dokladnie
Printable View
dokladnie
hihi troche idzie zauważyć ;)
Ja uwazam, ze zdan na temat przedluzanych wlosow jest tyle co osob na ziemi.
Wszystko zalezy od wybranej metody.
Nigdy nie dala bym sobie przykleic wlosow klejem, ale metoda mikroringow jest calkiem w porzadku.
Wlosy sie nie niszcza, a jesli chcemy sie ich pozbyc odginamy, odciskamy wczesniej scisniety ring i wyciagamy kosmyki ktore mozemy uzyc kiedys ponownie. Jesli kupimy wlosy dobrej jakosci wygladaja naturalnie. Jesli mamy stosunkowo zadkie wlosy, wystarczy jakies 50-60 pasemek dla naturalnego wygladu.
Ostatnio pojawily sie rowniez wslosy doczepiane za pomoca specjalnych klipsow, jest to zupelnie nieszkodliwa metoda. Zastosowanie banalne. Wstajemy rano, doczepiamy wlosy, funkcjonujemy caly dzien, wracamy do domku wlosy sciagamy, lub stosujemy tylko na wybrane okazje.
Ja uwazam, ze tego typu rzeczy sa stworzone dla kobiet. Wszystko bedzie wygladalo naturalnie, jesli zostanie ''uzyte'' w granicach dobrego smaku i bez przesady.
A o wlosy trzeba zawsze dbac, nie wazne czy sa sztuczne czy naturalne prawda???:)
Pozdrawiam
święta prawda, i każdy zabieg dobrze wykonany będzie wyglądał naturalnie, bo każda stylistka powinna znać granicę kiedy skończyć.
Kelli i z tym się zgodzę !! :)
amm kilka kolezanek ktore pzredluzaly sobie wloski,wszystkie zdjely przed czasem, mowily ze nie mogly z nimi sobie dac rady,byly poplatane przy glowie i nienaturalne
wystarczy oliwka choćby dla dzieci do skory wloski wchloną to i ładnie grzebieniem można to rozczesać bez bólu i szarpania. Faktycznie po ściągnięciu mogą być jakies kołtunki ale jest to powodem tego, że nasze włoski przecież wypadają ale naturalnie wypadają a w momencie kiedy śa przedłużone to ring zaciska i trzya te włoski nie dając im odejść i wypadnąć i te wloski mogą się poplątać. Wystarczy oliiwka lub dobry balsam
ja u siebie w salonie mam doczepianie włoskow (syntetyczne) na metode warkoczyka .szczerze sa klientki ktore chwala i chodza stale a sa klientki ktore wolą naturalne .... jak przy kazdej metodzie sa plusy i minusy . Napewno nie wieze ze za włosy naturalne dobrze przedłuzone zapłacimy 500zł . Tak samo mam tu taka babke która zakłada włosy czytaj przedłuza za 200zł i nazywa to profesjonalnym zabiegiem tyle ze jest male ale wlosy po tygodni sa skułtunione, po 2 tygodniach same odpadaja. ja zakładałam w łoski to rekordzistka maiła je 6 mcy nie twierdze ze po tych 6 mc były zadbane i wygladały oki bo splatane były ale bardziej przy odroscie no bo 6cm odrosło i sie kołtuniło z soba ale wiadomo ze były przetrzymane strasznie..... a i jeszcze jezeli mowimy o dobrej jakosci włosow czy naturalnych czy syntetykach to przy prawidłowej pielegnacji nic nie ma prawa sie stac o ile sa prawidłowo załozone.
znalazłam stare fotki z zageszczenia syntetykami (2 pierwsze zdjęcia)
a tu przedłuzanie syntetykami
Moim zdaniem przedluzanie wlosow jest fajnym rozwiazaniem jesli ktos ma naprawde powazny problem z wlosami np byl chory mial raka itd ze naprawde potrzebowal tych wlosow. Tak jak piszesz masz rzadkie włosy a przedluzanie bardzo je psuje .... Włosy napewno urosna a do tego czasu radziła bym kupic jakies odzywki w aptekach lub inne produkty. Ja osobiscie kiedy uzywalam taki płyn z rzepy ktory sie wcierało w skure głowy. Bardzo pomaga. PS sorki za błedy ale odpowiedz pisana na szybko :)
marzą mi się przedłużone włosy jednak cena jest masakryczna :/:
pytałam dzisiaj w salonie fryzjerskim i sie dowiedziałam że metoda na micro ringi nie jest dobra gdyz podobna przecina włos więc tym samym go uszkadza niby lepsza jest laserowa :/:
jednak metoda laserowa nie zrobiła na mnie wrażenia gdyż włosy wyglądały na przyklejone i nie wygladało to zbyt estetycznie zdecydowanie bardziej podoba mi sie metoda na micro ringi :)
Ja tez czytałam o ringach i wiekszosc opini była taka iz włosy po pewnym czasie plącza się z ringami i w wielu przypadkach trzeba obciąć je razem z naturalnymi.(no-Pamela ma łyse placki po ringach)Ja miałam taśmy naturalne ze spinkami i na taki wakacyjny okres spisały się super ale normalnie to by mi się przed np.pracą czy szkołą nie chciało ich zakładać dzień w dzień...Najlepiej to chyba na klej jak murzynki robia na przedzialki przyklejaja i trzymają sie długo...one to wprawe maja to same sobie robia w mig ale ogolnie uważam że tylko nieliczne przedłuzane wlosy są niezauważalne...
