinii te rzęsy są po prostu .. za jasne. Uważam, że pełna aplikacja rzęsami tego koloru wyglądałaby karykaturalnie. Jednak i dla takich rzęs można z powodzeniem znaleźć zastosowanie. Wyobrażam sobie, że wstawienie paru jasnych refleksów w postaci rzęs jasnobrązowych, a wykonanie całej aplikacji rzesami w kolorze dark brown spowodowałoby, że aplikacja zyskałaby głębię i wyglądała interesująco. Oczywiście pomijając niezbyt trafiony kolor rzesy są jakości.. Silk Diamond, którą przecież znacie:skacze:
marchewkowy_las
28-11-2012, 01:14
dzikakura ma nie tylko piękny głos, ale jeszcze wspaniale opisuje produkty :przytul: dziękuję bardzo. myślę, że ten wasz klej dla alergików będzie hitem :D
edytakon
28-11-2012, 16:07
I mamy dla Was kolejne rzesowe niespodzianki :) a co :)
http://design-nails.pl/naforum/jesiennerzesy.jpg
dzikakura
28-11-2012, 16:23
Slicznie slicznie (rzekła kura z samouwielbieniem):skacze:. Nie, nie ja chcialam powiedzieć, że się dopisuję tylko z taką informacją, że rzęski kolorowe mamy w grubości również 0,15
edytakon
28-11-2012, 20:16
0,15 mamy mamy sa super mięciuteńkie :)
kaera9xd
28-11-2012, 20:59
A ja chciałam dodać, że w kasetkach z powodu ilości rzęs można oczopląsu dostać:skacze:
edytakon
28-11-2012, 21:41
No wlasnie my też to uwielbiamy :)niby trzeba duzo zainwestować, ale na ile to wystarcza :)
Dotarł mój klej. Dziękuję . A co to za torebunia ?
śmieszna
29-11-2012, 14:35
prawdopodobnie magic bag na klej- wkładasz klej, zamykasz i nie dostaje Ci się powietrze = klej dłużej jest żywotny :)
Czyli co ? Że zamiast 3 miesięcy ważności będzie dłużej przydatny?
Było by fajnie :D
dzikakura
29-11-2012, 18:29
Nie sylla, klej lepiej po trzech miesiącach wyrzucić, ale na pewno trzymając w magic bagu przedluzasz jego zywotnosc, w ten sposob, ze magic bag utrzymuje zimno(torebeczka to taki termosik, jak wlozysz do lodowki, a lodowke kleje lubia, to magic bag utrzyma Ci dlugo niska temeprature, pod warunkiem, ze ja zamkniesz oczywiscie), kleje się starzeją nie mamy na to wplywu, ale fajnie jak klej utrzymuje swoje wlasciwosci zarowno swiezo po otwarciu jak i 2 miesiace po nim , prawda?:skacze:
śmieszna
29-11-2012, 18:54
Nie sylla, klej lepiej po trzech miesiącach wyrzucić, ale na pewno trzymając w magic bagu przedluzasz jego zywotnosc, w ten sposob, ze magic bag utrzymuje zimno(torebeczka to taki termosik, jak wlozysz do lodowki, a lodowke kleje lubia, to magic bag utrzyma Ci dlugo niska temeprature, pod warunkiem, ze ja zamkniesz oczywiscie), kleje się starzeją nie mamy na to wplywu, ale fajnie jak klej utrzymuje swoje wlasciwosci zarowno swiezo po otwarciu jak i 2 miesiace po nim , prawda?:skacze:
Oł jeee :D
o to mi chodziło, w mym niejasnym przekazie:)
Czyli torebunia bardzo praktyczna. I dobrze. Fajnie jak klej ma te same właściwości w pierwszym i trzecim miesiącu!
edytakon
30-11-2012, 09:39
A Wy ktore rzęski wolicie?
http://design-nails.pl/naforum/plakat_mink_silk.jpg
U mnie też MINK . Póki co innych nie testowałam....
edytakon
30-11-2012, 21:55
Sylla kup silki wyprobuj :) niektore z nas je uwielbiają :) mam takie klientki, ktore zadnych innych nie chcą :)
A w 0,1 ehhh w ogole pieknie wychodzą
---------- Dodano o godzinie 21:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:11 ----------
W grudniu dla naszych stałych i nowych klientek przygotowałysmy mnóstwo atrakcji.
