Zobacz pełną wersję : Polecane / Nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
Strony :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
śmieszna
19-11-2014, 13:09
klej nowy D - pracowało mi się nieźle ale jest baardzo oparowy - wiele klientek miało po nim czerwone oczy. Dlatego zrezygnowałam. na zmianę stosuję hs4 i red, teraz zakupiłam tez greena ( prawdopodobnie sama mam alergie na klej..:/).
karchola - spróbuje z hs4 - nie jest kapryśna ja jej używam w gabinecie gdzie jest ciepło bo ciągle pracują dwa solaria i daje rade:)
Cześć dziewczyny :)
Mam pewien problem, otóż cały czas pracowałam na produktach SL, po jakimś czasie zaczęłam eksperymentować z innymi firmami. Teraz kupiłam klej z evo hs4, przy czym primer dalej z SL. Czy jest to możliwe że klej i primer ze sobą "nie grają" ? Zrobiłam dwie aplikacje i obydwie po 2 tygodniach się posypały :wow: Nigdy wcześniej nie miałam takich przypadków :huh:
karchola
19-11-2014, 18:38
hs4 evo czy noble? :) kiedyś na nim nawet pracowałam ale w innym miejscu więc nie wiem czy warunki będą ok ale mi pasował
luska102
20-11-2014, 08:10
Nowy D jak dla mne super. Wydaje mi się ze nie jest więcej oparowy niż hs4 ( moje wrażenie ). Pracowało mi się świetnie i rzeski się ładnie trzymały. Zamówiłam jeszcze raz i będę dalej testować trwałość trzymania.
Marilyn*
20-11-2014, 10:22
Ja polecam Red-a :cool: Greena mogę odradzić, dużo słabiej rzeski sie trzymały. Niestety na wszystkie chyba mam już Alergię, pracuje w masce i płynie tym zabierajacym opary, ale srednio pomaga ^_^
Hs4 z evo :) Chyba dzisiaj jednak podskoczę po stary dobry ultra plus z SL, zobaczę jak teraz z trwałością. Aczkolwiek fajnie mi się pracowało na hs4, szybkoschnący idealny do objętościówek, ale muszę najpierw zlokalizować w czym tkwił problem żeby do niego wrócić :)
Marilyn*
20-11-2014, 13:37
Ja też wracałam do tego Ultra Plus z SL, ale szybko sobie przypomniałam jak skleja rzęsy :)
no i to fakt autentyczny. mam właśnie ultra plus z SL i rzęsy w trakcie aplikacji się sklejają:(. Ale powoli dochodzę do wprawy i jest coraz lepiej :) ostatnia aplikacja przebiegła w ogóle bez żadnego sklejenia, ale znów inny problem... przy uzupełnianiu i oczywiście ściąganiu odrostów czasem sztuczna rzęsa wychodzi wraz z naturalną :wow: a tymi pacynkami mikro w nijaki sposób nie można wyrwać rzęsy... wiec już sama nie wiem o co chodzi!!! mak któraś z was jakąś teorię na ten temat???
Ja tez polecam klej D z Noble
Dobrze trzyma, lepiej niż hs5, nie skleja się
objętościowi tez się na nim super klei
Próbowałam hs4 ale rewelacji nie było
Wiem ze dziewczyny tutaj sobie go chwała ale u mnie lipa
Klientki przychodziły po dwóch tyg prawie bez rzes :/:
kiwaczek2
21-11-2014, 13:57
Mini Mi - jeśli sztuczna wychodzi wraz z naturalną tzn że może być już jej czas, jeśli poszło gładko. normalne. jeśli klientki maja jakies grudki tuszu to często tez wystarczy ruszyc i wyjdzie naturalna bo nie wyszła wcześniej, bo ją tusz trzymał. tak samo w przypadku nie mycia oczu.
Zgadzam się z Kiwaczkiem, tak właśnie jest.
Jeśli chodzi o kleje to mam X z SL i boję się eksperymentować z innymi, raz miałam HS4 i dziękuję. Od początku kleję na SL, najpierw na Ultra Plusie. W każdym razie polecam X
kiwaczek2
22-11-2014, 12:43
ja z kolei eksperymentuję ile wlezie z klejami i na ile mi portfel pozwoli.
Marilyn*
22-11-2014, 13:49
Kiwaczek to już wiem gdzie się zglaszać po opinie na ten temat :ok: hihi
moncia2209
23-11-2014, 13:18
ja mam własnie x z sl i jest niezastąpiony, a wyprobowalam wszystkie :)
Jaki jest ten klej X? Szybkoschnący?
To ja Was podziwiam ,że możecie sobie tak 'eksperymentować' bo jak próbowałam przeróżnych klejów i żaliły się i z 2 nawet odeszły mi klientki. Teraz boję się ryzykować i mimo ,że skleja mi SL Ultra to kleję cały czas na nim :/:
I przychodzą klientki po 3-5 tygodniach (mogłoby być pewnie lepiej na innym kleju ,ale cóż...)
Swoją drogą czy któraś z Was zaszła w ciążę w ''szczycie kariery'' i musiała stopniowo kończyć pracę?
Co później z klientkami ,wróciły wszystkie?
moncia2209
24-11-2014, 23:14
tak, z sl, 1-2 sekundówka ;)
Ja już na razie podziękuję za eksperymenty, tzn przeszłam już przez Noble Hs4, Evo Hs5 i teraz Hs4. :/:
Sparzyłam się i wróciłam do Ultra Plusa, którego na prawdę nienawidzę bo wolno schnie i robienie nim objętościówek to istna katorga ;( Chociaż ten X z SL o którym tu mówicie hmmm może kupię 5ml i namówię koleżanki żeby mi posłużyły jako króliki doświadczalne. :cwaniak2:
wisienkakwspz
25-11-2014, 13:03
To ja muszę chyba pochwalić moje klientki, bo testuję na nich ile wlezie i nawet jak coś jest nie tak to wracają ;)
Btw teraz jest ten klej D z Noble na tapecie i większość się skarży na silne opary, często mają podrażnione oko po aplikacji, też tak macie?
--> edit: już doczytałam, że u niektórych podobny problem ;)
Mysiaczeq
25-11-2014, 13:07
Moje z kolei mowia ze nic nie czuja. Gorszy jest dla nich hs4
kiwaczek2
25-11-2014, 13:37
a ja muszę powiedzieć że nigdy klejów SL nie próbowałam , ale spróbję tego X i zobaczymy, porównam do innych.
co do hs4 to ja nie polecam, co najwyżej do mieszania z innymi
Wisienka
To chyba masz same bogate klientki albo jak testujesz to dajesz im rabaty...Przecież to ich pieniądze.
Jak na jakimś kleju trzymały się super 4 tygodnie a na ''testowanym'' 2 tygodnie to nie mają pretensji?
Ja mam kilka takich co marudzą ,że teraz się trzymały gorzej bo 4 tygodnie a nie miesiąc(a przestałam dawno testowac inne kleje...)
U mnie tez większość się skarży na zapach kleju D
Ale wiedza ze klej lepiej trzyma wiec za bardzo nie marudza:P
aticzka88
26-11-2014, 08:27
ja też już przeszłam chyba wszystkie kleje i mimo wszystko wróciłam do ultra z sl. swego czasu moim faworytem było hs4 z noble, ale potem jakoś moj entuzjazm osłabł...
wisienkakwspz
26-11-2014, 08:46
enedi nie powiedziałabym, że bogate, może bardzo wyrozumiałe ;) Dla stałych klientek ogólnie mam rabaty, więc jak czasem coś szybciej poleci to i nie marudzą ;)
Moja stylistka na początku kleiła mi rzesy tym klejem z sl
przynajmniej u mnie nie było żadnego efektu, rzesy leciały mi dość szybko
Uzupełniam swoje co 3 tyg (na sl prawie żadnych rzes nie było po 3 tyg)
Teraz klei mi na D i sie super trzymają, minęło już 3 tyg a ja nadal mam polowe rzes
Oby tak dalej bo ona pojechała teraz do Polski i wróci dopiero w następnym tyg
A warunki dla D jakie macie? Lubi ciepłe czy chłodne pomieszczenia? I czym się różni od starego D?
Nidgdy nie miałam starego D wiec nie wiem
Co do warunków, to mam u siebie 21/22 stopnie,
W wyższej temperaturze kleje mi wariują
Kleje na D, HS5, red, naprzemian
aticzka88
26-11-2014, 17:58
a ja wlasnie odwrotnie, tylko na tym ultra rzesy trzymaja sie moim klientko super (tfu ftu ftu, zeby nie przechwalic :p ). zawsze sa u mnie co 4 tygodnie i wiekszosc (moze mam 2 wyjatki, ale one maja starsznie tlusta cere i rzesy rowniez maja specyficzna) ma polowe rzes. wczesniej bylam zachwycona hs4 z noble ale duzo mi sie na nim uczulilo i juz nie mialam sumienia oraz nerwow by dalej przeciagac aplikacje na tych klejach. moze niebawem sprobuje znowu czegos z tych nowosci ktore polecacie, aczkolwiek nie ukrywam ze sie boje. Zwlaszcza ze mam duzo mega wrazliwych klientek, lzawiacych( od razu po polozeniu sie na lozku i wlaczeniu swiatla :p) i byloby to dla mnie ryzyko.
aczkolwiek korci mnie po przeczytaniu waszych opinii ;)
wisienkakwspz
27-11-2014, 08:40
enedi z moich obserwacji wynika, że D lubi 21-22 st, bo jak nim kleiłam przy 18 st to słabo wiązał ;)
luska102
28-11-2014, 08:39
U mnie jest jeszcze ze 2 stopnie cieplej i D wiązał super. Wiec lubi ciepło.
Wisienka-rzeski były piękne, dziękuje. Uzupełniłam tutaj i mam nadzieje ze do sylwestra ponoszę.
śmieszna
07-12-2014, 00:08
Dziewczyny, jaką na dzień dzisiejszy polecacie odżywkę do rzęs? tańszą niż Revital...?
KatarzynaMolo
08-12-2014, 10:45
Ample :)
Mysiaczeq
08-12-2014, 11:40
Kasiu masz zdjecie przed i po ample. Zastanawiam zie nad nia. Jak oceniasz efekty?
KatarzynaMolo
08-12-2014, 12:53
Ranking odżywek do rzęs - Kocham Rzęsy (http://kochamrzesy.pl/ranking-odzywek-rzes/)
Tu są opinie.
Ja osobiście bardzo chwalę może nie jest aż tak mocna jak Revital ale nie jest też taka "ostra" i cena 4 razy mniejsza :)
A zdjęcia miałam robić i jakos mi nie wyszło :P
Ja polecam jak Kasiiia - long4lashes, Oceanic czyli AA, cena np. w aptece Gemini ok. 50 zł
pewnego dnia podjeżdzając pod apteke usłyszałam reklamę w radio REGENERUM-SERUM DO RZĘS
póki pamiętałam spytałam o cenę i stwierdziłam że za ok 30zł mozna zaryzykowac
przez pierwsze 2 tyg smarowania nic nie ruszły- wiec rzuciłam w kąt az po kilku dniach z dnia na dzien zaczeły być gęstsze i dłuższe
wiec działa :)
śmieszna
22-12-2014, 19:46
ample jest z Neicha? po jakim czasie zauważyłyście efekt?
Widzialam, ze polecacie max lashes, ale nie moge go znalezc na allegro, a pisalyscie, ale to juz dawnoooooooo temu, bo az rok ze jest tam dostepny. gdzie teraz mozna go kupic? ma ktos zdjecie jak ten klej wyglada?
porcelanowa
15-01-2015, 09:27
dziewczyny chce zakupić klej hs5 ale niestety doszły mnie słuchy że nie jest on dobry do metod objętościowych..:/:
kiwaczek2
15-01-2015, 19:53
o max lashes dawno juz zapomniałam, faktycznie było to dawno temu
a hs5 czemu zły do objetosci? są szybsze wiadomo, ale ja uważam że daje radę
Mysiaczeq
16-01-2015, 12:24
Ja na D i hs 4 objetosci robie i daje rade [emoji14]
diamond69
28-01-2015, 10:46
Jakich płatków pod oczy przy przedłużaniu rzęs używacie? Szukam jak najtańszych, które świetnie spełnią swoją rolę ;) Czy takie będą ok, bo szczerze mówiąc nie znam ich "na żywo" ;)
REFECTOCIL PŁATKI OCHRONNE POD OCZY 96 szt (5016108737) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/refectocil-platki-ochronne-pod-oczy-96-szt-i5016108737.html)
laure_andal
28-01-2015, 11:27
Diamond69 to są płatki do henny, takie zwykłe, papierowe, jedną stronę mają śliską, drugą z takimi "kłaczkami". Do przedłużania rzęs nie bardzo :*
Ja najbardziej lubie pracowac na Angel, noblowskich typu B i taśmie Microfoam. Jednak z obu platkow i tak sciagam nadmiar zelu. A te z linka to faktycznie do henny.
