-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Mam pytanie, jak wiecie jestem poczatkujaca i dopiero sie ucze. Ostatnio zrobilam zelowe paznokcie kolezance na naturalnej plytce. Nastepnego dnia byla w stanie wszystkie zdjac :O odchodzily z lekkoscia przy podwazeniu. Dodam, ze jak na moj gust nie popelnilam bledu, staralam sie o niczym nie zapomniec. Jako ze sie ucze nie spieszylam sie by zrobic najlepiej jak potrafie. Pytanie moje jest czy jest to mozliwe, ze u niektorych plytka jest tak zbudowana, ze zel odchodzi ? Wczesniej miala na tipsie zrobione i wytrzymaly 3 tyg. I jeszcze jedno, moja siostra chodzi do profesjonalistki od 3 lat, i jej zelowe paznokcie na naturalnej plytce trzymaja sie tydzien :O za kazdym razem. Uslyszala od tej pani, ze to wina jej plytki. Czy jest taka mozliwosc ????
ps. zalaczam zdjecie tych pazurkow, ktore ostaly sie jeden dzien, jesli to w czyms pomoze :)
-
Odpowiem na to pytanie Maremi na tyle ile ja wiem:)
Ostatnio tez probowalam zażelować sobie naturalki i ze tak powiem.. klapa... żel mogłam po jednym dniu ładnie ściągnąć przy podważeniu;p
W sumie pierwsze pytanie powinno być czy żel został na wolnym brzegu zawinięty lekko pod paznokieć? Tzn czy wolny brzeg był otulony żelem? Jeśli nie to w sumie to MOZE byc przyczyną. więcej mi się nie nasuwa...
W sumie ja na swoich naturalkach mmiałam tak, bo jedną łapkę otuliłam wolny brzeg, a w drugiej zapomniałam bo się spierszyłam juz.. Tak gdzie była koncowka otulona żelem wszystko zaraz zlazło.. A tam gdzie zapomniałam zaczeło sie zapowietrzać i schodzić po 3 dniach dopiero... nie wiem czemu...
Najlepiej jak sie robi naturalki, podłożyć formę i chociaż 1-2mm przedłużyć... Własnie jednego przy naturalsach przedłuzałam, bo złamałam sobie, i ten przedłużony nic! Beton po prostu a był może włąsnie 1mm przedłużony... Nie chcial odejsc wiec piłowałam:D Tez w sumie nie wiem czemu tak mi sie stalo... jak przelduze na tipsie sobie, to trzymaja jak głupie... a tu na naturalsach wszystko zlazło..
-
no tak ale z tego co wiem to nie kazdy zel jest odpowiedni na naturalna plytke. sa zele easy off i te podobno sa odpowiednie. inne bez praedluzenia i tak zejda czy chcesz czy nie. plytka paznokcia jest gietka i sie najnormalniej nie trzyma, a tips jest twardy.
-
Maremi jedno co widzę u Ciebie do czego bym się przyczepiła, to zarośnięte skórki u klientki. Powiększyłam fotkę i oczy mnie nie mylą szczególnie fakulec u lewej dłoni widać. Zajmij się skórkami porządnie, bo nie trudno o zalanie. A co do naturalsów, to ja mojej wspólniczce w tamten czwartek robiłam i już od dwóch dni nie ma jednego pazurka, chociaż jej podwinęłam i otuliłam ładnie wolny brzeg, tyle, że ja mam podejrzenie, że pod moją nieobecność ząbki były jechane i tak się to stało.
-
To bylo robione bez zajmowania sie skorkami, na wyrazna prosbe kolezanki :( dwojka dzieci czekala na nia, wiec skorek nie tknelam, bo sie spieszyla...
Dziekuje slicznie dziewczyny za kazda wasza opinie na ten temat :*:*:*
-
Ja tez jestem za,zeby zrobic przedluzenie nawet o milimetr - i wtedy powinno sie wszystko ladnie trzymac:)
-
skorek nie trzeba wycinac a odsuniecie nie zajmuje wiele czasu . zwroc uwage na grubosc pazura juz po nalozeniu zelu ... jak za cienko tez niedobrze .... i staraj sie raczej ( zalezy czy trojfazowki masz czy jedno ) bonder/pierwsza warstwa cleara--> lampa , druga cienka warstwa cleara ( taka doslownie bardzo ) i lampa , potem trzecie i na to ozdobki i lampa ( tylko wiadomo z kazda warstwa ciut od skorek zeby buly sie nie zrobily .
