PDA

Zobacz pełną wersję : [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20]

Honey
19-09-2015, 16:10
1:1

Idgi
30-09-2015, 11:01
Witajcie, to mój pierwszy post. jestem świeżo po kursie, jak na razie obkleiłam moją mamę, w tym tygodniu szykuję się do przedłużania rzęsek koleżankom.
Robiłam szkolenie z metody 1:1
chciałam się Was poradzić, przeczytać jakie macie uwagi i co mogłabym poprawić.
Mama ma rzęski bardzo jasne. praktycznie się nie maluje dlatego chciała, żeby wyglądały jak najbardziej naturalnie i nie były długie.
użyłam mink 0,15 C 9-11 a kącik wew 0,15 B 8-9 w kolejności KĄCIK WEW B8 B9 C9 C10 C11 C10 C9 KĄCIK ZEW.
na szkoleniu podłożono mi dziewczynę, która miała swoje rzęsy ciemne i długie, minimalna ilość rzęs dopiero wyrastających a u mamy było zupełnie odwrotnie, rzęsy bardzo jasne, cieniutkie i bardzo dużo tych malutkich dopiero wyrastających (kleiłam tylko na rzęsach odpowiedniej długości) ale te malutkie tak mi się plątały, że odseparowanie to była jakaś tragedia. do tego co ileś sztuk sprawdzałam czy aby na pewno nic się nie posklejało. Kleiłam 3,5h i już więcej nie dałam rady (mama musiała iść do pracy).
co możecie mi powiedzieć o tej aplikacji? na co powinnam zwrócić szczególną uwagę? jak poradzić sobie z tym trudnym separowaniem?
zdjęcia niewyraźne, następnym razem obcykam aparatem zwykłym a nie tel.

luska102
08-10-2015, 11:59
0,07 D 9-13 3d

mucha
10-10-2015, 11:22
Idgi bardzo ładna czysta aplikacja. Pilnuj kierunków rzęs aby zawsze patrzyły prostopadle do powieczki.

Jeżeli chodzi o separowanie ... potrzebujesz wprawy. Każdej z nas na początku właśnie separowanie rzęs sprawiało najwięcej trudności i zabierało najwięcej czasu.

Ode mnie dwa sety 2D

iris
22-10-2015, 10:56
I ja coś w końcu wrzucę. Nie mam za dużo zdjęć(poszły z dyskiem twardym)...
2D, o,7

delyszys
22-10-2015, 23:10
4D dl - 9-12 skret D i C 0.07

luska102
31-10-2015, 12:43
ostatnie prace
pierwsze 6 zdjec to 2:1 0,10 przy gestch rzesach.
i reszte zdjec to nowa aplikacja rzesami 0,05 3:1 od 7-11

rf81
14-12-2015, 20:39
http://pliki.wzorki.info/images/3UFl.jpg To moja 2 aplikacja po kursie proszę o krytykę co robię zle. Nie jest doklejone w 100% to wiem w lewym oku dokleiłam jeszcze kila rzes, ale mama nie chciała leżeć dłuzej. czas 2h.

mucha
16-12-2015, 11:02
rf81 zrób jeszcze kilka setów i wtedy pytaj co robisz źle. Jeżeli po "entej" aplikacji nie zobaczysz postępu zgłoś się do swojej Instruktorki, przyjrzyj sie jak ona robi. Dobry szkoleniowiec zawsze powinien służyć pomocą. W moim przypadku tak było. Rzadko się zdarza ( choć zdarza się) , że ktoś po szkoleniu robi idealne piękne rzęsy :)

rf81
18-12-2015, 12:24
Dziękuje bardzo za odpowiedz. Pytam bo po wysłaniu zdjecia do mojej instruktorki strasznie mnie zjachała, ze nie umiem kierunkować rzęs. A mama ma rzęsy X w tych miejscach gdzie są zwichrowane i nie umiałam sobie z tym poradzić. Ja jestem jedną z tych osób, że zawsze chce robić wszystko dobrze i nie jestem z siebie zadowolona:) między swoją 1 a 3 aplikacją widzę bardzo dużą różnice, ale wciąż tak mało wiem i umie.

wodzusia
27-12-2015, 21:12
Witam,
tak czytam sobie wasze wypowiedzi o rzesach i w sumie dużo ważnych szczegolow się dowiedziałam, fajnie, ze cos takiego jak to forum istnieje, przedluzam rzesy od niedawna i ostatnio przyszla klientka do mnie na wypelnienie z takimi rzesami, ja jej nie robiłam tego, wiec w ogole obeszłam się z nia tak, ze mam nadzieje, ze nie wroci, jest strasznie natarczywa, a robi sobie rzesy u kogos innego a do mnie przyszla wypelnic, moje pytanie czy byscie sciagnely wszystkie i ja skasowaly za to i nowe zakladaly? ja po prostu jej powiedziałam co mysle o nich i rozkleiłam pare rzes które się dalo, i nowe podoczepialam, zaplacila jak za 3 tygodnie wypelnienia.
pozdrawiam,
ania

wodzusia
27-12-2015, 21:19
Lucy, a ta metoda 3:1 to jakich rzes używasz? i gdzie jesteś w Niemczech? ladne sa te twoje rzesy...

luska102
30-12-2015, 08:28
Wodzusia-są to rzęsy Noble smarty. W Niemczech mieszkam w Bremen. Pozdr.

