mnie rowniez sie nie podoba brak usmieszku i wydaje mi sie ze do tej reki nie pasuje taki odcien wyglada tak plastikowo
Printable View
mnie rowniez sie nie podoba brak usmieszku i wydaje mi sie ze do tej reki nie pasuje taki odcien wyglada tak plastikowo
najprostszym sposobem na wykonanie równego frencha, jest stworzyć sobie pomoc z kamuflażu :P
tak jak wcześniej dziewczyny napisały robi się swojego rodzaju jajeczko z kamuflażu a później french to już tylko kwestia dociągnięcia tu i ówdzie :P czasami lepiej dawać 2 warstwy białego żelu cieńsze, bo po 1 warstwie można zobaczyć gdzie trzeba dociągnąć :) częstym sposobem jest też metoda że tak powiem dwóch pędzli :P jednym malujemy na oko linie uśmiechu dość głęboką a drugim pędzlem zmoczonym w cleanerze pozniej wyrównujemy sobie wszystkie niedoskonałości
no i cwiczyc,cwiczyc,cwiczyc....
powiem szczerze ze ja robie frencza tylko patyczkiem takim jak sie stosuje do odsuwania skórek, oczywiscie tą ostra częścią, nie wyobrażam sobie robić tego pędzelkiem :)
oczywiście podstawą jest tak jak mówiłyście kamuflaż, bo gry ładnie sie go połozy to frenczyk wychodzi śliczny.
no a ja szczerze robienie frencha patyczkiem,bez pedzelka sobie nie wyobrazam:huh:
to chyba kwestia przyzwyczajenia, kilka lat już tak robię i szybciutko mi idzie i bez żadnych komplikacji, nie muszę przecierać suchym pędzelkiem bo nie robią się smugi ani nic :)
ja na poczatku robilam pedzelkiem ale mi nie szlo, teraz robie patczyczkiem :)
mysle, ze lepiej poswiecic wiecej czasu i nauczyc sie robic frenchyka recznie niz uzywac tipsow french :)
ale jak kto woli :)
zwykłym pędzelkiem, czasami sondą poprawię :)
dalszą dyskusję toczymy w temacie: http://forum.wzorki.info/przedluzani...a-frencha.html
zapraszamy