ja mialam taki problem z frenchem na naturalkach ... i teraz zrobilam ze na bond dalam jeszcze cienka warstwe zeby juz wczesniej zalac ten nieszczesny wolny brzeg i dziala ;) a wczesniej zdarzalo sie ze biel odpryskiwala :/ choc z brokatem nigdy nie mialam problemu .
a co do tego czy odpowiedni czy nie ... widac od razu czy pazury sa z natury takie mega twarde ( wtedy normalny powinien byc ok ) jesli sa gietkie i wogole to lepiej easy nalozyc ;)
-
coralik mi easy off w ogole nie pasuje... juz zaraz jak skoncze pazurki to widze powietrze... mam easy off od Doberka z I-nails.
W sumie może być, że dałam za cienko sobie... ale tez nie chciałam zbyt grubo żeby nie mieć przesadzonych:P
sztynka masz racje, tez teraz zuważyłam że skórki nie są odsunięte:)
Maremi kochana, nawet jeżeli klientka nie ma czasu i dzieci na nią czekają, musisz odsunąc skórki..Nie musisz wycinać, ale takie trzeba odsunąć.
Ty musisz swoją pracę wykonać dobrze, i pomimo że 100razy zrobisz dobrze, ludzie Cie pochwalą, to 1 raz zrobisz na prośbę klientki "źle" i ludzie obgadają. A pamiętaj, że ludzie zawsze dłużej pamiętają że coś "źle" niż dobrze;)
Nie obraź się na mnie, że to napisałam:* Ja sama miałam taką sytuację i kilka dziewczyn poszło do innej, pomimo tego, że robiłam na wyłączne życzenie klientki..
Basiu moje nie są ani twarde, ani miękkie:P Takie średnie;)
-
tylko ogolnie nie wiem ale moim zdaniem ciezko pod dluzszego naturalsa podlozyc idealnie forme . sprawdzi sie to przy krotkich ale czy dlugie ?? nie wydaje mi sie ;)
-
No ciężko jest pod naturalsa, bo on juz ma swoj jakiś "tor wzrostu" ukształtowany i jakiś tam sobie tunelik:P
Ja akurat na swoich mam tunel taki w miare...:) Ale w sumie Basiu pod przedłużenie o 1mm można tak forme nawet przy dluzszym podpasować, ze ona nie musi iść idealnie tak jak przedłużając króciutki do fajnego, długiego:) Przynajmniej ja przy przedłużce o ten 1mm nie przykładałam większej wagi do tego czy linie idą tak jak mają prosto, tylko tak, żeby mi się uskok przy formie i wolnym brzegu nie zrobil ;) Ale to tylko moje zdanie:)
-
maremi ja ostatnio często robię żel na naturalkach i u każdego inaczej się trzyma, a robię wszystko tak samo ;) Np. bratowej wytrzymuje od uzupełnienia do uzupełnienia, a koleżance z solarium na drugi dzień potrafią odchodzić przy wolnym brzegu... I z tą koleżanką różnych rzeczy i technik już próbowałam i wnioski mam podobne jak dziewczyny tu napisały - jak się przedłuży choć 1 mm to trzymają się ładnie. Teraz chcę jeszcze kupić hybrydy i spróbować na niej, bo ona rzeczywiście ma dość miękką płytkę i może to to ;)
-
Zastosuje sie do Waszych porad i dam Wam znac czy jest poprawa, kurcze :) wielkie dzieki za ten spory odzew na moje pytanko, wielka buzka :*:*:*
-
wisienkakwspz Kochana ale ja nie jestem pewna, czy hybrydki wzmacniają paznokcie czy tylko dają ładny kolor?
Easy off i zwykle na pewno powoduja ze paznokiec jest twardszy, ale czy hybrydka spowoduje, ze bedzie twardszy?