Dydola
09-01-2016, 14:11
Metoda objętościowa :-)

Justynac
10-01-2016, 13:04
skręty starlashacademy- nigdzie nie mogę znaleźć czym jest dla nich C a czym B. Czy C to to samo C co secret czy evo? Czym jest u nich cc i c+

mucha
11-01-2016, 12:10
Napisz do nich. Agnieszka Kwiatkowska na pewno używała rzęs Mink takie jak Evo ma w ofercie. Ja jeszcze nie używałam..

Paula013
03-02-2016, 14:12
Witam, to mój pierwszy post. Wrzucam fotki do oceny, ale proszę bez bicia :) Zdjęcia robione telefonem niestety :/ Nie wiem czy dobrze wstawilam fotki.
http://pliki.wzorki.info/images/Jc2Ct.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/3fVHJ.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/PIrOo.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/jf6r.jpg

aticzka88
04-02-2016, 07:14
tu nikt nie bije :)
zdj nr 1 - profilowanie ok, wyglądają całkiem nieźle ;)
zdj nr 2 - te również nie są złe, popracowałam trochę nad równą linią rzęs / wachlarza, zrobiłabym krótsze kąciki wewn. , trzeba trochę bardziej pilnować symetrii, bo oczy różnią się od siebie.
zdj nr 3 - no tu już jest gorzej ;) bałagan jeśli chodzi o profilowanie (rzęsy muszą stać obok siebie tak równo i prosto jak żołnierze ;) ), brak symetrii, użyłabym krótszych rzęs w kacikach zewn. , niestety brak płynnego przejścia między rozmiarami, co powoduje ogólny nieład (proponowałanym rysować sobie na płatckach podziałki - będzie łatwiej utrzymać porządek),
zdj. 4 - znowu asymetria ;) i schodki, brak modelowania .
jaka to grubość rzęs ? wyglądają na dość mocne. ja lubię do 1:1 mieszać podczas aplikacji 0,10 / 0,12 (ich najwięcej używam) / 0,15. wtedy wyglądają subtelnie i naturalnie, a o to w tej akurat metodzie chodzi ;)
trochę słaba jakość zdjęć, najlepiej robić funkcją makro (wtedy nie są takie rozmazane) i dobrze ostrość złapana jest, ośiwetlić porządnie lampą i będzie wyraźne zdjęcie ;)
ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć ;)

Paula013
04-02-2016, 14:32
aticzka88 dzięki za ocenę, myślałam, że będzie gorzej, bo poza kursem grupowym x lat temu wszystkiego uczyłam się sama. Na kursie w grupie 14 osób za wiele się nie dowiedziałam poza tym jak rzęsę do rzęsy przykleić i tyle. Cała reszta wiedzy to internet i metoda prób i błędów.
Teraz 8 mies ciąży, ale jak mi córa pozwoli to już jestem umówiona na doszkolenie z nl. Ale muszę niestety poczekać. Największy problem mi zawsze sprawiają kąciki :(

aticzka88
05-02-2016, 06:39
kąciki są zmorą każdego, nawet tych bardziej wprawionych ;)
podejrzewam, że skoro kurs był x lat temu to i nawyki niestety są słabe, stąd te błędy i brak modelowania ;) ale skoro jesteś umówiona to na pewno będzie później lepiej :)
powodzenia :)

myrenite
17-03-2016, 11:13
Cześć, jestem świeżo po szkoleniu 1:1. Moja druga aplikacja.
Na swoje usprawiedliwienie: źle rozczesałam rzęsy do zdjęć :( Starałam się bardzo pilnować profilowania rzęs i sprawdzałam sklejki 2 razy.
Czas aplikacji: 3,5h.
Użyte rzęsy: C 0,12.
Długości: 7,8,9,10,11,10,9,8.
Będę wdzięczna za wskazówki nad czym pracować i co poprawić.

aticzka88
18-03-2016, 19:10
witaj Myrenite :)
plus za grubość i krótkie rzęsy w kącikach :)
czas pracy z biegiem czasu się skróci na pewno. troszkę profilowanie rzęs kuleje, widać bałagan zwłaszcza na otwartych oczach. rysujesz sobie na płatkach długości żeby zapanować nad tym ? :)

anka79
18-03-2016, 23:09
Witam. Jestem świeżo po szkoleniu 1:1. Wykleiłam kilka par oczu i bardzo podoba mi się ta robota ^_^
Postanowiłam więc wystawić się na chłostę krytyki, która mam nadzieje da mi kopa do dalszej pracy.
79372

79373

myrenite
19-03-2016, 20:46
Dziękuję za słowa otuchy aticzka :)
Tak, rysuje na płatkach długości. Tylko nie wiem co rozumieć przez profilowanie rzęs. Tzn ze nie są równo 'jak żołnierze' jedna kolo drugiej ? Jak klientce rzęsy rosną krzywo np w prawo to ciężko mi podkleic rzęse prosto bo naturalna ściąga mi ją w bok i nie wiem jak zrobić tak żeby były równo. Próbowałam przerzedzic aplikację bo myslalam ze może za dużo rzęs jest, ale wtedy całość wygląda dość 'lyso' a jak próbowałam dokleic koncowke rzeski stucznej tylko przy nasadzie naturalnej to efekt był masakryczny. Jestem w kropce :/

aticzka88
20-03-2016, 13:22
tak, nie stoją równo jak żołnierze ;) jak połozysz rzese sztuczna na krzywa naturalkę to przytrzymaj dłużej pęsetą by zastygła dokładnie w takiej pozycji jak chcesz. czasami zdarza się że naturalna rzęsa rośnie bardzo krzywo a my musimy nakleić i tak prosto sztuczną. i mimo, że będzie mała powierzchnia styku i pewnie ta rzęsa szybciej odpadnie to powinna być właśnie tak przyklejona - czyli prostopadle do powieki i w harmonii z innymi rzęsami :)

