ja tak samo frenchk ciutenke cienszy
jak pilujesz boczki i wolny brzeg to trzmaj pilnik prosto bo wtedy wychodza ci fale (ale to wycwiczysz)
postaraj sie je robic cieniutkie
Printable View
ja tak samo frenchk ciutenke cienszy
jak pilujesz boczki i wolny brzeg to trzmaj pilnik prosto bo wtedy wychodza ci fale (ale to wycwiczysz)
postaraj sie je robic cieniutkie
hej dziewczyny
Dopiero się uczę robić pazurki akrylowe, ale tak bez żadnego kursu. Mam dopiero zdjęcia jednej swojej pracy, gdybyście mogły proszę o szczere komentarze. Pazurki chciałam zacząć robić sama dla siebie, teraz wiem, że nie jest to łatwe...
Proszę o szczere komentarze :)
1- popracuj nad budowa - boki, przód ogólnie całość
2-linia uśmiechu - popracuj nad nią bo zrobiłaś w zasadzie prostą
3-za grube
4-sa płaskie, nie ma tunelu
na + że skórki niepozalewane :)
Sporo pracy jeszcze przed tobą, ale masz nas :P Niedługo będziesz robić takie że szczena opada zobaczysz :good::przytul:
Za dużo żelu i takie bułeczki wyszły. Z budowaniem pazurka masz problem. Poczytaj trochę o prawidłowej budowie, tunelach. Ja zawsze proponuję innym czytanie forum i gazetki branżowe - jest masa artykułów związanych z techniką, oraz stylizaje.
Jeszcze długa droga przed Tobą, ale każda z nas kiedyś zaczynała. Trzymam mocno kciuki :)
dziękuje za komentarz :)na pewno zastosuje się do twoich rad :* najgorsze jest to, że nie mam na kim ćwiczyć :( a na sobie ciężko i ile można... będę sobie jakoś załatwiać koleżanki :).
Mogłabyś poradzić mi jeszcze jak zrobić ładnie tą linie uśmiechu? nie umiem za bardzo pędzelkiem tego akrylu nałożyć zawsze go mam za dużo, może to wina pędzelka bo mam aż nr 8
to nie kwestia pędzla a wprawy (ja robię 10). Nakładaj mniej akrylu, póki jest żadki przeciągnik końców (brzegi) w stronę skórek i robiąc linie głaszcz brzeg akrylu tworząc półksiężyc (nie wiem czy jasno to napisałam hi hi). Znajdziesz na pewno wskazówki na forum i w rożnych pismach pazurkowych :) Może coś w video tutorialach tez :)
no właśnie kwestia wprawy... nie ma co narzekać trzeba ćwiczyć taki chyba wniosek :D
moim marzeniem jest nauczyć się robić kwiatki akrylowe, może kiedyś się uda.
Mam jeszcze jedno pytanko. Kiedy chciałam wtopić w akryl jakieś ozdoby to mi się " rozpłynęły" zszedł z nich kolor zrobiły się przezroczyste za to akryl zamiast być czysty pobrudził się i musiałam go opiłować. Czy to jest wina kiepskich ozdób? czy może mam jakiś liquid na mocny
to już kwestia kiepskich ozdób (bulion często puszcza), ale to jak już masz pytania to zapraszam do Pomoc Pytania Problemy - Forum Paznokcie Wzorki.Info i tu Przedłużanie paznokci - Forum Paznokcie Wzorki.Info :) Poszukaj po tematach-znajdziesz odpowiedzi na wszystko :)
dzięki dziewczyny za rady, już wchodzę na stronki
Czesc dziewczyny ja dopiero zaczynam i chce sie pochwalic swoimi pierwszymi pazurkami i poprosze o oceny nawet te najbardziej surowe.Przepraszam za to ze nie mam zdjec tunelu ani krzywej c ale nastepnym razem sie poprawie bo nie wiedzialam ze trzeba tak zrobic.Pozdrawiam.Na kurs idę już w maju a to pazurki zrobione mojej kolezance:] http://www.fileagent.co.uk/images/ef...wz6y_thumb.jpg
całkiem estetycznie wykonane pazurki musisz tylko popracować nad krzywą c i będzie git bo te wyszły ci płaskie ,a jeśli chcesz uzyskać piękny tunel rób pazurki na formie lub kup tipsy z tunelem
jak na pierwsze pazurki to świetnie ci wyszły :good:
Troszke zalane skórki, możesz zawsze jeszcze mokry żel po prostu obsunąć patyczkiem i będzie git :)
To bardzo pocieszające co piszecie ,dziękuje bardzo ,wiem że błędów jest jeszcze dużo ale napewno po kursie będzie lepiej.Wtedy wkleję zdjęcia takie jak należy ,dziękuje za opinie .Pozdrawiam WAs!!! Jestem zafascynowana waszym forum a przejrzałam ich już naprawdę dużo .Czytam codziennie tony stron i chłonę wiedzę dzieki Wam.Pozdrawiam wszyściutkich!!!!:macham::macham::macham::macham:: macham:
Pazurki są za płaskie. Musisz popracować troszkę nad krzywą i takie zdobienia na lini frencha też ładnie nie wyglądają. Korzytniej będzie stworzyć piękny uśmiech żelem:)
Z resztą na kursie dokładnie poznasz prawidłową budowę pazurka i napewno zaskoczysz nas swoim postępem:)
Hej :)
Oto moje pazurki.
Akryle robiłam 3 raz..
