J(...)Masz może jakiś swój spsób zeby tak nie piekło ?
ja nakładam gruba warstwe przy budowie i wkładam do lampy na 3 sekundy, wyjmuje na 6 sek kladąc poza zasięg promieni UV, potem wkładam na 6 sek wyjmuje na 10, wkładam na na 10 wyjmuje i jak juz nie piecze, a sie utwardzi juz za 3cim włozeniem, to mogę włozyc do konca swiecenia lampy:)
27-12-2009, 23:24
ulenka
Odp: Na jakich żelach pracujecie
Super następnym razem tak wypróbuje dziekuje :*
29-12-2009, 22:52
anula_buziaczek
Ale ta galaretka z basica to normalnie piecze jak żaden inny żel chyba .Świetnie sie nakłada nie spływa , ale piecze tak że ja wymiękam .:/:
30-12-2009, 00:01
NinaG
A probowalas spowolnic proces polimeryzacji?
Niech Twoja klientka wlozy reke do lampy na 3 s, potem raczka na lampe na 3 s. Tak kilka razy i nie bedzie pieklo.
30-12-2009, 10:37
Gość
Cytat:
Napisał NinaG
A probowalas spowolnic proces polimeryzacji?
Niech Twoja klientka wlozy reke do lampy na 3 s, potem raczka na lampe na 3 s. Tak kilka razy i nie bedzie pieklo.
to samo napisałam tu...
tylko przy trzymaniu w lampie przez 3 sek wyjęcie na 3 nie wystarczy bo basic ma "opóźniony zapłon"trzeba wyjąc na 2razy dłużej niż sie włozyło...
08-01-2010, 18:02
anula_buziaczek
tak właśnie robię :good:
ale ch...ie piecze :przytul:
08-01-2010, 21:32
anchel
Doszła do mnie właśnie przesyłka z nowymi żelami,kupiłam IBD budujący clear i Intense Seal. Mogę wszystkie warstwy robić budującym? Oczywiście oprócz nabłyszczającej. :)
09-01-2010, 21:23
kasiasssss
oczywiscie jesli to jednofazowka
12-01-2010, 17:41
marysia2007
Witam
Ja tylko i wyłącznie korzystam z żeli SPN, ale sadze, że czas spróbować coś innego... ogólnie jestem z nich zadowolona, tylko z zelem budujacym mam maly problem... dosc trudno sie rosprowadza... :/: poza tym pudelka pękają, chyba ze mnie sila rozpiera ;)
Pozdrawiam
15-01-2010, 17:05
dudejla
Lady-victory
Koleżanka mówiła mi że właśnie kupiła sobie żele z takiej firmy, ja nie słyszałam o niej. Wiecie coś może na temat ich produktów?
15-01-2010, 17:12
Gość
Odp: Lady-victory
Cytat:
Napisał dudejla
Koleżanka mówiła mi że właśnie kupiła sobie żele z takiej firmy, ja nie słyszałam o niej. Wiecie coś może na temat ich produktów?
nie róbmy bałagany, coraz więcej tematów jest, a przecież są ogóle i wiele osób tam zagląda, jesli tylko tkoś używał tych żeli to na pewno odpowie
15-01-2010, 17:25
dudejla
Odp: Lady-victory
Racja, to w takim razie bardzo proszę o przeniesienie tego tematu do któregoś z powyższych.
18-02-2010, 08:30
Agnieszka Praska
mam pytanie to dziewczyn uzywajacych galaretki basic
kupilam na probe 15ml i szok, od 6mc uzywam zelu perfect pieknie sie utardza i nie piecze
natomiast ta galaretka to jakas porazka
nalozylam cieniutka warstwe na jeden palec w celu wyprobowania wkladam do lampy i myslalam ze sie z bolu posikam;( matko boska nigdy zaden zel tak mnie nie piekl zaden!!!!!
uczucie jakbym palucha do wrzatku wsadzila i jeszcze ktos na sile probowal go rwac, w pierwszym odruchu az lzy w oczach mi stamely i chcialam lape pod lodowata wode wkladac:huh:
perfekt czasem przypiecze jak dam za gruba warstwe ale to pikus w porownaniu z tym co wczoraj przezylam z ta galaretka:o boje sie jej uzywac:/: a pazur caly czas mnie boli mozliwe zeby sie odpazul lub cos w tym stylu???