Anka 79 :) trzeba trochę zapanować nad bałaganem, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu widać (lewe oko) chaos. tak jakby każda szła w inną strone. na drugim zdjeciu jest ciut lepiej, aczkolwiek skręty i Twoje modelowanie moim zdaniem powoduje efekt smutnego oka i przygasza cała twarz.

anka79
23-03-2016, 08:00
aticzka88 dziękuję za komentarz :przytul: Co do kierunków to wiem, ze jeszcze muszę to opanować, bo mi uciekają. Nie wiem tylko dlaczego piszesz, że efekt smutnego oka. Ja nie widzę.:(

aticzka88
23-03-2016, 18:19
hm, sprobuj zrobic ta sama pania mocniejkszym skretem i wtedy zrozumiesz co mialam na mysli ;)

anka79
23-03-2016, 21:32
Użyłam skrętu C z Secret Lashes. Myślisz, że powinien być D :wow: Oka by nie otworzyły chyba ;).
Czy skręt C z Noble Lashes będzie mocniejszy? Bo zastanawiam się nad zakupem rzęsek z tej firmy- mają większe długości.

aticzka88
24-03-2016, 21:27
na pierwszym zdjeciu eweidentnie widac ze oko posmutnialo i ejst przygaszone :) oczywiscie, nie tylko skret wplywa na otwarcie oka :)

annaan
25-03-2016, 11:20
Jestem tutaj nowa , ale tez pozwolę sobie nadesłać Wam fotki moich prac . Komentujcie jeśli widzicie jakieś niedociągnięcia :) . Choć ostatnio zdarzyło mi się , że na jednej klientce wyszły schodki i nie wiem jak błąd popełniłam ponieważ używałam stopniowo po kolei rozmiary od 9 do 13 . Może znacie powód co źle zrobiłam, jaki mógł być powód ? Pomóżcie . Dziękuję :/:

Izi
25-03-2016, 16:25
annaan trochę tam bałaganu - albo po prostu nie wyczesane do zdjęcia ;) i jakieś mało puszyste te Twoje rzęsidła. Rób może szersze wachlarze to aplikację nabiorą objętości :) Osobiście bym bardziej schodziła w kącikach zewnętrznych tym bardziej jak piszesz że kleisz np 13. Wewnątrz też z 8 chociaż :)

Rudi911
31-03-2016, 12:36
Witajcie kochane rzęsistki :) rzadko się udzielam na forum, ale uważnie śledzę wpisy, podziwiam Wasze prace i korzystam z porad jakie tutaj można znaleźć. Rok temu zrobiłam pierwsze podejście do objętości, które krótko mówiąc było tragiczne :D od tamtego czasu każdą wolną chwilę poświęcałam na naukę i ćwiczenia. Urzęsiałam co tylko się dało zaczynając od klejenia wachlarzyków na ręku, płatkach kosmetycznych, gąbeczkach do makijażu i kartkach po maltretowanie koleżanek i mamy rzęsami czy tego chciały czy nie :D Dziś wrzucę fotki moich prac jakie robiłam rok temu i jakie robię teraz żeby pokazać dziewczyną, które zaczynają, że chcieć to móc i nie można się poddawać nawet jak nic na początku nie wychodzi :) no i żeby się troszkę pochwalić, bo progres chyba zrobiłam :skacze: Pozdrawiam Was wszystkie i życzę jak najwięcej pięknych i puchatych aplikacji :D

Pierwsze dwa zdjęcia aplikacja sprzed roku, kolejne zdjęcia jak robię teraz dla lepszego porównania na wszystkich zdjęciach są te same piękne oczka :D

aticzka88
01-04-2016, 07:52
Rudi cudowna przemiana i niesamowity progres :) <3

Honey
08-04-2016, 10:41
Dawno mnie tutaj nie było. Miałam przerwę w rzęsach i w zaglądaniu na forum. Wczoraj przyszła do mnie klientka pierwszy raz i zapewne już nie wróci. Miała numer od innej stylistki, która jest teraz w ciąży i nie może pracować. Była kiedyś u mnie, więc przekazała mój numer. Tylko że ta stylistka wszystkim zakłada takie same rzęsy, mega długie i grubość 0,2 i wszyscy są zadowoleni. Klienkta która była u mnie wczoraj powiedziała że został jej tylko dwie rzęsy, a jak przyszła okazało się że jednak jezcze gdzieś poszła i była to podobno metoda 3d...Powiedziała że 3d lub 2d teraz i tak nie chce, zresztą ja nie miałam tyle czasu, a ściąganie tego z czym przyszła zajęło ponad 30 minut. Powiedziała że rzęsy, które jej zrobiono są calkiem ladne, ze na poczatku takie byly dopoki nie wypadły dwa zlepy z kącikow wewnetrznych. Swoje rzęsy miała delikatne w kolorze blond. Z moich nie była zadowolona bo chciała mega efekt i żeby były bardzo długie o czym wspomniała po fakcie. Wcześniej jak pytałam to powiedziałam jej ze te które ma są zdecydowanie za długie, za ciężkie, ze wszystko posklejane, więc odparła że chce w miarę długie. No nieważnie, pokazałam Jej zdjecia przed i po i wrazenia specjalnego na Niej to nie zrobiło.

