-
Odp: Konkurs z nagrodami do paznokci na facebooku
hahahhah:leze: no dokładnie, ale to jest prawda, dla przecietnego smiertelnika takie mega dłygie szpice, edge itd...z postaciami z akrylu, albo czymś w tym stylu są czymś paskudnym, ludzie nie rozumieją, że to na potrzeby konkursu i że takich się nie nosi, nawet już mogę sobie wyobrazić głupie komentarze facetów pod takimi pracami na FB;p
-
krytyka a i owszem zawsze mile wskazana - ale konstruktywna! A nie czyste nasmiewanie sie. I moim zdaniem nie można oceniać nie znając stylistki bądź dziewczyny która się uczy....bo jeżeli dla nas coś wygląda na banalne i niedbałe dla innych jest szczytem możliwości w danej chwili....
Na tym polegał ten konkurs...i każdy mógł wziąć w nim udział.
Teraz to sie łątwo wypowiadać a ile osób wzięło udział w konkursie Różowa wstążka w Masterach?? a no włąsnie....mówimy o poziomie ale zmierzyć sie z najlepszymi nie było komu... i mi jako jednemu z organizatorów tez było przykro że się nie chciało....ale taki był konkurs i każdy mógł bądź nie brać w nim udział. i fajnie , że w tym konkursie dużo osób sie odważyło - i nie jest powiedziane, że część z nich nie zdaje sobie sprawy z błędów. Dajmy szanse spróbować każdemu, chyba że staniemy sie zadufanymi w sobie stylistkami które zapominają jak to było na początku....
Ja nie mówie, że każda z tych stylistek poświęciła dużo czasu i pracy....ale nie oceniajmy stereotypowo i ogółem....
Każdy kto wziął udział w tym konkursie najpierw zaakceptował regulamin....więc nie wiem w czym problem. Organizatorzy tez się z tym liczyli, że wygra nie koniecznie ta "najlepsza" .Przeszkadza Wam, że mógł wygrać ktoś gorszy od was - przykre....
-
a może dziewczyny nie czuły się na siłach na wzięcie udziału w grupie master?? ja nie brałam w ogóle udziału w tym konkursie bo wyjechałam na dłużej, ale osobiście też bym nie mierzyła tak wysoko, i to nie ze względu na brak chęci do starania się, ale nie będę przeceniać swoich możliwości. Tak jak wcześniej Emilio napisałam, sama byłam ofiarą strasznej krytyki i wiem co to znaczy! i nie naśmiewam się, nie pisze, że prace są koszmarne...fujj itd..tylko dla mnie to jest niedbalstwo. Wiem, że konkursy są dla wszystkich i ok, ale nie wierze, że naklejenie tipsa french i przepiłowanie płytki jest dla kogoś szczytem możliwości;/ a jeżeli tak, to czy taka osoba powinna się tym zajmować?
Nie chce się kłócić, ale każdy ma prawo wyrazić opinię.
-
no pewnie:kwiatek: ja tez sie nie chce kłócić ;)
tylko napisałam jak ja to widzę - każdy medal ma dwie strony i każda racja jak i wina też zawsze leży po obu stronach :D
ja uważam że zawsze trzeba mierzyć wyżej niż sie da bo tylko tak sie człowiek rozwinie - i część dziewczyn z tego konkursu nauczy sie czegoś nowego , zdobędzie doświadczenie i wyciągnie wnioski a część niestety nie...
Pamiętam moje pierwsze paznokcie i mój pierwszy konkurs (ale to było stresujące :D) i dlatego tak bronie tych dziewczyn (a przynajmniej części z nich).
Rozumiem tez wasz punkt widzenia bo jesteście na wyższym poziomie wtajemniczenia hehe macie już doświadczenie i dużą wiedzę.
Ale chodziło mi tylko o jedno - nie naśmiewać sie a konstruktywnie krytykować :) zachęcić a nie zniechęcić ;)
-
ale przecież nikt niczego obraźliwego nie napisał ;)
Ja też doskonale pamiętam swój pierwszy konkurs i wiem z jakim stresem się wiązał, dla tego mam takie a nie inne zdanie.
Ostatnio miałam mało czasu na wszystko, a więc i na konkursy.
Odbiegając od tematu - nawet chętnych na darmowe paznokcie brak, a moje niestety już mają dość :(
-
Nie mam FB i nie mogę tych prac zobaczyć, ale z tego co piszecie to wiem jedynie, że prace, które znalazły się na podium na nie nie zasłużyły, ale w zasadzie nikt nic nie napisał co tak na prawdę w nich było nie tak
-
jak to nie?;p użycie gotowych tipsów french w sumie mówi samo za siebie;p;p i przepiłowana płytka jest tu wiodącym powodem:)
-
Można tu jakoś wrzucić zdjęcie chociaż jednej pracy? Bo chciałaby zobaczyć
-
Każdy wysyła to co chce, a że wygrały akurat takie to już inna sprawa. Jak nie chcecie, to nie bierzcie w tym udziału.
