-
Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
Cytat:
Napisa³
agulusia
dokladnie chodzi o to ze patrzac na szablon tak jak sprawdzamy linie wlosa miedzy paznokciem a szablonem nie ma prawa byc dziury,szpary czy sukoku musi idealnie przylegac do spodu pazurka, a patrzac na podlozony szablon pod paznokiec z boku jak na krzywa C musi byc w idealnej kini prostej:D
dokladie ik jeszcze jeden triok
jak nalozysz szablo obroc reke klientki tak zebys patrzala na szablon tak jak ona (od tej strony)zegnij palec izobacz czy linia srodkowa idzie prosto jesli skreca to szablo n jest zle podlozony.(na szablonie masz linie to ta linia ma isc prosto nie moze skrecac)
-
hehe to to co u mnie, mam tak krzywe paznokcie w stosunku do rêki, ¿e ciê¿ko to u³o¿yæ, na tipsie to ju¿ mam swoje metody na swoje rêce, na szablonie jak robi³am ostatnio to w³a¶nie tak patrzy³am, najpierw okiem robi±cej, a potem okiem klientki i sobie przesuwa³am. a dla siebie to i tak docinaæ muszê ¿eby dziur nie by³o:)
-
Odp: Przed³u¿anie na formie
[quote=agulusia;52448]wolnego brzegu zostawiam ok 1mm, nadaje ksztalt taki zeby forma dobrze podeszla i zazyczaj jest to delikatny owal, klade nail prep, primer, bonder, podkladam szablon i dopiero robie szkielet:D
dzieki:przytul:
-
Ja te¿ odk±d kole¿anka namowila mnie na formy, rzucilam tipsy w k±t i nie za³ujê! Sto razy mocniejsze a jeszcze jak do³o¿ê akrylka to mur beton. A¿ ¿a³ujê ze mam tylko 10 paluszkow:)))
-
ja teraz ju¿ tylko na formie robiê. Ewentualnie tipsy french. Forma daje wiêcej mo¿liwo¶ci a do tego jako¶ fajniej siê na niej pracuje;)
-
-
W³a¶nie przysz³a paczuszka.. jeszcze ciep³a ;)
Za³±cznik 7859 Czekam na ferezarê, farby i ¿ele z DR i sza³ pa³:]
-
a ja mam pytanie mam zele em nail design i chcialabym uslyszec o nim opinie
nastepne pytanie dlaczeko rozlewa mi sie zel na formie:D
-
Cytat:
Napisa³
karolinka_zuzia1989
wyrzuc ten zel jak najdalej od siebie;) przeczytaj http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...polecacie.html
co do dalszej czesci postu to odpowiem tyle ze moze byc za rzadki i ze nie kazdy zel nadaje sie na formy;)
-
od Aneta520
Em-Nail-Design to MASAKRA :/ S± to jedne z ¿eli oferowanych na allegro. Strasznie siê zapowietrzaj±, po paru dniach matowieje ¿el po prostu katastrofa. Sama tego do¶wiadczy³am..
o to juz wiem dlaczego mi sie tak ciagle zapowietrzaja:Deheh
no to dzisiaj ida na smietnik i tak sie koncza:Dwiec nic nie strace:D
i dzieki bo nie umialam znalezc tego posta:*
-
Cytat:
Napisa³
karolinka_zuzia1989
prawdopodobnie jest zadki,dlatego sie rozlewa,no i napewno firma ma tez znaczenie
-
karolinko na forme najlepsze sa geste zele i galaretki
-
ja mam zadki zel z ra i tez jest super a pracuje na formie
-
Boze co wy tu piszecie,wszystko to takie trudne,
-
ostatnio kupilam nowy zel.. i doradzila mi sprzedawczyni i klientka i do formy jest bardzo dobry.. gesty..:)
ja rowniez mialam dylemat co do form.. ale trening czyni mistrza:) trzeba poprostu cwiczyc i probowac to jest najlepsza forma do nauczenia sie:)
pozdrawiam;P
-
nie chcia³am zak³adac nowego tematu bo bez sensu.. a zadac mojego pyatnai tez nie ma za bardzo gdzie wiec tu pytam... ;P otó¿.. jesli bym nat³u¶ci³a p³ytke paznokcia i pó¼niej normalnie budowa³a szkielecik to czy tak samo jak na palcu do æwiczeñ bez problemu zdjê³abym ca³y szkielet z paznokcia bez zadnego problemu?
-
¶wietny temat:))
i nawet ³adnie mi wyszly moje pierwsze pazurki na szablonie dzieki temu forum:)) :yess: :good:
-
mysle ze tak,tylko czy zel sie dobrze rozprowadzi na niezmatowanej powierzchni,nie wiem:huh::huh::huh:
-
rozprowadzi siê dobrze, bêdzie mia³ kiepsk± przyczepno¶æ. ale nie jestem pewna czy a¿ tak kiepsk±...
-
ja u¿ywam z perfecty nie wiem czy on jest taki popularni no i z RA NAILS mam cover i jest ekstra, jestem bardzo zadowolona!
