ja tylko moge sie wypowiedziec na temat ellio uwazam ze to najlepszy cover swietnie sie trzyma ma rewelacy kolor,w skali od 1-10 daje 9,5 na fotce pazurki zrobione tym coverkem,wczesniej uzywałam maskeda od dobrej rady ale był za ciemny i musiałam go rozjasniac http://images40.fotosik.pl/545/a8b71bbaa5d47308m.jpg
26-01-2011, 15:20
paula99996
Odp: Jakie produkty oraz firmy POLECACIE?
hej dziewczyny ja często pracuję na produktach firmy nail design i z czystym sumienie polecam akryle bo się ładnie trzymają płytki
26-01-2011, 15:56
edytakon
ja mialam Ellio, Modene i Basic
kolorystyka naprawde bardzo bardzo podobna ale:
Basic - zalewał skórki, za rzadka konsystencja
Ellio - chyba troszkę jaśniejszy niż Modena, gęstszy niż Basic
Modena - odpowiednio dla mnie gęsta, kolor super, ładnie kryje niedoskonałości i ma jaładniejsze opakowanie z którego nic nie kipi
02-02-2011, 13:36
Magdalena
Odp: Jakie produkty oraz firmy polecacie
katherinne, Twoje badania wydały mi się tak przekonujące, że ja - największa fanka i-nailsa, kupiłam wczoraj żele IBD :)
Na i-nailsie pracuję od dawna i jak dotąd byłam z niego w pełni zadowolona, ale.....ostatnio miałam dwa przypadki pęknięcia paznokcia u klientek. Niby tylko małe ryski, ale to jednak nie powinno się zdarzać. Twoje testy dały mi do myślenia i postanowiłam je powtórzyć na własną rękę (nomen omen). Zaraz wczoraj wypróbowałam IBD na koleżance i moja pierwsza uwaga jest taka - IBD ma całkiem inną konsystencję dzięki której nie zalewa skórek. Po utwardzeniu jest dużo twardszy od i-nailsa. O trwałości na razie nie mogę nic powiedzieć, ale podzielę się uwagami po dalszych próbach i obserwacjach.
W każdym razie dziękuję Ci za inspirację :)
proszę o ukrywanie tak dużych cytatów/ Emila :)
02-02-2011, 13:41
poolciaa
Moim zdaniem jesli chodzi chodzi o cover - EFexclusive - rewelacja !! dobrze kryje, poziomuje sie swietnie i dobrze sie rozprowadza.
biały żel - extream white NSI - biel jest tak świeza i taka wyrazista,ze nawet po dwoch tygodniach wyglada jak zaraz po zalozeniu
oczywiscie nablyszczacz Glaze 'n' Go NSI - powoduje,ze paznokcie maja polysk nawet po 3 tyg taki jak na poczatku!!! rewelka!! :)
jesli chodzi o akryl to na pewno Entity (chociaz jest drogi)
no i NSI :) polecam!!! :)
08-02-2011, 20:21
Justynkape88
Witam serdecznie! Jestem nowa...
Chciałam się zapytać jakiej firmy najlepiej używać tipsów myśle o białych. Obecnie testuję produkty i jak na razie tylko lampa UV, która kupiłam na allegro okazała się super a także żel Lovely firmy Silcare. Kochane doradźcie mi od podstaw jakie tipsy kupić aby nie łamały się tak szybko i były w rozsądnej cenie. Również proszę o podanie mocnego kleju, ten który doradziła mi ekspedientka w sklepie okazał się beznadziejny. Prawdę mówiąc nawet nie zawierał żadnej etykietki wiec nie mam informacji jaka to firma. Jeśli chodzi o żel jest ok ale pod warunkiem, że nie stosuję pod niego bondera i innych produktów zapewniających przyczepność. Tak więc tylko porządnie matuję płytkę paznokcia, dezynfekuję a następnie nakładam dwie warstwy żelu. Każdą z nich utwardzam po 3 min. Bardzo proszę o radę. Uczyłam się (na niemieckiej firmie clarissa nail- nie polecam) w całkiem inny sposób niż teraz robię. Zrobiłam potem dwuletnia przerwę i czuję, że tak na prawdę moje wiadomości są płytkie. Paznokcie są moja pasją.
