-
Odp: Henna
aga ja uywam henny refectocil i takze ja polecam, bezproblemu usuwa się ze skory, np tym samym czym odtłuszczałas brwi przez farbowaniem, albo spirystu i patyczkiem lekko potrzec, tak naprawde to te henne mozna zetrzec do ok 10minut po zabiegu do zera...a jesli masz broblemy z eleganckim kształtem zeby nie narobic plam to albo pocwicz sobie na kakale albo tak jak tosiaczek pisze, ja tez zreszta tak robie...nakladasz henne jak najdokladniej potrafisz a jesli tylko wyjdziesz za linie, patyczek do uszu i szybcutko scierasz:)
-
Kosmetyczka, u której miałam praktyki ścierała hennę ze skóry zwykłym kremem do golenia wars. Ładnie schodziło. Jeszcze inna ścierała chusteczkami nawilżonymi przeznaczonymi do ścierania farby do włosów ze skóry, ale średnio to schodziło, bo to chyba jest dobre jak farba jeszcze nie złapie i piekło jak się dłużej pocierało. Także polecam Wars :)
-
Ja nie wiem czym to ścierać bo nie ma takiego problemu ale wiem że refectocil ma też jakiś płyn do ścierania plam , ale czy jest dobry to nie wiem ;/
-
Najlepszy do zmycia henny jest spirytus kosmetyczny, ten płyn z refectocil niestety nie działa zbyt dobrze.
-
jesli skora nadmiernie sie ufarbuje a klientka sobie nie zyczy to plyn dwufazowy ziaji do demakijazu i wacik
3 sekundy i na skorze nic nie ma:P
moge polecic cudowna henne w kremie:love:
VENITA Henna w kremie do brwi i rzęs NOWOŚĆ (3149571434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jest boska i zeby piekny grafit wyszedl to nie trzeba jej 15 minut trzymac tylko 1-2 minutki:D
henny sa bardzo mocne farbowanie rzesek na czarno trwa ok 3 minut:D
w zestawie jest woda
uzywam tej henny od ponad roku a refectocil poszed do kosza :) sily do tej henny nie mialam
-
Agulusia nie podrażnia skóry ta henna? i jest dla alergików?
-
w zyciu zadnej klientki nie podraznila :) a dlugo na niej pracuje:)
-
Może kiedyś spróbuję :D
Ale jeszcze mam refectocil :)
-
Dziewczyny czy szybkość farbowania włosków może zależeć od wody utlenionej?
W domu używam zwykłej wody 3% i chwyta bardzo szybko. W pracy mamy ta z refecto i niby też 3 %, a czasami 10 minut mogę trzymać i wygląda nadal jakby nic nie zafarbowało...
-
Hmm dobre pytanie ;/ Ja mam zawsze tą samą wodę, z refectocila nigdy nie miałam ;/
Może jakaś lewa ta woda?
-
Pewnie, że zależy ale raczej nie od jakości tylko od świeżości. Woda utleniona często odkręcana, dużo używana traci swoje właściwości a zwłaszcza jeżeli się jej nie zakręca po przygotowaniu henny a dopiero np. po wyjściu klientki. Tej domowej pewnie tak często nie ruszasz i stąd barwi ona mocniej.
-
do tej henny co wrzucalam jest fajna woda bo jest taka kremowa/zelowa jak fryzjerska :)
Tosiaczek naprawde polecam ;) jest tania bo ja ja w hurcie za 5,80zl kupuje przy zakupie calego kartonu:)
-
Karchola i jedna i druga od razu zakręcam...ale faktycznie tej w pracy używam znacznie częściej, dzięki :)
-
A jakie możecie polecić paseczki z woskiem na zimno? Jak mam czas to podgrzewam sobie wosk ale jak nie mam to już nie jest tak fajnie.
-
Chodzi Ci o takie do depilacji twarzy? Ja miałam z veeta i z joanny takie, że tylko podgrzewasz w rękach albo w wersji dla leniwych na kranie z którego leci gorąca woda. Z joanny na pewno tańsze a jestem z nich zadowolona :)
-
-
ja byłam zachwycona henną RefectoCil dopóki nie trafiłam na klientkę z bardzo rzadkimi rzęsami, wtedy dotarło do mnie, że jednak bez henny proszkowej ani rusz... Co do henny Venita to kremowej nie miałam, tylko proszkową kiedyś i też nie była zła. A te z Allepaznokcie naprawdę są takie kiepskie?
-
Czy ja wiem, my w pracy mamy z allepaznokcie proszkowe i super chwytaja, w dodatku bardzo szybko.
A co do wody z refecto jest do kitu, świeża woda i nic nie chwyta, przerzuciłyśmy się na zwykła i trzeba w 3 sekundy zmywać bo tak łąpie :)
-
Hej dziewczyny kosmetyczki! :)
Mam do Was takie pytanie... zawsze miałam problem ze zmywaniem henny z rzęs, zawsze coś do oka się dostawało :(
Jakie są wasze metody? Z nereczką to robicie? Czy bez?
-
Ja tak, na siedząco lub leżąco, głowa klientki lekko w bok tak żeby oparła się na nerce, najpierw zmywam w dół tak jakbym ją ściągała, a pozniej domywam na boki, jeszcze nikogo nic nie szczypalo :)
-
ja wcale nie uzywam nerki, bylo to poruszane juz kilka stron wczesniej ;)
-
spróbujcie wosku bez paskowego np depileve cena spora ale robi sie super, brwi, wasik normalnie bajka :)) i przede wszystkim przykleja sie tylko do włosków, wiec jest duzo delikatniejszy i nie klei sie jak szalony do wszystkiego..
-
Poszukuje osoby ktora przeszkoli mnie z henny i regulacji peseta. W warszawie lub okolicach. Nie potrzebuje zadnego dyplomu nic.tylko chce wiedziec co i jak. Sobie czy kolezance to zrobie ale obcemu nie. Moze ktos cos wie,slyszal do kogo moglabym sie zwrocic, bo klientki rzesowe pytajanrowniez o brwi.
-
Falbala a mogę prosić o jakiś link?
-
Ja uzywam henny Kama ta krakowska.dla mnie rewela,pracuje na niej 8 rok i nie zamierzam zmieniac.