Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Polecane / Nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)

Strony : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

karolinka0410
06-05-2014, 09:51
[QUOTE=iosa;406381]jak zaczynałam, instruktorka przygotowała mi zestaw początkowy
...
-primer
- cleanser
Na kursie instruktorka mowila tylko ze mozna jedno uzywac domyslam sie ze jesli stosuje sie oba preparaty to wtedy lepiej rzesy trzymaja najpierw naklada sie cleanser a potem primer? Na stronie SL nie maja kleju o pojemnosci 3ml mysle o zakupie przez allegro co myslicie?

Mysiaczeq
06-05-2014, 09:53
A nie chcesz sprobowac czegos z naszych forumowych firm? Tam znajdziesz i minipaletki i kleje 3ml

iosa
06-05-2014, 11:17
Jak nie chcesz na początek wywalać kasy w błoto, to kup coś sprawdzonego. ( Polecam poczytać trochę - tutaj jest mnóstwo przydatnej wiedzy! a temat wałkowany nie raz).

- Primer jego zadaniem jest zwiększenie przyczepności rzęsy do przedłużania do rzęsy naturalnej.
- Cleanser zwiększa przyczepność rzęs aplikowanych do rzęs naturalnych. Odtłuszcza i oczyszcza rzęsy naturalne. Zalecamy stosować przed primerem.

( to z opisów do produktów - zaczerpniętych ze sklepu Evo)

miałaś szkolenie w SL ?

karolinka0410
06-05-2014, 18:04
Kursu nie robilam w SL ale pracowalam na ich produktach i jak dla mnie ok tylko klej mogl byc szybciej schnacy ale Biore tez pod uwage sklep evo tylko nie wiem jaki klej wziasc chcialabym jak najmniej smierdzacy 3ml no i zeby taki srednio szybki byl jesli chodzi o.zasychanie.

Agnieszka Praska
06-05-2014, 19:17
w takim razie D+ lub S polecam :)

gosialicious
06-05-2014, 19:37
RED:ok:

Super!!
Dziewczyny wracaja po 3tygodniach z 70% rzes na oku!

Wlasnie mialam klientke (te ktorej nie lubie, wiecznie jej za drogo) ktora byla na wakacjach 2tygodnie. Pieknie sie jej rzesy trzymaja.

moncia2209
06-05-2014, 21:52
Ja najbardziej lubie s, ale zrobilo się cieplej i s wywaliłam, bo bałam się ze nie będzie trzymac..., ostatnie 2 tyg testowalam red, i sama nie wiem co myslec- szybki - to lubie, ale często mi się ślizga na rzęsach i trzyma się też różnie... teraz kupiłam z noble na zapas 2 - hs4, i jestem ciekawa jak to z nim będzie....
nadal nie mam kleju idealnego :(
jak uzywacie primera w sprayu ? psikacie czy aplikatorami ??? pierszy raz mam taki truskawkowy i nie wiem jak do używać... sierota taka ;)

Mysiaczeq
06-05-2014, 22:54
Oczywiscie aplikatorami zeby nic sie do oka nie dostalo

karolinka0410
06-05-2014, 23:33
jutro zamówie pierwszy zestaw od evo zastanawiam się nad rzęsami Rzęsy MINK PREMIUM EVOLASHES - EVOLASHES (http://evolashes.pl/114-rzesy-mink-premium-evolashes.html) lub rzesy jedwabne, rzęsy silk diamond, rzęsy 1:1 (http://evolashes.pl/32-rzesy-silk-diamond.html) profil c oczywiście mix długości tylko nie wiem jakie grube słyszałam że 0,25 sa najpopularniejsze co mówicie? doradźcie które lepsze? aaa zapomniałabym .... na kursie dolne rzęski separowaliśmy taśma ale cięzko mi było bo moja modelka co chwile ronila łezkę strasznie wrażliwe oczy ma no i ta taśma sie co chwile odklejała podwijała w rezultacie dokleiłam jej 2 rzęski na dolną powiekę :gafa: i tak sie zastanawiam nad płatkami czy one się nie odklejaja zsuwają? chodzi mi o te płatki płatki pod oczy (http://evolashes.pl/21-platki-pod-oczy-.html)

marchewkowy_las
07-05-2014, 00:26
co do wyboru rzęs, to zdecydowanie polecam minki, moim zdaniem wygrywają z silkami. bierz na początek miks kilku długości, jedna paletka wystarczy na ćwiczenia na kilku modelkach. grubość moja najukochańsza w metodzie 1:1 to 0,15. jest to grubość, którą nie zrobisz krzywdy klientce. bardziej wyrazista na oku jest 0,20, ale nawet u dziewczyn o długich, mocnych rzęsach nie wszystkie rzęski można nią bezpiecznie zaaplikować.
płatki się nie zsuwają, są dobre :)

Agnieszka Praska
07-05-2014, 08:29
karolinka wez mixy dlugosci 0,15 i 0,2 przy 1:1 bedziesz obu grubosci uzywac ;)
platk sa super :)

Mysiaczeq
07-05-2014, 08:41
grubość 0,25 jest najpopularniejsza na beznadziejnych kursach. Na codzień tak jak napisały dziewczyny wyżej używam 0,15. Taka grubość jest bezpieczna dla rzęs

zania37
07-05-2014, 10:47
RED:ok:

Super!!
Dziewczyny wracaja po 3tygodniach z 70% rzes na oku!

Wlasnie mialam klientke (te ktorej nie lubie, wiecznie jej za drogo) ktora byla na wakacjach 2tygodnie. Pieknie sie jej rzesy trzymaja.
u mnie red też się sprawdził
warunki u odpowiadają u mnie
jest lepszy od hs5
tylko że po miesiącu wyrzuciłam go
bo zrobił się gęsty jak cholera
nie wiem czumu, może dlatego ze nie trzymałam go w lodówce
ani w zaciemnionym miejscu
pracowałam na zmiane, raz red raz hs5
ale zdecydowanie kupię go jeszcze raz

karolinka0410
07-05-2014, 22:50
dziękuje za wszystkie odpowiedzi właśnie złożyłam zamówienie nie moge sie doczekać przesyłki a powiedzcie mi jakie macie oświetlenie przy zakładaniu rzęs ? bo nie wiem w co sie zaopatrzyć lupe z lampą np coś takiego Lampa z lupą biurkowa kosmetyczna 3D+12D (4193905469) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/lampa-z-lupa-biurkowa-kosmetyczna-3d-12d-i4193905469.html)
czy może przyda mi się bardziej zwykła lampka jak np przy przedłużaniu paznokci i do tego okulary Okulary z lupą do przedłużania rzęs z lampa LED (4181560194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/okulary-z-lupa-do-przedluzania-rzes-z-lampa-led-i4181560194.html)
musze jeszcze kupić jakies pincety używa może ktoś jakichs tańszych i sa dobre? bo szkoda mi wydac 50 zl

zania37
08-05-2014, 07:17
karolinka ja mam okulary z lupa i światło wcale nie jest wystarczalne
musiałam nadwyrezac wzrok zeby cokolwiek zobaczyć
a wieczorem to już całkiem nic nie widziałam
także ich zdecydowanie nie polecam
Co do tej pierwszej lampy, nie miałam
ale kiedyś robiłam rzesy u dziewvzyny ktora właśnie używała takiej lampy
i ona mówiła ze tez nie jest wystarczająca
ja mam taka lampę
https://www.google.se/search?q=lampa+kosmetyczna+stoj%C4%85ca&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8xFrU76qDuT4ygP04IGABg&ved=0CD8Q7Ak&biw=320&bih=460&dpr=2#facrc=_&imgrc=z1sR5VsVdFvw8M%253A%3BVwPUNLLzx6v3bM%3Bhttp% 253A%252F%252Fimages.okazje.info.pl%252Fp%252Fbiur o-i-firma%252F8989%252Fth120%252Fgiovanni-lampa-lupa-led-h6001l-z-soczewka-2-ogniskowa-5-i-8-dioptri.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.okazje.info.p l%252Fsklep-internetowy%252Fstrefa-urody%252Fbiuro-i-firma%252Flampy-kosmetyczne%252Fopis%252Cceny%252F%3B120%3B120
I jestem z niej zadowolona, daje dobre światło
na Allegro powinny byc takie i chyba nie sa wcale drogie- z tego co sie orientuje
Co do pincet to używam vetus
dobre, ostre, kupiłam z Allegro
za komplet zapłaciłam cos koło 25 zł z tego co pamietam

karolinka0410
08-05-2014, 10:40
Nie chce mi sie zaladowac zdjecie chodzi o taka zwykla biurowa lampke przykrecana do blatu?

zania37
08-05-2014, 11:05
nie, nie
ja mam taka dużą lampę kosmetyczną wolnostojącą z lupą
podobną do tej przykręcanej tylko że o wiele większa

iosa
08-05-2014, 11:26
karolinka0410 - z doświadczenia poradzę Ci - nie żałuj na lampę! Lepiej dopłacić do dobrej lampy te 50 - 80 zł bo wizyty u okulisty sa zdecydowanie droższe. Jeśli będziesz robić ładne rzęsy, koszty ci się zwrócą a zdrowia ci nikt nie zwróci.
To samo z łóżkiem - zainwestuj w takie na którym będzie ci wygodnie kleić. Kręgosłup potrafi strasznie boleć, bo klejeniu w zlej pozycji.

mucha
08-05-2014, 20:35
Karolinka Nie żałuj też na pęsety ! Pamiętam jak na początku mi pęsety upadały na podłogę, tych tanich nie naprostujesz te droższe są bardziej elastyczne i mozna je fajnie naostrzyć. Nie złamiesz rzęsy nie będą Ci się okręcały itp. Ja mam Vetusy ale te oryginalne, 40 zł za sztukę. Dwa komplety. Praca nimi to przyjemność.
Okularki z lupą miałam ... mąż używa do swojego dłubanka

Porządny stół bo plecki będa pękały no i lampa. Będziesz się denerwować jak Ci się cienie będą tworzyły ...

Cataleya 1981
09-05-2014, 23:02
Potwierdzam. Kupisz raz tanie, to za jakis czas kupisz porządniejsze i wydasz 2x niepotrzebnie.

Gorzkajakmokka
10-05-2014, 09:18
A ja kleję na tanich lidanach :D fajne są :D

mucha
10-05-2014, 11:00
u mnie red też się sprawdził
warunki u odpowiadają u mnie
jest lepszy od hs5
tylko że po miesiącu wyrzuciłam go
bo zrobił się gęsty jak cholera
nie wiem czumu, może dlatego ze nie trzymałam go w lodówce
ani w zaciemnionym miejscu
pracowałam na zmiane, raz red raz hs5
ale zdecydowanie kupię go jeszcze raz

Jak robiłam rzęsy w domu faktycznie kleje lodówkowane starczały na dłużej. Teraz trzymam w szufladzie w woreczkach aluminiowych po miesiącu są do wyrzucenia. Po prostu zaczynają się ślizgać na rzęsach i podczas czesania zaczynają wypadać.

Na SH7 jest napisane: up to 5 weeks. Po 6 tygodniu od otwarcia rzęsy zaczynają sie ślizgać na rzęsach, podczac przeczesania spadają :( musze pomyśleć o jakiejś lodóweczce, albo brać je do domu na noc.

Red na etapie testów. Na dwóch klientkach spadł, na 3 trzeciej Wariat. Klientka do mnie, że chyba jej mniej wykleiłam bo tak szybko poszło :cisza:

Nano rozpylacz zachwyca. Klientki sie rozpływają. "Oh jak cudownie.... co to ? Magic !! " ;)

aticzka88
12-05-2014, 16:31
racja, na lampie i pęsetkach naprawdę nie ma co oszczedzać. Jak sobie przypomnę jak wtopiłam na początku pieniądze na tanie pęsety i lampę...długo męczyłam wzrok aż nie wytrzymalam i kupiłam porządny sprzęt. Misłam 2 tańsze pęsety, wyrzuciłam po dwóch klientkach bo tylko się wkurzałam :P
co do kleju, ja red jeszcze nie probowałam ani nano. Za to ostatnio się zawiodłam jednocześnie na hs5 i ultra. Nie wiem, może trafiłam na felerną partię. Długo nie były otwarte bo niewiele ponad tydzień a gluciały i się ślizgały na rzęsach, masakra. i tak jak opisywałyscie, rzesy odklejały się przy czesaniu. Masakra. byłam taka zła. Dzis przyszedł hs4, zaraz bede probować , zobaczymy co bedzie :)
Na NANO planuję się skusić. :) Powiedzcie mi tylko czy faktycznie tak działa?

