PDA

Zobacz pełną wersję : Opinie o produktach Silcare / Noname

Strony : 1 2 3 [4]

marylin
25-10-2013, 10:14
Anikol czy stosujesz do hybryd bazę z silcare? Cały czas się zastanawiam,a nie stać mnie na droższe innych firm.
http://allegro.pl/silcare-baza-pod-lakier-hybrydowy-nowa-receptura-i3589836388.html
O ten mi chodzi:)

anikol
25-10-2013, 10:27
Anikol czy stosujesz do hybryd bazę z silcare? Cały czas się zastanawiam,a nie stać mnie na droższe innych firm.
Silcare BAZA pod Lakier hybrydowy NOWA RECEPTURA! (3589836388) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/silcare-baza-pod-lakier-hybrydowy-nowa-receptura-i3589836388.html)
O ten mi chodzi:)

Oczywiście bazę od nich i top też od kompletu. Bazę kładę też dwoma cieniusimi warstwami, 2X kolor cieniusio i top. Chwila moment i pazurki zrobione :yess: 12 pomarańczowa jest bleeeeeee wymieniałam ostatnio bo nie lubię pół transparentnych żeli a ona taka jest. Reszta bez zarzutu ;)

nataszka
25-10-2013, 12:39
Jak sie potrafi frezarka odpowiednio pracowac to mniejsza krzywda dla klientki niz ten okropnie śmierdzący aceton :D

natalia.gras
26-10-2013, 18:04
Zbieram pieniazki i zrobie zamowienie... musze sprobowac tez zeli kolorowych w portugalii za zel kolor 5ml place ponad 5 euro a jakos tez nie zaciekawa

k_ropka
27-10-2013, 09:04
Hej. Zamówiłam pewnego razu tipsy z silcare Tipsy EXELLENT Clear - Nails Silcare (http://nails.silcare.com/tipsy-exellent-clear.html) z krótką kieszonką. Świetnie się nosiły, fajnie się opracowywało. Zamówiłam większe opakowanie, ale z długą kieszonką i jest tragedia. Kruszą się, pękają od razu przy skracaniu, a jak nie przy skracaniu to przy opiłowywaniu . Masakra. Czy któraś może używa tipsów z silcare?

nataszka
27-10-2013, 16:06
ja używam mlecznych w opakowaniu zbiorczym polybag z głęboką kieszonką i wszystko jest ok. clear mam bez kieszonki w kasetce exellent chyba i też są dobre. Jednak mi zawsze wszystkie clear wydawały się bardziej kruche

natalianikola
28-10-2013, 08:10
Wcześniej pracowałam na clear Silcare i byłam bardzo zadowolona, korzystając z promocji kupiłam sobie 50 g ale Violet i tu zaczęły się problemy. Najapierw zrobiłam sobie na spróbowanie i po kilku dniach odpryski, gdzie paznokcie noszę 3-4 tygodnie, zrobiłam koleżance i to samo, klientce przedłużałam na szablonie i połamała 3 w ciągu tygodnia....naprawdę mi się to nie zdarzało. Dla pewności wymieniłam żarówki w obu lampach....nie wiem czy mi się trafił taki okaz. Już się zastanawiam czy nie kupić basa one bonder, Albo zmienić na basic. Nie wiem co się stało bo naprawdę byłam zadowolona z linii base one. Przy tamtym zamówieniu kupiłam jeszcze clear V ale jeszcze nie testowałam. Co do nabłyszczacza to mi base one bardzo ładnie nabłyszcza ale czasami pęka, pajączki na nim widać.

_kasiunia_4
28-10-2013, 09:12
ja mam już któreś z rzędu op. violeta i wszystko jest ok trzyma się mur beton :)
wolę go o wiele bardziej od żelu clear ;)

natalianikola
28-10-2013, 15:41
dlatego się dziwie co z moim jest nie tak..... dla próby zrobiłam jedną rękę starym clear a drugą violet więc zobaczymy...

nataszka
28-10-2013, 16:03
mi bardziej odpowiada clear-v ponieważ violet "lubił" mi się zapowietrzać

Agula Hol
30-10-2013, 17:57
Ale mi kolorków doszlo :) miałam zamówić kilka a wyszło 20 szt:skacze::skacze:

sandrus
03-11-2013, 18:59
dziewczyny a macie ten nowy kolor do frencha?
NOWY Żel SILCARE French Pink Salmon ŁOSOSIOWY 30g (3667287542) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/nowy-zel-silcare-french-pink-salmon-lososiowy-30g-i3667287542.html)

emma89
04-11-2013, 16:09
Wie ktoś może kiedy silcare wypuści nowe kolorki na jesień??

nataszka
04-11-2013, 22:33
Sandrus mam ten żel i nie polecam-kolor po 2 minutach w lampie blednie tak jak większośc tego typu żeli...ech szkoda.
Emma w nowościach silcare Anikol chyba wstawiała wzorniczek nowych jesiennych kolorków więc już raczej są dostepne...gdzieś mi się one napewno w oczy rzuciły, takie brazy i rudości...

emma89
04-11-2013, 22:49
Nataszka widziałam właśnie wzornik w nowościach ale niestety nie ma tam żadnej informacji kiedy kolorki będą dostępne :P a takie brązy właśnie by mi się przydały na teraz heh :)

nataszka
05-11-2013, 11:31
Upss to już chyba tylko Anikol może nam na to odpowiedziec kiedy mozna bedzie je zakupic

Używa ktoś affinity clear? Nie szarzeje ani nie żółknie? Bo ja kiedyś miałam blue i sprawował się super, potem kupiłam kolejny po tym jak je niby ulepszyli i strasznie mi żółkł więc się przerzuciłam na clear-v. Ale cos mnie kusi żeby znów zamówic affinity.... z nim jakoś nie miałam problemów a z clear v - jednym trzyma się jak beton 6 tyg a innym po tygodniu już sie zapowietrza :/

Aniuta27
15-11-2013, 00:27
W nawiązaniu do żelu Base One Quick Finish (http://nails.silcare.com/base-one-quick-finish.html), pisałam chyba stronę czy dwie wcześniej, którejś dziewczynie że nie żółknie gdy się trzyma krócej niż 2min w lampie. Przepraszam, to ściema. Taki był wcześniej mój sposób na jego użytkowanie, który nie powiem, ale działał przez kilka razy. Masakra ten nabłyszczacz, nie dość że jakieś odstające pyrpecie się robiły po wyjęciu z lampy i trzeba było od nowa nabłyszczać, to rozwarstwiał się i tworzył takie kółeczka jakby nie pokryte nabłyszczaczem, i masakrycznie żółkł. Dodam że data ważności jest długa, a buteleczka stała w czarnej... w szafie, było ciemno :) Załączam zdjęcia..

sandrus
15-11-2013, 01:02
dziewczyny proszę dajcie linka do tego wychwalanego nabłyszczacz,który można dawać na hybrydę

_kasiunia_4
15-11-2013, 07:24
Sandrus chodzi Ci o ten silikonowy??
Proszę :
nails.silcare.com/exellent-easy-vanish-sealer-15-ml.html (http://forum.wzorki.info/nails.silcare.com/exellent-easy-vanish-sealer-15-ml.html)

Z czystym sumieniem go polecam !!! Używam go już dobre 2-3 miesiące i nic się nie dzieje :)

sandrus
15-11-2013, 08:56
Kasiunia nie otwiera mi się link.
to ten?
NABŁYSZCZAJĄCY Exellent Easy Vanish Sealer SILCARE (3637345445) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/nablyszczajacy-exellent-easy-vanish-sealer-silcare-i3637345445.html)

anikol
15-11-2013, 10:45
Sandruś bo to ten :)

Nie wiem Aniuta czy on żółknie czy nie bo używam głównie Vanisha ale ja widzę inny problem też na paznokciach. One nie są w wierzchu zżółknięte tylko całe aż do naturalka prawie ale gdzieniegdzie. Paznokcie żółkną w kontakcie z różnymi substancjami chemicznymi, kremami brązującymi oraz u Pań korzystających nadmiernie z solarium.
Dzieje się tak u wszystkich Twoich Pań? Czy tylko wybiurczo u niektórych?
Ja polecam zmianę nabłyszczacza. Moje ukochane to Vanish i Perfect i nie eksperymentuje z innymi skoro większość z nas wypowiada się że akurat te są najlepsze.
:*

marchewka1
15-11-2013, 13:41
Niestety quick finish nadawalby sie moze tylko do nablyszczania bardzo ciemnych kolorkow,ale to tez trzeba sprawdzic czy nie zmieni kolorku. takie jakby oczka lub przeswity tez mi sie zdarzaly,na szczescie tylko na wzorniku,jezeli nakladalam go na warstwe dyspersyjna innego zelu lub hybrydy,tak jakby slizga sie, na zmatowionej powierzchni ok,ale nietety zolknie. Szkoda,szkoda,bo jest gesty i nigdzie nie splywa,moze firma popracuje nad skladem

hersa
15-11-2013, 14:30
Ja ostatnio testowałam ten finish z no name na frenchu i nic nie żółknie. Może z innej partii mi się trafił, nie mam pojęcia. Nic nie pęka, nie odłazi, błyszczy aż do odnowy. No ale po Waszych wypowiedziach boję się zamówić większą pojemność.

anikol
15-11-2013, 16:56
Dziewczyny partie partiami ale na żółknięcie materiału ma wpływ nie tylko sam żel. Jak żarówki są stare i przepalone to palą żel jak nie wiem co, jak klientka moczy je we wszystkim i niczym też niedobrze, solarium beeeeeee
Kazda z nas ma swoje ukochańce i same widzicie po wypowiedziach u jendych z nas wszystko gra i buczy u drugich niekoniecznie.....

Podpowiem Wam już dziś że paletka brązów ma pojawić się od przyszłego tygodnia i jeszcze mała niespodzianka, pojawią się 3 nowe coverki w odcieniach: Light, Medium, Dark. Z okazji świąt pojawią się pięknie pachnące oliweczki ...... :cwaniak2:

natalia268
17-11-2013, 18:45
Używacie może acetonów silcare ? Jakieś opinie ?

cobrunia
17-11-2013, 20:05
Witam wszystkich serdecznie.
Moja przygoda z pazurkami trwa od 11 lat, kocham to:love:. Od jakiś 3-4 lat pracuje na marce Silcare, głównie na Basic. Rewelacyjne żele, nie mam z nimi problemów , przedtem pracowałam na SPN (takie sobie za tą cenę).
Do stylizacji zazwyczaj używam również żelu silikonowego SF(po pierwszej warstwie) rewelacyjnie zwiększa przyczepność.
Miałam problem z Basic French Pink bo mi zmieniał kolor ale kiedyś przez przypadek nie zamówiłam i musiałam sobie inaczej poradzić :cwaniak2: wzięłam Basic pink dodałam odrobinę bieli i różu i wyszedł mi taki jaki chciałam kolor.
Nie używam białych żeli z Silcare bo mi zazwyczaj żółkną ,mam z Indigo jak i cover (jest dla mnie delikatniejszy)-ale spróbuje With Angel.
Jeśli chodzi o nabłyszczacz to używam Exellent Shining dobrze jest ostatnią warstwę utwardzić dwa razy i chwilkę dać mu odparować. Spróbuję oczywiście tego , który polecacie :D, może w końcu trafie na ten jedyny...
Jestem bardzo zadowolona z waszych żeli, choć miewacie wpadki :D i przyłączam się do prośby o zmianę zamykania żeli. Czasem muszę szybko otworzyć nowe opakowanie i ganiam za nożykiem a przy kolorach nie wspomnę :sciana:
Pozdrawiam wszystkich kochających pazurki.:kooffa:

Witamy! - Paznokcie Piła - Pazurkownia - Stylizacja paznokci (http://pazurkownia.com.pl/)

sylla
18-11-2013, 08:25
A ja chyba ponarzekam na cover Basic. Używam go od lat. Nie znam fajniejszego . A ostatnie opakowanie ma jakiś podejrzany kolor. Na pazurkach wygląda nie naturalnie. No cóż....
Trochę się rozczarowałam. Wszyscy na to zwracają uwagę a wyrzucić szkoda :(

malinowa
18-11-2013, 10:08
sylla (http://forum.wzorki.info/members/2549-sylla.html) ja mam 3 opakowania covera base one i w każdym pudelku jest inny odcień, ale żaden na szczęście nie wygląda brzydko na paznokciach, jak kolor ci nie odpowiada to go troszkę rozjaśnij, ja często do covera dodaję żelu diamentowego tj prawie identycznego z gitterem indigo nr 1, rozjaśnia cover i mieni się świecącymi drobinkami coś w rodzaju covera bling bling

nataszka
18-11-2013, 11:13
Malinowa ja miałam identyko z tymi cowerami- co pudełko to inny odcien. Cobrunia w jaki sposób uzywasz silikonowego sf,bo nie rozumiem tego ze PO pierwszej warstwie:/:

sylla
18-11-2013, 12:09
Właśnie chodzi o to , ze jakiś taki za jasny jest , daleko od naturalnego odcienia płytki

sztynka
18-11-2013, 12:28
Dostałam dziś mojego quick finisha. wzięłam na próbę ten za 7 zł/6ml i dobrze. Bo jest masakrycznie gęsty i po nałożeniu go na paznokieć zostawia dziury i prześwity, beznadzieja.

malinowa
18-11-2013, 15:03
sylla (http://forum.wzorki.info/members/2549-sylla.html) to może spróbuj dodać troszkę różowego żelu, kiedyś w którejś gazetce był artykuł na temat coverów i były pokazane przykłady jak można zmienić odcień covera dodając odrobinę kolorowych żeli, o ile dobrze pamiętam, to żeby przyciemnić to był dodany brązowy żel , spróbuj dać ociupinkę, wymieszaj itd, aż do uzyskania właściwego odcienia

nanami7
18-11-2013, 15:30
a ja kupilam nablyszczacz z excellent ktory polecacie i wlasnie moja klientka sie odezwala ze ma takie malenkie dziurki na kazdym paznokciu ... :/ eh

anikol
18-11-2013, 16:19
Nanami przy tym nabłyszczczu nie ma mowy o dziurach musiałam go za cienko zaaplikować w takim bądź razie. Ja mam co partię w pracy i bierzemy zawsze ok 10 sztuk co miesiąc i nic się nie dzieje. To jest sylikon i jego zaletą jest to że można go ciapnąć wieksza ilością np na środek pazura a idealnie zamaskuje to czego my nie dopiłowałyśmy i żadne farwocle nie wychodzą jak to bywa przy zwykłych glosach.

nataszka
18-11-2013, 16:27
nanami dziury czy puste placki? bo dziury robia się w żelu budujacym jak ci w nim bombelki powietrza pływają od zbyt energicznego nabierania lub mieszania. I potem nawet nabłyszczacz tego nie pokryje. Natomiast jak dasz za cienka warstwe nabłyszczacza to podczas twardnienia w lampie mogą zrobic sie takie puste placki.
A co do mieszania covera to ja kiedys dodawałam pudrowy róż żeby ożywić kolor i wszystko było git :ok:

