-
Odp: Zdajemy prawko-cale forum szaleje
DZIĘKUJE :soczek:
Wyszłam z założenia że chce tylko zobaczyć jak wygląda egzamin. ^_^
Za cel postawiłam sobie zdać teorie i SPRÓBOWAĆ wyjechać z placu.
I jakoś poszło.... :D
Mimo że w Warszawie teraz tragedia w ogóle zdać.
a ja miałam specjalnego instruktora dlatego tak szybko bo wcześniej mogłam się zapisać... ale ćśś... bo tak naprawdę kurs skończyłam w dniu egzaminu xD
-
Gratulacje dla tych co zdali :D ja sobie już nie wyobrazam zycia bez prawka :skacze:
-
hheehehe :D grunt to dobrze kombinowac ;)
a powiem ci ze lepiej zalozyc sobie maly cel i sie milo zaskoczyc niz zakladac z gory ze sie uda :P
-
Ja sobie postawilam nowe wezwanie wlasnie prawko, chce najpierw przygotowac sie do testow w tym roku jeszcze a jazde chyba w przyszlym roku.Mam tylko dylemat czy brac instruktora i placic czy wykupic provisional i uczyc sie z mezem,pozniej sama troche pojezdzic i dopiero wtedy egzaminy.Prawko chce zdawac tutaj w uk :)
-
Jade ja bym wolała z instruktorem :) bo np moj Paweł jest bardzo niecierpliwy i by chciał zebym juz jechała za pierwszym razem jak on co jest nie mozliwe :leze: ,a ponadto zauwazysz sobie poźniej jak juz bedziesz miec prawo jazdy jakie błędy w szkołach jazdy robią.Ja dziś i tak jezdze inaczej niz mnie uczyli np nie stoje na swiatłach na biegu i nie trzymam sprzegła..bo oni tak uczą:porazka: bo maja w **** samochody służbowe ,a Ty juz swojego samochodu nie masz gdzieś bo kazda wymiana wszystkiego Cię kosztuje czasem nawet bardzo słono :skacze: .Mozesz sobie wykupic normalne lekcje a potem dla róznicy pojezdzic przed egzaminem z mężem..duzo Ci to da:)) ja jak juz znalam podstawy itp przed egzaminem jeździłam z moim i wszystko sobie dograłam jak mi lepiej czy w pokazanym sposobie przez instruktora czy mojego kochanego ! :ok: Trzymam za Ciebie kciuki kochana :przytul:
-
Cytat:
Napisał
Sindi89
np nie stoje na swiatłach na biegu i nie trzymam sprzegła..bo oni tak uczą:porazka:
No to faktycznie mialas kijowego instruktora bo mnie tak nie uczono ;)
-
no po długim trzymaniu sprzęgła to noga może odpaść :P
prawko zdałam już hoho, 8 lat temu, mam tez kategorię C zdane 3 lata temu
-
mnie tez nie uczyli zeby trzymać sprzegło na swiatłach, a wrecz przeciwnie - patrzyli czy moja noga leży tam gdzie powinna ;) Jak lezała na sprzegle to krzyczeli ;P i mówili, ze noga mi odpadnie.
-
Gratulacja dla wszystkich, którzy mają to za sobą i posiadają już prawko :) Powodzenia dla tych, którzy zdają i wszystkich kursantów. Mnie dopiero to czeka. Trochę złości mnie to, ze już dawno temu powinnam jeździć i być mistrzem kierownicy hihi;) ale w tym roku może się uda, trzymajcie kciuki :P
-
Cytat:
Napisał
natalia268
mnie tez nie uczyli zeby trzymać sprzegło na swiatłach, a wrecz przeciwnie - patrzyli czy moja noga leży tam gdzie powinna ;) Jak lezała na sprzegle to krzyczeli ;P i mówili, ze noga mi odpadnie.
Ja miałam tak samo :)
Prawko mam już 9 lat i nie wyobrażam sobie życia bez niego :)
-
Cytat:
Napisał
rudzia1985
No to faktycznie mialas kijowego instruktora bo mnie tak nie uczono ;)
hm Ogolnie moj instruktor byl wporzadku mysle ze poprostu nie zwrocil na to uwagi ,no ale im nie zalezy czy ja to trzymam czy nie :) bo to nie ich auta jakby uczyli nas na swoich prywatnych to pewnie by zwrócili uwagę :D Ważne ze się sama nauczylam wiec nie ma źle ,teraz juz moge swobodnie zasiadać i jeździć:D :skacze:
-
ja tez bede probowac zdawac niestety mam bariere jezykowa to jeszcze bariere stresu ktory mnie zjada ...