Więc jeśli klientka ma dpowiednio udzielony zabieg a osoba robiaca ten zabieg ma odpowiednie umiejętnoci to nic takiego dziac się nie powinno.
Ja przedłużam włosy metoda Micro Rings, miałam długo sama przedlużone i mojej mamie tez, wszystkim osoba którym udzielalam tego zabiegu nic ię nie kołtuniło powód? Jeżeli włosy sa nieodpowiednio dobierane do ringów to beda sie plątac, najgorszy błąd to to, ze dziewczyny biora za dużo kosmykow aby przedziac przez ring swoich włosów a to wystarczy bardzo cieniutki kosmyk. Powód tych kołtunow przy ringachjest taki, ze jak jest za duży nasz naturalny kosmyk to wloski, które wypadają naturalnie kołtunią się przy ringu. Przy cieńszych kosmykach nie ma takiego problemu.
Co do kleju to odradzam!!
ile ludzi tyle opini .... mam klientke ktora wypróbowała chyba wszystkie i z jednych byla bardziej lub mniej zadowolona ... mówiła ze mikro ringi jej nie odpowiadaly bo nie umiala tego sciagnac potem .... ja osobiscie nie mialam tej metody . mialam zakładane na tulejkach co jak dla mnie bylo jakies niewygodne no i minus ze pod wplywem ciepła np suszarki czy słonca tulejki robily sie miekkie i klejace co sklejalo wlosy.
może to właśnie micro ringi ? samemu to raczej trudno to ściągnąć najlepiej jak to zrobi fryzjerka to tak samo jak ktoś sam chcąc oszczędzić zdejmuje sobie paznokcie zębami wiadomo jak to pózniej wyglądaCytat:
mialam zakładane na tulejkach
patrząc na oferty na allegro to same włoski do micro ringów są drogie tak 160 zł ale nie mam nikogo kto by mi to założył no i sama pewnie nie wybiorę odpowiedniego koloru, znalazłam osobę blisko mojej miejscowości która razem z włosami bierze 300 zł więc cena w miarę
kobietozpazurem to fryzjerka też jesteś ? ile taki zabieg u ciebie kosztuje ? czytałam wcześniej że też masz kręcone włosy ?
co do zakladania ringow-to zasada jest taka,ze kosmyk naturalnych naszych wlosow nie moze byc cienszy od pasemka doczepianego,bo to bardzo oslabia nasze naturalne cebulki wlosow, :),poza tym sa rozne rozmiary ringow,wiec z doborem ich nie ma wtedy problemu,co do koltunow-nie czesze sie przedluzonych wlosow u nasady ,przy skorze ,tylko ponizej laczenia przytrzymujac za skore glowy,nie szarpiemy przy czesaniu :P,koltunia sie czesciej wlosy ,ktore maja tendencje do puszenia sie ,albo krecone z natury :)
mikro ring a tulejka to co innego . tulejka wyglada jak wosk pod wplywem ciepla sie ja zmiekcza i zaklada a mikro ring to cos innego takie metalowe kułeczka jak nic nie pomylilam . ja tulejki (te ala woskowe) sciagalam zmywaczem do paznokci ,polewalam i tulejka sie rozpuszczala
o matko :wow: a jak włosy po takim zabiegu ?Cytat:
ja tulejki (te ala woskowe) sciagalam zmywaczem do paznokci ,polewalam i tulejka sie rozpuszczala
Ja powiem tak:
Nigdy by mi coś takiego do głowy nie przyszło, bo mam długie włosy :leze: , ale moje koleżanki kilka razy się skusiły i później tego żałowały...
Skoro żałowały to znaczy że ten kto zakładał im włosy raczej się na tym nie znał...
Ja wiem że obecnie najlepszą metodą na polskim rynku jest metoda laserowa, ponieważ miała do czynienia z wieloma metodami mam pewność że metoda laserowa jest najlepsza. Zapraszam na stronę www.przedluzanieizageszczaniewlosow.pl tam znajdziecie więcej informacji na temat tej metody.