Izi
08-04-2016, 10:59
Honey nie wierzę w to co widzę na tej pierwszej fotce:wow::wow::wow:
Intryguje mnie zawsze co taka stylistka robi gdy dziewczyny wracają na uzupełnienie.... dokłada...?

Honey
08-04-2016, 11:05
Pewnie tak...wszystko było nawalone gdzie popadnie i zalane klejem. Klientka jeszcze dodała na to mnóstwo tuszu. Jak to ściągałam to odpadało kępkami po 20 rzęs :/

tomaszka
09-04-2016, 14:45
To chyba jakiś senny koszmar. Horror, który będzie śnił mi się w nocy.:placz:

Honey
09-04-2016, 16:48
Dramat...to jak narazie mój trzeci taki tragiczny przypadek :/:

wisienkakwspz
12-04-2016, 10:24
Bleeee aż mi się jeść odechciało :/:

mucha
18-04-2016, 22:37
U mnie to plaga ostatnio. Chyba mam nową konkurencję :D
Zdjęłam jednej - niezadowolona, chce długie i nie wróciła
Zdjęłam drugiej - niezadowolona, chce długie i dużo kleju bo jej spadną...
Trzeciej odmówiłam i każdej kolejnej odmówię zdejmowania, mam dość... klientki z takim gustem i tak wracają do poprzednich stylistek na ulepianie. szkoda czasu i nerwów.

A te to widać że 2 tygodniówki kępki, powinny być bezapelacyjnie zdjęte przez stylistkę która je zaaplikowała ...

aticzka88
21-04-2016, 10:52
faktycznie, takim klientkom to ciezko dopasowac, ja tez nie przykladam reki do pseudostylizacji i wyganiam jak ktos chce dziwne rzeczy nosić gdzie indziej ;)

Sharapess
29-05-2016, 08:34
Witam,
Pomóżcie dziewczyny i powiedzcie co jest nie tak. Dlaczego nie wychodzą ciemne i gęste firanki ?
Spać po nocach nie mogę zastanawiając się co jest nie tak . Użyłam rzęs noble lashes 0.07 9-10-11-12

aticzka88
29-05-2016, 09:24
witaj Sharapess :)
przede wszystkim co to za metoda? skoro napisałaś o wachlarzach to domniemam, że to miała być objętość?
mam wrażenie, że wachlarze są pozbijane. zwłaszcza, że naturalne wydają się dość geste.
tworzysz kępki tak jak uczono Cię na szkoleniu?

Sharapess
29-05-2016, 09:47
Jest to metoda volume russian. Staram się robić kępki tak jak na szkoleniu. Może faktycznie są za mocno pozbijane. Będę próbować dalej.

aticzka88
29-05-2016, 09:54
hm, volume russian dla kazdego znaczy co innego ;) co stylistka to inne podejscie. cyzli generalnie objetosc. sa za bardzo pozbijane wiec nei widac puszku a o to gloownie chodzi. moze za szybka puszczasz gotowa kepke na rzese? sprobuj chwile przytrzymac na naturalce zeby wachlarz sie nie skladal, to powinno pomoc

Mysiaczeq
29-05-2016, 10:17
Dokladnie kepki nie sa puszyste a w russianie to glowne zalozenie. Mam tez wrazenie, ze nie wszystkie rzęsy zostały wyklejone

Sharapess
01-06-2016, 21:09
Bardzo dziękuję za cenne wskazówki. Długa droga przede mną. Kupiłam rzęsy z noble lashes. Zauważyłam że nie układają się tak dobrze jak z Secret lashes. No cóż...metoda prób i błędów.

MR Brow&Lash Artist
04-06-2016, 20:33
Hej dziewczyny, to będzie spory wpis, ale na moją instruktorka nie mam co liczyć, a kolejne szkolenie za parę tygodni a klientki mam codziennie więc przydałoby mi się troszkę porad proszę! No więc zrobilam szkolenie w połowie kwietnia łączona na 1:1 jednego dnia i 2:1 i 3:1 dnia następnego (wiem, że nie powinno się uczyć objętościowki zanim nie wyszkolić się 1:1 ale cóż tak wyszlo) tutaj objętościowek uczono mnie rzesa do rzęsy a nie metodami wachlarzy. Mieszkam w anglii szkolenie było we Wrocławiu, po powrocie do domu od razu zaczęłam kleic. Potrzebuje troszkę opini moich prac, wieeem, że duuuuzo pracy przede mną, ale robię to raptem półtorej miesiąca i każda rada będzie jak złoto. Za 3 tygodnie mam szkolenie 2D-8D Nouveau Lashes I mam nadzieję tam podlapac cennej wiedzy i podszkolić umiejętności. Z góry dziękuję.