-
cocohanel - będzie dobrze postaw sobie jakiś mały cel np. spróbować wyjechac z placu.
ja tak zrobiłam i stres był mniejszy :)
-
ja wlasnie skonczylam wyklady i za tydzien wyjezdzam na miasto. stresik ;p
-
Cytat:
Napisał
madzia1989
ja wlasnie skonczylam wyklady i za tydzien wyjezdzam na miasto. stresik ;p
A wykłady miałaś ciekawe? Bo ja miałam takie nudy, że aż zasypiałam dosłownie ;)
-
O mój boże, ja do dzisiaj nie zrobiłam prawka. To moja osobista porażka, podchodziłam tylko raz, ale sam kurs to była taka trauma, że do dziś chyba mam uraz.
-
a ja wczoraj zdałam na deser do B kategorie A :cwaniak2: ( czekałam na egzamin 4 tyg bez 1 dnia O.o)
więc obie wymarzone kategorie w końcu mam :yess: więcej już nie chce :D
-
Germana gratuluje z całego serca, chcialabym kiedyś też zrobić A, pojeździc po Europie z chłopakiem, zwiedzić coś, ale nigdy w życiu nie zdam prawka na motor, miasto to jescze, ale na pewno nie plac :D:D;d
Pozostanie mi zadowolić się tym co juz mam, czyli B :D i jeździc autem z otwartymi szybami hehehe :D
-
To ja jestem najlepsza:/:
Dokumenty o ukończonym kursie odebrałam dokładnie 8 marca 2007 i do tej pory nawet do teorii nie podeszłam:Dno nie wiem..zawsze coś,zawsze nie po drodze:)
-
Patrycja - no coś Ty ;) zapisuj się na przyszły rok i to już !!:P
ja 3 lata temu zrobiłam kurs i poległam raz na "8" zdenerwowałam się i nogi mi się ugieły no i po egzaminie.
obraziłam się na cały świat.:/:
i teraz stwierdziłam a co tam spróbuje jak nie zdam przecież nic się nie stanie i co udało się za pierwszym podejściem po dłuuuugiej przerwie. :D
grunt to podejść na luzie bo i inaczej motor będzie Ci uciekał na wszystkie strony. ;)
serio spróbuj :D
-
Nie no przyżśły rok to jescze nie, musze zacząc studia, ktore opoźniłam o rok, znaleźć prace, przeprowadzić się, doprowadzić nogę do użytkowania pełnego iitd itd, ale kiedyś na pewno sprobuje, w koncu skoro z autem udało się za pierwsyzm razem, to moze z motorem za dziesiątym też się uda ;D
-
germana gratulacje, tez marzy mi się kategoria A, wtedy miałabym fajny komplet A B C :P
-
jazdy na letnich oponach zimą akurat nie polecam. Nieważne jak dobrym kierowcą się jest...
-
a ja mam problem, żeby nawet B zdać;/
-
B nie jest tak trudno zdać :) Trochę posiedzenia nad tym i wszystko się uda. Trzymam za Ciebie kciuki: )
-
Zdanie kategorii A również nie jest trudne wystarczy dobrze wyczuc motocyl :) a miasto wiadomo trasa znana to mozna jechac spokojnie :)Chociaz jak ja zdawalam 2 lata temu na A1 to bylam tak zestresowana ze na rondzie zamiast skrecic w lewo ustawilam sie na pas do jazdy na wprost :P ale na szczescie pan egzaminator mnie poprawil i jakos sie udalo zdac ;)
Germana oczywiscie gratujuje i zycze mnóstwo przejechanych bezpiecznie kilometrów ;)
-
Zdanie prawka na kategorię B, nie jest ciężkie :) zależy wszystko od tego jak się czujemy za kierownicą, jakiego miałyśmy instruktora i jak się widzimy jako kierowcę. Ja zdałam za 2 razem, od tego czasu minęło 2 lata i ani jednego punktu karnego czy mandatu na koncie :)
-
mi sie udało za 5tym podejściem już ^^
-
już dwa razy oblałam ;/ miałam straszną depresję, bo wyrzuciłam pieniądze w błoto... miałam kiepską instruktorkę, źle mnie uczyła i teraz mam ;/
-
zofia78 - nie poddawaj sie :przytul: popytaj znajomych gdzie oni robili... odłóż trochę kaski i idź na 6-10 jazd doszkalających i dasz rade ;)
-
mam podobny problem. Zbieram aktualnie pieniądze, żeby się dokształcić :P
-
Kochane, to dziś ja się chwalę. W końcu zdałam! Za 4 razem (dopiero), ale i tak ogromnie się cieszę, niewiarygodna ulga. Najbardziej cieszę się z tego, że mam juz z głowy wysiadywanie w ośrodku i ten okropny stres:D
I mocno trzymam kciuki za was, bo wiem jaka to ulga jak jest już z głowy :ok::skacze:
-
Super, gratuluję ;) tym bardziej że zdążyłaś przed nowymi przepisami i cennikiem ;) :przytul:
-
Dokładnie Natalia:), bardzo chciałam zdawać jeszcze stare testy. Ciężko mi się wypowiadać na temat trudności nowych, ale uczyłam się starych miałam z nimi już do czynienia:) więc trudność stanowiłoby przestawnie się na nowe.
