to kuplepsze bo nabierzesz zlych nawykow i wlasciwie niczego sie nie nauczysz,dziewczyny na forum reklamuja rozne ,dobre formy i nie drogie,poszukaj w tematach
Printable View
to kuplepsze bo nabierzesz zlych nawykow i wlasciwie niczego sie nie nauczysz,dziewczyny na forum reklamuja rozne ,dobre formy i nie drogie,poszukaj w tematach
aparat jeszcze się nie naładowal więc zrobiłam telefonem... ten paznokiec jest na tipsie ;] wrzuciłam krzywą C żeby się upewnić czy dobrą mają C ;] ;p
krzywa C dużo lepsza, niż wcześniej. :)
na Twoim miejscu zainwestowałabym w cover, pozwoliłoby Ci to na uzyskanie lepszego efektu. :D
Justysia tunelu nie oceniam, bo jest to tips.
Jeśli chodzi o krzywą C, to zauważ, że przy tylnym wale żelu jest bardzo mało, a potem robi się wielka góra. Daje to taki efekt, jakby paznokieć był przy skórkach wklęsły. Ta linia powinna być płynna. Wiem, wiem łatwo się mówi, ale my też nie robiłyśmy od razu idealnych paznokci, a i teraz się czasem zdarzy babol.
Co do zdobienia, to faktycznie proponuję kamuflaż, który pozwoli Ci przedłużyć płytkę paznokcia przy frenchu. Jeśli jednak nie planujesz zakupu tego żelu, to staraj się przy tak krótkiej płytce nie odcinać wzoru, tylko wybieraj taki rodzaj zdobienia, który zatuszuje takie paznokcie (np. nierówno rozrzucony brokat, igiełki, hologramy, wzorek malowany linerem):).
Miłych dalszych ćwiczeń życzę:)
najważniejsze, że wie o co chodzi z krzywą C. :P
ale i tak moim zdaniem jest lepiej, niż wcześniej, bo wtedy było płaściutko. :P
chociaż właściwie, nie mnie to oceniać, bo ja tak naprawdę sama kursu nie mam, a się wymądrzam. :P
przepraszam. :)
To, że nie masz kursu, nie oznacza, że brak Ci doświadczenia. Mamy na forum trochę dziewczyn beż papierka, a tworzą na paznokciach dzieła.
Ja nie widzę problemu w tym, że się wypowiadasz w temacie:).
no, tak, tak, jest wiele super Dziewczyn tutaj, ale ja jestem niestety póki co mało doświadczona, w przeciwieństwie do Nich. :)
wrzucę jeszcze tu bo w temacie o tunelu nie zwrócił nikt uwagi :( :P
proszę o szczerość :D
nieudana linia stresu i tunel po zacisnięciu obok dla porównania jest pazurek na tipsie
ja czytałam... tylko nie wiem własnie czy wrzuciłas żeby ocenić czy pokazać tylko rózn ice...
tunel dużo lepszy, aczkolwiek (ja też nie umiem więc nie czepam sie chyba za mały, bo prawidłowy ma 50%), wydają mi sie ciut za szerolie linia włosa wydaje sie poprawna a krzywa c?? no coś sama mam z nią problem ale wydaje mi sie że jest za mocky uskok od wału, powinna pójśc delikatniej :) boczki powinny byc prostopadłe, a te schodzą lekkko w dól, jak podpiłujesz trzymając pilnik poziomo to powinno sie zrównać:good:
ja chyba pisałam, że tunel zaciśnięty dużo lepiej wygląda, niż ten na tipsie. :D
zacznijmy od tego, że nie umiem jeszcze dobrze podłożyć szablon, więc dlatego tak w dół schodzi :/: ale wszystko przede mną bo zaczynam przygodę z szablonem! :skacze: dziękuję za rady :*
asiu ale nie od złego podłozenia poszły w dól tylko widocznie ci zjechał żel chodzi mi o to:
haj dziewczyny mam pytanko jak to wlasciwie jest z ta krzywa c i tunelem? osobiscie wiem ze na kursach uczono mnie ze najwazniejsza jest wlasnie ta krzywa c i tunel jednak powiem wprost na niektorych filmikach na youtube to stylistki wogole nie maja krzywej c, wlasciwie nie chodzi tylko o filmiki internetowe ale nawet w realnym swiecie profesjonalne stylistki wogole nie przywiazuja uwagi do krzwej c.. pamietam jak kiedy zapytalam jednej wlasnie o krzywa c i tunel to ta odpowiedziala ze najwazniejsze jest aby paznokcie byly idelanie wyzelowane zeby sprawialy wrazenie naturalnych a same wiemy ze naturalne to maja prawie zerowa krzywa c i tunel;/ szczerze to sama nie wiem jak jest lepiej, ja osobiscie robie krzywa c i tunel jednak mam problem z wypilowaniem nierownosci;/a jak to jest u was?? moze jakies rady:) pozdrawiam :przytul:
myślę że te tematy mogą ci pomóc :)poczytaj co na ten temat piszą dziewczyny ;)
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...-krzywa-c.html
http://forum.wzorki.info/przedluzani...-zelowego.html
z tego co ja wiem to paznokcie naturalne maja tunel :) i niektóre dziewczyny mają taki "50 %" :skacze: czego im bardzo zazdroszczę! widziałaś kiedyś płaskie paznokcie naturalne? :huh: ja chyba nie :P
a co do tego że niektóre stylistki nie zwracają na to uwagi to prawda :/:
---------- Dodano o godzinie 21:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:37 ----------
aaaaaa :D ja bym po boku piłowała :D zrobie fotke i wrzucę :P
ok ja tam z szablonem nie pomoge, ale musze sie wypowiedziec co do skarpetek lalki Barbie! hahahaha w zyciu bym tego lepiej nie ujela! :skacze:
ciesze sie ze rozpisalyscie sie na ten temat:)ja wlasnie od paru dni tylko czytam o pilowaniu, krzywej c i o zrobieniu frencha:) az mi sie to po nocach sni:/: ogolnie wiem ze paznokcie z krzywa c sa sliczne nic dodac nic ujac, chociaz przyznam szczerze ze moje naturalki sa hmm wlasciwie plaskie, ale tez zazdroszcze dziewczynom co maja naturalki z piekna c i tunelem:):przytul:
niewyraźna fotka bo mój tel nie robi zdjęć jak jest ciemno :D:/:
ale i tak jest wiiiiiieeeeeeeeeelka różnica :D:D:D:D tylko, że tunelik się zmniejszył:(
kolezanki a znacie jakies mechaniczne sposoby na krzywa c i tunel?:)
tunel można zrobić frezarką :)
no tak racja:) a kiedys slyszalam o jakis zaciskarkach wiecie moze cos na ten temat ?