Ruszamy z akcją "MIKOŁAJKOWĄ" :)
http://design-nails.pl/naforum/swietaevo.jpg
dzikakura
30-11-2012, 23:27
Dla mnie Silk-kocham je i..
zapraszamy dziewczyny serdecznie do skorzystania z promocji. Dobrze mieć w kuferku zapasowe pincety, bo a nuż jakaś w trakcie stylizacji nam spadnie i się wygnie i wtedy mamy dodatkowy komplet- jak znalazł:skacze:
wisienkakwspz
01-12-2012, 10:16
Silk :love:
I znowu kusicie :P
sylwiacytrynka
01-12-2012, 12:53
Ja szukałam kleju troszkę gęstszego od hs5, Edytka poleciła mi nowy klej B ultra plus. Wczoraj nim kleiłam pierwsze rzęski i jestem zachwycona. Super konsystencja, opary wyczuwalne, ale nie jakoś tragicznie i SZYBKO schnie. Jak hs5 lubił kaprysić, tak ten to bajka. Polecam wypróbować :)
luska102
03-12-2012, 09:07
Jak mam wybrac Miedzy silkami a minkami to oczywiscie SILKI:love:
Agula Hol
03-12-2012, 20:51
Dziewczyny proszę powiedzcie mi jak moge sterylizować wasze pincety? A dokładniej chodzi mi o myjkę ultradźwiękową z płynem dezynfekującym ( w dużej mierze alkohol) ;] Czy nie zejdzie to czarne cosik z nich pod wpływem tych ultradźwięków. Może głupie pytanie ale boję się zaryzykować jeśli mogłabym tym sposobem je uszkodzić:tuptup:
Dodam że do tej pory używałam samego płynu.
karchola
03-12-2012, 21:34
Agula ja nie sterylizuje a jedynie psikam. No chyba, że wbiłaś w klientke i krew się polala.. :D Nie przerywasz ciągłości skóry to raz, a dwa jednak pracujesz przy oku, które może być wrażliwe na mocne środki sterylizujące
Sylla kup silki wyprobuj :) niektore z nas je uwielbiają :) mam takie klientki, ktore zadnych innych nie chcą :)
A w 0,1 ehhh w ogole pieknie wychodzą
---------- Dodano o godzinie 21:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:11 ----------
W grudniu dla naszych stałych i nowych klientek przygotowałysmy mnóstwo atrakcji.
Ruszamy z akcją "MIKOŁAJKOWĄ" :)
http://design-nails.pl/naforum/swietaevo.jpg
ooo to dostane pesetki ? wlasnie zrobilam zamowienie :D hihihi czekam na paczuszke :)
luska102
04-12-2012, 08:25
Agula-mi Po acetonie zeszlo to cos czarnego z pinzety.
Nie sa juz najnowsze i ciagle szoruje tym acetonem.