_kasiunia_4
18-11-2013, 16:34
to dziwne bo ja go już tyle używam wiele paznokci nim zrobiłam i nigdy dziurki mi się nie zrobiły ;)

cobrunia
18-11-2013, 20:23
Nataszka- No przygotowuję płytkę, odtłuszczacz, primer i daje cienka warstwę żelu Basic a na to cienko sylikon. Dzięki temu nie mam żadnych podpowietrzeń nawet przy problemowej płytce. Pozdrawiam

malinowa
18-11-2013, 20:28
cobrunia (http://forum.wzorki.info/members/11590-cobrunia.html) no to chyba dzięki żelowi Basic nie masz tych zapowietrzeń bo on leży jako pierwsza warstwa na płytce, a po co ten silikon to nie rozumie, a dalej na ten silikon dajesz normalny twardy żel? chyba za dużo kombinacji

anikol
18-11-2013, 21:24
cobrunia (http://forum.wzorki.info/members/11590-cobrunia.html) no to chyba dzięki żelowi Basic nie masz tych zapowietrzeń bo on leży jako pierwsza warstwa na płytce, a po co ten silikon to nie rozumie, a dalej na ten silikon dajesz normalny twardy żel? chyba za dużo kombinacji
Oczywscie ze to dzięki Basic :P ja daje French pinka z Basica jako podkład i pięknie bez zapowietrzen. Nigdy przenigdy dziewczyny nie kładziemy sylikonow miedzy wartswami twardego żelu! Sylikon jako pierwsza ok.

nataszka
18-11-2013, 21:46
Właśnie, jak damy silikon pomiedzy warstwy twardego żelu to może się rozwarstwiac. Poza tym gdzie tu sens jak damy go pomiędzy? Jako podkład czy wykończenie jak najbardziej ale jako drugą warstwę ?:/:

nanami7
18-11-2013, 22:27
dziewczyny dziekuje :* ja na prawde nie wiem co ona robila... byla na poprawce, pazury jak od samoopalacza - przybrudzone, ale ona nie uzywa. Oczywiscie nie przyznalam sie ze mialam jakis nowy produkt bo by afera byla ;) czyli co, dawac grubsza warstwe? Szczerze mowiac pierwszy raz mi sie cos takiego wydarzylo... :)

_kasiunia_4
18-11-2013, 23:01
spróbuj troszkę grubszą dać :) ja go nie żałuję jak nakładam bo nie boje się zapowietrzeń jak mi ucieknie na naturalka troszkę :)

nataszka
18-11-2013, 23:49
A może przemyła paznokcie zmywaczem z acetonem?

emila
19-11-2013, 18:09
Ja mam pytanko o ten nabłyszczacz silikonowy, czy można go nakładać po hybrydzie? I czy przy ściąganiu piłuje się jego powierzchnię, czy nie ma takiej konieczności ?

nataszka
19-11-2013, 20:34
Emila jak najbardziej na hybryde możesz dac silikonowy nabłyszczacz. A czy trzeba piłowac czy nie to juz ci nie powiem bo ja wszystko pilnikiem lub frezarka jade ;)

cobrunia
19-11-2013, 22:10
Dziewczyny naprawdę robię tak od kilku lat. Basic, silikon i dalej buduje lub kolor. Nic się nie dzieje. NIGDY.
Kiedyś uznałam , że mam naprawdę dobry żel i odpuściłam sobie silikon. Było dobrze ale nie rewelacyjnie. Po jakimś czasie klientki z problemową płytką same prosiły o silikon i problem zniknął. Więc wróciłam do sposobu z silikonem.
Teraz gdy przychodzi nowa klientka i twierdzi, że żel u niej się nie trzyma to moim sposobem nie ma mocnych.:jupi:

nanami7
19-11-2013, 22:56
nie pytalam o to czy zmywala czy nie, to jedna z klientek ktore lubia cos wyczyniac... :/: i na pewno by sie nie przyznala

Cobrunia kazdy ma swoj 'patent' na to co zrobic zeby pazurki sie trzymaly ale i tak nie wiem po co ten sylikon pomiedzy :D

nataszka
20-11-2013, 12:36
cobrunia ale najpierw basic utwardzasz i na utwardzony nie przemyty dajesz warstwe silikonu? spróbuj naszych z seri easy wanish tez są świetne a cena dużo nizsza. Jesli dajesz pod spód to jak najbardziej ten clear ze złotego słoiczka- jest ciut geściejszy od tego nabłyszczajacego.
Upss "naszych" ale mi sie napisało :skacze: chodziło mi o silcare. Chyba mnie musicie anikol adoptowac do waszej silcarowskiej rodziny :haha:

anikol
20-11-2013, 12:49
Naszych hehehehe
Rodzina to my wszystkie, Silcarowe maniaczki :skacze:
Grono fanek tej marki przybywa bo poza paroma "nieulubieńcami" moimi sa nie do pobicia i cenowo i z podejściem do klienta dlatego też ich reprezentuję.
Oczywiście są droższe marki, inne żele ale ja postawiłam na Silcare i na tych żelach pracuję w salonie przyjmując kilkadziesiąt klientek w miesiącu bez problemów z trzymaniem masy więc nie rozumiem po co przepłacać.
Macie mnie i możecie być pewne że wszystkie wasze sugestie ZAWSZE trafiają dalej.

No to rodzinko :przytul: i miłego dnia bo ja zaraz zmykam do pracy :papa:

nataszka
20-11-2013, 13:19
Wyjatki potwierdzaja regułę, nie ma firmy bez bubli :skacze:

anikol
20-11-2013, 13:33
Nataszka to chyba zbyt mocne stwierdzenie :huh:

nataszka
20-11-2013, 14:28
Może i masz racje bo w sumie każdy produkt znajdzie swojego klienta ;)

katarina1977
22-11-2013, 20:54
co do przebarwień na silikonach - wystarczy przemalować bezbarwnym lakierem, te żele mogą sie przebarwiać, np od od obierania grzybów.

sandrus
22-11-2013, 22:36
Dziewczyny ,które pracują z easy vanish tym nabłyszczaczem-nie wracają do Was klientki z "brudnymi"paznokciami?:D

Szczególnie widoczne na jasnych kolorach przy innym nabłyszczaczu,bo ten mam dopiero od wczoraj.

I jeszcze jedno macie te termo zele?
fajne są?
Ja wzięłam 4 na próbę i na wzorniku za cholere nie mozna zobaczyć "efektów".Jak na paznokciach?

Kupiłam też "salomon".W słoiczku faktycznie piękny,łososiowy kolorek.
Po utwardzeniu robi się bardzo jasny(akurat tego się spodziewałam,bo juz któras pisała)ale generalnie ładny ten kolor wychodzi.
Dodatkowo nawet nieźle mi zamaskował małe co nieco klientki i to przy jednej warstwie.

nataszka
22-11-2013, 23:04
Tak, silikonowy nabłyszczacz lubi sie przebarwiac i ciut ścierac dlatego ja daje na niego jeszcze warstwe bezbarwnego lakieru

sandrus
22-11-2013, 23:29
o kurcze to nieźle;(

załamka:)
nie znoszę takiego problemu.........

fryzzz
22-11-2013, 23:38
U mnie jest ok, wcześniej używałam nabłyszczacza z innej firmy wysychajacego w lampie a ze jestem fryzjerka i przy farbowaniu czy zmywaniu farby z wlosow w chwilach gdy pracowalam bez rekawiczek co nieco dostawalo sie na pazurki od razu sie farbowaly, robily sie brzydkie plamy, natomiast z tym nablyszczaczem nie mam takiego problemu, wiadomo jak wsadze pazurka do farby to nie ma sily zeby nie chwycilo ale przy normalnych czynnosciach nic sie nie przebarwia, jedynie na calych bialych pazurkach po ponad miesiacu biel nie byla juz taka ,,czysta" ale wlasnie ze wzgledu na moja prace, bo klientki wracaja z ladnymi

sandrus
22-11-2013, 23:44
ooo to dobrze,że jakieś pozytywne słowa w tym temacie :)
Bo ostatnio ibd zszedł na psy i wracały z masakrą:/:

anikol
22-11-2013, 23:48
Easy Vanish to sylikon czyli żel giętki, miękki, gumowaty i ma prawo się ścierać przy większych pracach.

nanami7
22-11-2013, 23:53
dziewczyny cofam to co napisalam o tym Excellent Vanish !!
Przeciez ja robilam jej pazury we wtorek a nablyszczacz kupilam w czwartek :/: przepraszam za wielkie poruszenie !!
to inna marka zrobila mi psikusa. Teraz juz w 100% uzywam silikon silcare :ok:

natalia268
23-11-2013, 08:44
Termo zele to tragedia. Totalną pomyłka. Jak tylko weszły kupiłam 1 kolor, nie zmieniał sie po wszystkich wskazowkach pisanych na fb przez silcare i innych. Wymienilam ten kolor na inny i to samo.

sandrus
23-11-2013, 10:47
To nieźle:(

nataszka
23-11-2013, 11:07
Ja na silikon daje warstwe bezbarwnego i mówie klientce że za tydziń czy dwa może sobie zmyc zmywaczem bez acetonu...a potem klientki wracaja zadowolone że jak zmyły lakier to pazurek tak ładnie się błyszczał że nie trzeba było malowac :)

sandrus
25-11-2013, 21:23
Dziewczyny jak to jest ze zwrotem czy wymianą w silcare.
Cały czas myślę o tych termo.Na paznokciach ich jeszcze nie testowałam,ale jak faktycznie lipa to ja dziękuję....
Nie ma problemu by np.wymienić je na inny towar?

ania_niusia:)
25-11-2013, 22:47
ooo to dobrze,że jakieś pozytywne słowa w tym temacie :)
Bo ostatnio ibd zszedł na psy i wracały z masakrą:/:

sandrus a jaki dokładnie produkt IBD masz na myli??? :):P

sandrus
25-11-2013, 22:51
top hybrydowy

anikol
26-11-2013, 11:29
Dziewczyny jak to jest ze zwrotem czy wymianą w silcare.
Cały czas myślę o tych termo.Na paznokciach ich jeszcze nie testowałam,ale jak faktycznie lipa to ja dziękuję....
Nie ma problemu by np.wymienić je na inny towar?

Jak można zwrócić produkt?
Klient, jeśli zauważył wady w produkcie może go zwrócić w firmowym sklepie, bądź drogą pocztową
z uzasadnieniem zwrotu. Wówczas zapoznając się z uzasadnieniem zwrotu podejmowane są decyzje dotyczące reklamacji.
Co się stanie jak zamówiony kosmetyk nie spełni oczekiwań?
Zaufanie to podstawa. Zależy nam na jak najlepszej satysfakcji z zakupionych produktów marki Silcare. Jeśli Klient nie jest zadowolony z produktu, oferujemy zwrot pieniędzy, wymianę na inny produkt w tej samej cenie lub za dopłatą. Zwrotu produktu można dokonać w ciągu 10 dni od daty zakupu w wybranym sklepie firmowym Silcare, bądź drogą pocztową.

malinowa
27-11-2013, 20:01
czy ktoś używał tego nabłyszczaczahttp://nails.silcare.com/exellent-shining-2189.html?

_kasiunia_4
27-11-2013, 20:26
malinowa piszemy o nim już od kilku stron :) poczytaj :) wiele osób go używa :)

malinowa
27-11-2013, 21:38
[/URL][URL="http://forum.wzorki.info/members/4762-_kasiunia_4.html"]_kasiunia_4 (http://forum.wzorki.info/members/4762-_kasiunia_4.html) a to ten w słoiczku i w buteleczce to dokładnie to samo?

karo-f
27-11-2013, 23:04
Dzień dobry- ja tu całkiem nowa :) i mocno początkująca ;)
Ale dokładna, systematycza, czytam i się uczę. Przebrnęłam przez cały wątek i mam kilka pytań- chcę pracować na naturalnych paznokciach, żele Silcare podobają mi się ze względu na bogactwo gamy i właściwości. Jako totalnie początkująca, do pracy na naturalkach ( i do ćwiczeń na palcu.. :P) wymyśliłam sobie taki "zestaw startowy", powiedzcie mi proszę co o nim sądzicie, co ewentualnie zamienić?

- Base one cover albo French pink-na bazę (do frencha, baza do cieniowanek, przykrycia brzydkiej płytki)
- Base one clear-v albo Violet do budowy i jako baza (zamiast frenchowego)
- i tutaj w zależności czy french czy kolor i zdobienia- albo W-4 Bianco Estremo albo White angel, albo Base One Color Gelki
- znowu na to Base one clear-v albo Violet
- na koniec silikonowy Exellent Easy Vanish Sealer 15 ml bez przecierania, albo Perfect high quality professional UV Gel Sealer na lekko przematowionego zbudowanego pazura

Dobrze kombinuję? czy czegoś Wam tu jeszcze brakuje? czy taka kolejność będzie dobra do nieprzedłużanych pazurków rąk i stóp?

_kasiunia_4
27-11-2013, 23:26
Malinowa nie wiem czy to to samo - wydaje mi się że nie, ja mam w takiej czarnej matowej buteleczce

Karo-f
jako baza french pink jest ok, może być też jako baza np. violet
cover to cover nie użyłabym go jako bazy
do budowy violet lubie i polecam clear-v nie miałam ale dziewczyny też polecają
gdybyś wybrała violet miałabyś żel i do budowy i jako bazę :)
z białych mam white angel i jest ok :)
jeśli chodzi o nabłyszczacze to do naturalnych paznokci bardziej poleciłabym Ci easy vanish sealer

paznokcie robię tak
baza
cover + końcówka french
buduje i opracowuje
nabłyszczam

baza
2 razy kolor
buduje i opracowuje
nabłyszczam

sandrus
27-11-2013, 23:35
Ja też mam ten w butelce.Mam go niespełna tydzień.
Nie wiem jak będzie jak zaczną wracać klientki,ale póki co same plusy
za łatwość aplikacji
za szybkie i bezproblemowe utwardzanie
za piękny połysk

Minus jest taki,że trafił mi się lakier ze "zwichrowanym' pędzelkiem.

karo-f
27-11-2013, 23:42
Karo-f
jako baza french pink jest ok, może być też jako baza np. violet
cover to cover nie użyłabym go jako bazy
do budowy violet lubie i polecam clear-v nie miałam ale dziewczyny też polecają
gdybyś wybrała violet miałabyś żel i do budowy i jako bazę :)
z białych mam white angel i jest ok :)
jeśli chodzi o nabłyszczacze to do naturalnych paznokci bardziej poleciłabym Ci easy vanish sealer

No to nie tak chyba całkiem źle wymodziłam ;) a jak nabłyszczasz i czym w momencie jak na samej górze opracowanego paznokietka np. swarowszczaki kładziesz? na jedną warstwę easy vanisha da radę je położyć i utwardzić ? czy np użyć zamiast pędzelkowych nabłyszczaczy żelu Base One Shining i zatopić w nim?

sandrus
27-11-2013, 23:51
Cyrkonie najlepiej na top i utwardzic i na to raz jeszcze top.

karo-f
27-11-2013, 23:55
To taka opcja zalewania podwójnego swarowskich to trochę się chyba z celem mija...
Na nabłyszczaczu od hybrydy trzymają mi się już ponad tydzień i bez podwójnego zalewania, jak zaleję to na bank stracą błysk.