18-02-2010, 10:26
Elizabeth76
Cytat:
Napisał agulusia
mam pytanie to dziewczyn uzywajacych galaretki basic
kupilam na probe 15ml i szok, od 6mc uzywam zelu perfect pieknie sie utardza i nie piecze
natomiast ta galaretka to jakas porazka
nalozylam cieniutka warstwe na jeden palec w celu wyprobowania wkladam do lampy i myslalam ze sie z bolu posikam;( matko boska nigdy zaden zel tak mnie nie piekl zaden!!!!!
uczucie jakbym palucha do wrzatku wsadzila i jeszcze ktos na sile probowal go rwac, w pierwszym odruchu az lzy w oczach mi stamely i chcialam lape pod lodowata wode wkladac:huh:
perfekt czasem przypiecze jak dam za gruba warstwe ale to pikus w porownaniu z tym co wczoraj przezylam z ta galaretka:o boje sie jej uzywac:/: a pazur caly czas mnie boli mozliwe zeby sie odpazul lub cos w tym stylu???
agulusia ja też miałam ten żel basic galaretka to prawda piecze bardzo,bardzo mocno w lampie:o na szczęście miałam pojemniczek 15ml i już mi się skończył i szukam czegoś nowego na próbę ,bo na ten już się chyba nie skuszę:D
18-02-2010, 10:32
anula_buziaczek
musicie skrócić proces polimeryzacji tak jak pisały dziewczyny ,ale ogólnie jest super:D
18-02-2010, 10:39
Agnieszka Praska
ale jak skrocic, ja po 3 sekundac skakalam jak popazona z piskiem po kuchni az moj maz sie wystraszyl hahahah
a pazura a raczej loze mam poparzone chyba bo sie dotknac nie moge;(
18-02-2010, 11:43
Nnisiaa
tez mialam ta galaretke basica porazka z pieczeniem....
ja uzywam zeli golden nails...i swiat paznokci jest super gesty nie piecze(czasami jak dam grubasa) super sie na nim pracuje nie splywa...a pojemnosc .i cene ma super..;)
21-02-2010, 18:05
magdalemon
a czy któraś z was robiła na PerfektNails i może ćoś na ten temat powiedzieć czy jest dobry czy nie?
21-02-2010, 19:27
dzoana
Cytat:
Napisał Nnisiaa
tez mialam ta galaretke basica porazka z pieczeniem....
ja uzywam zeli golden nails...i swiat paznokci jest super gesty nie piecze(czasami jak dam grubasa) super sie na nim pracuje nie splywa...a pojemnosc .i cene ma super..;)
kochana a mozesz mi napisac ile kosztuje jednofazowy 30 ml? ;)
21-02-2010, 20:57
anula_buziaczek
świat paznokci 30 ml 35,00zł:)
21-02-2010, 21:02
szpila59
Cytat:
Napisał anula_buziaczek
świat paznokci 30 ml 35,00zł:)
anula gdzie kupujesz ten żelik, jeśli mozna wiedzieć?? :lol:
22-02-2010, 09:03
szeryl23
ja kiedyś na safirze ale nie odpowiadają mi :] teraz ale paznokcie i goldnails:)
---------- Dodano o godzinie 10:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:56 ----------
ja ich nie kupowałam tylko Nnisia polecała i z ciekawości oczywiście poszukałam:P
22-02-2010, 23:27
PAZURKOMANIA
ogolnie opakowania wygladaja jak z alle paznokci..jedyne nazwa zmieniona...:D
---------- Dodano o godzinie 23:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:21 ----------
Cytat:
Napisał marysia2007
Witam
Ja tylko i wyłącznie korzystam z żeli SPN, ale sadze, że czas spróbować coś innego... ogólnie jestem z nich zadowolona, tylko z zelem budujacym mam maly problem... dosc trudno sie rosprowadza... :/: poza tym pudelka pękają, chyba ze mnie sila rozpiera ;)
Pozdrawiam
Ja tez uzywam SPN..ogólnie sa rewelacyjne...ale co do pudelek sie zgodze nakretki lubia pekac :( ale z regoly naszczescie przy koncówce żelu...
24-02-2010, 08:21
Agnieszka Praska
kolezance zazelowalam naturalne pazurki w dodatku ogryzki zelem silcare no name violet i przezylam szok, po tygodniu przyszla na kawe a tam nawet malunkiego zapowietrzenia, nic sie nie rozwarstwia:wow:szok
pod ten zel dalam bonder ibd
24-02-2010, 14:24
kasiasssss
tez go mam,kupilam takze bialy z serii loveli,gesty ale dobry
24-02-2010, 14:31
Gość
no n iestey tak wróce do galaretki pogorszyła sie i to bardzo
jak ja ją zaczęłam kupować jakiś rok temu to naprawde rewelacja, potem zaczeli czegos dodawac zebysie szybciej utwardzało i dupa... kupiłam jeszzcze kilka słoiczków z nadzieją poprawy, ale nadzieja matką głupich
tera
z pracuje na rzadszym żeluod galaretki z allepaznokci i jest o niebo lepiej
24-02-2010, 15:40
Chocolata
A ja od warsztatow jestem wierna Golden nails Strong. Jak dla mnie rewelacja!!!!
26-02-2010, 17:07
madziarella78
Ja mogę polecić żelki PB szczególnie coverek jest super, mi bardzo pasuje, ostatnio też udało mi się wygrać żele ASTONISHING i wypróbowałam 1-fazowy clear ( utwardza się w 30 sek. i jest średnio gęsty ) oraz budujący clear, który jest gęsty i super się poziomuje, ale na razie mam zrobionego jednego pazurka i dobrze się trzyma ( użyłam razem z bonderem), jak już zrobię całe łapki i ponoszę trochę to zdam relację. Używałam też żelików NSI ale one akurat były rzadsze, dla mnie były ok ale to zależy kto co lubi.