Mysiaczeq
12-05-2014, 16:52
Nano dziala faktycznie polecam. Teraz tez kleje na hs4 i jest ok

Martak23
12-05-2014, 17:01
Ja Nano mam już od ponad miesiaca, kupilam je w pierwszej serii jak bylo i dziala swietnie.
Problem alergi sie skonczyl a klientki nawet to magiczne urzadzonko odemnie odkupuja tak im sie podoba.

Co do klejow to zgadzam się z gasialicious, RED noble jest najlepszym z mocnych klejów drugie miejce ma Green a potem HS5. Jesli chodzi o lampe też mam z Noble i jest wporzadku, pęsetki oczywiście szwajcarskie vetusy nie ma co oszczedzać a potem żałować, tego uzywa sie na codzien dziewczyny.

gosialicious
13-05-2014, 09:19
Ja na poczatku tez mialam tanie pincety. Jakos sie dziwnie do przedluzania rzes przygotowalam, bo w ogole nie liczylam na to, ze bede miala jakies stale klientki. Kupilam bardzo duzo tanich pincet, ktore sie wyginaly, same z siebie :skacze:
Lampe kupilam dopiero po 10 klientce.

Teraz uzywam pincet vetus ST17 i 1SA i nie zamienie na zadne inne :)
Zamawiam je na ebay.

KatarzynaMolo
13-05-2014, 11:22
W moim przypadku też są to Vetusy z Noble :) na pęsetach nie ma co oszczędzać w końcu to nasze narzędzie pracy :ok:

karolinka0410
13-05-2014, 12:31
Dziekuje za pomoc i wszystkie odpowiedzi :)
Wczoraj dotarly moje zakupy i niedlugo zaczynam kleic narazie chyba sprobuje na kanapie domyslam sie ze bedzie ciezko ale chwilowo nie stac mnie na lozko kosmetyczne niestety :( a powiedzcie mi jak przechowujecie kleje do rzes? Kupilam od evo D+

mucha
13-05-2014, 12:37
Trzymaj go w tym woreczku aluminiowym. Jeżeli kleisz w domku to w lodówce na drzwiczkach na górze, chyba że masz półkę mrożącą u góry wtedy trzymaj go gdzieś na samym dole.

Ja mam Vetusy od Evo ;)

Cataleya 1981
14-05-2014, 10:55
Wracam z tematem norek 100%. Polećcie firme której norki sie NIE PROSTUJĄ . Niestety na Natural sie zawiodłam i jesli juz to tylko Jtki od nich kupie. Niestety z norkami z evo i noblowskimi to samo :( Co mi z tego że zrobie piekna stylizację, pomieszam skręty, pieknie wyprofiluje oko, skoro po 3 tygodniach mi laski wracają z prostymi jak patyczki ;(Toć to strata czasu i pieniędzy jest:porazka:

Iwona Oleksy
14-05-2014, 11:08
ja też się przyłączam do pytania o norki. uwielbiam je kleić, nie chciałabym rezygnować, ale prostowanie jest denerwujące :/

Mysiaczeq
14-05-2014, 11:36
Ja moge tylko powiedziec ze z tymi od Sl tak samo :(

mucha
14-05-2014, 12:45
A nie można ich podkręcać zalotką termiczną ?

Ja nie mam chętnych na noreczki :(

Agnieszka Praska
14-05-2014, 13:41
Cat mnie sie nigdy w zyciu norka nie rozprostwoala po 3 tygodniach:wow: po 2-3 miesiacach owszem resztki sa proste ale po 3 tyg:huh:

Mysiaczeq
14-05-2014, 13:44
Mucha mozna ale potem znow sie prostuja

marchewkowy_las
15-05-2014, 00:05
Dziewczyny, norki się prostują niezależnie od producenta, bardzo często różnią się dostawy. ja dużo pracuję na norkach i u niektórych klientek ładnie się utrzymuje skręt, po około 1,5 miesiąca widać delikatne rozprostowanie, a niektórym strasznie się prostują te same rzęski, z tej samej dostawy, z tej samej palety, klejone tego samego dnia. fenomen :) przy czym ja używam rzęs, którym nadano skręt metodą chemiczną, w zasadzie nie powinny się prostować.

rzęsowa
15-05-2014, 07:04
Wracam z tematem norek 100%. Polećcie firme której norki sie NIE PROSTUJĄ . Niestety na Natural sie zawiodłam i jesli juz to tylko Jtki od nich kupie. Niestety z norkami z evo i noblowskimi to samo :( Co mi z tego że zrobie piekna stylizację, pomieszam skręty, pieknie wyprofiluje oko, skoro po 3 tygodniach mi laski wracają z prostymi jak patyczki ;(Toć to strata czasu i pieniędzy jest:porazka:
mam evoskie z białym "tłem" poziome, i rózowe pionowe C i mix D
straciłam Klientkę przez to prostowanie. robiłam jej norki przez ponad rok i było ok.
wszystko było ok, póki nie zaczełe się prostować... ja się wkurzałam, ona marusziła- no nie dziwota ;(
synetetyku nie chciała a telefon miałam juz po 2 (!!) tygodniach że norki są proste :(
nie dzwoni już od pół roku :(

Iwona Oleksy
15-05-2014, 07:23
ja używam rzęs, którym nadano skręt metodą chemiczną, w zasadzie nie powinny się prostować.

które to konkretnie Alu? :)

Agnieszka Praska
15-05-2014, 07:55
to ja jeszcze na takie straszne prostowanie nie natrafilam, moje wszystkie nosza i nic sie nie prostuje, minimalnie to wiadomo zale zeby proste druty:o

rzęsowa
15-05-2014, 13:36
to ja jeszcze na takie straszne prostowanie nie natrafilam, moje wszystkie nosza i nic sie nie prostuje, minimalnie to wiadomo zale zeby proste druty:o

tydzien temu miałam dziewczyne na "próbne " rzęsy ślubne. chciała norki. jesli zadzwoni na uzupełnienie i będzie miała proste zrobię zdjęcie
robiłam jej skręt D (evoskie norki D w różowym pionowym opakowaniu)

tomaszka
15-05-2014, 21:17
Zrób, Rzęsowa, zrób

cubaro
15-05-2014, 21:32
Ja pracowałam na norkach z SL i też się prostują, już nie robię :/:

kiwaczek2
15-05-2014, 21:41
mi przyszła dziś pani po 3 tyg, miala evoskie norki w rózowym opakowaniu i C z natural - wyprostowało się kilka kupek raptem.

marchewkowy_las
16-05-2014, 00:13
Iwona, noblowskie i naturallashes.

galbi
17-05-2014, 12:40
Dziewczyny a czy któraś z Was używa hs10? Jak opary? Jest wymagajacy? Jak z trwaloscia i czasem wiązania? Teraz używam hs4 i jest okej, ale chciałabym mieć jeszcze inne na zmiane :)

mucha
17-05-2014, 14:08
galbi u mnie hs10 sie nie sprawdził. wypróbuj hs7.

Red to u mnie "porażka roku", obok hs10 i S. :/: klej nie zasycha ja w końcu złapie zaraz rzęsy spadają

Rewelacyjnie sprawują się u mnie Green i HS7. Kocham te kleje ! opary nie wyczuwalne, żadnych reakcji alergicznych u klientek.

I jako ciekawostka : Mojej klientce prostują się "Minki" .... złapała bezwiednie przy mnie paluchami i pociągnęła ... niektóry tak robią :/:

aticzka88
17-05-2014, 14:57
dziewczyny ratujcie !!
nie wiem co się dzieje i o co chodzi. Kleje doprowadzą mnie do szału :(
Cały czas kleiłam ultra plus na zmianę z hs4. Postanowiłam wypróbować hs5. I zaczął się horror. Klientkom leciały rzęsy na maksa. myśłałam że może zdarzyły sie wyjatki, ale nie...praktycznie każda ( a przychodzą regularnie co 3 tygodnie) nie ma co najmniej połowy rzęs. Klej zawsze mam świeży, nigdy nie mam otwartego dłużej niż 3 tygodnie i trzymam w lodówce. Jestem w szoku, nigdy tak nie było. Dziś otworzyłam nowy hs4 i też wcale rewelacyjnie mi się nie kleiło. Nie wiem o co chodzi już...aż się boje tego co zobacze zaraz na kolejnej kleintce :(

czy ktoś mial takie problemy z hs5? czy poleciłybyście mi jakiś szybki klej na podmiankę?

Martak23
17-05-2014, 16:02
aticzka ciężko powiedzieć w czym problem.
na podmianę pod hsy dobry będzie zapewne green lub lub moj faworyt red.

Odnośnie innych klejow tez testowalam ostatnio S i hs10, nie jestem zadowolona i zgadzam sie z toba mucha ze nie sa zbyt dobre jesli chodzi o trwalosc

Mysiaczeq
17-05-2014, 17:18
Aticzka mial ten sam problem. Wszystkiemu winne byly warunki atmosferyczne ;-) u mnir najlepiej sprawdza sie hs 4. jesli hs5 Ci sie nie sprawdzil to i green raczej nie zda rezultatu. bo oba sa stosunkowo kaprysne

aticzka88
17-05-2014, 18:07
dzięki za odpowiedz :)
najgorsze jest ze hs 4 ktory otowrzyłam jakiś tydzień temu tez juz glucieje mimo że przetrzymuje poza zabiegami w lodówce :/ nie wiem już czego próbować, boję się rozczarownia i że klientki polecą :/

Cataleya 1981
17-05-2014, 20:23
Zmieszałam właśnie kroplę Reda i kroplę HS4. Łapało jak tralala :skacze: Zobaczymy za 3 tygodnie.

DianaT
17-05-2014, 20:31
A ja zrobiłam jeszcze inny eksperymnt. Pomieszałam krople green z red łapało cudownie a i póki co po 3 tyg trzyma na mur beton zobaczymy jak bedzie dalej :)

aticzka88
17-05-2014, 20:44
oho :D spórbuję tego reda skoro tak zachwalacie :)

kiwaczek2
17-05-2014, 21:13
aticzka - moze to ostatnie wahania pogodowe. u mnie nagle wilgotność skoczyla z 32% do 62%. burze , deszcze, wiatry, ciepło, zimno.

też mieszam reda, bo żal mi go wyrzucać :)

Mysiaczeq
17-05-2014, 21:14
Kiwaczek a z czym mieszasz

kiwaczek2
18-05-2014, 09:33
z hs4 az specjalnie kupiłam, z greenem i hs5. ale i tak się bojam.

mucha
18-05-2014, 19:35
kiwaczek możesz go mieszać po kropelce z każdego już bezpośrednio na kamieniu czy w pierścionku. Nie zmarnujesz kleju jak mikstura Ciebie nie zadowoli ;)

kiwaczek2
18-05-2014, 19:54
no tak robię właśnie bo jak inaczej?:)

mucha
18-05-2014, 20:07
aha :D bojasz się jak się będą trzymały ? ...

Cataleya 1981
19-05-2014, 15:17
Dziś był test. Jedno oko Red + HS4, drugie sam Red. Klejąc Red'em poszłam za radą i nabierałam go dosyć dużo i ewentualny nadmiar o płatek. No nie powiem. Kleiło się znacznie lepiej :ok:
Zobaczymy rezultaty za 3 tygodnie.