To lepiej na Shining czy na Easy Vanish? :)

sandrus
28-11-2013, 00:04
Ale drugą warstwą przecież nie zalewasz tych cyrkonii tylko tak jakby "otulasz".
A na pierwszą cienką warstwę topu nakładasz...
Więc nie są wtopione i nic nie tracą ze swojego wyglądu.

_kasiunia_4
28-11-2013, 11:05
Ja cyrkonie mocuje na kroplę żelu np Violet i później nablyszczaczem je otulam

natalia268
28-11-2013, 19:28
na temat cyrkonii tutaj prosze sie wypowiadac i pytac ;) -> http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-paznokcie/160-cyrkonie-wtapianie-ozdob-18.html

karo-f
28-11-2013, 21:15
na temat cyrkonii tutaj prosze sie wypowiadac i pytac ;) -> http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-paznokcie/160-cyrkonie-wtapianie-ozdob-18.html

Dziękuję, widziałam- ale pytam tylko i wyłącznie o dwa produkty do stylizacji z Silcare, dlatego- w tym wątku :)

anikol
29-11-2013, 10:03
czy ktoś używał tego nabłyszczaczahttp://nails.silcare.com/exellent-shining-2189.html?

Kochana to nie jest absolutnie ten sam żel co w czarnej buteleczce Exellent. Ten w słoiczku to zwykły "twardy" nabłyszczacz też do przemywania ale to nie jest sylikon.

Ja cyrkonie przyklejam na klej na nabłyszczonego pazurka sondą ciuteczkę kleju i na to ciup cyrkonie :ok:

karo-f
29-11-2013, 11:48
@Anikol a czy mogłabyś zerknąć kilka postów wyżej i wypowiedzieć się na temat zestawu startowego z Silcare który sobie zmontowałam? Byłabym wdzięczna :)

anikol
29-11-2013, 13:13
Karo wszystko się zgadza. Tylko pamiętaj nigdy nie stosujemy coverkow jako bazę! To samo się tyczy kolorowki,zawsze na bazę clear czy też np na French pink.
Nablyszczacze super oba i z serducha całego polecam odtluszczacz basic drugiego tak dobrego i mocnego nie znajdziecie nigdzie.Uzywam go też do przemywania żelu.

malinowa
29-11-2013, 14:10
anikol (http://forum.wzorki.info/members/2165-anikol.html) i na samym kleju cyrkonie ci się trzymają? a klej to z silcare?

karo-f
29-11-2013, 14:24
z serducha całego polecam odtluszczacz basic drugiego tak dobrego i mocnego nie znajdziecie nigdzie.Uzywam go też do przemywania żelu.

A będzie też ok do mycia pędzli? mam i nylony i sobole i się zastanawiam jaka jest szansa na to, że za bardzo mi włosia nie poniszczy.

Jeszcze kwestia nabłyszczania- Exellent Easy Vanish z racji tego że pisałyście tutaj o jego 'silikonowatości' i pracy bardziej się pewnie będzie nadawał do naturalnych żelowanych paznokci, a użycie żelu nabłyszczającego Base One Shining albo jako ostatnia warstwa to raczej przy sztywnych pazurkach, forma albo tips?

Poleciłybyście jeszcze coś konkretnego bazowego zamiast primerów z Silcare na problematyczną, potliwą płytkę? Wiem że to jednofazówki i teoretycznie powiny się trzymać na dobrze przygotowanym paznokciu , no ale ;)

nanami7
30-11-2013, 00:36
Karo akurat silicon z excellent mozesz dac na hybryde, na zel na tipsie i na szablonie, a takze na zel na naturalku. Uzywam go od 2 tyg i sie pieknie blyszcza i nie mam na niego skarg :)

nataszka
30-11-2013, 14:51
dziewczyny a często sięgacie po bonder silcare?

sandrus
30-11-2013, 17:06
Ja nigdy :)

Inkapaznokcie
01-12-2013, 11:51
Hej dziewczyny.:)
Mam pytanie odnośnie żelu base one shining. Czy jest dobry jako nabłyszczacz? Nic się z nim nie dzieje? Właśnie znalazłam na allegro że jest 40% taniej i sie zastanawiam czy warto kupić.:)

anikol
01-12-2013, 14:43
A będzie też ok do mycia pędzli? mam i nylony i sobole i się zastanawiam jaka jest szansa na to, że za bardzo mi włosia nie poniszczy.

Poleciłybyście jeszcze coś konkretnego bazowego zamiast primerów z Silcare na problematyczną, potliwą płytkę? Wiem że to jednofazówki i teoretycznie powiny się trzymać na dobrze przygotowanym paznokciu , no ale ;)

Nadaje się do pędzelków z tym że ja pędzle z naturalnego włosia traktuję jak swoje i od czasu do czasu czyszczę je w szamponie z dodatkiem odżywki do włosów. W domu mam pędzel od 4 lat ten sam, wprawdzie już wysłużony ale jeszcze do niedawna dawał radę ;)

Co do "potliwości" płytki to muszą coś wyjaśnić, nawet ostatnio to pisałam komuś......pojęcie tłustej płytki jest bardzo błędne bo takiej płytki nie ma! Paznokieć to zrogowaciała blaszka pozbawiona gruczołów łojowych i potowych, przeciez to martwy wytwór naskórka który nie oddycha więc tym bardziej się nie poci ;) Paznokieć składa się ze 100 warstw korneocytów. To izolatory wilgoci chyba że płytka jest na maksa spiłowana i cienka wówczas cośik może się przedostać z żywej części paznokcia ale z reguły zanieczyszczenia na płytce pojawiają się z wałów. Często problemy z pazurkami a raczej z zapowietrzaniem mają klientki z tłustą lub mieszaną cerą, takim osobom pocą się również dłonie i stąd "potek" na płytce. Jedynie co możemy zrobić to co najmniej 2krotnie oddtłuścić pazurki. Ja oddtłuszczam 3 razy, najpierw porządnie wały, potem lece po płytce i raz jeszcze po pazurkach na to primer i tak dalej. Pytajcie się zawsze klientek czy mają problemy z cerą, wówczas potrójne zastosowania odtłuszczacza Basic (mojego ulubionego) rozwiąże wam sprawę z niespodziankami . Nigdy nie tłumaczmy klientce że to jej wina bo ma "potliwą" płytke bo to bzdura.

karo-f
01-12-2013, 18:12
Dzięki :) cieszę się że znalazłam to forum bo dziewczyny jesteście wszystkie naprawdę bardzo pomocne :ok:Koszyk w Silcare pakuję od tygodnia, weszłam przed chwilę dorzucić kilka kolorów... a tam nowa kolorówka i nowe covery w 3 odcieniach z Base One :) normalnie oczopląsu można dostać :D Fajnie jeszcze jakby wzorniki były, bo to co znalazłam na allegro niestety nie ma podpisanych kolorków z nowości... i na allegro już są wszystkie brzoskwiniowe odcienie i nowe róże, w sklepie jeszcze się nie pojawiły.. może poczekam jeszcze kilka dni z zamówieniem :skacze:

Inkapaznokcie
02-12-2013, 15:10
Mam pytanie odnośnie żelu base one shining. Czy jest dobry jako nabłyszczacz? Nic się z nim nie dzieje? Właśnie znalazłam na allegro że jest 40% taniej i sie zastanawiam czy warto kupić.:)

anikol
02-12-2013, 16:28

Niestety nie używałam go ani razu ale nie rozumiem po co eksperymentować z innymi skoro rekomendujemy jak jedne mąż ;) nabłyszczacz Exellent i Perfect :ok:

Inkapaznokcie
02-12-2013, 20:09
Dziękuje bardzo. Nie będę kombinować zamówię Perfect. :)

---------- Dodano o godzinie 20:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:31 ----------

Mam jeszcze pytanie dotyczące tego bonderu GĘSTY Bonder PERFECT 15g SILCARE podkład + GRATISY (3751816077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/gesty-bonder-perfect-15g-silcare-podklad-gratisy-i3751816077.html). Dobry jest czy lepiej kupić ten PERFECT Bonder 15ml SILCARE pędzel podkład GRATISY (3714250019) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/perfect-bonder-15ml-silcare-pedzel-podklad-gratisy-i3714250019.html).

_kasiunia_4
03-12-2013, 07:32
Anikol, masz może gdzieś zdjęcia paznokci z użyciem tych nowych coverów z base one ? Zależy mi na tym żeby zobaczyć jak prezentują się na paznokciu a nie na wzorniku.. ;)

anikol
03-12-2013, 09:07
Ja mam bonder w pędzelku wygodnie się go aplikuje.
Coverki dopiero zamówiłam wszystkie 3 i wówczas zrobię Wam recenzję.

marylin
03-12-2013, 10:36
Żel UV Base One Silcare kamuflaż Cover 5g. (3765999398) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zel-uv-base-one-silcare-kamuflaz-cover-5g-i3765999398.html)
Znalazłam kolory coverków,sprzedawcy nie polecam,ma drożej niż oficjalny sprzedawca silcare

anikol
03-12-2013, 11:17
Żel UV Base One Silcare kamuflaż Cover 5g. (3765999398) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zel-uv-base-one-silcare-kamuflaz-cover-5g-i3765999398.html)
Znalazłam kolory coverków,sprzedawcy nie polecam,ma drożej niż oficjalny sprzedawca silcare

Jakieś nie takie to zdjęcie bo kolor standardowego covera jest zupełnie inny niż na zdjęciu :/:

Aaggaa
03-12-2013, 13:49
Hej ! ;)
Ja mam problem z Exellent Easy Vanish Sealer SILCARE... Brudzi mi się na końcówkach po paru dniach od zrobienia pazurków. Ma któraś może pomysł dlaczego tak się dzieje ?

nataszka
04-12-2013, 00:55
Bo silikon jest miekki i się ściera. Zabezpiecz paznokcie na koniec lakierem bezbarwnym. I smiało dawaj ciut grubszą warstwę tego nabłyszczacza.
Anikol na moim laptopie zdjecie covera wydaje się bardzo podobne do rzeczywistego. Ale jak możesz wrzuc prosze swoją paletke jak juz dostaniesz coverki. i jak bys mogła dla porównania dorzucic obok masked basic.

Aaggaa
04-12-2013, 13:11
Rozumiem, nie mniej jednak to dziwne bo specjalne nakładam 2 warstwy tego nabłyszczacza na koniec, a po 5 dniach pazurki wyglądają jakby miały miesiąc, nie wyglada jakby była starta warstwa...

karo-f
20-12-2013, 15:59
Zamówienie złożone, zamówienie wysłane, zamówienie dotarło :ok: do rzeczy.
Kolorowe żele - cudne- sweet pink, smoky pink, flaming pink, black jack, i jeszcze 7 innych, na próbniku mniam mniam. Na paznokciach własnych położyłam sobie true red który bynajmniej z red to ma wspólny tylko podstawowy pigment, bo bliżej mu do fuksji niż czerwieni. No ale ;)

Moje pierwsze w życiu pazurki (samodzielnie zrobione) w całości na Silcare- cleaner base one, cieniuteńka warstwa Clear -V, 2 warstwy True red, przetarte w półksiężyce, znowu Clear-V dwie warstwy do dobudowania, piłowanie, matowienie, i na górze Easy Vanish. Zdjęcie komórką na szybko, postaram się o lepsze i o zdjęcie stóp z Flaming Pink zmieszanym z pyłkiem brokatowym.

I jedna jedyna rzecz mi nie daje spokoju... :/: jako że kupiłam jeszcze "zestaw" do frencha w postaci żelu Violet, french pink, 3 odcieni coverków i tak polecanego tutaj Angel White.. czemu ten anioł tak cholernie bardzo bardzo bardzo żółknie? Wrzuciłam na tipsa, dwie warstwy, druga nakładana na utwardzonej widać że jest przynajmniej o 3 tony bielsza :( położyłam Violeta z nadzieją że może wybije pigment i gucio :( jak było ecru tak jest ecru... ;(

agnieszka-nails
03-01-2014, 10:19
Ktore zele polecacie? Serie basic czy base one? Iktore najlepsze do frenchy?

Elizabeth76
06-01-2014, 10:41
Po dłuzszej przerwie od żelu chcę ponownie do niego powrócić wczoraj od rana wertowałam temat i chyba na pierwszy ogień wezmę affinity violet ( ale on na kolor sie nie nadaje ? ) ,bo czytam są różne opinie i właściwie wolałabym clear ale ten podobno żólknie ?? Czy nim zrobie całego paznokcia to znaczy szkielet ,budowa ??

Na drugi ogień zainteresowały mnie te 3 żele base one clear v , clear ,violet ,który z tych 3 polecacie ??

Zamówienie złożone, zamówienie wysłane, zamówienie dotarło :ok: do rzeczy.
Kolorowe żele - cudne- sweet pink, smoky pink, flaming pink, black jack, i jeszcze 7 innych, na próbniku mniam mniam. Na paznokciach własnych położyłam sobie true red który bynajmniej z red to ma wspólny tylko podstawowy pigment, bo bliżej mu do fuksji niż czerwieni. No ale ;)

możesz wstawić wzornik z kolorami żeli ?? ;)

nanami7
06-01-2014, 14:43
Elizabeth ja uzywam do szkieletu i budowy clear pink z linni base one, a jak mam bardziej problematyczna plytke to uzywam affinity ice blue. Pod obydwa klade bonder kwasowy z base one, uniknelam zapowietrzen, wszystko sie trzyma, zero podpowietrzen :)

sztynka
06-01-2014, 16:55
Ja robię tak jak Nanami, używam clear pinka. Tylko do problematycznych paznokci, to on czasem lubi właśnie sprawiać trudności, więc wtedy trzeba bonder.

Elizabeth76
06-01-2014, 18:30
Dzięki za odpowiedz :* a czy kupowałyście od silcare na allegro PINK Żel UV SILCARE Base One I inne 15g 3+5gGRATIS (3803307724) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/pink-zel-uv-silcare-base-one-i-inne-15g-3-5ggratis-i3803307724.html) maja promocje 3 żele + 5g gratis czy ten gratisowy żel można wybrać samemu czy dają losowo ??

karo-f
06-01-2014, 20:19
Na drugi ogień zainteresowały mnie te 3 żele base one clear v , clear ,violet ,który z tych 3 polecacie ??
możesz wstawić wzornik z kolorami żeli ?? ;)

Dzięki za odpowiedz :* a czy kupowałyście od silcare na allegro PINK Żel UV SILCARE Base One I inne 15g 3+5gGRATIS (3803307724) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/pink-zel-uv-silcare-base-one-i-inne-15g-3-5ggratis-i3803307724.html) maja promocje 3 żele + 5g gratis czy ten gratisowy żel można wybrać samemu czy dają losowo ??

Kupowałyście, można wybrać :) Też się czaiłam na Affinity i wzięłam u Silcare na Allegro 30 ml Ice Blue, do niego jeszcze na próbę LED 5ml Clear, jak tylko dojdą to pędzle w ruch i odnowa moich łapek bo na odrosty patrzeć nie mogę i dam znać jak się sprawują pod pędzlem i w lampce.

