-
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
próba na formie.niekoniecznie udana
-
nie taki nieudany, ciut tylko boczek na prosto :) a tunel pierwsza klasa :ok::ok::ok: dla mnie super pazurek :)
-
dzieki podnios³as mnie na duchu :* chociaz duzo jeszcze pracy z ta form± przede mna:]
-
ja próbowa³am kiedy¶ robiæ na formie pazurki ale wogóle mi nie wysz³y :( wiêc wolê k³a¶æ na tipsa moje klientki te¿ s± bardziej zadowolone z tipsa ni¿ z formy...ale to kwestia gustu:)
-
Ok, no to teraz muszê siê przyznaæ.
Pamiêtam, jak narzeka³am na formy, ¿e z³e, niewygodne, ¿e nie umiem, ¿e nie lubiê itd.
Ale æwiczy³am wytrwale, ogl±da³am du¿o filmików, na których stylistki zawsze na formach buduj± pazurki, tyle ciekawych wzorów mo¿na zrobiæ dziêki formom, a tipsy tylu mo¿liwo¶ci nie daj±. I powiem wam ¿e nie wyobra¿am sobie teraz mojego wyposa¿enia bez form, sobie ju¿ tylko i wy³±cznie robiê na nich, dziewczynom to zale¿y, bo niektóre chc± tipsy i koniec, ale trzeba t³umaczyæ, namawiaæ... ¯ele na tipsie jeszcze zrobiê, ale akryli ju¿ bym nie zrobi³a, tylko formy. Na prawdê, warto poæwiczyæ, bo to pó¼niej owocuje, wy bêdziecie zadowolone i wasze klientki. Tak¿e nie trzeba baæ siê form, ja ju¿ to wiem i wam te¿ radzê :*
-
Ja na formie robiê jak klientka chce akrylowe zdobienia :) a jak ¿el to na tipsie :) nie da³abym rady ¿elu na formie zrobiæ nawet bardzo gêstym ¿elem :)
-
Asiek no co Ty ? jak by¶ nie da³a rady ? w czym masz problem ... ?
takie gadanie :D spróbowaæ nic nie szkodzi, a jak ¿el sp³ywa, to robiæ po jednym paluszku i "przymra¿aæ" w lapmce :). To tyle :)
-
Ja mam problem z grubo¶ci± szkieletu:/ pó¼niej takie kulfony mi wychodz±...
-
Problem z szablonami
Sluchajcie, mam problem z szablonami. Ostatnio szefowa zamowila rolke szablonow, tych zwyklych czarnych ze zlotym wzorem ktorych zawsze uzywalam. Teraz jak je odrywam od zbudowanego pazura, to ten wzor zamiast odejsc razem z szablonem, zostaje na paznokciu, od spodu.:/: Jak temu zaradzic? Reklamowac te szablony, czy jak? Dodam ze jeszcze nigdy mi sie nic takiego nie zdazyjo, a czasami uzywalam szablonow z firmy "X" a te niby sa "porzadne".
-
Odp: Problem z szablonami
No, ja bym reklamowa³a. Je¶li u¿ywasz zawsze tych samych ¿eli i wcze¶niej nic siê nie dzia³o, to wygl±da to na wadê szablonów...:/:
-
Odp: Problem z szablonami
Mi te¿ to wygl±da na wadê szablonów,powiem szczerze ze jeszcze sie nie spotka³am z takim przypadkiem..:/: Spróbuje je zarekamowaæ...
-
tez mysle, ze zareklamowac
-
ostatnio natrafi³am na filmik na którym chyba wszystko jest ladnie pokazane, jak prawid³owo nalezy podk³adaæ szablon ;P
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=eppjRudAe0A&feature=related]YouTube - ???1????H22 8[/ame]
-
ogólnie dobrze pod³o¿ony ale gdybym na ka¿dy szablon po¶wiêca³a prawie 3 min to w sumie samo podk³adanie form zajê³oby pó³ godz :D i mia³am wra¿enie patrz±c, ¿e chyba to bola³o hehe :D
PS. Laska co to robi mog³aby chocia¿ zmyæ ten lakier ( a raczej jego resztki) do filmiku he he
ale ja siê czepiam co :huh::P
-
Emilia ale masz racje mog³a by zmyæ te resztki z pazurów.. :) Ale cholera tak teraz ogl±dam i ogl±dam Emi masz racje to musia³o trochê boleæ!
