ja swoje farbki kupiłam na allegro ze sklepu dla plastyków :) Niestety w kilku kolorach porobiły się jakieś grudki, których nie da się niczym zwalczyć :/: ale reszta super :)
Printable View
ja swoje farbki kupiłam na allegro ze sklepu dla plastyków :) Niestety w kilku kolorach porobiły się jakieś grudki, których nie da się niczym zwalczyć :/: ale reszta super :)
A pędzle jakie używacie??szukalam na forum tematu ale nie znalazłąm jakby co to prosze przeniescie:)
Jakich pędzli używacie do farbek akrylowych i jakie maja zastosowanie???
ja polecam te pędzelki
Simply.Pędzelki do zdobień-6szt ŻEL, AKRYL-TIPS (1204949087) - Aukcje internetowe Allegro
te dwa małe są naprawde świetne do szczegółowych zdobień, a tak to normlanie pędzelki do żelu nr 2 i 4 :) tylko muszą być tylko do farbek:)
czesc dziewczyny:) a co robicie jak farbka zaschnie?? mi czarna zaschla:(
Polecam zestaw zeberkowych pędzelków od Dobrej Rady, ja nimi maule, mam jeszcze jeden z plastyka większy i retuszerskie do cieniusieńkich kreseczek i jestem bardzo zadowolona :)
Co do farbek, przekichałam trochę kasy na różne.. Ale polycolor bije je wszystkie na głowe. Mega krycie, piękne, wyraziste kolory i super szybkie zasychanie :)
paulisia ale o co chodzi z tym zaschnieciem jak zaschnie farba to juz nic z nia raczej nie zrobisz mozesz dolac cieplej wody ale jak zaschła na dobre to juz niestety do wyrzucenia..
ostatnio równiez probowałam farby rembrandt na ktorych kiedys pracowała Liliya tez sa niezłe..a pracuje tylko na pollycolor i idea decor no i dołozylam rembrandta
calkiem ona nie zaschla tylko taka dziwna sie zrobila gesta ze zle sie maluje, probowalam ja z woda rozcienczyc ale tez to nic zabardzo nie daje:(
pewnie nie bede pierwsza:) oczywiscie polecam polycolor:)
Ja mam aktualnie 3 rodzaje farbek, polycolor, oczywiście bardzo je polecam. Pojedyncze kolorki dokupuje jeszcze w plastyku z renesansu, na zjęciu przykładowy kolorek, mają bardzo dużo kolorów i fajną konsystencję, nie da się ich zmyć wodą. I jeszcze ten komplecik 12 farbek widoczny na zdjęciu, również je sobie chwalę.
Mam farbki z Perfect Beauty od Carolli z Atelier i jestem mega zadowolona :skacze:
znalazlam polycolor za 4,90 za sztuke w sklepie internetowym plastycznym Asip... bylam w szko z ta cena bo średnio 6 zl sobie licza :D
chyba będę musiała zamówić. Najpierw spytam czy w plastyku są. U mnie na zadupiu nie mam plastyka, muszę specjalnie 20km jechać, więc jak będę to przy okazji spytam. Zamówić w necie opłaca więcej kolorów. Ja planuje na razie wydać 50-60zł a później nie opłaca się zamawiac pojedynczych kolorów wiec mogłabym w plastyku zawsze te 3 kolorki w miesiącu dokupić. Bosh, skąd te pienidzę brać? teraz ubezpieczenie auta zapłaciłam, żele kupiłam, czeka mnie wymiana żarówek i do końca września 2400zł za studia muszę zapłacić i tak mi szkoda na te farbki wydać... Kuzynka przyjedzie we wrześniu i chce żebym jej ramę do lustra pomalowała to ją naciągne na farbki :D to jest plan :)
kupiłam pędzelki w sklepie "absolutnie wszystko po 2,99" i o to testy, nie patrzeć na kolor bo to tak na szybko sprawdzane czy pędzle nadają sie do czegoś no i... powiem Wam że są przyzwoite. Mogłyby być ciut bardziej miękkie ale są ok. Tylko rączki muszę przyciąć tak w połowie bo straaaasznie długie są :D szkoda że mniejszych rozmiarów nie było bo do nakładania żelu byłyby super :)
Ja tez mam caly komplet i sa spoko szkoda ze nie mam dobrego pedzelka i nie wychodzi mi malowanie :)
Hii a ja ostatnio kupilam dziecku zestaw do malowania z farbkami akrylowymi w sklepie z czerwonym owadem w czarne kropki i sa calkiem fajne nawet na pazury. kosztowal ten zestaw 19 zl.
