moj z eclair idealny. nie miałam z nim jeszcze problemow. odbija zawsze tak jak chce.
Printable View
moj z eclair idealny. nie miałam z nim jeszcze problemow. odbija zawsze tak jak chce.
u mnie kolejna odsłona
Załącznik 71905 Załącznik 71906
Dziewczynki, czy któraś z Was próbowała odbijac na wzorkach z konada? Widziałam filmik na YT jak laska na hybrydkach odbiła konada i do tego wzorku przyłożyła folię i wzorek z folii odbił się tylko na stempelku. Tylko nie wiem czy ona użyła tego specjalnego kleju czy lakieru do stempelków. Może któraś z Was już tak próbowała zrobić?
Co do lakieru to nie próbowałam.
Ale ten wzorek można pedzelkiem cienkim zamoczonym w kleju 'malnąć'
dziewczyny a czy folię pokrywacie samym nabłyszczaczem, czy zabezpieczacie jeszcze jakoś, bo u mnie nabłyszczacz twardy cały popękał i płatami odchodził razem z folią, a taki do hybryd odchodzi od brzegów paznokcia :/:
a o jakich paznokciach konkretnie mówisz ? opisz krok po kroku
tradycyjny żel, zbudowany i opracowany paznokieć, na matowy i odtłuszczony nakładam klej do folii, czeka aż wyschnie, odbijam folię punktowo (nie cały paznokieć), czekam jeszcze chwilę i nakładam żel nabłyszczający, folie i klej mam z indigo
spróbuj 2x nabłyszczacz i dokładnie otulac wolny brzeg. Mozesz nawet robic po jednym pazurku, na spokojnie.
wypróbuję dwa razy nabłyszczacz przy okazji i zobaczymy co z tego wyjdzie, dzięki :)
Mam nabłyszczacz którego po utwardzeniu nie trzeba przemywać, mogę na niego nałożyć kolejną warstwę czy zmatowic i dopiero druga? Choć to brzmi trochę bez sensu bo przy matowieniu jakaś jego część sie zetrze :huh:
mozsz nalozyc bezposrednio druga warstwe
Na kursie uczyli mnie, że nie nakłąda się warstwy na nic co jest blyszczace i pozbawione warstwy dyspersyjnej. Dzięki :)
generalnie tak, ale u mnie smiga bez problemow :)
Tak wszystko ładnie się odbija tylko musisz szybciutko przyłożyć folię. najlepiej jeśli wzór jest grubszy a nie drobne płatki kwiatków na przykład
http://images64.fotosik.pl/184/6e46b8e5fac0c7dbmed.jpg
edytakon odbijałaś na klej czy lakier do stempelków?
Kiedy konadowy lakier był jeszcze mokry szybciutko przyłożyłam folię
Czy wszystkie folie dostępne na allegro odbijają się dobrze? Chce zakupić pare na probe i nie mogę się zdecydować które. Poleca któraś z was jakiegoś konkretnego sprzedawcę?
Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalka
Kupowałam u tej Pani,folia odbija się jak złoto,żadnych problemów.
Folia transferowa shellac gelish lakier hybrydowy (3914990213) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ja nie igarniam tych folii juz nawet kupulam w indigo zestaw paint gel i dalej mi sie tylko male fragmenty odbijaja.
klej i po problemie
Ale klej na hybryde?
oczywiscie, przemyć i klej i folia.
To zamawiam i testuje
jaki klej polecacie?
ja mam folie i klej eclair i nie mam problemu. wszystko się dobrze odbija. nie próbowałam innych wiec sie nie wypowiem.
KLEJ DO FOLII TRANSFEROWEJ (3920036331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Podłużna buteleczka bez żadnych napisów.
jaki klej polecacie ????
dwa posty wcześniej dziewczyny pisały jakie kleje, ja od siebie mogę jeszcze dodać indigo
czytałam ale linki juz nie aktualne sa do nich wiec zadałam pytanie o firmę najlepiej bp linki sie przedawniaja
no z tymi linkami to fakt ;) ja mam indigo, innego nie próbowałam, bo ten się sprawdza
Dziewczyny a jakie jest najlepszy sposób na przyklejenie folii na hybryde? :)
aduchaa polecam klej z SPN. nadaje się zarówno na hybrydę jak i akryl oraz żel :)
https://www.spn.pl/pl,a1297,forever-foil-glue.html
klej jest w buteleczce biały, ale po nałożeniu na paznokieć staje się przezroczysty i właśnie wtedy kiedy stanie się przezroczysty odbijamy szybko folię :)
a folie przykrywamy czym? finishem od razu czy warstwa zelu ?
Hej dziewczyny mam taki problem posiadam klej do foli z Indigo, po odcisnieciu foli i po pokryciu jej topem po jakims czasie ta folia odchodzi dlaczego? dodam ze po odcisnieciu na warstwie dyspresyjen jest wszystko ok tylko ze nie na wszystkich typach zeli czy hybryd nie odbija sie dobrze dlatego wolalabym uzywac klej. Pomozcie
Witajcie Dziewczynki! Wracając do tematu folii dołączam się do pytania. Ogólnie jestem nowa w temacie :) Czym zabezpieczacie folie na hybrydzie? Używam lakierów semilac (pazurki robię na użytek tylko własny i znajomych) a na ich warstwie dyspersyjnej nie da się odcisnąć folii bo jest zbyt śliska. Do tego celu muszę użyć kleju. I muszę przyznać ze kompletnie nie mam pojęcia czym potem pokryć folię bo wiadomo ze od topu potem wszystko odłazi. Pomalowałam nawet zwykłym lakierem bezbarwnym i końcówki też starte po niespełna jednym dniu. Macie dziewczyny jakiś dobry patent na to? Możecie mi napisać jak robicie to krok po kroku?
Dziękuję z góry za pomoc :)
Ja polecam folię 3d z efektem halo z Dolce Vita Nails.
Np. coś takiego:
DV FOIL- SET 22
Ogólnie mają fajne wzory.
Hej, dziewczyny mam problem z folią transferową na żelu.
Zaaplikowałam klej do folii transferowej na zmatowiony żel, czekałam aż wyschnie (zmienił kolor) i dokładnie odbiłam folię na paznokciu, na koniec wykończyłam nabłyszczaczem.
Jednak po dwóch dniach nabłyszczacz i folia zaczęły się ścierać, dodam że mam sprawdzony nabłyszczacz i ścieranie z kolorowego żelu nie miało miejsca.
Macie jakieś sprawdzone sposoby by tak się nie działo??
Może na folię nałożyć cienką warstwę jednofazowego żelu i potem nabłyszczacz?? <- może któraś już tak próbowała??
Bardzo proszę o pomoc
Znacie już nasze folie transferowe? :)
FOLIE TRANSFEROWE
---------- Dodano o godzinie 10:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:16 ----------
http://pliki.wzorki.info/images/U5n6v.png