08-02-2011, 21:39
Agissi
Ja pracuje na sun flower i exfashion i jestem zadowolona
09-02-2011, 08:04
Elizabeth76
Cytat:
Napisał Agissi
Ja pracuje na sun flower i exfashion i jestem zadowolona
Miałam ten Żel EF Exclusive Builder Clear owszem płytki trzymał sie super ale jest bardzo rzadki za bardzo :)
09-02-2011, 19:38
Agissi
mi sie na nim dobrze pracuje.Gęsty jest napewno clear premium firmy EF EXFASHION.
---------- Dodano o godzinie 19:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:31 ----------
jeszcze mam dziewczyny pytanko na stronce silkare znalazłam takie żelki NO MAME ceny są kuszące czy któraś ich próbowała
09-02-2011, 20:03
Justynkape88
Wnioskuję, że najlepiej kupić żel firmy "sun flower". Czytałam kiedyś o tej marce i w ankiecie zajęła pierwsze miejsce. Ale to tylko dotyczyło żelu. Klej oraz tipsy tez maja dobrej jakości? (pytam dla upewnienia).
Na allegro mają żele jedno-, dwufazowe... Tych zeli, których używałam do dziś były uniwersalne...
Czy nie używając bondera źle robię? Na kursie na którym byłam, stylistka tłumaczyła, że bonder należy położyć na płytkę a potem zetrzeć. I tyle. Potem dezynfekcja. Jak dla mnie bez sensu ponieważ przetłumaczyłam etykietkę włoską na której wyraźnie było napisane, że bonder należy utwardzić w lampie. Robiłam tak w domu ale widocznie był kiepskiej jakości bo przyczynił się do odpryskiwania żelu. Gdy przestałam stosować bondera tylko (tak jak wspomniałam we wcześniejszym wpisie) prawidłowo spiłowałam, zmatowiłam płytkę paznokcia i tylko zdezynfekowałam to żel zaczął się mocno trzymać.
A tak na marginesie podziękowania dla tych, które znalazły dla mnie chwilkę czasu i odpisały.
09-02-2011, 20:21
nanami7
ja nie przepadam za sun flowerem... zraziłam się chociażby przez cover, który za każdym razem miał inny kolor :D
09-02-2011, 23:36
Emilia B.
dziewczyny najbardziej polecają alle, modene i ellio :) niedrogo a dobrze :)
17-02-2011, 16:03
LAURKA
Kochane! Poszukuję żelu, który da efekt mlecznoróżowego frencha. Pracuję na SF wcześniej na La femme i co kupię różowy to efekt jest prawie taki jak clear. Może któraś mi coś doradzi...
17-02-2011, 16:53
losek78
kochana ja czaję sie na ten moze o taki ci chodzi ? - Pepoonails: Bulider Gel Sculpting 15ml - przyznam sie ze zbieram na zamówionko z tego sklepu bo ciekawe te żele i nie drogie , niestety jeszcze nie próbowałam ale nic złego o tej firmie nie piszą i nie jest to reklama
17-02-2011, 19:29
Askar
LAURKA, Zuuzaneczka używa Modeny
a tak wygląda na pazurkach Mleczny Modena
Mam nadzieję, że Zuuzaneczka się nie obrazi :)
17-02-2011, 19:39
losek78
fakt modena tańsza i nie wiedziałam że mają taki żelik - ja się jednak waham między modeną na pepoo ?
czy przy modenie mogę mieć pewność na 100 % że nie będzie zapowietrzeń na pazurkach ?
17-02-2011, 20:01
LAURKA
O taki efekt i chodziło. Dzięki! Tylko ja nie znam tej firmy Modena. Czy warta jest polecenia? Pewnie kupię ten żel, ale może ktoś coś napisze o tej firmie....
Sorrki już znalazłam opinie o Modenie. Są całkiem zadowalające. Właśnie zamawiam...