jest odrębny temat o zaciskarach
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...do-akrylu.html
tu tez cos znajdziesz o tunelu http://forum.wzorki.info/przedluzani...-zelowego.html
==========================================
no widzisz Aś... zupełnie inaczej, prawda??
dzieki wielkie:przytul:
tunelu nie wrzucam bo paznokieć robiony na tipsie ;]
krzywa c wydaje mi sie w porządku, ale trzeb bardziej wyrównać bo tam gdzie ozdóbki jest maleńka górka, a boczki do spiłowania i będzie lepiej.
możesz też zastosować cover co ładnie wydłuży łożysko:)
PS. a i siebie na monitorku widzę:P
No i widzisz kochana, krzywa C znacznie lepiej się prezentuje, choć jeszcze nie ma płynności, ale przypuszczam, że przez hologramy, które zrobiły małe wybrzuszenie. Jeszcze boczki trzeba zwęzić i będzie całkiem ładnie:good::).
ja mam tez coś do oceny mówcie wszystlo jak na spowiedzi!!
Ewo, paznokcie na wolnym brzegu są dość nierówna- jak juz pazurkisą prawie gotowe to przed samym nabłyszczeniem je podpiłuj żeby były równe, krzywa tez do poprawki ale po wgdlędem "gór i dolin" musisz pilnikiem równiutko wyrównać aby była gładziuteńka.
ćwicz a poprawisz błędy:)
Zgodzę się z Izą, że paznokcie trochę są nierówne. Czy przed nałożeniem nabłyszczacza opracowujesz paznokieć?? Przypuszczam, że nie i dlatego są te nierówności. Boczki też trochę do podpiłowania, aby nie dawały efektu łopatek i będzie cacy:).
Szkoda, że tylko jeden paznokieć jest pokazany z krzywą C.
Czekamy na dalsze zdjęcia z ćwiczeń:)
dzięki dziewczynki piłuię przed nałożeniem nabłyszczacza ale widocznie za mało ale to i tak lepiej niż robiłam jescze kilka dni temu będę wrzucać na bieżąco moje poczynania;(
justysia tak jak mowi woszczur, wg mnie boczki i wyrownac oraz na wolnym brzegu nie tylko linia boczna do poprawy, ale wydaje mis ie, ze wolny brzeg ma rozna grubosc, spojrz na pazurek od linii wlosa. Czy ona jest rowna po lewej i prawej stronie? Ale tak to w ogole sypmatyczny pazur
---------- Dodano o godzinie 23:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:08 ----------
nie bede powtarzac po kolezankach, bo chyba powiedzialy juz wszystko. Widzisz? przy małym paluszku na lewej dloni zel ci sie utwardzi tak, ze sie zlal w do i chyba rozlal przy skorcel. Trzeba to wypilowac:przytul:
żel nakładałam równo a przynajmniej sie starałam napewno boczki spiłować musiałam i ta C przez bulion nie wyszła dokładna bo dałam ją prawie na sam koniec i potem nie miałam jak wyrównać bo już piłowałam bulion powoli...
ale naprawdę jest ona dobrze zrobiona? ;D nie moge uwierzyc że jako tako mi sie udało;D myslałam że nigdy se nie naucze;D
cd. biczowania mówcie co nie tak!!!
i zostawiaj większa linę włosa bo mam wrażenie, jakby skórki były zalane.. Ale wzór genialny, w sam raz na walentynki :D
moim zdaniem linia włosa jest dobra... a nie wiem co ona ma wspólnego ze skórkami:)
napisze w punktach:)
1 wypilowalas sobie uskok z boku
2 niedopilowane boczki
3 na takich krociaczkach nie musi byc az tak wydatna krzywa
4 polecam tipsy tunelowe lub mocniejsze zaciskanie tunelu nie bedzie wtedy takiego problemu z tunelem i boczkami
linia wlosa nie ma nic wspolnego ze skorkami;) linia wlosa akurat jest w miare ok jakby byla wieksza to straszne grubasy by wyszly
stres troszke jest przesuniety:)