dzięki bardzo za oceny biorę się do roboty
Printable View
dzięki bardzo za oceny biorę się do roboty
A tam pitolisz, że faluje :) Chyba się napić trzeba żeby zaczął frencz jakieś wygibasy robić, bardzo ładne pazurki.
Tylko dlaczego nie dałaś żadnego zdjęcia budowy? Śliczne pazury, czysty frencz, równo wypiłowane boczki i więcej nic, ani krzywej C ani tunelu....
Baty będą przyjazne :P Zapewne dostrzegasz na małym paluszku że górka jest na końcówce, nic a nic za to jej nie ma na samym paznokciu (zdjęcie 2), postaraj się budować raczej jak na wskazującym, wyszedł bardzo dobrze moim zdaniem :) Z czego wynikała taka budowa? Ze stosunku ilości ozdób na końcu do ilości na początku? Spokojnie mogła byś dołożyć troszkę na pazurku i drapnąć nieco z końcówki.
Zdjęcie pierwsze - wydaje mi się, że pazurki są bardzo płaskie - brak jest tunelu, którego zadaniem jest wzmacanianie pazurków i choć wielkość tunelu to również zasługa naturalnych paznokci to warto by pomyśleć o może bardziej profilowanych tipsach? (wydaje mi się, że to żelik, czy tak jest?)
Zdjęcie trzecie - ale to już czepialstwo, bo mogło by być, zwłaszcza, że to początek :) - mam wrażenie, że linia włosa jest nieco za gruba względem całego pazurka. W ramach czepialstwa musnęła bym jeszcze boki kciuka z ostatniej foty, ale dosłownie ruch - dwa pilnikiem (myślę, że się nieco rozszerza, ale mogę odnosić mylne wrażenie). Do tego jego końcówka - też dwa ruchy dla wyprostowania linii.
Popatrz na budowę paznokcia wskazującego na drugim zdjęciu, warto się na nim wzorować.
a te pazurki oceńcie :)
dziewczyny w temacie paznokcie do oceny proszę wklejać paznokcie z każdego profilu tzn
krzywa c,tunel profil
nie miałam możliwości zrobienia takich fotek
dla mnie sa boczki za szerokiee
możliwe bo szeroka płytka troszkę była
to może ja też coś wstawię...
och ja masochistka jedna :P :) zasłużone ;]
Same sroki się trafiają "dawaj więcej!będzie błyszczeć"
Co do tipsów,niestety nie mam możliwości,ponieważ kurs nie dysponuje innymi,tak,to żelik (płynący wszędzie jak Wisła przy powodzi...co 5 min za okno :/) a budowa jest stawiana tylko i wyłącznie na grubą (bułeczkową) krzywą C BO TAK SIĘ ROBI i już (nie mam siły już dyskutować ;() a na formie nie będziemy się uczyc bo...nie! ;(
Tak jest ! :):kwiatek:
Gonis sa plaskie,boki i gora do wypilowania,duzo pilowania
Boczki są dla mnie oki to efekt wzoru sparwia,że mogą wydawać się szersze...Tunelik niestety marny chyba,że to tipsiorki musisz mocniej zaciskać jak na formie..No i krzywa C zbyt mała miejscami za dużo żelu przy końcówcę..trzeba też wypiłować w okolicy wału...Goonis głowa i tak do góry :przytul:
Emist, jeśli na tipsa nic nie poradzisz, to na razie nie ma w sumie o czym mówić, pójdziesz na swoje, to zrobisz lepiej :D
Co do bułeczek, to nie popieram uczenia robienia czegoś takiego, ale może prowadzące nieco karykaturalnie was uczą wychodząc z założenia, że lepiej (dla paznokcia, zdrowia itd) zrobić większego garba niż za małego? Czyli generalnie też nie Twoja wina.
Pozostaje nakładanie grubo ozdób na końcówkę - sroki będą się trafiały a trzeba pazurki zostawiać w kształcie jak należy nawet, jeśli chcą tam dużo ozdób (zatopienie bulionu przy końcówce to prawdziwe wyzwanie), dlatego to zalecała bym do ćwiczeń, bo proste to to nie jest, mamy tu parę tematów o brokatowaniu pazurków, a ja osobiście, jak kładę brokat robię to na podstawie z koloru, co sprawia, że może być go ciutek mniej.
Srok zazdroszczę, ja mam raczej takie, co to by chciały, aby nie było niemal widać, że pazurek jest sztuczny :/:
To bardzo nie fajnie, że nie nauczysz się pracy na szablonie, tak naprawdę do akrylu to najsensowniejsze rozwiązanie, no, ale od czego jest forum :D
dzięki dziewczyny za opinie :D zdaję sobie sprawę z tego, że daleko mi do ideału, ale z Waszą pomocą mam nadzieję, że jakoś się podszkolę ;)
Piękne te wasze pazurki:D
A to moje trzecie na własnych naturalkach (ale tylko jedna łapka:wstydek:)
Załącznik 12031
Załącznik 12032
Załącznik 12033
jak na trzecie to całkiem całkiem :) oczywiście trzeba jeszcze dużooo czasu żeby dojść do wprawy :P
Dziewczyny Wy jesteście takie mądre zdolne i w ogóle :) napiszcie mi co myślicie o tym pazurku... o mój pierwszy pazurek w życiu i przydałaby się szczera opinia. Dodam całą łapkę ja dorwę aparat, ale może już teraz mi ktoś coś doradzi :)
są całkiem niezłe, ja widze troszkę za grube boczki (w 'środkowej części') oraz popracuj jeszcze nad budową krzywej c. ale są naprawdą fajne, szczególnie że piszesz że to twój pierwszy:) gratulacje!!
aneczka 19895- prawie wszystko ok, linia stresu calkiem dobrze zabezpieczona, mila ta krzywa ale robią Ci się tzw "dzbany":) czyli poczatek wolnego brzegu zaczyna sie dobrze, potem sie rozszerza i znow zwęża. Zwróc uwagę na tę środkową cześć wolnego brzegu, pilnik- jedziesz linie boczne:) cmok
te robiłam sobie sama :) proszę o oceny co robię jeszcze żle, gdyz paznokciami zajmuje sie od 3miesiecy
to az takie złe sa?