Pierwsze 3 zdjęcia 3D
Reszta 1:1

aticzka88
05-06-2016, 08:32
hej :)
doszkolenie na pewno się przyda. 3 razy przejrzyj portfolio instruktora oraz opinie kursantek zanim wybierzesz następnego.
bardzo kuleje modelowanie oczu, mam wrażenie, że dobierasz stylizacje z przypadku, a nie dlatego, że masz świadomość iż danej klientce trzeba zrobić kocie oko czy chociażby stylizację otwierającą oko. ;)
brak dbania o rzędowość rzęs powoduje schodki, co widać zwłaszcza na otwartym oku. Jest również bałagan jesli chodzi o profilowanie - brak konsekwencji. Zdecydowanie za długie rzęsy w kącikach. Chyba nie rysujesz schematów na płatkach, bo widzę brak asymetrii :)
ćwiczyć, doskzolić się i dalej ćwiczyć ;)

MR Brow&Lash Artist
05-06-2016, 10:17
Dziękuję bardzo, niestety moje szkolenie pozostawia wiele do życzenia. Zależało mi żeby zrobić szkolenie Secret lashes a że w moim mieście jest tylko jedna instruktorka tej firmy to padło właśnie na nią, nie miałam pojęcia zanim się za to zabrałam jak wybrać pożądane szkolenie zwłaszcza, że jestem w anglii. To forum odkryłam oczywiście po czasie. Niestety okazalo sie rowniez, ze certyfikat jaki dostalam noe byl wcale SL a hurtowni, ktorej trenerka jest wlascicielka! Dodam, ze drugiego snia z 8 godzin szkolenia okolo 5 bylam wlasciwie sama, a ona zajmowala sie sprawami swojej firmy. Jeśli chodzi o stylizacje oka, Pani powiedziała tylko aby podniesc opadająca powieke kocim okiem (doklejac ostatnich parę rzes w kąciku 2mm dłuższym rzesami o mocniej podkręconym profilu) i taka metodę zrobiliśmy na obu modelkach co mi osobiście się nie podobało jako iż polki np często mają wąskie, szparkowate oczu (np ja) i kocie oko tylko je wydłuża zamiast np powiększyć. Może dlatego też boję się tego kociego oka. Owszem rysuje schemat i w kącika z reguły rzęsy są przynajmniej 1mm krótsze, czasami 2 w zależności od tego jak długie są rzęsy, ale wiem że muszę i nad tym popracować. Mam nadzieję, że następne szkolenie da mi wiedzę, której mi brak, a na pewno będę wiedziała o co pytać a to jest ważne.

aticzka88
05-06-2016, 20:42
nie ma za co, życzę pwoodzenia i pięknych wachlarzy :)

charminglashes
09-07-2016, 16:59
Cześć dziewczyny:) Jestem tutaj nowa i także chciałabym poprosić Was o ocenę mojej aplikacji. To moja pierwsza w życiu objętościówka, wykonana podczas szkolenia. 2d, 3d 0,05 C. Będę bardzo wdzięczna za Waszą obiektywną ocenę :]

http://pliki.wzorki.info/images/qj42m.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/0d5ga.jpg

Izi
11-07-2016, 17:56
charminglashes jak coś się robi po raz pierwszy to nie ma co cudów oczekiwać ;) Zdjęcie jest niewyraźne ale jak na objętościówkę to słabiutko. Użyłaś 0,05 a aplikacja wygląda jakby była klejona grubymi rzęsami. Musisz bardziej "rozpuszać" kępki. Nie widać tu objętości :( i w wewnętrznym kąciku jest jakiś mega duży schodek. Wyklej jeszcze 5 pań i wklejaj fotę - na bank będzie piękniej :)

charminglashes
11-07-2016, 20:18
charminglashes jak coś się robi po raz pierwszy to nie ma co cudów oczekiwać ;) Zdjęcie jest niewyraźne ale jak na objętościówkę to słabiutko. Użyłaś 0,05 a aplikacja wygląda jakby była klejona grubymi rzęsami. Musisz bardziej "rozpuszać" kępki. Nie widać tu objętości :( i w wewnętrznym kąciku jest jakiś mega duży schodek. Wyklej jeszcze 5 pań i wklejaj fotę - na bank będzie piękniej :)
Dziękuję za cenne wskazówki Izi. No cóż...cudów nie oczekiwałam hehe. Teraz tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że moje szkolenie nie było raczej zbyt profesjonalne, skoro Pani Instruktorka nie miała zastrzeżeń. Dlatego postanowiłam poprosić Was Kochane Forumowiczki o ocenę :) Niestety na szkoleniu miałam do tej aplikacji prostą pęsetę :/ Gdybym przed szkoleniem przeczytała wątki na tym forum, byłabym mądrzejsza i poprosiłabym o zakrzywioną. Wydaje mi się, że taką właśnie pęsetą łatwiej rozpuszać kępki... ale to nic... będę ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć!!! :D Zamierzam kupić Vetusa ST15 bo mam na razie tylko 5B-SA. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :]

Izi
12-07-2016, 13:49
O matyldo! Prostą pęsetą kazano Ci robić? Już miałam pisać, że nie ma co narzekać od początku na szkolenie. Bo instruktor i jego przekazywana wiedza to jedno a kursant i to co z tą wiedzą zrobi to drugie... ale kępki prostą pęsetą to porażka:porazka:
79420