One Million Lashes
19-05-2014, 18:39
Dziewczyny poszukuję kleju który sprawdził by się w gorącym i wilgotnym klimacie Hiszpanii. Na codzień w Pl pracuje na Noblowskim Hs5, Red. Okazyjnie przerzucam sie na hs4. Lubie szybkie kleje, ale mam wątpliwości czy sparwdzą sie one przy wysokich temperaturach i wysokiej wilgotności. co polecacie?

mucha
19-05-2014, 20:16
w gorące dni zeszłego lata w Irlandii gdzie jest znacznie wilgotniej niż w Polsce rewelacyjnie kleiło mi się na HS4

Gorzkajakmokka
20-05-2014, 08:04
Mnie też zawsze ratował hs4 w trudnych warunkach :)

gosialicious
27-05-2014, 19:11
Zgestnial mi RED :( ;(

otwarty 15.04, trzymam w lodowce. Z braku innego kleju wykleilam wczoraj 2 dziewczyny i marnie to widze.

Ale wlasnie dzisiaj odebralam GREEN i bede testowac :)

aticzka88
27-05-2014, 19:46
ja swój otworzyłam 20 i dziś przy klejeniu też zauważyłam że ma inną konsystencję. Na kamieniu zasychał i momentalnie gluciał. A dziś tak zimno, więc na pewno nie przez upał. Zobaczę jutro czy też będzie psocił.

zania37
27-05-2014, 20:29
Mi tez red gestnieje po ok 2 tyg
Trochę sie ciągnie, ale klei dobrze i rzesy trzymają jak beton
Mamy minus, bo pracuje na kamieniu, i jak przenosze rzes namoczoną w kleju
To potem klientka jest cała wykropkowana klejem na twarzy
W zeszłym tyg było strasznie gorąco w Sztokholmie, wiatrak nic mi nie pomagał
Kleilam na hs5 i myslalam ze wyjdę z siebie, każda aplikacja trwała min 30 dłużej
W tym tyg jest o wiele chłodniej
Ale przymierzam sie do zakupu jakiejś małej klimatyzacji do mojego saloniku- 15 m
I będę kontynuować klejenia hs5
Kocham ten klej, red tez- nie testowała w upał jeszcze

gosialicious
27-05-2014, 21:47
Ja wyrzucilam red. Kurcze nie umiem kleic na gestym kleju :/::/: na green kleilo mi sie dzisiaj super. Szybki jest piorun :D

kasiiia
27-05-2014, 22:47
kurcze i przyszedł czas na kupienie kleju, wczesniej kleiłam na kleju z Black Lashes i zadowolona byłam (może dlatego, że nie miałam styczności z innym klejem). Nie wiem jaki klej wybrać , jedni polecają red, inni hs, hs5 , hs7 :-( mętlik w głowie, szukam kleju który sprawdzi się przy takiej pogodzie jak teraz (czyli raczej ciepło), będzie dość szybki no i mocny. Co mam w końcu wybrać :-(

Mysiaczeq
27-05-2014, 22:48
Hs4

aticzka88
27-05-2014, 23:37
kurcze i przyszedł czas na kupienie kleju, wczesniej kleiłam na kleju z Black Lashes i zadowolona byłam (może dlatego, że nie miałam styczności z innym klejem). Nie wiem jaki klej wybrać , jedni polecają red, inni hs, hs5 , hs7 :-( mętlik w głowie, szukam kleju który sprawdzi się przy takiej pogodzie jak teraz (czyli raczej ciepło), będzie dość szybki no i mocny. Co mam w końcu wybrać :-(

Kasiiiia, ja sama mam problem z klejami i niestety z tym to różnie bywa...mi równiez super kleiło się na poleconym przez Mysiaczeq hs'4...ale do czasu. Ostatni który miałam był fatalny i po 2 tygodniach go wyrzuciłam. Dużo osób poleca hs'5 a ja na nim też się przejechałam :/ psikusów co nie miara. :( Teraz testuję RED i też zaczal po kilku dniach gęstnieć. Mam nadzieję, że po upałach wszystko wróci do normy bo inaczej zwariuję ;)

enedi
28-05-2014, 11:01
Kasiia - ja za każdym razem wracam do kleju Black Lashes. Sprawdza się w najtrudniejszych warunkach. Przetestowałam prawie każdy możliwy klej ,ale w upały jak teraz to u mnie sprawdza się tylko Black Lashes (ale lepszy jest niby z wit E)

Mysiaczeq
28-05-2014, 11:21
Niech mi ktos wytlumaczy. Skoro wit e jest rozpiszczalna w tluszczach a tluszcz rozpuszcza wiazanie klejowe tojak on trzyma?

enedi
28-05-2014, 17:45
Po prostu ''chwyt marketingowy'' w każdym razie bądz co bądz trzyma jak beton :)

moncia2209
28-05-2014, 22:33
tez nie mam kleju idealnego... red zawiodł, s byl dobry ale w chlodne dni, hs4 i hs5 - roznie, u niektorych idealnie , u innych katastrofa, u+ z sl byl fajny ale wolny, teraz bede testowac z evo b ultra +.
juz mnie szlak trafia z tymi klejami... :/

enedi
28-05-2014, 23:04
Ja mam to samo , hs4 i hs5 bardzo mi szalały , teraz w upały kleiłam świeżo otwartym hs4 i wariował (rzęsy się trzymały -do czasu przeczesania i cała szczoteczka w rzęsach)
ultra plus beznadzieja w moim gabinecie nie kleił wcale (ale ciocia poprosiła żebym u niej w domu jej dokleiła , ma 5 tygodni i połowę rzęs)
Green u mnie kiepsko się sprawdził , Red super ,ale zależy od dnia więc mocno kapryśny.
Klientki proszą o ''ten stary klej co kiedyś'' czyli black plus z vit e (teraz go nie było w sklepie i wzięłam zwykły ultra i zdecydowanie za wolny,sklejają się)
Zdecydowanie wracam na black lashes ultra plus z vit E. Idealny.

Jakie macie temperatury w gabinetach dla hs4?
czy hs7 i s sprawdziłby się w pokoju ciepłym? Mimo wiatraków i przegiągu jest ciepło :(

Agnieszka Praska
29-05-2014, 08:27
endi po hsach sie sypaly bo w upaly bardzo szybko schna ;) wiecej kleju nabieraj ;) albo na wolniejszy sie przerzuc :)

moncia2209
30-05-2014, 07:01
kazdy klej cos ma, jeden nie lu bi wilgosi inny upalow, jeszcze inny jak jest zimno, od kiedy zaczelam uzywac innych klejow niz sl zaczely sie moje problemy, moze i smierdzi ale mi to nie przeszkadza :D , jak nie sl to wyprobuje cos innego, ale pol roku mam problemow z klejami, raz euforia bo jedna pani przyjdzie z kompletem rzes, a za chwile jestem wsciekla bo cala aplikacje zaczynam od nowa w cenie uzupelnienia po 3 tyg.
Dlatego teraz z pokorą wracam do mojego pierwszego najlepszego kleju u+ z sl :) musialam to powiedziec bo pol nocy nie spalam jak sobie to uswiadomilam
Milego dnia dziewczyny

katii777
30-05-2014, 08:29
Każdy klej lubi wilgoć:-) za mała wilgotność sprawia, że klej się slizga, wolno klei, jest długo lepki powodując sklejki nawet w starannej pracy oraz krótkotrwałe wiązania. Wracamy właśnie z Lashboom w Sankt Petersburgu, przepełnione nową wiedzą oraz z potwierdzonymi teoriami i obalonymi mitami. Mamy zamiar jako team Noble się z Wami tą ważną i ogromną wiedzą oraz nowinkami podzielić, ale jeszcze nie wiemy gdzie i w jakiej formie:-)

tomaszka
30-05-2014, 21:32
Oj dzielcie się, dzielcie. Czekamy :przytul:

Joannah
01-06-2014, 21:21
Chcialabym sie spytac czy jestescie zadowolone z nowej mocno wygietej pesetki do metody volume 6A.SA,
czy moze wrocilyscie mimo wszystko do swoich starych pesetek?

Mysiaczeq
01-06-2014, 21:26
Ja wróciłam do swojego vetusa 5b.sa, natomiast ta o której piszesz rewelacyjnie sprawdziła się przy brewkach ;)

Joannah
01-06-2014, 22:34
Mysiaczq masz na mysli przedluzanie brwi czy regulacje?

Mysiaczeq
01-06-2014, 23:05
Przedłużanie :)

sora-imagica
02-06-2014, 15:12
Jako, że dopiero w zeszłym roku zaczęłam ze stylizacją rzęs, przydałaby mi się rada bardziej doświadczonych.
Pracuję na kleju Ultra Plus Secret Lashes i rzęsach Noble Lashes w paletkach. Czy możecie mi powiedzieć jaki klej z Noble schnie nieco szybciej niż Ultra Plus? A jaki jest porównywalny?

Mysiaczeq
02-06-2014, 18:01
Fajny jest ultra b i hs4 ;)

KatarzynaMolo
02-06-2014, 20:32
Porównywalny do ultraplusa jest ultraplus a osobiście polecam sprawdzić hs4 i hs5 zresztą kleje są w 3ml pojemnościach więc nie są to jakieś duże inwestycje wypróbować wszystkie i znaleźć faworyta a wypada mieć więcej niż jeden klej :)

mucha
04-06-2014, 00:57
Te małe pojemności na prawdę są dobrym pomysłem, tym bardziej latem, kiedy to pogoda kaprysi. Ja w tej chwili mam otwarte 4 kleje. Jeden się ślizga, drugi spada , to trzeci będzie łapał jak szalony.

Dzisiaj miałam 20 stopni ciepła i 65% wilgotności. Green nie zasychał, same sklejki, za to Red dawał czadu.

Też pamiętam jak się kleiło dwa lata na Ultra plus z Secret Lashes, klej sprawował się super prze 3 miesiące od otwarcia, nic nie kaprysił... ale pamiętam też 3 godzinne aplikacje na nim. To on wywołał u mnie alergie która mnie już nie opuści :/:

Najmniej kapryśnym klejem które do tej pory używałam to był HS7 i Hs4. Hs4 potrafi uczulić niestety ;(

aticzka88
04-06-2014, 06:55
ja testuję teraz ten Red. Hmm, i w sumie znowu mam mieszane odczucia. Gęstnieje, ale jednak raczej mocno trzyma. Najgorsze jest to , że jest bardzo intensywny. Każda klientka po połowie aplikacji skarży się na drapanie w gardle i w nosie. (cała aplikacja około 2 h) No i te zaczerwienione oczy, dodam że dobrze separuję doł od góry i nie ma żadnych prześwitów. Zresztą mi też o dziwo daje się we znaki - jest to pierwszy klej który tak na mnie działa... :(

KatarzynaMolo
04-06-2014, 08:06
aticzka88 kup Neutralizator zapachu i będzie ok :)

aticzka88
04-06-2014, 10:31
o dziekiiii, jesli dziala to zamawiam :)

Joannah
04-06-2014, 19:36
Neutralizatora zapachu nie dziala przy mocnych alergiach i cieknacym nosie.
U mnie ostatnio przy greenie i hs4 nawet podowjne uzywanie neturalizatora nie pomoga (podowojne czyli jeden platek kolo kleju jeden przy klientce).

KatarzynaMolo
04-06-2014, 20:10
U mnie tam działa zero kataru i głowa też mnie nie boli :)

rzęsowa
04-06-2014, 20:50
o dziekiiii, jesli dziala to zamawiam :)
aticzka, mogę ci odsprzedać mój (używany ok 4 razy) bo kaszle po nim ogrzej niż po samym kleju (Meraszka podpowiedziała mi ze moge być uczulona na olejek sosnowy zawarty w neutralizatorze)
jak coś pisz na PW :)

kiwaczek2
04-06-2014, 21:23
u mnie neutralizator pomaga, ale nie w 100%. zatkany nos mam, ale mniej i krócej. jest znaczna różnica (bo czasem zapominam jak się spieszę wiec mam porównanie) i mniej się męczę. mi pojawia się zatkany nos dopiero kilka godzin po klejeniu.
ale ja psikam do nakrętki oraz na chusteczkę na której leży kamień i to tak ok 4x na 1 aplikację.

ale wiadomo wszystko kwestia indywidualna.

co do klejów - tak, green nie lubi dużej wilgoci , juz przy 50% jest problem. dużych temp też nie lubi.

aticzka88
04-06-2014, 21:34
ok dzizewczyny dzieki za info :)
to co zrobic jak neutralizator nie dziala? jakies rady ? u mnie na redzie wszystkie zdychaja :(

Cataleya 1981
05-06-2014, 10:40
Nareszcie mam czujnik. Po 24 godzinach pokazuje 19 stopni i 68% wilgotności. Chyba trochę za dużo tej wilgoci co ?
Kleje na Redzie zmieszanym z HS4, a przymierzałam się do Greena...

kiwaczek2
05-06-2014, 20:24
Cat spróbuj, ale Mucha tez pisała że u niej green klapa. a ona też ma podobnie jak ty. u mnie green działał jak ta lala przy wilgotności 32% :)

Cat dziś u mnie było 65% i 21C. masakra. nic nie chciało łapać , wszystko się ślizgało. nie miałam reda wiec tu się nie wypowiem. ale współczuję takiej wilgotności.

