ah hs4 możesz miziać :D ja hs4 nie lubię i nie potrafię polubić. nabieraj ciut więcej.
natka a ty jak mówisz klientkom by dbały o rzęsy? mają w ogóle nie myć czy jak?
Printable View
ah hs4 możesz miziać :D ja hs4 nie lubię i nie potrafię polubić. nabieraj ciut więcej.
natka a ty jak mówisz klientkom by dbały o rzęsy? mają w ogóle nie myć czy jak?
Witam serdecznie wszystkie Panie :) Od jakiegoś czasu czytam to forum (przypadkiem odkryte w necie) i oto teraz zdecydowałam się wreszcie coś napisać i zasięgnąć porady od doświadczonych :*. Wiem, że na pewno ktoś mi pomoże, gdyż czytając wasze posty odczuwa się hmm fajną energię tego forum;)
Do rzeczy: odbyłam kurs z SL niecałe 2 lata temu wtedy wykonałam tylko dwie aplikacje: jedną na kursie (nawet spoko :)) i drugą na siostrze... wieczór przed ślubem, bardzo późnym wieczorem w niekorzystnych warunkach :/: bo wcześniej nie miała czasu ( jakies sypkie rzęsy "na raz" dostałam od koleżanki siostry, a klej sama kupiłam z SL) i ze strachem w oczach..że to jej ślub, że szybko bo już późno... Efekt był taki, że się mega zraziłam, a rzęsy wyszły wg mnie straszne. No, ale po namowach siostry, która uważa, że za szybko się poddałam (mimo wszystko miała te rzęsy w dniu ślubu :D i w odróżnieniu ode mnie nie przeżywała ich tak jak ja :skacze: ) stwierdziłam, że jak będę mieć fundusze to się za to zabiorę !
I o to kasa jest (stypendium), potencjalne ofiary również! więc:
Przymierzałam się do zakupu rzęs i kleju z SL, ale czytając posty bardzo zachęciły mnie rzęsy i kleje z evo (mniejsza pojemność), i teraz nie wiem czy bazować na jednej firmie ( na której miałam szkolenie czyli SL, ) czy może zaryzykować i zakupić wszystko w evo? Fajną opcją wydaje mi się też zakupić rzęsy z SL a klej z EVO ten U+ ? Byłby to dobry pomysł? Mam też wcześniej zakupione pincety, ale jedna mi raz spadła więc chyba kupię też nowe:D
Ps. Co ciekawe mam już łóżko do masażu :D , więc zaczynając wszystko od początku z lepszym wyposażeniem może lepiej mi pójdzie.. Z góry dziękuję za "pokierowanie" świeżaczka ( mnie) ;)
ja SL nie znam pracuję na Noble i evo jestem zadowolona :)
moim skromnym zdaniem klej nie ma znaczenia z jakiej firmy masz rzęsy
co do kleju to sama musisz testować jednej odpowiada ten innej tamten ,trudno doradzić ale w praniu wyjdzie co komu pasuje,,musisz po prostu kupić i sama wybrać ..
o kleju było już sporo napisane ,może wróć do tyłu i poczytaj opinii tak będzie najlepiej..
a moim zdaniem klej ma najwieksze znaczenie... możesz mieć najwyższej klasy rzęsy, piękne... czarne, super skręt... ale jak klej lipny i sie wszystko sypie to ci klientka nie wróci.
Monia, ja obencie używam kleju z Sl (jako ejdyny w taych warunkach atmosf mi nie kaprysi). Jak chlodniej uzywam i evo i noble. Tez bardzo dobre. Rzesy tylkko evo, magnitica i noble. Moim zadniem oczywiscie :) SL tez mialam ale nie przypadly mi do gustu...i wiem ze nie tylko mi. :P
aczkolwiek metoda prob i bledow na pewno znajdziesz swoje ukochane produkty :)
monia, firmy możesz mieszać.. z jednej bardziej będą Ci odpowiadać rzęsy a z innej może klej ..
Robiłaś szkolenie z SL w Łodzi?
Monia poszperaj sobie na forum a znajdziesz recenzje i porady dotyczące zarówno rzęs, klejów jak i oczywiście pęset. Warto poeksperymentować z firmami (evo, Noble Lashes, SL) i zobaczyć co ci najbardziej pasuje. Polecam wycieczkę do wątku na forum pt. "dystrybutorzy" tam również znajdziesz ciekawe porady dot. produktów.