Kępka powinna przypominać mniej więcej tą z fotki. Twoje takie raczej nie są :( są zbite - przynajmniej tak to wygląda na fotografiach. Ja bardzo lubię ST15 :) Daj znać jak Ci się nią pracuje. Będzie na pewno łatwiej :)

charminglashes
12-07-2016, 14:01
W porównaniu do kępki z Twojego zdjęcia moje faktycznie były zbyt zbite. Jak będę miała już odpowiednią pęsetę to poćwiczę na sucho układanie rzęs w kępki i dopiero zabiorę się za aplikacje. Siostra zgodziła się być moją kolejną ofiarą hehe, mam nadzieję, że następna aplikacja będzie znacznie lepsza. Wkleję zdjęcie :) Jeszcze raz dziękuję za pomoc ;)

aticzka88
13-07-2016, 07:41
Iza ma racje. kepuszki za malo puszyste przez co aplikacja wydaje sie ciezka. i pilnuj plynnosci w rozmiarach bo schodki do nieba sa ;)
i prosta wywal ;) bynajmniej jelsi chodzi o volume.

charminglashes
13-07-2016, 11:17
Iza ma racje. kepuszki za malo puszyste przez co aplikacja wydaje sie ciezka. i pilnuj plynnosci w rozmiarach bo schodki do nieba sa ;)
i prosta wywal ;) bynajmniej jelsi chodzi o volume.
Dziękuję aticzka88, przy następnej aplikacji postaram się pilnować. Mam nadzieję, że będzie dużo lepiej, pozdrawiam:)

charminglashes
07-08-2016, 19:00
Izi, kupiłam St15 i niestety miałam straszny problem ze złapaniem większej ilości rzęs. Ćwiczyłam, próbowałam, starałam się i nie wychodziło... Przy dwóch rzęsach nie było problemu, przy trzech jedna za każdym razem mi wypadała. Myślałam już, że nie potrafię prawidłowo operować pęsetą. Postanowiłam jeszcze spróbować innej i kupiłam ESD15. I to była dobra decyzja! Drugą pęsetą pracuje mi się znakomicie. Muszę jeszcze ćwiczyć ale potrafię złapać nią i ułożyć wachlarz z czterech, pięciu rzęs. Nie uważam, że pęseta St15 jest zła, wydaje mi się, że trafiłam na zły egzemplarz:( W wolnych chwilach ćwiczę w domu, by skrócić czas aplikacji.
A to są moje nowe prace, pierwsza to 3d 0,07 C a druga 2d 0,07 C. Mam nadzieję dziewczyny, że widać poprawę, choćby niewielką... wiadomo, z czasem będzie coraz lepiej :) będę wdzięczna za rady nad czym jeszcze mogę popracować :) Pozdrawiam Was serdecznie :):):)

aticzka88
09-08-2016, 06:34
jest lepiej, zdecydowanie. :)
jeszcze razi chaos w kacikach przy nosie, ale to jest do wypracowania oiczywiscie :)
jesli ebdziesz czetso cwiczyc i kleic to mysle ze bedzie jak najbardziej ok.
tak, z pesetami tak bywa, bardzo ciezko trafic 'swoj' egzemplarz ;)

Lashes
28-08-2016, 15:15
Witajcie :* jestem tu nowa i w rzęskach także ponieważ 19 i 20 Sierpnia br ukończyłam kurs w Perfect Lashes w Bydgoszczy na met 1:1 i russian volume.zdjecia dziewczyn sa moimi pierwszymi pracami na kursie.Ucze robic kępki 😊 z tąd zdjecie moich kępków i zdjęcie secret by zosia porównanie. A wam jak kępki wychodzą i jak oceniacie moje pierwsze prace 😘😘😘 dziękuję

tomaszka
29-08-2016, 21:51
Czy ja dobrze zrozumiałam? Jednego dnia robiłaś kurs metodą 1:1 a następnego russian? :nie_powiem:

Lashes
08-09-2016, 21:14
Taak dokładnie

Lashes
08-09-2016, 22:09
Kochane podpowiedzcie mi gdzie moge zadawać pytania odnośnie moich braków z teori... Nie stać mnie na nowy kurs... Szukalam opini na temat kursów rzęs i czesto powtarzala sie Bydgoszcz dlatego tam pojechalam ale teraz po szkoleniu pozostaje mnóstwo wątpliwości... Nie mam pojęcia jak dobierac rzęsy... Jak łączyć skrety... Dolny i gorny rzad rzes???czy sa jakies zasady odnośnie objetosci?? Oprócz tego żeby kępka była jak wachlarz... Ehh wpakowałam się... Uwielbiam je robic...ale to nie wystarczy.
Dodaje zdjecie mojej trzeciej aplikacji niestety nie dokonczona bo mama musiala przerwać i nie wyczesane sa rzeski mozliwe ze jutro dokończę.
Dziękuję wam ślicznie z góry

Izi
12-09-2016, 13:11
Lashes jakbyś zrobiła zdjęcie "po" takie samo jak zrobiłaś "przed" to na pewno dostałabyś więcej wskazówek. Tutaj niestety za wiele nie widać :(
Nie wymagaj też od siebie zbyt wiele jeśli to dopiero 3 aplikacja. Ćwiczeń nigdy za wiele.