Ja używam Sipcopad, wychodzi ekonomicznie i w końcu bez czerwonych oczu (alergii)
Ja używam tych płatków
Lint Free Eyepatch Eyelash EXtension-in False Eyelashes from Beauty & Health on Aliexpress.com | Alibaba Group (http://www.aliexpress.com/item/Lint-Free-Eyepatch-Eyelash-EXtension/1579682899.html?tracelog=ae-app-ios-sharefor-shkmail)
Przetestowałam i sa super, naprawdę je polecam
Nie uczulają klientek, a miałam kilka płaczek na innych płatkach
Nie maja tego colagenu czy jak to tam sie nazywa co wypływa do oczu przy innych płatkach
KatarzynaMolo
31-01-2015, 16:34
Też kiedyś je zamówiłam bo mają podobne opakowanie do tych z Noble jednak jakościowo już takie dobre nie są :)
Może to głupie pytanie, ale jak jest z tą taśmą microfoam? Wycinancie z niej mniej więcej coś na kształt płatków ?
kiwaczek2
01-02-2015, 18:11
tak
Dziewczyny chce kupić łóżko do masazu (przenoszę się z gabinetu do domu z racji ciąży i ograniczenia trochę klientek) . Mam fotel kosmetyczny ale jednak mieszkanko mam małe i szkoda mi miejsca na taki klocek. Zastanawiam się tylko nad dwoma rzeczami , w takim łóżku do masazu jak wy stylistki miescicie kolana?! W kosmetycznym pod częścią na głowę klientki jest bardzo dużo przestrzeni do rusztowania a w masazowych praktycznie brak bo wadzi cześć poprzeczna drewniana. Czy możecie wrzucić jakieś zdjęcie jak siedzicie przysuniete do tego łóżka? I druga sprawa...klientki przy kości - mam takie które ważą ok 130 kg albo i lepiej i moje masywne łóżko skrzypi kiedy się kładą a co z takim skladanym (czytałam ze polecacie tylko drewniane konstrukcje ale mimo wszystko...)?
kiwaczek2
02-02-2015, 09:45
te drewniaki skladaki kosmetyczne chyba mają jakies ograniczenia wagowe.....za stabilne to one nie są. na pewno drewniane lepsze.
co do siedzenia, mi tam sie kolana mieszczą a jak siedzę jakos inaczej to się rozkraczam i juz. ono jest regulowane wiec mozna wyzej je ustawic ciut.
Ja jestem wysoka i miałam ogromny problem z tą poprzeczką. Od siadania rozkrakiem zaczynał boleć kręgosłup. Ale możesz to przerobić. Skoro taka płytka wszystko trzyma to i dwie deseczki utrzymają. Jedną daj na górze drugą na dole. Ja nie przerabiałam ze względu na te skrzypienia. Klientki się bały na niego wchodzić, więc zakupiłam metalowy ale już nie mobilny.
Jakie warunki lubi Z - ka? Czy trwałość można porównać z nowym D od Noble?
Mam Z - kę i temperaturę max 20 C i boję się trochę jak będą wracać dziewczyny , bo po D wracają co 4 tygodnie i mało co jest do uzupełnienia :)
Ale dużo z was zachwala Zke wiec chciałam wypróbować :)
katiaa162
17-02-2015, 20:25
Hej:)
Mozecie mi polecic w dobrej cenie norke syberyjska?? Mialam z Natural Lashes, ale... tam jest po dwa rzedy bardziej skreconych rzes i po dwa prostych(B) pomimo tego, ze na opakowaniu jest 'C' MAX tez to zauwazylyscie???
Macie cos sprawdzonego ? Nie moga sie prostowac po kilku dniach i chcialabym dostac mocne skrety rzes :)
śmieszna
18-02-2015, 22:27
jesli trafiłąś na taką palete w natural to napisz do nich. ja uważam, ze to bardzo dobra norka i najpardziej lubie na nich pracować - choć wszystkich na rynku nie znam. W natural jest niewielka ilość odpadów (prawie wcale) i nigdy nie miałąm problemu ze skrętami, o których piszesz. te norki się nie prostują pracuję często na "C extreme" - ładnie trzymają skręt.
katiaa162
19-02-2015, 22:03
Smieszna
Pisalam do nich i dostalam odpowiedz : ''Z C"Max zostało jedno opakowanie. W środku rzeczywiście niektóre paski są mocniej podkręcone inne lekko, uprzedzam. Prosze sie zastanowić, mogę zaproponować miksy, parzyste lub nieparzyste .Czekam na decyzje. ''
Dlatego pytalam o inne opcje :(:/:
Ja zawsze je zamawia i zawsze były dobre
szybkie info ode mnie
chciałam kupić klej od evonek "type S", nie było na stanie- kura poleciła mi HS11
żeby mnie jakoś porwał to aż nie, ale jest bardzo pozytywny:)
szybki, rzadki, i w ciepełku i w chłodnym ładnie pracuje.
jedynie co po kilku godzinach miałam info od klientek "łoczy scypio"
porównac go mogę do "RED'a" z noble i "Ultra X" z secret lashes
będę kupowac :)
katiaa162
22-02-2015, 11:45
colline
moge wiedziec jakie dokladnie zamawialas??
Jakiej firmy rzesy ombre polecacie ?? potrzebuje w skręcie C 0.1 - 0.15 w mixie
Znalazłam tylko jedne z evo ( duża paletka po 50 zł ) ale niestety się nie nadają :( także przy okazji mogę je odradzić
Podkręcenie ok, odrywają się dobrze od paska, kolor bardzo subtelny ale są mierzone tak jak wszystkie rzęsy od chińczyków czyli od końca do końca prostopadle. Wrzucałam już do innego wątku ale dodam przy okazji porównanie tutaj
carmenita
17-03-2015, 12:02
Mam pytanko odnośnie kleju Blue z Noble. Miałyście z nim do czynienia? Możecie określić jaki jest okres wiązania?
luska102
17-03-2015, 12:35
Ja miałam i tylko raz próbowałam na nim kleić. Jak dla mnie to mega długo schnie i kompletnie nie mogłam sobie poradzić z metodami objętościowymi bo poprostu nie zasychał tylko rzęsy zjeżdżały. Pracuje na szybkich klejach wiec dlatego cieżko było mi z tym klejem. Ale dziewczyny pisały ze to najlepszy z klejow dla alergików wiec może spróbuje ponownie.
Hej wszystkim :) 4 dni temu kupiłam i otworzyłam HS-5 z Nobli i wszystkie aplikacje się posypały :O czy to możliwe że primer jest już do niczego czy jednak klej? Primer został otwarty 2 miesiące temu. (Generalnie mam wrażenie że dwa tygodnie dla klejów z Nobli to max a najlepiej tydzień. Rozumiem że większość z Was wymienia co tydzień ale ja nie zużywam tak dużo kleju i teoretycznie 3 tygodnie powinno wszystko być cacy.) Czy którejś z Was posypały się rzęsy w ostatnim czasie na HS5? Pozdrawiam:kwiatek:
megi22241
28-03-2015, 19:29
to polecam ci HS-4 albo HS-5 z evolashes ja używam dwa miesiące i nic się nie dzieje,kiedyś nawet koło trzech robiłam i było ok,tylko trzymam w tym termicznym opakowaniu w lodówce,a jak jadę do klientki wyciągam z lodówki i w tym opakowaniu zabieram :)
KatarzynaMolo
29-03-2015, 12:34
Normalne że blue długo schnie w końcu jest bez oparów :) ale dla alergików czy na otwartym oku super opcja :]
Ja używam na przemian hs5, hs4 i Red nigdy nic mi się nie posypało :)
Czy może to być wina primera w takim razie? Jak długo od otwarcia macie jeden primer? :)
megi22241
29-03-2015, 17:42
Czy może to być wina primera w takim razie? Jak długo od otwarcia macie jeden primer? :)nie wiem jak jest z tą firma,ale ja kiedyś na klejach evo bez primera pracowałam,przemywałam tylko płynem micelarnym i nic się nie działo :)
iwonka p
29-03-2015, 18:04
Hs5 jest dość kapryśna, nie lubi ciepła, pewnie dlatego aplikacje się posypały. Miałam podobnie z Hs5. Już mniej kapryśny jest hs4, no i podobno hs11 z evo, ale jeszcze nie miałam nie wypowiem sie.
dotlashes
29-03-2015, 18:17
Hej wszystkim :) 4 dni temu kupiłam i otworzyłam HS-5 z Nobli i wszystkie aplikacje się posypały :O czy to możliwe że primer jest już do niczego czy jednak klej? Primer został otwarty 2 miesiące temu. (Generalnie mam wrażenie że dwa tygodnie dla klejów z Nobli to max a najlepiej tydzień. Rozumiem że większość z Was wymienia co tydzień ale ja nie zużywam tak dużo kleju i teoretycznie 3 tygodnie powinno wszystko być cacy.) Czy którejś z Was posypały się rzęsy w ostatnim czasie na HS5? Pozdrawiam:kwiatek:
Ja miałam podobną historię z HS-5 z Noble. Klej zamówiłam 9 lutego. Przyszedł do mnie 12 lutego. Leżał sobie nie otwierany razem z innymi klejami. Pierwszą aplikację zrobiłam nim 23 lutego. Po kilku dniach zauważyłam, że bardzo szybko gęstnieje na kamieniu. Myślałam, że za ciepło mu i po kilku dniach dałam mu szansę w dużo chłodniejszych warunkach mimo tego szybko gęstniał. Nie chciałam się z nim dłużej męczyć i zmieniłam szybciutko na Ultra plus Jakie było moje zdzwienie i szok kiedy zobaczyłam, że zbielał na tych kilku rzęsach które nim przykleiłam lepiej nie pytajcie :wow::wow: a jak na następny dzień leciał do kosza to jeszcze go niuchnęłam :D myślałam, że mi nozdrza
wypali. Mogę jedynie dodać, że Hs5 zawsze zamawiałam z evo i nic się z nim nie działo nawet po miesiącu czy półtora.Bardzo lubię rzęski z noble wiec skusiłam się raz na klej :huh: Chyba średnio mi wyszło.
Robiłam we wtorek na HS5 dziewczynie i poleciały. W piątek zrobiłam poprawkę na tym samym HS5 a na nowym primerze chociaż dusza na ramieniu :p ale chciałam spróbować raz jeszcze i dzisiaj pytałam jak się mają i potwierdziła że jest dobrze. Stąd stwierdzam że primer chyba dał du*y :P ale żeby aż tak że poleciały rzęsy po 2 dniach? :O na HS5 robię w temperaturze ok. 19/20 stopni. Poleciały mi również na 3 tygodniowym kleju D z nobli jakiś miesiąc temu. Akurat po 3 tygodniach zmieniam klej a wychodzi na to że najlepiej byłoby co tydzień. Co ile zmieniacie klej ? Boje się kleić na klejach z Nobli a byłam taka zachwycona D i HS5 :(
dotlashes
29-03-2015, 23:44
na to wychodzi, że Twoj primer był do pupki :P
Marilyn*
30-03-2015, 10:44
Czemu primer mialby byc do d***? Co one też maja trwalosc jakas ograniczona? Przeciez to w summie alkohol...
iwonka p
30-03-2015, 18:05
Dziewczyny nie popadajmy w paranoja, wymieniać klej co 1 tydzień? :-S
Mają 3 miesięczną gwarancję.( primery notabene też)
No ale może ja się nie znam. Bardziej doświadczone stylistki niech się wypowiedza.
Bo niedługo ja też oszaleje. Zachwalany nowy D mi gestnieje po 15 min w pierścionki, rzesy się sypia, stary trzymał 4 tygodnie, Hs5 też mi się nie spisała.
A na moim króliczka doświadczalne ( fryzjerka która pracuje że mną) wszystko się trzyma, tylko u niektórych klientek leci wszystko :'(
kiwaczek2
30-03-2015, 22:09
ja wyrzucam kleje dopiero po 3 miesiącach
primer uzywam az sie skonczy
Agnieszka Praska
31-03-2015, 16:39
Ja primer wymieniam co ok 4-5 mc , kleje co 2-3tyg ale dużo kleje i tak akurat mi starcza 😊
Jeżeli jednej klientce lecą może coś być nie tak z pielęgnacją rzęs...? Dlaczego zaraz winić klej czy primer?
Ja kleje wymieniam co miesiąc, pisze sobie datę wazności na opakowaniu HS7 na którym ja pracuję ma ważności 5 tygodni, później cuda się z nim dzieją.