Ja używam Modeny już od jakiegoś czasu i jest dla mnie świetna. Ma cudowny cover, clear jest faktycznie clear, a nabłyszczacz w pędzelku boski :) Mleczny już też mam i choć nie miałam okazji jeszcze robić, to jestem zachwycona pazurkami Zuuzaneczki i wiem, że będę zadowolona :)
20-02-2011, 10:49
Magda pazurki
Cytat:
Czy nie używając bondera źle robię? Na kursie na którym byłam, stylistka tłumaczyła, że bonder należy położyć na płytkę a potem zetrzeć. I tyle. Potem dezynfekcja. Jak dla mnie bez sensu ponieważ przetłumaczyłam etykietkę włoską na której wyraźnie było napisane, że bonder należy utwardzić w lampie. Robiłam tak w domu ale widocznie był kiepskiej jakości bo przyczynił się do odpryskiwania żelu
Zel bonder jest żelem gruntujacym... jest po to żeby wzmocnił przyczepnosc innych żeli.Utwardzasz go w lampce i po utwardzeniu nie przemywaj!!!!!!tylko dalej budujesz pazurka...
22-02-2011, 19:56
LAURKA
Wypróbowałam mleczny róż Modeny - jak dla mnie super! Wreszcie ten efekt, o który chodziło :]
24-02-2011, 12:33
kasieńka666
Witam :)
Jestem nową forumowiczką. Mogę wam powiedzieć, że ja od dość długiego czasu pracuję na produktach marki Mistero Milano i jestem bardzo zadowolona z tych produktów a w szczególności z żeli.
24-02-2011, 23:43
asiutek
hej dziewczyny:)
Mam takie pytanie, nie wiem tylko czy w dobrym dziale je zadaje-jak nie, z gory przepraszam. otóż po skonczeniu kursu wszystkie produkty jakie kupiłam były firmy RENI NAILS, teraz siedząc i buszujac po neciku wyczytałam ze w miare dobrymi produktami sa żele firmy sun flower. Czy moge przez żelami z sun flower używać primera z reni?? z góry dziekuje za odpowiedż;)
25-02-2011, 07:21
Elizabeth76
Cytat:
Napisał asiutek
hej dziewczyny:)
Mam takie pytanie, nie wiem tylko czy w dobrym dziale je zadaje-jak nie, z gory przepraszam. otóż po skonczeniu kursu wszystkie produkty jakie kupiłam były firmy RENI NAILS, teraz siedząc i buszujac po neciku wyczytałam ze w miare dobrymi produktami sa żele firmy sun flower. Czy moge przez żelami z sun flower używać primera z reni?? z góry dziekuje za odpowiedż;)
asiutek chyba jak na własnej skórze sie nie przekonasz to sie nie dowiesz :D kup mały pojemniczek żeli sf i zrób próbe ;)
25-02-2011, 08:07
xsunnyolciax
Ja mam primer z innej firmy i żele z innej, a akryle z jeszcze innej.. I wszystko współgra :) ale czy akurat reni z sun flower to nie wiem, bo z reni nie miałam nigdy żadnego produktu. (proponuję przenieść do http://forum.wzorki.info/pomoc-pytan...matach-26.html żeby porządek był ;))
25-02-2011, 11:32
monikat
ja również pracuję na la Famme, czasem żele z Allepaznokcie
28-02-2011, 19:59
Magda pazurki
Ja wypróbowałam przez te klilka ładnych lat różne firmy,ale jak dla mnie modena nails jest teraz najlepsza....;)
11-03-2011, 20:33
Kaniusia0
dziewczynki z jakiej firmy polecacie lakiery do paznokci prócz inglota ;)??
12-03-2011, 07:23
losek78
ja mam troche lakierów z i-nails studio i savina
12-03-2011, 08:40
Emilia B.
ja mam Bell i jakościowo jest dla mnie to samo co inglot - tak samo się nakłada, tak samo kryje, tyle samo schnie i tyle samo sie trzyma :)
Wnioskuję, że najlepiej kupić żel firmy "sun flower". Czytałam kiedyś o tej marce i w ankiecie zajęła pierwsze miejsce. Ale to tylko dotyczyło żelu. Klej oraz tipsy tez maja dobrej jakości? (pytam dla upewnienia).
