nie chodzi o to,nie wiem czy mozna pic takie mleko,w necia znalazlam artykol na temat tej diety ,ale pisze chude mleko,nie wiem jakie to jest chude,nie chodzi o bialko tylko tluszcz
Printable View
nie chodzi o to,nie wiem czy mozna pic takie mleko,w necia znalazlam artykol na temat tej diety ,ale pisze chude mleko,nie wiem jakie to jest chude,nie chodzi o bialko tylko tluszcz
a bo proteiny to białko, dlatego tak ci odpisalam:) chude mleko to 0,5%
dziekuje Asiu,o to mi wlasnie chodzilo
ja juz nic nie powiem na temat zdrowego odchudzania bo widze że zapanowała metoda na dietę białkową... i nikt mi nie wmówi że ona jest zdrowa bo zeby organizm funkcjonował dobrze potrzebuje 3 składników... białek, tłuszczy i węglowodanów....
a to ze sie teraz tylko skaza białkowa pokaże to nic, to co będzie w organiżmie tego nie zauważycie :D
ale to wasze organizmy i to wy zrobicie sobie z nimi co chcecie...
moje klientki w SPA sa zadowolone z metody optymalnej czyli tej na której ja straciłam dużo... :D
ja akurat wiem coś niecoś o białkach z innych powodów:)
nie stosuję tej diety, wszystko co mam w nadmiarze to zbijam ćwiczeniami i ew. mniej słodyczy:)
ja uwielbiam slodycze i juz jestem za stara na inne metody,w moim wieku hormony nie daja lekko schudnac wiec musze sie za cos wziasc wybralam ta metode,a czy ona jest zdrowa?ja jestem zdrowa ,nie pale,nie pije jakos pzretrwam,ludzie sie truja roznymi swinstwami i zyja,wiec ja takze pzrezyje i sie nie poddam
heehh no ja chipsow nie jadam,ale nie jedna zmore posiadam;):glupek::glupek:
ale uwierz mi że ja odchudzam babeczki w wieku 40-50 lat i chudną....
moja ostatnia klientka ze 106 na 98 już schudła (przy wzroście 176cm)
optymalna dieta to odpowiednie dobranie składników białka-tłuszcze-weglowodany
a na diecie białkowej Dunkana (z ksiązki 'nie potrafię schudnąc') z tego co wiem to słodkiego tez nie wolno
ja nie bede jadla slodkiego oczywisice,a pozatym najprosciej jest schudnac z duzych kilogramow,ja waze 73kg i ciezko mi w tym wieku wierz mi,10 lat temu schudlam 30 kg,ale nikt mi nie powie ze mozna schudnac nie ograniczajac jedzenia,tzreba cwiczyc i malo jesc i tyle,moj brat ma 40 i tez schudl na tej diecie dlatego tez chce sprobowac
na taka dietę 2 tyg to bym wybrała kopenhaską. (jest gdzieś tu tylko na początku). a długofalowo to ja nadal obstawiam ćwiczenia, nic tak nie działa mówię wam, jak przez miesiąc się nie ruszałam dodatkowo, to nabrałam kilka kilo od razu
jak bedzie tzreba to bede pol roku sie odchuzdac a cwiczenia nie daja zbyt duzo osobie czynnej sportowo,ja chodzilam na silownie,kick boxing i nie chudlam,musze doloczyc tez inny czynnik,w moim wypadku diete
a ja znowu zaczynam próbę na nowo z odchodzanie i zaczynam od jutra bo muszę sobie produkty kupić. Kiedyś na tej diecie schudłam 3kg w 9dni tak jak pisali tylko potem to jakoś straciłam motywacje. Ale do tej diety dorzycam sobie ćwiczenia "3 minutowe odchudzanie" podobno też się dużo chudnie w tydzień 3kg.. ale kluczem w schudnięciu jest picie dużej ilości wody mineralnej bo ona przeczyszcza i i nie odwodnisz sie i schudniesz;) mam nadzieję że przynajmniej 3razy przejdę przez tą diete ;)
pozdrawiam;)
jak będziecie tracic kilogramy to od razu piszcie o samopoczuciu...
jak wam idzie... będę sledzić :D
po kopenhaskiej szybko jest efekt jojo, ja na niej w ciągu 13 dni schudłam 5-6 kg.