MONIQUA
06-06-2014, 12:58
dzien dobry. przedluzam rzesy juz ponad rok. pracuje na firmie CLD. ale jak dla mnie malo jest rzeczy. slabo sie rozwija chcialam sie zapytac o produkty z firmy Noble. jakie sa rzesy i kleje. chcialabym zapytac sie jaki jest klej w miare szybko schnacy ale moze nie ten bardzo szybki ( tak na poczatek) i rowniesz jaka jest jakosc rzes??i czy macie moze rzesy w ksztalcie litery v gdyz mam pare dziewczyn ktore maja rzadkie rzesy no i nie ma az tak super efektu gdy jest 1:1. chcialam sie rowniez zapytac o primer i cleaner. gdyz obena firma nie posiada:( dziekuje bardzo

aticzka88
06-06-2014, 17:46
MONIQUA hej! Poneiważ nie jestem żadnym szkoleniowcem z Noble Lashes to wydaje mi się że moja opinia będzie obiektywna :) Ja poczatkowo pracowąłam na Secret Lashes, ale odkąd spróbowąłam Noble to nie kupuję nic innego. Czasami dla urozmaicenia używam produktów z Evo bo też są bardzo dobre. Jesli chodzi o Noble to polecam Ci jak bajbardziej. Rzęski są fajnie wykonane, porządnie i bardzo dobrze sie je klei. Fajne skręty i duży wybrór grubości. Rzesy V i W również są. :) Kleje są ok. Ja mam z nimi przygody co jakiś czas, ale to dlatego że mój pokój jest bardzo nagrzany i kleje nie wytrzymują presji ;) polecam ultra plus, hs 4. Duzo osób chwali REd i hs5. Uważam że jest to bardzo dobra firma i z pewnością produkty Ci sie spodobaja :)
Mam nadzieje ze cos pomoglam ;)

MONIQUA
06-06-2014, 18:55
dziekuje bardzo czytajac forum wlasnie nie wiedzialam ktora z firm wybrac. co do tej na ktorej pracuje nie jest zla ale nie jakas rewelacja. takze moja intuicja mnie nie zawiodla. kleje wezme dwa. :) w prownaniu cenowym to nie jest zle placilam dwa razy tyle. dziekuje jeszcze raz. aha a ktore rzesy lepsze w pudelku czy na pasku.
dziekuje bardzo za pomoc

KatarzynaMolo
06-06-2014, 19:39
W noble masz bardzo bogaty wybór rozumiem, że chodzi Ci o to czy lepsze rzęsy "sypane" czy w paletkach :) W paletkach są wygodniejsze zaś te drugie wychodzą bardziej ekonomiczne najlepiej popróbować :)

aticzka88
06-06-2014, 21:01
MONIQUA ja uzywam tylko rzes w kasetkach, sa wygodniejsze. skracaja czas pracy, nie widze powodu by sobie utrudniac :) sa troszke drozsze od sypkich ale uwazam ze warto.

MONIQUA
06-06-2014, 22:15
dzieki dziewczyny:) kupie i takie i takie. mialam taki dylemat bo z tamtej firmy w pasku byly bardzo sztywne. chcialam sie jeszce zapytac o ten nano rozpylacz i neutraliztor zapachu. ten zapachu jaks sie go najlepiej daje i czy napewno pomaga?? nawet nie chodzi o mnie tylko o dziewczyny. bo ostatni klej nie smierdzial jakos mocno ale wolno schnal wiec meczylo mnie czasami ok do nauki ale teraz to juz nie a tam tylko klej czarny i przezroczysty:( dlatego wiec sie pytalam o klej i rzesy. bo bym chciala jak narazie zamowic z jednej firmy:)

aticzka88
07-06-2014, 08:43
ja za radą dziwczyn kupiłam neutralizoator, od dwóch dni go używam. Moim zdaniem na pewno w 100 procentach nie usuwa smrodku itd, ale na pewno jest o wiele lepiej. Teraz kleintki dopiero pod koniec aplikacji zaczynają dyskomfort. :) co do rozpylacza, również za namową dziewczyn go zamowiłam. Własnie oczekuję go ze zbawieniem bo te upały wykońćzą mnie nerwowo. Rozmawiałam już o nim z kilkoma osobami i każda jest w 100 procentach zadowolona :) Ponoć zasycha po nim klej jak beton :D

KatarzynaMolo
07-06-2014, 17:47
MONIQUA (http://forum.wzorki.info/members/22350-moniqua.html) rzęsy im bardziej grube tym wydają się "bardziej sztywne" 0,05 będą jak mgiełka w dotyku a 0,25 będą grube.

asiuniak33
09-06-2014, 11:23
MONIQUA Jak dla mnie neutralizator to super sprawa... w końcu nie tonę w katarze :P pracuję na hs4 i zawsze był problem...jednak, żeby nie było aż tak różowo mam jedną Panią która nie odczuwa poprawy :) więc chyba zależy od organizmu :) psikam na wacik i przyklejam koło pierścionka z klejem :)
osobiście polecam.. na pewno warto spróbować..

MONIQUA
09-06-2014, 22:34
dz\iekuje dziewczyny:) kupie i sprobuje:):)

luska102
11-06-2014, 08:22
Ja neutralizator używam drugi dzień i wczoraj klientka mówi ze jakoś tym razem nie odczuwa pieczenia w oku:ok: kleje na hs4. Nano tez już stosuje i stwierdzam ze fajne cacko ale zobaczę jak klientki wrócą na Uzupelnienie.
Wczoraj było u mnie 21stopni i 71% wilgotności hs4 łapał super ale często musiałam wymieniać kropelkę bo zasychał na kamieniu.

kiwaczek2
11-06-2014, 10:41
ja zauważyłam że jak jest powyżej 25C to zaczyna być problem.

mucha
12-06-2014, 23:21
Czy któraś z Was używała bazy do rzes z Blink? Bananowa Baza do rzęs (Extension Base 15 ml) - SecretLashes (http://www.secretlashes.pl/shop/product.php?id_product=27)

kasiiia
13-06-2014, 18:10
Czy używała któraś z was płatków pod oczy z lash ekspert? Cena mnie kusi 19zl za 5szt

mucha
13-06-2014, 20:20
kasiiia ja ich używałam, na początku było super, później coś się z nimi stało i miałam skargi na bolące suche i czerwone gałki oczne na drugi i 3 dzień po aplikacji. odsuwałam ten zel ale pod wpływem łez płatki puchły.
kiedys miały datę ważności, później owa data ze zgrzewu zniknęła ....

kasiiia
13-06-2014, 20:36
Dzięki, to nie wiem czy ryzykować, bo już kupiłam na próbe na allegro "płatki pod oczy do przedłużania rzęs", które okazały się zwykłym płatkami - jedne włókienkowe przez co ne dało się uczesać rzęs i wszystko się do nich przyklejało a drugie z kolagenem, szkoda tylko , że całe są wytaplane w żelu i też nie nadają się do aplikacji :-(

martiaaa
13-06-2014, 22:18
Jeśli chodzi o płatki Magnitica ma duży wybór i szczerze polecam hydrożelowe mega cieniutkie, swietnie sie dopasowuja do oka:P

Martak23
14-06-2014, 12:58
kasiiia (http://forum.wzorki.info/members/21306-kasiiia.html) nie ryzykuj. Najlepiej kup w noble lashes płatki żelowe, hydrożelowe lub Angel - moje zdecydowane faworyty. Nie oszczędzaj na płatkach, a jak już chcesz oszczędności to wybierz taśmę piankową - wychodzi najtaniej.

BubaLaVie
17-06-2014, 12:43
ok przeczytałam cały wątek, no może pomijając najstarsze wpisy :) i dzięki dziewczyny, że jesteście, dowiedziałam się wielu rzeczy, o których nie miałam pojęcia :o

ja pracuję na rzęsach magnitica i na ich kleju Mr Extremely Strong ale są momenty, że nie zasycha ąz tak szybko jak piszą, w zależności od klientki utrzymuje się dobrze a nawet bardzo dobrze, ja sama mam przyjemność go nosić na własnych powiekach i moje oczy bez problemu go znoszą (mam naprawdę wrażliwe, szczególnie podczas moczenia), klej ma minimalne opary podczas aplikacji na kamień, oczy nie szczypią w trakcje zakładania
miałam kleje z Evo ale ten mi bardziej pasuje a mam ochotę przetestować red z NL tylko nie znalazłam tutaj porównania tych dwóch klei, albo mi gdzieś umknęło, czy red będzie szybszy??

będę zaraz składać zamówienie bo wszystko mi się pokończyło, pytałam już w innym wątku o odcień czerni rzęs NL bo gdzieś mi się obiło o oczy, że ktoś pisał "granat" a ja szukam czerni jak z magnitica,
i jeszcze pytanko o skręt, mam teraz C bo większość klientek takie preferuje, czy NL C to będzie ten sam wywijasek??

jeszcze raz wam dziękuję za moc cennych informacji
chyba będę tu stałym bywalcem :skacze:

KatarzynaMolo
17-06-2014, 13:16
Jeżeli red-owi dajesz odpowiednie warunki to nie ma nic szybszego i lepszego na rynku :) Rzęsy C są mega podkręcone i całkowicie czarne ale nie moge ich porównać do magnitiki bo nigdy nie pracowałam na ich produktach.

rzęsowa
18-06-2014, 21:42
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
wracam do problemu prostowania norek
obiecałam i mam fotki
pracowałam na "białych" 2 lata w międzyczasie kupiłam "różowe" bo białe zaczęły się prostwać a teraz i te różowe o proszę ;(;(
porównanie: wyjęta rzęsa z paczki i wpadnięta przy czesaniu (niestety na tym włosku ostała się tylko jedna z klejonych 3:1)
ta Pani tez się skarżyła że "jakoś tak dziwnie oklapły" ;(
77395
Alu piałaś:

Iwona, noblowskie i naturallashes.
zmalałam tylko te:
Naturalne rzęsy z norek (http://noblelashes.pl/rzesy-express/naturalne-rzesy-z-norek/c,51950,1)
a te drugie można link prosić? :love:
próbowałam znaleźć sama ale chyba źle trafiam bo wyskakuje "strona w budowie 80%" :(

luska102
19-06-2014, 08:29
Jakiś czas temu zamówiłam te z Noble ,jednak to nie są te same które wyświetla zdjecie.

kiwaczek2
19-06-2014, 09:53
bo strona jest w budowie, widocznie cos zmineiaja. natural tez sie prostują https://www.facebook.com/natural.lashes.expert, tu mozesz tez zamówić

Gorzkajakmokka
19-06-2014, 09:56
O matko to niezle sie wyprostwaly... Ja ostatnio mialam uzupelnienie po norkach i nie zwrocilam uwagi zeby byly proste , tylko nie pamietam jakimi kleilam...

mucha
20-06-2014, 12:26
rzęsowa ja mam norki z evo dokładnie te : Rzęsy z norek, rzesy naturalne, rzesy z norki syberyjskiej, rzesy 100% naturalne, rzesy do 2:1 (http://evolashes.pl/36-rzesy-100-naturalne-z-norki-syberyjskiej.html) te w czarnym pudełeczku. Nic sie nie prostowały. tych w różowym opakowaniu nie miałam, może zadzwoń do evo i zapytaj czy mają te w czarnym.

rzęsowa
20-06-2014, 16:59
rzęsowa ja mam norki z evo dokładnie te : Rzęsy z norek, rzesy naturalne, rzesy z norki syberyjskiej, rzesy 100% naturalne, rzesy do 2:1 (http://evolashes.pl/36-rzesy-100-naturalne-z-norki-syberyjskiej.html) te w czarnym pudełeczku. Nic sie nie prostowały. tych w różowym opakowaniu nie miałam, może zadzwoń do evo i zapytaj czy mają te w czarnym.
ja własnie o tych mówie... o tych rózowych ale chodzi mi o podkład rózowy segregowane pionowo nie poziomo...
te mi sie prostują
zeby nie było wrzucam zdjęcie ubytku ale skrętu C (który też się prostuje)
77402

kiwaczek2
21-06-2014, 13:51
Te w rozowym pudelku poziomym tez.sie prostuja

rzęsowa
21-06-2014, 20:21
Te w rozowym pudelku poziomym tez.sie prostuja
to jestem po protsu w ciemnej ... jaskini ;(;(

Martak23
22-06-2014, 13:49
Ja od zawsze pracuje na norkach noble lashes Naturalne rzęsy z norek (http://noblelashes.pl/rzesy-express/naturalne-rzesy-z-norek/c,51950,1)
próbowałam innych ale zawsze się prostowały. Te są świetne i nigdy nie miałam problemu z prostowaniem. :ok:

KatarzynaMolo
22-06-2014, 18:35
Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale ja np widzę, że nie prostują się wtedy gdy pracuję na słabszych klejach.

