Emilia hahahaha pies na drugiej focie powalił mnie:haha: wyglada jakby sie połamał, słodziak:D
08-07-2011, 16:35
Blite
Myszki rasowe
Chciałabym wszystkim pochwalić się moją drugą pasją, jaką są myszki rasowe :)
Aktualnie od roku jestem hodowcą (hod. ARTISTIC) zarejestrowanym w polskim związku PMC (na tym forum jest jeszcze jedna hodowczyni, może się ujawni :skacze: )
Wszystkie moje zwierzaki posiadają rodowody, jeżdżą na wystawy. Mioty są ściśle kontrolowane. Zajmuję się głównie odmianami z grupy fox (biały brzuszek) od pół roku ponownie wprowadzając te odmiany do Polski, gdyż zdążyły niemal wyginąć.
Przedstawię kilka z nich :) Myszek mam o wiele więcej, przedstawię jeżeli temat wzbudzi zainteresowanie.
Samiczki:
ODROBINKA From MouseHouse sh siamese blue point fox
SHOW ME YOUR BEST Lambert van Zwolgen sh blue fox (imp. Holland)
Artistic FOBIA sh blue burmese fox
Samce:
Artistic DIEGO sh dark sepia fox
Artistic ERIOL sh burmese fox
08-07-2011, 17:51
zlotko87
Odp: Myszki rasowe
o jakie słodziaki :) kurde...
08-07-2011, 18:36
coralick
Blite... no toz to same slicznotki... swoja droga posiadajac psa z rodowodem chcialam zapytac ile taki mysz z rodowodem stoi??
08-07-2011, 18:44
Blite
Zdecydowanie mniej niż pies :)
Samce ok 20-30zł, samice 20-50zł, w zależności od odmiany, "dobrego koloru i typu", przodków (importy, nagrody) etc :)
08-07-2011, 18:46
coralick
A to do przejscia :D
A gdzie zdjecia zacnych myszow-panow??? Masz jakies??
08-07-2011, 19:06
Blite
Dwa ostatnie to panowie :D
Myszek ogólnie jest więcej, wybrałam te wg mnie najładniejsze :) Kilka wymaga jeszcze zrobienia nowych zdjęć, ale to czekam na słońce.
A tu moja laureatka ostatniej wystawy, samiczka z zaprzyjaźnionej hodowli, zacne Best In Show 5 :) Równocześnie otrzymała tytuł młodzieżowego championa.
08-07-2011, 20:02
goslava
fajne myszki nawet nie wiedzialam ze i myszy maja rodowody:)
08-07-2011, 20:18
kath82
A ja zakochałam się w ODROBINCE:love::love:. Jest prześliczna i przeurocza:przytul:.
08-07-2011, 21:46
katerina15
Odp: nasze zwierzaczki :)
Cytat:
Napisał shola82
A ja zakochałam się w ODROBINCE:love::love:. Jest prześliczna i przeurocza:przytul:.
A ja w Diego :love::love::love::love: Ależ ma kolorek :love::love:
08-07-2011, 23:41
rudzia1985
Ale one piekne :)
Najpiekniejsza ostatnia a ta srodkowa - swietne zdjecie :P
09-07-2011, 00:39
KarolciaK
super Myszorki ;)
09-07-2011, 07:41
coralick
Myszorki myszorkami ale gratulacje dla fotografa tez sie naleza!!!:kwiatek::kwiatek:
09-07-2011, 08:34
milenka_olsztyn
hehe nieźle:) nigdy bym nie pomyślała że są jakieś wystawy myszy i że maja one rodowody:) Bardzo ładne są ale nie zmienia to faktu że jakoś za gryzoniami nie przepadam :)
I mój Karol dziś wyszedł nawet na spacer:)
09-07-2011, 09:43
Evelyn.
milenka...karolek??... ale z niego słodziak:D... żart
nie cierpię pająków więc tym bardziej gratuluję odwagi w trzymaniu takowego pod dachem
09-07-2011, 10:00
milenka_olsztyn
Nie no słodziak to on jest bez dwóch zdań:) na dodatek klientki go uwielbiają i jak przychodzą pierwsze co zaglądają do niego i pytają jak się ma :D
09-07-2011, 11:49
xsunnyolciax
na spacer? :placz: ja zawału zaraz dostanę. arachnofobia to zdecydowanie nieżyciowa rzecz. Milenka, zazdroszczę odwagi ;)
09-07-2011, 11:53
rudzielec
aaaaaaa!!!!!! boze ja mam arachnofobie, umarlam chyba swedzi mnie wszystko... nie ale tak szczerze to naprawde ciezko mi sie z tym zyje. :(
09-07-2011, 12:09
xsunnyolciax
szczegolnie teraz jak jest cieplo, okna otwarte (mam moskitiery zeby nic nie weszlo) ale i tak się wciśnie coś drzwiami albo inaczej i to jest masakra. Mam ładny ogródek, ale nie wychodzę do niego, bo wiadomo, między krzaczkami są pająki. Do lasu nie chodzę bo tam to aż się roi. To jest bardzo uciążliwe, ale ja nie potrafię :placz: teraz idę do klasy biologiczno chemicznej, a tam są jakies wyjazdy na zielone szkoly, robi sie 'sekcje zwlok' zab i pająkow, więc mam nadzieję, ze jakos pomalu sie wylecze z tego, zobaczymy.