Na greenie kleję miesiąc, ostatnio coś wadliwą buteleczke dostałam bo wszystkie greenowe babeczki wróciły bez rzęs, mówiły że błyo słychac jakby strzelanie i odpadały przy czesaniu. Uzupełnienie zrobiłam na nowym greenie i smsów brak że leca czy coś.
HS7 zamawiam w Anglii i przysyłają mi go oryginalnie zafoliowanego folią na ciepło i mam pewność że nie był otwierany. Super sprawa i super klej na moje szuwarkowe warunki. Evo tez go ma i zawsze byłam z niego zadowolona. Niestety częste braki na magazynie wygnały mnie do sklepu w Anglii :/
Jest o wiele wolniejszy niż Green, ale Green kocham za to iż moge go spokojnie stosowac na alergiczkch. No i szybkość.
dla klientek 50+ zawsze wyklejam na hs7 .
Primer ... jeden miałam z Secret lashes, butla wielka ,,, ponad rok i nie było problemów. Wolę primer z Evo bo szybciej zasycha na rzęsach.
iwonka p
01-04-2015, 19:13
Dziękuję wszystkim za rozwiązanie moich rozterek odnośnie ważności klejów i primerów :-)
Uff odetchnelam z ulga 😌
Iwonka jeżeli chcesz podziękować za pomocny post użyj takiego przycisku "dzięki" ;)
W jakich warunkach najlepiej pracuje Hs11?
Któraś z was próbowała Queen z Magniticy?
Absolutnie nie chcę siać paniki jednak ja sama lekko spanikowana jestem :torba: bo nowy D i HS5 byli moimi faworytami przez 2 miesiące po stu latach szukania i już nie są :placz:
Gdyby poleciały jednej to wiadomo ale po kilkudniowym 'wywiadzie' okazało się że poleciały praktycznie wszystkim, którym robiłam na D 3 tygodniowym, otworzyłam więc nowy HS5 i to samo więc stąd pomyślałam że primer. Ale już sama nie wiem o co kaman więc będę testować kleje z innej firmy. Zaraz zabieram się za czytanie co polecacie :)
---------- Dodano o godzinie 21:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:28 ----------
Przez 3 miechy klei jak trzeba?
iwonka p
02-04-2015, 22:31
No i nie jesteś sama, klikam na starym D z Nl prawie rok, wszystko się trzymało, nowy D glucieje po 10 min w pierscionku ( ma niecałe 3 tygodnie :/:) a rzęsy się posypały :(
Teraz mam h4 z evo zobaczymy czy zda egzamin w moim ciepłym Saloniku :/:
Marilyn*
03-04-2015, 18:03
Dziewczyny zgadzam się , Nowy D jest do niczego! Bez nawilzacza, z nawilzaczem.... bez znaczenia, nie nadaje sie!
Ja kleje na D, w zimę klei sie nim super, w cieplejsze dni, jak temp w pomieszczeniu przekracza 20 stopni to glucieje, D poprostu musi mieć poniżej 20 stopni. W cieplejsze dni (wiosna, lato) wylewam krople D i krople RED, klei sie super, rzesy sie trzymają, klientki wracają po miesiącu z połowa rzes, po około 30-40 min robie nowa krople i jest super, także polecam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marilyn*
04-04-2015, 14:07
Ja też męcze teraz ten nieszczęsny D z Redem na ktory mam silną alergie, Red troche wspiera D w szybszym klejeniu, ale tylko troszke, jak dla mnie dalej za wolny... Zastanawiam sie nad HS7 ale nie wiem jak zachowuje sie w cieplejsze dni i jak szybko wiąze? Moze ktos porownac mi go do Reda? :)
Monigue2
14-04-2015, 08:50
hej dziewczynki. ja pracuje na red z noble i jesli mam alergiczki to na blue. do tej pory nie mialam problemow, ale zawsze utrzymuje wysoki % wilgotności w salonie - to moje faworyty jesli chodzi o kleje i nie zamienie ich na zadne inne.:D
Zamawialam ostatnio z evo, ale jestem zawiedziona z obslugi, ;( a ich klej sprawil ze zachryplam. Pisze tez dlatego w tej sprawie. Jakkolwiek u evo rzes i klejow napewno zamawiac nie bede, to widze ze maja pelna oferte jesli chodzi o brwi, a brwi chcialam wporwadzic u siebie, bo w okolicy nikt tego nie ma. Powiedzcie czy maja dobra jakosc tych farbek 3D i innych produktow do rekonstrukcji i naprawy brwi?
... Powiedzcie czy maja dobra jakosc tych farbek 3D i innych produktow do rekonstrukcji i naprawy brwi?
ja mam je stosunkowo niedawno (około pół roku) zrobiłam na nich okołow 10-12 pan i powiem szczerze ze zachwytu nie ma- kolory brązowe wpadają w czerwienie a w połączneiu z greenem dają niezbyt ładne szarości
nie wiem, może tak ma być... poza tym są dla mnie za gęste, średnio mi się pracuje bezpośrednio z pióra
na razie zmieniłam pigmentu na inną firmę, poobserwuje jak sie zachowują te nowe barwiniki i po jakimś czasie bede miałą porównanie
moze sie okaze ze wcale nie sa takie złe
zobaczymy
Angelika Kisiel
15-04-2015, 14:14
Dziewczyny czytam i czytam.... zgłupiałam. Pracowałam długo na hs4, od jakiegoś czasu po 2 tyg sypały się rzęsy, później zaczęłam go mieszać z hs11 oba z evo, znów zaczęły się sypać, ostatnio się skusiłam na super szybki ze star lash academy i to samo, pracuje na nim dwa tygodnie i mam mnóstwo poprawek. Kleje same objętościówki i potrzebuje szybkiego kleju który będzie trzymał pięknie do następnego uzupełnienia. Proszę pomóżcie.
Powoli dochodze do wniosku, że moje umiejętności nagle zmalały albo coś jest nie tak z tymi klejami, jest tak wiele rodzajów, zamiast skupić się na 3-4 super.
moncia2209
15-04-2015, 14:30
Angelika sprobuj x z sl, u mnie się sprawdzil, ale jego minusem są mocne opary
Mysiaczeq
15-04-2015, 14:55
Angelika zajrzyj tu, jakiś czas temu odpowiadałam na podobne pytanie, wystarczy, że rozwiniesz pod moim zdjęciem (Anna Chrostowska):
Pytania | Pytanie do instruktora (http://www.pytaniedoinstruktora.pl/pytania)
Monigue2
15-04-2015, 23:07
dziewczynki czy któraś z was testowała jeszcze te farbki 3D ewo? rzęsowa raczej nie poleca, a jakie są wasze odczucia? :( please helppp
Na wstępie chciałam się przywitać :)
Jestem z Krakowa i robie rzeski juz dwa lata. Ciesze się że trafiłam na to forum.
Pozdrawiam was wszystkie gorąco
Dziewczyny czytam i czytam.... zgłupiałam. Pracowałam długo na hs4, od jakiegoś czasu po 2 tyg sypały się rzęsy, później zaczęłam go mieszać z hs11 oba z evo, znów zaczęły się sypać, ostatnio się skusiłam na super szybki ze star lash academy i to samo, pracuje na nim dwa tygodnie i mam mnóstwo poprawek. Kleje same objętościówki i potrzebuje szybkiego kleju który będzie trzymał pięknie do następnego uzupełnienia. Proszę pomóżcie.
Powoli dochodze do wniosku, że moje umiejętności nagle zmalały albo coś jest nie tak z tymi klejami, jest tak wiele rodzajów, zamiast skupić się na 3-4 super.
U mnie bardzo podobnie ostatnio. Nie wiem co się dzieje. Robie rzęsy już dwa lata. Nigdy mi się nie przydarzyło jeszcze żeby ktoś się skarżył na to że mu sie sypią rzesy, a ostatnio miałam dwie klientki do poprawki. No i teraz nie wiem co się dziej. Kleiłam na hs4 i hs5 i zawsze było super. Często mieszam je ze soba. Kleiłam na nowych kejach. Gdy mi napisała druga, że jej sie sypia to kupiłam nowy primer i cleaner i nowe kleje z Magnitica. Jednej zrobiłam poprawke mineło już 1,5 tyg i jak na razie mowie ze wszytko oki. A druga po kilku dniach znowu mowi ze wypadaja jej rzesy tylko z tego jednego oka (tego samego co ostatnio). No i nie wiem czy ja robie coś żle czy ona cos z tymi rzęsami kombinuje. Podejrzewam że to od spania ale nie mam pewności. Za pierwszym razem myslałam że to od łzawienia bo oko jej tak łzawiło, że rzęsy były ciagle mokre, a teraz to już nie wiem. Tym razem kleiłam jej na Queen z Magnitici. Klej mam pierwszy raz i klei fajnie ale szybko glucieje na kamieniu. Napisałam do sklepu jakie warunki sa potrzebne do jego przechoowywania bo na opakownaiu nic nie pisze. Jestem już troche przestasznoa i zamówiłam kolejny nowy primer, cleaner i klej tym razem z SL.
Otworzyłam nową butelke hs11 i dziewczyny mi narzekają że oczy pieką podczas aplikacji :( Sama też mam jakieś wrażenie jakby miał większe opary.
Czy któraś z was też tak ma na tym kleju z ostatniej dostawy w evo ?
Monigue2
16-04-2015, 15:22
u mnie też po hs11 z evolashes okropne alergie i pieczenie, na dodatek po odkreceniu buteleczki poszedl mi dym, wystraszyłam się jak diabli!
Hs5 i red z noble nie ma takich faz i ładnie trzyma, zadnych damiernych oparow nie ma.
Dziewczynki czy któras z Was miala jeszcze do czynienia z tymi farbkami do brwi z evo?
Marilyn*
16-04-2015, 15:39
Mnie niestety ukochany Red bardzo uczula, bardzo! Planuje wyprobowac nowe kleje od M lashes
poprzednia buteleczkę 11 pokochałam właśnie za mniejsze opary . . . a teraz mam wrażenie że opary ma podobne do 4 :( i klientki narzekają podczas aplikacji :(
Ja mam hs11 dostałam ok tygodnia temu. Nie klei mi wcale wiec mieszam z Queenem. Chciałam sprawdzić opary tego hs 11 i wynalazlam sobie luki w rzęsach na swoich oczach i przykleiłam na otwartym oku po ok 2-3 sekundach takie opary odczuwałam i utrzymywały sie do ok minuty :( . Klientki to samo, jak skończę kleić to musza poleżeć kilka minut bo je piecze :(
Agnieszka Praska
17-04-2015, 08:49
U mnie hs11 pracuje ok :)
Monigue o jakie farbki chodzi ? O pigmenty ? Co chcesz wiedzieć ?
Monigue2
17-04-2015, 13:06
o świetnie , dzięki.
Powiedz mi poprosze Aga czy te pigmenty są ok. Widzialam u kolezanki ta linijke od ewo w ksztalcie rozy i musze przyznac ze nie jest najlepszej jakości, chinska tandeta z bazarku z samymi kszaczkami na opakowaniu.
Nasuwa sie wiec pytanie czy pigmenty sa dobre. Rzesowa mowila ze kolor sie zmienia i nie byla zadowolona. A mi bardzo zalezy aby wprowadzi usluge brwi bo moje klientki sa chetne. Powiedz prosze czy te pigmenty i produkty do brwi sa ok.
Nie straszcie mnie z tym HS11 :( Właśnie miałam go zamiar wypróbować ale boję się teraz :P Kupiłam klej z WL i dobrze mi się na nim kleiło przez kilka dni a dzisiaj troszeczkę się ślizgał więc chciałam otworzyć HS11 ale po Waszych opiniach chyba poczekam na jakąś koleżankę do klejenia. Mam jeszcze D+ ale już głupieję. Ostatnio mam wrażenie że wszystkie nie łapią :O Mam ok 19/20 stopni i 60% wilgotności w pomieszczeniu,w którym pracuję. Jaki klej do takich warunków polecacie? :(
Agnieszka Praska
17-04-2015, 16:40
Monigue każdy pigment kolor zmienia ;)
Mam pigmenty z evo i pigmenty z li ;) zawsze jak nieodpowiednio dobierzesz czy zmieszasz pigment wyjdzie zle ;) trzeba dobrać kolor pod konkretny typ urody cieply lub zimny i odpowiednio ocieplać lub wychladzac kolory ;)
Już doczytałam że do moich warunków HS11 powinien być ok, dzisiaj spróbuję :P
MoniLash
19-04-2015, 09:06
Kochana to nie sa farbki, tylko pigmenty do metody piórkowej :)
kiwaczek2
19-04-2015, 10:52
ahahaha, przeciez napisane że pigmenty a nie farbki
Ktos podpowie gdzie kupic precyzyjne pesety do objetosciowek?:]
SARAH z pęsetami jest tak że na dobrą musisz "trafić". Nie jest to zależne od konkretnego sklepu bo oni dostają zapakowane od producenta. Najlepiej jakbyś miała możliwość sprawdzenia ich na żywo np. w sklepie stacjonarnym. Ja obecnie pracuje na pęsetkach od MLashes i Star Lash Academy - trafiły mi się świetne. Te są najświeższe. Ale miałam też od Noble i Evo i też były OK. To zależy od partii... musisz próbować. W większości miejsc możesz produkt zareklamować i wymienić o ile nie zaczniesz na niej pracować.
kiwaczek2
25-04-2015, 17:00
ja kupuje 10 gdziekolwiek z czego 2 mi pasują 2 sobie dopiłuję reszta do 1:1 . nie da się inaczej.