Mysiaczeq
23-06-2014, 09:33
Kasiu to nie zbieg okolicznosci tak jest :)

KatarzynaMolo
23-06-2014, 10:40
Ja zawsze robię "różowe" Noblowskie na Ultraplusie i nigdy nie ma problemu z prostowaniem :)

moncia2209
23-06-2014, 22:06
Dziewczyny ktore uzywają nanorozpylacza !!!! mam wrazenie ze cos jest nie tak, wczesniej jak go testowałam psikałam na klej aby sprawdzic i utwardzal sie w ułamku sekundy, teraz psikam i nic.... jak go uzywacie ? moze ja cos zle robie i taka sierota :/

cubaro
24-06-2014, 14:40
moncia - nie strasz, bo właśnie zamówiłam :/:

aticzka88
24-06-2014, 14:56
hmmm, ja mam, ale poki co żadnych złych oznak nie zauważyłam :)

Mysiaczeq
24-06-2014, 15:57
U mnie jest ok :)

marchewkowy_las
24-06-2014, 23:09
u mnie też ok, nawet znów zrobiłam kroplę kleju i nad nią rozpyliłam wodę, się utwardza :ok:

BubaLaVie
26-06-2014, 13:02
jestem świeżo po dostawie z NL i aplikacji i może spostrzeżenia są następujące
klej Red jest super, bardzo dobrze mi się na nim pracuje, szybko zasycha ale kierowałam się waszymi radami o nakładaniu rzęsy do rzęsy a nie mizianiu nią i praca przebiegla bez zarzutów :ok:
same rzęsy tez bardzo ładne, skręt super, kolor głębokiej czerni

jedyne zastrzeżenia mam do płatków silcopad, są straszne, nie kleją się do powieki dolnej
zadzwoniłam wczoraj do konsultantki z NL (pani bardzo niesympatyczna, nie wyjaśniła mi nic konkretnego a tylko obraziła mnie i wytykała co ja za kursy kończyłam, że nie wiem że trzeba zmywać makijaż bo to jest przyczyną nieklejenia się ich do skóry, :porazka:, ok ale jak klientka nie życzy sobie jego zmycia to co wtedy??
ale takie info powinno być na stronie produktu, że będzie tylko i wyłącznie skuteczny jeżeli się go będzie kleiło na czystą skórę i pod żadnym pozorem nie można go używać na makijaż

może macie jakieś sposoby na ich użytkowanie by 60zł w kosz nie poszło ?? Pani poleciła mi smarować kremem (to wiem) ale czy na makijażu ten krem pomoże??

ponieważ aplikacja silcopad nie powiodła się nakleiłam klientce płatki Angel i było prawie ok bo tez zaczęły się odklejać ale to może było spowodowane łzawieniem oka, zabezpieczyłam dodatkowo taśmą i wytrzymały do końca zabiegu :]

aticzka88
26-06-2014, 13:44
BubaLaVie co do silcopadów. Powiem Ci jak ja to widzę :)
Ja mam kilka sztuk (każda klientka ma swoje) i używam ich rzadko. Kładę je tylko na klientki, które bardzo ciepią po płatakch żelowych, kolagenowych, itd.
Gdy przystępuję do działania grzecznie informuję klientkę że zmyję jej pod oczami makijaż. Jeszcze żadna nie miała nigdy zastrzeżeń, one już wiedzą że jesli chca wyjsc piekne to muszą mieć ze sobą puder aby na nowo się "wyszpachlować" ;)
W obecnej chwili rzadko która przychodzi z makijażem bo już wiedzą co i jak. A te nowe nic nie mówią, w końcu przyszły na zabieg. ;)
Co do przyczepności...dziewczyny kiedyś polecały konkretny krem, który zwiększał przyczepność płatków, ale nie pamiętam teraz nazwy. ja nie korzystam akurat z niego bo ciągle zapominałam o jego kupnie :p po zmyciu makijażu mleczkiem zawsze przelecę jeszcze wacikiem, który jest nasączony zapachowym tonikiem (są zajarane zapachem ;) ) i jak położe płatek zawsze się trzyma. Jeśli się nie trzyma, to dlatego że naturalny kszatąłt twarzy klientki jest taki a nie inny - wtedy dosłownie ociupinką taśmy podklejam na końcu i leży cacy :D

kasiiia
26-06-2014, 13:54
Dziewczyny mam pytanie o Nano rozpylacz. Czy wam tez ucieka woda? Jyz z tyłu wciskalam te zatyczke i dalej się wylewa

BubaLaVie
26-06-2014, 13:56
aticzka dziękuję :*

nie zostałam uprzedzona, że mogą być problemy z ich aplikacją
wczorajsza klientka za żadne skarby nie pozwoliła sobie zmyć "tapetki" bo nie miała ze sobą właśnie kosmetyków do poprawy, gdybym wiedziała, że to będzie stanowić problem to uprzedziłabym ją a tak to :nie_powiem:
pani "konsultantka" poleciła posmarować kremem ze świetlika, mam takowy a drugi nawet w żelu :D także następnym razem zobaczymy
pozostaje uprzedzać i smarować i podklejać :leze:

chyba się jednak przeproszę z płatkami bo te faktycznie są super, cieniutkie, nie mają włókien i ten diabelski żel nie wchodzi do oka

jeszcze raz dziękuję za pomoc :przytul:

aticzka88
26-06-2014, 14:07
BubaLaVie nie ma za co ;)
hm, to powiem Ci ze dziwna babka :p generalnie wiem, że takie upierdziuchy się trafiają, ale...ja tam jestem konkretna, owszem kulturalna i sympatyczna ale nie idę na ustępstwa w takich sprawach :P higiena to higiena. Trzeba chociaż minimum zachować i tyle. Jeszcze nie widziałam aby w jakimkolwiek porzadnym salonie robili zabiegi na twarz z makijażem ;) Powiesz raz, drugi i sie nauczą :)
tak to prawda, te płatki są boskie. Niestety jest dużo zastrzeżeń co do ich higieniczności... :(
ja użwyam tylko do tych babeczek, które mają alergie na płatki jednorazowe.
Mnie tez nikt nie uprzedził, ale na forum o tym dziewczyny pisały wczesniej :) :) i tez przegapiłam :P

kasiiia
mi też się tak robiło, moze nalewaj mniej do środka. I ja np trzymam to ciągle w pozycji leżącej w tym samym miejscu bo inaczej tez sie leje. Ale jak trzymam w jednym miejscu, leję mniej do środka i używam tylko do aplikacji to jest ok :)

BubaLaVie
26-06-2014, 15:54
aticzka chodziło mi o płatki a nie silcopady

Angel są naprawdę idealne, jednorazowe bo właśnie z tymi silikonowymi jest problem z higieną ;)
jeszcze muszę wypróbować tych żelowych i kolagenowych

nie wyobrażam sobie robić kilkunastu babeczkom jednymi płatkami, wzięłam na próbę co by ewentualnie zakupić większą ilość ale jak piszesz, że to też nie zawsze jest tak kolorowo to chyba odpuszczę, zostawię dla siebie :D będę miała swoje indywidualne :D

cubaro
27-06-2014, 22:10
Z mojego nano nic się nie leje. Nie wiem tylko ile pryskać?

gosialicious
28-06-2014, 08:03
@cubaro : az samo z siebie przestanie psikac :) nie wiem ile to jest sek, 15sek? Nie sprawdzalam.

Izi
28-06-2014, 09:41
Dziewczyny zanim sam przestanie psikać to się klientce oczy "utopią" ;) Wystarczy naprawdę chwilka. Popsikajcie na krople kleju na kamieniu i zobaczcie jak szybko działa :) Na rzęsach kleju jest dużo mniej i w zasadzie jest już przeschnięty.

gosialicious
28-06-2014, 10:54
Ja psikam, az sam przestanie psikam i nikomu oczy nie tona:)

Izi
28-06-2014, 12:05
gosia to tez pewnie kwestia odległości od oczu. Ja jak pierwszy raz go zastosowałam to też czekałam aż sam przestanie i żeśmy klientkę ręcznikami papierowymi suszyły :haha2:

Odległość widać na filmiku gdzie Aga "psika".
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

miss lola
28-06-2014, 23:05
Moj nano wcale nie psika tak mocno jak ten na filmie. Naprawde musialabym dlugo psikac, żeby rzesy byly mokre. Na dodatek bardzo szybko przestaje psikac, dopiero jak nim potrzasne psika dalej :)Czy jest z nim cos nie tak, czy Wy tez tak macie? Jakos mi to nie przeszkadza, pytam tylko z ciekswosci?

Agnieszka Praska
29-06-2014, 02:30
moj tak pikal jak by nie mogl chwile przed tym jak sie zepsul:/:

aticzka88
29-06-2014, 07:28

jak... zepsuł ? :(

kasiiia
29-06-2014, 08:28
Moj nano wcale nie psika tak mocno jak ten na filmie. Naprawde musialabym dlugo psikac, żeby rzesy byly mokre. Na dodatek bardzo szybko przestaje psikac, dopiero jak nim potrzasne psika dalej :)Czy jest z nim cos nie tak, czy Wy tez tak macie? Jakos mi to nie przeszkadza, pytam tylko z ciekswosci?

u mnie jest tak samo, najpierw idzie mocna para a później coraz słabiej aż przestaje psikać, poruszam i działa dalej

Agnieszka Praska
29-06-2014, 09:03
jak... zepsuł ? :(

normalnie przestal dzialac, wykonczylam juz 3 sztuki, chyba maja to do siebie ze po 3 miesiacach intensywnego uzywania magnes przestaje dzialac :/

aticzka88
29-06-2014, 13:19
acha, to mam nadzieje ze moj sie szybko nie zepsuje :)

iosa
29-06-2014, 16:20
a czy tylko mi u rwał się "zawiasek" w nano?

ps. dlaczego słowo u.r.w.a.ł pokazuje się jako ****ł :) nie wiedziałam ze to taki wulgaryzm :)

Martak23
30-06-2014, 16:17
Ja kupiłam w noble już 5 nano rozpylaczy. Jestem chyba ich najlepszą klientką na nano.
Jeden tuż po tym jak je wprowadzili, jeden siostsze miesiac temu i 3 dla klientek które chciały mieć swoje.
Z żadnym nie mam żadnego problemu. A chyba nawet zamówie jeszcze dwa bo mam dwie klientki która je chcą. Moje klientki kochają nano. Jedna nazywa je nawet "odświeżającą bryzą" :)

Izi
30-06-2014, 19:18
Ja kupiłam dwa - dla siebie i dla klientki. Mój od początku miał "u.rwany zawiasek" jak to iosa nazwała:) Nie wpływa to jednak na jego użytkowanie w żaden sposób. A zaraz będzie 4 mce jak rozpylam mgiełkę :) Nigdy też mi nic z niego nie wyciekało aczkolwiek odruchowo kładę go klapką do góry. Klientka też ze swojego zadowolona.

mucha
01-07-2014, 10:18

Miałam dokładnie to samo. Od początku psikał jakby chciał a nie mógł. niedługo po tym padł. W związku z tym, że był lutowany nie mogłam reklamować.