Agula Hol
04-12-2012, 10:48
Hehe, nic w klientkę nie wbijałam, krew się nie lała :P Chyba jednak zostanę przy zwykłym spryskiwaniu ;)
dzikakura
05-12-2012, 23:20
W sterylizatorze kulkowym nic się nie powinno dziać, ale po acetonie niestety schodzi to czarne z rączek jak pisze jedna z Was, dezynfekuj sprayem, naprawdę te dobre spraye zabiaja wiekszosc grzyba, wirusy i te inne tałatajstwa, ktore mozna przeniesc z oka na oko
A tutaj dodaję stylizację rzęsami czarno-brązowymi z serii "Ombre" całość jest nimi wykonana, nie ma tam żadnej domieszki całych czarnych rzęsek-oczka trochę spłakane
śmieszna
07-12-2012, 19:50
oooooo:) to to ja lubię bardzooo :D
Moje kolory - brązy, brązy, brązy, ale też beże i złoto (ktoś nawet telepatycznie dowiedział się o tym wybierając gratis do mojego zamówienia- Grazie :))
Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jaki jest układ długości w Waszych boxach mix??? nie mogłam znaleźć na stronie evo...
Iwona Oleksy
07-12-2012, 22:24
6,6,8,8,10,10,10,10,11,11,12,12,12,13,14,14 jesli nic nie pomylilam :)
te ombre maja inaczej (12 paskow, brak 8ek, 10ek, )
ps. dziękuję za pęsetki:)
dziękuję za paczuszkę i gratis w postaci torebeczki na klej :) przyda się na pewno:) rzęsy 0,1 Premium Mink zapowiadają się świetnie :)
białaaaa
10-12-2012, 17:34
ja dziś złożyłam moje pierwsze zamowienie skromne ale jest :)
A ja mam pytanko, bo się zakręciłam. ;p
Kiedyś byłam u Edytki i kupiłam rzęski Mink "B" w mixie, ale to są NORKI, czy co to to jest? :skacze:
Bo zdębiałam... :skacze: Nie chodzi mi o te syberyjskie... :skacze:
Ale że mnie trzeba tłumaczyć drukowanymi literami, to się zgłaszam z pytaniem.
Mogę nawet fotę walnąć, bo pewnie nikt nie będzie wiedział o so mi chosi. :skacze:
EDIT: Dobra, jestem głupia jak stołowe giry. ;p
Zobaczyłam teraz opakowanie i jest jak wół napisane: "Diamond SILK lashes", no ale musiałam się uprzeć, że mam minki norki. :skacze:
Przepraszam za kłopot! xD
EDIT II: Ale i tak idę zrobić jakieś małe zakupki do dziewczątek! :skacze:
edytakon
11-12-2012, 10:15
A-M zapraszamy, mozesz ode mnie odebrac osobiście :) przecież :)
W sumie mam do Ciebie trzy zakręty na krzyż. :skacze: Głupia, nawet o tym nie pomyślałam. :skacze:
To pomyślę co bym chciała i bym się jakoś dokulała na dniach. :skacze:
edytakon
11-12-2012, 11:14
Pewnie zapraszam "konkurencję" :D
Buahahahah! Edytka! :skacze:
Taka ze mnie "konkurencja", jak z koziej pupy trąbka. :skacze:
kamillxx
12-12-2012, 10:13
moje drogie jak sprawuja sie wam platki z evo ?wczoraj uzywalam i zostawiaja ten kolagen czy cos po odklejeniu... trafilam na ferelne czy cos zle zrobilam?
MM-makeup
12-12-2012, 12:15
Wszystko z nimi ok, wystarczy, że na godzinę przed przyjściem klientki wyciągniesz je z opakowania, kolagen troszkę podeschnie. Druga metoda- u brzegu płatka wycisnąć troszkę kolagenu. U mnie świetnie sprawdza się pierwsza opcja.
edytakon
12-12-2012, 17:34
Dokladnie potwierdzam warto miec otwarte, i odsunac pesetna ten kolegen, ktory moze miec styczność z linią wody. Pamietajmy, ze kazdy platek tego rodzaju rozgrzewa sie pod wplywem temperatury naszego ciala i delikatnie sie podnosi.