Dziekuje. Myslalam, ze tylko ja mam pecha.
A tu czytam, ze innym tez sie przydarzaja trefne egzemplarze.
Chcialam kupic w Star, ale ostatnio mieli promocje i nic juz nie ma ciekawego z tego co bym chciala.:/:
Ja pracuję na pęsetach z Evo i jestem zadowolona. Czy wypróbowała już któraś z Was rzęsy kaszmirowe ze Star Lash?
Ja mam kaszmirowe i mam tez doczepione. Klei sie fajnie ale 1:1.
Ze swojego doświadczenia 2d wyglądają bardzo cieżko, kompletnie nie idzie ich czesać,świeca sie jak psu jajca pod słońce jak szlam to myślałam ze wypali mi oczy tak odbijały promienie. Fakt trzymają sie duzo lepiej niż inne rzesy ,ale ogólnie jak dla mnie szału nie ma. Jeszcze cena ktora odstrasza klientki.
Dziękuję Enedi :) Widziałam ja na fb od Secret by Zosia i byłam ciekawa jak to wyglada.
łukasz-dal
29-05-2015, 15:29
O tak Stanowcze NIE dla Diamond Lashes, Design Lashes, Magic Lash...
wszystko to jedna firma, jeden shit. Chińskie rzęsy i klej, który w ogóle nie jest przeznaczony do kosmetyki, wręcz przeciwnie.... "z daleka od twarzy, nie wdychać, produkt silnie podrażnia śluzówki".
Wiem, bo zaczynałam swoją karierę w tej firmie "krzak" i cieszę się, że szybko poszłam dalej.
..a uczulenia i astmy po tym fantastycznym kleju, nie mogę się pozbyć do dziś jak już wspominałam w temacie uczuleń.
DRAMAT.
a oto nasza odpowiedz:
Pani Elizo przypominam się w sprawie zwrotu skradzionych pieniędzy. Jeśli nie znikną wpisy obrażające moją firmę wyjdą na światło dokumenty z prokuratury gdzie przyznała się Pani do kradziezy w firmie Design Lashes. Złodziej pozostaje na zawsze złodziejem i jeśli chce Pani żeby się to za Panią ciągneło i uniemożliwiło Pani jakąkolwiek pracę to jestem w stanie to zrobic. Ma Pani 2 dni!!! Łukasz
Po dwóch dniach zapraszam wszystkich do podejrzenia dokumentów z prokuratury. Tymczasem pozdrawiam
chocopolish
31-05-2015, 21:00
czy któraś z was posiada może taką lampę? :)
Lampy - Activ Lampa Lupa Led 1006T Do Blatu - Activ - Maxel Cosmetics (http://www.maxel-cosmetics.pl/activ-lampa-lupa-led-1006t-do-blatu-p-7763.html)
ta regulacja natężenia wydaje mi się fajna, ale na razie jak dla mnie kosztuje miliony monet :slina:
i zastanawiam się czy jest sens się na nią szrpnąć...
Zależy mi na pewno aby lampa dobrze doświetlała i koniecznie była LED, bo czasem kątem oka widzę jak świetlówki migają i szlag mnie trafia :/: chciałabym żeby nadała się do wszystkiego, jako oświetlenie biurka do mani, do rzęs, no i w przyszłości do innych zabiegów i żeby była długowieczna (i nie oklapywała bezładnie jak się wyrobi w zgięciach :D). Zdradźcie jakie macie lampy i jak się u was sprawują pliss :skacze:
chocopolish
ja mam takąLampa warsztatowa LED z lupą(127mm) 8066 5D 8W (5087977208) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/lampa-warsztatowa-led-z-lupa-127mm-8066-5d-8w-i5087977208.html)
Nie wiem czy jest tej samej firmy, ale wygląda identycznie. Kupiłam ją w sklepie dla elektroników, nie dałam więcej niż 200 zł . Mam ją dwa lata, nic nie mryga, prądu nie bierze prawie nic, bo led. Tylko patrz aby miała 8 W.
Ja pracuję na pęsetach z Evo i jestem zadowolona. Czy wypróbowała już któraś z Was rzęsy kaszmirowe ze Star Lash?
te rzesy od producenta czyli Cashmere lashes w uk kupuje za 13 funtów *okolo 75 zl nie 100 zl jak w star lash
CASHMERE LASH?Luxury Semi Permanent Individual Eyelash Extensions Set Flat Fiber | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/CASHMERE-LASH-Luxury-Semi-Permanent-Individual-Eyelash-Extensions-Set-Flat-Fiber-/251958337710?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item3aa9e320ae)
dodatkowo przy zamowieniu 3 opakowan czwarte dostalam gratis :P :D
Niebieskooka22
29-06-2015, 12:11
Witam :)
Mam pytanie w związku z przedłużaniem rzęs: Czy klej do przedłużania rzęs musi być tej samej firmy co same rzęsy? No i jak z primerem i cleanerem? Też z tej samej firmy powinno być? I czy musi być używane i to i to?
Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)
Czytam i czytam. I dalej nie wiem.
Czy trzymac kleje w lodowce czy nie?
U mnie 24-27 stopni.
Wilgotnosc 45-65.
Trzymam w woreczkach termicznych, ale nie wiem czy nie lepiej w lodowce.
Moze mi cos podpowiecie?:huh:
aticzka88
30-06-2015, 12:22
nie powinno się trzymać kleju w lodówce, dobrze to na niego nie wpływa.
zaciemnione miejsce (szafka, szuflada), woreczek i bedzie ok.
kazdy klej potrzebuje innych warunkow i czesto warunki z jednego pomeiszczenia nie pasuja warunkom z drugiego, wiec trzeba pilnowac wilgotnosci i obserwowac :)
dotlashes
30-06-2015, 13:24
ja kleje w lodowce trzymam do momentu otwarcia. Po pierwszym użyciu siedzą w woreczku termicznym w kuferku.
SARAHH kleju w lodówce nie trzymamy. Chyba że mówisz o lodówkach kosmetycznych, takich w których jest ok 13-16 stopni. No to wtedy lepiej niż 27, ale jeśli temperatura w pomieszczeniu wynosi w okolicach 20 to nie ma takiej potrzeby. Woreczek termoizolacyjny, suche, przyciemnione miejsce i będzie im dobrze ;) A coś się z nimi dzieje nie tak czy pytasz ot tak? ;)
Niebieskooka22: 1-nie; 2-tak samo; 3-nie; 4-tak ;) :P
Izi, ostatnio jakos mialam kilka dni , ze wszystko nie kleilo.
Moze za wysoka temperatura? (25-27 stopni)?
To moje pierwsze lato na powaznie w branzy, wiec wiele rzeczy jeszcze obserwuje.
Mam duzy wybor klejow i ostatnio jaos wszystkie bardzo slabo kleily.
Na 1 do 1 rzesa sie slizgala:(. Kepki sie nie trzymaly.
Kupilam nawet nawilzacz i doprowadzalam do 65 stopni wilgotnosc.
Ale tak srednio pomoglo.
Potem wilgotnosc spadla do 40 (normalnie jest 50-55) i kleje zaczely klieic.
Moze ktos poleci mi cos na dni kiedy jest 27 stopni i 65 wilgotnosci?
Dziekuje.
Ja utrzymuję temperaturę ok 23 stopni. Wilgotność 45-50, poniżej tego przedziału nie schodzę bo kleje szaleją, powyżej, hymm.... osobiście nie sprawdzałam bo nie mam takiej potrzeby. Ale teoria mówi, że zbyt duża wilgotność nie jest dobra. Klej będzie zasychał Ci "w locie" i nie doniesiesz rzęsy do naturalnej. Ale nawet odpowiednia wilgotność nie pomoże jak upał zbyt wielki :/ kleje się paćkają. Ja jak nie miałam klimatyzowanego pomieszczenia to to miałam klimatyzator przenośny (który w zimę może robić za grzejnik). Jest dość duży i baaardzo głośny. Schładzałam nim pomieszczenie między klientkami - i jakoś dawałam radę.
Sarahh ja nieotwarte kleje trzymam w lodówce na samym dole, tam gdzie warzywa, w plastikowym pojemniczku . otwarte w woreczku termo.
Lato to zmora chyba wszystkich stylistek.
Niebieskooka, możesz mieć wszystko z innej firmy. Nie ma znaczenia. można mieszać do woli. wybieraj to co najlepsze :skacze:
Izi czy na klimatyzatorze można ustawić stopień wilgotności? czy tylko temperaturę ?
Mucha zalezy od klimatyzatora, sa takie z opcja ustawiania i temperatury i stopnia wilgotnosci.
A Ty nie masz przypadkiem goraco i wilgotno? ( w sensie klimatu oczywiscie).
Bo przejrzalam caly temat i polecalas HS5 i HS 4 na upaly?
Mucha nie wydaje mi się, bo musiałby być jakiś zbiorniczek na wodę wtedy. No ale ja mało techniczna jestem ;) Na moich (tym obecnym i tym przenośnym) się nie da.
Wczoraj na Fb jedna z dziewczyn polecala klej bezbarwny, ten uzywany do brwi, do objetosciowek.
Napisala, ze super szybko robi sie kepki i bardzo sprawna praca pomimo ogromnych upalow.
Poniewaz jestem dosc zdesperowana, poszlam zaraz wyprobowac.
I rzeczywiscie. Szybciutko sie pracuje. Dzisiaj bede wyklejac kolezanke.
Nie wiem tylko jak trwalosc takiej aplikacji?
Co o tym sadzicie?
Bo biorac pod uwage sklad, to na pewno nie ma barwnika, ale wydaje mi sie, ze te kleje bezbarwne sa slabsze???
Milego dnia.
Moje znajome stylistki polecają Ultra X z SL i chyba wypróbuję. Mam u siebie aktualnie po 27 stopni a czasem nawet 30 i jest katastrofa z klejami :( obecnie pracuję właśnie na HS4 i rano kiedy jest chłodniej (do 25 stopni) i u mnie jeszcze nie ma słońca łapie dobrze,szybko a po południu sajgon :huh: Chyba trzeba zakupić klimatyzator.
A co do trzymania kleju w lodówce, też oczywiście dostałam kiedyś taką poradę i tak robiłam. Ostatnio jeden klej trzymałam w lodówce a innego nie, ten trzymany w lodówce szybciej zaczął szwankować. Już nie trzymam w lodówce :D
Niestety nacięłam się też w ostatnim czasie na przegrzany jak przypuszczam klej w sklepie stacjonarnym. Nowy po tygodniu zaczął się szronić zarówno zakrętka jak i każda kropelka po 10 minutach na kamieniu :o
natasza1689
16-07-2015, 18:50
Jakie pęsety proste do separowania rzęs są najbardziej precyzyjne i cienkie?Mam SS-SA z Mlashes i i jestem ciekawa czy są z cieńszymi końcówkami pęsety.Zakrzywioną mam ST-15 i chyba już ją starłam z rozpędu przy oczyszczaniu z kleju i też za bardzo rzęs z paska nie łapie.Macie swoje sprawdzone które możecie polecić?
Ja obecnie (od dawna już) pracuje właśnie na ST-15 choć twierdzi się że jest za długa, ale jak dla mnie na dzień dzisiejszy nr 1. Do separacji mam ST-14 aczkolwiek 5A-SA też lubię.
dotlashes
18-07-2015, 01:25
Prosta do separacji vetus 2-SA zakrzywiona vetus ST-17
Czy ktos uzywa lub uzywal utrwalaczy na przyklad tych z Noble?
Czy rzeczywiscie przedluzaja trwalosc aplikacji?