Wiem,że niektórym jest słabo podczas tej diety jednak nic u siebie nie zaobserwowałam.
Na białkowej nie wolno jeść żółtego sera (dopiero chyba w II części diety),najlepiej wcinać produkty a max odtłuszczone,ja mleko pije 0,5.
w pierwsze j fazie ,która może trawc do 10 dni jesz tylko to :
-chude mieso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z koscia, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu
-podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek)
-wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane
-owoce morza (skorupiaki i mięczaki)
-drób oprócz kaczki i bez skóry
-chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe
-jaja
-chude produkty nabiałowe
-póltora litra wody z małą zawartością soli mineralnych
-środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet, zioła, przyprawy, korniszony,cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie)
Poza środkami wspomagającymi i ośmioma poprzednio opisanymi kategoriami, nie wolno wam jeść NIC INNEGO.
Produkty, które nie są wymienione na tej liscie, są zabronione w fazie kuracji uderzeniowej.
Skoncentrujcie się na tym, co jest dozwolone i zapomnijcie o reszcie.
Urozmaicajcie wasz jadłospis, jedząc te produkty po kolei lub dowolnie je mieszając, i zawsze pamiętajcie, że możecie bez obaw korzystać ze wszystkich figurujących na liście składników .
ciesze sie ze ktos zacznie ze mna bo czuje sie samotna i opuszcona wsrod grubasow hehehwchodze na forum grupa wsparcia i duzo czytam,zeby nie popelnic bledu i nie zrobic kzrywdy mojemu organizmowi,jedna babka pisze ze malo chudnie i pije cole dietetyczna wiec ja tu zcegos nierozumiem,,,myslalam ze mozna tylko wode,herbate,kawe i ziola
Kasiu ja też zaczynam od jutra;) dieta i ćwiczenia;)
mam nadzieję że wszystko będzie ok i nie utrace tej chęci najgorsze jest to że mam jesć 6posiłków dziennie i pierwszy ustaliłam sobie o 7 a mam ferie teraz więc zamiast spać do 12 i tak muszę wstawać o 7 jak do szkoły ;p
---------- Dodano o godzinie 15:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:01 ----------
ja w mojej diecie mam napisane że mogę pić wode dietetyczną kawe itp a wody czy cos to tylko takie które zawierają max 10kcal na 1szklanke ;p a że woda mineralna mi nie smakuje to dosypuje sobie trochę kwasku cytrynowego ;p
nie musisz wstawac, w tej diecie nie ma nic o rygorze jedzenia o okreslonej pozre mozesz zjesc jak wstaniesz
Kasiu,ja piłam cole,ale tylko wtedy gdy miałam wielką ochotę na coś słodkiego.
Najlepiej będzie jak kupisz sobie książkę kosztuje 19 zł i poczytasz sobie.
Dukan uważa ze słodzik który znajduje się w coli jest słodszy niż cukier jednak 100 ray mniej kal.dlatego można pic colę,nie każdy tez wciśnie w siebie 2 litry wody,a jak wypije litr coli i litr wody jest ok:)
Ja się do Ciebie przyłączę to na pewno,teraz z reszta tez walczę z wagą,ograniczam jedzenie i w 2 tyg schudłam 2 kg. :)
nie rozumiem dlaczego mozna pic cole dietetyczne,faktycznie musze kupic ksiazke bo duzo nie rozumiem
W Twojej moze nie ma ;) w mojej w sumie tez nie ma ale pisali że 6posiłków mniej więcej w odstępie 2h to sobie tak ustaliłam i to może i lepiej bo nie odzwyczaje się wstawania tak wcześnie bo potem może być problem jak przyjdzie iśc znowu do szkoły;) ja stosuje diete Odchodzanie Na Zawołanie Turbo ;)
bo wg niego ten słodzik jest 100 razy mniej kaloryczny niż cukier,a cola dietetyczna jest właśnie na tym słodziku ;p
ja piłam,ale np. butelkę 0,5 przez cały dzień ;p
no widzicie,ja na forum o tej diecie pzreczytalam ze je sie ile chce i kiedy chce
tak pod warunkiem,ze jest to białko ;)