-
a ktoś tu kogoś obraził?? bo albo jestem ślepa i nie zauwazyłam, albo Ty coś źle zrozumiałaś:)myślałam, że już wszystko wyjaśnione i w kulturalny sposób doszłyśmy do sedna sprawy, ale niestety zawsze znajdzie się jak widać ktoś, kto się niepotrzebnie denerwuje i wywołuje konflikt
-
Najlepsze jest to ,ze wszystkie trzy prace byly dodane ostatniego dnia czyli w dniu wynikow i uzyskały najwiecej glosow i to 2razy wiecej niz te dziewczyny ,ktore kilka dni mialy juz fotki na tablicy cos tu nie tak
-
Nikt tego nie zgadnie ja w takich konkursach nie biorę udziału, bo uważam, że moga to byc tzw. "ustawki" ale z samej ciekawości spróbuję i wyślę :)
-
Katsumoto, a Ty jesteś jakimś organizatorem tego konkursu? :P
-
dziewczyny moze przystopujmy....przeciez tu nie padły zadne obrazliwe komentarze stwierdziłysmy tylko fakt ze płytka przepiłowana,wiec nie rozumiem o co całe to zamieszanie,kazda z nas sie cały czas uczy ale trzeba tez miec troche samokrytyki.
A w tym momencie szufladka "super ekstra stylistki wszechwiedzące" jest bardziej obrazliwa od wszystkich postów wyżej.....
-
bylam uczestnikiem i wiem ze to jakis przekret
-
Yhym, no w sumie może i racja, ale ja wysłałam :D
-
No to zobaczymy :) co się tam kryje...
-
Ja zgadzam sie w 100% to co napisala Emilia B.
-
Cytat:
Napisał
Candynails
a ktoś tu kogoś obraził?? bo albo jestem ślepa i nie zauwazyłam, albo Ty coś źle zrozumiałaś:)myślałam, że już wszystko wyjaśnione i w kulturalny sposób doszłyśmy do sedna sprawy, ale niestety zawsze znajdzie się jak widać ktoś, kto się niepotrzebnie denerwuje i wywołuje konflikt
To było do mnie?
-
a ja chyba wezmę udział, przynajmniej potrenuję, bo mam mało czasu na paznokcie od kilku miesięcy :) konkurs może i nie jest genialnie skonstruowany i chodzi tu tylko o promocję marki na faceboku, ale warto chociażby po to, żeby zobaczyć ile osób na moją pracę zagłosuje.
-
wszyscy z wzorkowch :)
Hm.. tak z boku czytajac co piszecie i ja sie wypowiem.
Moze niektóre nie cche nikogo obrazac, ale nawet jak ktos pisze ze ta praca nie załsuguje, tu przyklejony french tips itd...Kazdy z nas jakos zaczynał, jeden lepiej, drugi gorzej ale jednak takie słowa troche ranią.
-
Cytat:
Napisał
natalia268
Kazdy z nas jakos zaczynał, jeden lepiej, drugi gorzej ale jednak takie słowa troche ranią.
dokladnie nie każdego stać żeby sie ciagle doszkalać ,rozwijać dla nie których wystarczy tylko wiedza z neta i ja potrafią wykorzystać w taki sposób że potrafia przeniesc na swoją pracę i wychodzi im super efekt a są takie ze próbują i próbuja ale ciagle że tak powiem nie wiedzą co z czym sie je ;) nie które osoby staneły na etapie kursu czyli podstawy i wierzcie mi pewnie są teraz w niebie ze wygrały ten konkurs ja też bym była na ich miejscu :D dajmy wszystkim szanse . Ja też bym chciał robic pazurki Jak Denisenko ale chyba nigdy nie będe więc chociaz pomarzę :D wiec :cisza: pewnie następne prace dziewczyny zrobią lepsze :D
-
ja nie krytykuję prac... uważam, że nawet głosujący nie zwracali uwagi na ich wykonanie, bo wygrały prace "małolat" które mają dużo znajomych na fb... i tyle
ps. nie uważam, że wszystkie młode osoby robią słabo paznokcie:)
-
myślę, że wiek nie ma znaczenia w kwestii ilości znajomych na portalach społecznościowych ;)
konkursy na facebooku to głównie zabawa, nie trzeba nikogo aż ta krytykować :)
-
Zabawa dokładnie, to ma być zabawa, ma nam to sprawiać przyjemność ma to być odskocznia od codziennych stylizacji frencz na które tak często narzekamy że nudne, w konkursach możemy pokazać to czego nie pokażemy na paznokciach naszych kochanych klientek, możemy się wyżyć asrtystycznie,spróbować nowych kształtów, poćwiczyć, popraktykować..