Agula Hol
13-12-2012, 07:41
Ja nie mam problemu z tymi płatkami, ale tak jak wyczytałam na forum we wcześniejszych tematach, godzine przed klientką otwieram. Choć jeśli robie uzupełnienie to nie muszę otwierać "przed" bo nic nie zdąży się wylać, robię to tylko przy nowym założeniu :yess:
luska102
13-12-2012, 17:22
Ja tez nie mam z nimi najmniejszego problemu. Otwieram godziny przed klijentka i jest SUPER!
kamillxx
13-12-2012, 20:53
ok dzieki za podpowiedz
mam jeszcze pytanko mam klientke ktora miala zakladane 15 i 17 chyba 020 lub 0,25 i chce takie same a najlepiej jeszcze dluzsze i gesciej:wow:
wytlumaczylam ze tak sie nie powinno ze jej rzeski wypadna od ciezaru ale ona i tak chce:placz:
czy w evo znajde cos takiego na specjalne zamowienie?
edytakon
17-12-2012, 14:15
Dziewczyny a nie lepiej zalozyc takiej dluuugaśną norkę? Jesli chce duzo mocno i nie obciazac tak bardzo naturalnej rzeski to zaproponuj jej nory 15/17 sa naprawde mega dlugie z zarazem lekkie (dajesz 2:1 i bedzie super efekt)
---------- Dodano o godzinie 14:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:27 ----------
I zapraszamy na świateczne zakupy, dzisiaj wieczorem niespodzianka dla Każdej, ktora zrobi zakupy w EVO
Odebrałysmy dzisiaj paczkę z urzedu i jestem spokojna ze wszystkie dostaniecie towar na czas... tymczasem czekajcie na promocję :) Mamy dla Was super niespodziankę :)
Iwona Oleksy
17-12-2012, 14:17
kurcze moglam poczekac do wieczora ;)
wisienkakwspz
17-12-2012, 15:47
No to się przestrzeliłam, bo zrobiłam zakupy w piątek :P
MM-makeup
17-12-2012, 16:24
bez względu na wysokość zamówienia?
daruniunia
18-12-2012, 22:05
Mnie interesuje szkolenie z Long Effect Mascara i zastanawiam się czy trzeba kupić ten zestaw? Robię już rzęsy 1:1 i nie wiem czy nie jest tam część podobnych produktów. Miała już któraś z was szkolenie z tej Mascary?
Halo kurka i Edytka co to za niespodzianka bo chce robić zamówienie ale to się wstrzymuję jeszcze :skacze:
dzikakura
19-12-2012, 06:15
daruniunia, no my sprzedajemy cale zestawiki do Long Effecta, ale nie trzeba przeciez u nas kupowac, nie ma obligu kochanie:) , szkolimy oczywiscie rowniez
jesli chodzi o prezenciki dla Was do zamowienia, to nie ukrywam, ze my caly czas głowkujemy co by Wam sprawilo przyjemność dziewczyny, nie myslimy o takich rzeczach jak magic bag do kleju gratis, bo te rozdajemy i wrzucamy do paczek i tak (ktora kupuje, to wie, a jak ktora nie dostała, to przypomniec się w uwagach przy zamowieniu, ze chcecie woreczek termoizolacyjny do kleju) , ale BTW chcemy Wam zrobic jakąs fajną promocyjkę, dajcie nam chwilke czasu, my też stylizujemy i wiecie, znacie to ****nie glowy z babami przed swietami:skacze::skacze:
MM-makeup, tym razem, to nie będzie gratis od kwoty, tylko do sztuk, ale to tak wstępnie, moze jeszcze cos wymyslimy innego-ale tajemniczo, co?-dajcie nam jeszcze momencik:D
Ale, ale, już są!!!! Dziewczyny Nasze kochane!!! Mamy 0,1 ki brownie, na razie w miksach C 0,1 miks i B 0,1 miks, są piękne, mrauuu, już normalnie sie slinie komu by tu zrobic te pięknotki:), cieniuśkie, mięciutkie, piękne, uwielbiam zerojedynki, a Wy?
