Dziewczyny to ja się z Wami podzielę nowością. Allseason to spółka – córka największego koncernu paznokciowego na świecie Starnail International.
Jako sroczka oczywiście skusiłam się zamówiłam i wypróbowałam, nie wiem co prawda jeszcze jak z wytrzymałością tych żeli, natomiast ich konsystencja rewelacja. Dość gęste, ale samopoziomujące. Kolor kamuflażu jak dla mnie bajeczny, zawsze chciałam taki uzyskać i musiałam zalewać wszystko mlecznym żelem. Tu mam gotowy żel w sloiczku o idealnym kolorze. Biały jest fajny bo nie bije po oczach, ale tez nie jest mdly. Ja póki co mogę polecić. Niestety na razie nie mają jeszcze gotowej strony, ale można zamawiać telefonicznie :) a cenowo też wychodzi to bardzo korzystnie. http://1.bp.blogspot.com/_cvT6-0gGV7...t_pl_kasia.JPG
Na pierwszym zdjęciu są to paznokcie bardzo króciutkie, obgryzane. Kamuflaż kladłam dość cienko i nie widać przejścia :D
PoOLECAM:
ezflow (szczególnie akryle, chociaż żele też są dobre)
ibd (superrrr)
właśnie dostałam paczuszkę z "gelack'iem ibd" - do naturalnych pazórków jest super (tylko troszkę drogi), ale jeszcze nie przetestowałam jak się go zdejmuje (bo dopiero testuję na sobie i mamie)
NIE POLECAM:
żeli od dobrejrady (kolorówka nie zawsze się ładnie utwardza-zależy który kolor, a pozostałe jakoś mi nie pasują - czegoś im brakuje...)
activa (kiedyś activ był o wiele lepszy, ale mam wrażenie że się zepsół, a w dodatku większość żeli piecze w lampie)
23-01-2011, 14:35
Sunshinee
Odp: Jakie produkty oraz firmy POLECACIE?
Hej! Zastanawiam się nad coverem do moich krótkich, obgryzionych(niestety:() paznokci... Wybrałam sobie trzy typy: silcare basic masked - Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna , elio cover pink - ellio.pl - Żel UV jednofazowy cover pink 15g , i modena - modena - ŻEL UV COVER, KAMUFLAŻ, MASKUJĄCY 15g (1388825667) - Aukcje internetowe Allegro
Widziałam że wszystkie trzy były w tym temacie polecane. Teraz tylko pozostaje mi zapytać się - który jest najlepszy? Cena wszystkich jest bardzo podobna, bo nawet basic po doliczeniu przesyłki będzie kosztował 36zł. Chodzi mi też oczywiście o kolor, czy nie są za ciemne, za jasne, albo jeszcze jakieś. Mi najbardziej podoba się modena, ale czekam na Wasze opinie.:)
Nie wiedziałam za bardzo do jakiego to tematu napisać, w razie czego proszę o przeniesienie. ;)
23-01-2011, 15:14
edytakon
MODENA numer 1 :)
23-01-2011, 15:16
Askar
Dla mnie też Modena :)
Kolor nie za ciemny i bardzo ładnie kryje :ok:
23-01-2011, 16:34
Elizabeth76
a czy któraś z was ma doświadczenie z tymi trzema kamuflażami i może porównać mi konsystencje :kwiatek:
Sun, to prawda, nie wiem jak akryle, ale żele mają naprawdę dobre. Cover wychodzi na paznokciu dokładnie tak jak na tym zdjęciu z aukcji (w pojemniczku zawsze wydają się ciemniejsze). Jeśli chodzi o ten żel z linka, to nie nie będzie dobrze krył, bo to nie jest cover, tylko będzie dawał taki efekt takiego zamglonego cleara ;) No i 5 ml to mało, ale jakbyś się zdecydowała to na próbę jest ok :)
23-01-2011, 17:35
alimka
Czesc dziewczyny.Jakiej firmy cleaner możecie polecić? Chodzi by dokladnie zmywal warstwę by paznokieć nie pozostawal lepki(wiecie o co chodzi):)
23-01-2011, 17:37
paznokietek1000
wystarczy używać jednego dobrze na sączonego wacika do jednego co najwyżej dwóch paznokci i każdy powinien dać radę
23-01-2011, 17:40
Askar
Ta lepka warstwa to warstwa dyspresyjna :) do tego wystarczy zwykły spirytus salicylowy lub alkohol izopropylowy. :) Ja mam to drugie i świetnie się spisuje :)
23-01-2011, 17:45
Sunshinee
Olcia właśnie chodziło mi dokładnie o taki efekt;) Dlatego chyba też kupię go na spróbowanie:) A używał ktoś już go? Ładnie wygląda, nie podpowietrza się?:P
23-01-2011, 18:13
Elizabeth76
Cytat:
Napisał elaxx76
a czy któraś z was ma doświadczenie z tymi trzema kamuflażami i może porównać mi konsystencje ellio, modena i basic :kwiatek:
:help:
23-01-2011, 18:27
xsunnyolciax
czy to nie powinno być w wątku o coverach? :cwaniak: :kwiatek:
a jeśli chodzi o produkty i firmy jakie polecamy, to mariposa ma bardzo fajne żele. Kolorówka extra, dużo pigmentu no i cena zadowalająca :) I żele 1-fazowe też świetne, bardzo fajna konsystencja i chyba przerzucę się na żele tej firmy :P
23-01-2011, 18:41
Sunshinee
Mariposa? Weszłam na ich stronę i mają naprawdę tanie żele... 20zł za 15ml covera! Używa ich już ktoś z forum? Może polecić?:)
23-01-2011, 19:56
alimka
Askar wiem ,ze ta warstwa to warstwa dyspresyjna:).Robię pazurki juz 4 rok dlatego też poszukuję dobrego cleanera.Wczesniej uzywalam z Nail Selection muszę przyznać ze jest bardzo dobry ale drogi ,potem kupilam z SF i nie byl juz taki super więc chcialam sie Was dziewczyny poradzić w tej sprawie.Pozdrawiam:)
23-01-2011, 21:38
Askar
Alimka, widziałam, że jesteś nowa i po sposobie jak opisałaś tę warstwę nie sądziłam, że znasz jej nazwę, chciałam pomóc w nazewnictwie ;)
A kiedyś też używałam SF i nie byłam do końca zadowolona, teraz alkohol izopropylowy najlepiej jak dla mnie się spisuje- jedyny minus to ten zapach, ale cóż, z tego tylko powodu bez sensu zmieniać.