Wiem, że pewnie każda słyszała milion razy, że ma się nie denerwować, i wiem też, że nerwy w takim miejscu jak WORD są ciężkie do wyeliminowania. Ludzie opowiadający sobie mrożące krew w żyłach historie z egzaminów znajomych - najczęściej te o niedobrych i złych egzaminatorach - ci powtarzający przepisy na głos albo opowiadający sobie głupie historie. Tam po prostu panuje taka atmosfera, że ciężko pozbyć się stresu.
Ale ja też to powtórzę, że niestety trzeba znaleźć jakiś sposóbżeby nad tymi cholernymi nerwami zapanować.
Ja stresowałam się bardzo, trzęsły mi się ręce a potem przy egzaminie praktycznym robiłam tak głupie błędy, że aż mi było wstyd. Za każdym razem jak wychodziłam stamtąd po niezdanym egzaminie to ryczałam jak wariatka, mimo tego, że świat się jednak nie zawalił, a to nie zaważyło w żaden sposób na moim życiu. Niestety tak działał mój układ nerwowy.
A teraz powiedziałam sobie, że to jest mój ostatni egzamin, akurat załapałam się na ostatni dzień starych zasad więc doszłam do wniosku, że albo zdam, albo się po prostu do tego nie nadaję i już. I jakoś tak się do tego nastawiłam, że na prawdę nerwy były minimalne i mogłam kontrolować chociaż to co się dzieje wokół mnie.
Także mocno trzymam kciuki i bardzo życzę wam pozytywnego wyniku na egzaminie:yess:
-
dudejla - GRATULACJE!
Znam to uczucie :przytul:ważne że poszło :D
-
Dudejla gratuluję :)
podeszłaś do tego egzaminu tak jak ja :D 'dziś zdaję ostatni raz' :) i ta metoda jest najlepsza. Pójść tam z podejściem - jak zdam to zdam, jak nie to nie.
Dziewczyny tego się trzymać - wiem co mówię :)
-
Znam ból robienia prawka, bo też dopiero niedawno, a dokładniej jakiś rok temu się na to zdecydowałam. Po pierwszym nieudanym egzaminie chciałam zrezygnować, bo stwierdziłam, że to nie dla mnie. Ale potem emocje opadły i spróbowałam jeszcze raz, no i tym razem się udało :D Teraz przyzwyczajam się do auta i do jeżdżenia bez instruktora :) Przez to, że zwlekałam załapałam się na nowe przepisy, które moim zdaniem wcale nie są takie złe. Nie wiem jak zmiany wyglądają obecnie, ale wiadomo, że nauka jazdy jest tylko po to, żeby zdać egzamin. Dopiero potem uczymy się jeździć w naturalnym środowisku :D
-
Moto-obroty.pl
Ostatnio kupiłam mężowi kurtkę i buty motocyklowe. Bardz osię cieszył!
-
Odp: Moto-obroty.pl
Jak już jesteśmy w temacie aut to czy ktoś z was stosuje wycieraczki Oximo przez dłuższy czas? Jak się sprawdzają na przestrzeni lat?
-
Odp: Moto-obroty.pl
Na egzaminie łatwo się naciąć na buspasie, więc warto wcześniej ogarnąć, kto może po nim jechać i kiedy. Znaki i tabliczki są tu kluczowe, a niektórzy totalnie je ignorują. Sam pamiętam, jak na jazdach instruktorka mi tłumaczyła, żeby uważać, bo wielu oblewa właśnie przez to. Doczytajcie sobie więcej na ten temat https://unistop.pl/montaz-znakow-dro...nich-korzystac