moj z eclair idealny. nie miałam z nim jeszcze problemow. odbija zawsze tak jak chce.
u mnie kolejna odsłona
Załącznik 71905 Załącznik 71906
Dziewczynki, czy któraś z Was próbowała odbijac na wzorkach z konada? Widziałam filmik na YT jak laska na hybrydkach odbiła konada i do tego wzorku przyłożyła folię i wzorek z folii odbił się tylko na stempelku. Tylko nie wiem czy ona użyła tego specjalnego kleju czy lakieru do stempelków. Może któraś z Was już tak próbowała zrobić?
Ostatnio edytowane przez akacyjka86 ; 09-09-2013 o 22:30
Co do lakieru to nie próbowałam.
Ale ten wzorek można pedzelkiem cienkim zamoczonym w kleju 'malnąć'
dziewczyny a czy folię pokrywacie samym nabłyszczaczem, czy zabezpieczacie jeszcze jakoś, bo u mnie nabłyszczacz twardy cały popękał i płatami odchodził razem z folią, a taki do hybryd odchodzi od brzegów paznokcia![]()
a o jakich paznokciach konkretnie mówisz ? opisz krok po kroku
tradycyjny żel, zbudowany i opracowany paznokieć, na matowy i odtłuszczony nakładam klej do folii, czeka aż wyschnie, odbijam folię punktowo (nie cały paznokieć), czekam jeszcze chwilę i nakładam żel nabłyszczający, folie i klej mam z indigo
spróbuj 2x nabłyszczacz i dokładnie otulac wolny brzeg. Mozesz nawet robic po jednym pazurku, na spokojnie.
wypróbuję dwa razy nabłyszczacz przy okazji i zobaczymy co z tego wyjdzie, dzięki![]()
Mam nabłyszczacz którego po utwardzeniu nie trzeba przemywać, mogę na niego nałożyć kolejną warstwę czy zmatowic i dopiero druga? Choć to brzmi trochę bez sensu bo przy matowieniu jakaś jego część sie zetrze![]()
mozsz nalozyc bezposrednio druga warstwe
Na kursie uczyli mnie, że nie nakłąda się warstwy na nic co jest blyszczace i pozbawione warstwy dyspersyjnej. Dzięki![]()
Ostatnio edytowane przez akacyjka86 ; 16-09-2013 o 13:12
generalnie tak, ale u mnie smiga bez problemow![]()
Ostatnio edytowane przez edytakon ; 18-09-2013 o 11:46
Kiedy konadowy lakier był jeszcze mokry szybciutko przyłożyłam folię
Czy wszystkie folie dostępne na allegro odbijają się dobrze? Chce zakupić pare na probe i nie mogę się zdecydować które. Poleca któraś z was jakiegoś konkretnego sprzedawcę?
Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalka
Kupowałam u tej Pani,folia odbija się jak złoto,żadnych problemów.
Folia transferowa shellac gelish lakier hybrydowy (3914990213) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ja nie igarniam tych folii juz nawet kupulam w indigo zestaw paint gel i dalej mi sie tylko male fragmenty odbijaja.
Ale klej na hybryde?
To zamawiam i testuje
jaki klej polecacie?
KLEJ DO FOLII TRANSFEROWEJ (3920036331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Podłużna buteleczka bez żadnych napisów.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)