J(...)Masz może jakiś swój spsób zeby tak nie piekło ?
ja nakładam gruba warstwe przy budowie i wkładam do lampy na 3 sekundy, wyjmuje na 6 sek kladąc poza zasięg promieni UV, potem wkładam na 6 sek wyjmuje na 10, wkładam na na 10 wyjmuje i jak juz nie piecze, a sie utwardzi juz za 3cim włozeniem, to mogę włozyc do konca swiecenia lampy:)
27-12-2009, 23:24
ulenka
Odp: Na jakich żelach pracujecie
Super następnym razem tak wypróbuje dziekuje :*
29-12-2009, 22:52
anula_buziaczek
Ale ta galaretka z basica to normalnie piecze jak żaden inny żel chyba .Świetnie sie nakłada nie spływa , ale piecze tak że ja wymiękam .:/:
30-12-2009, 00:01
NinaG
A probowalas spowolnic proces polimeryzacji?
Niech Twoja klientka wlozy reke do lampy na 3 s, potem raczka na lampe na 3 s. Tak kilka razy i nie bedzie pieklo.
30-12-2009, 10:37
Gość
Cytat:
Napisał NinaG
A probowalas spowolnic proces polimeryzacji?
Niech Twoja klientka wlozy reke do lampy na 3 s, potem raczka na lampe na 3 s. Tak kilka razy i nie bedzie pieklo.
to samo napisałam tu...
tylko przy trzymaniu w lampie przez 3 sek wyjęcie na 3 nie wystarczy bo basic ma "opóźniony zapłon"trzeba wyjąc na 2razy dłużej niż sie włozyło...
08-01-2010, 18:02
anula_buziaczek
tak właśnie robię :good:
ale ch...ie piecze :przytul:
08-01-2010, 21:32
anchel
Doszła do mnie właśnie przesyłka z nowymi żelami,kupiłam IBD budujący clear i Intense Seal. Mogę wszystkie warstwy robić budującym? Oczywiście oprócz nabłyszczającej. :)
09-01-2010, 21:23
kasiasssss
oczywiscie jesli to jednofazowka
12-01-2010, 17:41
marysia2007
Witam
Ja tylko i wyłącznie korzystam z żeli SPN, ale sadze, że czas spróbować coś innego... ogólnie jestem z nich zadowolona, tylko z zelem budujacym mam maly problem... dosc trudno sie rosprowadza... :/: poza tym pudelka pękają, chyba ze mnie sila rozpiera ;)
Pozdrawiam
15-01-2010, 17:05
dudejla
Lady-victory
Koleżanka mówiła mi że właśnie kupiła sobie żele z takiej firmy, ja nie słyszałam o niej. Wiecie coś może na temat ich produktów?
15-01-2010, 17:12
Gość
Odp: Lady-victory
Cytat:
Napisał dudejla
Koleżanka mówiła mi że właśnie kupiła sobie żele z takiej firmy, ja nie słyszałam o niej. Wiecie coś może na temat ich produktów?
nie róbmy bałagany, coraz więcej tematów jest, a przecież są ogóle i wiele osób tam zagląda, jesli tylko tkoś używał tych żeli to na pewno odpowie
15-01-2010, 17:25
dudejla
Odp: Lady-victory
Racja, to w takim razie bardzo proszę o przeniesienie tego tematu do któregoś z powyższych.
18-02-2010, 08:30
Agnieszka Praska
mam pytanie to dziewczyn uzywajacych galaretki basic
kupilam na probe 15ml i szok, od 6mc uzywam zelu perfect pieknie sie utardza i nie piecze
natomiast ta galaretka to jakas porazka
nalozylam cieniutka warstwe na jeden palec w celu wyprobowania wkladam do lampy i myslalam ze sie z bolu posikam;( matko boska nigdy zaden zel tak mnie nie piekl zaden!!!!!
uczucie jakbym palucha do wrzatku wsadzila i jeszcze ktos na sile probowal go rwac, w pierwszym odruchu az lzy w oczach mi stamely i chcialam lape pod lodowata wode wkladac:huh:
perfekt czasem przypiecze jak dam za gruba warstwe ale to pikus w porownaniu z tym co wczoraj przezylam z ta galaretka:o boje sie jej uzywac:/: a pazur caly czas mnie boli mozliwe zeby sie odpazul lub cos w tym stylu???