A tu obiecane kolejne ombre (brązowe macie wczesniej), tym razem niebieskie, trochę przeklamanie kolorku nastąpiło, bo klientka się sama obfociła po paru dniach, od stylizacji bo mi się akurat aparat popsuł, ale wierzcie mi, przy tych ombre klientka wygląda jakby miała musnięte powieki granatowym(nie tak mocno niebieskim jak na focie, ktora chyba byla robiona z lampą błyskową) cieniem.:skacze:
Kuraczku, a które ombre u Was schodzą najszybciej?
Bo chciałam kupić. :skacze: Chyba się zdecyduję na fiolety, bo wyglądają prześlicznie. Aż śliniotoku dostaję. :torba:
białaaaa
19-12-2012, 11:46
a ja dostałam przesyłkę ale woreczka nie dostałam, ale to przy następnym zamówieniu jak coś dostanę?
dzikakura
19-12-2012, 14:59
A-M chyba rzeczywiscie fiolety najlepiej schodzą i brązy, a mnie najbardziej kręcą te niebieskie, ale to kwestia gustu oczywiscie:skacze:
białaa- pewnie , ze dostaniesz, a wpiszesz w uwagi przy zamowieniu?:skacze: To wtedy bedzie taka przyypominajka
Dziewczynki z Evo miałabym prośbę. Chciałabym zakupić u was zestaw do ćwiczeń, już jestem po szkoleniu, ale nie chcę tego z kuferkiem. Problem mam tylko z wyborem rzęs i kleju.
Proszę o pomoc. Który klej wybrać do ćwiczeń,dla osoby świeżo po kursie? Na kursie miałam taki wiążący 3-4 sekundy,czarny.
Oraz jaki zestaw rzęs? Oczywiście grubość 0,2 , ale nie wiem jaki skręt, bo na szkoleniu miałam tylko J i B, z tym, że Panie w ogóle J nie chcą tylko same podkręcone. No i kilka długości 0,8 , 10 i tak do 15 bym chciała. Tylko nie wiem które wybrać ;( Pomożecie?:kwiatek: Mam na myśli te zwykłe, nie norki. Może być jakiś mix , czy coś, żeby mi wystarczyło na 5-10 aplikacji, bo na razie tylko ćwiczyć będę.
Agnieszka Praska
19-12-2012, 22:30
moze uda mi sie pomoc:)
mix na pewno nie wystarczy ci na 10 aplikacji ;)
do cwiczen wzielabym np parzyste numery ;) 8,10,12 mm(ewentualnie jeszcze 14mm) podkrecenie B jest najbardziej uniwersalne czywiscie 0,15 i 0,20 zeby klientka miala wybor oraz jak trafi sie jakas lichutka to zeby naturalkow nie obciazac 0,20 wtedy 0,15 jak znalazl beda ;)
klej na poczatek bym D+ wziela:)
karchola
19-12-2012, 22:37
Nie jestem z evo ale chyba mogę podpowiedzieć? ;p
Mixa warto. Ja bym zaczęła od 0,15 ale skoro wolisz 0,20 to ok. Ja zaczynałam od U+ i w sumie fajnie mi się na nim pracowało. Również skręt B polecam z racji tego, że klientka, która nie zakładała rzęs nie wie jakie się jej nosi najlepiej - i tu myślę najlepiej zacząć od B. Myślę, że długość 15mm też bez sensu bo ostatnio tak jak z dziewczynami pisałyśmy większość z nas dokleja max 13/14mm. Na 5-10 aplikacji to tylko mix pomieszany z kasetkami pełnych długości.
Większość moich modelek nosiła już rzęski. najbardziej interesują je takie widoczne, gęste, grubsze i "kocie oko" czyli kilka ładnie wyprofilowanych długości na oku.
Ok więc klej już mam.
To rzęski które w końcu brać? He he bo już nie wiem.