09-07-2011, 14:09
Blite
Uo, cudo :D Sama pająka bym nie chciała, boję się ich i brzydzę, ale zza szybki mogę pooglądać zwłaszcza, że potrafią być na prawdę w ciekawych umaszczeniach (tak to się nazywa u nich?)
Myszki i fotograf dziękują :)
A tu kilka fotek z dzieciństwa już dorosłych ostatnich miotów:
Samiczka Artistic G... short hair blue burmese fox
Druga samiczka Artistic G... short hair blue burmese fox
Samczyk Artistic G... siamese blue point fox
Maluszek w wieku 13 dni, samczyk short hair satin blue/lilac burmese fox
Samiczka Artistic HOLY BELL short hair black fox w wieku 9 dni
09-07-2011, 17:40
xsunnyolciax
Jej, jakie słodkie myszki :love: zakochałam się, a te maleństwa jakie piękne ;) no i pierwszy raz widzę czarną :D słodka jest.
09-07-2011, 19:11
coralick
Sa boskie!!! Chce myszki... ale niestety to niemozliwe :( mialam kiedys szczurke... biala z czerwonymi oczkami... tak mi sie zaraz przypomniala :placz:
09-07-2011, 21:13
kath82
Milenka ale Ci Karolek wyrósł, ma przepiękne kolorki:), a klientki pewno sprawdzają czy jest bezpiecznie tzn. czy nie nawiał gdzieś;). A ja w przeciwieństwie do Was kochane uwielbiam gapić się na pająki, zwłaszcza przez szybę:P.
Blite myszorki rewelacyjne, fotograf również:ok:.
A to mój księciunio, który wszędzie wtyka swój nochal:D.
dokladnie ;D gdzie nie pojde z nia to mysla ze mam zabawke a dopiero po chwili mowia o matko to sie rusza to pieseczek haha ;P
10-07-2011, 09:36
rudzia1985
Moja siostra sprzedaje dwuletniego Husky'ego :(
Nie ma sie kto nim zajac bo ona w Dani siedzi, maz jej pracuje w zakladzie karnym ale stwierdzil, ze on psa nie chcial i sie nim zajmowac nie bedzie a syn jedzie teraz na wakacje do ojca ( biologicznego ) i pies siedzial by sam.
Rodzice zas moi maja juz jednego psa wiec drugi to ciut by bylo za duzo, szczegolnie takiego duzego.
Gdybym miala domek jednorodzinny to bym go wziela...Normalnie zal mi psa :(
10-07-2011, 11:20
kath82
Życzę aby trafił w dobre, kochające ręce:*. Mój to alaskan malamut, taki przerośnięty husky:D. Dorota fajniutki piesiorek:love:.
10-07-2011, 11:22
Blite
Malamut? No popatrz, po tej perspektywie zdjęć nie poznałam, wydawał się szczuplutki (jak na malamuta, choć na hasiora trochę masywny na pysku). Tym bardziej kocham, rudego malamuta jeszcze nie widziałam :D
10-07-2011, 11:34
coralick
Mnie tu pewno zlinczujecie... ale zawsze sie zastanawialam dlaczego ludzie nie maja wyobrazni??? Zycie toczy sie po swojemu i czasami nie mamy wyboru, ale sa przeciez sytuacje w ktorych mozna pojsc albo w prawo albo w lewo!!
10-07-2011, 12:01
kath82
No malamutek, zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia:love:. Gdy byłam pierwszy raz na nartach to najpiękniejsze z całej tej wycieczki było spotkanie z tamtym pieskiem. Od tego czasu chorowałam na tę rasę, nasz jest już z nami 8 latek, ale czasami zachowuje się jak szczeniak;). Wrzucam jeszcze zdjęcie z zimy widać go mniej więcej w całości:). Jak byliśmy go odebrać to też się zdziwiłam, że jest rudzielec, w zimie wchodzi w brąz. Był jedyny taki w hodowli, pierwszy od 3 pokoleń, jego prababcia była ruda. Musiał być mój:love:.
10-07-2011, 12:08
Blite
Oj tak, już rude hasiory mi się podobały najbardziej, malamut jest równie piękny!
10-07-2011, 12:09
rudzia1985
Piekny...Ja uwielbiam rase husky'ego i malamuta :)
Z rudo/brazowymi malamutami juz sie kiedys spotkalam a moja siostra tez ma rudzielaca :)