Na allegro mają żele jedno-, dwufazowe... Tych zeli, których używałam do dziś były uniwersalne...
Czy nie używając bondera źle robię? Na kursie na którym byłam, stylistka tłumaczyła, że bonder należy położyć na płytkę a potem zetrzeć. I tyle. Potem dezynfekcja. Jak dla mnie bez sensu ponieważ przetłumaczyłam etykietkę włoską na której wyraźnie było napisane, że bonder należy utwardzić w lampie. Robiłam tak w domu ale widocznie był kiepskiej jakości bo przyczynił się do odpryskiwania żelu. Gdy przestałam stosować bondera tylko (tak jak wspomniałam we wcześniejszym wpisie) prawidłowo spiłowałam, zmatowiłam płytkę paznokcia i tylko zdezynfekowałam to żel zaczął się mocno trzymać.
A tak na marginesie podziękowania dla tych, które znalazły dla mnie chwilkę czasu i odpisały.
Justynko zapraszam do sklepu - wyjaśnimy Ci jak używać bondera a także powiemy o nowościach. Zapraszamy.:]
29-03-2011, 22:58
Justynkape88
Jaką firmę polecacie jeśli chodzi o tipsy french (białe) z krótką kieszonką? tanie i dobre. Zwykle w tych sprawdzonych firmach mają głownie z długą kieszonką niestety...
Pozdrawiam
30-03-2011, 20:21
Anna Gorońska
ja używam bez kieszonki białych z entity..są na prawdę rewelacyjne..piękny uśmiech...ale chyba nie nalezą do najtańszych...
30-03-2011, 22:34
tomaszka
Wydaje mi się, że najczęściej spotykane są tipsy białe z krótką kieszonką. Ja z długą przy frenchowych się jeszcze nie spotkałam. Justynka kup sobie z SUN FLOWER elastyczne, dobra jakość cena przystępna. Są z krótką kieszonką albo z głęboką linia uśmiechu - czyli bez kieszonki.:D No i daleko nie musisz szukać.
31-03-2011, 22:17
Justynkape88
Droga Tomaszko, dzisiaj miałam przyjść do Ciebie do sklepu ale tak się zbieram jak przysłowiowa sójka..., zawsze coś po drodze trzeba pozałatwiać i nie mogę dojść;)
Siostra ostatnio zamówiła tipsy french firmy Modena przez internet. na stronce nie było określone z jaką kieszonką... Gdy przysłali, okazało się, że to te z długa kieszonką;( Jakość 100%- polecam. Tylko ta kieszonka;/
01-04-2011, 08:42
xsunnyolciax
Cytat:
Napisał Justynkape88
Droga Tomaszko, dzisiaj miałam przyjść do Ciebie do sklepu ale tak się zbieram jak przysłowiowa sójka..., zawsze coś po drodze trzeba pozałatwiać i nie mogę dojść;)
Siostra ostatnio zamówiła tipsy french firmy Modena przez internet. na stronce nie było określone z jaką kieszonką... Gdy przysłali, okazało się, że to te z długa kieszonką;( Jakość 100%- polecam. Tylko ta kieszonka;/
jeśli masz frezarkę możesz je wyprofilować, albo naklej takie i najedź na nie coverem formując jajeczko...
04-04-2011, 21:07
Justynkape88
Mam cover firmy Modena, który na tym forum kobietki chwaliły;) Tipsa skróciłam, obrobiłam i położyłam na końcu kamuflaż. Jednak nie ma to jak krótka kieszonka do której jestem przyzwyczajona.;)
ninia - ja często używam produktów od dobrejrady i jestem mega zadowolona - za małe pieniądze można nabyć naprawdę fajne produkty. Polecam z czystym sumieniem . Co do nabłyszczacza to tego akurat nie kupowałam, ale mam od DobrejRady Quick Finish gel - też jest z pędzelkiem z buteleczce i jest po prostu rewelacja.
Efekt wspaniały - jakbyś miała szklane paznokcie - super !!! tak dobrego nabłyszczacza nie miałam wcześniej
o ten :) Żel Quick finish nabłyszczający końcowy 15ml (Gloss) :: dobrarada