-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Pati - no właśnie rzęsy a nie kąciki. pomyliłaś pojęcia tylko. oko super takie okrąglutkie. ja bym użyła więcej mocnego C,ale to już ja. Mam takie zboczenie na mocne C :D
Nanami - wydaje mi się że widzę sklejki, no jak nic na lewym oku widzę na pewno. moim zdaniem dlatego wydają się lekko powichrowane. Rzesy za daleko od powieki. No i coś ich mało patrząc na zdj. naturalków.
przy okazji coś ode mnie, oba 1:1
Załącznik 74624
Załącznik 74625Załącznik 74626Załącznik 74627
i 3:1 od skubaczki, która przyznała się że przez święta dłubała (nuda te spraw :porazka:)
Załącznik 74628Załącznik 74629Załącznik 74630
-
Kiwaczku akurat nad sklejkami czuwam i na pewno ich nie ma :)
malo - to prawda. Widze tez sama ze kierunek nie taki jak powinien byc.. :/:
-
Też mam wrażenie że jakoś ich mało, a jaka to grubość i długość? : )
-
kiwaczku, co to za schodki? znów zrobiłaś od linijki ;) półokrągły płynny wachlarz poproszę :D w lewym oku w wewnętrznym kąciku szczególnej troski potrzebują rzęski, nie zapomnij ich wykleić następnym razem.
wisienka, cudne, równiutkie, ale ostatniej pani trzeba wcześniej skracać długość w zewnętrznym kąciku. nie pomoże dać tylko mocniejszy skręt przy takich naturalnych. smutne wyszły. bardzo mi się podoba zdjęcie 5, ślicznie zamaskowałaś opadającą powiekę i otworzyłaś klientce oko, spojrzenie jest dużo młodsze. napatrzeć się nie mogę, cudowne :love:
amathonte, popracuj nad modelowaniem, staraj się zrobić piękny płynny wachlarz, płynne stopniowanie, bez schodków.
nanami, więcej, więcej, więcej. naturalne są bardzo gęste, wykleiłaś tylko 40% naturalnych.
-
Eh... albo pojde na doszkolenie albo poddam się z tymi rzęsami... nie mam juz do nich sily... caly czas mi nie wychodza tak jak powinny a probuje i probuje :(
-
dość długie te rzęsy...
Dałabym więcej krótszych w wewnętrznym kąciku.
A trening czyni mistrza :) więc nie poddawaj się :)
-
wiem, że dlugie... Przyszla klientka i mowi ze chce 0,25 13... mowie ze moga byc zadlugie ale ona sie uparla... wkurza mnie ze klejenie tak dlugo trwa... u mnie ok 2,5-3h :( oczy mi pod koniec siadaja i widze podwojnie :P po za tym mam chyba zly klej... za dlugo schnie i jak pozniej rozdzielam kolejne rzesy to i tak mi sie tamte sklejaja :( a mam z Secret Lashes
-
-
agnieszka-nails - no tak, klientki czasem bywają uparte i nic na to nie poradzisz :(
nie znam kleju z Secret Lashes, wiec nie mam porównania on jest szybki ?
Może spróbuj jakieś kleje szybkoschnące, typu HS4, HS5. Skrócisz na pewno czas pracy :)
-
0,25? Szaleje. Stwórz jakąś notkę do podpisu, że ponosi odpowiedzialność i jeżeli ołysieje to na jej życzenie. U mnie tak skutecznie zniechęciłam moje dwie klientki ^_^
-
marchewkowy_las , dopiero jak mi powiedziałaś o "schodkach" to zauważyłam że w tym chyba rzecz, ciągle mi coś nie pasowało. A żeby nie robić tych schodków, trzeba po prostu robić więcej w kąciku i trochę na zmianę długościami, tak?
-
agnieszka-nails, nie dziwię się że się wkurzasz na rzęsy bo na takich taśmach to każda by się wkurzyła, są włochate!
