To, że nie masz kursu, nie oznacza, że brak Ci doświadczenia. Mamy na forum trochę dziewczyn beż papierka, a tworzą na paznokciach dzieła.
Ja nie widzę problemu w tym, że się wypowiadasz w temacie.
no, tak, tak, jest wiele super Dziewczyn tutaj, ale ja jestem niestety póki co mało doświadczona, w przeciwieństwie do Nich.![]()
wrzucę jeszcze tu bo w temacie o tunelu nie zwrócił nikt uwagi![]()
proszę o szczerość
nieudana linia stresu i tunel po zacisnięciu obok dla porównania jest pazurek na tipsie
ja czytałam... tylko nie wiem własnie czy wrzuciłas żeby ocenić czy pokazać tylko rózn ice...
tunel dużo lepszy, aczkolwiek (ja też nie umiem więc nie czepam sie chyba za mały, bo prawidłowy ma 50%), wydają mi sie ciut za szerolie linia włosa wydaje sie poprawna a krzywa cno coś sama mam z nią problem ale wydaje mi sie że jest za mocky uskok od wału, powinna pójśc delikatniej
boczki powinny byc prostopadłe, a te schodzą lekkko w dól, jak podpiłujesz trzymając pilnik poziomo to powinno sie zrównać
![]()
Ostatnio edytowane przez woszczur ; 30-01-2010 o 20:26
ja chyba pisałam, że tunel zaciśnięty dużo lepiej wygląda, niż ten na tipsie.![]()
zacznijmy od tego, że nie umiem jeszcze dobrze podłożyć szablon, więc dlatego tak w dół schodziale wszystko przede mną bo zaczynam przygodę z szablonem!
dziękuję za rady
![]()
asiu ale nie od złego podłozenia poszły w dól tylko widocznie ci zjechał żel chodzi mi o to:
haj dziewczyny mam pytanko jak to wlasciwie jest z ta krzywa c i tunelem? osobiscie wiem ze na kursach uczono mnie ze najwazniejsza jest wlasnie ta krzywa c i tunel jednak powiem wprost na niektorych filmikach na youtube to stylistki wogole nie maja krzywej c, wlasciwie nie chodzi tylko o filmiki internetowe ale nawet w realnym swiecie profesjonalne stylistki wogole nie przywiazuja uwagi do krzwej c.. pamietam jak kiedy zapytalam jednej wlasnie o krzywa c i tunel to ta odpowiedziala ze najwazniejsze jest aby paznokcie byly idelanie wyzelowane zeby sprawialy wrazenie naturalnych a same wiemy ze naturalne to maja prawie zerowa krzywa c i tunel;/ szczerze to sama nie wiem jak jest lepiej, ja osobiscie robie krzywa c i tunel jednak mam problem z wypilowaniem nierownosci;/a jak to jest u wasmoze jakies rady
pozdrawiam
![]()
myślę że te tematy mogą ci pomócpoczytaj co na ten temat piszą dziewczyny
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...-krzywa-c.html
http://forum.wzorki.info/przedluzani...-zelowego.html
z tego co ja wiem to paznokcie naturalne maja tuneli niektóre dziewczyny mają taki "50 %"
czego im bardzo zazdroszczę! widziałaś kiedyś płaskie paznokcie naturalne?
ja chyba nie
a co do tego że niektóre stylistki nie zwracają na to uwagi to prawda
---------- Dodano o godzinie 21:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:37 ----------
aaaaaaja bym po boku piłowała
zrobie fotke i wrzucę
![]()
ok ja tam z szablonem nie pomoge, ale musze sie wypowiedziec co do skarpetek lalki Barbie! hahahaha w zyciu bym tego lepiej nie ujela!![]()
PER ASPERA AD ASTRA
ciesze sie ze rozpisalyscie sie na ten tematja wlasnie od paru dni tylko czytam o pilowaniu, krzywej c i o zrobieniu frencha
az mi sie to po nocach sni
ogolnie wiem ze paznokcie z krzywa c sa sliczne nic dodac nic ujac, chociaz przyznam szczerze ze moje naturalki sa hmm wlasciwie plaskie, ale tez zazdroszcze dziewczynom co maja naturalki z piekna c i tunelem
![]()
niewyraźna fotka bo mój tel nie robi zdjęć jak jest ciemno
ale i tak jest wiiiiiieeeeeeeeeelka różnicatylko, że tunelik się zmniejszył
![]()
kolezanki a znacie jakies mechaniczne sposoby na krzywa c i tunel?![]()
tunel można zrobić frezarką![]()
no tak racjaa kiedys slyszalam o jakis zaciskarkach wiecie moze cos na ten temat ?
jest odrębny temat o zaciskarach
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...do-akrylu.html
tu tez cos znajdziesz o tunelu http://forum.wzorki.info/przedluzani...-zelowego.html
==========================================
no widzisz Aś... zupełnie inaczej, prawda![]()
dzieki wielkie![]()
krzywa c wydaje mi sie w porządku, ale trzeb bardziej wyrównać bo tam gdzie ozdóbki jest maleńka górka, a boczki do spiłowania i będzie lepiej.
możesz też zastosować cover co ładnie wydłuży łożysko
PS. a i siebie na monitorku widzę![]()
ja mam tez coś do oceny mówcie wszystlo jak na spowiedzi![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)