-
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
¿el na formê powinien byc raczej srednio gêsty,dla pocz±tkuj±cych stylistek- nawet gêsty,potem w miarê wprawy fajnie wychodz± juz nawet na rzadszych ¿elach.kwestia cwiczen,na poczatku robic po jednym pazurku i na kilkanascie sek do lampy.ja robiê na srednio gêstym prestige,wcze¶niej na IBD i na rzadszym sun Flower
-
Cytat:
Napisa³
joystynka
¿el na formê powinien byc raczej srednio gêsty,dla pocz±tkuj±cych stylistek- nawet gêsty,potem w miarê wprawy fajnie wychodz± juz nawet na rzadszych ¿elach.kwestia cwiczen,na poczatku robic po jednym pazurku i na kilkanascie sek do lampy.ja robiê na srednio gêstym prestige,wcze¶niej na IBD i na rzadszym sun Flower
a gdzie zaopatrujesz sie w te ¿ele i ile kosztuj±????:D i ile nak³adaæ tego ¿elu na formê
-
ja ¿ele kupujê w hurtowni Gracjano w Katowicach.30 ml prestige kosztuje oko³o 70 z³.
pierwsz± warstwê nakladasz dosc cienko,robisz tzw szkielet,a potem w zale¿nosci od tego jakie zdobienia planujesz-brokat lub french-budujesz paznokcia (krzywa c)
-
ale dla pocz±tkuj±cych ³atwiej jest robiæ akryl na formê prawda??? ja mam i ¿el i akryl
-
Cytat:
Napisa³
Robaczek
ale dla pocz±tkuj±cych ³atwiej jest robiæ akryl na formê prawda??? ja mam i ¿el i akryl
moim zdaniem ¿el na formie, poniewa¿ wed³ug mnie akryl wymaga juz jakiejs wprawy i musisz siê przy nim spieszyæ bo zasycha i robi siê szybko twardy. A z ¿elem mo¿esz robiæ sobie wszystko pokolei i powolutku , jak tobie pasuje ;)
ale i tak wszystko dla pocz±tkuj±cych znajdziesz np. tutaj :] :
http://forum.wzorki.info/przedluzani...ktach-itd.html
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytan...oczatek-7.html
http://forum.wzorki.info/przedluzani...eferujesz.html
Metoda ¿elowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
Metoda akrylowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
teamntów i tak jest o wiele wiecej, wystarczy poczytaæ, popytaæ jak siê czego¶ nie wie, dziewczyny na pewno odpowiedz± :]
-
Cytat:
Napisa³
szpila59
a ja jestem gapa i zapomnia³am dodaæ ¿e mam liquid uv wolnoschn±cy i akryl nie zasycha tak szybko mo¿na sie bawiæ z nim a za tematy dzia
-
tematy bardzo przydatne
jestem samoukiem ale kocham robiæ pazurki na formach:)
nie piszemy post pod postem , jak chcemy co¶ dopisaæ korzystamy z przycisku "edytuj" :) / Emila
-
Cytat:
Napisa³
Robaczek
dziêki za odpowiedzi wiecie ja nie odwa¿y³am siê jeszcze spróbowaæ przed³u¿ania na formie ¿elem, jakiego ¿elu u¿ywacie do przed³u¿ania na formie?
Ja z czystym sumieniem polecam Brick z I nails. Jeszcze na ¿adnym ¿elu nie pracowa³o mi siê tak fajnie na formie. Nie rozlewa siê, ³atwo pi³uje, no i cena niczego sobie :D Jedynym minusem jest to, ¿e b±bluje i absolutnie nie mo¿na go mieszaæ w pojemniczku, ale da siê z tym ¿yæ :D Tu jest link do niego:
¯el UV i-nails BUILDER Brick 30ml - Sposób na trudne paznokcie!!!! :: dobrarada
-
Na formê polecam z lepszych ¿eli Golden nails stronga jednofazowego, oto link
Golden-Nails :: Strong ¯el UV - bardzo gêsty 15ml
Nic siê nie zapowietrza i ¶wietnie opracowuje.
Z tañszych polecam basic jednofazówkê, tu jest link
Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna z tym, ¿e ten siê s³abo samopoziomuje, mo¿e byæ Ci gorzej
Od kochanej Dobrej Rady polecam
¯el UV buduj±cy - jednofazowy GELLY PINK CLEAR 15ml !!! Nowo¶æ!!! :: dobrarada :skacze:
-
-
Hej no wiêc dziewuszki tak. Mam paznokcie rosn±ce do góry-brrrrrrr okropno¶æ, jak mam pod³o¿yæ pod nie formê? zawsze zostaje taka brzydka przerwa miêdzy szablonem a paznokciem, wiem ¿e trzeba jako¶ przyci±æ formê ¿eby pasowa³a,naogl±da³am siê mnóstwo filmików w tym temacie i dalej jestem zielona,mog³aby mi która¶ z was wyt³umaczyæ tak po ch³opsku jak i gdzie mam przyci±æ? Bo oszalejê :placz::placz::placz:
-
musisz skróciæ pazurka maxymalnie i wtedy podk³adasz formê normalnie na prosto :) nawet w ostatnich paznokciach albo ap jest artyku³ wiêc polecam :)
-
wrzucam ze swoich materia³ów ró¿ne mo¿liwe docinanie formy pod pazurka..