Kupiłam drugi. Na moją prośbę Noble go przetestowało i psika dokładnie jak na filmiku.

Ciekawostka. Nie wiem czy u nas są inne baterie, ale po włożeniu baterii Duracel nano nie działa. Żadne wałkowanie nic nie daje, mają za krótkie styki. Zmieniłam na Energizer i bez rolowania pięknie psika.:skacze:

gosialicious
01-07-2014, 10:54
Mucha moj nano pieknie smiga na Duracel :)

cubaro
01-07-2014, 21:23
Mój używam jakby dwukrotnie tzn. gdy rozsuwam psika tylko krótko po czym już dłużej, a ten pierwszy raz zdecydowanie za krótko i nie zdążyłabym obu oczu potraktować :)

kiwaczek2
01-07-2014, 21:57
bo to trzeba machac

Mysiaczeq
01-07-2014, 22:30
mój właśnie poleciał na ziemię, rozleciał się. Składając go przeżyłam chwilę grozy, uff... dalej działa :D

Agnieszka Praska
01-07-2014, 22:31
ja nano mistera ibeauty testuje od grudnia jakos, zanim sie pojawil w polsce, hmmm i co do jego "cudownych wlasciwosci antyalergicznych" to bym sie klocila;) fakt klej szybciej wysycha i tylko tyle, alergii nie eliminuje, i nie pisze tu o klientkach, ktore juz sa uczulone, ale o takich u ktorych rzeski sa robione pierwszy raz, pomimo uzycia nano alergia wylazi;) jadna z zalet to taka ze po uzyciu nie szczypia oczka:)
musze zainwestowac w pozadny nawilzacz ultradzwiekowy do twarzy moze wytrzyma dluzej niz 3mc

Mysiaczeq
01-07-2014, 22:33
generalnie i tak i nie, nigdy nie mamy 100% pewności. Idąc tokiem myślenia, skoro alergizujemy się na opary -> opary wydziela klej nieutwardzony -> nano utwardza klej -> mniej oparów drażni oczęta -> mniejsze ryzyko rozwoju alergii.

Agnieszka Praska
01-07-2014, 22:39
100% nigdy nie mamy, ale jakos wyciagajac srednia alergii to ze tak powiem szalu ni ma d*** nie u.rywa :P bajerancki gadzet, nawilzacz ultradzwiekowy w pomniejszeniu

KatarzynaMolo
02-07-2014, 08:19
To co pisze Mysiaczeq (http://forum.wzorki.info/members/15717-mysiaczeq.html) jest logiczne i tak jest w rzeczywistości Mniej oparów mniejsza alergia. Na pewno dziewczyny które mają alergie też przeżywają ją delikatniej więc Nano jak najbardziej się sprawdza w tej kwestii i nie tylko w tej jest to bardzo przydatny wynalazek :)

Mysiaczeq
02-07-2014, 08:28
Dziewczyny cieszy fakt ze juz nie musza zaraz po aplikacji uwazac na wode. No i wszystkim zmniejsza zaczerwienienie oczu i to na naszych oczach. Tez myslalam ze to kolejny bajer ale dziala i spelnia wszystkie obietnice producenta.

kiwaczek2
02-07-2014, 08:39
Moja nowa klientka miala napuchnieta 1 powieke. A tak moze by miala 2 hahahhahs

galbi
02-07-2014, 18:39
moj nano tez mial ****ny zawiasek,ale tez mi to w niczym nie przeszkadzalo,ale tez nie wiecej niz po dwóch miesiacach przestal dzialac nie da sie nic z tym zrobic?

kasiiia
02-07-2014, 23:23
dziewczyny na których płatkach lepiej się pracuje : typ A czy B?

Izi
03-07-2014, 09:38
Angel;) A te białe to zależy od oka klientki. B są dość mocno wyprofilowane, ja mam właśnie te bo akurat moje dziewczyny uczulone na angel mają właśnie takie oczy. Weź sobie z 5 par jednych i drugich i sobie porównasz. Oba profile są OK więc wykorzystasz wszystkie na bank.

kasiiia
03-07-2014, 11:09
Ja caly czas kupuje B i boję się A, że nie będę umiała ich dopasować. Swoją drogą wczoraj miałam dziewczynę z syndromem mrugajacego oka. Nie umiałam jej nic podkleic w efekcie czego poszczepialy jej się dolne rzesy z górnymi. Wstyd jak nic, kilka sklejek trudnych do rozklejenia bo akurat w momencie przyklejania sciskala oczy, masakra...

Izi
03-07-2014, 13:27
kasiiia A zawsze możesz sobie delikatnie dociąć jak okażą się zbyt... proste.
Fakt takie klientki to zmora. Miałam jedną i z czasem udało nam się "zsynchronizować", wiedziałam kiedy nie przyklejać bo za moment będzie ściśnięcie powiek. Taka aplikacja trwa niestety dłużej :( Ale wolałam robić pauzy niż rozklejać 1:10 - bo niestety ściśnięcie w momencie przyklejania tak się potrafi skończyć.

enedi
04-07-2014, 09:52
Czy do Nanorozpylacza dołączają wode któą trzeba wlać? Bo mam pustą buteleczkę i nie wiem czy to błąd produkcyjny czy sama muszę szukać takiej wody?

gosialicious
04-07-2014, 10:24
Enedi - w aptece kupisz wode destylowana, ktorej sie uzywa do nano :)

mucha
05-07-2014, 01:21
Wszystkie moje klientki odczuły różnicę po wprowadzeniu nano :)

na alergie działa, sama się spiskuję po aplikacji i nic nie szczypie, nie mam czerwonych i napuchniętych powiek.

Poza tym na koniec aplikacji spiskuję całą swoją okolicę, gdzieś te związki lotne się wyłapują i mogę spokojnie ściągać maseczkę, nie kicham nie prycham. Działa na 100 %.

Nowy "gadżet" też się spodobał. To Neutralizator zapachu z Evo. Bardzo fajnie pachnie. Kładę go na waciku koło głowy klientki. Chwalą, że bardzo przyjemny jest.

cubaro
05-07-2014, 15:46
Dziwię się, że destylowaną wodę można kupić u Was w aptece, w moich nie ma. To jest woda zdemineralizowana, używana np. do chłodnic samochodowych, żelazek. Kupić można na stacji benzynowej. A tak szczerze, to w instrukcji z opakowania (po angielsku) nie ma mowy zarówno o wodzie destylowanej jak i zastosowaniu tego nano przy aplikacjach rzęs. Myślę, że pomysł na zastosowanie w tym celu nano wziął się z zasady szybszego utwardzania kleju przy dodaniu nano cząsteczek wody. Kleje z zawartością poli- coś tam i dicyano- coś tam w połączeniu z tym szybciej wiążą . Też kupiłam i używam do rzęs :P , a teraz na urlopie do nawilżania twarzy, czyli dokładnie do tego co opisuje instrukcja.

Mysiaczeq
05-07-2014, 16:57
Cubaro w aptekach tez mozna kupic jest uzywana jako rozpuszczalnik do wstrzykniec jako aqua pro injectione :) spotykana w ampulkach najczesciej

gosialicious
06-07-2014, 19:48
Czy zna ktoras z was kochane kobietki jakis dobry klej dla alergikow, ktory nie jest gesty jak galaretka i w miare szybko zasycha? Mam klientke, ktora dostaje uczulenia na jednym oku i musze kleic tym klejem, ale jedno oko kleje 2godziny, bo nic nie chce schnac ;(;(;(;(

probowalam juz klejow z noble i z evo.

tomaszka
06-07-2014, 21:58
Ja też mam jedna klientke alergiczke. Zawsze przezywam horror jak ma przyjść. Kleje na Noblowskim sensitive. Chyba nic szybszego nie znam. Ani przeczesać rzęski, kleje dwa razy dłużej niż normalnie. Strasznie sie męcze. Dobrze, że tylko jedna mam taką.;(

mucha
07-07-2014, 09:06
Próbowałyście HS 7 ?

gosialicious
07-07-2014, 10:19
Mucha a gdzie go mozna zamowic?

kiwaczek2
08-07-2014, 08:35
ja miałam z evo, ale w porównaniu z innymi trzymał gorzej, natomiast łapał mi fajnie szybko.

wisienkakwspz
08-07-2014, 09:13
gosialicious a blue z noble? ja mam jedną mega alergiczkę, nawet primera nie mogę u niej użyć, a po blue nic się nie dzieje, co prawda jest gęsty, ale nie jak galaretka i w miarę szybko zasycha...

Izi
08-07-2014, 12:33
Ja dziś zmieszałam green z blue u alergiczki u której za każdym razem po aplikacji pojawiała się alergia (u mnie była pierwszy raz). Z niecierpliwością czekam na info dziś lub jutro bo mam stracha. Jak się uczuli to będzie mój pierwszy przypadek alergii:/ jak do tej pory udawało mi się uniknąć tych nieprzyjemności.

wisienkakwspz
08-07-2014, 15:25
izi u tej mojej też tak próbowałam, ale niestety sie nie udało i musiałysmy wrócic do samego blue ;)

gosialicious
08-07-2014, 15:29
Ja zmieszkalam sensitive z green (2/3 - 1/3) i takze wyatapila alergia.

Happyhandy
09-07-2014, 08:36
Ja rownież mam klientke alergiczke, która nawet primery uczulaja. Przed zabiegiem myje rzęsy szarym mydłem/szamponem dla dzieci. Wypróbowałam na niej różne kleje dla alergików i jedyny, który jej akurat nie uczula i ładnie klei to właśnie Blue z Noble. Ma wprawdzie dość gęstą konsystencję w porównaniu z normalnymi klejami, ale stosunkowo szybko zasycha, bo rzęsy się nie kiwaja i wychodzi całkiem przyzwoita aplikacja.
Szkoda tylko, że nosi się zaledwie 2 tygodnie...

mucha
11-07-2014, 23:45
HS 7 zamawiałam w evo, ale teraz go nie ma, czekaja na dostawę. Kupiłam na ebay, z tego sklepu : Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniudwa dni i klej w domciu. Dla mnie jest doskonały. Trzyma bez zarzutu. klientki mają więcej rzęs po 3 tygodniach bądź przekładają spotkania o tydzień.

dla moich największych alergiczek jest idealny. Po greenie je swędzi i drapią powieki czego rezultatem sa powyrywane rzęsy. Po tym dostaję smsy że super ok.

19milka93
12-07-2014, 10:20
Cześć dziewczyny;)
Mam do oddania klej z Black Lashes 10ml ten z fioletową zakrętką zostało go ponad połowa ale mnie już nie do końca zadowala, wolałabym coś szybszego;) dlatego w poniedziałek mam zamiar zamówić HS-4 zobaczymy jak się sprawdzi:) Jeżeli któraś by była chętna to proszę pisać;) Fajnie by było gdyby ktoś miał jakiś klej na zbyciu i wymienił się ze mną :)

Izi
12-07-2014, 11:37
milka prawie połowa buteleczki 10ml oznacza że baaardzo dużo kleisz albo Twój klej jest już stary i może dlatego Cię nie zadowala ;)

19milka93
12-07-2014, 11:56
Nie on był otwarty początkiem czerwca i od początku mi się nim gorzej kleiło niż tym z black lashes z czarną zakrętką;)

bombelkowa
12-07-2014, 14:34
to już w sumie 1,5mc.. jeśli dużo kleisz to i tak on się już mocno zużył przez odkręcanie i zakręcanie .. więc do sprzedaży to się raczej nie nadaje ;)

19milka93
12-07-2014, 14:56
ale ja nie chce go sprzedawać tylko komuś dać na spróbowanie;) ewentualnie mówię że jakby ktoś też miał nie pasujący mu klej to na wymiane;) bo i tak ten klej bd mi leżał w domu i bd go musiała wyrzucić za niedługo;)

mucha
14-07-2014, 14:24
milka ale ten klej się do niczego nie nadaje :) Ja swoje kleje zmieniam po 6 tygodniach, niektóre po 4 tygodniach, nawet jeżeli coś tam jeszcze zostało. Ktoś go weźmie spróbuje i będzie "niósł" złą opinię.

choco-lashes
28-07-2014, 23:40
Dziewczyny Mam pytanko ;) czy używała już któraś z Was kleju z LL ,,Platinium''

czy można go do któregoś znanego już kleju porównac?:)
Pozdrawiam ;)

gosialicious
29-07-2014, 07:04
Muszko kupilam hs7 i tez uczulil, mniej niz normalny klej, ale oko bylo podraznione.

