Odp: Kursy, opinie, doświadczenia
Ale fajnie :) mogę już tutaj pisać ;) Chciałam się dowiedzieć czy znacie jakieś miejsce w Łodzi, gdzie można zrobić kursik z malowanek itd? Bo ja za żadne Chiny nie wiem jak się zabrać do tego malowania. Chciałabym skorzystać z takiego szkolenia, bo wtedy może ktoś by mnie poinstruował co i jak.
A ja w te wakacje przymierzam się do kursu z pedicure leczniczego.
Znalazłam taki w StarNail w Łodzi, tylko szkolenie trwa jeden dzień kurcze, jednak program wydaje sie być ok:
-BHP (bezpieczeństwo i higiena pracy)
• dezynfekcja, sterylizacja
• materiałoznawstwo (narzędzia, preparaty, schemat zabiegu)
• praca frezarką (dobór frezów, rodzaje)
• dobór narzędzi
• preparaty w pedicure leczniczym i kosmetycznym
• problemy występujące na stopach (modzele, odciski, wrastające paznokcie)
• profilaktyka, zapobieganie, dobór preparatów do stosowania dla klienta
• sposoby leczenia wrastających paznokci (klamry plastikowe i plastikowo
drutowe)
• usuwanie odcisków, modzeli
• podcinanie wrastających paznokci
• usuwanie wrastających paznokci przy użyciu narzędzi oraz frezów
• problem pękających pięt
• usuwanie rozpadlin
• profilaktyka, leczenie
Czy któraś z dziewczyn przechodziła takie szkolenie z pedicure leczniczego?? Czy robiłyście w StarNail, czy innym ośrodku?? Poza tym wiem, że niektóre ośrodki zapewniają tzw. modelki :D ale w StarNail nie ma wymienione czy zapewniają kogoś:huh:
Cytat:
Napisał
KarolciaK
Ale fajnie :) mogę już tutaj pisać ;) Chciałam się dowiedzieć czy znacie jakieś miejsce w Łodzi, gdzie można zrobić kursik z malowanek itd? Bo ja za żadne Chiny nie wiem jak się zabrać do tego malowania. Chciałabym skorzystać z takiego szkolenia, bo wtedy może ktoś by mnie poinstruował co i jak.
ja w yum roku byłam u Moniki paznokcie Perfect Nails - Onet.pl Blog na szkoleniu farbkowym i polecam sporo się nauczyłam,polecam
Cytat:
Napisał
chechlol
Monika jest świetnym instruktorem. Ciepła, cierpliwa, kompetentna...;)