Elizabeth76 może spróbuj i weź wszystkie w 5ml opakowaniach? Cena na allegro zabójcza :) Clear V i Clear różnią się jedynie tym że Clear V ma lekko fioletową poświatę, na kolor spokojnie możesz kłaść bo nie widać, są dosyć gęste ale się super poziomują. Violet jest zdecydowanie najgęściejszy z nich jeśli lubisz glutki ^_^

Postaram się jutro o światło za oknem i machnę wzornik, nie ma sprawy.

karo-f
07-01-2014, 09:42
Wzornik z kolorami Base One nałożonymi po 2 cienkie warstwy :)

Elizabeth76
07-01-2014, 11:46
karo-f dzięki za fotkę ;) (http://forum.wzorki.info/members/20822-karo-f.html)

Czyli uwazacie ze ten żel nabłyszczający najlepszy ?? :D Exellent Easy Vanish Sealer 15 ml - Akcesoria do paznokci, żele UV, manicure - sklep Nails Silcare (http://nails.silcare.com/exellent-easy-vanish-sealer-15-ml.html) na te zele base one też bedzie sie nadawał ??

I jaki cover najczęsciej kupujecie z tych base one ??

---------- Dodano o godzinie 11:46 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:34 ----------

Elizabeth ja uzywam do szkieletu i budowy clear pink z linni base one, a jak mam bardziej problematyczna plytke to uzywam affinity ice blue. Pod obydwa klade bonder kwasowy z base one, uniknelam zapowietrzen, wszystko sie trzyma, zero podpowietrzen :)
nanami tego uzywasz ?? SILCARE Base One Bonder 15ml gruntujący KWASOWY (3786090879) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/silcare-base-one-bonder-15ml-gruntujacy-kwasowy-i3786090879.html)

karo-f
07-01-2014, 15:58
Właśnie w ramach sprawdzania co potrafi Exellent Easy Vanish.. mam już 2 tygodniowy odrost, lekko przematowiłam paznokcia blokiem po całości, i na całość właśnie ten nabłyszczacz- przy wjechaniu na naturalną płytke zero zapowietrzeń, mam nadzieję że ten sposób na odświeżenie mani z takim 2-3 mm odrostem to będzie strzał w dziesiątkę :) póki co w wygląda idealnie

Na podstawowe i kolorówkę z Base One sprawdzony i daje radę :ok: jako że to silikon jest elastyczny i odporny, pracuje z paznokciem. Tylko trzeba się pilnować i nie zmywać z niego lakieru acetonem, bo zejdzie.

sztynka
07-01-2014, 19:03
Ja sobie teraz zamówiłam clear-v :D Lubię sobie zmieniać i znów na promocji wzięłam 50ml w białym słoiczku. Na kolorówce nie zmienia nic, bo ma tylko taką delikatną poświatę. Nawet czarny ładnie wygląda ;] Do końca tygodnia powinno dotrzeć, bo opłaciłam 30.12.
Oczywiście zamówiłam też jakiś kolorek , tym razem czerwień i angel white , bo Anikol zachwalała na blogu.
Jedyne czego do tej pory nie polecam to ten nabłyszczacz: Żel UV Quick Finish 6ml SILCARE bez przecierania (3782930086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zel-uv-quick-finish-6ml-silcare-bez-przecierania-i3782930086.html)
i pilniki: MOCNY! Pilnik SILCARE SZEROKI kolory gradacje HIT! (3798159885) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/mocny-pilnik-silcare-szeroki-kolory-gradacje-hit-i3798159885.html)
Nabłyszczacz żółknie po 2 minutach na pazurach, rysuje się, zostawia plamy i grudki na paznokciach, rysuje się po kilku dniach i ściera z końcówek. Paznokcie po nim wyglądają jakby je ktoś tarką do stóp traktował :porazka: Na szczęście wzięłam ten malutki, cena śmieszna.
Pilniki szybko się tępią, typowe jednorazówki, tylko cena za wysoka, jak na jeden raz. Za złotówkę bym wzięła. Ja mam 5 klientek i każda ma swój podpisany pakiet i niestety te nie wystarczają na długo, za drugim razem miałam problem już skrócić paznokcie.
Kamuflaż biorę zawsze ten: SILCARE Żel 30g COVER kamuflaż SILCARE 3+15gGRATIS (3806195861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/silcare-zel-30g-cover-kamuflaz-silcare-3-15ggratis-i3806195861.html) i do tego 5ml maskeda z silcare w czarnym słoiczku, albo z I-Nails maskeda i mieszam. Robię tak dlatego że ten z Base On jest ciut za rzadki i nie do końca dla mnie kryje, ale po dodaniu w proporcji 3:1 jest idealnie.

agnieszka-nails
07-01-2014, 19:12
kurcze a ja dzisiaj kupiłam ten żel QUICK FINISH :( ciekawe czy mnie zawiedzie...

karo-f
07-01-2014, 19:38
Sztynko, a jak mieszasz Maskeda z Base One'm? 3 częsci maskeda czy 3 części covera?
Dla mnie cover z base one na moja płytkę za ciemny, kupiłam z tych nowych coverów light ale też jakoś super nie jest. Mało kryjący jak dla mnie, wolałabym coś z mocniejszym przykryciem...

agnieszka-nails
07-01-2014, 21:45
a co powiecie na temat hybryd z Silcare z lini NEW COLOR IT ?

sandrus
07-01-2014, 23:24
Dla mnie najlepszy cover z Silcare to był masced.
Próbowałam tego z basic one i to już nie było to.Może te nowe kolorki coverów będą lepsze.Kiedyś na pewno przetestuję.

A czy,któras z Was miała clear v bez poświaty???
Bo ja mam i to juz nie pierwsze opakowanie.

marylin
08-01-2014, 10:52
a co powiecie na temat hybryd z Silcare z lini NEW COLOR IT ? Kupiłam 5 kolorków i jestem średnio zadowolona.Są nadal gęste,ale spodziewałam się tego,bo wynikało tak z opisu,dodałam dwie kropelki rozcieńczalnika do lakierów i jest lepiej.Trochę uciekają od wolnego brzegu,trzeba poprawiać albo szybko malować;)Duży plus za bardzo mocne napigmentowanie.Ogólnie ok.

sztynka
08-01-2014, 13:31
Sztynko, a jak mieszasz Maskeda z Base One'm? 3 częsci maskeda czy 3 części covera?
Dla mnie cover z base one na moja płytkę za ciemny, kupiłam z tych nowych coverów light ale też jakoś super nie jest. Mało kryjący jak dla mnie, wolałabym coś z mocniejszym przykryciem...

Ja w małym słoiczku 5 ml mieszam tak żeby było około 3 porcje base on i 1 porcja maskeda. Wtedy mi ładnie kryje. Ale jak jest po prostu za ciemny, to daję troszeczkę mlecznego białego gęstego i wtedy mam idealny. Ja w ogóle nie używam gotowych coverów. Mało kiedy klientce pasuje kolor. Raczej dokładam białego, czasem też daję ciut różowego. Teraz kupiłam z base on kolor różowy pod nazwą Dream pink. Sam w sobie jest sinawy, ale po dodaniu go do covera base on wyszedł mi piękny, a i mocno kryjący róż. Tylko w tym wypadku dokładnie uważam, by pod mieszany cover było w każdym miejscu równiutko nałożone cleara, albo bondera, bo się zapowietrzy.

karo-f
08-01-2014, 16:48
Teraz kupiłam z base on kolor różowy pod nazwą Dream pink. Sam w sobie jest sinawy, ale po dodaniu go do covera base on wyszedł mi piękny, a i mocno kryjący róż.

Czekam jak tylko dojadą do mnie puste pudełeczka na żele i zmieszam z Flaming Pink, powinno wyjść idealnie :) Dziękuję, świetny pomysł. Po dodaniu białego już nie było tak cacy, trupioblado mimo że dosłownie na koniec sondy dałam, ale dodanie Flaming albo La Viva pink może dać diametralną różnicę! :ok:

natalia268
08-01-2014, 17:31
Kupowałam ostatnio Basic - Masked i się trochę wkurzyłam, bo jest jaśniejszy niż kiedys .... (kupiłam dwa słoiczki i dwa takie same kolorki są)

Base One Salmon French Pink - tak jak dziewczyny wczesniej pisały blednie w lampie.. w słoiczku jest taki łososiowy, a po utwardzeniu trupio biały.. nie mam pojecia do czego można tego użyć, jeśli miałby być widoczny... używam go do budowania, pod kolor i wtedy jest idealny ;)

nanami7
08-01-2014, 23:48
Natalia to tak samo jak french pink. Ladny roz a po utwardzeniu sino bialo bury... :/:

karo-f
09-01-2014, 09:41
No właśnie po french pink człowiek spodziewałby się chociaż odrobiny "pinka" a tu trupek...

A próbowała któraś z Was łączyć Silcarowe Base Ony i Affinity z maskedem i-Nails? W innym wątku całkiem dobrze dziewczyny o nim piszą, kolor i krycie też jak dla mnie piękne tylko nie wiem na ile się chemicznie polubią?

Elizabeth76
09-01-2014, 11:39
To ja będę testowała jeszcze nie wiem kiedy :D basic one cover , basic one violet , i base one thick clear dostałam próbki od koleżanki :D I teraz tak cover basic znam podobał mi sie w nim tylko odcień , z tego co pamiętam strasznie sie rozlewał i jak dla mnie ,a to było dosć dawno jak go używałam, ale oczywiście sprawdzę go teraz i zobaczę czy coś sie zmieniło ;) Dwóch pozostałych nie znam no ale chętnie poznam choć bardziej ciekawa jestem tych base one clear , pink , clear v i affinity przyjdzie może i na nie czas :P

karo-f
09-01-2014, 21:48

Mam dwa opakowania, oba bez poświaty, identyczne jak clear.

sandrus
09-01-2014, 21:56
no to nie jestem sama :D

Elizabeth76
10-01-2014, 10:49
Własnie czytam opis tego żelu base one thick clear i jest napisane ze nadaje sie do budowania paznokci na tipsach ja tipsów nie używam ,czy ktos robił nim szkielet na szablonie czy sie nie nadaje ??

marylin
10-01-2014, 12:10
Ja robiłam,zużyłam całe pudełko na budowanie na szablonie i się nadaje.

Elizabeth76
10-01-2014, 12:12
marylin (http://forum.wzorki.info/members/18988-marylin.html) całego pazurka tym thikiem robiłaś i szkielet i budowa ?? Nie zapowietrzał sie przy skórkach , dobrze sie poziomuje ??

marylin
10-01-2014, 12:22
Robiłam cały,szkielet i budowa,nie zapowietrzał się, ale z poziomowaniem miałam kłopot,bo jak go położyłam tak leżał:P,ja stawiałam go na grzejnik i troszkę się rozrzedzał.A i ciężej się piłuje niż zwykły żel.

fryzzz
10-01-2014, 12:47

Mój też jest bez poświaty :)

sztynka
10-01-2014, 13:13
No właśnie po french pink człowiek spodziewałby się chociaż odrobiny "pinka" a tu trupek...

A próbowała któraś z Was łączyć Silcarowe Base Ony i Affinity z maskedem i-Nails? W innym wątku całkiem dobrze dziewczyny o nim piszą, kolor i krycie też jak dla mnie piękne tylko nie wiem na ile się chemicznie polubią?

A próbowałam łączyć :-) Z powodzeniem. Ale jak dla mnie jest bardzo podobny do silcare masked, choć tego silcare dawno nie miałam, ponoć się pogorszył.
Przyszła mi paczka i moje clear-v i sama nie wiem czy mają poświatę czy nie :P chyba mają.
Co do wacików bezpyłowych, wzięłam za 7,50 500 szt i one są rewelacyjne. A gdzieś czytałam, że komuś się rozwarstwiały, to jak dla mnie grube, przyjemne i się nie rozdzierają. :ok: Kupiłam też kolor czerwony pod nazwą Red Wine i jest to taka krwawa marry-rewelacja , śliczny kolor. Mam nadzieję dziś nim klientce pazurki zrobić. Próbowałam też Angel White, ten biały z kolorówki. Średniogęsty, porównywalny do Golden Nails, ale rzadszy od MM Forte i to sporo, za to kolor jest bielutki, nie ekstremalny, ale wystarczający. Linia uśmiechu wyraźna, utwardza się po 3 minutach, nie rozlewa i po nałożeniu nabłyszczacza z I-Nails Quick Finish nadal jest biały, nie żółknie. Poczekam na klientkę jakąś, to będzie wiadomo jak z trwałością, ale bardzo mi pod pasował, bo do tej pory miałam Allepaznokcie śnieżnobiały, ale on lubił żółknąć i kosztował 9zł/5ml , a ten 7,50/5ml z tym, że w Alle musiałam specjalnie wysyłkę płacić, bo u nich nic nie zamawiałam oprócz żarówek.

karo-f
10-01-2014, 15:41
Próbowałam też Angel White, ten biały z kolorówki. Średniogęsty, porównywalny do Golden Nails, ale rzadszy od MM Forte i to sporo, za to kolor jest bielutki, nie ekstremalny, ale wystarczający. Linia uśmiechu wyraźna, utwardza się po 3 minutach, nie rozlewa i po nałożeniu nabłyszczacza z I-Nails Quick Finish nadal jest biały, nie żółknie.

Kurde a mnie żółknie ekstremalnie- nowa lampa, nowe żarówki, 2 minuty utwardzania i ecru a nie White Angel, więc zazdroszczę :P 2 tygodnie na stopach wytrzymał bez problemu, spiłowałam bo się znudził ;) trwałość ma, tylko ta biel...
Ale kupiłam na allegro jeszcze bianco estremo, nie poddam się bez walki. A biały MM jest dużo gęstszy o Angela, bo też się zastanawiałam nad nim?

sztynka
10-01-2014, 20:42
Ja jeszcze Angela nie próbowałam na człowieku, tylko na paluchu, więc nie wiem jak się zachowa na całej dłoni. Forte z MM jest gęsty, ale po wymieszaniu i ogrzaniu super się nakłada, tylko jest mniej biały. Natomiast Angelo Bianco z MM to śnieżna biel, ale dla mnie za gęsty, bo już podchodzi pod 3D. W mistero można wziąć próbki i to też na plus jest.

nataszka
13-01-2014, 01:45
Jak kupowałam clear-v z tych wyprzedaży to mialam bez poświaty, a jak kupiłam w sklepie stacjonarnym to wyraźnie widac fioletową poświatę choć nie jest ona tak mocna jak przy violecie.
Angel white żółknie mi na potegę ;( Przyzwyczailam się do tego rzadkiego z basic ale trzeba go odkręcic na jakiś czas żeby zgęstniał ciut. Miałam jeszcze jakiś biały z base one, chyba ten estermo najbielszy ale tez ciut żólknie jak się za długo przetrzyma.
Z mlecznych pink french znalazłam tylko jeden który w miare nie blednie w lampie- z seri exellent ale chyba juz go nie ma nigdzie ;( więc sama nie wiem co zrobie jak mi się skończy. Może do tych blednących domieszac jakiegoś różu?
Co do clear i podkładów to zaczęłam używac serii perfect podkładu i budujacego i trzyma się rewelacyjnie :) Ciekawe jak white z tej serii, używa ktoś?
Nabłyszczacz niezmiennie silikonowy exellent choc czasem na frenchu widać jak się brudzi i ściera. Trzeba pokrywać top coat.
Kolor masked z basic bardzo mi odpowiada,świetnie kryje, a jak chcę lżejszy odcień to daję go poprostu mniej i rozcieram:)

_kasiunia_4
13-01-2014, 08:06
ja Angel white też używam i lubię ;)
mi nie żółknie bo pilnuje czasu raz nie pilnowałam i rzeczywiście miał taki lekko żółty odcień..
robię na zmianę po jednym pazurku
najpierw np. mały z lewej ręki później z prawej i każdy do lampy na 30sek.
i proszę aby klientka wkładała po jednym resztę chowając od światła uv czyli jak robie serdeczny już to mały jest schowany a jak środkowy to już 2 pazurki chowa itd. jak już każdy był 30sek. to proszę o włożenie całej ręki na ok 1,5 - 2 min. i pięknie się utwardza wtedy i mi nie żółknie ;)

karo-f
13-01-2014, 09:53
J Miałam jeszcze jakiś biały z base one, chyba ten estermo najbielszy ale tez ciut żólknie jak się za długo przetrzyma.
Z mlecznych pink french znalazłam tylko jeden który w miare nie blednie w lampie- z seri exellent ale chyba juz go nie ma nigdzie ;( więc sama nie wiem co zrobie jak mi się skończy.

