-
Odp: Matura ustna - pomocy!
nie zapeszajac.. mysle ze zdałam na spokojnie ten angielski...
pisałam troszke kali jeś kali pić ale nie wazne :D
dwa listy do napisania wiec prosta sprawa.. nie to co jakies podanie na uniwersytet czy reklamacja ;]
a teraz weekend odpoczynku i we wtorek ustny angielski.. pos*am sie w gacie chyba... :huh:
-
-
dacie radę, ustna trudniejsza, ale ważne, żeby nerwy opanować, bo inaczej można dużo zapomnieć :przytul:
-
A było czytac lektury?:):D,
Nata moze i nie charakterystyka, ale generalnie o Justynie,skrot myślowy głupi, soooryyy
Zdacie zdacie laski, na pewno tylko na ile procent mozecie się zastanawiać, ale jestem przekonana, ze mature już macie w kieszeni:ok:
Wstepne wyliczenia mojego dziecka, calkiem zalamanego:
polski na 80% podstawowa matma na 90% rozszerzona matma niestety na 40%
czekam na niego co mi powie o angielskim,ktory jest dzisiaj- tez pisze rozszerzony i podstawowy
Moje dziecko zyskało nowy przydomek"Jarzyn" :skacze: nie chwaląc się samiśmy go tak nazwali:skacze:
przyłazi po tych maturach siada na krześle, nie reaguje na bodźce, patrzy w okno dwie godziny bez ruchu i tylko patrzeć jak mu będzie leciała ślina z kącika
Doooobrze, dooooobrze. Stres jest imannentną częścia życia:D
-
matko Kuraaa teraz to jak podałas jego procenty to az wstyd mi :torba:
-
mi też wstyd:D
ale te 2 godziny po maturze to ja miałam podobnie tylko ja siedziałam i odświeżałam strone z wynikami :D
-
Dziwicie sie :D
Jak Kura gna go pazurami do nauki to sie chlopak wystrzaszyl i musial zdac :P :)
Ale tak na powaznie to wierze, ze zdacie wszystkie :ok: Jestescie zdolne i to najwazniejsze !
-
po dzisiejszym sądzę, że nie jestem na aż takim niskim poziomie z angielskiego jak myślałam ;p a w poniedziałek mam ustny, ;D
-
Rudzia, nie gnam...., no dobra, gnam, ale tylko w ten sposob, ze mu net odłączałam i z nudów zerkał w testy(ale dwa tygodnie przed maturami dopiero, przysiegam)
Ja Wam powiem dziewczyny tak, nie zanizajcie nawet wstepnie liczac procentów swoich wyników, choc to moze dobra metoda:) potem jest mile zdziwienie. :)
Moj syn musi miec 800 punktów zeby sie dostac na kierunek, ktory wybrał na uczelnie,ktora rowniez wybrał.. na razie poległ, ale jakie to ma znaczenie... Wazne zeby zdac, a potem... coś sie wymyśli(acha, procentów z angielskiego jego jeszcze nie znam, wylaczył telefon, pewnie zawisł jako "Jarzyn" na jakims slupie w miescie:D Dynda, telefon mu z kieszeni wypadł, a wiatr mu poły galowej marynary rozwiewa:skacze:)
-
Angielski ustny jest łatwy :ok:
-
to i ja dołączę do was:) mam juz za sobą polski ustny prezentacja: miłosc do kobiety jako siła twórcza i destrukcyjna i wam powiem ze nigdy w zyciu sie tak nie trzęsłam:/ to było straszne, tzn samo mówienie bo zapominałam fragmentów i co chwile była cisza, troche pomieszałam słowa ale tego komisja niewiedziała. Pytania były lajtowe:) z życia: czym dla mnie jest miłość i jakie są rodzaje miłości, z jaka historia bohaterów utożsamiam sie najbardziej(wybrałam romeo i julię:D) oraz jaka była Łęcka w stosunku do wokulskiego i jaka figurke miała w swojej sypialni:P Stes mnie zjadł totalnie ale komisja widziała chyba ze umiem prace i z tych nerwów tak wyszło bo rozmowa poszła fajnie, wszyscy sie smialismy czasami bo powiedziałam ze miłosc moze byc do gitary, psa i kota :D hehe a co sie okazało?? 20/20!!! wiec nawet jak sie zatniecie nie ma co na zapas przezywac :) komisja to tez ludzie:)
---------- Dodano o godzinie 18:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:25 ----------
kura a jak sie oblicza te punkty? chyba chcialas napisac 80 a nie 800 ?:PP
---------- Dodano o godzinie 18:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:26 ----------
pewnie zaraz zapytacie czemu miałam dzisiaj ustny polski, a jutro angol - w niedziele a dlatego ze w mojej szkole tak wymyślili:( wszyscy sa zdziwieni... ale chociaz szybciej to za soba bedziemy miec...