-
forma dobrze pod³ozona, co do bóluu to nie wiem czy j± bola³o, bo nie by³o s³ychac ¿eby krzycza³a do kamery :D chocia¿ moze cierpia³a w milczeniu kto wie ;P
-
No cierpia³a w milczeniu :D Ale to tak wygl±da jak by jej to na sile tam pcha³a... :D
-
nie no paznokcie tej pani odrzucaj± totalnie....
-
faktycznie musia³o j± to boleæ nie?:o ale powiem Wam, ze moglabym ja s³uchac godzinami:D lubie obce jêzyki:D takie smieszne s±:D
-
Asia ka¿d± z nas odrzucaj± paznokcie tej pani :D Rudzielcu a oni mówi± ¿e nasz jêzyk jest ¶mieszny :D Ale fajnie siê jej s³ucha haha :skacze:
Czemu dwa razy ta sama wiadomo¶æ wskoczy³a ode mnie? :wow: :wow: :wow:
-
Mi wlasnie najweicej czasu zajmuje podkladanie formy :( ale ten filmik jest straszny :D paznokiec brudny od pylu jescze, ona podkladajac tam go maca yyy o co chodzi :/:
-
No w³a¶nie mnie te¿ to zdziwi³o ¿e go tak wymaca³a! :) Mi na³o¿enie formy zlatuje szybciutko :)
-
ogolnie to nie wolno dotykaæ plytki przy nakladaniu formy (ani przy zadnej innej czynnosci), a ona w ogole klejem od szablonu dotyka, mo¿e w ten sposób wiedocznie chcia³a pokazaæ o co chodzi, a mówi ze tak sie nie robi ale my nie rozumiemy :D:D:D
-
widze, ¿e chyba jako jedyna , która zna czê¶ciowo j.japoñski wyt³umaczê mniej wiêcej intencje tej pani :D
paznokieæ nie by³ jeszcze przygotowany, dlatego taki brzydki :P na pocz±tku w³a¶nie jakby "przykleja³a kawa³eczek" szablonu na wolny brzeg paznokcia, ale chcia³a pokazaæ , ¿e to "wyciête jajeczko" w szablonie nie pasuje do paznokcia tej drugiej pani, poniewa¿ ma ona bardzo wypi³owanego paznokcia po bokach i bedzie trzeba szablon przyci±æ poniewa¿ w tej chwili nie pasuje on do p³ytki paznokcia :P
pazni chcia³a pokazaæ jak pod³o¿y³formê i jak j± dobrze wyci±æ aby pasowa³a w³a¶nie do takiego rodzaju pazurków
-
Szpila no i co by¶my bez Ciebie zrobi³y ? :skacze: :skacze: :skacze:
-
hej dziewczyny ale je¶li paznokcie nie maj± takiego kszta³tu to nie trzeba ich wycinaæ?Mo¿na odrazu nak³adaæ akryl?
-
No jak forma pasuje pod pazurka to nie musisz, ale jak nie pasuje to trzeba troszkê podci±æ :)
-
Cytat:
Napisa³
Robaczek
hej dziewczyny ale je¶li paznokcie nie maj± takiego kszta³tu to nie trzeba ich wycinaæ?Mo¿na odrazu nak³adaæ akryl?
no je¶li forma pasuje i nie ma ¿adnych "przestrzeni"miedzy form± a pazurkiem, to tak nakladamy akryl na wcze¶niej przygotowanego pazurka oczywi¶cie:D
-
Oj niee taki sposób wciskania formy pod pazura jednak boli, wiem bo kiedy¶ tak zrobi³am klientce i mi powiedzia³a. Ogólnie ja rzadko docinam, nawet jak gdzie¶ tam co¶ nie pasuje to sobie radzê ;) Ten lakier to wyglada paskudnie. Jak stylistka mo¿e takie paznokiety nosiæ? Lepiej ju¿ mieæ all natural ni¿ tak± kaszanê wrrr...:leze:
-
dziêki za odpowiedzi wiecie ja nie odwa¿y³am siê jeszcze spróbowaæ przed³u¿ania na formie ¿elem, jakiego ¿elu u¿ywacie do przed³u¿ania na formie?
