no ja też na tym śmierdzącym robie i tylko słysze "znów grzebałaś sie w akrylu" ;p
Printable View
no ja też na tym śmierdzącym robie i tylko słysze "znów grzebałaś sie w akrylu" ;p
Dziś poćwiczyłam i mówię wam, wyszły mi 100 razy lepsze niż na początku :D Widocznie musiały odleżeć swoje haha :leze:
no to pochwal sie i wstaw zdjęcia :)
Takie coś zrobiłam :D
To są mojej mamy, a moje są takie same tylko dłuższe :skacze:
Mamie się spodobały moje i powiedziała, że chce mieć takie same :P
ładnie wyszły to są akryle tak?
Tak. To akryl z SF "kruszony lód" co był w tych promocjach :D
a nie porobiły Ci sie takie jakby niedolania przy skórkach?? bo ja tam miałam
Nie, nic takiego nie mam.
kurde to nie wiem od czego mi sie tak zrobiło może za słabo docisnęłam i mi powietrze naszło hmm....??
czytałam, że trzeba je lekko dociskać i tak jakby pchać ku górze i wtedy ładnie wychodzi ;)
poćwiczę jak zrobie obiad nie bede przed smrodzic ;p
Oj ja swoje nie prędko ruszę... długo sobie poleżą
a próbowałaś chociaż ja powiem że pierwszy raz jak robiłam tymi formami to jakaś masakra była a teraz jest dużo lepiej
A ja się pochwale, że dzięki zrobieniu dualami paznokci to dziewczyny mi zazdroszczą i wiele chce przyjść do mnie, bym im zrobiła :D To zarobie troszkę :P
Jak ja próbowałam nimi robić to ładne wyszły, ale się szybko połamały. Albo można zrobić cienkie i długo nie wytrzymają albo z dużo masy nałożyć, a potem pod paznokciem zostaje masa i nie ładne to wygląda, ciężko to wyczuć. Może te silikonowe formy można wykorzystywać na sam koniec.. Jako ostatnią warstwę przezroczystą bo ładnie od razu się świecą
Ja robiłam kilka razy akrylem i niestety właśnie tak jak niedolane przy skórkach albo po tygodniu zapowietrzone były więc odpuściłam sobie ale kto wie może znowu zacznę ćwiczyć :)
A mozna dualami robic zele? bo to dobry pomysl na zrobienie dobrego szkieletu
Zaba ja słyszałam że można i dziewczyny ponoć tak robią :) Poszukaj filmików może będzie na którymś pokazane :)
Ja w tym temacie chyba nawet pokazywałam kiedyś jak ja robiłam żele krok po kroku.
Ok to jak bede miala wiecej czasu usiade i przeejrze tych 20 stron
http://forum.wzorki.info/przedluzani...akrylu-12.html proszę bardzo
dzieki wielki nie musze szukc jupii
ja jak zaczynałam przygodę z akrylem, to właśnie dualkami, ale teraz to dla mnie porażka nie umiem i w sumie nie chcę umieć, bo one nie są idealne do każdej płytki paznokcia, potrafią się zapowietrzać potem, i wolę sama ulepić kuleczki i wypolerkować frezarką, bo to dla mnie za duży koszt gdybym miała idealnie docinać na każdym razem
poleżą sobie poleżą
jednodniowy klej? taki do tipsów? czy jak ? gdzie go kupić? pierwsze słyszę o takim kleju że schodzi kiedy umyjesz ręce. ciekawe :)
---------- Dodano o godzinie 02:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 02:19 ----------
a jak zatopić ozdoby z czymś takim ? :) jestem bardzo ciekawa
---------- Dodano o godzinie 03:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 03:14 ----------
a jak zrobiłaś tego frencha kwadrat z tą foremką? czy ten french to tips?
---------- Dodano o godzinie 03:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 03:16 ----------
a jak zrobiłaś kwiatek na dualku? bo nie rozumiem. gotowy kwiatek zrobiłąs na dualku czy na formie silikonowej 3D??
---------- Dodano o godzinie 03:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 03:30 ----------
a jak zrobić odrost na takiej foremce?? :)
---------- Dodano o godzinie 04:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 03:52 ----------
kinga szkielecik robiłaś na tych dualach tak? a potem na szkielet ręcznie frencha>? i cover? i potem dualki z clearem tak?
---------- Dodano o godzinie 04:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 04:06 ----------
a czy da się dualkami zrobić lepszy tunel? chodzi mi o linię włosa na wolnym brzegu paznokcia żeby tunel był większy. używając np zaciskarki czy jak?
---------- Dodano o godzinie 04:39 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 04:08 ----------
przepraszam ale dla mnie to jest jakiś koszmar co ta kobita robi tej starszej osobie. szablon z allegro za 2zł serduszka?? dla starszej osoby? miałam te szablony ale do własnego użytku na wypróbowanie. wzorki są okropne i wychodzą jak malowane pędzlem 5cio latka. Jak można zrobić frencha z clearem w taki sposób? przecież ten french wygląda jakby był zawieszony w powietrzu!! czy tylko ja mam takie zdanie ? czy już zwariowałam?? :o poza tym french jest nałożony żle. pod krzywym kątem i z jednego boku wogóle go nie ma :/ nie nazwalabym tej kobitki profesjonalistką i nie poszłabym do niej zrobić pazurków :(
---------- Dodano o godzinie 04:48 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 04:39 ----------
da się zrobić normalnie szpice na formie szkielet ,a na koniec potraktować paznokieć dualem tylko w miejscu łoża paznokcia? żeby wyszła fajna krzywa? czy zawsze muszą być do tego kwadraty?
Ojej ale stare posty odkopałaś :)
Frencha robiłam całkowicie normalnie, nałożyłam biały akryl na forme, uformowałam uśmiech, wypełniłam coverem i na paznokcia.
Kwiatka robiłam również całkowicie normalnie tylko że na dualku. Z tego tworzywa akryl bardzo dobrze odchodził więc po prostu przełożyłam go na gotowego paznokcia.
Nie pracuje na tych formach, w zasadzie to nigdy tego nie robiłam poza tamtą jedną pracą bo uważam że jednak warto takie rzeczy robić ręcznie ;)