No niestety robi się z konkursów wyścig kto więcej prac, jakie nagrody lepsze, coraz mniej rzeczy sprawia nam przyjemność czy tak być powinno ?
Widać chociażby po ilości prac w ostatnim konkursie .. albo i przed ostatnim ..
Małolata czy nie każdy może mieć dużo znajomych którzy klikną "lubię to" jeżeli nie odpowiadają nam zasady to nie bierzemy udziału proste :)
-
Cytat:
Napisał
elaxx76
dokladnie nie każdego stać żeby sie ciagle doszkalać ,rozwijać dla nie których wystarczy tylko wiedza z neta i ja potrafią wykorzystać w taki sposób że potrafia przeniesc na swoją pracę i wychodzi im super efekt a są takie ze próbują i próbuja ale ciagle że tak powiem nie wiedzą co z czym sie je ;) nie które osoby staneły na etapie kursu czyli podstawy i wierzcie mi pewnie są teraz w niebie ze wygrały ten konkurs ja też bym była na ich miejscu :D dajmy wszystkim szanse . Ja też bym chciał robic pazurki Jak Denisenko ale chyba nigdy nie będe więc chociaz pomarzę :D wiec :cisza: pewnie następne prace dziewczyny zrobią lepsze :D
ja nie mam żadnego kursu, w życiu nawet na żadnym pokazie nie byłam cała moja wiedza pochodzi z internetu ale moje pierwsze paznokcie wygladały 100 razy lepiej...żadna ze mnie stylistka ale uważam ze minimum wyczucia i artystycznych zdolnosci jest potrzebne a do udziału w konkursach przynajmniej minimum samokrytyki...zreszta widac co sie dzieje paznokcie za 20 zł odpadajace po 2 godzinach, ogoszenia typu robie tipsy,utwardzanie akrylu w lampie i inne cuda wianki ...mi by było wstyd takie coś wysłać...jak takie osoby dostana dyplomy to będą sie nie wiadomo za jakie stylistki uważać i taka jest prawda... twierdzenie ze zrobia lepsze po tym jak takim czyms wygrały ...wątpie w to szczerze
-
nie zawsze musza wygrywac najlepsze!!!
ja tam nie mam zdania wygrala ta osoba ktora miala najwiecej Lubie to i tyleee;]
-
ducek to nie było do Ciebie;p tylko do postu który został z tego co widzę już usunięty przez jego autorkę;p
-
Candygirl moja konwersacja z Tobą została zakończona :)
-
wybacz asiek ale ja z Tobą w ogóle nie konwersuje;p i nie mam nicku candygirl:leze:
-
Dziewczyny spokój!! I ja wiedziałam, że to się tak skończy prędzej czy później....
Koniec off topów - konkretnie i na temat (bez obrażania, naśmiewania, wytykania i kłócenia - jak dorośli ludzie).
-
-
Cytat:
Napisał
Candynails
zgadza się Soffi, to zaniża poziom konkursu, nawet samym organizatorom jest chyba przykro, jak widza takie prace, to faktycznie nie jest tylko kwestia umiejętności, ale niestety niedbalstwa!!
gdubu organizatorom zalezalo faktycznie na fajnym konkursie i konkretnych pracach to regulamin bylby inny i nie byloby ogolnego glosowania tylko komisja i do widzenia ... dla mnie jest to czysta ukryta reklama firmy i tyle . chcecie zawyzyc i pokazac co potraficie to wyslijcie prace ... taka prawda .
-
ja tam swoje wysłałam i zobaczymy co dalej osobiście uważam że są lepsze od tych które wygrały w 1 edycji - choć nie mogę równać się z większością naszych forumowiczek
te wysłałam więc oceńcie same
-
Paula śliczne są :) ja wysłalam zwykły french, i zauważyłam, że najwięcej głosów mają kolorowe.
-
Paula piękne pazurki:):ok:
-
Ja też nie chciałam nikogo urazić,wcale nie taki był cel mojej wypowiedzi :kwiatek::kwiatek::kwiatek:
I już dobrze :przytul:
Paula bardzo ładne pazurki i te kwiaty jakie suuuuuper :ok:
-
Kurcze oszaleli wszyscy z tym facebookiem. Jak ktoś nie ma konta to lipa:(
Kochane która praca wygrała w pierwszej edycji? Nie mam jak zobaczyć:/
Jest możliwość wklejenia zdjęcia tutaj??
-
-
Odp: Konkursy z nagrodami, paznokciowe i inne ,facebook
Jak dla mnie to te prace są straszne...