Kupilam klej dla wrazliwcow z magnitica, zobacze, moze tez bedzie dobry :)

tinusna
07-08-2014, 21:06
Hej :) Czy któraś z Was pracowała już może na tych nowych płatkach z noble ? Płatki silikonowe SILIKONPADS (http://noblelashes.pl/akcesoria-do-rzes-platki-silikonowe-silikonpads/p,320370,c,43720) ?? Jak się sprawdzają?

Izi
07-08-2014, 22:06
tinusna http://forum.wzorki.info/dystrybutorzy-producenci/9218-noble-lashes-produkty-do-przedluzania-rzes-14.html (strona 14)

aduchaa
29-08-2014, 11:59
Dziewczyny, mam do Was wielką prośbę!! Chcę wybrać się na szkolenie z przedłużania rzęs 1:1. Szukam szkolenia we Wrocławiu i do wyboru mam Looksus Lashes lub Secret Lashes (troszkę droższe). I też pytanie, które produkty bardziej polecacie? :) z góry dziękuję za odpowiedź!!

Mysiaczeq
29-08-2014, 12:04
We wroclawiu masz swietna instruktorke Nadie. Szkolac sie u niej masz pewnosc ze wyksztalcisz sie na najwyzszym poziomie :)

aduchaa
29-08-2014, 12:27
A gdzie mogę znaleźć kontakt do niej? :) Miałam od koleżanek poleconą panią właśnie z Looksus Lashes, ale ciągle czytam i szukam. a czy któraś z Was pracowała może na produktach z LL? :)

Mysiaczeq
29-08-2014, 12:58
Nadia Poliszczuk (Instruktor)
Przedłużanie rzęs, Szkolenia
tel. 797 987 453
Mój rzęsowy świat (http://lashstylist.blogspot.com)

Ze strony Noblelashes :)

Gorzkajakmokka
29-08-2014, 18:42
A gdzie mogę znaleźć kontakt do niej? :) Miałam od koleżanek poleconą panią właśnie z Looksus Lashes, ale ciągle czytam i szukam. a czy któraś z Was pracowała może na produktach z LL? :)
Looksus zaczal wprowadzac teraz Bisy, wiec rzesy ma bardzo dobrej jakosci. Z tego co wiem klej swojego czasu byl bardzo chwalony, ale nie wiem jak teraz.

aduchaa
31-08-2014, 00:22
To teraz mam jeszcze jedno pytanie :) Jakich rzęs najczęściej używacie? Chodzi o to, że firmy proponują zestawy startowe i zastanawiam się czy kuferki faktycznie są fajnie wypełnione na start. Może któraś z Was mogłaby doradzić co warto kupić na początek - akcesoria, rzęsy itd? :) Z góry dziękuję!!

Mysiaczeq
31-08-2014, 14:17
Aduchaa nie polecam kuferków startowych w gotowej formie, proponuję Ci złożyć go samodzielnie, tak aby całkowicie odpowiadał Twoim wymaganiom i potrzebom na początek.
Na pewno musisz mieć: cleaner, primer, materiały do separacji rzęs powieki dolnej (piankowa taśma microfoam, płatki kolagenowe, silcopad), dobre pęsety (z naciskiem na dobre), szczoteczki do czesania, klej, kamień nefrytu lub pierścionek na klej (w zależności od tego w jaki sposób chcesz pracować, rzęski dobre na początek to 0,15 C i B w mixie (w paletkach, w moim mniemaniu są wygodniejsze niż sypane), warto też mieć 0,1, gdy przyjdzie klientka ze słabszymi rzęskami. Teraz dzięki małym paletkom nie musisz tyle inwestować, a i tak możesz mieć spory wybór rzęsek.

Gorzkajakmokka
31-08-2014, 17:33
To teraz mam jeszcze jedno pytanie :) Jakich rzęs najczęściej używacie? Chodzi o to, że firmy proponują zestawy startowe i zastanawiam się czy kuferki faktycznie są fajnie wypełnione na start. Może któraś z Was mogłaby doradzić co warto kupić na początek - akcesoria, rzęsy itd? :) Z góry dziękuję!!
Plyn do demakijazu ( bez tluszczu) nawet jak Pani przyjdzie bez makijazu to zawsze warto ja jeszcze przetrzec :)
Aplikatorki - fajne sa te grube "blyszczykowe", ale i mikroszczoteczki daja rade - a na poczatek lepsze bo tansze.
Warto miec zwykla tasme papierowa i foliowa do podciagania czy podklejania platka. Ja bym tez kupila remover .

Rzesy 0,2 tez sa ok. Oby nie 0,25 :D

Mysiaczeq
31-08-2014, 17:52
Heh wiedziałam, że o czymś zapomniałam, tak tak remover i aplikatorki koniecznie, te błyszczykowe to aplikatory welurowe :)

aduchaa
31-08-2014, 22:15
Dzięęęki dziewczyny!! :) Jakby co to będę jeszcze pytać :D

Maja_Winia
05-09-2014, 12:41
Cześć dziewczyny :)

Jestem tu nowa i nowa w świecie przedłużania rzęs, około miesiąc temu zrobiłam szkolenie i zaczynam dzialać.
Mam do Was ogromną prośbę, być może pytanie już gdzieś było ale nie mogę znalezć odpowiedzi .
Chodzi mi o klej HS-4 i HS-7 - czy polecacie, jakie są różnice

Dodam że pracuje na rzęsach Evo polecanych przez instruktorkę, zakupiłam już cały zestaw wszystkiego ;) ale klej mam ADVANCED z Blinka i jest za wolny :(
Mieszkam w UK i nie opłaca mi się zamawiać jednego produktu z PL więc szukam kleju tutaj, a są tylko te dwa z Evo - HS-4 i HS-7, KTÓRY BĘDZIE LEPSZY ??

Byłabym wdzięczna za odpowiedz

Maja

Gorzkajakmokka
05-09-2014, 17:27
Ja bym wyprobowala oba :) kazdy lubi co innego :)

One Million Lashes
06-09-2014, 09:26
Osobiście polecam swoim kursantkom HS4. Nie kaprysi (co jest jego najważniejszą zaletą ), ma dobrą konsystencję i optymalny czas schnięcia zarówno dla początkujących jak i już pracujacych stylistek :)

aduchaa
11-09-2014, 22:04
Dziewczyny mam pytanie - chcę zamówić sobie rzęsy do metody 1:1. Te się nadadzą? Napisane jest, że są przeznaczone do metod objętościowych, ale jak do takiej metody rzęsy o grubości 0,25?

SILK PREMIUM MIX C 7-15mm - Looksus.eu (http://www.looksus.eu/pl/p/SILK-PREMIUM-MIX-C-7-15mm/331)

Mysiaczeq
11-09-2014, 23:05
Broń Boże, do objętościowych 0,05, 0,07 i 0,1. Nie powinno się tak pisać przy modelu rzęs, gdzie są różne parametry do wyboru. Wprowadza to w błąd. Co do samych rzęs nie miałam okazji pracować więc się nie wypowiem.

aduchaa
12-09-2014, 07:28
Właśnie to wprowadziło mnie w błąd, bo chcę zamówić 0,15 i 0,20 do metody 1:1 i już zgłupiałam po prostu od tego co jest tam napisane. Już myślałam, że ja coś źle pojmuję, ale widocznie nie jest ze mną aż tak źle ;)[COLOR="Silver"]

---------- Dodano o godzinie 07:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:27 ----------

Jeszcze jedno - polecacie wziac grubosci 0,15 i 0,20 czy moze zamiast 0,20 wziaz 0,18? Zastanawiam się, bo może 0,18 będą naturalniej wyglądały? Z drugiej strony pewnie są panie, którym mocny efekt odpowiada?
Wiem, że zadaję głupkowate pytania, ale to moje początki i wolę zapytać niż na starcie kupić co będzie później leżeć w kuferku

Mysiaczeq
12-09-2014, 12:25
Ja zdecydowanie jestem fanką cieńszych rzęs, ale myślę, że warto mieć i jedne i drugie. Ja sporadycznie używam 0,18 i 0,2, zaś 0,25 nie mam w ogóle, staram się przestawiać klientki na stylizacje objętościowe. Pamiętaj, że przede wszystkim rzęsy należy dobrać do stanu rzęs naturalnych.

mucha
12-09-2014, 17:56
To są rzęski BIS :) - ja używam 0,07 do objętościowych. Rzadko bo rzadko, skręt C ma słabiutkie B jeżeli sie je porówna do innych rzęs, ale są bardzo dobrej jakości.

Brałabym 0,15, do metody 1:1 bardzo często dodaję też 0,12. 0,18 leżą.... jakąś wyprzedaż kiedyś muszę zrobić.

Klej HS4 a HS7

na hs4 miałam uczulenie i ja i co niektóre klientki, podczas gdy na hs7 się to nie zdarzyło nigdy. HS7 przestaje wiązać po 4 tygodniach od otwarcia, rzęsy odpadają i już. Jeżeli jesteś początkująca i będziesz zaczynała od koleżanek lepiej zainwestować w jakiś długo terminowy. Gdyby nie to uczulenie pewnie nadal bym kleiła na hs7.

Próbowałam klej Loretty. Po lekturze "Lash me", w której to napisano, że klej jest klejem wolnym... dla warunków "Greenowych", klej ten jest równie szybki, przykładasz i już, można przesunąć rzęskę, nie uczula (sama noszę na nim rzęski) nie glucieje. Mam go 2 miesiące otwartego nie zasycha, wiąże jak pierwszego dnia po otwarciu. Uzupełnienie na 1 kropelce. A dwa. Strasznie lubię tę buteleczkę :love:. cena trochę wysoka, ja płaciłam 30 euro za 5 ml.
Mam wreszcie swoje dwa asy: Green i Loretta glue.

kiwaczek2
15-09-2014, 15:15
no co ty - było napisane ze wolny od loretty? czyzby moje faux pas.....nobywa....
nie mam gazety pod reka;D ja go uwielbiam, jest szybki , robi ładne wachlarze. ale wolniejszy niż green jednak.

galbi
15-09-2014, 19:02
Gdzie można klej od loretty kupić?

carmenita
16-09-2014, 14:52
Dziewczyny mam pytanie - chcę zamówić sobie rzęsy do metody 1:1. Te się nadadzą? Napisane jest, że są przeznaczone do metod objętościowych, ale jak do takiej metody rzęsy o grubości 0,25?

SILK PREMIUM MIX C 7-15mm - Looksus.eu (http://www.looksus.eu/pl/p/SILK-PREMIUM-MIX-C-7-15mm/331)

Polecam te rzęsy, są dobrej jakości, miękkie i błyszczące.

aduchaa
16-09-2014, 23:48
Kupiłam je i wyglądają prześlicznie, klientka powiedziała, że są lekkie i w ogóle nie czuje, że ma coś na oczach :) szkoda tylko, że jak rozmiar się skończy to nie można dokupić tylko jednego...

carmenita
17-09-2014, 00:59
No właśnie to jest ten ból, choć z tego co widziałam wprowadzili mini palety double tip jak na razie 0,15 i palety z rozmiarami 9-11-13 mm.