Jeśli dobrze zrozumiałam miałaś w 2 dni zrobione szkolenie 1:1 i objętości? Wow. Nie mi oceniać kurs na którym nie byłam... ale... myślę że trzeba mieć mega zdolności żeby coś takiego ogarnąć... Nie twierdzę że się nie da ale... no wow. :nie_powiem:

Lashes
15-09-2016, 13:55
Tak właśnie było... Teraz dowiaduje się ze każda peseta jest do innej metody kepek 😔😔😔 masakra wydalam tyle kasy a malo wiem.... Plus nadal za bardzo nie ogarniam dolnego rzadu rzes a górnego. Jak wy sie z nimi obchodzicie?

Tak masz racje pomyślałam dopiero później z tym zdjęciem ale w tym tyg mam miec dwie klientki wiec podesle foto 😊😊😊😊

---------- Dodano o godzinie 13:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:49 ----------

Lashes jakbyś zrobiła zdjęcie "po" takie samo jak zrobiłaś "przed" to na pewno dostałabyś więcej wskazówek. Tutaj niestety za wiele nie widać :(
Nie wymagaj też od siebie zbyt wiele jeśli to dopiero 3 aplikacja. Ćwiczeń nigdy za wiele.

Jeśli dobrze zrozumiałam miałaś w 2 dni zrobione szkolenie 1:1 i objętości? Wow. Nie mi oceniać kurs na którym nie byłam... ale... myślę że trzeba mieć mega zdolności żeby coś takiego ogarnąć... Nie twierdzę że się nie da ale... no wow. :nie_powiem:

Tak dopiera 3 aplikacja ale zależy mi robic jak najlepiej bo niechce brac od kogoś kasy za nie profesjonalne usługi :placz: najlepiej bym siedziala i robila rzęsy 😍😍😍😍 naprawdę kocham to, na kursie(pod koniec) kazdy byl zmeczony mial dosc siedzenia wdychania kleju a ja bym jeszcze posiedziala pare godzin 😀😀😀

klaudia22
21-10-2016, 08:51
Czyli nie dość że szkolenie objętościowe dzień po 1:1 to jeszcze grupowe?

Monika 25
21-10-2016, 23:28
Cześ dziewczyny jestem tu nowa dopiero zaczynam swoją przygodę z rzęsami .Jeśli mogłybyście zerknąć swoim fachowym okiem na moje aplikacje będę wdzięczka.Proszę o opinie 😀

aticzka88
22-10-2016, 18:45
hej Monika,
te zdjecia sa malo wyrazne. ciezko cokolwiek po nich stwierdzic. najlepiej byloby gdybys zapodala pod ocene wyrazniejsze zdjecia :)

szkolenia łączace metode 1:1 i objętości sa jedna wielka pomyłką. Kursantka nie umie trzymać peset w dłoni a już ma tworzyć kępki, to jest jakiś żart.

WiarRA
23-10-2016, 15:52
Hej dziewczyny, jestem początkująca i dopiero wykonałam około 5 aplikacji rzęs, z tym że jak siedzę w domu to co 2 dni dodaję rzęski jeśli jakieś wypadną i szukam czy niczego nie pominęłam.
Wczoraj zrobiłam 5 aplikację zdjęcie przed i dziś poprawiałam zdjęcie po. Oko troszeczkę inaczej ułożone ale wydaje mi się że jest delikatny progres, próbuję aby rzęski się nie krzyżowały, jeszcze daleka droga do super efektu, ale ciesze się że nawet sama widzę poprawę. :)

http://oi64.tinypic.com/2dhv6rr.jpg

aneetkaa
27-10-2016, 23:30
Moja 5 aplikacja po kursie 1:1, wiem ze mam problem z kierunkami ale caly czas walcze :))))

Onychus
06-11-2016, 17:02
Witam serdecznie,
niedawno ukończyłam szkolenie z 1:1.
Chciałam Wam pokazać moją pierwszą aplikację i spytać co sądzicie :) Zdjęcia niestety z biegu i z w dodatku z emocji zapomniałam zrobić zdjęć "przed". Bardzo się boję jak mi to będzie wychodziło :(
Na szkoleniu Pani Instruktorka mówiła raczej ciepłe słowa pod katem tego, co robię ale mam świadomość, że bardzo długa droga przede mną. Najbardziej się boję, że rzęski będą spadać klientkom i, że nie będę miała klientek.

Modelka miała rzęski naturalne bardzo długie ale cieniusieńkie.
Aplikacja skręt C, długość 8-12, grubość 0,12, miejscami 0,15 (po namowie Pani Instruktor).
Czas 3h.

WiarRA
06-11-2016, 20:55
jak na moj esuper hehe

Izi
07-11-2016, 08:55
Onychus no fakt mało widać, ale ostatnie zdjęcie super :love: Równiutko. Jak to pierwsze Twoje rzęski to szacun :)

TosiowaMama
16-11-2016, 22:19
Moja dzisiejsza praca :-)
Co sądzicie?
2:1 C 0,10 9-11

TosiowaMama
16-11-2016, 22:27
Fotki

Izi
22-11-2016, 09:33
Tosiowa ładnie, delikatnie - lubię tak :) Fajnie i subtelnie jak na 0,10 wyszło :ok:
Daj krótsze o rozmiar w kącikach i będzie miodzio :yess:

porcelanowa
25-11-2016, 09:46
Możecie ocenić moje 2/3d :) cały czas cwicze:ok:

Izi
26-11-2016, 13:41
Porcelanowa ładnie:ok: Dawaj do kategorii 5D miejsca jeszcze chyba są :)

porcelanowa
26-11-2016, 15:09
Porcelanowa ładnie:ok: Dawaj do kategorii 5D miejsca jeszcze chyba są :)
Dziekuje;):love:

simplykasia
28-11-2016, 20:23
Cześć dziewczyny, zazdroszczę Wam tych cudownych prac. Ja jeszcze raczkuję w temacie, chciałam podzielić się z Wami moimi pracami, ale stchórzyłam. Poćwiczę więcej i może się odważę. Pozdrawiam !!!