Czekam na opinie oraz dobre rady :)
http://img101.imageshack.us/img101/9421/sdc14766.jpg
ciut za szerokie...brakuje mi jeszcze zdjęć z boku (krzywa c) i z przodu (tunel) choć na kciuku jest ok :)
Ale tak to się nie mam do czego przyczepić :P ;)
dziewczyny prosze dostosowac sie do tematu
jesli chcecie opinie o waszych pazurkach przesylajciekrzywa c i tunel do tego
od teraz wszystkie zdjecia zrobione tylko z profilu beda usuwane
pojedyncze zdjecia mozecie wklejac w odpowiednich tematach w galerii
Przepraszam, jestem nowa i nie wiedziałam jakie zdjecia trzeba wstawiac.
Zrobiłam tylko takie.. :(
Moja "modelka" mieszka daleko wiec nie mam jak zrobić kolejnych zdjeć.
nied ma problemu tylko czytajcie co stoi na gorze
i na przyszlosc jesli nie bedziesz miala krzywej fotki
to wklej fotke do frencha np tam tez ci dziewczyny powiedza co poprawic
Ok teraz już będe widziała :)
no to ja się pochwalę moim nowym "cosiem" .... starałam się zrobić ładny tunel ... szablony podkładałam po kolej ... i nic z tego nie wyszło .... z żelu chyba mi nigdy nie wyjdzie ładny tunel ... ;( no i krzywa nawet nawet chociaz i tak jeszcze do dopracowania ...ale lepsza niż kiedykolwiek ... takie jest moje zdanie ...
Wielki + za prawidłowe fotki :D
w sumie nie mam się do czego przyczepić:huh: nosz cholercia... :D Mi się wydaja ok :):good:
krzywa jest przesunięta za bardzo do wolnego brzegu... no i na każdym paluszku inna... ale kolorek piękny:)
mini wyjdzie ladny tunel:) tylko musisz mocniej zaciskac;)
kciuk jest nierowny i ma garbek(na 1 foto), trzeba by go lekko pilnikiem pociagnac, krzywa ciut za bardzo ucieka w srone wolnego brzegu, i na kazdym palcu jest zupelnie inna, na ostatnim foto z tunelem widac male uskoki tzn nie powinno byc takich kantow(pod zlym katem trzymalas pilnik i boczki pod katem wypilowalas) kilka pociagnies pilnikiem i bedzie rowno:)
pilujac boczki trzymamu pilnik prosto i pozniej kancik ktory sie wypiluje w w gornej warstwie masy lekko zaokraglamy, wiesz o co mi chodzi?? kurde nie wiem jak to wytlumaczyc:P
kolorki bardzo ladne, pazurki do malenkiej poprawy ale ogolnie ok:)
dziewczyny oceńcie mojego pazurka narazie jeden bo ucze sie robi akrylki na formie to mój w sumie pierwszy samodzielny:D czekam na krytyk i uwagi co mam jeszcze poprawić jest troszkę przegięty w jedną stronę to to wiem a po za tym co jest jeszcze źle:/:
przod ładny, tunel wydaje sie prawidłowy i linia włosa też, tylko tak krzywa jakaś "krogulcza".. ale to chyba przez dziwnie rosnący pazur nat. ??
Też myslęze to taka uroda pazurkow Korci.. sama na wlasne oczy widzialam.. cieżkie do wyprowadzenia inaczej.. Bardo ladne zdobionka i ogolnie mi sie podobają:*
mi się podobuje :P ;) ładny pazureczek i prawidłowo zbudowany ;)
nie jest prawidlowo zbudowany;)
korcia widzialas jak ja ci szablon podkladalam na warsztatach?? pod lekkim katem zeby wlasnie uniknac opadania pazurka w dol
rysunek robiony na szybko wiec totalna prowizorka, prosze sie nie smiac ale latwiej jest cos zobaczyc i zrozumiec;)
czarny kolor - palec i paznokiec skocznia
rozowy- forma
zielony- przedluzony pazur
no Aguniu... własnie musze obronić Korcie bo widziałam własnie jej pazurki :( pokaząlm jej też żeby podkładał lekko w góre ale chyba to kwestia swoich pazurków :(
dzięki kofane jestescie no z tą formą to jeszcze sie pomęcze zeby ja tak wyprowadzić do góry agylusia dzięki za instrukcje
postaram sie bo mi sie to niepodoba jak tak zchodzą w dół ja chce mieć ładne proste i bende jemęczyć do puki mi niewyjdą po jednym bende wymieniac az sie nauczę hehe:skacze::skacze::skacze::skacze:
Cytat:
Napisał woszczur
przeciez na warsztatach jej pazura robilam;) wiem jakie ma paznokcie, ma dokladnie takie same skocznie jak ja:)
korcia cwicz ,cwicz ja sie nauczylam po dluzszym czasie formy pod moje skocznie podkladac, wiecznie mialam z tym problem:( i jeszcze mam tak ze pod kazdy palec inaczej musze podkladac:huh::/:
no to zrobiła, 2 nastepne pazurki zdjęcia dam jutro albo dziś wieczorkiem tylko niewiem czmu ten mój biały akryl do french taki szarawy sie zrobił:( ale teraz to pazury są już chyba ok:skacze::skacze::skacze:
Teraz ja z lekkim strachem wklejam moje biedroneczki :yess:
Wiem, ze kciuk dziwnie wyglada ale mialam z maly wypadek
wydają mi się za grube troszkę ( na pierwszym zdjęciu jest taki efekt.. ale nie przejmuj się ja sama mam z tym problem że robię za grube ;d ale przecież da się to wyćwiczyć :P ) i za płaskie :)
uśmiechaj bardziej białą końcówkę ;)
ogólnie nie jest tak źle ;) i zdobienie fajne takie wiosenne ;)
to twoje pierwsze?bo jak tak to super!!!
Nie sa to moje pierwsze ale nie jestem po zadnym kursie a od ostatniego robienia pazurkow mialam mala przerwe wiec chcialam zeby ktos ocenil jak wyszly. dzieki za komentarze :yess: