czornula ja mam te srebrno czarne i jak dla mnie sa troche za sztywne w sensie nie sa plastyczne i nie umiem ich ladnie podlozyc bo sie zaginają. ale klej maja dobry.
Printable View
czornula ja mam te srebrno czarne i jak dla mnie sa troche za sztywne w sensie nie sa plastyczne i nie umiem ich ladnie podlozyc bo sie zaginają. ale klej maja dobry.
Zamówienie przyszło, produkty fajne, klej zdecydowanie bezbarwny, kamuflaż żel super, akryl zbyt brzoskwiniowy jak dla mnie.
Zamówiłam również 5ml białego żelu do końcówek, niestety kompletnie nie zastyga w lampie. NIe wiem co robię nie tak, kamuflaż twardy jak skała a biały po 3 cyklach 120 s nadal nie utwardzony, czy miałyście może jakieś doświadczenia z białym żelem Modeny? Czy mogę coś nei teges robić , chociaż reszta dobrze utwardzona jest?
Ja miałam z Modeny biały,przeżroczysty i cover.Biały mi nie podchodzi,ja lubię jak biel ,,bije po oczach,,.Teraz mam swojego faworyta z innej firmy więc innych nie kupuję.Sobie robię na żelach z Modeny,ale klientkom już coś z wyższej półki:ok::*
---------- Dodano o godzinie 09:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:34 ----------
Teste.....a dajesz warstwę przeżroczystego żelu pod białą?dlatego Ci nie zastyga,bo może za krótko trzymasz w lampie.Niewiem,ja sama uczę się żeli:D:D
Taste albo może dajesz zbyt grubą warstwę? Ja mam biały z Modeny i jest ok. Nie zastyga Ci w ogóle?, czy może pierwsza warstwa jest ok., ale pod nią żel "pływa"?
Dałam cienką warstwę cleara na całość, i końcówkę faktycznie pokryłam 2 razy i chyba faktycznie pływało pod spodem, pazur spędził w lampie 8 minut w sumie, cover utwardzony perfect, a biel zjechała pod pilnikiem, przecieranie cleanerem też jej nie utwardziło.
W końcu wypiłowałam tą biel i dorobiłam akrylem, ale niestety już nie było po tych kombinacjach takiego efektu.
Też się uczę pazurków, al;e na zdrowy rozum, jeśli reszta jest doskonale utwardzona, a bialy nie to się pogubiłam :)
Z żelami mocno napigmentowanymi ( w tym przypadku białym ) jest tak, że należy kłaść je stosunkowo cienko, bo światło UV nie jest w stanie przebić się przez kolor i działa tylko na wierzchnią warstwę sprawiając, że żel pod tą warstwą nadal pływa. W takim przypadku o wiele lepsze jest położenie dwóch cieńszych warstw. Inne żele się utwardziły, bo albo miały mniej pigmentu (cover), albo nie miały go w ogóle (clear) :)
Dzięki,
spróbuję jeszcze raz.
Trochę to bez sensu że nie zastyga jak jest grubiej widziałam na filmikach Young Nails Inc że koleś grubo bieli wali i nie ma problemu, że mu się coś nie utwardza ;]
Speed Gel Sculpting Reverse Application Part 2 of 3 - YouTube
biały zel ma duzo pigmentu i po prostu masz kiepskie zarówki dla tego masz problem z jego utwardzeniem . Białego zelu też bóg wie ile sie nie wali ,jak masz przeswity połóż dwie cienki warstwy
ja nie wiem, mam biel z modeny i klade minimalnie cienka warstwe i jest git.
Ja też go używam kładąc 2 cieńsze warstwy,ale nawet nie dlatego żeby się utwardziły bo nie miałam nigdy z tym żelem problemu ale po to żeby na końcu nie zrobiły się <<kulfoniki>>:P
wiecie o co mi chodzi.
Oczywiście jak się zrobią to zawsze można wypiłować,ale po co utrudniać sobie pracę.
dzieki, chyba rzeczywiście za grubo połozyłam teraz cieniej daję i jest ok, to moje pierwsze frenche "malowane" :P
a nie doklejane tipsem. cienkie warstwy rzeczywiście się utwardzają lecz łatwo pędzelkiem prześwit srobic albo to mój brak wprawy :)
no to musisz sie zapoznac z sondą, dzięki niej nie robia sie przeswity i mozna dokladniej dopracowac frencha:)
źródło: sunny nails
serio? mam takie coś ale pojęcia nie mam jak tym zrobić frencha zawsze do ozdób używałam tego do aplikacji :)
jakieś bliższe szczegóły wykonania tym narządkiem ?
ja też do frencha uzywam sondy ;)
poprosze opinie tego produktu
modena - żel uv BONDER-GRUNTUJĄCY PODKŁADOWY 5g (2031810633) - Aukcje internetowe Allegro
standardowo ja sie odezwe:D wiec mam go, jest mega wydajny, jak to bonder rzadki dość, ale za to trzyma jak beton, zero podpowietrzen, teraz zamawiam drugi - wiekszy pojemnosciowo.
taste - bierzesz moczysz to w zelu i rozprowadzasz poprostu na pazurku no tak jakbys robila to wykalaczka czy jakims patyczkiem, nie robia sie bruzdy i fajnie sie dojezdza do zakamarków.:)
o kurde, naprawde ten bonder taki fajny ? mi sie wlasnie skonczyl primer i sie zastanawiam miedzy nim a bonderem a moze i to i to ? :/ nie wiem..
