U niektorych dystrybutorow można zglosic chęc "wypożyczenia" zestawu na kilka dni - dostaje się podstawowe żele i lampę LED i mozna się pobawić;))
Printable View
U niektorych dystrybutorow można zglosic chęc "wypożyczenia" zestawu na kilka dni - dostaje się podstawowe żele i lampę LED i mozna się pobawić;))
Może i dobra firma, ale dostępność u mnie zerowa :/: a jeśli już to dwukrotnie droższe, także sobie daruję...
Sztynka do czego odnośnikiem była Twoja wypowiedź?? Chyba nie zrozumiałam:-/ W Lublinie masz dystrybutora wystarczy wejść na stronę Dystrybutorzy - MisteroMilano
Jesli Ci ten nie odpowiada, zawsze możesz zamówić paczkę do domu przez internet , nie wiem w czym problem...
Mam pytanko do większych znawców.
Który clear budujący jest rzadszy od 3-fazowego?
Mam chłodnawo w salonie i 3-fazówka gęstnieje do tego stopnia, że mam problem z budowaniem pazurka. Po prostu chcąc zrobić to dobrze, muszę poświęcić więcej czasu, bo sie nie poziomuje i łapie powietrze. Gdy przygotowuję pazurki, to trzymam go na kaloryferze, ale jak już stoi na stole, to szybko gęstnieje.
Vica a jaką masz 3-fazówkę? Standard czy Esperto? Bo Standard jest zarąbisty i nie powinien Ci tak zastygać - ma formę galaretki:) I ja ten polecam
Oraz.... musze Wam powiedzieć że udało mi się dziś namówic klientkę na żele LED . Jestem nimi o c z a r o w a n a :))
Nie nadążałam nakladać żelu na jednym pazurku, a już ten w lampie był utwardzony:D Chwilke po włożeniu do lampy jest już na tyle twardy ale tez elastyczny, ze można spokojnie zacisnąć tunel - nie jak w zwykłych żelach po minucie.
Ogólnie oceniając
Opracowywanie paznokcia 6
Szybkość pracy 6++
Oraz odważyłam się sprobować utwardzić w tej lampie kolorowy żel i sie udało - dwie cienkie warstwy po 30 sek. każda
Jedynie czego nie miałam to nabłyszczacza z tej serii i nabłyszczylam moim w zwyklej lampie.
Czekam na ocenę klientki za kilka dni - wtedy powiem jak z ich wytrzymałością.
Na bank kupie to cudo :))
Czoko chodziło mi o to, że to są na prawdę fajne żele, dobra firma, ale kupić ich stacjonarnie nie mogę. Co z tego , że przez internet można,jak ja mam po pierwsze pecha do takich zakupów, ciągle jest coś nie tak, a poza tym ja chcę sobie wymacać żel. Przecież on nie kosztuje mało. Na pewno jest wspaniały, ale ja mam już 3 wspaniałe żele, do których się nie dotykam, bo sugerowałam się wyglądem i opiniami, ale jak wiadomo co stylistka to inna opinia. Jest w Lublinie ta hurtownia, ale oni wymagają mieć założoną działalność gospodarczą, a ja nie mam no i mało tego czynne 8.30-14 i jest to prawie 30 km ode mnie, więc nie mam opcji dojechać. ;(Napaliłam się na ten żel jak diabli, na biały forte, ale nie widzę w sklepie internetowym jego próbek, bo bym chętnie wzięła, albo odkupiłabym z 5 ml od kogoś aby zobaczyć;(
Czoko, a co do nabłyszczacza, to La Femme ma fajny , który utwardza się w lampie led wprawdzie 90 sekund trzeba trzymać, ale bez problemu go łapie, widziałam na własne oczy na pokazie . Koszt 49 zł za 10 ml, w normalnej lampie też się utwardza.
A z ciekawości zapytam. Czy można te ledy na pazurku połączyć np. ze zwykłym kolorowym właśnie? Tak jeden na drugi?
No to ja mam Esperto. Bezbarwny w słoiczku. Tylko, że do tej pory, znaczy od lipca czy sierpnia, dobrze mi się nim pracowało. Wtedy było cieplej. Teraz bardziej może niż poziomowanie, dokuczają mi bąbelki. Bo wyciągać bąbelki z żelu przy klientce to jest masakra, a zostawić źle. Choć te całkiem malusieńkie zostawiam i tak.
Mówisz, ze Standard jest galaretkowaty...a czy sie go uklepuję, czy jednak nakłada, bo rozumiem, że jest gęściejszy niż Esperto.
Vica, tak jak Chocolata napisała spróbuj żelu 3-fazowego STANDARD, który jest rzadszy od ESPERTO. To jest jeden z najlepiej sprzedających się produktów, klientki bardzo sobie go chwalą :) i chwalę go też ja :D
Szatynka, w ofercie Mistero również dostępny jest żel nawierzchniowy - Żel Nawierzchniowy TOP GLOSSA ULTRA LED (9260) i utwardza się go w lampie LED już w 30 sek :) Także Chocolata, prócz żeli LEDowych, które do tej pory wypróbowałaś, musisz sprawdzić jeszcze ten nawierzchniowy i podzielić się z nami swoją opinią.
Z już wystawionej opinii bardzo się cieszę :ok: i w imieniu produktów LEDowych dziękuję za wysokie oceny :)
Żeli sie po pierwsze nie klepie;) tylko akryl, a konsystencja galaretki ulatwia aplikację poniewaz wystarczy nabrac porcję jak groszek na pędzelek i rozprowadzic po pazurku - świetnie się wyrównuje a co w nim jest najlepszego to to ze nie zalejesz nim skórek ( chyba ze bardzo sie postarasz;))) Jest rzadszy od esperto ale nawet w gorące dni nie splywa.
"Szatynka, w ofercie Mistero również dostępny jest żel nawierzchniowy - Żel Nawierzchniowy TOP GLOSSA ULTRA LED (9260) i utwardza się go w lampie LED już w 30 sek :) Także Chocolata, prócz żeli LEDowych, które do tej pory wypróbowałaś, musisz sprawdzić jeszcze ten nawierzchniowy i podzielić się z nami swoją opinią.
Z już wystawionej opinii bardzo się cieszę :ok: i w imieniu produktów LEDowych dziękuję za wysokie oceny "
Wiem wiem Alicjo, niestety nie dostałam go w zestawie i nie mialam jak wyprobowac a jutro juz niestety musze go oddać:(
Dziś robiłam w lampie hybrydki i w sumie robilam je ok 40 minut. (french) Super sprawa!
---------- Dodano o godzinie 17:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:09 ----------
Sztynka co do próbek to pisz jakie by Cie interesowały, postaram się pomóc.
proszę o pomoc.. bo ja mam problem, już ktoś o tym pisal,ale ja powtorzę...
problem z żelem TOP Fantastico, czyli nabłyszczającym. Utwardzam w lampie 4 min (nowe żarowki) wyjmuje, przemywam warstwę dyspersyjną i w większości paznokcie tracą polysk i widać ryski od pilnika, normalnie jakbym połowę żelu w niektorych miejscach starla z paznokcia.. więc o co tu chodzi? :( a wątpię żeby cleaner innej firmy mial tu jakieś znaczenie...
ja też nie wierzyłam, że to wina cleanera, ale kupiłam cleanner na bazie alkoholu izopropylowego (inails) i jest ok. byłam w szoku :)
Dziewczynki chciałam Was prosić o zdjęcia lakierów hybrydowych z MM w kolorach:
- jesienny poranek
- naturalny beż
- cielisty beż
na paznokciach, bo nie mogę się zdecydować na kolor :)
Będę ogromnie wdzięczna :)
---------- Dodano o godzinie 22:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:11 ----------
Mam jeszcze jedną prośbę :)
Mogłybyście mi polecić pędzel, biały akryl i liquid do robienia kwiatków akrylowych?
Będę zamawiała zestaw do hybrydowego manicuru i chciałabym od razu wszystko zamówić ;)
jesli chodzi o pedzelek do kwiatków to ten Pędzel płaski (koci język) '4 - MisteroMilano lub ten
Pędzel płaski (koci język) '4 - MisteroMilano
akryl biały do kwiatków to ten Polimer biały FANTASTICO BIANCO (15 ml) - MisteroMilano liguid to juz poczytaj opisy i zobacz który będzie ci bardziej odpowiadał ;)
Bardzo dziękuję za pomoc :)
Sama pracujesz na tych produktach? :)
Przekonajcie się w jak łatwy i szybki sposób usunąć manicure hybrydowy :-)
http://images43.fotosik.pl/1277/69139e05c52bc247med.jpg
Wiem, że to akryl jest do klepania, ale osobiście na szkoleniu podstawowym pracowałam na żelu różowym z Astonishing i ten żel nie dało się inaczej nakładac, jak uklepywaniem. Konsystencja nawet bym powiedziala budyniu. Stąd moje pytanie i dzięki, że rozwiałaś moje wątpliwości.
Jeszcze jedno pilne pytanie.
Porządnie przymarzł mi /podczas podróży do klientki/ primer standard. Nie mogłam odkręcić, a gdy już się udało pędzelek był w opłakanym stanie z kryształkami lodu wielkości 3x2x6mm. Czy coś się stanie jeśli takim preparatem potraktowałam pazurki klientki, i czy nie zaszkodziło to preparatowi?
Teraz jest już ok i nie widać żadnego śladu, ale się boję.
vika ja miałam taką sytuację, ale kryształki rozpuściły się potem jeszcze na nim pracowałam i było ok
Vika zamarznięciu uległa woda zawarta w preparacie. O ile nie był za długo w takim stanie nie powinno to wpłynąć na jego właściwości :)
---------- Dodano o godzinie 09:46 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 14:46 ----------
http://www.misteromilano.pl/upload/swieta/2011/2011.jpg
Mam pewien problem... kupiłam zestaw startowy z MM do hybrydowego manicuru z lakierem w kolorze Jesienny poranek.
Lakiery bardzo dobrze trzymają tylko ten Jesienny poranek zostawia straszne smugi... nie ważne czy nakładam 2 czy 3 warstwy smugi i tak są widoczne... co robić?
Hm ja tez kupilam jesienny poranek i nic takiego mi się nie dzieje. może spróbuj mieszać ten lakier jakoś?
Ogólnie to jestem zakochana w hybrydach MM, są cudowne, zarówno kolory jak i konsystencja ;D mam porównanie tylko z Neonail - niebo a ziemia. Zobaczymy jak z trwałością. jeszcze nie wszystkie kolory przetestowałam, dzisiaj miałam w sumie pierwszą klientkę na hybrydki w sumie przypadkiem, bo robiąc jej rzęsy stwierdziła że chce takie paznokcie jak ja, no i tu karminowa czerwień poszła w ruch. Ale faktycznie kolor piękny, może za chwilkę uda mi się wrzucić fotkę, jak na pierwsze hybrydy robione komuś innemu niż sobie wyszły chyba przyzwoicie :-) . No i w katalogu później też coś wrzucę bo mam kolory których dziewczyny nie wstawiały :)
Destiny przed uzyciem hybrydy powinno sie buteleczke w dłoniach tak poturlać to znaczy w taki sposób delikatnie wymieszac wiesz o co mi chodzi hehe ??;D
A ja wstawiam te obiecane pazurki ;), z tego co widzę mogłam je bardziej do skórek pociagnąć i po boczkach, ale no niech będzie ;p
Podobnie jak Destiny tez mam problem z jesiennym porankiem i turlanie ani bełtanie nie pomaga, moze jakas felerna partia ......bo znajoma ma swój egzemplarz i u niej nic sie nie dzieje....
to mozlie ze cos nie tak z partia :huh:
na ile mniej wiecej setów starcza lakier kolorówka 9ml ?
bo nie mam kasy, a chciałabym zakupić hybrydki ze dwie.. tylko własnie patrze ze 9 ml to strasznie mało.. chyba że wydajne są?
ile zdąrzyłyscie zrobic danym kolorkiem setów i jak tam, ile go zostało? ;P oczywiscie chodzi mi tak pi razy drzwi:skacze:
i jeszcze jedno głupie pytanie ;P
Kolorki to trudno powiedzieć, bo mam ich ok. 20 i ciągle je mam:P Na samym początku zaznaczałam ile setów zrobiłam i wyszło mi, że baza starcza ok.30.:ok:
ja dziś zamówiłam kolejne zele z MM :love: min 2*bianco i coverek :love: kochaaaaaaam MM
A ja biję się z myślami czy kupić zestaw MM z lampą Led za 549,90. Kurcze tak bym chciała ale się boję.:placz:
Noo 550 zł to nie mała kwota... ja póki co zamówiłam ten najtańszy zestaw, raz zrobiłam sobie, dzisiaj siostrze i zobaczymy ile wytrzyma :) Moje wytrzymały szorowanie podłóg, więc nie jest źle :D
W końcu nie muszę się przejmować paznokciami :D
Marzą mi się jeszcze inne kolorki, ale poczekam na kolejną promocję 2+1 ;)
Natalia cięzko okreslic, ale polecam :) kup dwa podstawowe kolory np czerwień i beż to sa dwa najbardiej chodliwe, lakiery z MM sa bardzo wydajne, czasem wystarczy 1 cienka warstwa. Ja mam 1 kolor od roku, ale zrobiłam nim około 20 setów i... nadal mam
Popieram, u mnie teraz jest szał na karminową czerwień, normalnie kobity nie chcą nic innego ;p chyba muszę swoje zrobić jakimś innym bo tak to się sugerują moimi ;)
dziewczyny a co do tej promocji 2+1 bo ja tempa jestem to dwa wybieram i trzeci gratis ale co moge sobie wybrac kolor czy to juz losowo dostaje zawiesiłam sie i nie wiem a na hybrydki sie nakreciłam:D
piszesz w komenatrzu jaki chcesz.. tylko ja sie zastanawialam czy to tyczy sie tylko tych za 49,90 czy tych za 59 tez ;P
no własnie tez nie wiem moze ktos z dystrybutorów sie wypowie byłabym wdzieczna:D
a tam, ja już zamówiłam... tylko kurcze mam nadzieje ze załapie się na tą promocje 2+1, bo nie wiem kiedy pieniążki teraz dojdą :(
edit:
płatność zaakceptowana :mml:
natalia a hybrydki zamówiłas?
I ja jednak zamówiłam cały zestaw. Sama nie wiem po co bo u mnie szału nie ma na pazurki aż tak. Dziewczyny pewnie już była o tym mowa ale powtórzcie czy lampa led utwardza hybrydki?
Dziewczyny, ktore kupiły nowe kolorki hybryd, czy rzeczywiscie sa jakies problemy z tym jesiennym porankiem, chce śliczny beż, na zdjęciu Choco wlansie ten wygladał na ten odcien, ktorego szukam. podpowiedzcie (moje klientki chcą naturalny kolor-cokolwiek to znaczy)
kolor jest piękny gdyby nie te smugi:/:
Tusia smugi?:o W moim jest wszystko ok:-/ Zawsze możemy zrobic zwrot, pisz na maila:*