Perfect Coating DV - Utrwalacz do rzęs po przedłużeniu (http://noblelashes.pl/pielegnacja-rzes-i-skory-perfect-coating-dv-utrwalacz-do-rzes/p,182467)
http://noblelashes.pl/pielegnacja-rzes-i-skory-utrwalacz-excellent-lash-coating-essence-odzywiajacy-rzesy/p,252129:)
pokręcona
20-07-2015, 15:03
Hej laski:macham:, nie wiem może temat już był poruszany ale zależy mi na czasie a za bardzo nie mam czasu przeczytać całego wątku chociaż z połowę a może nawet więcej już przeczytałam :)
Otóż muszę kupić rzęski, kleję na SL ale jakieś tam braki mają w sklepie a potrzeba mi rzęsek c i b i pytanie czy w noble te skręty mają takie same czy się różnią? I czy rzęsy z noble w ogóle i jakościowo się różnią bo nie chce sytuacji że założę np 9,11 z SL i 10 które mi się akurat skończyły z noble, i będzie różnica na oku...:/:
Poratujcie!:przytul:
Noble mają mocniejszy skręt tzn. chcesz C jak z SL to bierz B z Noble
Martak23
23-07-2015, 09:35
Jakością też się pewnie będą różniły bo Noble to wyższa półka. Co do skrętu to będzie taki sam jeśli wybierzesz Smarty Jeśli Mink to tak jak cubaro pisała.
Długości też są różne. Wez sobie kasetkę w miksie wszystkie długości skręt B i C a gwarantuję, że do SL nie wrócisz :skacze:
Mucha zalezy od klimatyzatora, sa takie z opcja ustawiania i temperatury i stopnia wilgotnosci.
A Ty nie masz przypadkiem goraco i wilgotno? ( w sensie klimatu oczywiscie).
Bo przejrzalam caly temat i polecalas HS5 i HS 4 na upaly?
Dzięki za rady kochane, musze pomyśleć i popatrzeć na te klimatyzatory.
Co do klejów Sarah kleju HS5 używałam raz 3 lata temu, u mnie nie łapał, nie zasychał wcale. Jako takich upałów nie mam 23 stopnie to maks, ale przy 80% wilgotności masakrę mam:( pochłaniacz wilgoci sobie nie radzi, bo okno muszę mieć otwarte i nalatuje znowu ta wilgoć :o
Póki co fajnie sprawuje się hs10. Niestety przy 1:1 rzęsy spadają przy czesaniu. Dzisiaj zmieszałam go z greenem :P, fajnie łapało, dotykowo zobaczymy jak z trwałością.
Spróbuję zmieszać hs4 z hs11 jak dojdą i zobaczymy.
klaudia22
24-07-2015, 10:19
Witam! We wtorek ide na kurs 1:1 i w zwiazku z tym mam pytanie. Rozgladalam sie juz za zestawem startowym i spodobal mi sie firmy Magnitica. Czytalam duzo watkow rzesowych i sporo osob poleca ta firme chcialabym jednak dopytac o ich klej. Czy ktoras z was uzywala? Wiem ze na poczatek poleca sie takie ktore troszke dluzej schna ale nie chcialabym sobie wyrabiac zlych nawykow z jakims osuszaniem itp wiec jesli dam rade wolalabym od razu na czyms szybkoschnacym. Wiem ze dopiero na kursie przetestuje rozne kleje ale zastanawiam sie czy juz teraz nie zamowic zestawu startowego .Zastanawiam sie co kiedy moja modelka bedzie chciala po kilku dniach z roznych wzgledow zdjac te rzesy? Jesli nie bede miala removera to nie bede miala jak a nie wiem czy jest opcja by po tym kursie jej to ktos bezplatnie zdjal? Czy myslicie ze lepiej sie wstrzymac do kursu? I jeszcze raz prosze o opinie na temat klejow Magnitica. Ktory polecacie? Z gory dziekuje za pomoc
---------- Dodano o godzinie 10:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:07 ----------
Chcialam jeszcze zapytac czy jest jakas ankieta gdzie mozna znalezc na wykresie najczasciej stosowane przez was produkty? Niestety nie znalazlam a mi osobiscie bardzo ulatwiloby to decyzje i gdybyby taki wykres byl na pierwszej stronie nie musialabym sie przedzierac przez tyle stron ;) chociaz nie ukrywam ze dzieki temu dowiedzialam sie wielu pomocnych rzeczy :-)
Gold.Lashes
24-07-2015, 11:31
Jak pójdziesz na kurs do Magnitica, to oni na miejscu ci wszystko dokładnie dobiorą i dopasują, mają na prawdę wysoką jakość produktów i mega duży wybór. Startowy duży kuferek zawiera wszystko na początek, natomiast mini są dla osób które dopiero zaczynają swoją przygodę, zdecydowanie polecam duży kuferek.
Mi ostatnio coś fajnego poleciła... klientka :P Lash Growth Activator Kuracja do rzęs nr 02 7ml - Artdeco - Tagomago.pl (http://tagomago.pl/produkt/9279/Artdeco/Lash-Growth-Activator-Kuracja-do-rzes-nr-02-7ml/) dopiero kupiłam, jak ocenię efekty to się podzielę wrażeniami :)
klaudia22
24-07-2015, 12:05
Dziękuję za odpowiedź:) Nie idę na szkolenie z Magnitica. Idę na tani kurs bo potrzebuję jakiś certyfikat żeby go w urzędzie pracy przedstawić jako dowód że się ineresuję tym tematem i żeby od nich uzyskać dofinansowanie na porządny kurs na rzęsy i paznokcie. W przyszłym roku bym chciała się też starać o dotację na własną działalność . O ile paznokcie sobie ćwiczę na sobie i rodzince o tyle z rzęsami nie miałam jeszcze wcale styczności ale bardzo bym chciała się i tego nauczyć :) Przeczytałam tu na forum większość wątków na temat rzęs . Nie ukrywam że nie mam kasy żeby poszaleć (ostanio zainwestowałam w hybrydki ok 1000) i to dlatego skłoniłam się ku temu kuferkowi mini z Magnitica . Tylko dzwoniłam zapytać czy w razie czego mogę zmienić z 0.2 na 0.15 bo z tego co pisałyście są bardziej naturalne (doczytałam nawet jak chyba dzika kura pisała że ich 0.2 jest bardziej jak 0.19 ). Niestety mało informacji znalazłam (nie ukrywam że coś mogło mi umknąć) na temat kleju Magnitica czy nadaje się na początek no i który z nich bo pani z Magnitica mówiła że klej też mogę zmienić.
---------- Dodano o godzinie 12:05 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:58 ----------
A co do tego dużego kuferka to jak go porównałam z tym mini to tak naprawdę tylko tyle że normalne paletki a nie te mini i więcej szczoteczek , kamień , pompka itp a jednak ponad 200 zł więcej . Już sobie znalazłam na allegro te szczoteczki , mikroszczoteczki, pierścień do kleju i razem z kuferkiem tym mini max wydam 250 zł . Tak jak pisałam wcześniej nigdy tego nie robiłam więc nie wiem czy w ogóle się w tym odnajdę a wydać 250 zł a 408 to dla mnie spora różnica na tą chwilę. Jeśli będę miała klientki to z czasem paletki sobie dokupię już te duże a teraz na próbe mini mi wystarczą. Z resztą za cenę dużego kuferka miałabym dwa małe i co prawda trochę mniej rzęs w paletce ale już wtedy 2kleje, 2 removery itp a z tego co piszecie klej ma ważność 3 miesiące (nie doczytałam czy Magnitica też , nawet szukałam info na ich stronie ale nie znalazłam) więc dziwie się troszkę że ktoś woli ten duży kuferek ;)
aticzka88
24-07-2015, 13:33
Klaudia22 no niestety te tanie kursy mają do siebie to, że wiedza po nich jest znikoma. Mam nadzieję, że trafisz na jakaś ogarniętą osobę, która nie wpoi Ci złych nawyków.
Jesli potrzebujesz poki co tylko papierka to potem radze nazbierac pieniazki i isc na porzadny kurs, wtedy na pewno nie bedziesz miala zadnych watpliwosci co do produktow, ktore sa potrzebne do aplikacji.
Ja nie jestem zwolenniczką gotowych kuferków. Mi kiedyś taki wcisnęli i stoi tak jak stał...może Twoj bedzie lepiej skomponowany. W kazdym badz razie radze Ci samej skopmonowac niezbedne produkty.
Poza tym jest tyle dobrych firm na rynku, nie musisz kupowac produktow z jednej firmy. Poza magnitica bardzo dobre produkty ma noble lashes, mlashes i amazing lashes. Na pewno z biegiem czasu znajdziesz swoje ulubione/ukochane w roznych firmach. Przetestujesz i dopasujesz pod siebie :)
klaudia22
24-07-2015, 13:44
Aticzka no właśnie taki jest mój plan że chce isć na naprawde dobry kurs a ten teraz ma być po prostu dla papierka. Zrobię ten we wtorek i jeszcze w tym miesiącu chce złożyć papiery o dofinansowanie "prawdziwego" kursu. Uwierz mi że baaaardzo dużo czytałam i porównywałam ceny produktów wszystkich polecanych przez was firm. Z pewnością z czasem przetestuję je wszystkie i znajdę swojego faworyta . Teraz niestety nie stać mnie żeby za dużo kombinować a wydaje mi się że ten mini zestaw to jest taki akurat na początek i nie ma tam nic zbędnego , tylko jeszcze jakieś drobiazgi będę musiała dokupić . No i cena jest naprawdę fajna jak na początek , tylko nigdzie nie znalazłam info o tym kleju... chyba że któryś ze skrótów którymi się posługujecie dotyczy klejów z tej firmy a mi po prostu nie udało się tego rozszyfrować . Co do gotowych zestawów to czytałam właśnie że się nie opłaca tak kupować ale jak sobie wypisałam wszystkie firmy i ceny produktów i ile bym straciła to tutaj wyszło naprawdę korzystnie
Chyba że jest jeszcze jakaś tańsza firma a po prostu nie rzuciła mi się w oczy to chętnie się zapoznam z ofertą. :)
Noble lashes i mlashes wychodzą trochę drożej a tej trzeciej wymienionej firmy nie mogę znaleźć oni mają jakiś sklep?
aticzka88
24-07-2015, 14:00
mysle ze tansza firma to nie ejst dobry pomysl ;) zostan w takm razie przy tym kuferku magnitici a potem zzloz papiery o dofinansowanie :)
klaudia22
24-07-2015, 14:19
No wiem , już się przekonałam na hybrydach że lepiej dołożyć i mieć markowe produkty. Nie byłam tylko pewna czy wychwyciłam wszystkie firmy które polecacie i może są jeszcze jakieś inne dobre firmy ale nieco tańsze;) chociaż i tak nie narzekam bo dość tanio mnie to wyjdzie:) Aticzka a czy używałaś może jakiegoś kleju z Magnitica?
Teraz jeszcze mi się rzuciło w oczy coś ciekawego w MLashes są rzęsy na pasku , czy to są takie same paski jak w kasetce ? Może taniej by było sobie takie osobne paski pokupować?
aticzka88
24-07-2015, 19:32
klaudia22 ja akurat kleju od magnitici nie uzywalam.
tak, mlashes ma rzesy na paski rowniez, mozna sobie skompletowac :)
klaudia22
24-07-2015, 23:16
Trudno bede musiala wyprobowac po prostu;) a z tymi paskami fajna opcja na potem , jak sie skoncza te z paletki bede mogla sobie malym kosztem uzupelniac :-)
Podpowie mi któraś gdzie mogę kupić taką pęsetę ?
Wiem, że to jest firma Luxury Lashes, weszłam na stronę, ale wszystko po rosyjsku, klikałam wszędzie po kolei i nie widzę żadnego sklepu.
aticzka88
15-08-2015, 19:32
bardzo podobne pesety ma mlashes ;)
Agnieszka Praska
19-08-2015, 10:16
Mucha napisz do Natalii Morozowej 😉 to jej pesety w pl takich nie uswiadczysz
Przeczytałam już kilka stron z różnych tematów, wszędzie, gdzie znalazłam info o kleju. Nie powiem, jaki mam obecnie, ponieważ został w domu, a nie pamiętam nazwy. :( Na szkoleniu kleił mi się super - klej nie zamieniał sie za szybko w gluta na kamieniu, szybko łapał rzęsę. A u siebie w domu mam mały problem... Niby na kamieniu dalej nie glucieje, natomiast mam wrażenie, że za długo schnie na oku... więc koleżankę kleiłam wczoraj 4 godziny (moje 3 wyklejanie w życiu), a one i tak się zlepiały. :( Spokojnie, byłam czujna i starałam się wszystko porozlepiać, żeby było cacy.
Jaki więc klej mi polecicie? Żebym zdążyła "donieść" rzęskę do naturalnych, ale żeby zbyt długo nie czekać.
aticzka88
19-08-2015, 17:06
musisz sprawdzic jakie masz warunki u siebie w pomieszczeniu, ile masz wilgotnosci ?
kazdy klej lubi inne warunki
Dokładnie tak jak pisze aticzka
Ja mam obecnie otwarte 4 rodzaje klejów, czasem mam 80% wilgotności i nic nie chce się kleić, rzęsy tańcują na oku.