Tak piszecie ladnie o tym bandeku ze zabieram sie za zamowieni :) i do tego I-NAILS PRIMER MAX 10ml od dekorynki :)
Rili :wow:?! Ja ogolnie z klientkami nie mam problemu ale niestety moja plytka to problem... zapowietrzaja sie juz po kilku dniach ehhh... ciekawee czy cos pomoze :> . jesli ja daje primer -> jednofaz. (cienka warstwa) i dalej np french bla bla. to moge wywalic jednofazowke z tego lancucha i wstawic na to miejsce bonder ?:D a nie jezdzi jak po jajku wszystko?:)
ilonkja bonder dajesz jako podkład, ale już nim nie przedłużysz pazurka, więc na niego jakiś żel musisz dać na przedłużenie, np, budujący,cover, jednofazowy, kolorowy itd. Dobry jest jesli własnie robisz uzupełnienie. Wtedy wypiłujesz odrościk na to primer, bonder i jedziesz doleweczkę :D
Hmm rozumiem, ale jesli robie na tipsie to chyba nie problem ?:)
nie cytujemy wypowiedzi, która jest bezpośrednio nad naszym postem
nie to nie problem.:)
Jak na tipsie to spoko, dajesz tipsa, potem bonder na naturalka i jedziesz co tak chcesz.
A ja kupilam ostatnio budujacy gesty i pozniej wydawal mi sie taki dziwnie getki i po podgryzieniu pazurka normalnie sie ukruszal i schodzi - w koncowym efekcie zdjelam w 5 min koncowki jakie budowalam na formie...........czy ja za krotko trzymalam w lampie - chociaz liczylam dokladnie kazda faz ena 2 i 4 minuty - zdarzalo Wam sie to wczesniej?
podgryzieniu?;) Nie wiem jak podgryzałaś je;) ale ja nie mam z nim problemu,może zrobiłaś za słaby szkielecik ?Pazurki też nie powinny być za cienkie bo mają nam trochę posłużyć ;)
no cóż, paznokci sie nie podgryza:D jesli teraz bym podgryzła swoje to pewnie tez by sie kruszyły:D a tak to mam je i nosze bardzo dlugo;]
ahahahah wiem, ze sie nie podgryza - ale czasem lubie sobie sprawdzic czy sie trzymaja - te z modeny az sie wyginaly a pozniej trach i pekaly - z zelu z ibd tak nie robily - przy podgryzaniu jak beton ani drgnely:)))):leze:
Hejka. Któraś z Was zamawiała może pędzelki do żelu i akrylu z Modeny? Bo mam zamiar właśnie zamówić ale nie wiem czy warto ;p
Zamówiłam Cover po przeczytaniu waszych opinii i muszę powiedzieć że efekt jest suuuper ! Szukałam takiego covera bardzo długo! Używałam wcześniej Touch Gel z Nails Company, ale jakoś nie krył dobrze...
Pyziaa ,jak się nie mylę to ja chyba zamawiałam ,,4,, z sobola,ale mam go do dnia dzisiejszego i nic się nie dzieje:ok::*
To super :) Właśnie go zamówiłam ;]
Mam pędzelek koci język 4 z drewniana rączką, nie jest zły, na początek ok.
Sylwie 36 czy możesz polecić jakiś biały żel" bijący po oczach", bo ten z modeny mam wrażenie jakby był "troszkę przybrudzony". niby ok ale jednak czegoś brak:/:
dziewczyny, naczytałam się na forum, że pod żel tez trzeba nakładać primer, dostałam zestaw z modeny wraz z instrukcja krok po kroku ale nie ma tam nic o primerze. Czy wy do zeli z modeny używacie primer czy nie jest to konieczne i sam bonder wystarcza żeby się trzymało? :/:
ja primera nie uzywam daje sam bonder i trzyma sie dobrze:)
Ja używam w zależności od paznokci albo bondera albo primera nigdy obu na raz, ale najczęściej daje primer z modeny i super się trzyma:ok:
Zamówiłam u nich żel clear pink 30g gesty, Pedzelek do akrylu nr4 koci język, do żelu skośny i żel do usuwania skórek z pędzelkiem. I nie mam żadnych zastrzeżeń co do tych produktów.:cwaniak2: Na żelu bardzo dobrze mi się pracuje jest super gęsty i nie rozlewa się :) Do mojej paczki oczywiście dostałam gratisy :skacze:
Mamy oddzielny temat :
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...o-frencha.html