Tak szkolenie robiłam w Łodzi :) ze względu na swoją szkołę miałam dużo taniej:D Dziękuję Babeczki za odpowiedzi :):kwiatek: Przed napisaniem poprzedniego posta czytałam cały wątek [Rzęsy] Zestaw na dobry początek , połowę Przedłużanie rzęs - wątek ogólny oraz ten wątek i zrobiłam przy tym ładnych kilka stron notatek ^_^ Po prostu nie byłam pewna czy mogę łączyć firmy.
Zwrócę uwagę jeszcze na ten wątek o dystrybutorach i ... czas na zakupy :skacze:
natka dokladnie tak jak piszesz :)
Do dziewczyn co zaczęły robić brewki mam pytanie... Polećcie jakis dobry klej. Na noblowskim nie mam odwagi robić babeczkom, bo na mojej skórze po 3 dniach nie ma juz nic ! Wystawilam wczoraj zdjęcie z mojego treningu brewkowego na mojej własnej ręce i angielki dostały wścieka. Wciąż napływają maile z pytaniami o zabieg a ja wciaz go nei wprowadzam bo walczę z tym klejem ;(Potrzebuję cos innego, żeby chociaz 10 dni wytrzymało...
Ula ja na NL pracuje bo innego nie znam na tą chwilę. Klientki mówią że trzyma do tygodnia. Ja je widzę po 2 tygodniach więc wtedy nie ma już śladu po czymkolwiek :/: Ale wracają.
W polsce nie kupisz, ja ze stanow zamawialam razem ze specjalnym uszczelniaczem tzw sealerem :) bardzo droga impereza bo koszt zestawu z przesylka prawie 400zl , te dostepne w polsce kleje pachna identycznie jak klej do kepek :/ brwi trzymaly sie max 10 dni :/ dosyc mocno ten zabieg jest przereklamowany i wg moich osobistych odczuc nie wart swojej ceny:)
Poszukam bo to dosyc dawno temu bylo :) kogo uzupelniasz ? Edytke ?
Kurczę to teraz mam mętlik... a chciałam iść na szkolenie z tych brwi... A jak cenowo to u Was wygląda?
witajcie...używam kleju NL HS5 i mam mały problem...niby półsekundówka ale skleja rzęsy obok siebie i czasami pozostawia grudki. Myślałam że za szybko przechodze do drugiego oka.Robie już chwilke przerwy miedzy położeniem rzęsy na jednym oku a przejściem na drugie oko ale ciągle jest tak samo..A jak sklei juz te rzęsy to naprawde cięzko je odseparować...co robię nie tak? może polecicie mi jakiś fajny klej...
CAT - mi noblowski trzyma ok tygodnia właśnie, czasem 10dni , to jest max. jednak ja biorę za usługe na tyle nie duże kwoty że tragedii nie ma że tak trzyma. oczywiście przy odpowiednym dbaniu czyli nie ruszaniu :D
Kiwaczku napisz mi na pw ile bierzesz :)
Ultra plus, jak dla mnie ok. jest to klej podobno szybkoschnący ale w 1 sek nie łapie oczywiście. Za to sprawdza się wg mnie w różnych warunkach i dobrze trzyma. Ktoś tu na forum kilka stron wcześniej mi napisał, że to jest klej do którego zawsze wrócę i ma racje. Wczoraj pracowałam też na kleju z Magnitica - Diamond i pracowało się ekstra, teraz sprawdzam wytrzymałość
pracuje w rzeskach juz od 2 lat, przeszłam już przez wiele klei od clareny , Nl i evolashes i nie mogę coś dobrać odpowiedniego, albo słabo trzyma, a jak juz fajnie klei to opary sa nie do zniesienia, albo skleja mi rzęsy obok...pracuje dość szybko więc mysałam że ten HS5 będzie dobry a tu takie rzeczy...
Co do klejów to ja sobie teraz mieszam green i red z NL i super się klei, dobrze trzyma i opary minimalne :P
Ulka nie strasz, bo jutro robię babce brwi i mam nadzieję, że do soboty wytrzymają...
ja teraz mam problem z klejami, niedosc ze na kamieniu bardzo szybko robią się glutowate to ogólnie coś jest nie tak. Trzymam kleje w lodówce, mam ten specjalny woreczek a mimo wszystko po 2tyg gęstnieją. Mam HS5 który mi aż tak zgęstniał że zatkał się dziubek i BlackLashes który jest w miare ok. HS5 w ogóle mi nie łapie... Czy ktoś jeszcze ma taki problem?