Nie musi to być na 10 aplikacji. Powiedzmy na 5 minimum, a potem już będę pracowała na rzęskach w gabinecie. Teraz muszę sobie kupić dla siebie, żeby popróbować i aby nikt mi nie wyliczał ile zmarnuję :D
No nie wiem na chłopski rozum, to mogę przecie wziąć dwie takie same kasetki mixów rożnych długości?
Może kombinuję, ale chyba byłoby mi wygodniej.
To nie mają być rzęski do stałej pracy, więc ja będę mogła pobawić się nimi.
Pracować będę na innej firmie w pracy.
i fiolety i niebieskie sa przepiekne ! :)
karchola
19-12-2012, 23:36
Zamiast 2 mixow gdzie odpada Ci długość 6,14 to brałabym np jedną kasetkę 10mm i już można by się pokusić, że na większą ilość stylizacji pociągniesz. 8,10,11 mnie najszybciej wychodzą z kasetek:)
śmieszna
19-12-2012, 23:39
sztynka, klej czy U+ czy D+ oba są ok. A chcesz koniecznie rzęsy w kasetkach?Ja uczyłam się i ćwiczyłam na sypanych, teraz co prawda powoli przechodzę na boxy bo są rzeczywiście wygodniejsze, ale musisz wiedzieć, że w mixie prawdopodobnie nie zużyjesz rozm.6 tak szybko (na pewno miniesz 10 modelek), ale już 12-stki pójdą raz dwa. Ja myślę, że weź sobie 1 mix i możesz dokupić po kasetce/woreczku najbardziej pożądanych długości (10,11,12,13). Kiedyś Marchewkowa policzyła, że na 1 pasku jest 200 rzęs zatem możesz sobie przekalkulować na ile Ci to starczy:)
Kurko albo Edytko, powiedzcie mi, bo chyba gdzieś mi się to przewinęło, ale nie jestem pewna - bo chciałam zamówić rzęsy ombre fioletowe w miksie, i widzę, że jest tylko skręt B, czy ten Wasz skręt odpowiada, powiedzmy bardziej skrętowi C? Czy jest to normalny-normalny skręt B? :skacze:
dzikakura
20-12-2012, 22:59
sztynuś, dziewczyny w sumie odpowiedziały ale podsumuję (niezle są, dzieki dziewczątka):*:*:*
Weź miksa 0,2 mink premium i klej d plus
A-M, zaskoczę Cię, ombre to standardowe (nie nasze, tylko takie Sl-aszowskie C) jak ja mieszam czy dopełniam ombre( dosc czesto mi się to teraz zdarza, bo laski oszlalały:))) , to dopełniam i nasz skręt B i również fajnie się wpasowuje w nasz C, wiec spoko:D:D:D, my mamy tam oznaczenie B, bo nasze B- to takie prawie jak standardowe C (nie namieszałam)?:D:D
Czyli reasumując... Wasze B, to takie standardowe C (jak np. w SL), tak? :skacze:
Do mnie trzeba, wiesz... krótko i zwięźle, bo po dwóch zdaniach już się gubię, hahaha! :torba:
A powiedz mi jeszcze, czy ten Wasz Cleaner jest przydatny, bo napisałam go na liście "must have" natychmiastowych zakupów dla mojego męża. ;p
Rozumiem, jeśli dobrze zrozumiałam, nakłada się go przed primerem?
A przedtem można jeszcze zrobić normalny demakijaż oczu w razie Niemca? ;p
Potem Cleaner i primer? :skacze:
edytakon
21-12-2012, 11:58
AM tak najpierw demakijaż później cleaner a później primer.
Ale mnie tu dawno nie było. Ja uwielbiam fiolet ombre ale zeszły mi już wszystkie 3 kasety i muszę znów brać nowe.
Edytko, dziękować.
A powiedz mi, czy Wy macie opcję u siebie "odbiór własny" :skacze: ?