Farbki Akrylowe 9ml Produkcji USA 50 kolorów HIT (1216350815) - Aukcje internetowe Allegro a co myślicie o tych tak na początek??:)
nie wiem co o za farbki, ja maluje polycolor i jestem zadowolona :)
Dziewczyny, ja mam pytanie. Czy używała któraś z Was tych farbek?? I co możecie o nich powiedzieć?? Jak się sprawdzają?? Pytam ponieważ planuję zakupić farbki i nie wiem jakie, a nie chcę kupić drugiego zestawu który się do niczego nie przyda :/:
zamówiłam polycolory i się wściekłam. Byłam taka szczęśliwa, jak paczka przyszła, biorę się za malowanie, a one nie kryją wcale dobrze... są prześwity. Myślicie, że mnie oszukali i do tubek po polycolor są wlane inne farbki? Chciałoby sie komuś bawić w takie coś? Może partia felerna... nie wiem co mam zrobić z tymi farbkami.
Amorek nie wiedziałam, że są w ten sposób oznaczone - tzn. widziałam te kwadraciki i się zastanawiałam, co oznaczają :P
Oczywiście wszystkie farby mają swoje oznaczenia
dla przykładu :
o jaaaaa.....samaron dzięki Ci wielkie :D :przytul: właśnie odkryłam że moje farbki są półkryjące... teraz już wiem jak szukać :D
samaron super. Przy najmniej będą wiedzieć na co zwracać uwagę.
jedni jest pewne muszę iść do jakiegoś sklepu 'wszystko po 3 zł' zakupić pędzle. Może się jakieś fajne trafią do ćwiczeń?
sylla- ja trafiłam na fajne właśnie :) warto sprawdzić
kwadraciki mam całe czarne. No niektóre kryją, ale rewelacji nie widzę w porównaniu do tych co miałam wcześniej... a różowy i żółty wcale nie kryją. Na czarnej powierzchni to mażna zapomnieć o malowaniu, a właśnie na tym mi zależało. Normalnie jakbym miała phoenixy wlane w tubki maimeri polycolor. Jestem wściekła. Nawet nie mam żadnej farbki żeby porównac i ewentualne reklamacje robić... płakać mi się z tego wszystkiego. Tak się cieszyłam na te farbki :(
Hersa i Elaxx mogłybyście podać nr lub nazwę koloru, tych słabo kryjących?
Ja kupiłam srebrną i złotą pół kryjące i dziwiłam się, czemu te kolory słabo kryją ;)
a mnie biała polycolor zżółkła, a czarna zaschła w tubce :( musiałam gwoździem przebijać żeby się do niej dostać :(
może to od partii produkcyjnej zależy??
bo mnie się jakieś lipne trafiły :(
Kamilko albo w sklepie na półce długo leżały... Ja raz kupiłam dwie tubki z Renesans - fiolet miał super konsystencję a taki łososiowy był gęsty i grudkowy
Mi ta Rose pale 208 nie kryje właśnie. Tak jak Lemon Yellow 100, reszta lepsza ale też bez rewelacji. Następnym razem kupię z Renesansu matowe. Mam jedną i jest lepsza od Policolorów, z tym, że nie wiem czy mnie ktoś w bambuko nie zrobił, tak jak pisałam... ale więcej nie zaryzykuję.
Albo dekorala kupię. Kiedyś zostało mi trochę białej po malowaniu mebli i była dobra farba, mocno kryła. Ciekawe jak z kolorami i czy się mieszają fajnie. Trzebaby wypróbować i wtedy ewentualnie się zrzucić czy coś, porozlewać w pojemniczki i się podzielić, bo pojemności duże są.
nie wiem kochana :( mam tez czerwona i zielona z poly i sa oki :) ale i tak sie zrazilam bo dalam za farbki 6,90 za szt i nie naciszylam sie nimi za dlugo :/:
Z tego co ja wiem to przewaznie farby zlote i srebrne nie kryja w calosci.