Żele UV - ALPHA NAIL STYLIST Ozdoby i akcesoria do stylizacji paznokci (http://www.alphanailstylist.pl/zele-uv,83422.html) może to te których szukasz? są dwa pinki z Exellent? zerknij :)

a jak długo trzymać estremo żeby nie zżółkł? dzisiaj sobie nim będę machać frencha z coverem light i na affinity blue, to wolałabym wiedzieć co zrobić żeby łapki w ecru nie wyjąć :D

natalia268
13-01-2014, 10:43
sztynka - mi się rozwarstwiały ;)

Kurcze.. pilniki mogłyby być ulepszone ;)

karo-f
13-01-2014, 14:53
Okrutnie się zawiodłam.. listonosz przyszedł z paczuchą, Affinity, Bianco estremo (na tipsie wyglada idealnie i utwardził się idealnie, nie zżółkł), kilka nowych kolorków i LED.
No i niestety- Affinity super, naszykowałam paznokcie jak bozia kazała, zbudowałam mały szkielecik na naturalku Affinity, lekko dałam Covera Light, ładnie cacy...

No i doszło do białego :[- ciężko, słabo kryje, nie chciałam zrobić nalanych kluchów, dałam 2 cieniuteńkie warstwy i się franek nie utwardził. Po 3 minuty każda plus dodatkowo jeszcze go 90 sekund trzymałam :(

Ręce mi opadają, spiłowałam sam french, został szkielecik. Jakaś dobra dusza podpowie zielonej koleżance jak teraz dalej na tym zbudować pazurka? French odpada, został mi cieniowany brokat... cholerka, a tak się cieszyłam.:/:

nataszka
13-01-2014, 15:24
To był french pink z tych całych białych pojemniczków exellent ale nie widze go tu nigdzie :/ wieczorkiem pstrykne zdjęcie tego co ja mam, moze ktoś go jeszcze gdzies widział

nataszka
13-01-2014, 18:35
Upss pomylilo mi się z tym żelem exellent. Ja mam french dark pink Base one tylko ze w takim białym wyprzedażowym pojemniczku. Nie wiem co mi się ubzdurało z tym exellent. Chyba dlatego ze z exellent miałam clear pink ;) Wrzucam fotke dla porównania. Naświetlane 2 min

sandrus
13-01-2014, 21:40
Okrutnie się zawiodłam.. listonosz przyszedł z paczuchą, Affinity, Bianco estremo (na tipsie wyglada idealnie i utwardził się idealnie, nie zżółkł), kilka nowych kolorków i LED.
No i niestety- Affinity super, naszykowałam paznokcie jak bozia kazała, zbudowałam mały szkielecik na naturalku Affinity, lekko dałam Covera Light, ładnie cacy...

No i doszło do białego :[- ciężko, słabo kryje, nie chciałam zrobić nalanych kluchów, dałam 2 cieniuteńkie warstwy i się franek nie utwardził. Po 3 minuty każda plus dodatkowo jeszcze go 90 sekund trzymałam :(

Ręce mi opadają, spiłowałam sam french, został szkielecik. Jakaś dobra dusza podpowie zielonej koleżance jak teraz dalej na tym zbudować pazurka? French odpada, został mi cieniowany brokat... cholerka, a tak się cieszyłam.:/:

Ja bym potraktowała je coverem po całości i później zbudowała.
No chyba,że wymyśliłaś sobie wtopki(tak wiemy wymyśliłaś french :P )

Sylwia87
13-01-2014, 23:16
nataszka na tej aukcji jest french dark pink w białym opakowaniu :) UPUST 40% Żele jednofazowe SILCARE Base One 15g (3817515439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/upust-40-zele-jednofazowe-silcare-base-one-15g-i3817515439.html)

karo-f
14-01-2014, 00:49
Ja bym potraktowała je coverem po całości i później zbudowała.
No chyba,że wymyśliłaś sobie wtopki(tak wiemy wymyśliłaś french :P )

No i wyszedł wtopik niestety po tej białej wtopie, bo 'angel white'a' vel 'devil ecru' bym nie zniosła... spiłowane do szkieletu, affinity i biały brokat plus pyłek, ale w niebieskim Affinity i kolorze Red Fire jestem zakochana :love:
Gęściutki, milutki, idealny do pracy, cudnie się poziomuje, żadnych gór i dołów, świetny do piłowania, mniaaaaam :) Tylko bieli do frencha nadal brak...

Elizabeth76
14-01-2014, 07:56
nataszka na tej aukcji jest french dark pink w białym opakowaniu :) UPUST 40% Żele jednofazowe SILCARE Base One 15g (3817515439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/upust-40-zele-jednofazowe-silcare-base-one-15g-i3817515439.html)
Zel 15 g po 7zł ?? A czemu tak tanio ??

Sylwia87
14-01-2014, 08:44
To jest sklep Silcare i wyprzedają żele w białych słoiczkach [zdaje się zastępczych]. Już jakiś czas jest ta wyprzedaż. Są też np. 50g za 17zł, czy 30g za 12zł. Nataszka chciała french dark pink i niestety ten jest tylko w 15g opakowaniach.

sandrus
14-01-2014, 13:14
No i wyszedł wtopik niestety po tej białej wtopie, bo 'angel white'a' vel 'devil ecru' bym nie zniosła... spiłowane do szkieletu, affinity i biały brokat plus pyłek, ale w niebieskim Affinity i kolorze Red Fire jestem zakochana :love:
Gęściutki, milutki, idealny do pracy, cudnie się poziomuje, żadnych gór i dołów, świetny do piłowania, mniaaaaam :) Tylko bieli do frencha nadal brak...

Ja na prawdę lubię silcare,ale ich białe żele dostępne u mnie w sklepie nie spełniają moich oczekiwań.
Lubię gęste,niespływające,takie gdzie po jednej warstwie mamy odpowiednie krycie i gdzie za jednym razem nakładamy na 5 paznokci (czy 4 jak kto woli )
Dziewczyny na fb wstawiły link do gęstego,którego ja nie znam.
Jak któraś zainteresowana to bardzo proszę

Emiga - ozdoby do paznokci - Żel UV Clear - 15g (http://www.emiga.pl/zeluvfrenchwhitethicknaforme15g-p-4222.html)

karo-f
14-01-2014, 14:15
Ja się zastanawiam czy to nieutwardzenie Bianco Estremo to czasem nie wina Affinity- on ma dosyć grubą warstwę dyspersyjną, możliwe że biały jest na nią za chudy- tym bardziej że położony sam na tipsa zachował się idealnie-po 2 minutach twardusi i bialutki. Spróbuję na tipsie ale na Clear V albo na żelu Led i dam znać.

18Mona
18-01-2014, 15:31
Hej dziewczyny, mam do was parę pytań :] Zdarzyło wam się, że żel base one uv gel clear w różowym pojemniku pękał, kruszył się? Zażelowałam nim swoje naturalne paznokcie 2 warstwy, jedna cienka bazowa i druga budująca, opilowalam, dałam 2 warstwy żelu kolorowego i na to nabłyszczacz Quick finish i normalnie widze pęknięcia po całości. Co dziwne siostrom robiłam i one czegoś takiego nie miały :/:

Ten żel clear-v i violet co polecacie to też z tej serii base one w różowych pojemnikach?
Który cleaner kupić: base one róż czy basic w zielonej nalepce?

karo-f
18-01-2014, 18:02
Mnie sam base one clear i clear-v nałożony na naturalne paznokcie poodpryskiwał- dopiero na kwasowy primer się utrzymał, na naturalną płytkę nie- pewnie dlatego że polecany jest głównie na tipsa lub formę, sztywny i mało pracuje z paznokciem, mimo że mam dosyć krótkie paznokcie ale długą płytkę po prostu nie zdał egzaminu.
Quick finish z kolei podobno lubi żółknąć i popękać.

Spróbuj Easy Vanish sealer- silikonowy, miękki nabłyszczacz, jedyne co to warto go zabezpieczyć na sam koniec lakierem bo po pewnym czasie może się rysować, ale jak wyjedziesz na naturalny paznokieć- zero zapowietrzeń.

fryzzz
18-01-2014, 18:08
Jeśli chodzi o żele to tak mowimy o tych w rozowych pojemniczkach choc na wyprzedazy mona spotkac je tez w bialych i czarnych

Cleaner polecam z basica :)

goniek
22-01-2014, 13:20
Cześć dziewczyny!
Jestem świeżakiem na forum. Mam do Was kilka pytań i z góry proszę o wyrozumiałość :) Przyznam, że do tej pory robiłam wyłącznie akryl. Bardzo proszę o pomoc.
Jakie żele polecacie na początek "zabawy" z Silcare?
Jakie połączenia żeli są niezawodne?
Czy żele excellent easy vanish można łączyć z kolorowymi żelami basic color czy base one?

18Mona
23-01-2014, 12:12
Dziewczyny :macham: potrzebuje jakiś dobry primer/bonder lub żel który by nadawał się jako baza do żelowania naturalnej płytki. Z tego co wyczytałam polecacie bonder kwasowy ale nie jestem pewna czy chodzi o ten: Base One Bonder Gel - Kwasowy - Akcesoria do paznokci, żele UV, manicure - sklep Nails Silcare (http://nails.silcare.com/base-one-bonder-gel-kwasowy.html) :huh:

Anikol pisałaś że używasz żelu basic french pink jako bazowego na naturalki i mam pytanie czy ten żel z base one french pink też by się nadawał?

karo-f
27-01-2014, 10:51
Goniek - ja wiem że tego wszystkiego jest dużo ale to jest już napisane- poczytaj wątek.

Mona ja używam primera kwasowego z Sunny Nails i też jest ok. Co do Base One French Pink- zalezy od naturalków. Na moje się nie nadaje bo jest sztywny, blady i odpryskuje. Na naturalne paznokcie bez tipsa i przedłużki na formie polecam silikonowe Exellent Easy Vanish albo Affinity- lepiej pracują z naturalnym paznokciem.
(http://nails.silcare.com/exellent-easy-vanish-clear.html)

anikol
27-01-2014, 12:31
Anikol[/B] pisałaś że używasz żelu basic french pink jako bazowego na naturalki i mam pytanie czy ten żel z base one french pink też by się nadawał?
Nie używałam Base One French pink jako bazy więc ale będzie się trzymał równie dobrze. Z kolei french pinkowi z basica ufam bezgranicznie, jest fajnie lejący kocham go.

malinowa
28-01-2014, 12:16
anikol (http://forum.wzorki.info/members/2165-anikol.html) a na tą bazę z french pink basic budujesz dalej tylko żelem basic czy można na tą bazę dać też żele z base one?

zosia_29
29-01-2014, 11:42
Ja ostatnio wypróbowałam żeliku z włóknami i powiem że bardzo mi się podoba a jesli chodzi o żel Affinity wzięłam niebieski i wszystko dobrze tylko na paznokciu nie robi się przeźroczysty tylko taki mętny więc jeśli już to chyba trzeba brać cleara...

Elizabeth76
30-01-2014, 14:15
jak to jest z tym żelem no name violet on jest w czarnych i różowych pojemniczkach sprzedawany ??

fryzzz
31-01-2014, 10:05
Normalnie jest w różowych pojemniczkach ale podczas wyprzedaży miał cenę chyba 40% niższą i białe oraz czarne pojemniczki

18Mona
02-02-2014, 13:53
Hej dziewczyny ;) Miałyście może cleaner bądź aceton z tej wersji zapachowej?

Miałam zamówić cleaner Basic ale zgłupialam. Kiedyś używałam cleanera z NYC i on ma taki dość ładny zapach i zastanawiam się właśnie nad tymi Silcare Garden Of Colour czy są równie dobre jak Basic w działaniu a do tego nie byłyby duszące?

Mam jeszcze pytanie czy macie żel z Silcare w kolorze oberżyny bądź jakiegoś ciepłego fioletu? Chętnie bym zobaczyła jak wygląda na pazurku: plum z linii Basic, violet z Neonów, deep fuschia z Base One.

W załączniku dodam moją skromną kolekcję Silcare. Może komuś się przyda ^_^

fryzzz
02-02-2014, 15:45
W grupie Silcare na fb ktos wrzucał zdjęcie żelu Plum :)

3524
04-02-2014, 23:06
Ostatnio miałam swoją pierwszą przygodę z Silcare i mam pytanie: Czy bonder taki w buteleczce powinien być tak bardzo gęsty
? Czy może coś się z nim stało?

Kiedy otworzyłam paczuszkę był mega gęsty, ale to chyba przez warunki pogodowe, postał kilka godzin w temperaturze pokojowej i dalej taki jest. Nie da się go nabrać na ten pędzelek z buteleczki. I nie trzyma się w ogóle, wszystko odpada.

nanami7
05-02-2014, 09:47
3524 jest minimalnie gesty, ale da sie go nalozyc i nic nie odpada. Zalezy od temoeratury pomieszczenia. No chyba ze Ty dostalas jakis 'trefny' :) moze ktos jeszcze sie wypowie.

sandrus
05-02-2014, 10:10
Hej dziewczyny ;) Miałyście może cleaner bądź aceton z tej wersji zapachowej?

Miałam zamówić cleaner Basic ale zgłupialam. Kiedyś używałam cleanera z NYC i on ma taki dość ładny zapach i zastanawiam się właśnie nad tymi Silcare Garden Of Colour czy są równie dobre jak Basic w działaniu a do tego nie byłyby duszące?

Mam jeszcze pytanie czy macie żel z Silcare w kolorze oberżyny bądź jakiegoś ciepłego fioletu? Chętnie bym zobaczyła jak wygląda na pazurku: plum z linii Basic, violet z Neonów, deep fuschia z Base One.