-
Cytat:
Napisa³
mamusia86
Wiatm was drogie panie i mam pytanie ktore tipsy sa twarlsze na tispie czy szablonie ,przyznam ze na szablonie robilam raz i to akryle a klientka chciala wlasnie zele na szablonie :/:i tu mam maly problem i drugie pytannie zdobi sie je tak jak na tipsie?? a góry dziekuje za pomoc;););)
obecnie mam zrobione pazurki na szablonie i uwa¿am, ze jest to trudne ale warte zachodu. Do tej pory miewalam tylko na tipsie i z ca³± pewnosci± wole te robione na formie:)
:ok:super
---------- Dodano o godzinie 23:56 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 23:47 ----------
a jeszcze jedno! jak zak³adam formê to zawsze po srodku poznokcia robi mi sie taki uskok(forma nie przylega idealnie do spodu paznokcia - mam nadzieje, ze dobrze to wyt³umaczylam:(), czy mam za p³ask± p³ytkê czy co¶ robie ¼le?:huh:
-
Cytat:
Napisa³
natalia268
nie chcia³am zak³adac nowego tematu bo bez sensu.. a zadac mojego pyatnai tez nie ma za bardzo gdzie wiec tu pytam... ;P otó¿.. jesli bym nat³u¶ci³a p³ytke paznokcia i pó¼niej normalnie budowa³a szkielecik to czy tak samo jak na palcu do æwiczeñ bez problemu zdjê³abym ca³y szkielet z paznokcia bez zadnego problemu?
Kole¿anka tak zrobi³a i chodzi³a ponad tydzieñ z tym pazuraskiem, bo nie mog³a odczepiæ:))) Ponoæ lepiej pomalowaæ przed ¿elem kilkoma warstwami lakieru bezbarwnego, albo zainwestowaæ w Nfu.Oh
-
Cytat:
Napisa³
qatrycja
ja u¿ywam z perfecty nie wiem czy on jest taki popularni no i z RA NAILS mam cover i jest ekstra, jestem bardzo zadowolona!
ja mam kover z ra ale rzucilam go w kat,nie kryje wogole,a jak chcesz przedluzyc lozysko to wogole sie nie nadaje,wszystko przeswituje,odkad mam coverek od Swetki to wiem co to cover:D:D
-
raczej nie jest to dobry pomysl z ta oliwka na naszych pazurkach do zelu taka opcja odpada bedzie ciezko cokolwiek w ogole zbudowac...tylko sie nameczysz i szkoda bedzie tylko tej twojej pracy, najlepiej zainwestowac juz w ten one dy glue te 39zl to nie majatek ajest bardzo wydajny lub pozostaje opcja z lakierem a pozniej aceton...
-
bo chce sie nauczyc w koncu na tych formach na mamie, ale ona nie chce paznokci za bardzo, a na sobie trenowac to zupelnie inaczej.. :(
chyba faktycznie musze to cudo zakupiæ..
a po tym to od razu tak ³adnie ca³y szkielecik odpada i nic na paznokciu ie pozostaje?
-
Mi nic nie zostawa³o ale smarowa³am klejem tez od do³u pazurka co by tam akryl nie chyci³ :)
-
no dobrze.. dziekuje :*:*:*
-
ja cwiczxe na sobie,tak jest najlepiej,powoli,bez pospiechu,patzre ile chce,odwracam pazurka jak chce,uwazam ze takie cwiczenia sa najlepsze:D
-
¯eby zrobiæ szpice na formie to trzeba kupiæ specjalne formy z tym kszta³tem czy formy s± uniwersalne??????
-
Ja smaruje z dwa razy tym one day glue nie jet juz potrzebny klej tylko pod ciepla wode i zdejmiesz je bez problemu...
-
Cytat:
Napisa³
kasiasssss
ja mam kover z ra ale rzucilam go w kat,nie kryje wogole,a jak chcesz przedluzyc lozysko to wogole sie nie nadaje,wszystko przeswituje,odkad mam coverek od Swetki to wiem co to cover:D:D
to dam ci przepis jak z koszmarka ra zrobic cud cover:P do covera dodajesz bialego zelu (ja dalam bialy ef z seri kolorowej) i cleara jak dalam spn budujacy tak ciut na wyczucie:D
zaraz do galerii wrzuce fotke frenczosa tym coverem po tuningu:D no i trzyma sie duzo lepiej po przemieszaniu z innymi:lol:
w galeri mojej mozesz sobie zerknac jak wyglada teraz:P acha lozycko przedluzone o jekies 3mm;)
elax szpice robi sie na normalnych formach ;)
-
Odp: Przed³u¿anie Paznokci na szablonie / formie -krok po kroku
Bardzo po¿yteczny post:) zw³aszcza o pi³owaniu:)
dziêkujê!!
-
Tu fajnie pokazane jak babeczka przygotowuje formê
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=P9NVuiMQWh4]YouTube - LCN French Gel Nails mit Schablone & 3 Phasen UV Gel - Step by Step Anleitung[/ame]
-
dziêki plushak filmek naprawdê pomocny
-
Cytat:
Napisa³
plushak
Filmik super, ale rzadko mamy do czynienia z tak piêkn±, naturaln± p³ytk± prawda?
-
zamykam chwilowo temat. poniewa¿ temat o przed³u¿aniu na formie ju¿ istnieje. tu
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...ecia-opis.html
dziewszyny zanim za³o¿ycie nowy temat to najpierw szukajcie za pomoc± wyszukiwarki.:*:*:*
-
juz zerkam,az jestem ciekawa
-
-
-
Mam pytanie czy przy formach musze spi³owaæ paznokcie 'do zera' jak ja to nazywam :skacze: ? chyba nie.. prawda? tak jak cos dosztukowac albo cos.. ?