-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Maremi znajomi, rodzina:)
Coralik znam ten bol;p ja jestem tylko zelowa;p ale lewa łapka- cud, miod malina:D a prawa...katastrofa... znaczy teraz coraz lepiej:) Juz mi tyle powietrza nie podchodzi, bo dokladniej i lepiej odtłuszczam i w ogole przygotowuje pazurka:) ale jednak samej sobie prawą łapke trudniej zrobić:)
Sztynka to tak jak ja:) Pierwsze zrobilam mamie:D katastrofa:P ale im wiecej robilam i czytalam forum to bylo lepiej:) Teraz calej rodzince robie:P rodzince oczywiscie za free:) Czasami coś tam mi dają, chociaż nie chcę to wcisną bo wiadomo, mateialy kosztuja. Ale klientkom normalnie;)
MalutkaIstotka kochana nie martw sie:) Tak jak Ci napisałam, skórki ładnie wyglądają:) A komentarze? Ludzie zawsze byli, są i będą złośliwi i chol#$%^e zazdrośni.... W dzisiejszym świecie są ludzie którzy zawsze będą zazdrościć, bo komuś się coś udaje... Nie martw się i rób swoje to, co kochasz i co Ci dobrze wychodzi:)
-
Patii a mi to jak po grudzie... lewa gfra gitara a prawa az sie czasami beczec chce :(
-
Coralick....ja dwa dni temu zrobiłam prawą rękę i ju mam zapowietrzenia:(
Nie martw się,to sie zdarza wielu osobom.Głowa do góry:)
-
no tak ja wiem, ale to strasznie frustrujace bo mi nie ma kto zrobic :(
-
A daleko do tej Twojej Zielonej Wyspy?:):)
-
no bedzie ze 2,500 km... :)
w sumie moge isc do jakiegos salonu ale ja bym chciala sama. myslalam ze zle przygotowuje plytke, ale robie kolezankom i one nie maja zapowietrzen wiec to chyba wina zlego klepania :(
-
Coralick:aty:nie Tobie pierwszej się to zdarza,miej litość i nie katuj się:D.Ja wiem,że to denerwuje,ale co...trening czyni mistrzem:ok:
-
Robiłam przedwczoraj króciutkiego frencza , dzisiaj na prawej ręce na wskazującym już mi odłazi od wolnego brzegu. W ogóle miał być króciutki bielutki frenczyk, nie mogłam sobie poradzić lewą ręką z tym rzadkim żelem i musiałam zrobić takim mleczno-białym gęściochem. Niestety, możemy tylko pozazdrościć dziewczynom oburęcznym :)
-
Coralic ja takze jestem na Zielonej Wyspie :) Zapraszam do siebie na kawe, pogaduchy i pazurki, dopiero sie ucze, ale krzywdy bym Ci nie zrobila hehe :) :*
-
samaron różnie to bywa, czasem nie ma wcale zapowietrzeń, czasem się pojawiają bardziej i rzadziej myślę że to problem materiału ?? albo faktycznie może czasem się zapominam i źle masę nakładam ?? :(
muszę nad tym popracować.
-
Mam pytanie, jak wiecie jestem poczatkujaca i dopiero sie ucze. Ostatnio zrobilam zelowe paznokcie kolezance na naturalnej plytce. Nastepnego dnia byla w stanie wszystkie zdjac :O odchodzily z lekkoscia przy podwazeniu. Dodam, ze jak na moj gust nie popelnilam bledu, staralam sie o niczym nie zapomniec. Jako ze sie ucze nie spieszylam sie by zrobic najlepiej jak potrafie. Pytanie moje jest czy jest to mozliwe, ze u niektorych plytka jest tak zbudowana, ze zel odchodzi ? Wczesniej miala na tipsie zrobione i wytrzymaly 3 tyg. I jeszcze jedno, moja siostra chodzi do profesjonalistki od 3 lat, i jej zelowe paznokcie na naturalnej plytce trzymaja sie tydzien :O za kazdym razem. Uslyszala od tej pani, ze to wina jej plytki. Czy jest taka mozliwosc ????