POZDRAWIAM
Z reguły tak jest, że jak ktoś źle coś zrobi, to potem wszyscy, którzy wykonują taki zabieg są od razu posądzani o to samo, a w rzeczywistości wcale tak nie ma. Dlatego właśnie zanim zdecydujemy się na coś takiego, to trzeba dokładnie sprawdzić osobę, która będzie nam przedłużała włosy. Trzeba iść, zapytać o jakieś zdjęcia czy nawet rekomendacje. Warto się po prostu dopytać, zanim się zdecydujemy.
Idzie raczej od razu rozpoznać jak ktoś ma przedłużone. Widziałam dziewczynę w niedzielę i miała włosy obcięte zupełnie na prosto i zarzucone do tyłu i z tego jej wisiały takie jakby "nitki". Strasznie to wyglądało.
moja sasiadka tez ma i wyglada to okropnie nie wiem czy to trzeba jakos specjalnie dbac o takie wlosy ale jej tez wisza takie nitki cienkie fuu brzydko to wyglada ;]
nie zgodze się, jezeli ktoś ma na prawdę dobrze przedłuzone i wycieniowane włosy i odpowiednio dobrany kolor to nie rozpozna się, jednak większości sa robione one po amatorsku bo ludzi nie stac isc do salonu i zaplacic 3 tys za przedluzenie wlosow, wiec przedluzają po kontak a efekty są takie iz widac, ze wlosy sa przedluzone.
Ja też mam przedłużone włosy.I nawet Wam pokażę jak to wygląda u mnie ;)
I nic nie widać :P
http://img819.imageshack.us/img819/3422/200808046.jpg
http://img683.imageshack.us/img683/6882/obraz372r.jpg
Ja tez stwierdzam ze jak jest dobrze przedłuzone to nie widac róznicy miedzy swoimi włosami a przedłuzonymi
ja odradzam z calego serca mialam 7 miesiecy doczepione wlosy bo tez marze o dlugich wlosach wlosy po sciagnieciu byly w takim stanie ze popprostu plakac mi sie chchialo polamane porozdwajane poszczepione i slabe teraz od jakiegos miesiaca biore tabletki na wzmocnienie wlosow kupilam sobie eliksir do zniszczonych koncy mimo tego ze obcielam konce i sososuje maski regenerujace i powiedzialam nigdy wiecej tego nie zorbie i tak samo jest z ringami jka i keratyna bo bo tez mialam w dodatku keratyna lubo sie topic wiec naprawde nie rob tego to moja dobra rada
a ja zdjelam po roku wlosy i zalozylam nowe. nie mialam zadnych problemow i zamarzylo mi sie zeby nadal miec dlugie.oczywiscie zdjecie nie bylo robione pod wysylke w swiat ale na razie to jedyne jakim dysponuje.
z tego co zauważyłam to przy ciemnych lub czarnych włosach efekt przedłużania jest najładniejszy bo przy jasnych wygląda to różnie :)
To prawda, blond włosy w miare możliwości można dobrac, w kryzysowym przypadku można te dopinane pofarbować , jezeli sa naturalne, przy balejażu jest z tym troszkę wiecej kłopotu, a czarne włosy jednak wychodzą najladniej przy przedłużaniu, wiewióreczko pięknie przedłużone włosy
Ja mialam przedluzane kilka razy... mam loczki mialam metoda ultradzwiekow efekt rewelacyjny nosilam je 8 miesiecy i nie powiem wam szczerze nikt nie wiedzial ze nie sa moje byly tak swietne gatunkowo profesjonalnie zalozone farbowalam ,prostowalam i nic a nic sciaglam je po ok 8 miesiacach poniewac mi odrosly...
ktos napisal ze prostowanie stale nie poleca ja jestem po tym abiegu i polecam naprawde polecam .Wlosy nie znieszczyly mi sie a wrecz przeciwnie byly tak blyszczace ze uwielbialam je nosic rozpuszczone hihi ale uwaga uwaga ten efekt ja usykalam robia w firmowym salonie w poznaniu farouk ,moja znajoma robila u jakiejs fryzjerki i hm efekt nie byl w polowie taki co u mnie chco ona ma lekko wywijajace sie a ja mialam loki i po 3 miesiacach efekt u niej znikl... takze drogie dziewczyny idzcie do wypriobowanych fryzjerow.Podobno tez lorel robi taki zabieg dobrze... koszt wlosow do ramion ok 500zl
---------- Dodano o godzinie 22:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:16 ----------
Amatorka zapewnie jej robila i tylko zniszczy jej wlosy oj:(
---------- Dodano o godzinie 22:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:19 ----------
absolutnie sie z toba zgadzam.. to tak jak z paznokcciami ... potem slyszymy bo one niszcza tak plytke, a poszly zalozyc je do kogos bez kursu za 30zł a metke przypinaja wszystkim...eh
A ja mam pytanie , mam włosy na tzw. boba ścieniowane i jestem ciekawa jak będę wyglądała w włoskach przypiętymi na clip-in ?