W załączniku dodam moją skromną kolekcję Silcare. Może komuś się przyda ^_^

JA mam w tej chwili Aceton zdaje się melonowy.
jest ok.

malinowa
05-02-2014, 20:19
ja mam dopiero co kupiony bonder kwasowy base one z silcare, jest dość gęsty ale da się go nabrać na pędzelek i rozprowadzić, co do odpadania to mam nadzieję, że nic takiego się nie stanie, bo użyłam go dopiero na kilka osób

Danus072
09-02-2014, 19:19
Witam
używała któraś już tego żelu Perfect eurofiber ?
Żel UV Perfect Eurofiber Clear 30g. EXTRA MOCNY ! (3955679676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zel-uv-perfect-eurofiber-clear-30g-extra-mocny-i3955679676.html)
Wcześniej było zapytanie już o ten żel, ale nie mogłam znaleść już żadnej konkretnej odpowiedzi, ktoś miał go przetestować, ale już nie pamiętam jaka kobitka to miała być ;)

Pozdr <3

karo-f
10-02-2014, 15:04
A ja mam taki głupi problem.. z kolorówki Silcare'owej kupiłam już 2/3 oferty, ale nie polubiłam się z metallicami..
Macie jakiś sposób nałożenia tych żeli tak, żeby nie było widać śladów po pędzlu? już i okrągłym próbowałam i płaskim pędzlem, i naturalnym i sztucznym.. i matowiłam ostatnią warstwę kolorku, i bez matowienia.. i ręce mi opadają bo nie mam pojęcia jak się pozbyć tych smug...:(

18Mona (http://forum.wzorki.info/members/21282-18mona.html) próbowałaś może używać tego białego 3d do frencha? zdaje egzamin po jednej warstwie? nie żółknie w lampie?

nanami7
10-02-2014, 15:42
A ja mam kilka klientek ktorym sie 'brudza' paznokcie, a dokladniej jak poloze nablyszczacz z excellenta ten silikonowy to narzekaja ze sie robia przebarwione. Mam moze z 3-4 takie klientki. Jak zmatowie bloczkiem i naloze na nowo to sa znow ladne, albo jak sa przemalowane top coatem (lakierem). Postanowilam sama przetestowac i nosz teraz trzy jasne pazury i sie nic nie dzieje... Ja nie wiem gdzie te baby wkladaja lapska :P mialyscie takie przypadki? Mam wrazenie ze sie tylko tak dzieje na tych silikonach...

karo-f
10-02-2014, 17:50
A ja mam kilka klientek ktorym sie 'brudza' paznokcie, a dokladniej jak poloze nablyszczacz z excellenta ten silikonowy to narzekaja ze sie robia przebarwione.

Robią się. Silikonowy nabłyszczacz fajny ale.. ściera się niemiłosiernie. Ja po 5 dniach na jasnych paznokciach mam na końcówkach szare farfocle, widać że jest brudny i powycierany. Nawet jak położę lakier top. Nie zdaje egzaminu na jasne kolory i na frencha. Kupiłam "fikusowy" nabłyszczacz i jak tylko dojdzie będą testy z silcarowymi żelami. A Excellent zostaje na ciemne lakiery albo często odświeżane wzory. Nawet na sobie nie chce mi się tego matowić i kłaść od nowa, co dopiero proponować komuś "wpadnij za tydzień to ci odświeżę"

18Mona
11-02-2014, 11:16
karo-f (http://forum.wzorki.info/members/20822-karo-f.html) Kupiłam go z myślą o frenchu że nie będzie spływał ale jest bardzo gęsty i źle się go nakłada. Mi robi smugi. No i owszem pożółkł ale to może wina topu bo dawałam ten badziew bez przecierania

Dziewczyny nie załamujcie mnie z tym nabłyszczaczem bo już nie wiem na co się decydować.

zosia_29
11-02-2014, 18:09
Witam
używała któraś już tego żelu Perfect eurofiber ?
Żel UV Perfect Eurofiber Clear 30g. EXTRA MOCNY ! (3955679676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zel-uv-perfect-eurofiber-clear-30g-extra-mocny-i3955679676.html)
Wcześniej było zapytanie już o ten żel, ale nie mogłam znaleść już żadnej konkretnej odpowiedzi, ktoś miał go przetestować, ale już nie pamiętam jaka kobitka to miała być ;)

Pozdr <3

Ja bodajże wyżej pisałam że to jest żel z włóknami wzięłam na próbę 5ml aby spróbować i mi sie podoba przylega elegancko a włókna nawet jak wystają na sam koniec po polerce nie ma nic. Bardzo dobrze trzyma sie płytki więc zamówie go w wiekszej pojemności. Proponuję Ci wziąć mały na próbe i sprawdzić ponieważ co mi pasuje nie musi każdemu pasować. Jesli o mnie chodzi to polecam :)

Danus072
11-02-2014, 21:42
No właśnie zamówiłam już ale trochę większy bo chodziło mi właśnie o gęsty żel, dobrze że Ci pasuje mi pewnie też podpasuje :) Ważne, że dobrze trzyma się płytki
Zamówiłam jeszcze sobie dodatkowo cover i nabłyszczacz od nich i primer żeby wszystko było z jednego zestawu a nie jeden żel z takiej firmy a drugi z innej.
Dam znać jak przyjdzie jak mi podpasował
Dzięki za wiadomość!

Buziaki :*

sandrus
11-02-2014, 23:57
A ja mam kilka klientek ktorym sie 'brudza' paznokcie, a dokladniej jak poloze nablyszczacz z excellenta ten silikonowy to narzekaja ze sie robia przebarwione. Mam moze z 3-4 takie klientki. Jak zmatowie bloczkiem i naloze na nowo to sa znow ladne, albo jak sa przemalowane top coatem (lakierem). Postanowilam sama przetestowac i nosz teraz trzy jasne pazury i sie nic nie dzieje... Ja nie wiem gdzie te baby wkladaja lapska :P mialyscie takie przypadki? Mam wrazenie ze sie tylko tak dzieje na tych silikonach...

U mnie generalnie tragedia z tym nabłyszczaczem.
Nie powiem ,bo pięknie się błyszczy i super utwardza,ale to jak lubi wyglądać na jasnych kolorach to porażka:(

Ja też kupiłam Eurofiber.
Moje pierwsze spostrzeżenia:fajnie się nakłada,super w piłowaniu i uwaga nie bąblował mi co jest szczególnie okropne na frenchu
a niestety zdarza mi się notorycznie przy affinity i serii base one.
Następny plus to ładnie się poziomuje,ale dla mnie to on nie jest gęsty.
Faktycznie jest takie wrażenie,ale to przez włókna.

Danus072
12-02-2014, 16:24
Eurofiber dziś przyszedł
Zaraz zrobiłam sobie jednego pazurka na próbę i też zauważyłam że nie mam mini bąbelków mimo że też zazwyczaj były jak robiłam żelki. Ogólnie jestem zadowolona, cover też ma fajny kolor ładnie pokrył wszystko, pazurek się świetnie świeci!
Piłowało się szybko i łatwo.
Włókna mnie trochę drażnią jak wystają ale do wszystkiego się idzie przyzwyczaić, Na razie przy nim zostaję, zobaczymy może w przyszłości także coś fajnego wpadnie mi w ręcę :)
a formy z silcare są dobre ? Ostatnio tylko na nich pracuję, moje się powoli kończą i zastanawiam się jakie kupić ?
Coś polecacie ?

sidron
12-02-2014, 18:32
A ja mam taki głupi problem.. z kolorówki Silcare'owej kupiłam już 2/3 oferty, ale nie polubiłam się z metallicami..
Macie jakiś sposób nałożenia tych żeli tak, żeby nie było widać śladów po pędzlu? już i okrągłym próbowałam i płaskim pędzlem, i naturalnym i sztucznym.. i matowiłam ostatnią warstwę kolorku, i bez matowienia.. i ręce mi opadają bo nie mam pojęcia jak się pozbyć tych smug...:(

18Mona (http://forum.wzorki.info/members/21282-18mona.html) próbowałaś może używać tego białego 3d do frencha? zdaje egzamin po jednej warstwie? nie żółknie w lampie?

to jest metalic Pink Pop nakładany pędzlem z naturalnego włosia dwiema warstwami :)

https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1545706_637587746306237_1733669652_n.jpg

dodzinka24
12-02-2014, 21:04
Czesc Wszystkim, tak czytam i czytam o produktach silcare ale glownie interesuje mnie nablyszczacz easy vanish mianowicie po utwardzeniu pieknie sie blyszczy ale gdy przecieram cleanerem traci swoj blask. Moze cos zle robie, prosze pomóżcie :)

Wysyłane z mojego LG-P710 za pomocą Tapatalk 2

karo-f
12-02-2014, 23:21
Czesc Wszystkim, tak czytam i czytam o produktach silcare ale glownie interesuje mnie nablyszczacz easy vanish mianowicie po utwardzeniu pieknie sie blyszczy ale gdy przecieram cleanerem traci swoj blask. Moze cos zle robie, prosze pomóżcie :)

spróbuj go utwardzić dwa razy po 2 minuty- chociaż czasami lubi pożółknąć, i daj mu ostygnąć z minutę po wyjęciu z lampy, nie przecieraj od razu :)

to jest metalic Pink Pop nakładany pędzlem z naturalnego włosia dwiema warstwami :)
no pięknie, próbowałam naturalsem mięciutkim ale mnie tak nie wyszło, nie wiem co jest grane.. jasne kolory to jeszcze przeboleję ale Coffe Pearl? :D widać na nim strasznie te smużenia.. albo ja za dokładana jestem ;)

a formy z silcare są dobre ? Ostatnio tylko na nich pracuję, moje się powoli kończą i zastanawiam się jakie kupić ?
Coś polecacie ?
Danus form ze swojej strony nie polecam, kupiłam w Silcare 500 srebrnych- bardzo słaby klej... Poszukaj na allegro Summer różowych albo form Creative :ok:

Danus072
13-02-2014, 15:03
Danus form ze swojej strony nie polecam, kupiłam w Silcare 500 srebrnych- bardzo słaby klej... Poszukaj na allegro Summer różowych albo form Creative :ok:

Oki, dzięki bardzo za info, będę szukać tych o których mówisz :) Bo tipsy jakoś przestały mnie interesować od kiedy przerzuciłam się na formę ;)

---------- Dodano o godzinie 15:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:52 ----------

ja mam taki nabłyszczacz:
Żel UV Base One Silcare nabłyszczający Shine 15g. (3909844899) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zel-uv-base-one-silcare-nablyszczajacy-shine-15g-i3909844899.html)

Wprawdzie trzeba go także przemyć, ale po przemyciu ma niesamowity połysk, aż sama byłam w szoku że tak może błyszczeć. Wcześniej miałam jakiś nabłyszczacz w butelce z pędzelkiem bez przemywania ale tak nie błyszczał jak ten.
Na pazurku mam od 3 dni a błyszczy ciągle świetnie!
Nałożyłam go pędzelkiem cienką warstwę i do lampy na jakieś 2 minutki przemyłam cleanerem i połysk jest :)

dodzinka24
13-02-2014, 19:00
Karo-f zastosuje sie do Twojej rady, mam nadzieje ze to cos pomoze:) bo dopiero co kupilam ten nablyszczacz, taka bylam optymistycznie nastawiona po wczesniejszych wypowiedziach :) Danus072 dzieki za info, moze na kolejny sie skusze hihi. Nie jest to trudne przy asorytemncie silcare:D

karo-f
13-02-2014, 23:10
http://pliki.wzorki.info/images/qeM9A.jpg

na dowód że Excellent Easy Vanish potrafi błysnąć, szkoda tylko że max 3 dni ;)

anikol
14-02-2014, 19:15
Nie zgadzam się że 3 dni :huh: o wiele wiele dłużej. Jeżeli natomiast u kogoś żel ten świeci tak krótko to po pierwsze dłużej przytrzymać w lampie nawet ok 4 min. po drugie widocznie żele silikonowe czyli miękkie i podatne na wycieranie nie sa dla niego i musi sięgnąć po zwykły twardy gloss. ;)

karo-f
14-02-2014, 21:07
Aniu, napisałam z doświadczenia- Silcare ma bardzo dobre produkty...
Affinity i kolorówki nie wymienię nawet na IBD czy inne górne półki, ale EEV akurat nie wyszedł- a może tylko moja partia, ale czytając komentarze nie tylko tutaj, widzę że nie tylko.
'Używam' paznokci normalnie- jak każda z nas- sprzątam, gotuję, pracuję, stukam w klawiaturę- ale dbam o nie.
Excellent pięknie błyszczy 3 dni- po 4 dniu zaczyna matowieć, po tygodniu- na frenchu szare końcówki. Raz nawet zafarbował od musztardy- barwionej kurkumą.
Na żele silikonowe pracujące z paznokciem nie położę żadnego twardego glossa bo po prostu postrzela i zrobi pajączki, a z racji tego że paznokcie też robię- nie zabezpieczę go lakierem bo musiałabym to robić codziennie.
Z mojej strony EOT na temat Excellenta- każdy robi jak uważa ;)

dodzinka24
15-02-2014, 20:07
No coz nadal testuje EEV i dzis mam go na pazurkach 4 dzien i na kciuku mam żółta plame, zabarwilo sie w trakcie zwyklych czynnosci
-gotowania, sprzatania :( eh opada optymizm...

Ewik_sun
17-02-2014, 09:31
Witam, jestem nowa na forum, tyle rzeczy tutaj się dowiedziałam, ale jeszcze nie wszystko ogarnęłam, świetnie dziewczyny, że jesteście.

nie wiem, gdzie zadać to pytanie, chodzi mi o żele silcare. od niedawna jestem szczęśliwa posiadaczką kilku z nich, dopiero zaczynam ale widze, że chyba zaprzyjaźnie się z nimi na dłuzej, ale do rzeczy...

na allegro jest teraz wysprzedaż żeli po 2,99, sprzedaqwca pisze, że to dlatego, że maja brudne pojemniczki, ale nie ma napisane jaka to firma, oglądając wzornik kolorowów, widze, że kolorówka jak i nazwy są z silcare, czy to bylyby te zele? kupowała któras te?

-70% TANIEJ * ŻEL KOLOROWY 2,99 * ŻELE KOLOROWE!!! (3980962364) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/70-taniej-zel-kolorowy-2-99-zele-kolorowe-i3980962364.html)

przepraszam, jeśli moje pytanie nie znajduję się w odpowiednim dziale, bardzo prosze moderatora o przeniesienie do odpowiedniego wątku

pozdrawiam
Ewa

marylin
17-02-2014, 10:29
Na początku to są żele niemieckie,potem prawdopodobnie żele Vital,tzw.podróbki silcare.Zdarzyło mi się je kupić i jeśli chodzi o kolor to ok,dobrze kryją i trzymają,jednak to nie jest jakość silcare.

kobietazpazurem
17-02-2014, 20:01
Witam, jestem nowa na forum, tyle rzeczy tutaj się dowiedziałam, ale jeszcze nie wszystko ogarnęłam, świetnie dziewczyny, że jesteście.

nie wiem, gdzie zadać to pytanie, chodzi mi o żele silcare. od niedawna jestem szczęśliwa posiadaczką kilku z nich, dopiero zaczynam ale widze, że chyba zaprzyjaźnie się z nimi na dłuzej, ale do rzeczy...

na allegro jest teraz wysprzedaż żeli po 2,99, sprzedaqwca pisze, że to dlatego, że maja brudne pojemniczki, ale nie ma napisane jaka to firma, oglądając wzornik kolorowów, widze, że kolorówka jak i nazwy są z silcare, czy to bylyby te zele? kupowała któras te?

-70% TANIEJ * ŻEL KOLOROWY 2,99 * ŻELE KOLOROWE!!! (3980962364) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/70-taniej-zel-kolorowy-2-99-zele-kolorowe-i3980962364.html)

przepraszam, jeśli moje pytanie nie znajduję się w odpowiednim dziale, bardzo prosze moderatora o przeniesienie do odpowiedniego wątku

pozdrawiam
Ewa

To raczej nie jest silcar. Wszystkie promocje owej marki znajdziesz na ich stronie sklepu
Akcesoria do paznokci, żele UV, manicure - sklep Nails Silcare (http://nails.silcare.com/). Ja sama tam tylko zamawiam. Kiedyś połaszczyłam się na tanie kolorowe żele i szczerze? Mogłam je od razu wyrzucić do kosza bo ani się nie utwardzały a kolor był transparentny a nie kryjący. Silcare ma czesto bardzo duże przeceny i wszystko znajdziesz na ich stronie sklepu. Tam bedziesz mieć pewność , że wszystko jest ok.

karo-f moje żele też błyszczą dużo dłużej. Może za krótko utwardzałaś w lampie, lub ręka jest bardzo "pracowita". Żele Silcare moim zdaniem są jednymi z lepszych i tańszych jednak jeżeli chodzi o błysk na rynku jest tego tak dużo , że nawet kupując gloss z innej firmy i tak dużo zaoszczędzi się przy zelach Silcare !

karo-f
18-02-2014, 14:56
Ewa

Tych nie kupowałam, ale na allegro jest dwóch inych sprzedawców którzy mają te żele 'nieobrandowane' po ok 4.50 i 3.99 za sztukę- i są to Silcare a nie podróby Vital. Wiem bo najpierw zadzwoniłam, dopiero potem kupiłam. Kolory i konsystencja Silcarowe. Szukaj :)

karo-f moje żele też błyszczą dużo dłużej. Może za krótko utwardzałaś w lampie, lub ręka jest bardzo "pracowita". Żele Silcare moim zdaniem są jednymi z lepszych i tańszych jednak jeżeli chodzi o błysk na rynku jest tego tak dużo , że nawet kupując gloss z innej firmy i tak dużo zaoszczędzi się przy zelach Silcare !

Rąk używam normalnie może po prostu EEV na moje ręce się nie nadaje, ale zrobiłam 2 osobom i to samo- pościerane końce a białe paznokcie musiałam zmatowić całe i kłaść jeszcze raz.. Wybłyszczam go przynajmniej 4 minuty.
Żel Color It Silcare na hybrydy w tym wypadku o wiele lepiej zdaje egzamin- położyłam kilka dni temu na swoje pazurki zrobione Affinity i nie jest tak porysowany i pozdzierany jak EEV więc raczej się zaprzyjaźnimy na dłużej ;)

kobietazpazurem
18-02-2014, 17:08
No jak widać każdy musi dotrzeć do wymaganego efektu końcowego sam. Biorąc pod uwagę koszty silcare i tak produkty sa bardzo dobre. Inne marki za te pieniadze maja co najmniej jeden lakier do paznokci i to zwykły. Super ze znalazłas sposób!

karo-f
25-02-2014, 10:07
Doszła wreszcie reszta zamówionej kolorówki Base One, zrobiłam wzorniki i zdjęcia w takim świetle, żeby jak najlepiej oddać kolory ;) może się przydadzą :)
http://pliki.wzorki.info/images/KzhRs.jpghttp://pliki.wzorki.info/images/eBfoz.jpg
(http://pliki.wzorki.info/images/KzhRs.jpg)

kobietazpazurem
25-02-2014, 12:36
Jestes genialna tez bede robic zamowienie i z Twojej papryki łatwiej wybrać mi kolory! Dzieki!

nanami7
24-03-2014, 18:35
Silcarowe dziewczyny potrzebuje szybkiej porady. Pracuje na zelu base one clear pink i do tego mam baze kwasową z tej samej linii, oraz na affinity. Mam jedną klientke, ktorej robilam clear pinkiem ale sie podpowietrzały pazurki i przerzuciłam sie u niej na affinity ice blue. Wszystko było ok przez pierwsze dwa razy, moze trzy. Teraz mi znow pisze, że po tygodniu już jej odpadły dwa paznokcie i że ona nigdzie nie uderzyła, tylko same odleciały bo sie podpowietrzyły... Już nie mam na nią sił. Jeszcze po ostatniej poprawce nawet sie nie zapytała ile mi jest winna za to... Teraz jej napisałam, że poprawke paznokcia w cenniku mam za 8 zł x2 paznokcie = 16, ale że w ramach 'reklamacji' zrobie jej za dyszke. I teraz nie wiem, czy ona ze mnie probuje zrobic idiotke, czy faktycznie tak jej sie ciagle cos z pazurami dzieje... czasami mam przypadki ze sie cos podpowietrzy to wiadomo, ale nie po tygodniu :/: przykro mi, bo jeśli mnie oszukuje to nie wyjdzie jej to na dobre. Już mam dośc momentami i brak mi sił na nią.

Paznokcie robie tak jak zwykle czyli:
skórki
matowie
cleaner
primer kwasowy (innej firmy)
i podkladam szablon i robie jak Pan Bóg przykazał...

Pomóżcie mi prosze, dajcie jakieś rady bo już sie załamuje... :/: i nie wiem jak mam jej te pazury robic. Długośc jak na klientke całkiem spora, czasem nawet do 3 kreski na szablonie.

chantelle_
24-03-2014, 19:10
Wiesz co mi tylko przychodzi na myśl, że dłuższe pazurki moga sie łamać na affinity lub clear pinku bo to raczej jednofazówki średniogęste z naciskiem na średnio, a może jak byś typowym gesciejszym budulcem zrobiła to byłoby ok..Tak tylko gdybam

nanami7
24-03-2014, 19:55
Tylko ze ja ostatnio na affinity mialam do 4 kreski i 5tyg mi sie trzymaly. Ja w domu robie wszystko a ta klientka raczej nic :)

chantelle_
24-03-2014, 19:56
No to stawiam w takim razie na to, że nie dba o pazury, stuknie i sie nie przyzna.

markotka
24-03-2014, 21:01
A w jakim stanie ma skórki, nie dłubie przy paznokciach? Ja miałam kiedyś klientkę, która ciągle przychodziła z zapowietrzonymi pazurami, nigdy nie przyznawała się, że coś robi, a skórki zawsze miała obżarte. Oczywiście twierdziła, że nic ze skórkami nie robi :D a kiedyś będąc u mnie nieświadomie zaczęła obgryzać skórki, była zaaferowana opowiadaniem o jakiejś sprawie i nawet sama nie zauważyła tego, że ma palec w buzi ;)

karo-f
24-03-2014, 22:57
ja ostatnio na affinity mialam do 4 kreski i 5tyg mi sie trzymaly
No właśnie. On się trzyma na mur beton.

Ja obstawiam że pani albo w coś notorycznie uderza (klawiatura, telefon, tablet?) albo po prostu najzwyczajniej w świecie nie dba- paznokcie żelowe to nie jest tytan jak się niektórym kobietkom wydaje i nie, nie wolno nimi np. dokręcać śrubek...
Wiadomo, że przy dobrze zrobionych pazurkach to, co klientka ma do roboty przy swoich łapkach, to tylko oliwka i kremowanie rąk... A jak piszesz że ta pani tylko leży i pachnie, a paznokcie wg opisu są przygotowane ok... może z nudów siedzi i podważa?

nanami7
25-03-2014, 14:36
Nie wiem czy ona to robi z nudów czy co :D Tak jak napisałaś...

A co mam jej powiedziec, jak ją sprawdzic ? Czy jak położe jako base tą kwasówke z base one a później affinity to to coś da ? :)
Mi sie też wydaje, że ona z nudów może to robic. Skórki ma ok i ja też zawsze je ładnie odpycham żeby nie było błonek, wiec to raczej nie moja wina.
Mam Panią, która w firmie sprzątającej pracuje i zawsze ma wszystkie pazurki na swoim miejscu. Ratuuunku !! :D Bo uduszę ją kiedyś :P

A aaa... ona jeszcze sobie czasami je podklejała na klej do tipsów jak jej sie coś podpowietrzyło. I możliwe że od tego ma pazurki zajechane. Już sama nie wiem...

markotka
25-03-2014, 22:23
Gdyby zawsze miała takie problemy, to można by podejrzewać naprawdę problematyczną płytkę, ale jak pisałaś kilka razy było ok... Na pewno coś tam gmera przy tych pazurach, nie ma mocnych, albo jakąś chemię stosuje bez rękawiczek. Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy, zapytaj czy jakiegoś preparatu ze skrzypem polnym nie łyka czasem, bo czytałam kiedyś, że skrzyp natłuszcza paznokcie.

nanami7
26-03-2014, 20:29
dziś była i miała idealnie te pazury 'odklejone' i swoją płytke pocharataną. Mysle, ze jej sie podpowietrzyły i sobie dlubala przy nich az zerwała... skasowałam 10 zł dla swietego spokoju i czesc...

karo-f
26-03-2014, 21:34
Lepiej żeby sobie sama nic nie podklejała bo nabawi się grzybka i będzie miała masakrę zamiast paznokci- wytłumacz jej to delikatnie. No i jak widać że sama popsuła to kasuj po okresie gwarancji tyle ile kasujesz - to Twoja praca :)
Co do kwasówki to ja akurat z Silcare nie używam, ale pod Affinity daję albo kwasik albo bezkwasówkę - mimo że paznokcie zmatowione, naszykowane, odtłuszczone- dla pewności, tak bezpieczniej.

nanami7
26-03-2014, 22:38
tlumacze ale co zrobie jak nic nie zrobie :D

Karo dzieki za rady. :)

zosia_29
27-03-2014, 10:32
Ja nie wiem czy to pomoże ale ja swoje klientki pytam czy rąk nie kremowały jeśli tak uprzedzam że została natłuszczona płytka i paznokcie mogą (ale nie muszą) próbować odpaść... Bo pokremowane dłonie mają niestety duże znaczenie przy stylizacji.

karooosia
27-03-2014, 21:36
anikol a czy do tego zelu http://nails.silcare.com/basic-french-pink.html dajesz jakaś baze i/lub primer jezeli tak to jaka? A cleaner uzywasz ten zwykly basic http://nails.silcare.com/cleaner-basic-600ml.html? A jaka pesete z silcare polecasz do zaciskania tunelu na szablonie?

cheneelle
01-04-2014, 10:18
Cześć:)

Mam do Was pytanie.Otóż, podobnie jak nanami7 mam pewną problematyczną klientkę. Otóż już kilka razy zdarzyło jej się, ściągać samej żel. I o ile dawałam radę naprawić szkody o tyle teraz już nie wiem co robić. Dwa paznokcie spiłowała sobie tak, że są całe zaczerwienione. Żel nie chce się trzymać. Mam linię Affinity oraz Base One.Mimo primera z tych dwóch paznokci regularnie po ok 3 dniach wszystko odpada.
Już nie wiem co mam robić.

Jak myślicie czy przedłużenie tych pazurków akrylem byłoby lepsze?

Goopia klientka 2 dni nie mogła poczekać aż wrócę od rodziców.:porazka:

Pomożecie?

emila
01-04-2014, 14:10
Akryl na pewno będzie lepszy, bo uniknie się ewentualnego pieczenia w lampie, ale przy tak "zjechanej" płytce ciężko żeby coś się dobrze trzymało. Trzeba Pani wytłumaczyć, że to ostatni raz, żeby przychodziła częściej na wizyty, bo masa ma prawo gorzej się trzymać, nastraszyć chorobami jakimi może się nabawić i jeśli to nie pomoże dać sobie z nią spokój :)

markotka
01-04-2014, 14:32
Ja bym poradziła poczekać chociaż miesiąc z wykonaniem kolejnej stylizacji, bo jak piszesz i tak po 3 dniach wszystko odpada, więc płytka musi być w fatalnym stanie. Paznokcie trochę odrosną i powinno już być ok.

cheneelle
01-04-2014, 22:10
Dziękuję :*
Na tą kobietę sił nie ma. Niestety, ale coś musi mieć na tych swoich "ogryzkach" bo w pracy by chyba z bólu umarła (ona pracuje w H&M).
Na jutromam ją umówioną, ocenię dokładnie jej stan.

Ja mam za to ciekawy przypadek - na moich paznokciach ani hybryda ani żel się nie trzymają. Tylko akryl.

W ogóle to prócz Silcare, polecam NeoNail. Wg mnie rewelacyjne ceny,jakość oraz trwałość.

Jeszcze raz dziękuję:przytul:

karooosia
02-04-2014, 18:38
[QUOTE=anikol;388668]Nataszko teoretycznie nie wolno na sylikon dawać żelu twardego ale praktyka czasem podpowiada nam co innego ;)
Ja np śmiało jako pierwszą warstwę daję UWAGA nabłyszczacz sylikonowy Exellent na to lecę np kolorkiem z serii Base Onie i znów wykańczam Exellentem.[COLOR="Silver"]

Dziewczyny a jaki primer uzywac pod zel French pink basic? a czy pod ten nablyszczacz exellent dajeszcze jeszecze jakas baze?

natalia.gras
14-04-2014, 15:24
Dziewczyny kochane,

chce zrobic zamowienie, czy do pracy wystarza mi te zele i czy polecacie mi jakies jeszcze. Pracuje na formach ale tez czesto robie zel na naturalnych

-zel hight ligt led
-zel affinity ice
-base one diamond touch
-base one cover medium
-exellent easy vanish sealer
-zel podkladowy hibrid base the garden of color
-zel nablyszczajacy hibrid the garden
-line vanish
-silcare primer

chcialabym wiedziec jaki polecicie mi zel bazowy, zel bialy do frencha. Chcialabym tez zaczac prace na akrylach tylko nie wiem jakie wybrac.

nanami7
15-04-2014, 22:09
Ja primer kupilabym z innej firmy, ten z silcare nie nalezy do najlepszych.
Bialy polecam z linii basic jest rzadki ale pieknie kryje i jest bialusienki. A jako baze uzywam bondera kwasowego z base one :)

gosia666
16-04-2014, 13:29
Ja chcialam napisac ze juz jakis czas temu kupilam polecany przez Was (za co Wam bardzo dziekuje!)
nablyszczacz silikonowy excellent(bosko blyszczy i to dlugi czas i faktycznie jak sie wyjedzie na naturalny paznokiec to nic sie nie dzieje) i zel base one clear v ( jest swietny idealnie sredniogesty,zarowno do przedluzenia na formie jak i odnowy-tez pieknie blyszczy sam w sobie i latwo sie piluje :)) )

Wczesniej nie moglam znalezc dobrej jednofazowki i uzywalam SPN natural blush-choc on jest nieco bardziej rzadszy no i cena :P
Nablyszczacza juz nigdy nie kupie innego, bo po co ... :skacze:

goniek
23-04-2014, 14:15
Dziewczyny czy do problematycznej płytki taki zestawik da radę:
cleaner basic
primer kwasowy perfect
bonder bezkwasowy base one
affinity
????
czy może zamienić kwas/bezkwas lub dać inny żel?
jakie zestawienia u Was trzymają mur beton?
:(

reniusia1002
23-04-2014, 22:13
nanami7
kochane moje jakupilam kilka dnii temu nowa hybrydke z garden biala i jestem pod wrazeniem rewelcja.kladzie sie swietnie i poki co jest okna pazurkach.wiec glownie polecam nowa linie hybrydek gardena.