Jak źle myślę to mnie poprawić i zbić:P
-
Czesc dziewczyny powiedzcie mi czy kiedy klade akryl (kamuflarz z koncowka brokatowa) to powinnam najpierw zrobic szkielecik clearem a na to nalozyc kamuflarz i koncowke brokatowa czy tylko przedluzyc plytke kamuflarzem i polozyc brokat???Sorki moze to glupie pytanie ale mam nadzieje ze napiszecie jak powinnam to zrobic zeby bylo dobrze.
pozdrawiam
-
Rozne dziewczyny, rozny sposob robienia paznokci akrylowych :)
Jedne robia ze szkieletem, co pozniej ulatwia prace a drugie robia odrazu cover. Sama musisz sprobowac, ktora wersja lepsza :)
Mozesz poczytac tu:
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
albo obejrzec filmiki
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
-
Dzieki
Ja wlasnie ostatnio zrobilam klientce i najpierw zrobilam szkielet a pozniej kladlam brokatowa koncowke ale zastanawialam sie czy latwiej byloby od razu brokat i dlatego pytam.
Mam jeszcze jedno pytanie jak najlepiej matowic paznokcia-bloczkiem matujacym,pilnikiem czy frezarka??
-
Ja osobiscie matuje bloczkiem na kolezanki pazurkach, na swoich pilnikiem bo wiem jak mocno moge "pilowac" :)
-
maggie211 ja osobiście jade pilnikiem i siebie i klientele:)
frezary nie mam:P
Nie jestem akrylowa, ale jak bym miała robić to zrobiła bym szkielecik z cleara.
Raz, że cover należy do żeli kolorowych jednak bądź co bądź i może (co nie znaczy że musi i nie wiem czy tak jest;) ) odbarwić płytkę, a dwa kochana, jak będziesz robiła bez szkielecika brokatową końcówkę, to jak przyjdzie taka Pani na odnowę do Ciebie i zażyczy sobie czyściocha albo coś innego abstrakcyjnego, albo szklaneczki, to będziesz musiała pazura ściągnąć całkiem i robić nowego... Bo przecież nie zostawisz brokatu od spodu przy odnowie...
Ale to tylko moje zdanie, ja bym zrobiła właśnie szkielecik, ale to Twoja inwencja twórcza będzie i kochana zrobisz jak Ci będzie wygodniej:)
-
no racjaaa:) wiec moze przed zabiegiem nalezy zapytac czy bedzie robila odnowe czy to jednorazowo jesli jednorazowo rob z brokatu po co masz czas marnowac skoro klientka i tak je zdejmie:)
-
malutkaistotka właśnie:D otóż to:D najlepiej zapytać:)
ja zazwyczaj tipsiory kleje:D chociaż sobie staram się formę robic:) zawsze szkielet, bo ja zmmienna jestem i co chwile bym robic mogła:D
Ps. tylko co jak klientka powie, ze jednorazowo, a tu bum, za kilka tyg wraca?:D no to wtedy juz sciagamy i robimy:D
Ile my mamy dylematów:D
-
Okej wiec takie oto pytanie:
pazurki żelowe na tipsie
i jak sie na nie popatrzy
na tunel to sa prawie plasie, dlaczego??
Wina tipsów? Czy moja?
-
zalezy jaki rodzaj tipsow, no i od jakości zabudowania pazurka
-
-
jeśli używasz zwykłych tipsów nie tunelowych to wiadomo, że tunelu one prawie nie mają a właściwie to są zazwyczaj płaskie i nic nie zdziałasz z tunelem przy budowaniu pazurka, jeśli nie potrafisz przedłużać paznokci na formie kup sobie tipsy tunelowe, mają świetny tunel, od razu zauważysz różnicę
-
ale czy one sa takie zwykle plaskie, czy moze takie z glebokim tunelem?
-
Cytat:
Napisał
malinowa
jeśli używasz zwykłych tipsów nie tunelowych to wiadomo, że tunelu one prawie nie mają a właściwie to są zazwyczaj płaskie i nic nie zdziałasz z tunelem przy budowaniu pazurka, jeśli nie potrafisz przedłużać paznokci na formie kup sobie tipsy tunelowe, mają świetny tunel, od razu zauważysz różnicę
Chyba trafiłaś w samo sedno!!!!!!
Dziękuje bardzo :przytul:
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest
Gdy robie sobie paznokcie to wszystko ladnie sie trzyma nie ma zapowietrzen moge je miec ile tylko chce i nie odleca.
Robie komus to (zazwyczaj to osoby obgryzajace paznokcie) po kilku dniach sa zapowietrzenia czy to wina moja ze cos robie inaczej niz jak robie sobie czy to zalezy od tego ze np podskubuja troche te pazurki.?
A no i jeszcze mam tak.