---------- Dodano o godzinie 18:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:28 ----------
a co do Ciebie Natalia jesli chodzi o polski to witaj w klubie, mam identyczne odczucia:( zawaliłam wypracowanie całkowicie... jestem załamana i jak zalicze to za rok bede poprawiac bo az wstyd:( duzo osob mówiło i nawet nauczycieli ze temat był bardzo trudny:( ajj...
-
u mnie w szkole też dzisiaj ustny polski był a jutro angielski i rosyjski. No ale u mnie to szkoła zaoczna.
a kupowałaś wyborczą ?? było mniej więcej opisane co powinno być w wypracowaniu, niby nie oficjalnie ale podobno co roku trafiają.
Ja byłam pewna że zawaliłam a sie okazało że napisałam bardzo podobnie jak było w wyborczej, wiadomo jakieś błedy bedą na 100% ale ja na wiele nie liczyłam , poszłam postrzelać :D
-
nie kupowałam ale z tego co mi dziewczyny mówiły co jest w kluczu to mam prace nie na temat :( aby zdać chociaż, te wyniki mogłyby być troche wczesniej a nie 30 czerwca dopiero :/
-
wiesz oni dają punkty za wstęp, rozwinięcie, zakończenie, akapity, czytelne pismo itd więc tak czy siak jakies punkty się złapie :D napewno zdasz wystarczy 21 punktów
-
ale jak praca jest nie na temat to juz nawet do konca nie czytaja i dają 0 pkt.
i dla mnie tez głupota ze tak późno te wyniki... ustne od razu - to zrozumiałe.. i na poczatku czerwca powinny byc odpowiedzi.. a nie na koncu ;/
-
wiesz co wydaje mi się z tym nie na temat to że jak każą napisać o czerwonym kapturku a ktoś o smerfach albo muminkach napisze. A to czy ktoś trafi w klucz to loteria tak na zdrowy rozum :D Mi polonistka rok temu mówiła że nawet jak nie bede wiedzieć co to za lektura czy coś to żeby pisać , pisać, pisać pamiętać o stylistyce, akapitach no i ilości słów, że zawsze jakieś punkty wpadną.
-
staralam sie pisac o tych fragmentach, streszczac, jakos interpretowac ale jak sie o całosci nic nie wiedziało to i tak du*a blada... mam nadzieje ze zdam, załamka, na probnej 70% a teraz sie modle zeby zaliczyc :/ matura jest nieprzewidywalna :PP
---------- Dodano o godzinie 20:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:53 ----------
jak egzaminator bedzie czylam moja prace to sie usmieje, aż mi wstyd, co on sobie o mnie pomysli? ze jakis jelen ta mature pisał chyba:D
-
ja też nie czytałam tej granicy :D ale tam w gazecie pisali że chodziło o pokazanie justyny ze strony każdego z bohaterów, jak ją widziała matka zenona, zenon i ta elżbieta o ile dobrze pamiętam. Ze każdy ją widział inaczej itd.
-
to to niby mam, ale nie napisałam o aborcji i nie odniosłam sie do całosci lektury :P
-
akurat w wyborczej bynajmniej nie było ani słowa o aborcji:D Ja też nic nie napisałam o tym :D nie stresuj się zdasz na bank :D
-
teraz to i tak juz po ptakach, zostaje tylko czekac, co bedzie to bedzie:)
-
Nie Malyyyna, chcialam napisać 800:)
Zalezy na jaki kierunek i jaka uczelnia, wzóry obliczenia punktacji na rózne uczelnie są rozne
-nie mylmy jej z punktacja maturalna, bo po maturze wypadałoby się gdzies dostac:)
na AGH na studia inzynieryjne tak sie liczy się mozliwa punktację np z matematyki
( okresla to dokladnie wzór ale nie wiem jak mam zapisac sigme na kompie, wiec opiszę)
W uproszeniu: punkty otrzymane na maturze z matematyki, z poziomu podstawowego mnozy się przez cztery, ale napierw przelicza się je na wynik procentowy, czyli: jeśli z matmy mozemy otrzymać 50 punktów, to nam to daje 100% zaliczenia przedmiotu na poziomie podstawowym
. Pomnozone razy cztery daje nam wynik punktowy(400),
Języki: podaje się procentową liczbę rzeczywistą, czyli.. mnozy sie razy jeden:)
z sumy tych wskaźnikówz przedmiotów wymaganych na daną kierunek
wychodzi nam wynik końcowy, na robotykę bądź mechatronikę-wieść -gminna głosi, to 800 punktow
Ale tak jak mówię,każda uczelnia ma własny schemat liczenia punktacji
Oczywiscie są takie uczelnie, ktore przyjmują z otwartymi ramionami po uzyskaniu minimum na maturze, ale nie o takiej uczelni badz kierunku tu mowa.
-
aha bo ja sie spotkałam z tym ze trzeba miec 80 pkt rankingowych własnie :)
-
Cytat:
Napisał
Malyyyyna
staralam sie pisac o tych fragmentach, streszczac, jakos interpretowac ale jak sie o całosci nic nie wiedziało to i tak du*a blada... mam nadzieje ze zdam, załamka, na probnej 70% a teraz sie modle zeby zaliczyc :/ matura jest nieprzewidywalna :PP
---------- Dodano o godzinie 20:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:53 ----------
jak egzaminator bedzie czylam moja prace to sie usmieje, aż mi wstyd, co on sobie o mnie pomysli? ze jakis jelen ta mature pisał chyba:D
no to widze ze 100% takie same uczucia :)
i tez sie wstydze jak ktos bedzie czytał ta moja prace ;P
całe szczescie ze to nie moja polonistka ani nikt ze szkoły .. to dopiero byłby wstyd..
ciesze sie ze chociaz pamiałam nazwisko zenona i justyny :D
aaaa Malinko opowiadaj jak angielski ustny i jaki miałas zestaw :D a nóż wylosuje taki sam :haha:
-
ja nawet nazwisk nie hehe angol dobrze poszedł aż sie niespodziewałam, wylosowalam zestaw 8 obrazek to samolot i ludziena powietrzu, przestraszyłam sie bo zapomniałam jak jest samolot:D rozmówki były banalne:)
uzyskiwanie informacji
miałam poinformowac kolezanke ze mam nowego chłopaka, gdzie go poznałam i ile go znam i zapytac czy ona chce jego zdjecie zobaczyc
relacjonowanie
jestem na wakacjach na wyspach owczych :D(powiedziałam ze w ciepłych krajach bo nie wiem jak sa te wyspy po ang:P) i co mi sie w tym miejscu podobalo, jakie sa moje odczucia i dlaczego wybrałam to miejsce
negocjowanie
znajomi chcieli jechac na mazury na 2 dni miałam sie z tym niezgodzic i dlaczego, zaproponowac cos innego i wyrazic zadowolenie z zaakceptowania pomysłu :)
19/20