ps. zalaczam zdjecie tych pazurkow, ktore ostaly sie jeden dzien, jesli to w czyms pomoze :)
-
Odpowiem na to pytanie Maremi na tyle ile ja wiem:)
Ostatnio tez probowalam zażelować sobie naturalki i ze tak powiem.. klapa... żel mogłam po jednym dniu ładnie ściągnąć przy podważeniu;p
W sumie pierwsze pytanie powinno być czy żel został na wolnym brzegu zawinięty lekko pod paznokieć? Tzn czy wolny brzeg był otulony żelem? Jeśli nie to w sumie to MOZE byc przyczyną. więcej mi się nie nasuwa...
W sumie ja na swoich naturalkach mmiałam tak, bo jedną łapkę otuliłam wolny brzeg, a w drugiej zapomniałam bo się spierszyłam juz.. Tak gdzie była koncowka otulona żelem wszystko zaraz zlazło.. A tam gdzie zapomniałam zaczeło sie zapowietrzać i schodzić po 3 dniach dopiero... nie wiem czemu...
Najlepiej jak sie robi naturalki, podłożyć formę i chociaż 1-2mm przedłużyć... Własnie jednego przy naturalsach przedłuzałam, bo złamałam sobie, i ten przedłużony nic! Beton po prostu a był może włąsnie 1mm przedłużony... Nie chcial odejsc wiec piłowałam:D Tez w sumie nie wiem czemu tak mi sie stalo... jak przelduze na tipsie sobie, to trzymaja jak głupie... a tu na naturalsach wszystko zlazło..
-
no tak ale z tego co wiem to nie kazdy zel jest odpowiedni na naturalna plytke. sa zele easy off i te podobno sa odpowiednie. inne bez praedluzenia i tak zejda czy chcesz czy nie. plytka paznokcia jest gietka i sie najnormalniej nie trzyma, a tips jest twardy.
-
Maremi jedno co widzę u Ciebie do czego bym się przyczepiła, to zarośnięte skórki u klientki. Powiększyłam fotkę i oczy mnie nie mylą szczególnie fakulec u lewej dłoni widać. Zajmij się skórkami porządnie, bo nie trudno o zalanie. A co do naturalsów, to ja mojej wspólniczce w tamten czwartek robiłam i już od dwóch dni nie ma jednego pazurka, chociaż jej podwinęłam i otuliłam ładnie wolny brzeg, tyle, że ja mam podejrzenie, że pod moją nieobecność ząbki były jechane i tak się to stało.
-
To bylo robione bez zajmowania sie skorkami, na wyrazna prosbe kolezanki :( dwojka dzieci czekala na nia, wiec skorek nie tknelam, bo sie spieszyla...
Dziekuje slicznie dziewczyny za kazda wasza opinie na ten temat :*:*:*
-
Ja tez jestem za,zeby zrobic przedluzenie nawet o milimetr - i wtedy powinno sie wszystko ladnie trzymac:)
-
skorek nie trzeba wycinac a odsuniecie nie zajmuje wiele czasu . zwroc uwage na grubosc pazura juz po nalozeniu zelu ... jak za cienko tez niedobrze .... i staraj sie raczej ( zalezy czy trojfazowki masz czy jedno ) bonder/pierwsza warstwa cleara--> lampa , druga cienka warstwa cleara ( taka doslownie bardzo ) i lampa , potem trzecie i na to ozdobki i lampa ( tylko wiadomo z kazda warstwa ciut od skorek zeby buly sie nie zrobily .
ja mialam taki problem z frenchem na naturalkach ... i teraz zrobilam ze na bond dalam jeszcze cienka warstwe zeby juz wczesniej zalac ten nieszczesny wolny brzeg i dziala ;) a wczesniej zdarzalo sie ze biel odpryskiwala :/ choc z brokatem nigdy nie mialam problemu .
a co do tego czy odpowiedni czy nie ... widac od razu czy pazury sa z natury takie mega twarde ( wtedy normalny powinien byc ok ) jesli sa gietkie i wogole to lepiej easy nalozyc ;)
-
coralik mi easy off w ogole nie pasuje... juz zaraz jak skoncze pazurki to widze powietrze... mam easy off od Doberka z I-nails.