Podaj dokładną nazwę kleju którego używasz. Ja na swoim pierwszym szkoleniu uczyłam się na średnoszybko schnącym, a w pakiecie startowym dostałam sensitive, który po 20 sekundach nie był wysuszony :/:
Dziewczyny, ile ładował się Wasz nano rozpylacz? Mój ładuje się już kilka godzin, ale po odłączeniu od kabla nie działa w ogóle, nawet nie pali się lampka. Jak jest podłączony to leci lekka para, nie taka jak na filmikach. Taka normalna załączyła się z 4 razy tylko... Nie wiem czy odsyłać ;<
A co to za nano?
Ja mam taki na baterie paluszki.
Dziewczyny, ile ładował się Wasz nano rozpylacz? Mój ładuje się już kilka godzin, ale po odłączeniu od kabla nie działa w ogóle, nawet nie pali się lampka. Jak jest podłączony to leci lekka para, nie taka jak na filmikach. Taka normalna załączyła się z 4 razy tylko... Nie wiem czy odsyłać ;<
też mam do ładowania na USB z SL
mój ładuje się nawet u klientki podczas zabiegu raz na sto lat- srednio raz na 3 miesiące przez czas aplikacji-1'10min do 2 godz i hula bez zarzutu
tomaszka
29-08-2015, 13:10
A co ile wlewacie wodę. Ja praktycznie muszę co klientka wodę dolewać, bo nie psika...Nie wiem czy mi sie wylewa czy co?
Ja mam z noble. Już działa normalnie, po ładowaniu przez usb się nie włączał, ale postał przez noc i działa normalnie. Co kilka psikań dolewam trochę wody ;)
aticzka88
29-08-2015, 17:53
mam na baterie od 2 lat, neistety zmieniam je doc czesto - raz na 3 tygodni (ponoc inni nie zmieniaja tak syzbko i dziala ;) ), dolewam wody mniej wiecej co 4 aplikacje i wszystko hula
kiwaczek2
01-09-2015, 10:09
to ja mam najlepiej bo baterie zmieniałam dopiero po roku lub nawet ponad :D
nic sie nie wylewa.
tez mniej wiec co 4 klientki dolewam.
aticzka88
01-09-2015, 11:22
bo Ty masz na drugie imie farciara :P
Witam,
Juz 4 lata pracuje na rzesach sypkich 1:1 SL 0,20 C. Wszystkie moje klientki sa bardzo zadowolone, znana jestem w mojej okolicy jako osoba, ktora jest najlepsza w rzesach.Stwierdzilam,ze moze pora na zmiane, moze uzywacie jakiej lepsze rzesy, ktore mozecie polecic.
Hymm... juppii... wątek taki to temat rzeka. Są zwolennicy i przeciwnicy więc zdania podzielone. Ja przedstawie Ci MOJE stanowisko. Wiem, że będziesz bronić się zadowolonymi klientkami.
Troszkę dziwi mnie fakt że kleisz rzęski już dość długo i nadal pracujesz jedynie na metodzie 1:1 i w dodatku na rzęsach sypanych (nie wspominając już o ich grubości). Ja osobiście nigdy nie kleiłam na tak grubych rzęsach. Sporadycznie zdarza mi się zakładać 0,15 ale dla metody 1:1 najczęściej używam 0,12 i 0,10.
Rzęsy 0,20... uff... są po prostu nie ładne (jak dla mnie! podkreślam) i jeśli chodzi o kąciki rzadko kiedy spotykam oczy przy których można by użyć takiej grubości (chyba że mieszasz z cieńszymi).
Pierwsze co to proponuje przestawić się na rzęsy w paletkach.
Praca na nich jest o wiele prostsza i przygotuje Cię do pracy w metodach objętościowych. Po 4 latach myślę że to najwyższy czas na rozpoczęcie pracy z objętościówkami :) Zobaczysz że Twoje klientki pokochają gęste rzęsy na 100%
Osobiście odstawiłabym grubość 0,20 - wiem że to kwestia gustu tylko i wyłącznie a o gustach się nie dyskutuje ;) Nie neguje jedynie podpowiadam ;) Sama jednak stwierdziłaś że czas na jakąś zmianę :D ;)
Warto przejrzeć ofertę w sklepach: Noble Lashes, Star Lash Academy, Amazing Lashes, MLashes, Looksus Lashes.
PS: podkreślam jeszcze raz że nie neguje pracy na 0,20 to tylko i wyłącznie kwestia gustu!!! Ot to :*
Normalnie nie zastanawialambym sie nad zmiana grubosci, ale czytajac rozne watki widze ze wszyscy pracuja na cienszych. To jest praca dodatkowa,a objetosciowka jest czasochlonna. "Przejrzec" oferty. Miloby bylo, gdyby ktos polecil sprawdzone rzeski 1:1 ze wszystkimi parametrami, abym nie musiala testowac wszystkich rodzajow.
Hej dziewczyny.
Jestem tu nowa.
Mam do was kilka pytań.
W Polsce pracowałąm na produktach przeważnie z Noble i wszystko było w jak najlepszym porządku. Prawie rok temu się przeprowadziłąm do izraela (do męża), kilka miesięcy nie kleiłam. #-4 miesiące wyszłąm na "rynek" i tu zaczęła się moja masakra. Żaden klej nie chce trzymać. Miałam reda, hs 5, z secret lashes kilka i wszystkie są do niczego. Tu jest bardzo duża wilgotność i temperatura powyżej 30 stopni. Rzęsy lecą po maksymalnie 2 tygodniach. Kleje przy klimakonwektorze, jednak widocznie wszystko na nic.
Przestudiowałam wątek i wiem, że muszę wypróbować te z evo hs-5 i7... Tylko się boje, że moja kariera tutaj skończy się szybciej niż się zacznie :((( Może miałyście podobny problem atmosferyczny i jakieś kleje super się sprawdzały?
Marilyn*
15-09-2015, 21:11
juppiii polecam rzęsy MINk z Noble Lashes , grubosc 0,15 :) Rowniez wykonuje tylkko 1:1, ale 0,2 to grubaski :P Duzo ladniejszy, lzejszy efekt osiagniesz nawet metoda 1:1 :)
Iris,
Ja ostatnio dzwonilam do EvoLashes i kobieta po numerze kierunkowym z ktorego dzwonilam wiedziala z jakiego kraju dzwonie i jaki klej potrzebuje. Sprobuj zadzwonic, moze Tobie pomoze.
Super, dzięki.
Nie można im przez pay palla płacić z tego co wiem :((((
iris z klejami to będzie loteria. Te kleje, które są super w Pl sa do niczego u mnie w Irlandii. Musisz testować. U mnie w lato inne a zimą inne.
W salonie przeważnie mam temperaturę 17- 19 stopni a wilgotność 70-75.
Zima to Hs7, Hs10 - evo i Green - noble
"latem" jest różnie ( u nas nie ma lata) ;( Hs10, Hs11, (mix Hs11 + Hs4 u mnie nie działa, rzęsy po 2 tygodniach posypane) . Obecnie testuję "Ultimate" od Glamour Lashes. Konsystencja, kolor, opary bardzo zbliżone do kleju Hs11. czyli półsekundówka w moich warunkach. Ale jak wspomniałam testuję go od 8 września, nie było jeszcze reklamacji, i oby nie było bo bardzo fajny klej jak na moje warunki.
edit: właśnie dostałam sms od klientki która poleciała do Hiszpanii i bardzo chwali trwałość kleju ;) super !!!
A co sądzicie o rzęsach typu Y albo W? Odkryłam je w sklepie noble i jestem ciekawa waszej opini :) :D
dotlashes
17-09-2015, 22:53
iris u mnie podobnie jak u muchy (tez jestem w Irlandii) z tym, że hs11 radzi sobie dość dobrze także zimą. Zimą również Red z Noble tyle, że po nim katar mnie męczy. Moja rada to kupuj małe pojemności klejów i testuj i na pewno w końcu znajdziesz może nie ten idealny ale ten który bedzie ok :P
kaska07 raz kupiłam rzęsy Y jednak się nie polubiliśmy. Nie ma to jak samemu uformować kępkę na oku.
mucha leci do mnie własie Perfect glue z mlashes (podobno mało wymagający) Próbowałaś może?? u mnie co prawda trochę cieplej (troche robi wielką różnicę) 19-22. Myślisz, że sobie poradzi??
Marilyn*
18-09-2015, 08:00
Dotlashes Perfect Glue jest wporządku, zużylam juz 2 opakowania, wadą jest to ze skleja rzęski, i na koniec jest troche roboty ale ladnie rzeski trzyma :) Wolę ten drugi: Elite Glue :) A teraz testuje troszkę szybszy od wyzej wymienionych Super Z i jest fajny jak narazie,super sie pracuje , szybciej, malo sklejek, zobaczymy jak trwalosc :)
Dziękuję wam dziewczyny bardzo :*******
Ja przez 2 miesiące miałam chyba +40 i 85% wilgotności :wow:. Teraz mam z noble tą zmienioną HS5 (wszystkei co miałam z SL beznadziejnie się zachowywały). Red dobrze się sprawdzał w zimie, czyli taką polską wiosną...
Niestety niektóre firmy nie wysyłają poza unię europejską... i tu jest problem bo łapki by dużo do testowania chapnęły, ale często nie mogą.... Będę kombinować z rodziną.
mucha leci do mnie własie Perfect glue z mlashes (podobno mało wymagający) Próbowałaś może?? u mnie co prawda trochę cieplej (troche robi wielką różnicę) 19-22. Myślisz, że sobie poradzi??
dotlashes nie, nie próbowałam. Ja już tyle tych klei nakupowałam, ile wyrzuciłam to głowa mała. Kupiłam od nich próbki rzęs na paseczki ale jakoś się nie przekonałam. rzęsy 0,07 przygotowane pod "piórko" a ja jakoś nie mam chętnych na "piórkowe rzęsy" ;)
Daj znać jak się sprawuje.
iris bardzo Ci współczuję kochana. spróbuj na faceboku znaleźć jakąś grupę ze stylistkami. Może znajdziesz jakiś sklep tam u Was. Znam ten ból kiedy rzęsy idą 2-3 tygodnie, bo poczcie polskiej sie wcale nie spieszy.
Z jakiej firmy uzywacie rzesy 2D - 3D, objetosciowe?
dotlashes
02-10-2015, 00:06
juppiii ja kupuję rzęsy do objętościówek z tych samych firm co do 1:1 czyli np z Noblelashes, Evolashes tylko inne grubośc. Chyba, że chodzi Ci o gotowe 2D 3D to takich nie kupuję.
mucha Perfect glue dla mnie niestety za wolny, wykleiłam nim półtorej kobietki :P Pół to okazjonalna klientka (wesela, wakacje, chrzciny itd) pomyślałam, że i tak nie sprawdzę na niej jak się trzyma wiec przeskoczyłam w połowie na HS-11. Druga to stała wiec byłam cierpliwa i kleiłam do końca żeby sobie popatrzeć na uzupełnieniu. Pytałam jej po tygodniu jak tam rzęsy czy nie poleciały to mówiła, że wszystko ok.
Co do rzęs to wzięłam na spróbowanie dwa rodzaje 0.7. Te na białym tle Mlashes i Luxury. Te Mlashes właśnie pierwsze moje odczucie, że pod noreczkę podchodzą- masz rację przygotowane pod "piorko" a Luxury takie raczej standardowe tylko jakby bardziej czarne:wow: (bez widocznej poświaty znaczy się :P ) No to moje odczucia po oględzinach paletek. Wykleję białymi to zrobię fotkę a co do Luxury to czuję, że powinniśmy się polubić
Marilyn*
07-10-2015, 19:22
Dziewczyny czy któraś z was posiada ten klej od Mlashes Super Z? Bylby super gdyby nie wylewy naczynek w oku po aplikacji, i to mega duże. .. oczy sa tak czerwone ze szok :/: jeszcze czegos takiego nie mialam, dajcie znac co myslicie i jakie doswiadczenia nim mialyscie... ;(
Zetka jest fajna, długo trzyma, ale nie nadaje się do wrażliwych oczu. Lubi podrażnić jeśli ktoś jest na to podatny. Ogólnie klej dobry, miewam, ale jest ciut za wolny.
luska102
08-10-2015, 11:54
Dla mnie zetka też fajna.ale jak wyżej piszecie podrażnia.
Ale wyprobowalam Noble klej i jest super szybki, super trwały ( z mojego obserwowania) czekam kiedy będzie znów w sprzedaży.
Marilyn*
08-10-2015, 12:24
Tylko ze Zetka podrażnia u mnie wszystkie po kolei.... oczy są mega czerwone jak królik :( Odradzam!
aticzka88
08-10-2015, 19:22
u mnie zetka nikogo nie podraznia. robialm na nim duzo klientek i bylo ok. bynajmniej przy mojej wilgotnosci sie sprawdza.
