ech ja nie wiem moze ja cos zle robie.. zrobilam sobie ten dual system (moze za malo akrylu) pojechalam na narty i wszytskie mi sie polamaly.... no ale najwyzej bede uzywala ich do robienia szkieletu ;p;p
ech ja nie wiem moze ja cos zle robie.. zrobilam sobie ten dual system (moze za malo akrylu) pojechalam na narty i wszytskie mi sie polamaly.... no ale najwyzej bede uzywala ich do robienia szkieletu ;p;p
pierwsze dualki zrobiłam sobie, ale zdjęcie wyszło kiepskie, drugi raz robiłam szwagierce, dałam tipsa french z głęboką kieszonką i tylko bezbarwny akryl, a oto jak wyszły
Załącznik 17957
dodam, że trzymają się już ponad tydzień i nic się z nimi nie dzieje![]()
super wyszły tylko jakoś dziwnie wygląda kciuk
czemu dziwnie![]()
ja tam nie jestem jakąś wielką stylistką ale jak dla mnie są troszku za szerokie i z dużo białego. Ale moich opini nie trzeba brać sobie do serca![]()
ja zamawiam dziś wieczorem te10 szt. DUAL SYSTEM FORMS od 75zł wysyłka gratis (942463311) - Aukcje internetowe Allegro ma ktoś takie![]()
mi tez sie dlugo trzymaly dopoki na narty nie pojechalam![]()
No zrobiłam sobie te dualki no i............ no właśnie zrobiłam french i nie za bardzo mi wyszły ale myślę że to zasługa mojej niewprawionej reki ale jakieś kolorowe myślę że wyjdą boskie hihihi ........![]()
Dziewczynki mam pytanko......... czy tymi dualkami mogę sobie robić taki szkielecik zamiast formy?![]()
milenka ale boskie kwiatuchy![]()
prace super, może zrobisz dla nas jakieś kpk? jak ci sie udało ujarzmić formy?![]()
piekne pazurki, tez ciekawa jestem jak je ogarnąć zeby wyglądało przyzwoicie![]()
ja pytań nie mam tylko prośbę - możesz wstawić odrost tych pazurkówbo coś mi się wierzyć nie chce, że powietrza nie mają, tym bardziej patrząc na cover, którego jest strasznie dużo przy wałach, ani nie jest pocieniowany i nawet obłączków nie widać
![]()
ok, jak mi troszkę odrosną to wstawię zdjęcie z odrostem, bo te co mam teraz mam dwudniowe. Postaram się też filmik nagrać lub jakiś "step by step" w formie zdjęć. Robię pazurki raczej tylko sobie, i co jakieś 2-3 tygodnie, bo duże odrosty mi się nie podobają.
dobrze by bylo ja robilam sobie ze 2 razy te formy ale szybko sie lamia :/ tzn moze jak ktos wprawiony w to to tam nic mu sie nie lamie ;D ale ja chyba za duzo akrylu kladlam i mi sie wylewaly na skorki, co oczywiscie skutkowalo podchodzeniem powietrza itd :/ paznokcie nie trzymaly mi sie dluzej jak tydzien.... a byle co i zaraz sie lamaly....
fortize do tych stepikow bym prosila o wyczerpujace komentarze zebym mogla zrozumiec jak to sie je i z czym![]()
mi te moje długie trzymały się miesiąc gdzieś i nie było zapowietrzeń ni nic bo cover przecieniowałam i tak. dziś zrobie wam stepa żelu na tych formach
wstawiłam już do krok po kroku ale że tam nie moożna komentować wstawię jeszcze tu
Specjalnie zrobiłam takiego długiego z przedłużką żeby było dobrze widać...
1. Przygotowujemy paznokcie
2. Wybieramy formę i białym żelem robimy końcówkę french
3. Utwardzamy
4. Nakładamy cover do lini uśmiechu w formie
5. Utwardzamy
6. Nakładamy do formy żel clear
7. Przykładamy formę do paznokcia dociskając mocno (nie mam zaciskarki więc użyłam pensety) resztę żelu który wypłynął przy skórkach wycieramy wacikiem z cleanerem
8. wkładamy zaciskając nadal do lampy... po ok 2 min można zaciskarkę zdjąć
9. Zdejmujemy formę
10. poprawiamy trochę przy skórkach boki i końcówkę
11. Nabłyszczamy i gotowe![]()
milenka świetnie to pokazałaśbardzo fajnie wygląda
ja tez mam obłoczki tylko na kciukach![]()
a widzicie ten próg/uskok przy skórkach miedzy skórkami a coverem![]()
---------- Dodano o godzinie 10:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:11 ----------
ale wiecie comoże i z żelem jakoś by te formy się sprawdziły, ale z akrylem to juz wątpię
bo nakładając akryl na pazurek trzeba go dobrze uklepać, zeby miał dobrą "przyczepność" do płytki
i jak trzeba by mocno docisnąć te formy żeby własnie masa dobrze złapała się naturalnych pazurków
wszystko pewnie bokami wycieka
![]()
o milenko fajnie to pokazałaś, dla mnie te formy to też dziwno, ale planuje zakupic na probe![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)