Bo jakbym zamówiła, to bym zapłaciła u Ciebie, czy mogę po prostu podjechać do Ciebie i wziąć "od ręki" ? :skacze:
Oczywiście, nie teraz, tylko po świętach. ^_^
karchola
21-12-2012, 12:22
Odnośnie przydatności to ja nie mam porównania bo od początku używam ale albo bąbel albo meraszka pisały, że faktycznie do uzupełnienia mniej rzęsek leci.
dzikakura
26-12-2012, 10:07
Może sobie strzelam gola dziewczęta, ale większość firm ma cleanser, albo coś podobnego w swojej ofercie, jak któraś ma coś co się nazywa podobnie, albo nie nazywa się primerem, kupiła wcześniej i to coś lekko waniejet alkoholem to używać śmiało, im lepiej odtłuścicie i wymyjecie to rzęsowie klientkowe tym lepiej się będzie trzymać, ale faktycznie nasz cleanser jest spoko, ja go używam i jestem zadowolona. Zawsze po tych ich tuszach i kredkach jeszcze się troszkę tym cleanserem domyje, na pewno znacie efekt czarnego płatka, czy czarnej taśmy. Rzęsy niby zmyte, jedziecie patyczkiem primerem a tam cały czas czarno-szary kolor, nie cierpię tego!:skacze::skacze::skacze:,
karchola
26-12-2012, 10:19
Tak.. Jakby ten jeden dzień nie mogła sobie oszczędzić tuszowania... Zmieniasz wtedy płatki? :D
dzikakura
26-12-2012, 11:01
Co ty, szkoda:D, bierę patyk namaczam plynem micelarnym lekko podnoszę powiekę i obcieram to czarne, chyba, ze są tak wytuszowane, że sie nie da, ze i tak szare się robią, pomimo wytarcia to co poradzić-wtedy zmieniam, bo ja ślepa kura jestem i jak nie widzę to nie wykleję
karchola
28-12-2012, 22:43
Dziewczyny, a wasze rzęski skrętem bliżej do LL czy do NL? ;P
63887
Szukam C takiego ja LLowskie.
Gorzkajakmokka
29-12-2012, 01:23
A to nie B bardziej?
edytakon
30-12-2012, 10:03
Tak nasze B radzę kupić
dzikakura
31-12-2012, 12:18
Dziewczęta Drogie,
nie umiem wstawiać obrazków, ruszających się grafik i innych okolicznościowych internetowych rzeczy, ale...
Chciałabym Wam życzyć Wszystkiego Naj, naj lepszego z okazji nadchodzącego nowego 2013 roku. Zyczę Wam wielu zadowolonych z Waszych usług klientek, życzę nie bolących oczu, braku sztywności w karku i śmigających jak maszyna do szycia- rąk. Zyczę Wam skrócenia czasu pracy. I duuużo pieniędzy też Wam życzę:ok::ok::ok:
I dziękuję, za lojalność i za to, że z nami jesteście.
Zakochana w Was do niepamięci
Kura
:D
edytakon
01-01-2013, 22:59
Również oczywiście przyłączam się do życzeń :)
Wielkie uściski...
I niebawem mamy dla Was nowa promocję...
Zachęcam jednocześnie do wyprobowania rzęsek Brownie o grubości 0,1 :) sa przesliczne i prze.. miękkie :)
Happyhandy
05-01-2013, 23:12
Kurko, wielkie dzięki za błyskawiczną wysyłkę i uświadomienie w kwestii pensety. Ten mocno zakrzywiony Jonostick jest dokładnie taki, jakiego potrzebowałam. Precyzyjnie chwyta nawet cieniutkie rzęsy. Idealnie leży w dłoni i nie wiem co to za fenomen, ale jest dla mnie wygodniejszy,niż vetus, do którego przecież byłam przyzwyczajona.
Evonki kochane, dziękuję też za torebeczki do kleju :)
barbara_kawka
06-01-2013, 08:57
Laseczki nie wiem czy wiecie ale strona EVO nie dziala ;(