-
¿el na formê powinien byc raczej srednio gêsty,dla pocz±tkuj±cych stylistek- nawet gêsty,potem w miarê wprawy fajnie wychodz± juz nawet na rzadszych ¿elach.kwestia cwiczen,na poczatku robic po jednym pazurku i na kilkanascie sek do lampy.ja robiê na srednio gêstym prestige,wcze¶niej na IBD i na rzadszym sun Flower
-
Cytat:
Napisa³
joystynka
¿el na formê powinien byc raczej srednio gêsty,dla pocz±tkuj±cych stylistek- nawet gêsty,potem w miarê wprawy fajnie wychodz± juz nawet na rzadszych ¿elach.kwestia cwiczen,na poczatku robic po jednym pazurku i na kilkanascie sek do lampy.ja robiê na srednio gêstym prestige,wcze¶niej na IBD i na rzadszym sun Flower
a gdzie zaopatrujesz sie w te ¿ele i ile kosztuj±????:D i ile nak³adaæ tego ¿elu na formê
-
ja ¿ele kupujê w hurtowni Gracjano w Katowicach.30 ml prestige kosztuje oko³o 70 z³.
pierwsz± warstwê nakladasz dosc cienko,robisz tzw szkielet,a potem w zale¿nosci od tego jakie zdobienia planujesz-brokat lub french-budujesz paznokcia (krzywa c)
-
ale dla pocz±tkuj±cych ³atwiej jest robiæ akryl na formê prawda??? ja mam i ¿el i akryl
-
Cytat:
Napisa³
Robaczek
ale dla pocz±tkuj±cych ³atwiej jest robiæ akryl na formê prawda??? ja mam i ¿el i akryl
moim zdaniem ¿el na formie, poniewa¿ wed³ug mnie akryl wymaga juz jakiejs wprawy i musisz siê przy nim spieszyæ bo zasycha i robi siê szybko twardy. A z ¿elem mo¿esz robiæ sobie wszystko pokolei i powolutku , jak tobie pasuje ;)
ale i tak wszystko dla pocz±tkuj±cych znajdziesz np. tutaj :] :
http://forum.wzorki.info/przedluzani...ktach-itd.html
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytan...oczatek-7.html
http://forum.wzorki.info/przedluzani...eferujesz.html
Metoda ¿elowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
Metoda akrylowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
teamntów i tak jest o wiele wiecej, wystarczy poczytaæ, popytaæ jak siê czego¶ nie wie, dziewczyny na pewno odpowiedz± :]
-
Cytat:
Napisa³
szpila59
a ja jestem gapa i zapomnia³am dodaæ ¿e mam liquid uv wolnoschn±cy i akryl nie zasycha tak szybko mo¿na sie bawiæ z nim a za tematy dzia
-
tematy bardzo przydatne
jestem samoukiem ale kocham robiæ pazurki na formach:)
nie piszemy post pod postem , jak chcemy co¶ dopisaæ korzystamy z przycisku "edytuj" :) / Emila
-
Cytat:
Napisa³
Robaczek
dziêki za odpowiedzi wiecie ja nie odwa¿y³am siê jeszcze spróbowaæ przed³u¿ania na formie ¿elem, jakiego ¿elu u¿ywacie do przed³u¿ania na formie?
Ja z czystym sumieniem polecam Brick z I nails. Jeszcze na ¿adnym ¿elu nie pracowa³o mi siê tak fajnie na formie. Nie rozlewa siê, ³atwo pi³uje, no i cena niczego sobie :D Jedynym minusem jest to, ¿e b±bluje i absolutnie nie mo¿na go mieszaæ w pojemniczku, ale da siê z tym ¿yæ :D Tu jest link do niego:
¯el UV i-nails BUILDER Brick 30ml - Sposób na trudne paznokcie!!!! :: dobrarada
-
Na formê polecam z lepszych ¿eli Golden nails stronga jednofazowego, oto link
Golden-Nails :: Strong ¯el UV - bardzo gêsty 15ml
Nic siê nie zapowietrza i ¶wietnie opracowuje.
Z tañszych polecam basic jednofazówkê, tu jest link
Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna z tym, ¿e ten siê s³abo samopoziomuje, mo¿e byæ Ci gorzej
Od kochanej Dobrej Rady polecam
¯el UV buduj±cy - jednofazowy GELLY PINK CLEAR 15ml !!! Nowo¶æ!!! :: dobrarada :skacze:
-