Izi
01-12-2016, 11:24
kasia dawaj dawaj. Każda zaczynała :)

porcelanowa
03-12-2016, 22:14
Izi a jaka pesete polecasz do objętości? Bo mam z mlashes swan i mam głupie wrażenie ze przepuszcza:/

natasza1689
06-12-2016, 01:05
A to moje mieszane 2/3 D .Cały czas mi coś nie pasuje a do tego nie potrafię robić zdjęć :P Nie wiem czy skręt źle dobrany czy źle rozmiary rozmieszczone.Jakieś wskazówki?

Izi
06-12-2016, 09:02
Natasza skróć kąciki i będzie gitara 👌

Porcelanowa pensety to temat rzeka. Ja długo pracowałam na vetusie ST15 i nie wyobrażałam sobie pracy na niczym innym. Jeśli zamawiasz w MLashes to mają fajny "zamiennik" złota brokatowa, fajna krótka i mi się trafiła precyzyjna. Ale odzwyczaiłam się od tego kształtu.
Obecnie mam czarno-złotą ze Star Lash'a i pracuje mi się na niej dobrze. Do każdej techniki i do każdej ręki będzie inna penseta 😐 Jedynie pozostaje testować i szukać.

Ksieznnniczka
06-12-2016, 20:17
x

porcelanowa
21-12-2016, 21:49
Teraz chce kupić pesete slim l z wonderlashes:)

simplykasia
26-12-2016, 09:34
Cześć dziewczyny,
To jest moje 3-4d. Wiem ze w kacikach nie doklejone do końca, ale nie moglam sobie poradzic z podklejeniem. Calosc - 3,5h..... W zalozeniu mialo byc 3:1, czy Wam udaje sie przez cala aplikacje wykleic 3:1, czy zdarza sie Wam tez wyklejac inne wachlarze ?

Mary
29-12-2016, 01:29
Co powiecie na moja 3 aplikacje Ok ? Czy odpuścić sobie Hihi [emoji85][emoji23][emoji87]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/33ba8cd1c645ed06fe4b02eae21d5aed.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/33ba8cd1c645ed06fe4b02eae21d5aed.jpg

---------- Dodano o godzinie 01:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 01:28 ----------

Co powiecie na moja 3 aplikacje Ok ? Czy odpuścić sobie Hihi [emoji85][emoji23][emoji87]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkhttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/33ba8cd1c645ed06fe4b02eae21d5aed.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/33ba8cd1c645ed06fe4b02eae21d5aed.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/cac372c4cac7c0efe6d72918d7a02723.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Martita1503
09-04-2017, 00:01
Witam wszystkie stylistki.
pod koniec lutego skończyłam kurs z metody 1:1
ale czuję niedosyt. Myślę o kursie z objętości ale póki co finanse średnio wie to każda z Was która zaczynała więc trochę ćwiczę małe objętości 2-3D na rodzinie. Może jakieś wskazówki?

anusiawes
29-06-2017, 22:02
Witam, 2 tyg temu ukończyłam kurs przedłużania rzęs metodą 1;1 ;p Załączam poniżej zdjęcia moich aplikacji, liczę na cenne uwagi i wskazówki :D

Claudiadzari
13-07-2017, 09:40
Hej jestem nowa na forum. Stylizacja zajmuje się półtora roku, mam własny salon w Niemczech w Hannover i to co tu się dzieje to jest tragedia.......pełno pseudo stylistek jeden z cenami kosmicznie wysokimi drugie z cenami tak niskimi ze cena mówi sama za siebie. Minimum raz w tygodniu mam dziewczynę niezadowolona z innej stylistyki która przychodzi do mnie na poprawki. Z drugiej strony uwielbiam po stylizacji uśmiech na twarzy dziewczyn oraz szczere podziękowanie <3

Izi
13-07-2017, 17:08
Claudia to łza szczęścia :ok::D

Claudiadzari
14-07-2017, 07:44
Dokładnie tak ta Dziewczyna była tu już tak zrażona do stylistek ze zanim jej zrobiłam powiedziała że to jej ostatnie podjecie :) ale jednak nie dzwoniła do mnie pisała że mi dziękuje i co ? hehe dwa dni temu po miesiącu dokładnym miesiącu przyjechała na dopełnienie! miała prawie wszystkie rzęski !!!! na swoim miejscu <3

Talcia
15-07-2017, 16:51
Hej!

Tydzień temu skończyłam kurs metodą 1:1, pierwszą aplikacje robiłam na modelce.
Przesyłam drugą prace - ćwiczyłam na mamie.:P Proszę o ocenę.;)

:D:D

Iwka7
07-02-2018, 17:19
Dziewczyny interesują mnie zdjęcia jak wygląda skręt c, c+, cc i d - jaka różnica, noszę aktualnie C, ale...chcialabym zwiększyć bez obaw, że będzie to wyglądać głupio i śmiesznie...:rolleyes: