Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
Cytat:
Napisał
nataszka
[B]
Własnie Anikol moze podszepnij firmie żeby bardziej rozreklamowali ten zel bo ostatnio jak go w sklepie brałam to Pani sie bardzo zdziwiła bo ponoc wcale nie ma nim zainteresowania... jeszcze mi go wycofaja i będzie :/:
hehehehe a wcale że nie :P np u nas w Zielonej jak tylko przyjdzie momentalnie schodzi w sklepie int było to samo jak zaczęłam zachwalać na forum i u siebie na blogu oba nabłyszczacze czyli Perfect i Exellent znikły na kilka dni ze sprzedaży bo poszło wszystko :yess:
Ja się zastanawiałam czy nie zamówić Affinity przezroczystego. :)
To ja właśnie w Zielonej byłam ostatnio (2-3tyg temu) i dziewczyna taka zdziwina była :skacze: Ale tam chyba dwie pracują ;) może ta akurat nie miała klientów na ten excellent easy vanish- tylko ja o gestym clear mowie a nie o tym nabłyszczaczu. A tak sie teraz zastanawiam , skoro ten clear easy vanish taki dobry to może zwykly clear zamówic sobie tez z tej serii excellent (LUX) , co o nim sądzisz? wyczytałąm że tez jest ciut elastyczny, miałaś go kiedys pod pilnikiem anikol? Bo jakiegos cleara potrzebuje i tak sobie rozmyslam... affinity, perfect(+bonder) czy excellent...
A ja ciągle wierna jestem clear -V base one :yess: bardzo go lubię dla mnie jest perfecto i nie żółknie.
Co do Exellent Clear Lux to pięknie się poziomuje :ok: i nie jest to elastyczny żel typowy budujący
EXELLENT LUX żel 15g CLEAR+INNE / SILCARE+ GRATISY (3252805086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tu to właśnie wyczytałam
"LINIA EXELLENT LUX ŻEL UV
Exellent Lux jest to żel nowej generacji. Zaawansowana technologia i innowacyjne formuły zapewniają doskonałą przyczepność i elastyczność."
Dlatego tak mnie zainteresował. Bo np. affinity faktycznie takie troche inne pod pilnikiem są.
Nataszko każdy żel jest "niby" elastyczny ja za elastyczny tak samo uważam clear-v ale Lux nie jest taki giętki jak affinity czy też sylikony exellent jeśli o to ci chodzi.
anikol dzięki :przytul: właśnie o takie porównanie mi chodziło. Ty to jesteś skarb dla tej firmy i dla nas :) Może jakieś warsztaty/pokazy w Zielonej górze by się przydały z Silcare ? ;)
Cytat:
Napisał
nataszka
anikol dzięki :przytul: właśnie o takie porównanie mi chodziło. Ty to jesteś skarb dla tej firmy i dla nas :) Może jakieś warsztaty/pokazy w Zielonej górze by się przydały z Silcare ? ;)
Już niedługo :yess: ale ciiiiiiiiii co by nie zapeszyć :cwaniak2:
Przyszła mi dzisiaj paczuszka z wyprzedażami BASE ONE i od razu przetestowałam... cover ma tak śliczny odcień że aż żałuje że nie zamówiłam więcej- ten z wyprzedaży jest ciut ciemniejszy niż te co kupowałam normalnie!aż włozyłam obydwa do lampy żeby zobaczy co będzie po naświetleniu i jest różnica.
Natomiast french dark pink sporo jaśnieje w lampie ale na szczęśnie nie robi się trupio blady ;). Zawiódł mnie tylko W4 bianco estermo ponieważ myslałam ze bedzie on śniezno biały a niestety do takiej bieli wiele mu brakuje. Do tego jest baaardzo rzadki.
Ja szukam takiego który będzie rzadki ale kredowo biały, taki jak korektor, taki suchy, nie sliski po przemyciu, bo one nie spływają tak i mają świetną biel. Czy znajdę taki w silcare?
tak z basic mam rzadki i jest kredowo bialy :)
Mi jak go wiecej nieco dałam to nie chciał się utwardzać, Modenowy jest bardzo podobny a nawet jak się grubiej położy to ladnie sie utwardza
Dziewczyny a czy któraś z was testowała W3 lub W1? możecie napisać jaka ma konsystencje? Na stronie jest napisane ,,srednio gęsty" ale na wszystkich białych z tej serii tak jest napisane a Nataszka pisała, że w4 jest rzadki :/:
Wydaje mi się ze one wszystkie mają podobna konsystencje poniewaz opis jest identyczny i w sumie jedna seria, tylko chyba odcień bieli się zmienia. Fakt że wczoraj bylo gorąco strasznie ale przy tej samej temperaturze clear-v i cover były o wiele wiele gęściejsze
A czy polecacie primer z silcare?
Ale cover np też ma opis ,,średnio gęsty", no nic poczekam na podpowiedź Anikol :)
Cytat:
Napisał
fryzzz
Ale cover np też ma opis ,,średnio gęsty", no nic poczekam na podpowiedź Anikol :)
jestem :*
co do primera to czasem silcare czasem inny
co do covera to kocham go ponad wszystko i pokochałam jeszcze bardziej french pink basica jest cudnie mleczny i wybija kolor łożyska paznokcia idealnie. Co do french pink dark i pink dark mają to do siebie że bledną i robią się białawe ale niektóre moje klientki to lubią bo mówią że mają french jak perfekcyjna pani domu z programu, ona często ma takie bardzooooooooooo blade łożysko.
Co do białych to kredowy rzadki to basic ale ja się trzymam od rzadkich z daleka.
Co do W3 lub W1 to faktycznie są podobnej konsystencji różna się odcieniem głównie :ok:
Dzieki Aniu :) A który gęsty biały żel silcare polecasz?
Masz może zdjęcie jak wyglądają french pink i dark pink na pazurkach?
Cytat:
Napisał
nataszka
Jakich primerów używacie pod żele silcare? bo ten ich chyba nie cieszy sie za dobrą opinią. A wiem że nie kazdy żel z kazdym primerem współgra...
a ja bym raczej powiedziała,że każdy jeden dobry primer bedzie dobry pod każdy żel.
primera z silcare akurat nie polecam.
ostatnio używam z firmy Olivia,ale z bardziej dostepnych dziewczyny polecały golden
ja do tego basica dodałam białego i był świetny, taki mleczny ! :) przynajmniej w ten sposob go wykorzystalam
Ja mam końcówke primera z MM i w sumie dobrze się trzyma z Silcare. Ale jak na primer MM dałam żel SF to zaczą mi się zapowietrzac jak nigdy dlatego wolę popytac czego używacie pod Silcare żeby nie było że uznam że żel do du... a to poprosu primer nie będzie pasowac
ja pod żele silcare używam primera max od dobrejrady i wszystko gra
Dziewczyny mam problem. Zamówiłam ostanio żel Affinity przezroczysty. Robiłam go pięciu osobą trzech z nich mówiło ze strasznie szczypie, a dwie nic nie mówiły. Sama postanowiłam jeszcze sprawdzić i też mnie szczypał i to bardzo. Myślałam że mi normalnie paznokcie mi wypala. Czy któraś z was miała podobny problem z tym żelem?
Jak jest goraco to żel jest rzadszy i lubi poszczypac ale to nic złego. Jak mocno szczypie to mozna wyciagąc palec na chwilke. Trzeba wyczuc ten moment kiedy zaczyna ściągac i od razu na samym początku wyciągac . Jak się włoży drugi raz to juz nie będzie szczypac. Wiele żeli szczypie, nawet te dużo droższe więc nie jest to żadna wada.
Ja używam modeny i też szczypie.
Powiedzcie który nabłyszczacz i jednofazówkę polecacie? Weszłam na stronę silcare i zgłupiałam.