Pracuje na kleju HS-5 z Noble i mega mi odpowiada, kaprysił tylko w czasie upałów. Kupiłam Queen z Magnitiki ale szybko glucieje ( praktycznie nie możliwa praca na pierścionku, zasycha w 15 min) i rzesy nie trzymały się u klientek zbyt długo.
Potrzebuje jeszcze jakiś inny klej ale nie wolniejszy od HS-5- co polecacie?
Widziałam w Noble szybkoschnący klej ulta plus i ultra plus B - wie ktoś czym się różnią i czy będą oki. Nie wiem czy to ma znaczenie ale kleje przede wszystkim objętościówki.
A może lepszy RED...
Pomocy...
Mysiaczeq
10-10-2015, 17:12
Klej powinno się wymieniać podczas pracy maksymalnie co 15 min. Ze wszystkich, które wymieniłaś, najlepszą opcją zdaje się red.
30 pażdziernika idę na szkolenie 1:1, szkolenie na produktach Lilulash.Czy ktoś zna produkty? pracował na tych rzęskach.Chciałam odrazu kupić pakiet startowy i nie wiem czy się decydować.
rt81 nie pracowałam nigdy na rzęsach lilulash ale z tego co kojarzę to mają rzęski standardowe (jak prawie większość firm od tego samego producenta) czyli dobre :) Na ich kleju też nie pracuje ale miałam i pamiętam że był całkiem OK.
Nie kupuj produktów wcześniej. Popróbuj na szkoleniu co Ci pasuje a co nie. Instruktorka pomoże Ci zapewne w skompletowaniu potrzebnych produktów. Zazwyczaj gotowe "kuferki" mają mnóstwo niepotrzebnych detali, których i tak nie wykorzystasz lub przynajmniej nie prędko ;)
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, przeczytałam prawie dwa całe wątki odnośnie rzęs, ale nadal jestem w kropce. Zamówiłam tutaj polecane produkty z Evo lashes i klej dla początkujących D plus i bardzo mi się on nie podobał. Skleja mi rzęsy jak tylko staram się kleić szybciej, kurcze jaki poleciłybyście mi klej? Jestem początkująca, ale bardzo drażni mnie to, że to tak długo trwa, a rzęsy i tak się sklejają. Troszkę boję się kleju jednosekundowego, bo wiem że nie mogę poprawiać, a czasami to robię.
Robiłam szkolenie w Sl, tam klej też długo schnął, ale chociaż miał lepszą konsystencję jak dla mnie.
A jak jest z tymi klejami jednosekundowymi, czy one w ogóle nie sklejają?
Mysiaczeq
13-10-2015, 09:26
Polecam gorąco klej Noble. Jeśli chodzi o sklejanie, to wszystko zależy od tego w jaki sposób pracujesz na kleju i ile go nabierasz
Dziękuję za odpowiedź.
Ok, a który klej najlepiej? Czyli rozumiem, że za dużo kleju nabieram? A co w sytuacji jeżeli nabiorę za dużo jednosekundowego? Też skleja? :-) to jest jakieś przegięcie ponad 4 godziny kleić rzęsy :-O
luska102
13-10-2015, 15:41
Na poczatku,Zaraz po szkoleniu też miałam problem ze sklejkami i zmieniłam klej na szybszy i problem zginął. Poprostu klej zbyt długo schnął. Teraz używam Noble,hs4, Zetka.
Dzisiaj podczas aplikacji postaram się mniej kleju nabierać, ale też zainwestuję w inny klej. A HS4 równa się zero poprawek? Jestem trochę wkurzona, bo robiłam szkolenie, po którym miałam nadzieję wiedzieć więcej, a wiem tyle co przed szkoleniem plus to jak zakładam rzęsy, to moja zasługa, a instruktorka nie przyłożyła do tego ręki. Po prostu czuję, że mam braki, a dyplom jest! :-)
luska102
14-10-2015, 09:28
Zawsze na koniec aplikacji przeglądam rzesy czy gdzieś sie nie posklejały obojętnie na jakim kleju klije, zawsze na koniec sprawdzam.
A czy ten klej HS4 nadaje się do metody 2:1? I czy ten klej na stronie noble lashes Supermocny perfect HS4 to ten sam o którym wyżej wspominano (HS4)?
Czy też tak macie, że jak kleicie profil C, to rzęsa sztuczna unosi się przy powiecie? Bo mi się tak czasami zachowuje rzęsa i wg mnie profil B tak świetnie się wtapia w rzęsy, a przy C trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby rzęsa przylegała.
Z góry dziękuję za pomoc :-)
like_pamela
15-10-2015, 12:19
Hej dziewczyny :)
Jestem tutaj nowa, od niedługiego czasu bawię się z rzęsami (po kursie oczywiście). Patrząc na ceny w innym wątku to moje są naprawdę niskie, bo biorę 80 zł za założenie (fakt że to początki ale na produktach nie szczędzę)
Piszę do Was z takim zapytaniem, może prośbą (nie wiem czy na pewno dobrze dobrałam wątek). Chodzi o to, że dwie moje klientki odezwały się do mnie po TYGODNIU!!! że widzą jak im strasznie wypadają rzęsy, na zdjęciach nie widzę tego, ale wiadomo, że zależy mi na komforcie klientki. Używam kleju blink lash ultraX mam lash primer i remover tez z blink, rzęsy tylko z noblelashes. Przy aplikacji nie widzę swoich błędów, jeżeli rzęsa źle mi się ułoży, albo doczepi od razu ją zdejmuję, dlatego nie rozumiem tego wypadania... Jeżeli chodzi o grubość rzęs... Obydwu założyłam 0,2 mm a na oko miały naprawdę silne rzęsy, może to przez tą grubość?
Nie wiem, zależy mi na zadowoleniu klientek, żeby chętnie do mnie wracały i polecały ale sama już nie wiem jak mam na to zaradzic... Oczywiście zaproponowałam im darmowe uzupełnienie, bo czuję że to może być moja wina, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić... Może Wy z latami oświadczeń mi pomożecie? :)
kiwaczek2
19-10-2015, 14:46
kierl89
jak przykleisz poprawnie to nic nie bedzie odstawac. nasada musi byc dobrze przyklejona
Domyślam się, że jak dobrze przykleję, to nic nie będzie odstawało :-) właśnie, to jest ten problem, że czasami źle coś robię :-)
Witam. Jestem swiezo po kursie i mam pytanie do doswiadczonych kolezanek. Czy przy uzupełnieniu sciagacie removerem wszystkie rzesy i od nowa pelna aplikacje robicie czy tylko najbardziej odrosniete sciagacie?
luska102
21-10-2015, 19:48
Jeżeli ściągniesz wszystkie rzęsy removerem to już nie jest Uzupelnienie tylko nowa aplikacja.
Powiedz mi prosze luska102 jak ty robisz uzupełnienie.
Mysiaczeq
22-10-2015, 08:49
Sciagamy odrosniete rzesy i uzupelniamy braki. Nie uzywamy do tego removera
luska102
22-10-2015, 09:33
Właśnie już wyżej jest napisane. Ściągamy delikatnie pesetami odrosnięte rzęsy bez użytku remowera.
Piszę, bo może komuś się przyda: u mnie tu nie ma żadnych sklepów i wszystkie produkty do rzęs trzeba ściągać, no ale... W moim salonie klei się na Sky glue, to koreański klej. Przy 85, 90% wilgotności i klimatyzatorze nnastawionym na 20 stopni C klei ladnie, trzyma różnie, ale po 3 tygodniach prawie wszystkie klientki mają połowę rzęs. Niestety klej jest gęsty, taki smolisty wręcz i aplikacja przez to wygląda trochę "nieczysto"...
Ja osobiście wolę rzedsze kleje...czekam na dostawę z pl, będziemy z wlascicielką testować.
Mamy też kleje Vivien, są rzdszej konsystencji, przy takich samych warunkach klei się doskonale, aplikacja wygląda czysto. Niestety trzyma ciut gorzej. A no i trzeba tych klei nabrać więcej i później odsączyć o płatek...
Z jakiej firmy rzesy sa dobre? Chce kupic mink skret C ale slyszalam ze w niektorych firmach te skrety sie roznia tzn b=c albo c=d i teraz jestem w kropce.
Ja używam firm Noble, Evo i SL, wszystkie OK, SL mają delikatniejszy skręt czyli SL B to w tamtych A lub J, w SL C to tam B a D w SL to w tamtych C. Z resztą na stronie np. Noble masz przedstawione na rysunkach skręty i dopasujesz wzrokowo.
A rzesy z Star Lash Academy maja taki sam skret co Noble czy Evo?
Ollenna z SLA Premium Mink tak ;)
nygus555
02-11-2015, 14:20
Cześć, niedawno zrobiłam kurs na przedłużanie rzęs metodą 1:1, proszę pomóżcie jakiej firmy rzęsy i klej wybrać na początek, czy wystarczy mi MINI paleta mink premium z evolashes mix rzęs skręt C 0,15 dł 8-13? i klej hs4? Na ile przedłużeń wystarcz taka paletka? Czy lepiej będzie kupić rzęsy sypkie? z góry dziękuję za każdą odpowiedź
luska102
02-11-2015, 14:57
Rzęsy sypkie bym nie polecała,rzęsy w paletce ułatwiają pracę. Jesli chodzi o klej HS4 to jest to klej szybkoschnący i nie wiem czy sobie dasz z nim radę, to jest klej dla szybko- pracujących.
nygus555
02-11-2015, 17:24
To jaki klej na początek ? może Klej My First Glue (3 ml) - dla początkujących stylistek z magnetica i rzęsy w mix palecie też magnetica?
---------- Dodano o godzinie 17:24 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:18 ----------
Dziewczyny bardzo proszę o poradę na jakich produktach polecacie zacząć, aplikację rzęs robiłam tylko raz na kursie i nie chciałabym skrzywidzić koleżanki na której będę kontynuować moją naukę ;) miłego wieczoru dla Was, forum bardzo ciekawe i będę tu zaglądała regularnie :)
luska102
02-11-2015, 17:56
Poczytaj trochę forum i dowiesz się więcej przydatnych rzeczy.
Większość firm o których pisze się na forum mają bardzo dobre produkty ( Noble ,Evo, SLA, Mlashes....) jesli chodzi o kleje to ja tylko na tych super szybkich pracuje ale inne dziewczyny napewno coś pomogą. Rzęsy, najlepiej popróbować rożne paletki z rożnych firm bo nie każda rzęsa będzie odpowiednia dla każdej klientki. Ja posiadam rożne paletki z wyżej wymienionych firm. Na początek radziłabym kilka mixów z rożnych firm i sama się potem przekonasz i zdecydujesz które ci odpowiadają.
Moze maly ranking?
Jakiej firmy sa najlepsze dla was rzesy do metody 1:1 oraz objetosciowej?
Secret L, Evo L czy Noble L?
:)
---------- Dodano o godzinie 17:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:09 ----------
Czym roznia sie rzesy Smarty od Mink?
Do metod 1:1 stosuję sypane z SL, a objętościówki z Noble i Evo. Te mi pasują i nie szukam innych :P
KatarzynaMolo
04-11-2015, 08:06
A nie lepiej trochę poszukać ? Jest masa opinii i to na każdy pojedynczy produkt każdej firmy a o tym czym różnią się Smarty od mink wystarczy przeczytać opis przedmiotu w sklepie- skrętem i ilością rzędów.
Ja wciąz sprowadzam noblowskie i teraz te z evo, bo nie znalazłam lepszych!
Cześć, niedawno zrobiłam kurs na przedłużanie rzęs metodą 1:1, proszę pomóżcie jakiej firmy rzęsy i klej wybrać na początek, czy wystarczy mi MINI paleta mink premium z evolashes mix rzęs skręt C 0,15 dł 8-13? i klej hs4? Na ile przedłużeń wystarcz taka paletka? Czy lepiej będzie kupić rzęsy sypkie? z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Z 1 mini paletki zrobisz 2 pełne sety 1:1, zostaną Ci 8,9,10 i 13 .
na początek polecałabym Ci dużą paletkę mix skręt B, one są dość ładnie podkręcone. Klej hs4 nie wypowiem się bo w moich warunkach jest mega wolny.
klaudiapsc
01-12-2015, 10:43
Dziewczyny korzystałyście z rzęs Amazing Lashes? Macie jakieś porównanie do Noble?
aticzka88
02-12-2015, 13:55
to są takie rzęsy jak ma evo lashes. do noble cieżko porównać, na pewno mają zupełnie różne skręty.
HS11 od dziewczyn z Evo trzyma u mnie superasnie! W moim mokrym klimacie i 10 minutowej odleglosci od morza. Co prawda mam ok 20 stopni tylko...ale dziewczyny wracaja po 4-5 tygodniach z prawie polowa rzes!
dzoanabi
04-12-2015, 23:52
Najczęściej dziewczyny chcą mieć podkręcenie B, wiec tak jak poprzedniczka, polecam kupić dużą kasetke MIX rozmiarów z podkręceniem B.