Moja ciocia ma bardzo obgryzione pazurki jeden jej sie ciagle lamie i jest do polowy opuszka i dosyc czesto jej robie paznokcie bo wstydzi sie pokazywac dlonie. Przygotowuje pazurki wszystko tak jak zawsze a zel na paznociach sam odchodzi po kilku dniach nie wiem czy skubie bo sie nie przyznaje do tego, ale dziwi mnie to ze ostatnio robilam jej pazurki u stop lekko przedluzylam zelem i na to hybryda i mowila mi ze po tygodniu zel jej sam odlazl ... :( czy jest mozliwosc ze np jej plytka jest za bardzo tlusta albo cos takiego ? nie wiem :(
-
a moze poprostu zel nie jest dla niej, probowalas akrylem roic??to samo sie dzialo??
-
Może żarówki do wymiany. Być może nie utwardza ci już wszystkich warstw.
-
Być może osoby obgryzające pazurki podskubują je i stąd problemy. Jednak na wszelki wypadek u takich osób szczególnie starannie przygotowałabym naturalną płytkę: dokładne odsunięcie skórek, dokładne zmatowienie, primer nawet 2 razy. U cioci na tym łamiącym się pazurku spróbuj akrylu, jest trochę twardszy i może wytrzyma :) Moim zdaniem osoby z tak tłustą płytką, że nie da się na niej zrobić paznokci, zdarzają się może raz do roku (a może...wcale-w ciągu 2 lat pracy nie spotkałam takiej), kwestia trwałości pazurków zależy w 99% od nas :)
-
Zuzaneczka kochana na bym napisała ze w 90% :) Bo jak jest nałogowa obgryzaczka, to nie wiemy czy nie miętosi pazurów w buzi cały czas i podgryza i wtedy nie robią się zapowietrzenia;) Czasami kobitka w coś mocno grzmotnie, i się nie przyzna i też nie nasza wina;)
Wtedy przy obgryzaniu i trzymaniu pazurów w buzi nawet pod względem technicznym najlepiej zrobione pazokcie MOGĄ odejść, zapowietrzyć się etc;)
-
spróbowalabym akrylem ale niestety nie pracuje na nim bo mi nie szlo.
-
chciałam zapytać osoby które korzystają z metody tips french z głębokim uśmiechem na ogryzki. Otóż próbowałam tej metody i po kilku dniach tips mi się od żelu odwarstwia. Często korzystam z różnych tipsów i nie mam tego problemu, a z białymi mam. I dobrze matowię i odpylam . Nie wiem już czemu tak jest. Jakaś podpowiedź?
-
Cytat:
Napisał
sztynka
chciałam zapytać osoby które korzystają z metody tips french z głębokim uśmiechem na ogryzki. Otóż próbowałam tej metody i po kilku dniach tips mi się od żelu odwarstwia. Często korzystam z różnych tipsów i nie mam tego problemu, a z białymi mam. I dobrze matowię i odpylam . Nie wiem już czemu tak jest. Jakaś podpowiedź?
Jedyne co mi przychodzi to jednak jeszcze dokładniejsze zmatowienie tipsa, a zwłaszcza jego brzegów...
-
Sprobuj zastosowac bonder.
-
bonder na tipsa? O ile się nie mylę to stosujemy go tylko na nat. płytkę? Nie wiem spróbuje jeszcze raz dokładnie zmatowić tipsa. Klientkom robię żelem, ale sobie mi się nie chce...
-
Sztynka mi kiedyś pomogło mocne porysowanie całej powierzchni tipsa pilnikiem o niskiej ziarnistości (80) :)
-
tylko na plytke!!!:) mi tez sie tak wydaje..
a mam jeszcze jedno pytanie czy jak zmatowisz tipsa zlikwidujesz brzegi...
czy przecierasz odluszczaczem??
jesli tak to nie mozna tak robic bo zawiera w sobie alkohol i tipsy od tego moga pekac i jakies cuda sie moga dziac..
-
Na to nie wpadłam z tym odtłuszczaczem, może gdzieś mi się skapnął przypadkiem, albo może i przetarłam nie będę kłamała, bo już nawet nie wiem odruchowo tak chyba. Sprawdzę jutro jeszcze raz zrobię test.
-
laski tylko na plytke to sie stosuje primer ;) a bonder ( zel podkladowy ) aplikujemy na caly pazur ;)