Patrycja_92
24-04-2014, 17:00
Dziewczyny czy do problematycznej płytki taki zestawik da radę:
cleaner basic
primer kwasowy perfect
bonder bezkwasowy base one
affinity
????
czy może zamienić kwas/bezkwas lub dać inny żel?
jakie zestawienia u Was trzymają mur beton?
:(

Primer perfect jak dla mnie był totalną porażką, o ile szanuje firmę Silcare za jakość ( bo absolutnie nie za obsługę paczek) to primer perfect podpowietrzał mi dosłownie wszystko, hybryde, żele bardziej miekkie typu affinity i twardze base one itd. Zmieniłam na zwykłą kwasówke innej firmy i reszta produktow Silcare już gra na innym primerze :)

Elizabeth76
07-06-2014, 15:46
u jednego sprzedawcy na allegro żel affinitty jest w dwóch cenach AFFINITY żel 30g CLEAR I INNE SILCARE + GRATISY!! (4224426959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/show_item.php?item=4224426959&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0 ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomni enie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyac count%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C% 2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b65 4bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0) cena 29zł 30g

Żel AFFINITY jednofazowy SILCARE 30g + GRATIS (4227365959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/show_item.php?item=4227365959&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0 ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomni enie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyac count%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C% 2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b65 4bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0) 24zł też 30g czy ktoś kupował ten tańszy wszystko z nim oki . ?? :)

Vika
07-06-2014, 21:10
Dziewczyny możecie mi polecić dobrą GĘSTĄ jednofazówkę i tak żeby mieli 50g ?

nanami7
08-06-2014, 09:23
Basic clear - galaretka :) ale chyba 50g nie ma

Vika
08-06-2014, 14:29
O galaretka już mi się podoba :)
Dziękuję

agnieszka-nails
14-06-2014, 19:15
Czy któraś z Was pracowała może na zapachowych żelach z Silcare? Jak wrażenia? :)

malinka
30-06-2014, 21:24
Witajcie,mam pytanie ,chciałabym kupić "coś" a dokładniej primer bądź bonder,ponieważ mój primer bezkwasowy niespełnia oczekiwań i zapowietrza się przy skórkach.
Zaczęłam robić paznokcie kolezankom i chciałabym aby wszystko było idealne.
W związku z tym nie wiem co jest lepsze czy primer o którym piszecie ze jest do bani czy wybrać bonder ?jeśli tak to jaki ten kwasowy czy bezkwasowy?
I proszę doradźcie jeszcze odnośnie tego nabłyszczacza,bo będę jutro składać zamówienie,napaliłam się na excellent który tak zachwalacie,ale spotkałam też opinie że właśnie schodzi,brudzi itp
Pracuję tylko na żelach base one.
Chciałabym się jeszcze dowiedzieć na temat primerów z golden nails,bo wyczytałam,że sprawdzają się pod silcare,co o nich myślicie?
Pozdrawiam

lula_88
30-09-2014, 12:10
Witam :)

Przeczytałam cały wątek o produktach Silcare. Troszkę mi się rozjaśniło, ponieważ nie bardzo wiedziałam na początku czym się różnią poszczególne linie żeli, do jakich paznokci się nadają itp. Mimo wszystko mam jeszcze kilka pytań.

Widziałam, że w wątku były polecane lakiery do paznokci z serii Garden of Colour. Czy wszystkie są tak dobrze napigmentowane czy któreś słabiej? I jak jest z trwałością? Jak długo trzyma się taki manicure?

Co do hybryd Color It i Secure It. Złakomiłam się na promocje na allegro. Kolory są piękne, krycie również bardzo dobre, nie można się do niego przyczepić, bo już jedna (średnia?) warstwa daje ładne efekty. Są gęste i tu zaczyna się pod górkę. Wolę nawet na takich pracować, bo aż tak szybko się nie zlewają na skórki, jednak mam problem podczas stylizacji. Za każdym razem, gdy nabieram nową partię lakieru, to na pędzelku osadza się go strasznie dużo. Dość długo schodzi, aż "obczyszczę" pędzelek o krawędzie buteleczki, ze względu na to, iż jest taki gęsty :/: W buteleczkach z prostą.. hm nakrętką (?) rozwiązuję to w taki sposób, że kładę ją do góry nogami i gdy pędzelek jest już obczyszczony. Jednak więcej mam takich, gdzie ta nakrętka jest ścięta. Teraz kładę ten pędzelek nawet poziomo na waciku, bo inaczej to wydłuża znacznie czas pracy i jest denerwujące, bo przez to za każdym razem pędzelek jest mniej bardziej nasączony lakierem i te nakładane warstwy lakieru się różnią. Czasem uda się zrobić cienką, a czasem nie. W dodatku mimo, że nakładam w miarę cienko, lakier w lampie podchodzi, jakby się skurcza. Przy długich paznokciach nie jest tak źle, ponieważ łatwiej mi zabezpieczyć wolny brzeg, ale w krótkich dostaję fisia :blink: Czasem poprawiam 2 czy 3 razy a i tak zdąży się skurczyć zanim włożę palce do lampy.. Może właśnie te warstwy wtedy są zbyt grube i dlatego się tak podnoszą? Ciągle jestem na etapie testowania i mam nadzieję, że znajdę jakiś złoty środek na te hybrydy..
Miał ktoś do czynienia z tymi hybrydami? Radzi sobie jakoś z ich nakładaniem i mógłby się podzielić spostrzeżeniami? Jeśli tak, to czy pod tę hybrydę dajecie tylko bazę tej (lub innej) firmy, a może primer?

Widziałam też, że ktoś pisał, że lepsze są z serii Garden of Colour. Jaki kolor polecacie do frencha z tej serii? Na wzorniku wydają się wszystkie być dość ciemne :/:

Pozdrawiam serdecznie :) i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże ;)

domesko
14-10-2014, 19:20
hej :) ja też kupiłam hybrydy z silcare i stwierdzam, że te z linii garden of colours są lepsze niż color it. bazy i topu używam z garden of colours. przede wszystkim garden nakłada się świetnie, prawie jak normalny lakier, pięknie się układa i nie robi prześwitów (raczej ;) ). za to color it mają więcej kolorów ale niestety mają różne gęstości, i są kolory które bardzo źle kryją. z tych co wzięłam to numery 650 i 660 nawet po 3 warstwach prześwitują a są to kolory bardzo ciemne (brąz i bordo). :( paleta jest piękna ale chyba już nie wybiorę więcej nic z serii color it, bo po prostu się boję. no i z garden tak nie "uciekają" jak z color it na co też nie mam jeszcze sposobu. z color it kurczą się na potęgę zanim zostaną utwardzone. ale za to ani jedna ani druga seria nie marszczy się w lampie. :) co do żeli nie mam puki co żadnych zastrzeżeń, chociaż basic clear jest jak galareta za czym nie przepadam. lepszy jest base one i pure line. :)

lula_88
17-10-2014, 13:17
Hej :) już myślałam, że temat umarł, a jednak nie ;)
Ja mam te z serii color it w buteleczkach po 15ml. Co do krycia są ok, dwie cienkie warstwy dają radę. O ile można mówić o cienkich przy tych hybrydach, ponieważ są strasznie gęste :/
Przeglądałam kolorówkę gardenu i biały to nr 18 tak? A coś do frencha różowego? I jeszcze mam pytanie jak z trwałością tych hybryd? Nie odpryskują szybko?
Domesko a pod bazę dajesz primer czy wystarczy sama baza?

ciasteczko000
07-11-2014, 00:21
Ja z kolei potrzebuję żelu clear, ale tylko i wyłącznie do naturalnej płytki. Taki, który będzie trzymał jak beton! :P Używałam wczesniej z base one clear i inne, ale nie zawsze radzą sobie z naprawde problematyczną płytką, a mi właśnie coś do takiej płytki potrzeba :) Z góry dziękuję za fatygę :)

nanami7
11-11-2014, 19:23
Ciasteczko polecam affinity ice blue :)

Marilyn*
11-11-2014, 21:43
Uwielbiam Affinity :ok:

wilczus
14-11-2014, 12:56
Dziewczyny , wiecie co się dzieje z tą firmą ?

na paczkę czekam już ponad 10 dni , zero odezwu , skrzynkę meilową mają zapchaną :/

domesko
27-11-2014, 18:48
KOCHANE!

Uczciwie i lojalnie ostrzegam przed hybrydami New Color It! Po 1: ich trwałość jest marna. :( Na 2/3 dzień odpadają z naturalnej płytki. :( Na żelu się trzymają ale to żadna pociecha. Zrobiłam na kilku kobietach, wykonujących różne aktywności i niestety efekty są podobne. Jednocześnie zaznaczam, że wykonuję wszystko co Bóg przykazał w technice nakładania. Shellac, Gelish lub Indigo nałożone przeze mnie w pracy trzymają się pięknie i wracają jedynie odrośnięte. Po 2: niektóre kolory ODBARWIAJĄ SIĘ! Tak. Różowy po kilku dniach zmienia się w żółty. :( Po 3: krycie niektórych ciemnych kolorów jest pożałowania godne. 3 warstwy i nadal prześwit. :porazka:
Jestem załamana. :porazka: Połasiłam się na cenę i teraz mam tego piękny i smutny efekt. ;(
Ponadto nie polecam żelu nawierzchniowego Base One Quick Finish - żółknie od razu po utwardzeniu.
Wydaje mi się, że daruję sobie już tę firmę, biorąc pod uwagę, że na paczkę czekałam strasznie długo (jak wilczus), były w niej pomyłki i jest lekka zlewka na klienta... :zly:

Marta92
04-01-2015, 12:59
Witam :)
Mam takie pytanie z waszego doświadczenia jakie "zestaw startowy" polecacie.
Zwykle robiłam paznokcie znajomym a chciała bym podreperować sobie budżet domowy.
Jakie kolory są najbardziej topowe.

Emerald
22-01-2015, 00:36
Na pewno przydadzą ci się kolorki do frencha, moje ulubione to
basic french white - jest na prawdę świetny, dobrze kryje, więc cieniutka warstwa wystarczy
do przedłużania łożyska basic masked - ma bardzo naturalny kolor :D
Jeśli chodzi o najczęściej używane kolorki to na pewno przyda ci się jakaś czerwień, róże, czarny, granat, fiolet, na wzornikach silcare możesz sobie wybrać dokładnie (seria base one ma dużo kolorków) ;)
a co do zestawu startowego, to używam bondera base one bezkwasowego, na to cieniutko violet thick - gęściutki, ale i tak się ładnie poziomuje
potem kolorówka i budowa też violet.
Nabłyszczacza nie używam, bo violet thick błyszczy się dość intensywnie :)

karooosia
23-01-2015, 14:36
Hej dziewczyny co sadzicie o lampie ccfl jakie sa wasze opinie na jej temat? Utwardza wszytskie zele?

hurrem
24-04-2015, 12:22
Laski, a kupowałyście Affinity tu?: Affinity - Hurtownia kosmetyczna online (http://sevonia.pl/B2CProdukty.aspx?kategoria_wielopoziomowa_id=41&kategoria_wielopoziomowa_nadrzedna_id=&kategoria_wielopoziomowa_nazwa=Affinity) - dobre są te żele? Bardzo podoba mi sie Ice blue :)

kamcia2703
19-06-2015, 16:04
Mam pytanie do dziewczyn obeznanych z firmą Silcare. Pracuję na żelach IBD, stosuję tylko primer kwasowy i później IBD, jednak zastanawiam się nad zakupem żelu podkładowego, gdyż czasami szczególnie przy problematycznych płytkach zdarzają mi się podpowietrzenia. Z tym że mam teraz dylemat który wybrać, najbardziej zastanawiam się nad bonderem z linii Perfect, czy któraś może go używa i może podzielić się opinią ? Czy może lepszy będzie bonder z linii base one, tylko teraz zastanawiam się czy wybrać kwasowy czy bezkwasowy. Z góry baaardzo dziękuję za pomoc w dokonaniu dobrego wyboru :)

nanami7
22-06-2015, 14:11
Ja np odkąd zaczęłam stosować pod żel bazę od hybryd, jakiekolwiek problemy z podpowietrzeniami się skończyły.

Opracowuje pazurek, odtłuszczam, baza i normalnie buduję żelem i już :)

Dobra też jest baza - bonder kwas z base one.

kamcia2703
25-06-2015, 11:26
Dzięki za odpowiedź, muszę wypróbować pomysł z bazą, bo po ok. 2 tygodniach pojawiają się już delikatne podpowietrzenia na niektórych paznokciach. A który żel silcare polcacie ? Z Base one nie jestem zbytnio zadowolona, choć może z bonderem byłoby inaczej, ostatnio na próbę robiłam koleżance jeden paznokieć właśnie żelem silcare base one a resztę iBD, i ten z base one już się delikatnie podpowietrzył.

kinia_as
27-08-2015, 22:10
Hej! Przygodę z pazurkami żelowymi zaczęłam rok temu od kupienia zestawu startowego od allepaznokcie. Gdy skończyły mi się żele z zestawu szukałam innych, by trafić na swój ideał. Teraz testuję Silcare właśnie - ale mam problem. "Odkryłam", że primer bezkwasowy od alle nie lubi się z innymi żelami (pazurki potrafiły mi odpaść tuż po zrobieniu!). Teraz nałożyłam cieniutką warstwę żelu od alle i pazurki trzymają się na mur beton od tygodnia. Toteż chciałabym zmienić primer (najlepiej na kwasowy)na taki, który nie kosztuje kroci, a nie będzie gryzł się z silcare czy innymi żelami (mam ochotę jeszcze wypróbować blac prince, bo mam koło siebie hurtownie gdzie żele Silcare i Black Prince są śmiesznie tanie). Pomożecie?

sztynka
08-09-2015, 21:06
Kinia ja mam primer a allepaznokcie. Pracuję na nim od 3 lat i na żelach Silcare i nic mi nie odpada. To nie wina primera, ale spróbuj od Dobrej Rady z I-Nails.

kinia_as
22-11-2015, 10:05
Możliwe, że może z moim coś się stało. Bo teraz mam primer kwasowy z miss nails i wszystko mi się pięknie trzyma, a robię tak samo :)

olka1255
16-04-2016, 15:52
Dziewczyny! :* W poniedziałek planuję złożyć zamówienie z Silcare, proszę Was o opinie na temat Affinity Ice Blue, jest to żel jednofazowy, czyli mogę go spokojnie nakładać bez bondera i będzie się ładnie trzymał? Chyba że jakiś inny polecacie?
A co sądzicie o żelach Base one clear lub violet ew. basic? Dają radę bez bondera, czy lepiej sobie darować? No i jaka jest między nimi różnica między base one a basic?

A i stosujecie nail prep? Chciałam go używać zamiast cleanera do odtłuszczenia płytki. Polecacie? :)

reniusia1002
01-10-2016, 22:45
ja tez używam primer z Alle i dobze mi gra z zelami z Silcare tak samo Silcare primer jest w miare może nie jakiś najlepszy ale w miare nic mi się odpada normalnie się wszystko trzyma wiec raczej nie wina primera.

valeria
09-02-2018, 09:25
Musze się nad nimi zastanowić