W sumie może być, że dałam za cienko sobie... ale tez nie chciałam zbyt grubo żeby nie mieć przesadzonych:P
sztynka masz racje, tez teraz zuważyłam że skórki nie są odsunięte:)
Maremi kochana, nawet jeżeli klientka nie ma czasu i dzieci na nią czekają, musisz odsunąc skórki..Nie musisz wycinać, ale takie trzeba odsunąć.
Ty musisz swoją pracę wykonać dobrze, i pomimo że 100razy zrobisz dobrze, ludzie Cie pochwalą, to 1 raz zrobisz na prośbę klientki "źle" i ludzie obgadają. A pamiętaj, że ludzie zawsze dłużej pamiętają że coś "źle" niż dobrze;)
Nie obraź się na mnie, że to napisałam:* Ja sama miałam taką sytuację i kilka dziewczyn poszło do innej, pomimo tego, że robiłam na wyłączne życzenie klientki..
Basiu moje nie są ani twarde, ani miękkie:P Takie średnie;)
-
tylko ogolnie nie wiem ale moim zdaniem ciezko pod dluzszego naturalsa podlozyc idealnie forme . sprawdzi sie to przy krotkich ale czy dlugie ?? nie wydaje mi sie ;)
-
No ciężko jest pod naturalsa, bo on juz ma swoj jakiś "tor wzrostu" ukształtowany i jakiś tam sobie tunelik:P
Ja akurat na swoich mam tunel taki w miare...:) Ale w sumie Basiu pod przedłużenie o 1mm można tak forme nawet przy dluzszym podpasować, ze ona nie musi iść idealnie tak jak przedłużając króciutki do fajnego, długiego:) Przynajmniej ja przy przedłużce o ten 1mm nie przykładałam większej wagi do tego czy linie idą tak jak mają prosto, tylko tak, żeby mi się uskok przy formie i wolnym brzegu nie zrobil ;) Ale to tylko moje zdanie:)
-
maremi ja ostatnio często robię żel na naturalkach i u każdego inaczej się trzyma, a robię wszystko tak samo ;) Np. bratowej wytrzymuje od uzupełnienia do uzupełnienia, a koleżance z solarium na drugi dzień potrafią odchodzić przy wolnym brzegu... I z tą koleżanką różnych rzeczy i technik już próbowałam i wnioski mam podobne jak dziewczyny tu napisały - jak się przedłuży choć 1 mm to trzymają się ładnie. Teraz chcę jeszcze kupić hybrydy i spróbować na niej, bo ona rzeczywiście ma dość miękką płytkę i może to to ;)
-
Zastosuje sie do Waszych porad i dam Wam znac czy jest poprawa, kurcze :) wielkie dzieki za ten spory odzew na moje pytanko, wielka buzka :*:*:*
-
wisienkakwspz Kochana ale ja nie jestem pewna, czy hybrydki wzmacniają paznokcie czy tylko dają ładny kolor?
Easy off i zwykle na pewno powoduja ze paznokiec jest twardszy, ale czy hybrydka spowoduje, ze bedzie twardszy?
Jak źle myślę to mnie poprawić i zbić:P
-
Czesc dziewczyny powiedzcie mi czy kiedy klade akryl (kamuflarz z koncowka brokatowa) to powinnam najpierw zrobic szkielecik clearem a na to nalozyc kamuflarz i koncowke brokatowa czy tylko przedluzyc plytke kamuflarzem i polozyc brokat???Sorki moze to glupie pytanie ale mam nadzieje ze napiszecie jak powinnam to zrobic zeby bylo dobrze.
pozdrawiam
-
Rozne dziewczyny, rozny sposob robienia paznokci akrylowych :)
Jedne robia ze szkieletem, co pozniej ulatwia prace a drugie robia odrazu cover. Sama musisz sprobowac, ktora wersja lepsza :)
Mozesz poczytac tu:
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
albo obejrzec filmiki
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html