18-02-2010, 10:26
Elizabeth76
Cytat:
Napisał agulusia
mam pytanie to dziewczyn uzywajacych galaretki basic
kupilam na probe 15ml i szok, od 6mc uzywam zelu perfect pieknie sie utardza i nie piecze
natomiast ta galaretka to jakas porazka
nalozylam cieniutka warstwe na jeden palec w celu wyprobowania wkladam do lampy i myslalam ze sie z bolu posikam;( matko boska nigdy zaden zel tak mnie nie piekl zaden!!!!!
uczucie jakbym palucha do wrzatku wsadzila i jeszcze ktos na sile probowal go rwac, w pierwszym odruchu az lzy w oczach mi stamely i chcialam lape pod lodowata wode wkladac:huh:
perfekt czasem przypiecze jak dam za gruba warstwe ale to pikus w porownaniu z tym co wczoraj przezylam z ta galaretka:o boje sie jej uzywac:/: a pazur caly czas mnie boli mozliwe zeby sie odpazul lub cos w tym stylu???
agulusia ja też miałam ten żel basic galaretka to prawda piecze bardzo,bardzo mocno w lampie:o na szczęście miałam pojemniczek 15ml i już mi się skończył i szukam czegoś nowego na próbę ,bo na ten już się chyba nie skuszę:D
18-02-2010, 10:32
anula_buziaczek
musicie skrócić proces polimeryzacji tak jak pisały dziewczyny ,ale ogólnie jest super:D
18-02-2010, 10:39
Agnieszka Praska
ale jak skrocic, ja po 3 sekundac skakalam jak popazona z piskiem po kuchni az moj maz sie wystraszyl hahahah
a pazura a raczej loze mam poparzone chyba bo sie dotknac nie moge;(
18-02-2010, 11:43
Nnisiaa
tez mialam ta galaretke basica porazka z pieczeniem....
ja uzywam zeli golden nails...i swiat paznokci jest super gesty nie piecze(czasami jak dam grubasa) super sie na nim pracuje nie splywa...a pojemnosc .i cene ma super..;)
21-02-2010, 18:05
magdalemon
a czy któraś z was robiła na PerfektNails i może ćoś na ten temat powiedzieć czy jest dobry czy nie?
21-02-2010, 19:27
dzoana
Cytat:
Napisał Nnisiaa
tez mialam ta galaretke basica porazka z pieczeniem....
ja uzywam zeli golden nails...i swiat paznokci jest super gesty nie piecze(czasami jak dam grubasa) super sie na nim pracuje nie splywa...a pojemnosc .i cene ma super..;)
kochana a mozesz mi napisac ile kosztuje jednofazowy 30 ml? ;)
21-02-2010, 20:57
anula_buziaczek
świat paznokci 30 ml 35,00zł:)
21-02-2010, 21:02
szpila59
Cytat:
Napisał anula_buziaczek
świat paznokci 30 ml 35,00zł:)
anula gdzie kupujesz ten żelik, jeśli mozna wiedzieć?? :lol:
22-02-2010, 09:03
szeryl23
ja kiedyś na safirze ale nie odpowiadają mi :] teraz ale paznokcie i goldnails:)
---------- Dodano o godzinie 10:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:56 ----------
ja ich nie kupowałam tylko Nnisia polecała i z ciekawości oczywiście poszukałam:P
22-02-2010, 23:27
PAZURKOMANIA
ogolnie opakowania wygladaja jak z alle paznokci..jedyne nazwa zmieniona...:D
---------- Dodano o godzinie 23:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:21 ----------
Cytat:
Napisał marysia2007
Witam
Ja tylko i wyłącznie korzystam z żeli SPN, ale sadze, że czas spróbować coś innego... ogólnie jestem z nich zadowolona, tylko z zelem budujacym mam maly problem... dosc trudno sie rosprowadza... :/: poza tym pudelka pękają, chyba ze mnie sila rozpiera ;)
Pozdrawiam
Ja tez uzywam SPN..ogólnie sa rewelacyjne...ale co do pudelek sie zgodze nakretki lubia pekac :( ale z regoly naszczescie przy koncówce żelu...
24-02-2010, 08:21
Agnieszka Praska
kolezance zazelowalam naturalne pazurki w dodatku ogryzki zelem silcare no name violet i przezylam szok, po tygodniu przyszla na kawe a tam nawet malunkiego zapowietrzenia, nic sie nie rozwarstwia:wow:szok
pod ten zel dalam bonder ibd