-
Mini89 Nie mam porównania z innymi klejami bo odpoczątku (od szkolenia) tylko na nim pracuje ale chyba czas to zmienić... chyba za długo schnie, napisane jest "czas wiązania 3-5 sek." Spróbuję któryś z wymienionych przez Ciebie
Gorzkajakmokka Mówiłam jej, że rzęski są obciążone mocno ale jej to nie przeszkadzało. Nawet zapytała czy są grubsze i dłuższe... :porazka:
nadiuszka pierwszy raz założyłam klientce taśmy... pierwszy i ostatni. Nie dość że wkurzało mnie to że są "włochate" to jeszcze ciężko się odklejały (a polecałami je Pani w hurtowni:/). Wcześniej kładłam płatki żelowe i przy nich zostanę.
A wkurzam się za karzdym razem przy aplikacji rzęs eh...
-
agnieszka-nails
W Twoim przypadku jak dla mnie za mało przejścia między długościami, ja klejąc używam conajmniej 3 długości, a najczęściej tak ok 4-5-6, w zależności jaki efekt chce uzyskać, krótsze wewnętrzne, to przede wszystkim nad tym bym pracowała jako priorytet, nad zabawą długościami i rozsądnymi grubościami co do stanu rzęs :) :)
Dodatkowo u Za_neci zabawa długosciami jest,tylko popracowałabym nad symetrycznym rozkładaniem tych uskoków( albo bardziej płynnym przejściem) bo jest inaczej na obu oczach i robi się balagan :)
-
co myślicie? Evo 0,07 B 8-12
-
przepiękny jest efekt takich rzęs :):ok:
-
Cytat:
Napisał
mini89
agnieszka-nails - no tak, klientki czasem bywają uparte i nic na to nie poradzisz :(
nie znam kleju z Secret Lashes, wiec nie mam porównania on jest szybki ?
Może spróbuj jakieś kleje szybkoschnące, typu HS4, HS5. Skrócisz na pewno czas pracy :)
Czy te kleje które wymienilas bardzo czuć podczas keljenia? Niektóre kleje strasznie cuchną a tego chciala bym uniknąc
-
Cytat:
Napisał
agnieszka-nails
Czy te kleje które wymienilas bardzo czuć podczas keljenia? Niektóre kleje strasznie cuchną a tego chciala bym uniknąc
Niestety mają opary. Czuć je podczas aplikacji, ale dla mnie nie ma jakieś strasznej tragedii. Czuje je na początku aplikacji lub jak macham sobie pierścionkiem przy nosie lub oku :D.
Dla mnie i tak są faworytami. Ostatnio bardziej HS5.
Teraz dziewczyny używają tez klej Green lub klej S - z takich nowości.
Geena się boje, jest bardzo szybki i ma mieć mniej oparów:) poczytaj sobie w
Polecane/nie polecane produkty, na temat klejow. Dużo przydatnych informacji dziewczyny wymieniały, a ja nie mam doświadczenia z tymi nowościami :)
-
Dzisiejsze "dzieło", co wy na to?
Troche chyba źle zrobiłam kącik zewnętrzny tak coś czuję, ale większego podkręcenia nie miałam.
http://pliki.wzorki.info/images/FAk1P.jpg
-
wybacz, ale na dolnych zdjęciach lepiej widać klientki czubek głowy niż rzęsy...
górne ładne, ale faktycznie zewnętrzny wyglądał by lepiej w mocniejszym skręcie.
-
nadiuszka, no co do tego profesjonalizmu zestawienia zdjęć to masz rację ;p trochę na szybko i trochę na odwal, wykadruję potem ładnie i wrzucę : )
mocniejszego skrętu nie miałam niestety : (
-
wisienka sliczne rzeski rady juz przez telefon co zrobic zeby były jeszcze ladniejsze ;)
-
a to kilka moich ostatnich.... jedne trochę lepsze, drugie gorsze... niestety wszystkie robione na szybkiego :(
metoda 1:1
-
Bożena P , ostatnie jakie długie!
A z tym pierwszym i drugim zdjęciem sama bym poszła do stylistki i kazala sobie takie zrobić, hah. Cudo!
-
Bożenko pilnuj kierunek rzęs ;)
A ode mnie kolejne 2:1 i już wiem, że u 2 pani powinnam wcześniej zejść z długości ;)