-
Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
ja niedawno podlozylam i wydaje mie sie ze chyba dobrze :) w koncu zrozumialam na czym to polega :) wielkie dzieki!!
-
wiecie co tak dlugo pracuje na formie a dzis dopiero nauczylam sie ja w 1oo proc dobrze podkladac.nie powiem ile szablonow w koszu wyladowalo nakursie
-
a ja przy nakladaniu formy usztywniam ja tym magicznym koleczkiem :) oczywiscie wazne by skrzydelka byly sklejone idealnie i dopiero delikatnie zaciskach ku koncowi.
a jesli pazurki maja ksztalt migdalkow to czasem nalezy lekko wydluzyc dziurke przycinajac ja od srodka. mam nadzieje ze wiecie o co chodzi ;p
-
Odp: Przed³u¿anie na formie
to ja znowu zarzucê linkami do forum: :)
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...ecia-opis.html
Ania Otkiñska wrzuci³a tu bardzo pomocny artyku³.
-
Cytat:
Napisa³
mala
wiecie co tak dlugo pracuje na formie a dzis dopiero nauczylam sie ja w 1oo proc dobrze podkladac.nie powiem ile szablonow w koszu wyladowalo nakursie
a co takiego ci pokazali?
-
no w³a¶nie? ja te¿ jestem ciekawa :)
-
??????????????/:wow::wow:
-
a ja zrozumialam ze Mala po tym artykule tak sie nauczyla podkladac, ale pewnie mi cos umknelo ;)
-
nie nie, na tym szkoleniu, które teraz odbywa. dlatego nas ciekawi co¿ magicznego zosta³o tam pokazane :)
-
aha no to w takim razie czekamy na relacje ze szkolenia :)
-
dokladnie na szkioleniu mi babka pokazala
znaczy nie wiem jak wam to pow bo slowammi ciezko ale wytluacze
jak przyklejalam szablon wydxawalo mi sie ze jest prosto a po obruceniu reki widac bylo ze jest zle przyklejony.zawsze mialam miedzy paznokciem a szablonem dziure,,,nie umiem tego slowami przekazac.po prostu nie przykljejalam ich 100 proc dobrze
-
no to jak to zrobic dobrze?:)
-
hhihihihi na fotce dobze pokazane jest tam w temacie
tylko mze ja myslalam ze ja tak robie a msie okazalo ze nie
hih przyjedz to ci pokaze hih
-
dokladnie chodzi o to ze patrzac na szablon tak jak sprawdzamy linie wlosa miedzy paznokciem a szablonem nie ma prawa byc dziury,szpary czy sukoku musi idealnie przylegac do spodu pazurka, a patrzac na podlozony szablon pod paznokiec z boku jak na krzywa C musi byc w idealnej kini prostej:D
-
w³a¶nie my¶lê o jakim¶ doszkoleniu z szablonów, jednak nie ma to jak ³opatologiczne pokazanie, ale te¿ trzeba trafiæ na dobr± instruktorkê!! najlepiej by³oby zrobiæ wycieczkê do wrze¶ni:)
-
Cytat:
Napisa³
agulusia
dokladnie chodzi o to ze patrzac na szablon tak jak sprawdzamy linie wlosa miedzy paznokciem a szablonem nie ma prawa byc dziury,szpary czy sukoku musi idealnie przylegac do spodu pazurka, a patrzac na podlozony szablon pod paznokiec z boku jak na krzywa C musi byc w idealnej kini prostej:D
dokladie ik jeszcze jeden triok
jak nalozysz szablo obroc reke klientki tak zebys patrzala na szablon tak jak ona (od tej strony)zegnij palec izobacz czy linia srodkowa idzie prosto jesli skreca to szablo n jest zle podlozony.(na szablonie masz linie to ta linia ma isc prosto nie moze skrecac)
-
hehe to to co u mnie, mam tak krzywe paznokcie w stosunku do rêki, ¿e ciê¿ko to u³o¿yæ, na tipsie to ju¿ mam swoje metody na swoje rêce, na szablonie jak robi³am ostatnio to w³a¶nie tak patrzy³am, najpierw okiem robi±cej, a potem okiem klientki i sobie przesuwa³am. a dla siebie to i tak docinaæ muszê ¿eby dziur nie by³o:)
-
[quote=agulusia;52448]wolnego brzegu zostawiam ok 1mm, nadaje ksztalt taki zeby forma dobrze podeszla i zazyczaj jest to delikatny owal, klade nail prep, primer, bonder, podkladam szablon i dopiero robie szkielet:D
dzieki:przytul:
-
Ja te¿ odk±d kole¿anka namowila mnie na formy, rzucilam tipsy w k±t i nie za³ujê! Sto razy mocniejsze a jeszcze jak do³o¿ê akrylka to mur beton. A¿ ¿a³ujê ze mam tylko 10 paluszkow:)))
-
ja teraz ju¿ tylko na formie robiê. Ewentualnie tipsy french. Forma daje wiêcej mo¿liwo¶ci a do tego jako¶ fajniej siê na niej pracuje;)
-
-
W³a¶nie przysz³a paczuszka.. jeszcze ciep³a ;)
Za³±cznik 7859 Czekam na ferezarê, farby i ¿ele z DR i sza³ pa³:]
-
a ja mam pytanie mam zele em nail design i chcialabym uslyszec o nim opinie
nastepne pytanie dlaczeko rozlewa mi sie zel na formie:D
-
Cytat:
Napisa³
karolinka_zuzia1989
a ja mam pytanie mam zele em nail design i chcialabym uslyszec o nim opinie
nastepne pytanie dlaczeko rozlewa mi sie zel na formie:D
wyrzuc ten zel jak najdalej od siebie;) przeczytaj http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...polecacie.html
co do dalszej czesci postu to odpowiem tyle ze moze byc za rzadki i ze nie kazdy zel nadaje sie na formy;)
-
od Aneta520
Em-Nail-Design to MASAKRA :/ S± to jedne z ¿eli oferowanych na allegro. Strasznie siê zapowietrzaj±, po paru dniach matowieje ¿el po prostu katastrofa. Sama tego do¶wiadczy³am..
o to juz wiem dlaczego mi sie tak ciagle zapowietrzaja:Deheh
no to dzisiaj ida na smietnik i tak sie koncza:Dwiec nic nie strace:D
i dzieki bo nie umialam znalezc tego posta:*