Życzę powodzenia w znalezieniu cleanera :)
23-01-2011, 21:42
katherinne
jeśli mam być szczera to ja używam najtańszych cleanerów, bo i tak dają świetnie radę- nie patrz po firmach, bo zazwyczaj w składzie jest izopropanol lub na spirytusie, także dobór cleanera to naprawdę nie problem. Każdy będzie dobry, który został dopuszczony do obrotu.
Poza tym mam pytanko do dziewczyn prowadzących salony- czy sanepid odnośnie cleanerów nie ma zastrzeżeń? Bo mam ochotę kupić 5 litrowy izopropanol na allegro i nie wiem czy nie będzie problemów, poza tym zawsze mogę przelać do butelki cleanera z tym samym składem, ale chodzi mi o to czy jeśli chodzi o przepisy to czy tak może być? Bo na zwykłym izopropanolu nie pisze, że jest specjalnie do pazurów czy coś...
23-01-2011, 22:13
alimka
dzięki dziewczyny za odpowiedz :)No tak ,jestem nowa na tym forum i jeszcze nie zdązyłam sie przywitać ale obiecuję ,ze to nadrobię:kwiatek:.
25-01-2011, 23:20
Nefra
Ja używam żeli perfect lady i silcare . Nie mam z nimi problemów. Odtłuszczacz ,primer z Perfect Lady.
26-01-2011, 12:05
trendy77
Cytat:
Napisał elaxx76
:help:
ja tylko moge sie wypowiedziec na temat ellio uwazam ze to najlepszy cover swietnie sie trzyma ma rewelacy kolor,w skali od 1-10 daje 9,5 na fotce pazurki zrobione tym coverkem,wczesniej uzywałam maskeda od dobrej rady ale był za ciemny i musiałam go rozjasniac http://images40.fotosik.pl/545/a8b71bbaa5d47308m.jpg
26-01-2011, 15:20
paula99996
hej dziewczyny ja często pracuję na produktach firmy nail design i z czystym sumienie polecam akryle bo się ładnie trzymają płytki
26-01-2011, 15:56
edytakon
ja mialam Ellio, Modene i Basic
kolorystyka naprawde bardzo bardzo podobna ale:
Basic - zalewał skórki, za rzadka konsystencja
Ellio - chyba troszkę jaśniejszy niż Modena, gęstszy niż Basic
Modena - odpowiednio dla mnie gęsta, kolor super, ładnie kryje niedoskonałości i ma jaładniejsze opakowanie z którego nic nie kipi
02-02-2011, 13:36
Magdalena
Odp: Jakie produkty oraz firmy polecacie
katherinne, Twoje badania wydały mi się tak przekonujące, że ja - największa fanka i-nailsa, kupiłam wczoraj żele IBD :)
Na i-nailsie pracuję od dawna i jak dotąd byłam z niego w pełni zadowolona, ale.....ostatnio miałam dwa przypadki pęknięcia paznokcia u klientek. Niby tylko małe ryski, ale to jednak nie powinno się zdarzać. Twoje testy dały mi do myślenia i postanowiłam je powtórzyć na własną rękę (nomen omen). Zaraz wczoraj wypróbowałam IBD na koleżance i moja pierwsza uwaga jest taka - IBD ma całkiem inną konsystencję dzięki której nie zalewa skórek. Po utwardzeniu jest dużo twardszy od i-nailsa. O trwałości na razie nie mogę nic powiedzieć, ale podzielę się uwagami po dalszych próbach i obserwacjach.
W każdym razie dziękuję Ci za inspirację :)
proszę o ukrywanie tak dużych cytatów/ Emila :)
02-02-2011, 13:41
poolciaa
Moim zdaniem jesli chodzi chodzi o cover - EFexclusive - rewelacja !! dobrze kryje, poziomuje sie swietnie i dobrze sie rozprowadza.
biały żel - extream white NSI - biel jest tak świeza i taka wyrazista,ze nawet po dwoch tygodniach wyglada jak zaraz po zalozeniu
oczywiscie nablyszczacz Glaze 'n' Go NSI - powoduje,ze paznokcie maja polysk nawet po 3 tyg taki jak na poczatku!!! rewelka!! :)
jesli chodzi o akryl to na pewno Entity (chociaz jest drogi)
no i NSI :) polecam!!! :)