Zajmowałam się przedłużaniem włosów. Pokażę Wam jedną moją klientkę. Nosiła włosy pół roku, sama jej potem zdjęłam- chciała zdjąć, bo jej naturalne już podrosły. Pracę wykonywałam na włosach indyjskich. Prawdziwych naturalnych. Zabieg kosztował 1200 zł (gratis dostała żel na stopach). Jej naturalne sięgały do szyi- nawet nie do ramion.
metoda micro rings
Dobrze przedłużone włosy i odpowiednia pielęgnacja nie niszczy wcale naszych włosów. To ta sama bajka, co niby tipsy niszczą płytkę!
Ja nosze na clipach ze względu że sama mam poniszczone włosy a ta metoda chyba jest najbezpieczniejsza :) włosy czarne więc nie widać wcale no i naturalne czyli bez żadnych świecących kłaków typu barbie ;)
Takich włosów nie powinno się rozjaśniać-w końcu to całkowicie martwy włos pozbawiony witamin które dostarcza nasz organizm,trzeba o nie bardzo dbać aby służyły jak najdłużej.Przyciemniać można ale delikatnie.Najlepiej taśmy robić samemu bo te dostępne zazwyczaj są zbyt rzadkie i efekt jest niestety marny a dwa komplety na głowie to znowu ciężka głowa ;) I chyba najnaturalniejszy efekt to jak się je pofaluje prostownicą :) Ja dziś czekam na nową partię bo zmieniłam kolor włosów jak dostanę to wstawie foto :)
Jak dla mnie włosy indyjskie to najgorsza jakość włosów jaka może być... są prawie jak te sztuczne.. szorstkie itd... jakaś masakra normalnie..
A włoski jak są dobrze zrobione i dobrze pielęgnowane bo to chyba najważniejsze nie będą wyglądać sztucznie..
Mówisz o indyjskich czy pseudo indyjskich? To są piękne, zdrowe i grube włosy- ale tylko w brązie i czerni. W przeciwieństwie do tego co piszesz są miękkie i lejące się i BARDZO GŁADKIE. W jasniejszych kolorach zgadzam się z tobą- są tak rozjaśnione, że nie ma opcji żeby były gładkie czy miękkie. Ale ciemne, szczególnie czarne nie są wytrawiane i są po prostu super. każdej czarnuli polecam! ocZywiście włosy kupujemy w hurtowni a nie na internecie w ciemno. (wiele ludzi z allegro sprzedaje azjatyckie podajac, ze to indyjskie czy slownianskie... wstyd!)
Co do blondu to wiadomo, że słowniańskie są na szczycie, ale prawda jest taka, że wiele moich klientek blondynek wybierało tańsze opcje- indyjskie, azjatyckie, bo mniej kasy wydawały, ale też włosy się niszczyły szybciej.
Jeśli jest dobrze zrobione to nie ma prawa wyglądać sztucznie. Od tego są nożyczki itd. Jeśli chodzi o jakość włosa- syntetyki wygladaja jak sztuczne, bo i nimi są. Naturalne nie wyglądają sztucznie,tylko w zależności od rodzaju włosa są po prostu zniszczone.
Mi chodzi o indyjskie właśnie jasne bo takie też miałam...
no to właśnie tu jest problem- fryzjerka powinna ci powiedziec, żę cieżko ze stanem wlosow jasnych jest- wiadomo, ze w Indiach sa wyłącznie czarnowłose kobiety... Powinnaś zobaczyć czarne... Nie uwierzyłabyś, że to są też indyjskie... Ale tak jak już pisałam- dla blondynek najlepsze słowiańskie.
Dziewczyny naczytałam się tu wszystkiego tyle i widzę że są opinie podzielone co do włosków czy przedłużać czy nie...Powiem wprost nie róbcie tego nigdy !!!!Ja miałam dwa lata temu włosy przedłużane na ringi i keratynę i powiem wam że z włosów to praktycznie nic mi nie zostało są słabe zniszczone i bez wyglądu a na domiar złego okazało się że jestem uczulona na keratynę i na całej głowie keratyna się mi rozlała i wkleiła we włosy i w skórę.Teraz jeżdzę od dermatologa do dermatologa i nikt mi nie potrafi pomóc.Więc zastanówcie się dziewczyny czy to warto zakładać włosy a potem tak cierpieć!!!!!!!!!!!!!
No niestety prawda jest taka że wszystko co sztuczne w jakiś tam bardziej lub mniej negatywny sposób odbije się na nas... ale że keratyna rozlała ci się na całą głowę?? to chyba coś nie tak miałaś zrobione...