dziękuję. z tą krzywa c to mam tak że czasami wyjdzie mi super a czasami taka drętwa, przesunięta, np na samotniaku jest za bardzo w dół zdaje mi się. ale fakt, chyba w czwartek będę robić sobie rękę pokazową do ogłoszenia, za twoim przykładem:)
Printable View
dziękuję. z tą krzywa c to mam tak że czasami wyjdzie mi super a czasami taka drętwa, przesunięta, np na samotniaku jest za bardzo w dół zdaje mi się. ale fakt, chyba w czwartek będę robić sobie rękę pokazową do ogłoszenia, za twoim przykładem:)
Asiu myślę,że jest całkiem dobrze u ciebie z tymi paznokciami,śmiało rób tą rękę i ogłoszenia!!:))
jestem nowicjuszką i paznokciami zajmuję tylko amatorsko. oto kilka moich pierwszych prac :)
moim zdaniem -bardzo ładne:))
jak na raczkującą amatorkę to nawet nawet:good:, jednak widze kilka niedociągniec i jeśli się nie pogniewasz to dam ci parę rad (od starej ciotki:))
- widzę że robisz na tipsie, postaraj się troszeczkę go zwężać bo wychodzi troszkę (nie bardzo, ale jednak) szeroki tzw łopatka:) ale napradwę niewielka:)
- przy spiłowaniu progu musisz sie bardziej przyłożeyc bo w tym drugi zdjęciu na palcu serdecznym widac go gołym okiem, może tu za bardzo wyolbrzymiłam;P
- bardziej usmiechaj frenche i jak nakładasz białą końcówkę to przecieraj ją jednym, szybkim zdecydowanym ruchem, czystym pedzelkiem lekko nasączonym cleanerem (bądź spirytusem)
- zainwestuj w coverek, by przedłużąć łożysko (tą różową część), wtedy frenche będa piekne, a i odrost nie bedzie az tak widoczny
- no i najważniejsze: ćwicz ćwicz ćwicz:):good:
Ja jeszcze polecałabym zaznajomienie się z tematem o krzywej C i zaprzyjaźnienie się z pilnikiem, aby bardziej popracować nad kształtem.
dziewczyny a ja prosze o wklejanie zdjęć z dokładna budową paznokcia ;) żeby było co oceniać..
Asia - tak trzymaj :skacze:
a ja trzymam kciuki za Ciebie :*
dzięki:) wcześniej wynajmowałam miejsce w salonie, ale atmosfera się popsuła, teraz od dłuższego czasu siedzę w domku i rzedziej robię i wybrzydzam z miejscem:)
dziewczynki, proszę o szczerą ocenkę. MÓJ PIERWSZY SZPIC. :*
Etna, super wyszły Tobie te szpice
Dzięki, ale wiem, że to nie jest jeszcze to coś.
ja go bym po bokach jeszcze zwęziła...
Przyznam, że niewiele szpiców do tej pory robiłam, ale moim zdaniem trochę przydałoby się je jeszcze zwęzić. Poza tym pamiętam jak Ania na warsztatach mi powiedziała, że przy kwadratach forma musi iść prosto, natomiast przy szpicach nieco w dół. Ale pazurek ogólnie jest miły dla oka:)
o nie!! zmien iły mi sie kwiatki!!
etna, gratulacje!! bardzo fajne, jedyne co bym zmieniła to je trochę ścięła, wyszpicowała:)
to teraz ja coś wrzucę ... to moje robione dzisiaj ... proszę o wyrozumiałość bo mnie nie łatwo robić sobie samej pazurki :) ... i sorki za kiepski zdjęcie krzywej "C" ale nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia krzywej :) ...
Patrycja jedyne do czego można by się przyczepić, to troszeczkę nierówna linia french na wskazującym palcu, a reszta jest SUPER!!
baaardzo ładnie :good:
bardzo dziękuje ... a co najśmieszniejsze to prawa ręka wyszła lepiej ale nie umiałam sobie zrobić zdjęcia lewą ... :)
Ekstra minimouse!
Minimaus sliczne,lepsze niz moje brawo:wow::wow::wow:
Dziękuję kochane :*:*:*:*
oj ivonko jak ktoś z lupą siedzi...:)
minimouse super!!
Bardzo ładnutkie Minimouse:)
Moja pierwsza panterka ... :)) Proszę o szczerą ocene...
ogólnie bardzo ładny wzorek ... bardziej nadawały by się do tematu "kolorowe paznokietki" bo tutaj wstawiamy fotki z dokładną budową .. czyli krzywą "C" i jeżeli na szablonie to z tunelem .... a na twojej fotce tego nie widać :)
Minimouse brawo za frenczyk :) jak dla mnie idealny...a jaki "usmiech" :good:
nawet nie zauwazylam "bledu" na wskazujacym pazurku poki Iva nie napisala :)
Angel_ka na tym zdjęciu widać właśnie tylko wzorek i to jedyne co można ocenić, bo budowy pazurka nie za bardzo widać.
Co prawda z daleka widać, że są raczej porządnie wykonane(gładkie, błyszczące, równo wypiłowane boczki i wolny brzeg) ale wydają się troszkę płaskie. Niestety nie widać krzywej C więc powiedzieć nie można czy to przez fotkę czy krzywą C
Wzorek super, panterka na piątaka jak dla mnie :D Jedynie co mogło by troszkę "wydelikatnić" te kwadratki to delikatne rozmazanie koloru na tym skosie, dało by to lekkie wrażenie mirażu, a tak jakby ktoś nożem ciachnął :P
minimouse świetna robota z tym frenchem :)
Minimouse :wow: są bardzo bardzo ładne, a ta linia uśmiechu :good: jak dla mnie jest rewelacyjna, tym bardziej że sama sobie robiłaś. Super :ok:
Minimous też radzę przeczytać temat i post nr 2 szczególnie ;) Z góry dziękuję :D http://forum.wzorki.info/uwagi-o-for...dzialania.html
troszke sie wsydze ale co tam:]Załącznik 10166
Załącznik 10167
ulala10 ten na 3 zdjęciu jest poprostu przepiękny ale tamte to takie jakby niedopracowane ale cóż chyba nikomu pierwsze kwiatuchy nie wyszły idealnia bo mi na pewno nie powodzenia w dalszych cwiczeniach
---------- Dodano o godzinie 13:48 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:46 ----------
tu niema się co wstydzić kwiatuszki ładne nie za bardzo wystające i ładnie uformowane jak dla mnie super i kolorystyka świetna
nic specjalnego ale chodzi tylko o kształt... akrylki brokatowe ostatnie w tym sezonie... :(
no to oceniajcie...
syiwka są na 5:)
iwa twoje tez są bardzo ładne
Im więcej konstruktywnej krytyki wpływającej na polepszenie moich prac, tym większa moja wdzieczność wobec autora tejże krytyki :D :D
Jestem ciekawa Waszej opinii co do tych paznokci pod względem technicznym. Za wszelkie uwagi dziękuję :)