(mam nadzieje ze nie by³o tego)
http://images37.fotosik.pl/469/150e9ab6524da474.jpg
wiem ze marna jako¶c, ale telefonem, wiec dlatego..ale chyba da sie dopatrzec.. :D
moze sie komus przyda ;)
-
Dziêki wielkie bardzo siê przyda i ja siê dopatrzy³am tego co trzeba :love::love:
A od czego zale¿y który sposób przyciêcia szablonu wybraæ?
-
od paznokcia ;) ja mam dwa paluchy, a raczej paznokcie gdzie forme musze podcinac tak jak na koñcu (kwadraty i ³ezka) a inne mam ze przycinam w ³ezke a inne w ogóle nie przycinam ^_^
choc szczerze mowiac rzadko w ogole mi sie chce przycinac :skacze:
no ale jak juz nie da rady ³adnie pod³ozyc i nie moge sie parzeæ na forme, uskok miedzy nia a pazurkiem to TNE :D
-
ja wczoraj zamówi³am sobie przezroczyste z mariposy, mam nadziejê, ¿e dam radê na nich cokolwiek zrobiæ i nie wyjd± mi flairy :D Pracowa³a która¶ na przezroczystych? Ciê¿ej ni¿ na normalnych?
-
czy do ¿elowych szablonów potrzebuje frezarki????????????
-
a po co ? :)
frezarka to elektryczny pilnik wiec do szablonu nie potrzeba, chyba ze ja nie rozumiem o co pytasz...http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...-straszny.html
frezarki uzywasz np. do sciagania starej masy bo jest szybciej...
-
widzalam kobite jak profilowala paznokiec od wewnatrz, stad pytanie :)
-
je¶li pod³o¿ysz tak ¿eby nie by³o progu (widocznego od spodu przej¶cia miêdzy naturalem a mas±) to my¶lê ¿e obejdzie siê bez. bo jak ¼le pod³o¿ysz to przy odrastaniu wychodzi na ¶wiat³o dzienne taki brzydki stopieñ:(
a co do czyszczenia pazurka od spodu to codziennie szczoteczk± i bez frezarki te¿ siê da ^^
-
aaaa Coralik juz wiem o co chodzi...
czasami jak wlezie Ci masa akrylowa lub zel pod pazura a szablon i sciagniesz szablon to zostaja na nim resztki masy, dlatego kobita wziela frezarke i je spilowala, przy okazji mogla podpilowac sobie tunelik by byl glebszy :)
-
No w³a¶nie o to mi biega³o :)
Kiedy¶ mia³am w³a¶nie tak± mini-mini-frezareczkê co ledwo ci±gnê³a... Wiêc takiej nie ma co kupowaæ a taka wiêksza musi poczekaæ na przyp³yw gotówki.
-
kupi³am na probe na szcze¶cie ma³o, chcia³am zobaczyæ co to za cudo, nie polecam przynajmniej do akrylu, bo akurat wypróbowa³am na akrylach i szablon nie chcia³ siê odkleiæ :D i sie nie odklei³ w ogóle, trzeba frezar±
-
Cytat:
Napisa³
ivonna70
Na swoich paznokciach wolê tipsy ni¿ szablony, zw³aszcza w sezonie od wiosny do jesieni. Bardzo du¿o je¿d¿ê, a niestety nie wszyscy na drodze s± ostro¿ni i kilka razy zaliczy³am upadek. Za pierwszym razem mia³am paznokcie na formie i po³ama³y siê do krwi. Teraz w razie czego pêka tylko tips.
Klientkom robiê i na formie i na tipsie, w zale¿no¶ci od tego jak sobie ¿ycz±. Jednak na formie robiê tylko akryl. ¯elu jeszcze nie odwa¿y³am siê robiæ.
Ja robi³am ju¿ ¿elem i powiem ¿e paznokcie szybko sie po³ama³y i z tego co s³ysza³am to akryl lepiej wychodzi na formach:D Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisa³
Alka11
Ja robi³am ju¿ ¿elem i powiem ¿e paznokcie szybko sie po³ama³y i z tego co s³ysza³am to akryl lepiej wychodzi na formach:D Pozdrawiam
wydaje mi siê, ¿e to nie powinno mieæ wiêkszej ró¿nicy. Akryl jest bardziej masywny, ¿el delikatniejszy, wiêc trzeba go wiêcej na³o¿yæ, ¿eby zbudowaæ pazura. Ale s± np. formy TYLKO do ¿elu, ja ju¿ pracujê tylko na formach, bez znaczenia czy nak³adam akryl, czy ¿el (nie zdarzy³o mi siê jeszcze, ¿eby taki paznokieæ mi siê z³ama³;))
A tu wstawiam te formy do ¿elu, które ostatnio zamówi³am. Zrobi³am paznokcia arylem i za chiny szablon nie chcia³ odej¶æ (wtedy nie wiedzia³am, ¿e to tylko do ¿elu):leze: Za to po ¿elu odchodzi, ale niekiedy musia³am podwa¿aæ sond±, bo tak siê skubaniec trzyma³ :) Moje niestety nie maj± tej podzia³ki- to jest minus, za to plusem jest to, ¿e siê lepiej utwardzaj±, dziêki temu, ¿e s± przezroczyste. Od zwyk³ych form ró¿ni± siê te¿ faktur±, bo nie s± papierowe, ale plastikowe i dlatego zatapiaj± siê w akrylu :D siê rozpisa³am, dajê zdjêcia ;)