Amoniakkk
07-12-2015, 19:36
Witam Was Drogie Panie !
Już od dłuuugiego czasu śledze to forum ! Przed szkoleniem i po nim aż do teraz :)
Odpowiedziałyście na wieele pytań, które tworzyły się w mojej głowie przez ten czas i jestem meega hepi, że trafiłam do was:D
Zajmuję się od roku przedłużaniem rzęs metodą 1:1 i zdecydowałam sie na apgrejd :) Objętościóóówkii! :love:
Chciałam Was zapytać o podkładki pod tworzone kępki - Czy silikonowa podkładka "utrzyma" w pionie kępke tak samo jak pojedyńczą rzęse syntetyczną ? Ja od zawsze kleiłam rzęsy z pasków także nie mam doświadczenia w tym temacie a przeważnie wszędzie widze takie bardziej porowate podkładki . Pytam ponieważ do jakiej hurtowni nie podjade to wszędzie mają silikony na stanie.
..Btw.. Troszkę zagajam do was żeby się zintegrować:master:
Obawiam się że masz trochę błędne wyobrażenie o tym jak się robi kępkę przy metodach objętościowych ;) żadna podkładka nie będzie Ci potrzebna, zobaczysz na kursie jakie to czary mary :kwiatek:
juuulllaaa
08-12-2015, 12:16
Dziewczyny jakie pincety polecacie do separacji i do trzymania rzęsek? :) Chciałabym zmienić pincety na nowe :) moje teraźniejsze pochodzą z zestawu startowego i są już w stanie tragicznym :) Jako tako nigdy nie rozglądałam się za pincetami i teraz mam problem. Są różne typy I,S, T, F, L, X i tak na prawdę ciężko mi poznać które są do separacji a które do przyklejania rzęsek. :placz: a z opisu też nie mogę wywnioskować..
Dziewczyny mam problem, od jakiegoś czasu używam primera z Mlashes i nie dość ze śmierdzi jak chińska torebka to jeszcze niektóre klientki skarżą się na szczypanie... Czy używała któraś z was go czy mi się po prostu jakiś "trefny" trafił :( dodam ze nie wszystkie skarżą się na szczypanie... I niektórym tez gorzej trzymają się rzęsy i nie wiem czy to wina primera czy kapryśnego dnia kleju.
Witam...
Jestem "nowa" na forum, chciałabym podziałać trochę z przedłużaniem rzęs...
po przeczytaniu wszystkich postów mam spory mętlik w głowie... sporo informacji i firm...
Czy któraś z was zamawiała może rzęski z cosmetics zone???
potrzebuję pomocy przy zrobieniu pierwszego zamówienia startowego... Czy może mi "Ktoś" pomóc, doradzić ????
oczywiscie na PW żeby nie zaśmiecać wątku...
... ewentualnie jeżeli jest to nieprwidłowy temat proszę admininstratora o przeniesienie w odpowiednie miejsce :)
Dziewczyny mam pytanie odnośnie kleju kurs i produkty mam z lilulash, chciałabym kupić teraz produkty z noble i tu mam problem. Na kursie i po kleje lilufast (Nowość super mocny klej LiluFast przeznaczony do metod objętościowych jak i do 1:1 , dla osób, które pracują szybko. Nie jest klejem kapryśnym, odporny na zmienne warunki. Klej ten jest rzadki , bardzo elastyczny. Zalecamy pracę tym klejem na pierścionku, gdyż droga z kamienia do rzęsy naturalnej może być zbyt długa. Kolor czarny. Pojemnośc 3ml ) który klej z noble będzie odpowiednikiem???? Chcie jeszcze zamówić rzęsy minki 0.15 bi c silki 01.8 b i 023 c mam z llilu. Czy są rzęsy kaszmirowe z noble i czym one się róznią od minków?
kaszmirowe noblowskie nie polecam-sklejone miedzy soba w wiekszosci :(((
zato z tej serii Russian volume-bajka!
a czy te z russionvolum mogę użyć do metody 1:1? i czy minki z noble są dobre gatunkowo, nie chcę wyrzucać kasy w błoto a to początek mojej drogi rzęskowej i zależy mi na dobrych produktach.
KatarzynaMolo
05-01-2016, 14:34
To czy rzęsy można użyć do jakiejś metody zależy bardziej od ich grubości niż rodzaju więc możesz robić na nich tak samo 1:1 jak i objętościowe :) Minki oczywiście są dobre
jolciaaanh
27-01-2016, 15:19
Dziewczyny mam pytanie, rzęsami zajmuję się od 3 lat, nigdy nie miałam żadnych reklamacji.
Od września zmieniłam miejsce pracy i od tamtego czasu było już chyba z 5 klientek, które zgłaszały, że rzęsy się sypią. Podejrzewam, że to problem wilgotności, bo jest na poziomie 30%, a gdy otworzę okno żeby przewietrzyć pomieszczenie, to spada nawet do 25%. Jestem załamana, kupiłam nawilżacz, ale jest chyba za mały, nie wyrabia i jak jest 35% to jest super. W związku z tym moje pytanie, czy mogłybyście mi doradzić jaki byłby najlepszy klej do takich warunków? Obecnie pracuję na kleju Expert z noble, próbowałam też noble, hs11, red (red masakra, najwięcej reklamacji).
Do tego od października robię też metody objętościowe, używam tych samych produktów, których używałam zawsze do metod 1:1 i 2:1,do tego rzęsy z mlashes i też nagle kilka klientek, które wcześniej robiło u mnie 1:1 lub 2:1 zgłasza nagle objawy alergiczne. Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, przez 2,5 roku nic, 2 przypadki alergii, a teraz przez 2 miesiące już któraś klientka. Co może być tego przyczyną, skoro od zawsze pracuję na produktach noble, ten sam klej - wczesniej były hs5 - teraz expert, jedynie rzęsy inne - cieniutkie z mlashes, a 1:1 i 2:1 robię noble.
Proszę o rady, może któras z Was mogłaby mi pomóc, zawsze cieszyłam się, że rzęsy się super trzymają i że nie ma żadnych problemów, a tu nagle coś nie tak :(
Kochana polecam Ci klej z mlashes perfect sprawdza się w każdych warunkach nigdy nie miałam z nim problemów myślę że będziesz zadowolona :) co do "uczulenia" na rzęsy, jesteś pewna że nie dotknęłas klejem skóry ? Raczej to wydaje mi się bardziej prawdopodobne że to klej był przyczyną, nie rzęsy.
jolciaaanh
28-01-2016, 08:44
Dziękuję, klej już zamówiony, mam nadzieję, że się sprawdzi :)
Co do alergii, zwrócę uwagę na to by nie dotykać rzęsą powieki, dziękuję bardzo :*
mirekwalczyk
15-02-2016, 08:18
Żona zawsze na zakładanie sztucznych rzęs (http://www.biokur.pl/sztuczne-rzesy-c-192.html), idzie do kosmetyczki. Drożej zapłaci ale nie myśli o klejch itp.
Marilyn*
17-02-2016, 19:22
mirekwalczyk Tutaj w 90% to zawodowe stylistki rzęs. Samej sobie niestety nie sposób prawidłowo wykonac aplikacji.
BLACKNAIL
25-02-2016, 01:42
Hej dziewczyny szukam szkolenia nieważne jaki rejon polski ,i tak będę jechała z angli , oczywiście chciałabym najlepszą panią kogo polecacie cena za kurs nie ma znaczenia chcę się porządnie wyszkolić z kilku technik :D oczywiście marzy mi się instruktorka która poważnie traktuje swoje kursantki jestem już po jednym kursie który nie do końca spełnił moje oczekiwania :cwaniak2:
Nie wiem z jakiego rejonu pochodzisz ale w Londynie masz Edytę Langner, w Nuneaton Darię Ziółkowską a w Great Harwood Ulkę Piwowarczyk.
aticzka88
28-02-2016, 18:11
w Polsce jest duzo dobrych nstruktorek, warto zobaczyc oferty kilku roznych firm - min. sla, noble, magnitica, mlashes. nie wybierac samej firmy a konkretnego instruktora. najlepiej przejrzec dobrze portolfio, poczytac opinie, zobaczyc osiagniecia i prace kursantek. :)
Szukam nowej pęsety do metod objętościowych. Jakie polecacie ?:>
aticzka88
01-05-2016, 16:33
moja swego czasu była ukochana noir 45, ale teraz coś się z nimi stało i nie nadają się do niczego. zamawiałam kilka kursantkom i większośc przepuszcza. sama ostatnio mam problem by znalezc na zastepstwo cos co pokocham :(
Niech to. Nie mam niestety możliwości sprawdzić pęstety przed zakupem.
Ja używam takiej -> Pinceta Vetus zakrzywiona 15ESD - Evolashes (http://sklep.evolashes.pl/akcesoria/49-pinceta-vetus-zakrzywiona-15esd.html)
A myslalam o takich -> Pęseta Vetus 6A SA - Evolashes (http://sklep.evolashes.pl/akcesoria/50-peseta-vetus-6a-sa.html) lub może SWAN WHITE ? Sklep (http://sbzj.com.pl/produkt/swan-white/)
Niech to. Nie mam niestety możliwości sprawdzić pęstety przed zakupem.
Ja używam takiej -> Pinceta Vetus zakrzywiona 15ESD - Evolashes (http://sklep.evolashes.pl/akcesoria/49-pinceta-vetus-zakrzywiona-15esd.html)
A myslalam o takich -> Pęseta Vetus 6A SA - Evolashes (http://sklep.evolashes.pl/akcesoria/50-peseta-vetus-6a-sa.html) lub może SWAN WHITE ? Sklep (http://sbzj.com.pl/produkt/swan-white/)
Labedziowe pesety sa bardzo fajne. Ja mam kilka, bo do kazdego oka, do kazdej objetosci mi inna pasuje. Toporki- grube L sa do wszystkiego dobre
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
---------- Dodano o godzinie 17:32 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:32 ----------
Labedziowe pesety sa bardzo fajne. Ja mam kilka, bo do kazdego oka, do kazdej objetosci mi inna pasuje. Toporki- grube L sa do wszystkiego dobre.
Polecam ze starlashacademy i mlashes
aticzka88
01-05-2016, 18:23
ja tez nie mam mozliwosci sprawdzenia, jeszcze nie znalazlam idealnej labedziowej :(
co do kopytka, ja jakos nie moge sie do nich przekonac
Mysiaczeq
01-05-2016, 19:15
Honey mamy w sprzedazy vetusy 6asa mozemy specjalnie dla Ciebie sprawdzic :)
Tez nie mam mozliwosci sprawdzenia, ale za starlashacademy kazda byla dobra
Dziękuję :) A to jak będę zamawiać klej to wtedy.
Witam. Jaki klej bedzie dobrze sprawowal sie w temp okolo 25 st C ???
Witam. Jaki klej bedzie dobrze sprawowal sie w temp okolo 25 st C ???
Z reka na sercu oswiadczam, ze znam sie na upalach. No wiec do 26 stopni genialnie sprawuje sie ONE z magnitucy. Kocham go! Przy wyzszych temperaturach i gorszej wilgotnosci HS11, JetSet z lashandbrowacademy...
ostatnio kleilam hs11 temp byla ok 22 st i wilgotnosc 55%. nie sprawdzil sie. rzeski lecialy. jestem poczatkujaca stylistka pracuje od 5 miesiecy. moze jestem zbyt wolna dla tych klei ???
---------- Dodano o godzinie 18:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:02 ----------
chyba ze 22 st to dla tego kleju za malo :/:(
ostatnio kleilam hs11 temp byla ok 22 st i wilgotnosc 55%. nie sprawdzil sie. rzeski lecialy. jestem poczatkujaca stylistka pracuje od 5 miesiecy. moze jestem zbyt wolna dla tych klei ???
---------- Dodano o godzinie 18:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:02 ----------
chyba ze 22 st to dla tego kleju za malo :/:(
Nie. On nie reaguje raczej na temperatury. Raczej jest za szybki dla ciebie. Bierz wolniejsze kleiki
Iris jaki bys polecila ten wolniejszy klej ??
Iris jaki bys polecila ten wolniejszy klej ??
1-2 secundowe. Ten JetSet i Extreme co wczesniej pisalam, HS4...kurcze dawno nie pracowalam na tych wolniejszych. Ale te co wymienilam sa dobrze trzymajacy i wolne. Jak dasz wiecej wilgotnosci to przyspiesza jakby co. No i zawsze mozesz uzyc speeda)))
Generalnie mozesz do kazdej firmy napisac i zapytac jaki klej ci moga polecic.
dzieki bardzo za odpowiedzi. wyprobuje ONE jezeli sie n ie sprawdzi bede probowac dalej. POZDRAWIAM !