Odp: Przed³u¿anie Paznokci na szablonie / formie -krok po kroku
zamykam chwilowo temat. poniewa¿ temat o przed³u¿aniu na formie ju¿ istnieje. tu
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...ecia-opis.html
dziewszyny zanim za³o¿ycie nowy temat to najpierw szukajcie za pomoc± wyszukiwarki.:*:*:*
Odp: Przed³u¿anie na formie
juz zerkam,az jestem ciekawa
Mam pytanie czy przy formach musze spi³owaæ paznokcie 'do zera' jak ja to nazywam :skacze: ? chyba nie.. prawda? tak jak cos dosztukowac albo cos.. ?
jak do zera?przy uzupelnieniu czy jak?bo janie rozumiem pytania
zmatowic a potem primer iszablon,chyba ze nie o to ci chodzi
Natalia paznokieæ nie mo¿e byæ kwadratowy, bo nie bêdziesz mog³a dok³adnie pod³o¿yæ formy...musi byæ obciêty po bokach i do¶æ krótki. Na skanach które doda³a Anna Otkinska by³o to opsiane o ile sie nie mylê
ja lubie te czerwone formy, sa fajne sztywne i db sie kleja,
a co do pytanka: natalia, chyba chodzi ci o dlugosc paznokcia??? jezeli tak to nie do "zera" zostaw troszke bo jak podlozysz forme??
jak spilujesz do zera to mozesz podczas podkladania formy uszkodzic sobie hyponychium i na bank bedzie bardzo bolec;) zostawiasz doslownie tyle zeby tylko forma sie trzymala ja zostawiam ok mm
moje przed podlozeniem formy tak wygladaja;)
http://images49.fotosik.pl/196/d7d4f552d90ce93e.jpg
yhym... dziekujê.. a jak np. z³ama³ sie jeden paznokiec, znaczy za³ó¿my tak kawa³ek po boku i juz teraz nie sa wszystkie równe.. i chce aby by³y to musze go spi³owac i dopiero wtedy wyd³u¿yæ form± by mia³ d³ugosc taka jak inne pazurki bo nie bedzie mozna tylko tego kawa³ka z boku dorobiæ?
nie wiem czy zrozumiale to napisa³am ;P
skracasz i przedluzasz na formie bo jak dosztukujesz kawalek moze odpasc przy udezeniu np.
a jak sa za krotkie pod forme to trzeba zaczepke zrobic:)
Dziêkuje za rozja¶nienie mojej niewiedzy :skacze: :*
zaczepka to juz jak da mnie wyzsza szko³a jazdy.. jeszcze nie ten poziom :P
kochane zaczepke jest bardzo latwo zrobic, jedziesz zelikiem poza pazura na opuszek ,pozniej lekko podwazasz ta czesc na skorze i pod to podkladasz forme :)
a mo¿ecie mi powiedzieæ czym tak naprawde ró¿ni sie paznokiec przed³u¿any na formie od tego na tipsie? Czemu tak wiele z Was robi na formie? Jest ³atwiej? S± trwalsze? £adniejsze? :P
wydaje mi siê, ¿e to kwestia gustu... tak jak np niektóre osoby wol± ¿el a niektóre akryl
powiem szczerze ¿e wolê na formie robic bo szybciej mi to idzie, ale ciê¿ko jest mi przekonaæ klientki bo one maja wyrobione zdanie ¿e jak tipsa nie ma to siê gorzej trzymaj± ... a przeciez jak jest dobrze pazurek zbudowany to wszystko ³adnie piêknie siê trzyma :)
hmm.. dobre pytanie, bo tak naprawde jak jedne i drugie dobrze zrobione to ju¿ kwestia gustu. jak masz dobre ³adne tipsy to ok,z nimi jest ten problem ze zwykle ciagle brakuje 3 najpopularniejszych rozmiarów a reszty jest a¿ nad to, dlatego dobrze kupowaæ w firmie która ma uzupe³nienia. jest te¿ kwestia tunelu - na formie trzeba go umieæ zrobiæ a w tipsie maasz gotowy, tylko zwykle p³aski, ale to te¿ ju¿ siê zmieni³o bo s± i tipsy z wiêkszym tunelem. za to szablon z pocz±tku trudniej podlo¿yæ ni¿ na³o¿yæ tipsa...
czyli je¶li ja mam problem z Krzywa C to lepiej zebym nie porywala sie na forme bo mog± byæ tego przykre skutki :P
dasz rade pocwiczysz i sie nauczysz
Cytat:
Napisa³
qatrycja
czyli je¶li ja mam problem z Krzywa C to lepiej zebym nie porywala sie na forme bo mog± byæ tego przykre skutki :P
ja sie porywam.. hehe :]
Mimo wszystko..
Tipsy sa przereklamowane ;P !!
brawo,tak trzymaj!!!!!!!!!:good::good::good:
no ja te¿ siê porwa³am:) i jestem zadowolona, z czasem ubêdzie mi miliona pude³ek ró¿nych rodzajów tipsów:)
hehheh ja przedluzam na formie i mysle ze sie to nie zmieni,lacze tez akryl z zelami,uzywam tez farbek akrylowych
przedluzenie na formie rozni sie tym ze
-dostosujesz dogiencie tunelu to potrzeb danej plytki a tipsy tunelowe nie na kazda plytke sie nadadza
-ogryzkow na tipsie nie zrobisz
- na tipsie moga wychodzic lopatki na szablonie tego unikniesz
- na krogulcze lub rosnace do gory paznokcie tipsa sie przyklejac nie powinno a forma sie sprawdzi w 100%
-szpicow i edzi na topsie nie zrobisz
-przy opracowaniu tipsa sie trzeba sie namachac pilnikiem
narazie tyle jak mi sie przypomni wiecej to dopisze:D