Askar
24-09-2014, 16:41
Carmenita, mówisz, że używasz LooksusLashes, a miałaś może kiedyś Evo lub Noble? Bo zamówiłam od LL 4 paletki i jak na C, to maja słaby skręt, nie przesadzę chyba jeśli napiszę, że C od LL jest ciut słabszy od B Noble. Chciałabym usłyszeć opinie osób, które znają skręty z Noble (lub Evo) i LooksusLashes.
Ps. Widziałam wypowiedź Muchy, ale nie do końca ją zrozumiałam :D Czy to właśnie chodzi o to, że C LL są słabiej zakręcone od B Noble? :D
To są rzęski BIS :) - ja używam 0,07 do objętościowych. Rzadko bo rzadko, skręt C ma słabiutkie B jeżeli sie je porówna do innych rzęs, ale są bardzo dobrej jakości.

Brałabym 0,15, do metody 1:1 bardzo często dodaję też 0,12. 0,18 leżą.... jakąś wyprzedaż kiedyś muszę zrobić.

One Million Lashes
25-09-2014, 09:30
Mniej więcej wygląda to tak:
BIS skręt C = NL skręt B
BIS skręt D = NL skręt C

aduchaa
25-09-2014, 22:22
No właśnie to jest ten ból, choć z tego co widziałam wprowadzili mini palety double tip jak na razie 0,15 i palety z rozmiarami 9-11-13 mm.
Sprawdzałam z rzęsami z woreczka - jedwabne premium w woreczku są praktycznie identyczne jak Silk premium na paletkach :)

Gorzkajakmokka
26-09-2014, 12:03
Kupiłam je i wyglądają prześlicznie, klientka powiedziała, że są lekkie i w ogóle nie czuje, że ma coś na oczach :) szkoda tylko, że jak rozmiar się skończy to nie można dokupić tylko jednego...

Ja mam kilka rozmiarów na sprzedaż z BISa jak ktoś by potrzebował. Może akurat te rozmiary których wam brakuje.

aduchaa
28-09-2014, 23:09
A wiecie może gdzie można jeszcze dostać BISy? :>

One Million Lashes
01-10-2014, 10:16
A wiecie może gdzie można jeszcze dostać BISy? :>

Jakiś czas temu widziałam je na Allegro :)

carmenita
01-10-2014, 15:17
Carmenita, mówisz, że używasz LooksusLashes, a miałaś może kiedyś Evo lub Noble? Bo zamówiłam od LL 4 paletki i jak na C, to maja słaby skręt, nie przesadzę chyba jeśli napiszę, że C od LL jest ciut słabszy od B Noble. Chciałabym usłyszeć opinie osób, które znają skręty z Noble (lub Evo) i LooksusLashes.
Ps. Widziałam wypowiedź Muchy, ale nie do końca ją zrozumiałam :D Czy to właśnie chodzi o to, że C LL są słabiej zakręcone od B Noble? :D

Używam Noble, ale tylko skręt D akurat i porównując z Looksus to ci drudzy muszą się jeszcze trochę nauczyć (co do minków) od Noble biorąc pod uwagę skręt, miękkość, elastyczność, choć i tak je lubię. :P Evo nie próbowałam niestety, więc nie mogę pomóc.

monisiaczek
01-10-2014, 16:13
Dziewczyny a jaki klej z noble jest porownywalny do hs-5 z evo? chcialabym go zmienic bo po 2 tyg. moje klientki juz maja malo co z rzęs..:( na hs-4 robily mi sie sklejki.
Czy moze sprobowac hs-7 z evo?

Mysiaczeq
01-10-2014, 23:11
Monisiaczek hs5 jest dosc wrazliwy na temperature i wilgotnosc. Jesli troche pomanewrujesz nimi powinno trzymac mur beton :)

Ja teraz wszystkim polecam klej D dla mnie rewelacja, moze jego sproboj

Gorzkajakmokka
02-10-2014, 07:25
A ja się z D nie polubiłam. Może dlatego,że ostatnio przywykłam do gęstszych klejów.

One Million Lashes
02-10-2014, 07:57
Dziewczyny a jaki klej z noble jest porownywalny do hs-5 z evo? chcialabym go zmienic bo po 2 tyg. moje klientki juz maja malo co z rzęs..:( na hs-4 robily mi sie sklejki.
Czy moze sprobowac hs-7 z evo?

Może w takim razie podpasuje ci Red lub Green z NL :)

monisiaczek
02-10-2014, 08:36
Dziekuje za pomoc:) Zamowilam na sprobowanie D.

rzęsowa
03-10-2014, 08:04
dziewczyny, mam pytanko

(nie wiem czy przeoczyłam czy niedoczytałam czy jak)
gdzieś mi mignęło jakiś czas temu że któraś z was miesza kleje...

(pracuje na zmiane na hs-4, hs-5 i redzie, co 3-4 sety zmieniam Klientkom)
red dla mnie jest najlepszy pod względem pracy ale dośc mocno uczulał moje Panie wiec musiałam zrezygnować (z resztą póki co nie ma go an stanie w noble)

czy mogę więc połączyć na kamieniu hs 4 z 5tką?
jeśli tak to mniej więcej w jakiej proporcji?

KatarzynaMolo
03-10-2014, 08:40
rzęsowa a uczula też jak korzystasz z Nano i neutralizatora ? Może źle odseparowana powieka dolna i dostają się opary? U mnie na reda jeszcze nikt się nie uczulił więc aż dziwne że u Ciebie tyle klientek :)

rzęsowa
03-10-2014, 14:01
rzęsowa a uczula też jak korzystasz z Nano i neutralizatora ? Może źle odseparowana powieka dolna i dostają się opary? U mnie na reda jeszcze nikt się nie uczulił więc aż dziwne że u Ciebie tyle klientek :)
nano nie mam... i nie mam też jakoś przekonania do niego, w sumie nie wiem czemu (może przez te wpisy "coś nie tak, co się pospuło, roluj coś tam") no nie wiem... jakoś się jakby uprzedziłam czy jak...

nautralizator... mam.. owszem ale leży w kufrze ponieważ mam na niego uczulenie- kaszel niemiłosierny- bardziej niż po klejach
po odstawieniu kaszel mi ustąpił- nie pamietam kto ale chyba Mereszka pisała ze mogę być uczulona na olejek sosnowy w nim zawarty...

ale wracając do mieszania:

mieszzał ktoś hs4 z 5tką?

Mysiaczeq
03-10-2014, 14:37
Rzesowa ja sobie nie wyobrażam zycia bez nano. Jest bardzo pomocny. A co do neutralizatora z olejkiem sosnowym jest pewnie tak jak pisze Meraszka. Ale teraz Noble ma tez neutralizator kwiatowy, ktory nie powinien uczulic, moze jego sproboj?

Gorzkajakmokka
03-10-2014, 16:47
nano nie mam... i nie mam też jakoś przekonania do niego, w sumie nie wiem czemu (może przez te wpisy "coś nie tak, co się pospuło, roluj coś tam") no nie wiem... jakoś się jakby uprzedziłam czy jak...

nautralizator... mam.. owszem ale leży w kufrze ponieważ mam na niego uczulenie- kaszel niemiłosierny- bardziej niż po klejach
po odstawieniu kaszel mi ustąpił- nie pamietam kto ale chyba Mereszka pisała ze mogę być uczulona na olejek sosnowy w nim zawarty...

ale wracając do mieszania:

mieszzał ktoś hs4 z 5tką?
Mój po kilku miesiącach psika jakby nie mógł :D

meraszka
03-10-2014, 19:06
Gorzka, dokładnie- olejek sosnowy jest w tym zielonym neutralizatorze. Ale występuje jeszcze w dwóch dodatkowych zapachach i te już olejku sosnowego nie zawierają :)

luska102
04-10-2014, 12:48
Mój nano też psika jakby miał niewydolność. Używałam tylko i wyłącznie wody destylowanej i dowiedziałam się ze to wina wody która zatyka przewody. Jeszcze muszę się dowiedzieć jakiej wiec wody należy używać żeby cacko prawie za 90 zł działało po paru miesiącach jak pierwszego dnia.

Mysiaczeq
04-10-2014, 18:10
Mój nano psikał tak jak wasze, okazało się, że wina baterii, teraz śmiga jak nówka takim strumieniem, że ho ho :P
Teraz wyszła w Noble wersja Power, różni się tym, że sprzedawany jest wraz z baterią i kablem USB do jej ładowania. Więc może część problemów się skończy ;)

rzęsowa
04-10-2014, 20:36
Teraz wyszła w Noble wersja Power, (...)Więc może część problemów się skończy ;)
haha, czyli na dobre mi wyszło uprzedzenie doi tego urządzenia :P
teraz jest szansa że będę miała lepsze :P

Gorzkajakmokka
04-10-2014, 23:21
haha, czyli na dobre mi wyszło uprzedzenie doi tego urządzenia :P
teraz jest szansa że będę miała lepsze :P
Kto wie, może w takcie użytkowania wyjdą nowe usterki. Niestykający kabel czy inne cuda ;p

Mysiaczeq
04-10-2014, 23:40
Kto nie sproboje ten nigdy sie nie dowie :D

One Million Lashes
05-10-2014, 20:14
Mój nano psikał tak jak wasze, okazało się, że wina baterii, teraz śmiga jak nówka takim strumieniem, że ho ho :P
;)
U mnie tak samo, zmieniłam markę baterii i nano śmiga jak burza :)

Bardorja
07-10-2014, 14:55
Witam
dołączam
:roza:

[/COLOR]Polecić mogę rzęsy z secret lashes(blink lash and stylit) i klej od nich ultra plus. Jednak pojemność kleju 10ml to stanowczo za dużo i nigdy nie zużyłam go do końca bo konczyła się jego przydatność (ok 3mies). Mogę jednak polecić klej 3ml ultra plus który mają w ofercie kura i edyta. Nie miałam skarg, rzęsy się trzymają jest ok. Zdecydowanie przerzuciłam się na niego.

taaak

wertuję cały wątek, ale nie wiem keidy skończę :cwaniak2:

od siebie dodam, ze pracowalam na secretlashes i noblelashes i średnio mnie zachwycały kleje... kiespko trzymały. za to z evolashes podbijam świat rzęs! każdy klej próbuję najpierw na sobie, poprosiłam kolezanke zeby zrobila mi na kleju od evo hs4 i przez 2 tyg nie wypadła mi ani jedna rzesa!!!!!! od tamtej pory nie rozstaję się z nim wcale :yess:

mam klientki alergiczki, zamóiłam dla nich klej dla alergików.. niestety kiepsko trzyma. max 2 tyg :( nie wiem co robić

Gorzkajakmokka
07-10-2014, 15:30
A tak mnie zastanawia czy faktycznie hs4 obu firm się różnią :D

maglashes
22-10-2014, 15:55
Nie znam evo. Chętnie poznam :) Z Noble lashes jakos tak eee - dziwi mnie to ze tyle osób go tak chwali. Miałam hs4 i 5 i są średnie? Widac maja dobra promocje bo spróbowałam jak się naczytałam o nich :) Ja długo pracowałam na SL ultra plus a teraz od 2 lat niezmiennie Wonder lashes new very strong glue- ten z czarna zakretką. Bardzo sie lubimy. teraz chce spróbować tego z różowa. nawet nie wiem jaka jest różnica ale ma fajne opinie. Także polecam New Very Strong Glue. aaa i wole go w dużej bo ma wygodniejszą buteleczkę :) miększa niż mała bo mała taka nieporęczna :)

bombelkowa
22-10-2014, 17:34
większej butelki się raczej nie zużyje...lepiej częściej zmieniać klej i zawsze mieć świeży..

Agnieszka Praska
23-10-2014, 08:04
A tak mnie zastanawia czy faktycznie hs4 obu firm się różnią :D

roznia :) kleje tak jak i rzesy

Gorzkajakmokka
24-10-2014, 12:07
roznia :) kleje tak jak i rzesy
A czym? :D

karchola
17-11-2014, 16:10
Dziewczyny, który klej najlepiej sobie poradzi w ciepłym i suchym pomieszczeniu? Bis mi niestety stasznie gęstnieje