A tu poniżej pazurek zrobiony coverkiem PB
26-02-2010, 18:06
goska197512
ja od dłuższego czasu pracuję na sun flower ale ostatnio często bywa że niestety bardzo słabo się trzyma ,nie powiem bo są serie które trzymają sie bez zarzutów ale ostatnio coraz więcej uwag klientek - myślę o zmianie na inny.kupiłam na próbę perfect lady(blue col.} czy macie jakieś doświadczenie z tym właśnie żelem?
26-02-2010, 18:39
kasiasssss
Madzialenko ten kowerek bardzo ladnie sie prezentuje
26-02-2010, 20:38
Elizabeth76
Cytat:
Napisał goska197512
ja od dłuższego czasu pracuję na sun flower ale ostatnio często bywa że niestety bardzo słabo się trzyma ,nie powiem bo są serie które trzymają sie bez zarzutów ale ostatnio coraz więcej uwag klientek - myślę o zmianie na inny.kupiłam na próbę perfect lady(blue col.} czy macie jakieś doświadczenie z tym właśnie żelem?
ja tez używalam żelu sun flower i również przestałam być z niego zadowolona :(
26-02-2010, 21:37
goldsun
Pracuje na prerfect lady i jestem zadowolona. Szczegolnie lubie serie french bo ma sliczne kolorki a zelu beige z tej seri uzywam zamiast covera. Polecam wszystkim!
26-02-2010, 22:53
AgUsia950
madziarella, też pracuję na coverku PB. :D fajny jest. :)
na SF też pracowałam, ale cover wydawał mi się za ciemny i przeszłam na PB. :P
26-02-2010, 23:16
goska197512
Cytat:
Napisał elaxx76
ja tez używalam żelu sun flower i również przestałam być z niego zadowolona :(
mam pytanko- czy już przeszłaś na inny zel a jeżeli tak to jaki?
27-02-2010, 07:00
goonis
Ja do tej pory pracowałam na silcare (galareta, i próbowałam no name), ale podkusiło mnie ostatnio na zakup żelu activ z calcium i powiem Wam, że podoba mi się. Na pierwszy ogień robiłam dziewczynie, która twierdziła, że żaden żel jej się nie trzyma (schodzi cały), bo ma tłustą płytkę (zakładała kiedyś sama i wybrała się nawet do salonu) wczoraj minął tydzień od założenia, no to obejrzałam jej pazurki - wszystkie całe :) dodam, że robiłam nim na formie, nie na tipsie :D
27-02-2010, 22:49
kalaga4
wyczytałam fantastyczne opinie woszczurka i agulusi i nabyłam żeliki Basica!!!!
Tylko, że zawsze pracowałam na rzadkich albo średnio gęstych...i ... nie wiem jak się takimi pracuje (m.in. zakupiłam galaretkę)
Dziewczynki napiszcie mi proszę jak się je nakładać i rozprowadzać :kwiatek: i czy wymagają użycia prmiera i żelu podkładowego... z góry dziękuję kochane:)
hej, co do żelków basica, to żadnego podkładowego żelu do nich nie używałam, ale primera owszem, primer miałam z tej samej firmy co żel :)
27-02-2010, 23:08
Gość
Cytat:
Napisał kalaga4
wyczytałam fantastyczne opinie woszczurka i agulusi i nabyłam żeliki Basica!!!!
... :)
ło ludu, kiedy to było!!
kochana, przykro mi to pisac ale ja zrezygniwałam z basica galaretki bo bardzo piekły. kiedys owszem świetne, alepotem coś zaczeli dosypywać zeby sie szybciej utrwardzały i pieką jak jasna cholera. kupowałam jeszce te zele z nadzieją poprawy ze moze mi sie gorza paria trafiła ale jednak nie, pieką nadal
co do użytkowania, to używałam pod niego primera półkwasówke z silcare Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna (jak ja to nazywam) bo niby nie jest kwasowy, troche cuchnie i w ogóle dziwny ale działa. a co do aplikacji to tak jak sredniogęste, normalnie, tylko w lampie włozyć na 3 sek, wyjąc na 6, włozyć na 6 sekund wyjąc na 12.. bo jak włozysz i potrzymasz to sie posikasz... naprawde
jak tylko acznie leciutenko szcypac zaraz wyjmij rękę bo działa z opóźnieniem i zdwojoną siłą. co to uzytkowania nie mam zastrzeżen, tylko gdyby nie piekł:(
28-02-2010, 11:01
asio_
żel trójfazowy
Hej dziewczyny ! ;) . Mam taki problem jestem właśnie po kursie stylizacji paznokcia i myślę nad kupnem żeli i akrylów , mam pytanie znacie może jaką dobrą firmę ale z tych tańszych która robi żele trójfazowe ? Może ktoś zna jakąś która mieści się w Gdańsku. Szukałam firmy ale z tego co znalazłam to były tylko jednofazowe będę wdzięczna za odpowiedz;)